Orijinalini görmek için tıklayınız : alevi olduğumu söylemekten çekiniyorum artık

n0mad
17.04.2006, 15:55
.....ddfdfdsf

canugur
17.04.2006, 16:00
Bunu kompleks yapmaya gerek yok sanirim sayin arkadasim.
Alevilik, bir kültür, yasam bicmidir.
dogustan ya da dededen alevilik rüzgarina kapilmayalim.
Bu ayrimi yapan kara cahil dincilerden bir farkimiz olmali diyorum.
Nasil?

Insan olarak, önce kendimize, sonra cevremize nasil yasanacagini göstererek..
saygilar

müttaki
17.04.2006, 16:03
ben artık alevi olduğumu millete soyleyemiyorum durum öyle olduki ya kız istedik alevi diye vermediler , çevrede horlandık , birde üstüne üstlük şu haber çıkınca artık http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=12968 yani anlam veremiyorum gerçekten ne demek din dersinin kaldırılması kuran hepimizin camiler hepimizin cem evleri hepimizin dede soyundan gelmiş köklü bir alevidir babam bana alevi olduğumuzu anlattı çocuk iken ama artık sanırım ilerde çocugum olursa ona alevilikten hiç bahsetmiyeceğim benim neslimde son bulacak..

bu din dersinin Laik eğitim mevzuatında olması yanlış. onu eleştiren bir Alevi değil İnsandır ve sonuna kadarda haklıdır. kimseden utanmadan kendinle barışık olmalısın. şöyle derler bana diyerek çekinirsen, zaten o değilsindir.

Serkan_Devrim
17.04.2006, 16:07
konuyu uygun yere kaydırıyorum.

moycan
17.04.2006, 16:14
Dostum hangimiz horlanmadık,yuhalanmadık, hakarete uğramadık ki

Zaten bu horlamadaki,eziyetteki amaç nedir.

Amaç seni özünden uzaklaştırmak.

Ama tabii istediğini yapmakta özgürsün.

Roşna
17.04.2006, 16:23
Ben bu yazıyı okurken çok acı çektim.birileri beni kabullenecekse kabullenir yoksa onların kaybı olur.senin gurur duyman gereken birşeyden utanç duyman ben dahil bu forumdaki herkesi üzer sevgili müttakininde dediği gibi
zaten sen sadece alevi annevebabadan doğmuşsun ama alevi olamamışsın.
sende bu şekilde düşünürsen bu yol için düşenler boşa düşmüş olacaklar
nesimiler,pir sultanlar,mansurlar diğerlerini yazmaya hiç gerek yok.
yolumuz insanları birleştiren sevgi yoludur bunun için bende derim ki
bizi bilen gelsin

taylan34
17.04.2006, 16:32
arkadaşım yazını yeni okudum ve çok üzüldüm.ne demek aleviyim diyemiyorum bu tam o yobazların istediği bişey.inadına ve bağıra bağıra ben aleviyim vede alevi olmaktan gurur duyoyorum demelisin? ben dünyaya bin kere daha gelsem yine alevi olarak gelmek isterim.sevgiler sunuyorum lütfen bidaha düşün.

Roşna
17.04.2006, 16:33
dönüp dolaşıp buraya geliyorumm hayalmi gördüm diye kendi yazdıklarımı görünce bu bir gerçek diyorum ve beni yaralayan bir gerçek

Roşna
17.04.2006, 16:34
zozan yazını yeni okudum ve çok üzüldüm.ne demek aleviyim diyemiyorum bu tam o yobazların istediği bişey.inadına ve bağıra bağıra ben aleviyim vede alevi olmaktan gurur duyoyorum demelisin? ben dünyaya bin kere daha gelsem yine alevi olarak gelmek isterim.sevgiler sunuyorum lütfen bidaha düşün.

haydaa ben mi yazdımm
taylan dikkat ett

Hüseyin69
17.04.2006, 16:45
valla biz isin gercek yanlarini görmek istemeyiz isimize gelmez
bende her önüme gelene gidene aleviyim gururluyum vs gibi sarlatanliklar yapmam karsimdaki beni nasil görüyorsa öyleyim birinin gözün aleviyim birinin gözünde sunni birinin gözünde türküm birinin gözünde kürt hatta birinin gözünde müslüman birinin gözünde hiristiyan olurum illede biri kalkip bana sen su olacaksin bu olmaliydin diye bir söz etmez ama benim incanc kimligime saldirana bir iki lafimi söylerim dahada muhatab olmam

Oli
17.04.2006, 16:59
ben artık alevi olduğumu millete soyleyemiyorum durum öyle olduki ya kız istedik alevi diye vermediler , çevrede horlandık , birde üstüne üstlük şu haber çıkınca artık http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=12968 yani anlam veremiyorum gerçekten ne demek din dersinin kaldırılması kuran hepimizin camiler hepimizin cem evleri hepimizin dede soyundan gelmiş köklü bir alevidir babam bana alevi olduğumuzu anlattı çocuk iken ama artık sanırım ilerde çocugum olursa ona alevilikten hiç bahsetmiyeceğim benim neslimde son bulacak..

birsürü cevap verilmiş ama "n0mad"ın kastı ne kimse anlayamamış... sadece kız vermediler kısmını dikkate almışız.

din dersinin kaldırılmasına bir alevi neden üzülmüş anlamadım. bize zorla sure ezberletip, namaz kılmayı öğretmeye çalıştılar ortaokulda.
eğer sen inancını bırakıp camiye gitmek istiyorsan yolun açık... çocuğunada öğretme aleviliği bu alevilik için kayıp değil bir kazanımdır...:olmadi

Roşna
17.04.2006, 17:26
birsürü cevap verilmiş ama "n0mad"ın kastı ne kimse anlayamamış... sadece kız vermediler kısmını dikkate almışız.

din dersinin kaldırılmasına bir alevi neden üzülmüş anlamadım. bize zorla sure ezberletip, namaz kılmayı öğretmeye çalıştılar ortaokulda.
eğer sen inancını bırakıp camiye gitmek istiyorsan yolun açık... çocuğunada öğretme aleviliği bu alevilik için kayıp değil bir kazanımdır...:olmadi

anlamaz olurmuyuz anladık tabide o birazda istediği kişiye kavuşamadığı içim alevililiği suçlu görüyor.
din derslerinin zorunlu olması laik olduğunu söyleyen bir ülkede çok saçma.nüfusun %90 nı müslüman ya bu yüzden mecburii.valla ben orta ve lise yıllarımdan alevi olduğum için dinderslerinden hep bütünlemeye kaldım.
ee mimlenmişiz bir keree kaçan kurtuluyorr alevilerden

