pirihorasani
17.04.2006, 16:00
Evet arkadaslar,basliktan da belli oldugu gibi,bir anket duzenlemek istedim.Hz.Ali nerede dogmustur ve Annesinin ismi nedir diye.
Selamlar
Selamlar
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.Ali nerede dogmustur ve Annesi kimdir? pirihorasani 17.04.2006, 16:00 Evet arkadaslar,basliktan da belli oldugu gibi,bir anket duzenlemek istedim.Hz.Ali nerede dogmustur ve Annesinin ismi nedir diye. Selamlar Serkan_Devrim 17.04.2006, 16:04 Evet arkadaslar,basliktan da belli oldugu gibi,bir anket duzenlemek istedim.Hz.Ali nerede dogmustur ve Annesinin ismi nedir diye. Selamlarhz Ali kabede doğmuştur. annesinin ismine Fatıma Binti Esed'tir. alyeşil 17.04.2006, 16:12 annesinin fatıma anamız olduğunu biliyodum ama kabede doğduğunu sizden öğrendim... teşekkürler bu güzel bilgi için.. yüreğinize sağlık pirihorasani 17.04.2006, 16:14 annesinin fatıma anamız olduğunu biliyodum ama kabede doğduğunu sizden öğrendim... teşekkürler bu güzel bilgi için.. yüreğinize sağlık Rica ederim Fakat Fatima anamiz Imam Huseyin ve Imam Hasanin annesi Fatima anamizmi?:) Selamlar colddream 17.04.2006, 16:18 Esed kızı Fatıma annesidir mekkede dünyaya geldi. Yanlış bilgiyemi sahibim? soruyu tüm alevi canlkar bilmeli. Kabede konusunda kaynaklarınız varsa rica edebilirmiyim okumak istiyorum. saygılarımla... pirihorasani 17.04.2006, 16:28 Esed kızı Fatıma annesidir mekkede dünyaya geldi. Yanlış bilgiyemi sahibim? soruyu tüm alevi canlkar bilmeli. Kabede konusunda kaynaklarınız varsa rica edebilirmiyim okumak istiyorum. saygılarımla... Kaynak vardir,bir cok kaynakda belirtilmistir bu.Bu konu hakkindaki kaynaklarimi bir tanidigima verdigim icin su an kaynagi veremiyecegim.Fakat en yakin zamanda kitaplar tekrar elime ulasinca,scan eder forumda paylasirim. Selamlar, canugur 17.04.2006, 16:36 Kültürel birikimize yararindan ziyade pek önemli seyler oldugunu sanmiyorum. Ama tartisma ve konusmalarda soruldugunda, bilinmesi gerekebilir. Bu tür bilgilerin icerigi haha cok arap kültürünü ilgilendirir gibi geliyor bana. Beni ise, araplarin kültüründen, damat-din ilisklilerinden cok tarihleri, güney asya ya saldirilari, katliamlari, zorla islamlastirma savaslari ve köleci toplumlari olusturmalari ilgilendiriyor. saygilar pirihorasani 17.04.2006, 16:44 Kültürel birikimize yararindan ziyade pek önemli seyler oldugunu sanmiyorum. Hz.Alinin kabede dogmus olmasi onun nekadar ulu bir kisi oldugunu kanitlamak icin bir baska etkendir. Bu tür bilgilerin icerigi haha cok arap kültürünü ilgilendirir gibi geliyor bana. Beni ise, araplarin kültüründen, damat-din ilisklilerinden cok tarihleri, güney asya ya saldirilari, katliamlari, zorla islamlastirma savaslari ve köleci toplumlari olusturmalari ilgilendiriyor. Yorum yazmiyorum...Cunku baslik ile bir baglantisini kuramadim.Bunu baska bir baslik altinda acarsaniz ozaman orada tartisabiliriz.Fakat ben bu konunun baska konular ile yeni konular olusturmasi taraftari degilim.Soru cok basit diye dusunuyorum.4tanede secenek var,hepsi bukadar:) Selamlar, pirrsultann 17.04.2006, 16:56 Rica ederim Fakat Fatima anamiz Imam Huseyin ve Imam Hasanin annesi Fatima anamizmi?:) Selamlar yapma allah aşkına hz hüseyinin annesi hz fatıma hz muhammedin kızıdır arkadaş orada fatıma binti esad diyor ve doğru yani hem eşinin hem annesinin adı