Orijinalini görmek için tıklayınız : İçimizdeki Danimarkalılar
manifesto 17.04.2006, 23:09 Ne yazık ki bizler Danimarkayı boşuna protesto etmişiz.Burada karikatür krizinden dolayı açılan topiğe tepkilerimizi boşuna iletmişiz.
Aramızda islam peyganberine sapık diyen sözde alevi geçinen ama özde marksizm ve dinsizlik propagandası yapanlar varmış.Hakaretleri karikatürlerin çok ötesindedir.
Aleviliği kullanıp islam peyganberine hakaret edebileceğini zannediyor ise yanılıyor.
Alevi arkadaşlarımızın içindeki Hz.Ali sevgisi onlara peyganber sevgisini öğretir.Kim bilir belki sadece bu sevgilerinden dolayı Hz.Ali mahşerde " Ey Rabbim bunlar beni sevdi, bende peyganberi bunlar benim vasıtam ile peyganberini sevdi onun vasıtası ile de Seni sevdi o halde bunlarada şefaat buyur" diye dua eder ve bu sevgi onlara kurtuluş kapısını açmış olur.
Ama burada Marksizm ve Kominizm ve ataizm düşüncelerini aleviliği kullanarak propaganda yapan arkadaşlar bilin ki yanlış yoldasınız.
Sevgimiz Şerefimizdir...
Serkan_Devrim 17.04.2006, 23:14 neden manifesto neden? neden sadece o kişiyi ve davranışını eleştirmek dururken üstüne ateistliği, marksizmi ve komünizmi eklersin? ne alaka? ateislik suç değildir. isteyen inanır isteyen inanmaz. marksizm ekonomik ağırlıklı bir ideolojidir. dinle peygamberle ne ilgisi var? ve ne alaka komünizm? o kişiye tepki verilmedi mi?
manifesto 17.04.2006, 23:22 neden manifesto neden? neden sadece o kişiyi ve davranışını eleştirmek dururken üstüne ateistliği, marksizmi ve komünizmi eklersin? ne alaka? ateislik suç değildir. isteyen inanır isteyen inanmaz. marksizm ekonomik ağırlıklı bir ideolojidir. dinle peygamberle ne ilgisi var? ve ne alaka komünizm? o kişiye tepki verilmedi mi?
Sn.ali ekber sitemim büyükdür, ben alevi arkadaşlarımızı hiçbirzaman dinzis ve inançsız insanlar olarak görmedim, kişi siyasi olarak değişik akımların peşinde olabilir kendi siyasi ve sosyal tercihidir ama bazı şeyler sürekli sopa ile dövülmeye çalışılır ise neden sorusunu benim sormam lazım.
Alevilik bu değil, alevi inananları bunlar değil.Ataist olmak suç değil ama başka dinlere inançlara dil uzatılırsa buna tahammül edilmez.
Bir budist kadar İslama saygı duymayan arkadaşlar var ne yazık ki
Dalay Lama dahi İslam ile terörizmin islam ile aşırılıcılığın bir olmadığını her dine her inanca böyle musibet urların musallat olabileceğini sözlemiş ve buna samimiyet ile inanmış.
Ben bir budist saygısı bekliyorum. İslam ve müslümanlar bunu istemek suç mu?
Ne yazık ki bizler Danimarkayı boşuna protesto etmişiz.Burada karikatür krizinden dolayı açılan topiğe tepkilerimizi boşuna iletmişiz.
Aramızda islam peyganberine sapık diyen sözde alevi geçinen ama özde marksizm ve dinsizlik propagandası yapanlar varmış.Hakaretleri karikatürlerin çok ötesindedir.
Aleviliği kullanıp islam peyganberine hakaret edebileceğini zannediyor ise yanılıyor.
Alevi arkadaşlarımızın içindeki Hz.Ali sevgisi onlara peyganber sevgisini öğretir.Kim bilir belki sadece bu sevgilerinden dolayı Hz.Ali mahşerde " Ey Rabbim bunlar beni sevdi, bende peyganberi bunlar benim vasıtam ile peyganberini sevdi onun vasıtası ile de Seni sevdi o halde bunlarada şefaat buyur" diye dua eder ve bu sevgi onlara kurtuluş kapısını açmış olur.