Roşna
17.04.2006, 17:37
çocuğunada öğretme aleviliği bu alevilik için kayıp değil bir kazanımdır...:olmadi[/quote]

bu son cümlende çok haklısın bu bizim için bir kazanç alevilik öyle engin bir derya ki ne kadar kirletmeye çalışsalarda kirlenmiyorr bizim denizimiz
pir sultan deyimiyle
dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

sevgiyle

Naci
17.04.2006, 17:41
Benden önce yazan arkadaşlar gerekeni söylemişler.Ağzınıza sağlık.Alevilik kötü bir şey olarak algılıyorsun ki kimseye aleviyim demiyorsun.Babanızda dede soyundan olmasına karşın oğlunu yetiştirememiş gördüğüm kadarı ile.İleride çoçuğuma alevilikten bahsetmeyeceğim diyorsun saygı duyarım. Senin gibi bir çok kişinin asimile olduğunu görüyorum. ama çok yazık bu düşünceleri yakıştıramıyorum.

deniz gibi
17.04.2006, 17:44
evet dostum bence de alevilik senin soyunda seninle birlikte bitmelidir.
çünkü sen alevi olamazsın!!!
çünkü alevilik mücadele demektir
isyan demektir,başkaldırı demektir
yani Pirsultan demektir.

ilk okul 2 nci sınıfta öğretmenim sıranın üstüne çıkartıp namaz kılmamı istedi
kılmadım çünkü ben ozaman aleviliğin ne demek olduğunu biliyordum. Kafamda üç tane cetvel kırdı cevap dahi vermedim.

arkadaşlarım yanımda alevilik hakkında olmadık şeyler söyledi ve ben hemen orada hırsla ve kinle cevap vermedim.yeri ve zamanı geldiğinde arkadaşlarımla aleviliği paylaştım ve onlarda ön yargılarından kurtuldular.bir çok arkadaşım sunnidir.

sevdiğim kız alevi olduğumu öğrendiği anda benden soğudu.neticede ayrıldık onu hala çok seviyorum ama hayat yine devam ediyor.sabahlara kadar ağladığımı onun için üzüldüğümü anlatsam kitap olur.ama hayat onunla kısıtlı değil.

Hala kendini tamamlayamamış bireyleri gördükce üzülüyorum.
Kaçmak kurtuluş değil....
saygılar.

n0mad
17.04.2006, 17:53
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oli
17.04.2006, 17:58
şimdi bana kızanlar olmuş ama inanın durumu ona getirdiler benimde sanıyormusunuzki bunları rahatca icim sızlamadan yazdığımı?? ama ole yapmam lazım kendimi millete anlatamıyorum bir yayılmış mum sondu yok camiye girmezler yok musluman değiller bıktım artık bunlardan sıkıldım aynı sorunları oglumun yasamasını ıstemedıgım ıcın soylemıyecegım benım olayım budur yoksa kızı ıstedık alevı oldugum ıcın vermedıler felan değil pes ettim artık abiler yaşım 23

bu sitede alevi sünni evliliklerinin nasıl sonuçlandığı hususundada güzel bilgiler var...
kardeşim kız razı ise kaçırırsın.. ailede iş bitmez.. ama korkum o ki... o kız seni beş vakit namaza başlatır. dediğim gibi bu alevilik için kayıp olmaz kazanım olur.:uhhm: :yaw2 :yaw :sarkazm

n0mad
17.04.2006, 18:21
5 vakit namaz kılmayı kotu olarak algılıyorsanız

ne demek yaa hem namaz kılan alevi olamazmı

ya ben cok yanlıs bilmisim aleviliği tamamen dusunduklerıme ters bu yasıma kadar hıc merak etmedım nedır ne değildir sülalemde de bır tek bızım aile kopuk babam dahi artık ramazanda oruc tutmaya basladı ki normal her muslumanın yapması gereken bır sey evet ben sadece muslumanım

Oli
17.04.2006, 18:26
5 vakit namaz kılmayı kotu olarak algılıyorsanız

ne demek yaa hem namaz kılan alevi olamazmı

ya ben cok yanlıs bilmisim aleviliği tamamen dusunduklerıme ters bu yasıma kadar hıc merak etmedım nedır ne değildir sülalemde de bır tek bızım aile kopuk babam dahi artık ramazanda oruc tutmaya basladı ki normal her muslumanın yapması gereken bır sey evet ben sadece muslumanım

güzel böyle devam et... namaz kıl ramazan tut.. ama aleviyim deme... müslümanım de, sünniyim de.. :yamukgul:

Alevimen
17.04.2006, 18:34
önce topikteki yazıları okudum ardından internethaber.com'daki yazıyı.
n0mad'ın yazılarını şaşkınlıkla okudum, seçmiş olduğu başlıkla internethaber'de yayınlanan haberin bağlandığı nokta nerde epey düşündüm.
Ardından n0mad'in birsonraki mesajlarını inceledim ve asimilasyona uğrayan ve alevilikten uzak büyüyen bir kardeşimiz olduğunu tahmin etmeye başladım.
Açıkcası n0mad'ın üzüldüğü ve alevilikten neden çekindiğini bir alevi olarak kabul etmiyorum.
Türkiyedeki zorunlu Din-dersi alevi-dersi anlamında gelmiyor, eminim Baba Alevi çoçuğu için en iyisini yapmıştır. Bu tür haberler bizi şaşırtmamalı, şaşırma noktası neden uzunca mahkemelerde tartışıldığını ve iki ayrı mahkemenin apayrı karara varmasıdır olmalı.

okan02
17.04.2006, 18:34
arkadasim sanirim sen alevilik hakkinda bir bilgiye sahip olmadigin icin aleviligini gizliyorsun... ayrica sana kiz vermediler diye inancini inkar edemesin.... ben cocuklarima gögsümü gere gere aleviligi ögretriyorum...
bundada gurur duyuyorum

Serkan_Devrim
17.04.2006, 18:41
ilerde çocugum olursa ona alevilikten hiç bahsetmiyeceğim
dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan.

deniz gibi
17.04.2006, 19:36
arkadaş ben sana ne anlattım sen herşeyi işine geldiği gibi algılıyorsun.
ben kılmıyorum sen ne yaparsan yap.ben namaz kılmak kötü bişey diye yazmışmıyım bak bakalım.
alevilik hoşuna gitmedi,seni incitiyorlar.sen sunni ol.bak ne diycem bu sefer
sunnilik hakkında kötü bişey söylerlerse yine üzülüp farklı bir meshebe geçersin.
o da olmadı sen din değiştir.hiristiyan ol,bak ne diycem isa nın babası belirsiz bundan da rahatsız olursan.sen ortalıkta kafana göre takıl...

Balta
17.04.2006, 19:42
[quote=deniz gibi]arkadaş ben sana ne anlattım sen herşeyi işine geldiği gibi algılıyorsun.
ben kılmıyorum sen ne yaparsan yap.ben namaz kılmak kötü bişey diye yazmışmıyım bak bakalım.
sunnilik hakkında kötü bişey söylerlerse yine üzülüp farklı bir meshebe geçersin.
o da olmadı sen din değiştir.hiristiyan ol,bak ne diycem isa nın babası [B]belirsiz bundan da rahatsız olursan.sen ortalıkta kafana göre takıl[B]...[quote]

Sevgili deniz,

Lütfen seviyeyi koruyalım. Kişilere böyle atıflarda bulunmak bizim kabul edeceğimiz konular değildir. Kaldıki başka bir dine bu denli hakaret etmek hiç olmadı. Burda kişilerin söylemleri aynı zamanda Alevi Felsefesinide bağlar bu nedenle söylemlerimiz böyle düzeysiz yada seviyesiz olmamalı.