fatımadır. hz ali kabenin içinde dünyaya geliyor dört gün cennette konakladıktan sonra çıkıyor o sırada hz fatıma binti esadın yanında hz muhammedin halası hz asiye de vardı. doğar doğmaz incil zebur tevrat ve kuranın tamamını hz muhammede okuyor delikanlı 17.04.2006, 17:09 HZ Ali gibi KURAN VE İSLAM uğrunda yaşayamadıktan sonra nerede doğduğu yada onu kimin doğurduğunu bilmek ne ifade ederki? Serkan_Devrim 17.04.2006, 17:12 yapma allah aşkına hz hüseyinin annesi hz fatıma hz muhammedin kızıdır arkadaş orada fatıma binti esad diyor ve doğru yani hem eşinin hem annesinin adı fatımadır. hz ali kabenin içinde dünyaya geliyor dört gün cennette konakladıktan sonra çıkıyor o sırada hz fatıma binti esadın yanında hz muhammedin halası hz asiye de vardı. doğar doğmaz incil zebur tevrat ve kuranın tamamını hz muhammede okuyorevet biraz açıklayıcı bilgi yerinde olacak gibi. eline sağlık pirr sulatnn. Fatıma binti Esed hamileliğinin dördüncü ayında bir rüya görür. rüyasında kabeye gökten bir nur düşer. o anda mekkenin etrafındaki dört dağ sanki kabeye secde edercesine eğilir. daha sonra Fatıma'nın eline dört kılıç verilir. biri toprağa düşer, biri suya düşer, biri göğe çıkar ve biride aslan oluverir. daha sonra hamileliğinin dokuzuncu ayında Fatıma binti Eset kabeyi tavaf ederken karnında hafif hafif sancılar başlar. bir ses kendisine şöyle der: -korkma, gizlice Kabe'ye gir. Fatıma içerde üç gün kalır. üç gün sonra bir çocukla dışarı çıkar. o sıralarda peygamberlik vazifesine başlamamış olan hz Muhammed'in yanına biri gelir ve şöyle der: -ya Muhammed duydun mu? buğün kabe'de bir çocuk doğdu, doğar doğmaz konuştu. hz Muhammed ise şöyle karşılık verir: -bu ebu Talib'in oğlu Ali'dir. evveldir, ahirdir, zahirdir, batındir. daha sonra peygamber ebu Talib'in evine gider. -adını ne koydunuz? der. - eset koymak istiyoruz derler.(Esed aslan demektir. Fatıma rüyasında aslan gördüğü ve babasının ismi esed olduğu için Esed koymak istiyordu. bir rivayete göre de Haydar koymak isterler ki Haydar da aslan demektir.) hz Muhammed ise: -hayır, onun adı Ali olacak der. daha sonra dilinin ucunu çocuğun ağzına verir ve çocuğu dili ile bir müddet emzirir. ve çocuk dile gelir. tevrat, zebur, incil ve henüz inmemiş olan kurandan sahifeler okur. hz Ali'nin doğumunu dedem böyle anlatırdı. bu olayları şii ve sünni kaynaklarda teyid eder. pirihorasani 17.04.2006, 17:12 yapma allah aşkına hz hüseyinin annesi hz fatıma hz muhammedin kızıdır arkadaş orada fatıma binti esad diyor ve doğru yani hem eşinin hem annesinin adı fatımadır Biliyorum ben can,fakat surekli karistiriliyor bu mevzu,inan Fatima anamiz deniliyor ama baska fatima oldugu hic akila gelmiyor. HZ Ali gibi KURAN VE İSLAM uğrunda yaşayamadıktan sonra nerede doğduğu yada onu kimin doğurduğunu bilmek ne ifade ederki? Belki bunlari bilmemiz bizimde onun gibi yasamiza bir vesile olur ha?Ne dersin? Selamlar canugur 17.04.2006, 17:15 Hz.Alinin kabede dogmus olmasi onun nekadar ulu bir kisi oldugunu kanitlamak icin bir baska etkendir. Yorum yazmiyorum...Cunku baslik ile bir baglantisini kuramadim.Bunu baska bir baslik altinda acarsaniz ozaman orada tartisabiliriz.Fakat ben bu konunun baska konular ile yeni konular olusturmasi taraftari degilim.Soru cok basit diye dusunuyorum.4tanede secenek var,hepsi bukadar:) Selamlar, siz de haklisiniz.4 