Ama burada Marksizm ve Kominizm ve ataizm düşüncelerini aleviliği kullanarak propaganda yapan arkadaşlar bilin ki yanlış yoldasınız.
Sevgimiz Şerefimizdir...
Sanırım benden bahsediyorsun :)
1.Turan Dursunla ilgili topicde hadisi şerifde peygamber 52 yaşındayken Aişe de 9 yaşında ve bunlar evleniyor. Ben bu durumun saçma olduğunu ifade ettim ve günümüz toplumunda böyle bir olay olsa ne dersiniz dedim?
Bu konuyla ilgili olarak Her dinin kutsal değerleri vardır bu konuda saygı duyuyorum istediğiniz değeri kutsallaştırabilrsiniz sadece bu ayrıntıya nasıl baktığınızı tarttım
2.Ben hiç bir zaman Aleviliği kullanmadım. Alevi kökenli olmam benim soyumla ilgili bir durum. Din zaten benim hayatımda çok birşey ifade etmiyor. İnsanlar Din olmadan da onurlu namuslu bir şekilde yaşayabilir. İyilikleri sadece cennetten arsa kazanıp hurilerle birlikte olmak için yapıyorsanız hiç yapmayın daha iyi...
3.Marxism ve Komünizm bunlar insanlık tarihinin en güzel ideolojileridir. İnsanlara koyun sürüsü olmamayı, bağımsızlık, demokrasi, eşitliği öğreten doktrinlerdir. Bir çok ulus, halk ve sömürülen kesim bu fikirler sayesinde özgürlüğüne kavuştu.
Harun Yahya(Adnan HOCA) edebiyatı yapıp anti komünizm propagandası yapıp insanları kandırmıyorum ben, her zaman bilimden yana ve dinin dogmalarına karşı çıkan bir insanım. Din eğer ortaçağ Muhammed dönemi yaşamı gösteriyorsa bana o dine inanmam çok da birşey kaybetmem çünkü din sadece toplumların iyi yaşayabilmesi için ortaya atılmış fikirlerdir hatta Marksizme göre din halk tabakalarını kandırıp uyuşturup onları rahatça sömürmenin bir aracıdır yani "Din Afyondur".
Dünya Tarihine baktığımızda bu her dinde böyle olmuştur belli kesimler bu işin kaymağını yerken inanıp peşinden gidenler açlıktan ölsede sömürülsede gıkını çıkarmamıştır.
Aziz Nesine de şeytan aziz vs. gibi atıflarda bulunarak en son sivas olayı gerçekleştirildi tahammül çok önemli bu noktada...
Serkan_Devrim 17.04.2006, 23:28 ne Aziz Nesin'e ne de hz Muhammed'e nede başka inanç önderlerine saygısızlık yapılamaz.
forumda birbirimize ve herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum/vb hakkında saygı çerçevesinde yorumlar belirtilmeli. aksi takdirde kendimize saygı bekleme hakkımız olmaz.
kurallar boşuna konmuyor. sizi o topiktede uyarmıştım sayın kızılkilise. tekrar hatırlatayım dedim.
manifesto 17.04.2006, 23:32 Sevgili Kızılkilise seninle sabaha kadar kominizmi konuşabiliriz buna şphen olmasın.Ben kominizm adı altında açlıkdan öldürülen elindeki sabanı orağı kamulaştıryoruz diye toplanan tohumluk yemleri dahi elinden alınıp açlığa ve ölüme itilen milyonlarca insanın dıramını bilirim.
Kominizm ve marksizm adına cam çerçeve intirip devlete silah çeken millati katledenleride bilirim sen o yolun adamısın ben değil.
Ayrı davaların insanıyız ama düşündüğünü ve düşüncelerini mertçe ortaya koyabilmelisin yan çizerek değil , aleviliği diline dolayarak değil.
İnanca saygı konusunda yol alması gerekenler ortada
ne Aziz Nesin'e ne de hz Muhammed'e nede başka inanç önderlerine saygısızlık yapılamaz.
kurallar boşuna konmuyor. sizi o topiktede uyarmıştım sayın kızılkilise. tekrar hatırlatayım dedim.