Tepkini dile getirecek daha seviyeli sözler bulabileceğini düşünüyorum.
Bu sana bir abi tavsiyesi güzel kardeşim.

Dostca Kal

deniz gibi
17.04.2006, 19:47
ben herkese hak ettiğini verebilirim.
hiçbir dini karalamadım bunlar bilinen şeyler.
tavsiyeniz için teşekürler.
o arkadaş daha fazlasını hak ediyor.

huseyincem
17.04.2006, 19:56
valla şok oldum ya.yani ne desem boş.üzüldüm sadece.arkadaş en azından alevi olduğunu biliyormuş.onu da kaybetmiş.biz aleviler buradayız kardeş.sen bildiğin yol da devam et.aleviyim aleviyim iyikide aleviyim.

Balta
17.04.2006, 19:57
ben herkese hak ettiğini verebilirim.
hiçbir dini karalamadım bunlar bilinen şeyler.
tavsiyeniz için teşekürler.
o arkadaş daha fazlasını hak ediyor.

sen din değiştir.hiristiyan ol,bak ne diycem isa nın babası belirsiz bundan da rahatsız olursan.sen ortalıkta kafana göre takıl....

Sevgili deniz şu boldlu olan sözler sana ait. Bir yanlışı başka bir yanlışla savunmak ve ben dilediğim gibi konuşuruz mantığıyla devam edersen burada kurallarda bu keyfiyetinin sonucu işletilir bunuda bil. Tavsiye teşekkür ederken yinede hakarete devam ediyorsun daha fazlasını hakediyor vsvs.

Lütfen hoşgörüyü zorlamayalım.

deniz gibi
17.04.2006, 20:14
ben önce çok güzel yazı yazmıştım arkadaş olayı çarpıttı bende ona kızdım
hiç birşeyi yanlış yapmadım.24 yaşındayım çocuk değilim.

benim yazımdan bir kesiti alıp onunla beni eleştiremezsin.
tamamnına bak amaca bak,ne demek istediğime bak.

kimseye küfür etmedim.hayat bir bütünse bütün yazıları okuyup öyle bir kanıya varın sayın balta.

Balta
17.04.2006, 20:26
ben önce çok güzel yazı yazmıştım arkadaş olayı çarpıttı bende ona kızdım
hiç birşeyi yanlış yapmadım.24 yaşındayım çocuk değilim.

benim yazımdan bir kesiti alıp onunla beni eleştiremezsin.
tamamnına bak amaca bak,ne demek istediğime bak.

kimseye küfür etmedim.hayat bir bütünse bütün yazıları okuyup öyle bir kanıya varın sayın balta.

[quote=deniz gibi]arkadaş ben sana ne anlattım sen herşeyi işine geldiği gibi algılıyorsun.
o da olmadı sen din değiştir.hiristiyan ol,bak ne diycem isa nın babası [B][B]belirsiz bundan da rahatsız olursan.sen ortalıkta kafana göre takıl...[quote]
Sevgili deniz,

Lütfen seviyeyi koruyalım. Kişilere böyle atıflarda bulunmak bizim kabul edeceğimiz konular değildir. Kaldıki başka bir dine bu denli hakaret etmek hiç olmadı. Burda kişilerin söylemleri aynı zamanda Alevi Felsefesinide bağlar bu nedenle söylemlerimiz böyle düzeysiz yada seviyesiz olmamalı.

Tepkini dile getirecek daha seviyeli sözler bulabileceğini düşünüyorum.
Bu sana bir abi tavsiyesi güzel kardeşim.

Dostca Kal

Evet deniz Can, ben sözünü dinledim ve tüm yazdığına baktım. Ben Burada yazıma dikkat ediyorsan ilgili arkadaşı savunmuyorum kişileri ve hakaret ettiğin başka inanca sahip diğer insanları rencide edici sözlerini ve forum kurallarını hatırlatıyorum sana

24 yaşındasın çocuk değilsin tabii, bende 36 yaşındayım ama hala arasıra çocukca düşünürüm. Ve hayatta tek bildiğim birşey var hiçbirşey bilmediğim olarak bakarım. Bak ne güzel bir avatarın var. Bu avatara yakıştımı bu yaklaşımın. Eleştiriyi kabul etmiyorsan başka ama o avatardakiler her zaman eleştri ve özeleştiriyi savunmuşlardır.

Nerdeyse benimde ağzımın payını veriyorsun ufak ufak.

Sana tavsiyede bulunmuştum bir abi olarak ama sen işi kişiselleştireceksin neyse ben vazgeçiyor ve senden özür diliyorum.

Dostca Kal

deniz gibi
17.04.2006, 22:21
ağbi telime dokundu arkadaş dayanamadım.
adam resmen alevi olmaktan utandığını dile getirdi ve ortada somut bişeyde yok.kafam attı yani. biz alevi olmaktan gurur duyarken arkadaş
ben çocuğuma söylemiycem bari o sorun yaşamasın dedi.

yani kötü yanımızdan vurdu ağabey.biz daha çok kenetlenmeye çalışırken
resmen oyun bozanlık yaptı...

ağbi asıl ben özür dilerim.size karşı bir saygısızlık yapmak istemedim

Serkan_Devrim
17.04.2006, 22:26
ağbi telime dokundu arkadaş dayanamadım.
adam resmen alevi olmaktan utandığını dile getirdi ve ortada somut bişeyde yok.kafam attı yani. biz alevi olmaktan gurur duyarken arkadaş
ben çocuğuma söylemiycem bari o sorun yaşamasın dedi.

yani kötü yanımızdan vurdu ağabey.biz daha çok kenetlenmeye çalışırken
resmen oyun bozanlık yaptı...

ağbi asıl ben özür dilerim.size karşı bir saygısızlık yapmak istemedimsayın deniz gibi,
kişilerin görüşlerine ve tercihlerine saygı göstermek gerek. aleviliğinden utanıyorsa bu onun sorunu. dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan. Pir Sultan'ın sözleri açıklayıcı diye düşünüyorum.

Şoreş
17.04.2006, 22:30

Horlandın, kız vermediler vsvsv nedenler yüzünden yılmak!?! Çok yanlış.Zorunlu din dersleri tabi kaldırılmalıdır ne yani sünni inancımı öğrensin çocuklarımız! Din derslerinde alevilik ile ilgili hiçbirşey yok! Kuranıda öğrencez ama din derslerinde sünni inancı kimse dayatamaz.

Allahım şu insanlara bak.Biz bi yollarda binlerce insan verdik böyleleri dönmekten bahsediyor iyi o zaman boyun eyin yezide!!!