secenek vardi. Teokratik-sünni islamci yobazlar yeterince basimiza dert actilar zaten. Söylemek istedigim, farkli isimle, benzer konuma düsmemek. Konu, farkli topikler acilmasina neden olabilir. BEnim incelememe göre, kabe herhangi bir yerden daha ulu degil; tam tersine, gecmiste bir pazar yeri, kellelerin kesildigi kölelerin satildigi, 360 putun bulundugu, karisik sami halklarinin panayirlariydi. Ulus-din devletler ortaya ciktikca burasi icin sayisiz insan cani telef edildiginden, bence hic bir kutsal yani yoktur. Kabeye gelecekte, Canakkale anitindan üc misli büyük ve uzun bir insanlik aniti dikilecektir. sayglar. delikanlı 17.04.2006, 17:15 Belki bunlari bilmemiz bizimde onun gibi yasamiza bir vesile olur ha?Ne dersin? Selamlar İNŞALLAH pirihorasani 17.04.2006, 17:16 evet biraz açıklayıcı bilgi yerinde olacak gibi. eline sağlık pirr sulatnn. Fatıma binti Esed hamileliğinin dördüncü ayında bir rüya görür. rüyasında kabeye gökten bir nur düşer. o anda mekkenin etrafındaki dört dağ sanki kabeye secde edercesine eğilir. daha sonra Fatıma'nın eline dört kılıç verilir. biri toprağa düşer, biri suya düşer, biri göğe çıkar ve biride aslan oluverir. daha sonra hamileliğinin dokuzuncu ayında Fatıma binti Eset kabeyi tavaf ederken karnında hafif hafif sancılar başlar. bir ses kendisine şöyle der: -korkma, gizlice Kabe'ye gir. Fatıma içerde üç gün kalır. üç gün sonra bir çocukla dışarı çıkar. o sıralarda peygamberlik vazifesine başlamamış olan hz Muhammed'in yanına biri gelir ve şöyle der: -ya Muhammed duydun mu? buğün kabe'de bir çocuk doğdu, doğar doğmaz konuştu. hz Muhammed ise şöyle karşılık verir: -bu ebu Talib'in oğlu Ali'dir. evveldir, ahirdir, zahirdir, batındir. daha sonra peygamber ebu Talib'in evine gider. -adını ne koydunuz? der. - eset koymak istiyoruz derler.(Esed aslan demektir. Fatıma rüyasında aslan gördüğü ve babasının ismi esed olduğu için Esed koymak istiyordu. bir rivayete göre de Haydar koymak isterler ki Haydar da aslan demektir.) hz Muhammed ise: -hayır, onun adı Ali olacak der. daha sonra dilinin ucunu çocuğun ağzına verir ve çocuğu dili ile bir müddet emzirir. ve çocuk dile gelir. tevrat, zebur, incil ve henüz inmemiş olan kurandan sahifeler okur. hz Ali'nin doğumunu dedem böyle anlatırdı. bu olayları şii ve sünni kaynaklarda teyid eder. Cok mukemmel olmus fakat isim konusunda benim bildigim biraz daha farkli,gerci o nuda baska bir baslik altinda actim ama burada paylasayim bari.Benim bildigim Hz.Alinin annesi Hz.Fatima Kabede Hz.Aliyi dogururken Hak dan bir Nida gelir ve "Ona kendi isimlerimin hepsinin birlesmesinden olusan Ali diye seslenin,Ismi Ali dir" buyurur. Selamlar, alyeşil 17.04.2006, 22:01 Rica ederim Fakat Fatima anamiz Imam Huseyin ve Imam Hasanin annesi Fatima anamizmi?:)Selamlar tabii ki hayır ikisinin de adı fatıma :) ben ana dedim çünkü alimin (k.v.) anası... meymane_usari 17.04.2006, 23:11 HZ İMAM ALi ana karnında iken konuşmaya başlamış ve doğduğunda eli ile yüzünü kapatmıştı Peygamber efendimiz gelip İmam Ali için dua okudu ve İmam Ali o an secdeye kapanıp ilk namazını kıldı....... huseyn 18.04.2006, 23:03 Walla Bİlmİyom KoCGiRiLi_ 23.04.2006, 22:59 HZ İMAM ALi ana karnında iken konuşmaya başlamış ve doğduğunda eli ile yüzünü kapatmıştı Peygamber efendimiz gelip İmam Ali için dua okudu ve İmam Ali o an