Her din inancıyla önderiyle saygı duyulması gereken yapılardır anlıyorum konuyu fazla ilerletmeye gerek yok saygılar...
Sevgili Kızılkilise seninle sabaha kadar kominizmi konuşabiliriz buna şphen olmasın.Ben kominizm adı altında açlıkdan öldürülen elindeki sabanı orağı kamulaştıryoruz diye toplanan tohumluk yemleri dahi elinden alınıp açlığa ve ölüme itilen milyonlarca insanın dıramını bilirim.
Kominizm ve marksizm adına cam çerçeve intirip devlete silah çeken millati katledenleride bilirim sen o yolun adamısın ben değil.
Ayrı davaların insanıyız ama düşündüğünü ve düşüncelerini mertçe ortaya koyabilmelisin yan çizerek değil , aleviliği diline dolayarak değil.
İnanca saygı konusunda yol alması gerekenler ortada
Ben bu ideolojinin genel çerçevesini çizdim ilk mesajımda ayrıntıları burada tartışmıycağım.
yan çizme konusuna gelince.
Ben Aleviyim ve bundan gurur duyuyorum MArxist olmam bunu değiştirmez kaldıki, Alevilik öyle bir yaşam biçimidir ki Ateist olan insanlar bile eğer Aleviyse bunu söylemekten rahatsızlık duymazlar. İnsan sevgisinin ön plana çıktığı bir inancta bunun olması doğaldır. Ayrıca Marksizm ve Alevi toplumunu Osmanlı dönemindeki Şeyh Bedrettinin yaşam tarzını ve fikirlerini okuyarak incelerseniz aradaki benzerlikleri görmeniz daha kolay olacaktır Ancak bu söylediklerimden ALevilik Marksizmdir gibi bir şey anlaşılmasın saygılar...
delikanlı 17.04.2006, 23:47 ne Aziz Nesin'e ne de hz Muhammed'e nede başka inanç önderlerine saygısızlık yapılamaz.
aziz hangi inacın önderi ALLAH aşkına
manifesto 17.04.2006, 23:55 Sevgili Kızılkilise, tarih herzaman dindar insanların dıramı ile doludur.
Musa kavmini Firavunun zulmunden kurtarmak için denizleri aşmış,havariler inançları için hayatlarını hiç etmiş iseviler arenalarda aslanlara yem edilmiş,Hz.İlyas inancından dolayı 7 sene dağlarda dolaşmak zorunda kalmış,testere ile ikiye bölünmüşler,Hz.İsa çarmıha gerilmek istenmiş Hz.Muhammed yurdundan yuvasından sürülmüş.
İşte bütün bunlar şeytan ve ona uyan zalimlerin işidir.
Bunca tarihi vakaa ortada iken koministlerin ilk işi kilisenin mallarına el koyup yağmalamak kilise cami sinagog nekadar mabed varsa hepsini kapatmak ve inananlarına baskı ve zorbalık yapmak olmuştur.
Hayatta iki şey vardır Hak ile Batıl tüm kavga budur.
Biz hiç kimsenin peyganberine kitabına inanışına hakaret etmeyiz, bu bizim aldığımız islami terbiyedendir eğer terbiyesizlik yapanlar da çıkarsa o kendi terbiyesizlikleri olur.
huseyincem 17.04.2006, 23:57 Ne yazık ki bizler Danimarkayı boşuna protesto etmişiz.Burada karikatür krizinden dolayı açılan topiğe tepkilerimizi boşuna iletmişiz.
sevgili kızıldereli hemşom sanırım ikimizden de bahsediyor.
yanlız yukarıdaki yazıda gözden kaçan birşey var.ben asıl buna dikkat çekmek istiyorum.manifesto marksizmi kominizmi ortaya sürerek,biraz öncede karşılaştım ateist alevilere karşı bir cepe yaratmaya çalışıyor.varsın çalışsın.alevilik için onun mu yoksa bizim mi zararlı olduğumuzu arkadaşlara bırakalım.