Günes
17.04.2006, 22:33
Bu arkadasin uydurma bir konu actigini düsünüyorum.

bıçakcı
17.04.2006, 22:39
Ne hissediyorsan o'sun. Vazgeçme ! Dik dur !
Hissettiğin sürece sen varsın ! Varlığın sürdükçe Hissettiğin gibi de yaşamalısın !
En doğal ve kutsal hakkın budur unutma !

Nesimi
17.04.2006, 22:46
Dostlar Alevi olduğumuzu saklamayalım gücümüzü gösterelim ki faşistler bizi ezmeye kalkmasın sivasda olduğu gibi
http://www.alevice.de/downloads/index.php?action=download&id=5

izleyin çok duygulandım izlerken

heviznur
17.04.2006, 23:54

senin yaşadığın problemleri nerdeyse bütün aleviler yaşıyor,ama hepimizin bu güçlükler karşısında daha temkinli,bilinçli ve düşünceli olmamız gerekiyor...
yazdığın bu yazı bence sadece polemik niteliği taşıyor...
saygılarımla....

eylemm
18.04.2006, 00:19

inancına, düşüncene, ideolojine karşı olanlar olacak her zaman;ama senin inancın,düşüncen, ideolojin sağlamsa bunu hiç kimse çürütemez, değiştiremez... sen bunları önce savunmasını öğrenmelisin bence.

Hejar
18.04.2006, 00:41
Alevi değilim, yalnız keşke alevi bir kökene sahip olsaydım derken buldum kendimi çok kez... Ne diyordu Che... Diz çökerek yaşamaktansa Ayakta ölmek yeğdir bizim için... Bu arkadaşımızın dizleri yerle haşır neşir zannımca...

Hüseyin69
18.04.2006, 00:57
Ne diyordu Che... Diz çökerek yaşamaktansa Ayakta ölmek yeğdir bizim için... Bu arkadaşımızın dizleri yerle haşır neşir zannımca...

che güzel söylemis ama
uzaktan davul sesi hos geliyor kimbilir o arkadasimiz ne zorluklar icerisindedir
kimbilir ona bu basligi yazmasina sebep olan nedenler nelerdir bilmiyoruz
ben gayet o arkadasimizi anlayisla karsiliyorum
ve yasadigi sartlar altinda kendisini nasil yönlendirebiliyorsa öyle yönlendirsin derim
unutmayalarim anadolunun en ücra köselerinde sunni lerin icinde
yanliz bir aile sirf baslarina bir bela gelemsin diye günümüzde bile ramazanda
sahura mecburiyetten kalkip
lambasini bir iki saat ligina acmak zorunda kaliyor
simdi diyeceksinki o aile korkuyor neyden korkuyor niye korkuyor cikip gögsünü gere gere ben aleviyim desin ama olmuyor iste olmuyor
biz nette elimizde her tür iletisim imkanimiz var havadan sudan atip tutariz bazen olurki disarida olup bitenlerden bile
ya haftalar sonra haberimiz oluyor yada hic haberimiz olmuyor

öyle bu arkadasimizin dizleri yerle hasir nesir i
söylemesini bizde biliriz ama
hak edene söyleriz herkese söylemeyiz

zine
18.04.2006, 14:06
alevi olduğunu çekinerek söyleyen arkadaşlarıma
bırakın alevi olduğunuzu söylemeyi duruşunuzdan belli olmalı alevi olduğunuz.
dünyanın her yerinde geçerliliği olan bu asil kültüre herkes sahip olamaz. unutmayın bizler ayrıcalıklıyız.hamurumuz sevgi bizim.

divrigili
18.04.2006, 23:07
Arkadaşlar ben sanki anlar gibiyim bu çekingen arkadaşımızı.Benim durumum da aynı.Bakalım ne olucak sonum... Kızın babası ablasını alevi bi gence vermemiş.Demiş ki "aleviyse hemen ayrıl ben aleviye kız vermem".Ya kızı da çok dolduruşa getirmişler.İşte diyo ki "ya ben kocamın alevi olmasını istemem onlar sünni kızları aralarına almıyolar hep dışlıyolar biz ramazanda oruç tutarken onlar tutmuyolar.Hadi namaza benim de hiç gönlüm yok".Kızın aslında sünnilikle hiç alakası yok.Sünnilik hakkında hiçbişey denilecek kadar az bilgisi var. Diyorum "Kur'an-ı Kerim hangi melek tarafından indirildi", o başlıyor sallamaya.Türban anlayışına tam bir alevi gibi karşı.Aslında düşüncelerimizin arasında çok bi fark yok ama Allah büyüktür diyorum...

cello1907
18.04.2006, 23:26
Ya arkadaş ben bu insanları anlamıyorum.Dilim varmıyor ama bilmem biz bunların neresini ney ettikki bizden nefret eder olmuş bunlar.
bir kere arkadaşım sen niye utanıyorsun ki.zaten onların ve onlar gibi örümcek zekalı insanların amacı bu. Başımızda böyle bir devlet, böyle bir laiklik anlayışı olan lider varsa biz daha çooook konuşuruz burda. neyse hadi iyi günleeer

piraye
19.04.2006, 00:17
Ben görmedim ki okulda,arkadaşlar arasında,işyerlerinde kimliğini saklamayan alevi.Ancak herzaman dillerinde olmasa da yüreklerinde bildiler,yaşadılar herşeyi.Bir kere yaşadığımız ülke herşeye önyargıyla bakan insanların toplamı değil mi?Kürtlüğe,başka din ve mezhepten olmayı kaldıramıyor ki insanlar aleviliği kaldırsın.Hiçbir şeye eleştirel bakamadıkları için önlerine sunulan yaşamı olduğu gibi kabul edip farklı olanı yadırgayan insanlar değil mi etrafınızın büyük çoğunluğu?
Bana göre işte bu durumda çıkar asıl inananlar.

piremi
19.04.2006, 16:43
ben de böle kişileri anlamıyorum neden utanıyormuşki acep...

seastorm
21.04.2006, 14:01
Dostlar Alevi olduğumuzu saklamayalım gücümüzü gösterelim ki faşistler bizi ezmeye kalkmasın sivasda olduğu gibi

Ben de çok duygulandım:(

Aze
21.04.2006, 14:14

gözyaşlarıma hakim olamadım ya varmı böyle bir canilik ya neden saklayalımki neden haykırmayalımmki alevi olduğumuzu zararla değil ama içimizde kalmammalı alevi olduğumz
arkadaşım payalaşımın için saoll

KURŞUNveli
22.04.2006, 14:24
sen alevi falan değilsin hiçbir alevi bu lafı kullanmaz...

bozkaplan
22.04.2006, 20:19
nomad gardaşım ben alevi değilim ama bana alevi olduğunu söyleyen birine karşı hiçbirzaman kötü davranmam aksine onunla dostluk kurmaya çalışırım bu ülkeye gardaşlık lazımdır diyor ve saygılarımı sunuyorum

ysmn-24-
22.04.2006, 20:30
yıllarca zulme ugramıs bu topluluk serinden gecmişte bırakmamıs davasını sen ne gördünde bırakıosun! senin aksine daha sıkı baglanman lazım kültürüne!! tabi bu birazda gönül işi alevi olmak deil hersey !!! onu sahiplenmektir bazen!!! ama saygı duyarım kardesim .. söylemeyecektim ama diyeyim içimde kalmasın :) ayrıca biz degil bizi kınayan utansın!!!