secdeye kapanıp ilk namazını kıldı....... bu nedir kardes ? bir cocuğa hikaye mi anlatıyorsun ? nerden cıkıyor böylesi söylentiler anlayamıyorum . bari mantığın alacağı aliye duyulan aşkı costuracak bir kelimelerden bahset. Servan 26.04.2006, 17:05 hz ali efendimizin annesinin ismi fatımadır fakat kabe de doğmamştır canlar bunu nerden ögrendiniz merak ettim.ayrıca fatıma ana isimi imam hasan ve imam hüseyin efendilerimizin annesi hz fatımadır.ayrıca anakarnında konusması ve peygamber efendimizi hissettigini ben de okumustum. manifesto 26.04.2006, 17:09 ?Hz.Ali kabede mi doğdu? Doğrusu bunu ilk kez duyuyorum. Neden evinde doğmuş değil.Kabe o devirde puthane ve mabed Yani bu bilgi nerede var doğrusu anlayamadım.Kabede doğum yapma bir gelenekmiydi?Hz.Ali yi kutsamak veya başka değerler katmak için iddia edilmiş olasın bana garip geldi. Serkan_Devrim 26.04.2006, 17:14 ?Hz.Ali kabede mi doğdu? Doğrusu bunu ilk kez duyuyorum. Neden evinde doğmuş değil.Kabe o devirde puthane ve mabed Yani bu bilgi nerede var doğrusu anlayamadım.Kabede doğum yapma bir gelenekmiydi?Hz.Ali yi kutsamak veya başka değerler katmak için iddia edilmiş olasın bana garip geldi.kabe o zamanda putlarla doluydu ama genede kutsaldı. yoksa şuan müslüğmanlar eski bir puthaneyi mi kutsal kabul ediyor? ayrıca hz Ali'nin kabede doğumunu bir çok sünni ve bütün şii tarihçiler kabul eder. pirrsultann 26.04.2006, 17:53 ?Hz.Ali kabede mi doğdu? Doğrusu bunu ilk kez duyuyorum. Neden evinde doğmuş değil.Kabe o devirde puthane ve mabed Yani bu bilgi nerede var doğrusu anlayamadım.Kabede doğum yapma bir gelenekmiydi?Hz.Ali yi kutsamak veya başka değerler katmak için iddia edilmiş olasın bana garip geldi. hz ali kabede doğan ilk kişi ünvanına sahiptir. bu bilgiye ben pek çok sünni kaynakta rastladım ve kabenin o zamanlar putlarla dolu olması onun kutsal olmadığı anlamına gelmez ilk mescit olduğu için tarihin her döneminde kutsal sayıldı. bizim hz aliyi yücaltmek gibi bir derdimiz yok zaten onun buna ihtiyacıda yok! hayatını incelersen hz muhammed(s.a.s.) onu fazlasıyla övmüş ve değer vermiştir pirrsultann 26.04.2006, 18:06 bu nedir kardes ? bir cocuğa hikaye mi anlatıyorsun ? nerden cıkıyor böylesi söylentiler anlayamıyorum . bari mantığın alacağı aliye duyulan aşkı costuracak bir kelimelerden bahset. arkadaşım hakikat budur hz fatmada anne karnında konuşmaya başladı bu ancak allahın bir mucizesidir zaten mucizenin akla aykırı olmaması kabil midir? lion12 28.04.2006, 20:51 Müminlerin emiri,peygamber efendimizin sevgilisi,Allah'ın aslanı sıfatları ile yaşamış olan,velayet sahibi,12 imamın ilki olan Hz.Ali,21 Mart 598 yılında doğmuştur.Kendisi Kabe'de doğan tek insandır ve Hz.Ali efendimizin doğması ile Kabe'deki bütün putlar çığlık atarak yıkılmıştır.İsmi de tanrı buyruğu ile peygambere Ali olarak vahiy edilmiş ve de peygamber efendimiz ismini Ali koymuş. dede_27 02.05.2006, 21:48 yapma allah aşkına hz hüseyinin annesi hz fatıma hz muhammedin kızıdır arkadaş orada fatıma binti esad diyor ve doğru yani hem eşinin hem annesinin adı fatımadır. hz ali kabenin içinde dünyaya geliyor dört gün cennette konakladıktan sonra çıkıyor o sırada hz fatıma binti esadın yanında hz muhammedin halası hz asiye de vardı. doğar doğmaz incil zebur tevrat ve kuranın tamamını hz muhammede okuyor katılıyorum ya eren...;) ilkay123 