Kim bilir belki sadece bu sevgilerinden dolayı Hz.Ali mahşerde " Ey Rabbim bunlar beni sevdi, bende peyganberi bunlar benim vasıtam ile peyganberini sevdi onun vasıtası ile de Seni sevdi o halde bunlarada şefaat buyur" diye dua eder ve bu sevgi onlara kurtuluş kapısını açmış olur.
cennetri yada kurtuluş yolunu garantilemiş sevgili manifesto arkadaşın aleviliğe bakış açısı.yani bunca zamandır bu forumda vardığı fikir.demeekki aleviler kurtuluş yolunda değil.yani aleviler yanlış yolda.yok ya.sen kimsin kardeşim neye karar veriyorsun.bu ne demek ya.bizler kurtuluşu dünya üzerinde bulmuş insanlarız.kurtuluş insandadır.buna inanan insanlarız.sen tutup burada bizim yanlış yolda olduğumuz gibi bir fetva mesajını satır aralarına sıkıştırmayı başarıyorsun.
kimse bu forumda tutupta hz.muhammete sapık diyorlar falan diyerek kendine taraftar bulmaya kalkmasın.bu o arkadaşın görüşüdür.bencede yanlıştır.fakat olayı saptırarak sanki bütün marksistler yada benim gibi ateistlerin de adını azına alarak,bunu hepimize mal ederek,olayları saptırarak bir erlere varabileceğini sanmasın.karşısında o kadar saf insanlar yok.
Sevgili Kızılkilise, tarih herzaman dindar insanların dıramı ile doludur.
Musa kavmini Firavunun zulmunden kurtarmak için denizleri aşmış,havariler inançları için hayatlarını hiç etmiş iseviler arenalarda aslanlara yem edilmiş,Hz.İlyas inancından dolayı 7 sene dağlarda dolaşmak zorunda kalmış,testere ile ikiye bölünmüşler,Hz.İsa çarmıha gerilmek istenmiş Hz.Muhammed yurdundan yuvasından sürülmüş.
İşte bütün bunlar şeytan ve ona uyan zalimlerin işidir.
Bunca tarihi vakaa ortada iken koministlerin ilk işi kilisenin mallarına el koyup yağmalamak kilise cami sinagog nekadar mabed varsa hepsini kapatmak ve inananlarına baskı ve zorbalık yapmak olmuştur.
Hayatta iki şey vardır Hak ile Batıl tüm kavga budur.
Biz hiç kimsenin peyganberine kitabına inanışına hakaret etmeyiz, bu bizim aldığımız islami terbiyedendir eğer terbiyesizlik yapanlar da çıkarsa o kendi terbiyesizlikleri olur.
Baskıları ve eziyeti sadece dinler açısından ele almamak gerekiyor, Köleliğe karşı çıkan Spartaküsde baskıya zulme maruz kaldı, Che guavera da insanlığa hizmet için çarpışırken öldürüldü işkence edildi, Senin beğenmediğin Sovyetler birliği olmasa Stalin olmasa şu an dünya Hitlerin egemenliğindeydi belki şu an türkiyede müslümanlıkta olmazdı hitler işgal etseydi.
Rusyada kilise halkı sömüren kesimlerin oligarşinin dayanağı bir nevi dini ayağı olmuş Kiliseler hastane, okul yokken neye yararki? kuru dua etmekle insanlık kurtulur mu? sadece bu işten yönetenler karlı çıkar halk da mabetlerinde dua ederek allahdan medet umar Sovyetlerde kiliseler kapatılmışsa doğru yapılmış halka akıl yoluyla hareket etmesi önerilmiş
manifesto 18.04.2006, 00:14 yada benim gibi ateistlerin de
hüseyincem, alevilik ataistlik değildir.Bu bana göre sana göre ali veli hasan yada hüzeyine göre de değildir.
Sen kendi kararını vermekde elbette özgürsün, ataizm kendi kural ve kaidelerini koyar orada Yaratıcıya yer yokdur.
O yüzden alevi sıfatı kendiliğinden düşer ama ben hem alevi hem ataist olurum diyorsanız bu sizin takdiriniz olur.
Sevgili kızılkilise Stalinin ortaya korduğu soykırımların henüz acısı tazedir, onu sen kırım türklerinden sor onu sen tatarlardan sor onu sen ukraynalılardan sor.
Svaşlar olur savaşlarda firavunlarda olur firavunlar nemrududa malup edebilir ama o firavundur elinde 45 milyon insanın kanı olan bir kimseyi sevmeni senin insan sevgisi anlayışınla bağdaştıramadım
yada benim gibi ateistlerin de
hüseyincem, alevilik ataistlik değildir.Bu bana göre sana göre ali veli hasan yada hüzeyine göre de değildir.
Sen kendi kararını vermekde elbette özgürsün, ataizm kendi kural ve kaidelerini koyar orada Yaratıcıya yer yokdur.
O yüzden alevi sıfatı kendiliğinden düşer ama ben hem alevi hem ataist olurum diyorsanız bu sizin takdiriniz olur.
Sevgili kızılkilise Stalinin ortaya korduğu soykırımların henüz acısı tazedir, onu sen kırım türklerinden sor onu sen tatarlardan sor onu sen ukraynalılardan sor.
Svaşlar olur savaşlarda firavunlarda olur firavunlar nemrududa malup edebilir ama o firavundur elinde 45 milyon insanın kanı olan bir kimseyi sevmeni senin insan sevgisi anlayışınla bağdaştıramadım
Hemen parlayacağın bir konu ama gerçek.
İslamiyet yayılırken kan dökülmedi mi? Cihat edilerek zorla insanlar müslüman yapılmadımı? İspanyaya kadar gidip o toprakları işgal edip insanları müslüman yapanlar kan dökmeden yaptı sanırım bu işi:
Afganistanda Hristiyanlığı seçtiği için Öldürülmek istenen kimdi?
Savaşlarda her zaman kan dökülür. Gönül isterki hiç savaşlar olmasın.
huseyincem 18.04.2006, 00:25 sevgili manifesto bu benim bir alevi olarak aleviliğe bakış açımdır.nasıl olup olmayacağını sizden öğrenecek değilim.bence alevilik olaya bu şekilde bakan bir yaklaşım,bir yol,bir felsefedir.
asıl sizin aleviliğe bakış açınız ilginç.yani kurtuluşa eremeyecekler olarak bakman ilginç.hal böyle ise bile o zaman alevilerle ateistler arasında sana görede bir bağ var demkki.
kurtuluşa eremeyecekler...aleviler ve ateistler.yanlız alevi olanlar şanslı belki hz.ali allahtan dilekte bulunur selametleri için.hem alevi hem ateistler onların şansı %25,külliyen ateistlerin vay haline ha...sayın manifesto.ilginnçç....(bu arad manifesto %100).
manifesto 18.04.2006, 01:04 kurtuluşa eremeyecekler...aleviler ve ateistler.
Arkadaşım yazıyı okursanız bu manada olmadığı anlaşılır, ben alevi arkadaşların sadece HzAli sevgisi ile dahi lütfa mazhar olabileceklerini ifade ettim ki alevi arkadaşların çoğu bu sevgi yanında güzel şeylerde yapmakdadır.
Kızılkilise ezberlemişsiniz İslamiyet kılıçla yayıldı gidiyorsunuz, hiçbir din kılıçla yayılmaz bu sosyoloğit teolojik yada hangi bilimsel yaklaşımla incelerseniz inceleyin aynı kanaate varırsınız.Bir kimse annesini babasını doğrayan kimselerin inancını nasıl benimser açıklarmısınız.İslam devleti ve dahi devletleri savaşmışlarıdır bu devletin siyasetidir her devlet savaşır ama meşru hakları çiğnemez, çiğneyemez ,onun için Sadece Moğolların kendi inançlarını neden bir ucu japon denizinde bir ucu balkanlarda olan bir devlete sahip iken devasa ve korkunç ordulara sahip iken yayamadıklarını açıklayamayacağınızı biliyorum onlarda islam olmuşlardır.Birde bu açıdan değerlendirin.
|
|