vartolu
22.04.2006, 21:05
dünyada neler oluyor sen alevlik ten çekiniyon insanlar birb,irini satmaktan çekin miyor sen dogru yoldan utanıyorsun ki bence gerek dinlerde olsun veya meshep olsun en dogrusu alevilik tir işte bunu için aleviliyin önünde engeller var güzel olan hersey aynı zaman da zordur sen sakın vaz geçme inancını kaybet me okeyy

vartolu
22.04.2006, 21:10
dünyada okadar çekinilecek şey varki insanlar birbirini satıyor çekin miyor sen alevi olmaktan çekiniyosun bence alevilik gerek din olsun gerek meshep olsun en dogru yoldur zaten bunun için zordur ya çünkü güzel olan herşey zordur engellerle doludur önemli olan yılmamak ve sen hiç bir zaman inancı kaybetme bu yolda senin yanındayız

lion12
24.04.2006, 01:40
Alevi olmaktan çekiniyorsan söyleme o zaman aleviyim diye olsun bitsin.Kimse seni zorla alevi yapmıyor.Ailen alevi diye de kimse sana bişey diyemez.SEn eğer ki aleviliği benimsemiyorsan zaten alevi değilsin demektir.

roro
25.04.2006, 15:28
sen bir alevi değilsin ki alevi olmaktan utanasın. sevigili baban ki bu sıfatı ciddiyetle yazıyorum maalesef size alevi liği anlatmış ama siz alevi olmayı öğrenememişsiniz.

haydarsultan
28.04.2006, 21:53
Sevgili arkadaşım Forumda gezinirken bu sıkıntılı forumun başlığı gözüme çarptı.. Çok üzüldüm inanki bu cemaat adına ailen adına bizler canlar adına değil !!! Senin adına!!!... İnsan olmak istediği kişidir.İnsan hissettiği kişidir.Eğer alevilik felsefesinde sana ters düşen utanacağın üzüleceğin yüzünü kızartan birşey varsa bu konuyu hepimizle paylaş..Lakin bu felsefe hakkında birşey bilmiyorda sadece ismen ben aleviyim diyorsan bu asdece senin kabahatin...Bu felsefe insanın kişiliği gibidir arkadaşım...Ne kadar tanırsan kişiliğin o kadar oturur. Lütfen çevrendeki insanların seni neden horladığını oturalım tartışalım konuşalım nedenlkerini birbirimizle paylaşalım...

Sende göreceksinki bu felsefenin dünyadaki en güzel şey olduğunu "ben aleviyim" derken nasıl gururlanacağını...

Güzel kardeşim sen bu dünyadaki en güzel şeylerden birtanesisin unutma!!!

Bin kere dünyaya gelsem bin kere alevi gelmek isterim fani dünyaya... Çünkü sende göreceksin ki bizler insanı severiz bizler insanı koruruz koruturuz Allaha aşk duymanın hiçbiryeri utanç vermez merak etme...

Hoşçakal

murat_ank20
28.04.2006, 21:55
Ben aleviyim ama hiç bir zaman kimseden çekinmedim ben alevi değilim demedim ben ALEVİYİM çünki her insan ALEVİ olamaz....

cagdascetin
14.06.2006, 05:19
bilmiyorum o sizin kanatiniz ama bende genç sayılırım yani adım atmış sayılırım değilmi ve çok korkuyorum çünkü ben öyle şeyler biliyorumki biliyorum bu çok kötü bi durum ama benim annem ve babam her dışarı çıkışımda her okula gidişimde sakın alevi olduğunu kimseye söleme sakın öyle bişe yapma diye diye artık bende korkar oldum çekinmek değil utanmak değilde korkmak korkumuzda şu belli bir çevre edinmişiz o çevrenin çoğunluğu alevi olmasada böyle bişe duyulursa o çevreyi kaybetme riski var ya benim babam öyle bi dönem yaşamışki benim babam şöyle özetledi bana hem devrimciysen hemde aleviysen ve bu devletçe biliniyorsa sen bitmişsin örneğin ben din dersinede girmek mecburiyetindeyim değilmek evet laiklik anlayışına terste ya bu din derslerini kaldırmak yerine tercih hakkı koyulduğunu düşünün o zaman benim gibi bi piskoloji içndeyse kişi mutlaka din dersi almayı seçer çünkü korku içinde ben size şunu söyleyim asla alevi olduğum için utanmadım tam tersi övündüm hiç olmassa ben dinime gerçekten bağlıyım ve gerçekten inanıyorum düşüncelerimin sonuna kadar arkasındayım neden biliyormusunuz çünkü benim inançlarımda ya allah ya muhammed ya ali denmiyo ya allah ya muhammed ya ali deniyo ben ehlibeyte gönülden bağlıyım çünkü yürekten ve bazen bu yüzden çok zorlanıyorum zaten bu foruma üya olma sebebimin %50 side bu insan okadar zor duruma düşünüyokü bazen ben yani kendim ben bir aleviyim diye bağırmak geliyo ama yapamıyorum büyüklerimin yaşadıkları geliyo aklıma ve okadar sıkılıyorumki çevremden alevilik nedir onu konuşacak insan yok çevremden ailemden var ama yaşım itibariyle beni pek dikkate almıyorlar
herkese iyi günler.düşüncelerinizle gurur duymanız dileğiyle

devrimciturk
16.08.2006, 13:09
Arkadaşlar öncelikle o bozkaplan mı kurt mu ne ona cevap vermek istiyorum..Sİz ne zaman diğer azınlıklara saygı gösterdiniz de büyük bir yüzdüzlükle oy toplamak için seni bu siteye koydular??!

Sizin ideolojilerinizi kınıyorum.Özellikle oy alma çalışmalarınızı..Eskiden derdiniz,vurun kırın öldürün kürtleri azınlıkları! Şimdi ne oldu kardeş mi olduk??BU dünyada her Türk'le(ki ben de türküm)ve her türlü azınlıkla anlaşırız..Ama siz ülkücülerle asla!!Sonra kalkmış insanlara ne olduğunu arsızca anlatıyorsun!
Nasıl ideolojik bir yapıdır ki,sen kendi Türkeş'inin sözlerini yalanlıyorsun.!Önce onu web sitenize koyarsınız başbuğ diye sonra,onun ideolojisi kötüdür demeden hala onun düşüncelerini paylaşarak,seçimler için ikinci yüzünüzü gösterirsiniz..Bu dünyada Türk'ün en büyük düşmanı sizlersiniz ve tabi diğer azınlıklarının..Haa bu arada sana gelelim,Alevilikten korkan arkadaş,benim sana diyeceğim tek şey,insanlar Alevilikten ne anlıyorsa anlasın,kendini ve diğer kardeşlerini asimile etme!..Aleviler Aleviliğinden utansaydı ya da korksaydı,şu an birçok kardeşimiz idam edilmemiş olurdu.Ama silik bir yaşamla hayatlarına devam ederlerdi.Bizim ana düşüncemiz olan özgürlük,insanları korur.Ve her zaman özgür değilsen öl anlayışını benimsemiş,Pir Sultan Abdal'ı ve diğer önderlerini düşün!..Bir diğer örnek de Atatürk'tür!..Sen eğer Kendini bu toprağa ait hissediyorsan kendi inancını yaşamak da senin hakkındır.Kimseden çekinme !Geri kafalılar bu ülkede elbet olacaktır.Ama amacımız onları doğru düşünmeye sevketmektir..