09.05.2006, 13:32 Hz.ALI KABENIN ICINDE DOGMUSTUR ve ondandir ki namaz kilinirken o yöne dönülür.Ondan Gercek Müslümanlar Ehlilbeyt ten olanlardir. Serkan_Devrim 09.05.2006, 13:38 namaz kilinirken o yöne dönülüryalnış hatırlamıyorsam Nusayriyim demiştin sen. ama Nusayriler ibadetlerinde Kabe'ye dönmezler. yüzyüze dönerler. Ensar 30.09.2006, 19:20 ?Hz.Ali kabede mi doğdu? Doğrusu bunu ilk kez duyuyorum. Neden evinde doğmuş değil.Kabe o devirde puthane ve mabed Yani bu bilgi nerede var doğrusu anlayamadım.Kabede doğum yapma bir gelenekmiydi?Hz.Ali yi kutsamak veya başka değerler katmak için iddia edilmiş olasın bana garip geldi. Aman Allah'ım manevraya bakın... Eğer Kabe puthane olduğu için bir değeri yoksa; nede Allah kabe'yi yıkmaya gelen fil ashabının üzerine ebabil kuşlarını gönderip Kabe'yi korumuştur?( Acaba içinde son dinin İmamı ve beşerin en hayırlısı Hz. Ali doğacağı için olamaz mı? bence olabilir) neden resulullah onu fethetme gereği duydu? ve neden kabe'yi içinde bulunduran Mekke fethedilince fetih suresi inmiştir? İmanınıza, dininize orucuna , amelinize yazık ediyorsunuz valla.... ceylin 01.10.2006, 17:41 bende kabe de dogdunu bilmiyordum. tşk ederim bilginizi paylaştıgınız için Tunc@y 03.10.2006, 16:14 arkadaşlar karar verin kabe mi mekke mi ? Serkan_Devrim 03.10.2006, 22:34 arkadaşlar karar verin kabe mi mekke mi ?kabe mekke de değil mi?:yamukgul: £LİF 04.10.2006, 12:30 bazen kendime çok kızıyorum yaa ..bakim daha ne kadar biLmediğim konu var...aydıLattığın çok saol serkan güneyli 09.10.2006, 19:55 evet annesi fatıma bint esed babası hz.muhammed'in babası abdullah'ın kardeşi ebu talip'tir sevgili canlar hz.ali'nin zahirde dünyaya zuhur edebilmesi için bir anna ve bir babaya gerek vardı bu yüzden fatıma bint esed ve ebu talip'in isimleri annesi ve babası olarak tarihte görülmektedir oysa hz.ali'nin le ilahe ille hüv ya aliyyen ya azim dünyada görülmesi için bunlara ihtiyacı yoktur o her yerdedir zaten, doğumu hakkında kimsenin fikir yürütemeyeceği gibi ölümü hakkındada sadece ölüm tarihinden başka bir fikri ne kimse yürütebilir nede ortaya atabilir islamiyetin kuruluşu sırasında neler yaptığını hadis-i şerif'lerde okursanız bu yazdıklarıma bir cevap bulabilirsiniz sanıyorum yanı ehl-i beyt alevi inancına göre batın dan bahsediyorum arkadaşlar sözümü hz ali'nin kendisi gibi büyük sözlerinden biriyle bitirmek istiyorum "asıl ölüler kefene sarılıp toprağın altına koyulanlar değildir,asıl ölüler aramızda dolaşıp dünyadan bir haber olanlardır" saygılar Selina24 10.10.2006, 16:10 Hz.Ali'in kisaca hayati: Kimlik Bilgisi Adi: Ali Künyesi: Ebul Hasan ve Ebu Tarab Lakaba: Emir ul Muminin Baba adi: Ebu Talib Anne adi: Fatima Bint Esed Dogum yeri: Mekke (Kabe) Dogum tarahi: Amul filden 30 yil sonra yani bisetten 10 yil önce Peygambere olan yakinligi: Amcasinin oglu, Damadi, Kardesi, Vasisi, Halifesi Sehadet yili: Hicretin 40.yili Ramazan ayinin 19.günü Sehadet yeri: Kufe (cami mihrabinda) Sehadet sebebi: İbn Mülcem'in secde esnasinda zehirli kiliçla darbesi Şoreş 10.10.2006, 18:39 Bende Hz Ali Pirimizin Kabede doğduğunu biliyorum.. Annesi doğum yapacakken bir ses Kabeye gitmesini söylemiş ve orda dünyaya gelmiş Pirimiz.. Ben böyle duymuştum.. Selina24 10.10.2006, 21:02 kabe mekke de değil mi?:yamukgul: benim bildigim Kâbe Mekkede :shifty: |