izem
06.09.2006, 18:01
Bulunduğun çevreye ve fazlası ile de sana bağlı bir şey bu..

adem_58
06.09.2006, 19:20
ben alevi oldugum için gurur duyuyorum valla

MeRaLiNa
06.09.2006, 20:24
arkadaslar bu konuya bakinca
bir deli kuyuya tas atmis, kirk akilli cikaramamis sözü aklima geldi

bu kisi Alevi degil, simdi cekinmek bir yana, anneden babadanda Alevi degil

buda yobazlarin, bizi hazmedemeyen iblislerin bildik oyunu

Aleviyim diyip, Alevilige, Alevilere laf atip... Alevileri sinirlendirmek veya siz kötü bir topluluksun demek icin sinsi planlari

mesela benim bilmem neyimin eside Alevi derler, her böyle diyende dogru degildir, iclerinden pis pis gülerler

mesela "mum söndü" forumunda birisi bir arkadasa kendini Alevi olarak tanitip igrenc birsey anlatmis (tahmin edebiliyorsunuz herhalde)

bunu yazan yaratikta temelinde dayatma olan ahlaksiz "din dersi"yle ilgili aihm haberini hazmedememis ve burda icindeki pisligi bu yolla, oyunla dökmek istemis gibi

sallayin gitsin bunlari

alevi didem
06.09.2006, 22:14
senın bundan gurur duyman gereklı arkadasım.arkasına saklanma aleviliğin senden önde gıtsın kı senı horlamaya çalışanlara tabiri caizse osmanlı tokatı gıbı olsun :)

rockçı turna
06.09.2006, 22:17
ben konuyu acan kişinin alevi ''olduğuna'' inanmıyorum. ilk etapta anlattıgı baskılardan yakınmasını anlayabilirim ama olayı din derslerinin kaldırılmasına baglaması hiç inandırıcı değil.

karadagli
06.09.2006, 22:49
Sevgili cagdas can biliyorum yasin kücük belkide senin en büyük sikintin yasinin kücük olmasi. bu konuda seni anliyorum ama kimligini saklamana gerek yok, cünkü o aciklamayi bir gün sana yaptirirlar, öyle bir pozisyon olur ki kendin aciklamak zorunda kalirsin, ki o zaman daha zor duruma düsersin. annenin babanin endiseleri de her anne babada var elbette ki endiselenecekler sonucta söz konusu evlatlari, ama dürüst bir sekilde düsünceni ifade ettigin icin seni kutlarim. istesen böyle söylemiyebilirdin de. ama sen dürüstlügü sectin. tekrar ediyorum senin saklamana gerek yok cünkü sen utanilacak bir sey yapmadin. asil utanmasi gerekenler utansin diyorum.

sevgiler

cicek60
09.09.2006, 18:34
allah utanılacak bişey yaptırmasın alevi olduğum için gurur duyuyorum. bidaha dünyaya gelecek olsam yine alevi olarak gelmek isterdim.

Haci
09.09.2006, 19:04
Konuyu açan arkadaşın sitemini anlayabiliyorum..Bu tür sorunlarla hepimiz yeri gelince karşılaşıyoruz arkadaşlar..Ne acıdırki yapıcak çok şey olmuyor elimizd.e.Birbirlerini gerçektne çok seven ve sayan alevi ve sunni arkadaşalrımızı ayırmamak gerekiyor bence..
Bir akarabmın kızıyla aşk yaşayan delikanli sevdiği kızı alabilmke için akla karayı seçmişti..Haline acıyordum ama elimden gelen bir şeyde olmuyordu..Bunun sebebini bir arkadaşım sormuştu kızın babasında...Cevabı şok ediciydi
''Allah gökten vahiy indirse dahi, dur hatta oda yetmez Allah bile gelse kızımı aleviye asla vermem..Benim rızam dışında ona kaçarsa idam fermanını imzalamış olur''

Bunu duyan kızcağızda zaten korkusundan dört köşe olmuş..:blink:
Biribirlerini seven bu çiftlere gerçekten çok üzülmüştüm..Diyecek söz yok..Kader mi desek..:001_unsur

MeRaLiNa
09.09.2006, 19:12

Aleviyim diyip, Alevilige, Alevilere laf atip... Alevileri sinirlendirmek veya siz kötü bir topluluksun demek icin sinsi planlari

mesela benim bilmem neyimin eside Alevi derler, her böyle diyende dogru degildir, iclerinden pis pis gülerler

mesela "mum söndü" forumunda birisi bir arkadasa kendini Alevi olarak tanitip igrenc birsey anlatmis (tahmin edebiliyorsunuz herhalde)

bunu yazan yaratikta temelinde dayatma olan ahlaksiz "din dersi"yle ilgili aihm haberini hazmedememis ve burda icindeki pisligi bu yolla, oyunla dökmek istemis gibi

sallayin gitsin bunlari

cok haklisin canim bencede:thumbup1: :thumbup1:

alev zile
09.09.2006, 19:12
insanların kafasına o kadar iğrenç şeyler sokuyolarki aleviyi nasıl görüyorum bilmiyoprum...alevi olduğumuzu söylemeliyizki özümüzdeki temizliği onlarda görsün pis fikirlerinden arınıpta utansınlar

agareiş
10.09.2006, 20:27
canım kardeşim sen böyyle şimdiden pes edip mücadele etmessen.sonradan zararını görürsün. baksana şöyle gerilere dedelerimiz bu zamana kadar gelmemizde bize yol yoldaş oldular.pes ettiğin süre içinde onların kemiklerini sızlatırsın..

PirO_62
11.09.2006, 02:21
n0mad´isimli üyeden Alıntı

Yolun acık olsun bıraz gec kalmısım ama ıdare edın

Turku_Yurekli
11.09.2006, 11:49
Arkadasım bence takma hicbirseyi,sana böyle davranıp bu duruma gelmene sebep olanlar üzülsünler..Vermesinler kızlarını o olmadı baskası olur..Ben herzaman herkesin kendi görüsünden kisilerle birlikte olmasından yanayım,bunu basarabilmek cokmu zorki kendinizi zora sokuyorsunuz,kendi mezhebinizden olmayanları seviyorsunuz..

Alevilik ne utanılacak nede saklanılacak bir sentezdir bence,herzaman heryerde acıkca söylerim,konusmayan konusmasın,hor görenede güle güle,kimsenin meraklısı degilim,hem bir bakıma böylesi daha iyi bence bazı seyleri daha iyi anlıyor insan ve ona göre kime nasıl davranacagını kolay kestiriyor :)

Macir_An
04.10.2006, 21:18
Haykıracaksın kardeşim ...Bu aslında bir zafer çığlığıdır... Bu şah ismail'in zaferi demektir yoksa nasıl anlatacaksın onlara çaldıran zaferimizi kazandığını yavuz'un dize geldiğini...Senin söylemeye çekindiğin bu yol uğruna ne canlardan geçildi...

edaclk
04.10.2006, 23:03
Galiba tek suçlu biziz. Hala insanlar neden kimliklerini saklarlar anlamış değilim. Kendinizden, insanlığınızdan eminseniz saklamanıza gerek yoktur. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Ne güzel bir söz değilmi eğer saklıyorsanız sünni gibi görünüyorunuz demektir o zaman kendinize aleviyim demeyin. Eğer alevi olmaktan gurur duyuyorum duyorsanız lütfen göğsünüzü gere gere alevi olduğunuzu söyleyiniz. Alevi olmaktan utanan biri zaten aleviliğin özünü anlamamış demektir. Boş ver bence onlar kaybetmiş. Daha doğrusu öyle insanların içine girmediğin için sen kazanmışsın demektir.
Sevgilerşeyda

Lazoşa_62
10.10.2006, 09:10
.....ddfdfdsf

Sizin böyle bir şey düşünmeni gerektiren neden ne ? Düşün ben gittiğim her yerde alevi olduğumu gururla ve çekinmeden söyliyorum.Çevremdeki insanlarda bana saygı duyuyorlar.Memurum ve çalıştığım kurumlarda ilk önce alevi olduğumu söylerken bunun söylememin nedeni ise arkadaşlarımın çiğ bir kelime kullanmamaları . İnanki her yerde alevi olduğumu gururla söyliyorum. bence sende haykır körkunu at diyorum.sevgilerimle....

MeRaLiNa
10.10.2006, 11:21

sallayin gitsin bunlari

aynen canim sana katiliyorum:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:
bu iblislerin bildik sahtekarliklari, kendilerini Alevi olarak tanitip, Alevilige Alevilere bir "Alevi" olarak laf atip.... kötü bir topluluksunuz diyecekler..

bu kisilik Alevi degil bence.....

MetinK
10.10.2006, 12:23
sanırım ilerde çocugum olursa ona alevilikten hiç bahsetmiyeceğim benim neslimde son bulacak..
Senin neslini bilemem ama Alevilik ve Alevilerin nesilleri devam edecek bunu cok ama cok iyi biliyorum.Kendi inanclarini,kültürlerini,simdiye kadarki ibadetlerini bütün asimilasyon calismalarina ragmen ayakta tutarak ve direnerek hem de...

Söyledigin dogru bir söz var ama senin gibilerin soyunun tükenmesi gerekiyor.:cursing:

Gülseren58
10.10.2006, 12:34
Sn.Nümad,

Laiklik, dini inançların özgürce yaşanabilmesi için tek koşuldur ve bu nedenle demokrasinin olmazlarındadır.
Bir devlet, sınırları içinde yaşayan vatandaşlarının inanç özgürlüklerinin önüne kendi eliyle kurduğu bir kurumu koymuşsa, o devletin laik olduğu söylenemez.
Hele hele okullarda din dersi zorunluluğu sadece totaliter devletlerde görülmektedir ki, bu koşullarda yetişen gençlerin sadece inanç özgürlüğü kısıtlanmış olmakla kalmaz, o gençlerin neye nasıl inanacağı da devlet tarafından şekillendirilmiş olur.
İnsanların dini inançlarının devlet tarafından şekillendirildiği ülkemizde okullarda din dersinin zorunlu olmasını sadece Aleviler değil, kendini Sunni hissedenlerce de protesto edilmesi gerekir. Ben bu düşüncedeyim.
Alevilik denilince aklıma ilk gelen şey ise inançlarımızın özgürlükle olan yakın ilişkisidir.
Hangi inançta bireyler ortaya çıkıp, "Enel Hak" deme cesaretini gösterebilir ki? Bunu söylemek için sadece cesaret yeterli midir? Bana göre hayır. Cesaret yetmez. Tüm toplumu karşısına alabilecek bu sözleri söyleyebilmek için öncelikle fikren de olsa insanların kendilerini özgür hissetmeleri gerekir.
Bugün ben ya da başka canlar ortaya çıkıp, gururla ben Aleviyim, Kızılbaşım diyebiliyorsak; bu tavrımızın nedeni tarihimizde canları pahasına, hadi bundan da geçelim, işkence görmek pahasına olsa birilerinin ortaya çıkıp "Kızılbaşım, Hüseyniyim ne dersin/ Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" diyebilmeleri sayesindedir.
Sn. Nümad, yazdıklarınızı üzülerek okudum ve şu sonuca vardım. Sizde Alevilik babanızda bitmiş. Size birşey kalmamış.
Keşke sevdiğiniz kızı istemeye gitmeden önce cübbe ve sarıkla süslenip gitseydiniz. Karşılarında Kelime-i Şahadet getirseydiniz ama böyle talihsiz bir konuyu buraya getirmeseydiniz.
Sonuçta Alevilik, böyle sıradan bir hüsrana kurban verilecek kadar basit bir inanç sistemi değil.

bahtiyarbaris
10.10.2006, 13:08
bu ülkede milyonlarca alevi kimliklerini sakladığı için başka inançlara sahip çıktıkları için azınlık kavramı siyasiler tarafından diyer halkların belleğine kazınmış bu topraklarda yok sayılmamıza neden olmuştur. içinde bulunduğumuz bu kavram kargaşasında bilinçsizce ben aleviyim demeklede olmuyor bu inanç ve savunduğumuz ideleri öncelikle bizim bilmemiz gerekiyor ki savunalım basmakalıp söylemlerle olmuyor

cigdem81
11.10.2006, 21:08
arkadaşım alevi olmanla gurur duyman gerektiği yerde sen alevi olduğundan çekiniyorsun.yobaz insanlara bu şekilde yolunu kesmeleri için bi nevi yardım ediyosun bence gurur duyman gerekir...saygılar tekrar düşün...

D-e-v-r-i-m
11.10.2006, 23:50
.....ddfdfdsf

nediyorsun türkçe yaz bu nece muz cumhuriyetinden mi?

Utanma!!!!! bunu yazarken utanmadın dimi?

Özgür-Taylan
11.10.2006, 23:52
utanacak durum mu var?
Alevi oldugumdan gurur onur seref duyuyorum!!
her kula nasip olmaz.... diye düsünüyorum :p
ayirim mayirim bilmem ama neysem oyum ve bundan gururluyum!!!!!!

saygilar!

silisli
12.10.2006, 00:18
arkadaslar niye cekiniyosunuzki alevi olmaktan bencede alevilik bir gurur ben his bir zaman kulturumu dinimi irkimi soylemekten utanmam tam tersine daha cok gururlannirim his cekinmedende heryerde soylerim bunda utanilacak veya baska birsey yok benim icin ben aleviyim ve bu kulturu surdurmekten gayet gururluyum ama tabi obur dinlerede saygim var tesekuler....

arslan
12.10.2006, 00:19
yazilanlara uzulmek elde degil.biz alevi dogdugumuz icin kendimizi sansli

gorurken,bazilarinin bundan utanmasi dusundurucu,kendisini inkar eden

birinede ne denile bilinirki?

Urfalı
12.10.2006, 00:49
Yani, şimdi "kız istedik vemediler", diye mi alevi olduğunu söyleyemiyor bu arkadaşımız.
Ne desem, tıkandım inanın...
İşimiz zor, bu arkadaşın işi daha da zor.
Peki tamam, sen vuslata erdikten sonra, yine bekleriz.

rinda
12.10.2006, 00:53
bir deyim vardır aklısız başın zahmetini ayaklar çeker der…
kusura bakmayın ama ben bu deyimi burda kullanmak istiyorum..çünkü tam yeri olduğunu düşünüyorum…böyle düşünen insanlarımız yüzünden yıllardır başka kesimler yalan yanlış düşünceler ortaya attı..şimdi ben alevi olmazsam bu yazıyı okuduğumda acaba bu insan neden böyle düşünüyor diye kafamda yeni bir soru işareti oluşur..
yazık olmuş arkadaşa alevi olmanın özel bir ayrıcalık olduğunu ve bununla gurur duyması gerektiğini daha öğrenememiş...

Hüseyin69
12.10.2006, 01:05
aklısız başın zahmetini ayaklar çeker

:thumbup1: :thumbup1:

akilsiz insanin en büyük düsmani kendisidir
(ilyas salman) :thumbup1: :thumbup1:

karadagli
12.10.2006, 01:15
sevgili canlar bence insanin kendi kimligini saklamasina hic gerek yok. eger bir insan örnegin isyerinde olsun okulda olsun cevresine aciklamasi gerekir. Eger bir insan alevi oldugunu saklarsa karsisindaki insan da onu kendinden zannedecek belkide hosuna gitmiyen laflari duyacak. asil iste ozaman zor durumda kalacak. kendisine sorarlar buzamana kadar neden sakladin diye.susmak insani kölelestirir.

saygilar

MetinK
12.10.2006, 03:58
Son Aktivitesi: 01.05.2006 19:20
Mesajlari:5
Ekim 2005'den itibaren Forum'da geçirdiği vakit: 2 h 5 min 22 sec

Sadece bilgi olsun diye vermek istemistim.
Siz yine de yazmaya devam edin:yamukgul: ...

Hüseyin Kaplan
12.10.2006, 20:05
Alevi olduğunu söylemekten çekinmen pes etmiş olduğun anlamına gelir.neden çekindiğini anlamış değilim ama bırak bu meshep kavgasını yapan cahil berduşlar çekinsin çünkü asıl çekinmesi gereken onlardır.dinde,meshepte özgürlük vardır kardeşim.kime neki bizim inancımızdan.her koyun kendi bacağından asılır be can kardeşim.

Hüseyin69
12.10.2006, 20:11
Son Aktivitesi: 01.05.2006 19:20
Mesajlari:5
Ekim 2005'den itibaren Forum'da geçirdiği vakit: 2 h 5 min 22 sec

Sadece bilgi olsun diye vermek istemistim.
Siz yine de yazmaya devam edin:yamukgul: ...

belkide coktan evlendi cocuklari bile oldu
biz halen kuyudaki tasi bulamadik :no:
aramaya devam :biggrin:

Hüseyin Kaplan
12.10.2006, 20:28
neden çekiniyosun unutmaki çekinmesi gerekenler biz değiliz

MetinK
13.10.2006, 02:12
belkide coktan evlendi cocuklari bile oldu
biz halen kuyudaki tasi bulamadik :no:
aramaya devam :biggrin:
Kesin coluk cocuga karismistir simdi.

Ikimizin mesajlari filtreli galiba Hüseyin can.
Aynen devam...:D

cupulander
13.10.2006, 02:36
boyle dusunmemen gerekır eger insanlar sana alevisin diye tuhaf davranislarda bulunuyorsa birak bu onlarin ayibi olarak kalsin..anliyorum konusmasi kolay diyebilirsin ama eger oyle tavirlarla karsilasiyosan bosvermesini bilceksin demekki onemli degil bunlar senin icin diyip cikicaksin isin icinden..utanmana da gerek yok ayrica..
bizim hayat felsefemiz farkli olmali..kimseden ustun olmadigimiz gibi asagida da degiliz..bunu bilelim yeter..

erzincanlı23
13.10.2006, 21:20
Ben alevi olduğumu söylemekten hiç bir zaman çekinmedim çekinmemde.. aksine bunu gururla söylerim, hatta bizim hakkımızda yanlış düşünenlerin bilmeden cahilce konuşanların inadına alevi olduğumu söylerim. Alevilik bir yaşam tarzıdır ve ben bu yaşam tarzından cok memnunum!!

Gülseren58
13.10.2006, 22:19
Kesin coluk cocuga karismistir simdi.

Ikimizin mesajlari filtreli galiba Hüseyin can.
Aynen devam...:D

Mesajlar filtreli olunca başkaları tarafından görülmüyor sanırım.

gulbas44
13.10.2006, 23:07
ben kendi adıma alevi olduğumu söylemekten hiç bir zaman çekinmedim çekimemde o benim özelimdir kimseyide karıştırmam neden oruç tutmuyorsun diyenlerede günahsa benim günahım diyorum uğraşmıyorum çünkü daha anlayacakseviyede değil çoğu insan

eguzel
13.10.2006, 23:30
Son iki senedir hiç çekinmiyorum ve gururla söylüyorum artık :)

Urfalı
13.10.2006, 23:34

e güzel...
Çok güzel.
Tebrik ederim seni...

erzıncankızı
13.10.2006, 23:58
bende bugun kendınden utanan aleviler oldugunu görunce kendı alevılıgımle gurur duydum binlerce kere şükür olsunki gercek bı alevı gibi yetıstım.şimdıye kadar herkesın düşüncesıne saygı duydum ama bu kadarına harbıden yazıklar olsun madem bu kadar utanıyo arkadasın burda ne işi var hıc anlamıs diilim..

MetinK
14.10.2006, 01:57
Mesajlar filtreli olunca başkaları tarafından görülmüyor sanırım.
Filtresizler görünmüyor filtreliler nasil görünsün ki.:uhhm:
Bunlar tabiiki espiri sadece.Hüseyin canla arada bir ayni kanaldan yayin yapiyoruz.Üyenin durumu ile ilgili bilgi notu yazmistim oradan basladi olay.

Acaba sevdigi kiza kavustu mu merakim orda kaldi.Insallah hayirli son olmustur arkadas icin:)

Hüseyin69
14.10.2006, 02:09

valla sen 23 ay benden erken davranmissin seni tebrik ediyorum

:yawn: