Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Ülkücüleri Naziler Eğitti'

izem
18.04.2006, 09:15
'Ülkücüleri Naziler eğitti'

Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının kilit isimlerinden Oral Çelik, 1970’li yıllarda Malatya’daki ülkücüleri Naziler’in eğittiğini söyledi.

25 yıllık suskunluğun ardından BUGÜN Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının ‘kilit ismi’ Oral Çelik, 1970’li yılların sonlarında Malatya’daki ülkücüleri Naziler’in eğittiğini söyledi.

Ankara ve İstanbul’da ticaret yapan ve izlenme rekorları kıran “Kurtlar Vadisi” dizisini aratmayacak “Hedefteki Sır” adlı dizinin senaryosunu yazan Oral Çelik, BUGÜN gazetesinde yayınlanan ropörtajda şunları söyledi:

“O zaman kolluk kuvvetleri yetersiz ve donanımsızdı. Olaylar Türkiye’nin her şehrinde hızla yayılıyordu. Bir iç savaşın eşiğindeydik. Biz, bırak kendi ülkemizi kendi yaşadığımız toprakları Çin Seddi’nden Sarajevo’ya kadar bir bağımsız Türk devleti kurma sevdasındayken, üzerinde yaşadığımız topraklarımız tehlike içindeydi. Türk düşmanları fitili ateşlemiş, sağ-sol, Alevi-Sünni çatışmaları ülkeyi adeta bir iç savaşa sürüklemişti. Buna karşı örgütlenmemiz ve vatanımızı, bayrağımızı müdafaa etmemiz gerekiyordu. Biz bunun bilincindeydik.”

GENEL MERKEZ’DEN GELİYORLAR

O yıllarda, “komünizmle mücadele” adı altında Malatya’ya kendilerini “Alman Nazileri” olarak tanıtan kişilerin geldiğini anlatan Çelik, “Beraberlerinde Ankara Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden ‘Eşref’ adlı bir kişi de vardı. Bunların amacı komünizmi sindirmekti. Bu şahıslar 3’er kişiden oluşan 10 kişilik timler kurdular, ders verdiler. Eğitim görenler masada duran bayrak, Kur’an, silah üzerine yemin ettiriliyordu. Ne yaptıklarını saati saatine bilmeme rağmen bu timlere katılmadım. Ben Türk’tüm ve beni bir Türk eğitebilirdi. Bu sebepten dolayı kendi ordumuzu kurduk. Hazar Gölü’nün kenarında eğitim kampımız vardı” diye konuştu.

Malatya’da ülkücü gençlere eğitim veren Naziler’in video çekimi yaptığını da açıklayan Oral Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçlerinde adamlarım vardı. Ne yaptıklarını saniye saniye öğreniyordum. Derslerde her türlü silâh kullanma, sabotaj, fidye alma, adam kaçırma, suikast öğretiliyordu. İlk bölümdeki dersler bununla kalmıyor, bomba, bıçak, ustura ve değnek kullanma teknikleri de anlatılıyormuş. Robotlar ve kum torbaları eğitimin bir diğer unsuru. Dersin ikinci bölümünde de otomobil gaspı, solcuların yürüyüş, konuşma ve giyinme tarzı anlatılıyormuş. Örnek vermek gerekirse; solcuların giydiği kıyafetler giyilecek, tipleri onlara uyacak, favoriler uzatılacak, yeşil uzun parkalar ve botlar giyilecek gibi. İşte o günler böyle günlerdi. Siz kapıyı kapatmazsanız içeri başkası girer.”

Oral Çelik
http://www.netbul.com/superstar/ozeldosyalar/sicakhaber/resimler/kim/oralcelik.jpgÜlkücü görüşü benimseyen Çelik'in adı ilk olarak 1978 ve 1979 yıllarında Malatya'da cinayet ve bombalama olaylarına karıştı. Öğretmen Nevzat Yıldırım'ın öldürülmesi olayına da adı karışan Çelik, İstanbul'da izin kaybettirdi.

manifesto
18.04.2006, 20:07
Sokaklarda cam çerçeve indiren molotof kokteyli yapmakda uzman olan marksistleri kim eğitti acaba:)
Bir yanda koministler bir yanda naziler güzel çift olmuşlar doğrusu
Piyon olan ise benim evladım
Öyleya parasız eğitime hayır,indir camı çerçeveyi olsun devrim
Bazıları kurtlar vadisi filminden dew epey rahatsız olmuş galiba bunu hiç düşünmemişdim.

canikocan
19.04.2006, 15:49
Sokaklarda cam çerçeve indiren molotof kokteyli yapmakda uzman olan marksistleri kim eğitti acaba:)
Bazıları kurtlar vadisi filminden dew epey rahatsız olmuş galiba bunu hiç düşünmemişdim.

camı çerçeveyi indiren niye indiriyor sence
onlara saygılı olunmadığı için onlara yardım edilmediği için devlet sadece batıya çalıştığı için. ayrıca onlar devrimci değildir
bu sizin ortak yanılgınız. devrimcinin nasıl olabileceğini anlamak için deniz gezmişleri hüseyin inanları yusuf aslanları okuman gerek. devricilewr milliyetçiler gibi silaha sarılmayı sevmez. konuşmayla yapmak ister herşeyi.

Serkan_Devrim
19.04.2006, 15:54
Bazıları kurtlar vadisi filminden dew epey rahatsız olmuş galiba bunu hiç düşünmemişdim.sormazlar mı adama sokak ortasında vinçle kim adam asıyor? sopayla ve zorla insanları camiye kimin polisleri zorluyor? kadınlara türban takmayanlara kim eziyet ediyor? tecavüze uğramış kadınları kim idam ediyor? vb

tolga_62
20.04.2006, 20:59

sadece gülüyorum.....................boş bir gülüş.........

sevilkipirti
21.04.2006, 17:22
ülkücüler amerika desteği ile eğitildiler ve yıllarca "özel işler" için kullanıldılar. insanların kendilerini bu kadar kullandırabilmiş olmalarına şaşırıyorum ve acıyorum.

istanbul60
23.04.2006, 02:28
. devricilewr milliyetçiler gibi silaha sarılmayı sevmez. konuşmayla yapmak ister herşeyi.

O bahsetttiğin isimler bir numaralı milliyetçiydi, biliyormusun..

Milliyetçiliğin tanımını oku ve bu değerli kişilerle karşılaştır anlrsın ne demek sitediğimi.

danişmend
23.04.2006, 12:28
onlara saygılı olunmadığı için onlara yardım edilmediği için devlet sadece batıya çalıştığı için. ayrıca onlar devrimci değildir
bu sizin ortak yanılgınız. devrimcinin nasıl olabileceğini anlamak için deniz gezmişleri hüseyin inanları yusuf aslanları okuman gerek. devricilewr milliyetçiler gibi silaha sarılmayı sevmez. konuşmayla yapmak ister herşeyi.

Arkadaşlar ben yanlış hatırlıyorsam düzeltin
deniz gezmiş ve arkadşları adam kaçırma banka soygunu olaylarına karıştıgını hep dinledik duyduk netten bazı sitelerden okuduk.
deniz gezmiş silaha sarılmadı mı şimdi?

canakan
23.04.2006, 13:46
sayın manifesto bugune kadar devletin her kademesine yerleştirilen her yerde ayrımcılıklı şekilde korunan senin nazicilerin elbetteki bizim gibi sahiplenilmeyen gençler camı çerçeveyi indirecek bugün devlet üniversitelerinde öğrenci hakkını aradığında kendiside öğrenci olduğu halde bu öğrencilere saldıran senin nazicilerin değil mi yurtlarda terör estiren insanları sindirmeye çalışan yine bunlar değil mi ee şimdi ne yapalım bizde camı çerçeveyi kırmayıp bu sürüde koyun mu olalım

manifesto
23.04.2006, 13:58
elbetteki bizim gibi sahiplenilmeyen gençler camı çerçeveyi indirecek
4897 aferin birde bunları savunuyorsunuz öylemi :) esnafı onları bir yakalasa ne yapacağını iyi biliyorya.cam çerçeve indirmeden bir iş yapamazlar mı bu arkadaşlar.Bunu nasıl savunuyorsunuz anlamadım gitti:)

canakan
23.04.2006, 18:13
4897 aferin birde bunları savunuyorsunuz öylemi :) esnafı onları bir yakalasa ne yapacağını iyi biliyorya.cam çerçeve indirmeden bir iş yapamazlar mı bu arkadaşlar.Bunu nasıl savunuyorsunuz anlamadım gitti:) esnafla siyaset yapma sayın manifesto bana esnaf yakalayacakmış diyerek siyaset yapma ve lafı değiştirme lütfen ordaki söylemimi anladıysan ezilen sindirilen gençlik insanlık olarak tepkilerimizi veriyoruz ve direkman gidilip cam çerçeve indirmiyoruz o canımızın yakıldığı zamanki tepkidir bursa nutkunu hatırla YERİ GELDİĞİ ZAMAN TÜRKİYE GENÇLİĞİ OLARAK ELİMİZE SOPALARIMIZI TAŞLARIMIZI ALIRIZ VE TEPKİLERİMİZİ BİLDİRİRİZ solculuk teslimiyet değildir

manifesto
23.04.2006, 18:18
ezilen sindirilen gençlik insanlık olarak tepkilerimizi veriyoruz ve direkman gidilip cam çerçeve indirmiyoruz
:) Allahdan herkez bu arkadaşlargibi tepki vermiyor yani memlekette ne cam kalır ne çerçeve,sokak lambalarından trafik ışıklarına kadar,devrimin karşısında sanki cam çerçeve var indir aşağı olsun devrim.Bak ben esnaf üzerinden siyaset yapmıyorum ama onlar heralde aa ne iyi çocuklar ne güzel kırıp geçiriyorlar demiyorlarddır heralde.1 mayısa bişey kalmadı kadıköyde camcılar yine bayram yapıcak:)

Balta
23.04.2006, 18:27
19. Eğer mesajınız bir konuya cevap ise mutlaka konu ile ilgili olmalı, konu dışı olmayın, saptırma yapmayın.

3. Aynı soruyu iki (veya daha fazla) sormak kattiyen yasaktır (Crossposting)

Sn Manifesto ve diğer arkadaşlar;

Forum kurallarımıza riayet edip sabit fikirli olalım ve konu başlığımızı dağıtmayalım. Bir mayı ve Cam çerçeve edebiyatı ile Sayın Manifesto her topicte benzeri sorularla yi,ne konuyu farklılaştırdığınız ve konudan uzaklaştığınız belli ve bu soruları birçok topicte yönlendirme amaçlı yaptığınızdan hem konu dışı hemde soru tekrarı gibidir.

Lütfen arkadaşlar konumuz "Ülkücüleri Naziler Eğitti" olarak devam edelim.

Saygılar

izem
23.04.2006, 18:44
Şimdi Öncelikle Şunları Söylemek İstiyorum.(sağ olsun Halil Abi de hatırlattı..) Eleştiriler Seviyeli Olmalıdır. Bir İkincisi Şununlada Örneklemek İsterim. "Biliyorsan Konuş Feyz Alsınlar. Bilmiyorsan Sus Adam Sansınlar." Topluluklar Hep Bir Amaç Uğruna Beraberdirler. Elbette ki İçerisinde Fikir Sahibi İnsanlar Olacaktır. Bu Fikirlerin Kimi Çok Güzel, Kimisi Sapkın Fikirlerdir. Ama Bir Kişinin Fikirlerini Esas Alarak Bir Akımı Kötüleyemezsin..

sevilkipirti
23.04.2006, 19:05
tam da bu konuyla ilgili gerçekleri anlatan bir kitap okuyorum bu aralar.

can dündar ve celal kazdağlı'nın birlikte yazdığı "ergenekon".

gerçekten çok ilginç şeyler var. Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, İbrahim Çiftçi, Mehmet Ali Ağca, Alaaddin Çakıcı... daha nicelerinin nasıl eğitildiğini ve hangi "özel" işler için kullanıldığını anlatıyor.
Sonra bu kişilerin yaptıkları işlere karşılık nasıl mükafatlandırıldığını da anlatıyor...

izmirksk
23.04.2006, 19:16
Şimdi Öncelikle Şunları Söylemek İstiyorum.(sağ olsun Halil Abi de hatırlattı..) Eleştiriler Seviyeli Olmalıdır. Bir İkincisi Şununlada Örneklemek İsterim. "Biliyorsan Konuş Feyz Alsınlar. Bilmiyorsan Sus Adam Sansınlar." Topluluklar Hep Bir Amaç Uğruna Beraberdirler. Elbette ki İçerisinde Fikir Sahibi İnsanlar Olacaktır. Bu Fikirlerin Kimi Çok Güzel, Kimisi Sapkın Fikirlerdir. Ama Bir Kişinin Fikirlerini Esas Alarak Bir Akımı Kötüleyemezsin..
askerde iken benimde hemen yan masamda çalışan ülkücü bir arkadaş vardı..iyi çocuktu..ama bu doktrin işe yaramaz..ülkücülük saçma hayaler üzerine kurulu...ve bunda başarılı olmak içinde kutsal değerler üzerinden gidiyorlar..vatan,millet edebiyatı yani..
en çokda Atatürk ü kullanmaları garip:)
Atatürk özbeöz demokrat solcu biri idi...hayatının hiçbir döneminde türk-islamcı olmamıştır..türklük üzerinde yoğunlaşmıştır ama islam değil..
ama Atatürk ü bile kullanmaya başaldılar...
Attaürk ün gerçek mirascıları alevilerdir...
ama herşeyi kullanıyorlar işte:)
hedefe ulaşmak için her yol mübahdır onlar için:)

danişmend
23.04.2006, 19:36
askerde iken benimde hemen yan masamda çalışan ülkücü bir arkadaş vardı..iyi çocuktu..ama bu doktrin işe yaramaz..ülkücülük saçma hayaler üzerine kurulu...ve bunda başarılı olmak içinde kutsal değerler üzerinden gidiyorlar..vatan,millet edebiyatı yani..
en çokda Atatürk ü kullanmaları garip:)
Atatürk özbeöz demokrat solcu biri idi...hayatının hiçbir döneminde türk-islamcı olmamıştır..türklük üzerinde yoğunlaşmıştır ama islam değil..
ama Atatürk ü bile kullanmaya başaldılar...
ama herşeyi kullanıyorlar işte:)
hedefe ulaşmak için her yol mübahdır onlar için:)

alevi genclerinin çogu marksist ideolijilerin pencesine düşürülmüştür.atatürkçülükle sosyalistlik marksistlik asla aynı kefeye konulamaz.acın okuyun karl marx ı engels i
burda ezbere yazı yazıyorsunuz.
engels in sosyolog sıfatıyla yazdıklarını okuduktan sonra M.Kemal e solcu demek çok anlamsız olacaktır

bu yazı tamamen yanlıştır
bi kere solcu inönüdür
chp inönüyle beraber sol çizgiye geçmiştir

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
M.KEMAL ATATÜRK

eskici
23.04.2006, 19:42
Niçin camı çerceveyi indiriyorlar bir nedeni olmalı.Kimse boşyere cam çerceve indirmez.Sahiplenilmeyen ,ezilmeye terk edilen bu gençler elbet camı pencereyi indirecek.üniversitelerde ramazan orucu tutmamaları nedeniyle saldırıya uğruyorbizim gençlerimiz neden sahip çıkmıyorsunuz o zaman. Koyun misali susalım başımıza gelirse anlayabiliriz..

Balta
23.04.2006, 19:45
Niçin camı çerceveyi indiriyorlar bir nedeni olmalı.Kimse boşyere cam çerceve indirmez.Sahiplenilmeyen ,ezilmeye terk edilen bu gençler elbet camı pencereyi indirecek.üniversitelerde ramazan orucu tutmamaları nedeniyle saldırıya uğruyorbizim gençlerimiz neden sahip çıkmıyorsunuz o zaman. Koyun misali susalım başımıza gelirse anlayabiliriz..

Sayın Eskici,
Bu konuda ekteki hatırlatmada bulunmuştuk lütfen konu tekrarı olmasın. Konumuz Cam çerçeve değil, Konu başlığı hakkında tartışmaya devam etmek uygun olacaktır. Saygılar

19. Eğer mesajınız bir konuya cevap ise mutlaka konu ile ilgili olmalı, konu dışı olmayın, saptırma yapmayın.

3. Aynı soruyu iki (veya daha fazla) sormak kattiyen yasaktır (Crossposting)

Forum kurallarımıza riayet edip sabit fikirli olalım ve konu başlığımızı dağıtmayalım. Bir mayıs ve Cam çerçeve edebiyatı ile Sayın Manifesto her topicte benzeri sorularla yi,ne konuyu farklılaştırdığınız ve konudan uzaklaştığınız belli ve bu soruları birçok topicte yönlendirme amaçlı yaptığınızdan hem konu dışı hemde soru tekrarı gibidir.

Lütfen arkadaşlar konumuz "Ülkücüleri Naziler Eğitti" olarak devam edelim.

Saygılar

izmirksk
23.04.2006, 19:48
alevi genclerinin çogu marksist ideolijilerin pencesine düşürülmüştür.atatürkçülükle sosyalistlik marksistlik asla aynı kefeye konulamaz.acın okuyun karl marx ı engels i
engels in sosyolog sıfatıyla yazdıklarını okuduktan sonra M.Kemal e solcu demek çok anlamsız olacaktır

bu yazı tamamen yanlıştır
bi kere solcu inönüdür
chp inönüyle beraber sol çizgiye geçmiştir

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
M.KEMAL ATATÜRK
solcu olmanın ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz:)
ya eskiden iyi kötü bilgisi olanlarla tartışırdık şimdi 1 kitap okuyan başımıza alim kesiliyor..
hadi hayırlısı:)
fransız ihtilali ve sonrasında yaşanan gelişmeleri iyi okuyun araştırın ..
sol kelimesi nereden ansıl çıkmıştır neyi ifade eder. vs...
sonra konuşuruz...
bilmemek ayıp değilde bilmeyipte ahkam kesmek ayıp

manifesto
23.04.2006, 19:56
iyi çocuktu..ama bu doktrin işe yaramaz..ülkücülük saçma hayaler üzerine kurulu...ve bunda başarılı olmak içinde kutsal değerler üzerinden gidiyorlar..vatan,millet edebiyatı yani..

:) Beni burada ülkücü gençliği anlatmak zorunda bırakmayın.
Süreklide ülkücü arkadaşlar aleyhine konuşmak kimseye fazilet kazandırmıyor heralde çünkü onların burada cevap hakkı yok:)Ayrıca kötü niyetli ülkücüleri ele alıpta koskoca ülkücü camiayıda değerlendirmeyiz bu sizin yaklaşımınıza ters yani ,önerme çift taraflı çalışıyor.Herkezin bir edebiyatı var :) kimileride sadece yobaz edebiyatını yapabiliyor.Ayrıca Atatürkün orta asyada rus istilasındaki türk boyları için söylediği sözleri ben turancılık olarak yorumluyorum bazılarıba öcü gibi gelecek ama Atatürk turancı birisiydi.Türk boylarının özgürleşmesi ve bağımsızlıklarının önemine çokça dikkat çekmiş TÜRK TARİH KURULU 'nu kuruş gayelerinden biride orta asya türkleri ile irtibata geçebilmek olmuşdur.
Bu mirası herkez kendinin sanıyor sorun da bu:)
Arkadaşa katılıyorum manzara ortada che lere metiye düzen arkadaşlar çoğunlukda Atatürk marksistmiydi:)??
Forum kurallarımıza riayet edip sabit fikirli olalım ve konu başlığımızı dağıtmayalım
Burası siyaset topiği ve ben konudan fazla uzaklaşıldığı kanaatinde değilim dorum kurallarını biz unutacak olursak başa dönüp okuyabiliriz:)

izmirksk
23.04.2006, 20:09
:) Beni burada ülkücü gençliği anlatmak zorunda bırakmayın.
Süreklide ülkücü arkadaşlar aleyhine konuşmak kimseye fazilet kazandırmıyor heralde çünkü onların burada cevap hakkı yok:)Ayrıca kötü niyetli ülkücüleri ele alıpta koskoca ülkücü camiayıda değerlendirmeyiz bu sizin yaklaşımınıza ters yani ,önerme çift taraflı çalışıyor.Herkezin bir edebiyatı var :) kimileride sadece yobaz edebiyatını yapabiliyor.
sayın manifesto ülkücüleride doktrinlerinide bana anlatmayın..ayrıca toplumuda yargılamadım..doktrinin! saçma oluşu ayrı bir şey manası yok....saçma bir doktrin e ben saçma derim..hayalci olan(hayalleri gerçekleşse bile bir anlam ifade etmeeycek olan bir şey ben saçma derim)
ayrıca Atatürk ün gerçek mirasçısı alevilerdir sözümün arkasındayım..herkes korkusundan atatürkçü...aleviler değil( akp liler gibi anıtkabire istemeyerek gitmezler yani)tabiki sevmeyen fikrini özgürce ifade etmeli ama o olanakta yok..keşke öyle olsa ikiyüzlü sözün ona atatürkçülerden de kurtuluruz..
atatürkün turancılığa gelince ;ben Atatürk türk-islamcı değil dedim ve bunu savunanların (hangi grup olursa oslun) Atatürk ü kullanmamaları gerektiğini söylemiş oluyorum...ezanı türkçeleştirmeye çalışan , ölümüne yakın yazdığı eserlerde Allah ve peygamber olgusunu eleleştiren Atatürk ü türk -sislamcı saymak komik olur:) türkçülük yönünün olduğu zaten malum..

lütfen en azından eleştiriken biraz daha mantıklı eleştirirseniz en azından fikir tartışması olur...

manifesto
23.04.2006, 20:27
Atatürk ün gerçek mirasçısı alevilerdir sözümün arkasındayım..herkes korkusundan atatürkçü
Atatürk camii de hutbe vermiş hocalar ile el açıp dua etmiş bir kimse.Şimdi burada hem camii inkar edilecek hemde atatürkçü olunacak???
Bakın atatürkün bazı sözleri sizler değerlendirin;
Türkiye dışında kalmış Türkler için, ilkin kültür meseleleriyle ilgilenilmelidir. Nitekim biz Türklük davasını böyle müspet ölçüde ele almış bulunuyoruz. Büyük Türk tarihinde, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal Gölü ötesindeki Yakut Türkleri'nin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz"
Bu işte turancılıkdır turancılık sadece dine dayanmaz sadece kültüre ve dile de dayanmaz eğer buna saçma bir doktrin diyecek olursak atatürkü saçmalamakla itham etmiş oluruz.Batının siyasel ekonomik ve kültürel bütünleşmesi saçmalık mı??? Bu kadar ortak yönü olan türk devletleri elbette birgün ab benzeri bir kenetlenmeyi gerçekleştirebilir o zaman saçmalık ile realite ortaya çıkar kanaatindeyim.

izmirksk
23.04.2006, 21:21
Atatürk camii de hutbe vermiş hocalar ile el açıp dua etmiş bir kimse.Şimdi burada hem camii inkar edilecek hemde atatürkçü olunacak???
Bakın atatürkün bazı sözleri sizler değerlendirin;
Türkiye dışında kalmış Türkler için, ilkin kültür meseleleriyle ilgilenilmelidir. Nitekim biz Türklük davasını böyle müspet ölçüde ele almış bulunuyoruz. Büyük Türk tarihinde, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal Gölü ötesindeki Yakut Türkleri'nin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz"
Bu işte turancılıkdır turancılık sadece dine dayanmaz sadece kültüre ve dile de dayanmaz eğer buna saçma bir doktrin diyecek olursak atatürkü saçmalamakla itham etmiş oluruz.Batının siyasel ekonomik ve kültürel bütünleşmesi saçmalık mı??? Bu kadar ortak yönü olan türk devletleri elbette birgün ab benzeri bir kenetlenmeyi gerçekleştirebilir o zaman saçmalık ile realite ortaya çıkar kanaatindeyim.
hayddaa bunları sizin bilmeniz lazım.
Atatürk kurtuluş savaşında herkesin desteğine ihtiyacı vardı..camiyede giitmiştir alevi önderlerini gidip ziyaretde etmiştir....akıllı bir liderin yapması gerekeni yapmıştır...
Atatürk camiye gidip hilafeti,saltanatı kaldıracağını cumhuriyeti kuracağını söylemişmidir?.hayır.......
neden?
çünkü o zaman o desteği alamazdı..Atatürk gerçek düşüncesini cumhuriyeti kurduktan sonra göstermiştir...buna takiyemi dersiniz başka bir şeymi bilmem ama Atatürk ün böyle davrandığını hepmizi biliyoruz..Ve bence akıllı bir insanın yapması gerekeni yapmışdır..daha sonraki fikirlerini öğrenmek isterseniz Atatürk ün özellikle 1930 dan sonraki söylemlerine bakmalısınız(özellikle din ile ilgili kendi yazdıklarına)
diğer konuya gelince Atatürk ün türklükle ilgili tüm fikirlerini biliyorum bende üstüne basa basa Atatürk türk-islamcı değildir dedim...Atatürk ün islamcı yanı yoktur...türklükle ilgili fikirleri hayalleri yoktur demedim..türk-islam milliyetçilerinin onu paravan olarak kullanmamasını istemek içindi yazdıkalrım..
ayrıca beni az çok tanımanız lazımdı Atatürkü yeri geldimi eleştiren briisiyim..
benim için (gelmiş geçmiş ve gelecek) tüm zamanlarda eleştirilmeyecek kişi yoktur...
her kim savunursa savunsuzun turancılığın işe yaramaz boş bir hayal olduğunu savunuyorum..
70 milyon aç türk olacak 300 milyon aç türk:)
önemli olan gelişmiş refah seviyesi yüksek bir ülke yaratmamız..gerisi macera:)
macerayı sevenlere diyecek bir şeyim yok ..ama anlamsız bir maceraya atılmakda garip olur:)

roro
23.04.2006, 21:42
Sevgili manifestu dostum. Bence eleştirin. ve bu eleştirelere verdiğin cevap kendinle çelişiyorsun. Şöyle ki kötü niyetli ülkücüleri, büyük ülkücü camiasında ayırırken,aynı ayırımı bütün marksistler için yapmıyorsun.Fikrin ne olursa olsun önemli olan tutarlığının olmalı....

manifesto
23.04.2006, 22:47
70 milyon aç türk olacak 300 milyon aç türk
Evet açlık kötü bir terbiye metodu ama milli duyguları etkileyebilir.Açlık sonrası kurtuluş gerçekleşmişdir.Zaten bu bahsettiğimiz birlikdelik yakın geleceği kapsayabilir veya yakından biraz sonrasını:) şimdiki şartlar elbette değişebilir.
Avrupa sanayi ve kalkınma sonrası birlik kurmuşdur yani onlarda aç iken böyle birlik hayelleri kuramazlardı.
Ayrıca hangi atatürkün gerçek olduğu hakikaten muamma:) yani herkez için atatürkten alınacak örnek mevcut yani epey geniş bir örneklem, türkçüler içinde turancılar içinde cumhuriyetçiler içinde mesela din için şu sözü kullanmışdır;"din toplum için çok önemli bir öğredir dinsiz toplumlar medeniyetler ayakda kalamaz" bu söz islamcılar içinde bir örnek olarak kullanılabilir mühim olan müsbet harekettir yani atatürkçülük adınada sadece atatürkçülük söylemi yeterli değildir müsbet hareket esasdır.
Şöyle ki kötü niyetli ülkücüleri, büyük ülkücü camiasında ayırırken,aynı ayırımı bütün marksistler için yapmıyorsun.Fikrin ne olursa olsun önemli olan tutarlığının olmalı....
Gerçek manada sosyaist olabilen yani din ile arasındaki problemi halletmiş insana ben saygı duyarım, mesele türkiyedeki sosyalistlerin marksistlerin din ve milli kültürleri ile aralarını düzeltemeyişleri, yani güney amerikadaki sosyalist yükseliş örneği çok önemli o insanlar kendi toplumları ile barışarak din ile mücadele etmekden vazgeçerek bu yükselişi sağlayabilmişlerdir.

danişmend
23.04.2006, 23:54
solcu olmanın ne demek olduğunu bile bilmiyorsunuz:)
ya eskiden iyi kötü bilgisi olanlarla tartışırdık şimdi 1 kitap okuyan başımıza alim kesiliyor..
hadi hayırlısı:)
fransız ihtilali ve sonrasında yaşanan gelişmeleri iyi okuyun araştırın ..
sol kelimesi nereden ansıl çıkmıştır neyi ifade eder. vs...
sonra konuşuruz...
bilmemek ayıp değilde bilmeyipte ahkam kesmek ayıp

onlar lise 2 tarih kitaplarında kaldı
biz çıtayı yükselttik
:)
sen hala orda kalmışssın

izmirksk
24.04.2006, 00:00
Evet açlık kötü bir terbiye metodu ama milli duyguları etkileyebilir.Açlık sonrası kurtuluş gerçekleşmişdir.Zaten bu bahsettiğimiz birlikdelik yakın geleceği kapsayabilir veya yakından biraz sonrasını:) şimdiki şartlar elbette değişebilir.
Avrupa sanayi ve kalkınma sonrası birlik kurmuşdur yani onlarda aç iken böyle birlik hayelleri kuramazlardı.
Ayrıca hangi atatürkün gerçek olduğu hakikaten muamma:) yani herkez için atatürkten alınacak örnek mevcut yani epey geniş bir örneklem, türkçüler içinde turancılar içinde cumhuriyetçiler içinde mesela din için şu sözü kullanmışdır;"din toplum için çok önemli bir öğredir dinsiz toplumlar medeniyetler ayakda kalamaz" bu söz islamcılar içinde bir örnek olarak kullanılabilir mühim olan müsbet harekettir yani atatürkçülük adınada sadece atatürkçülük söylemi yeterli değildir müsbet hareket esasdır.

.
bencede din gereklidir putpersetler puta tapıyorsa dinlerinde serbest bırakmak lazım..hristiyanlarıda ,müslümanlarıda...
evet din gereklidir...bu söylemimden dolayı bendemi islamcı olurum acep...:yamukgul:
ayrıca Atatürk ün sözlerinden islamcılar cımbızla çekip alıyorlar.(tabiki her görüş:)).ama genel perspektif önemli..malum kuran da bile bir iki ayeti alırsan istediğin tarafa çekersin ..birbirinden 180 derece zıt görüşlere sahi pinsanlar (örneğin kader konusunda)belli ayetleri cımbızla çekip görüşlerini destekliyorlar
yani kısacası önemli olan bütünlük..ve genel duruş..özellikle 1930 dan sonra Atatürk ün genel duruşu islami çizgi değildir...
bu malum bir şey kabul etmek zor olmamalı....

zine
24.04.2006, 01:19
ülkücülerin eğitilmesi için hiç bir yere gitmelerine gerek yok.
devlet kanalıyla polis asker adı altında öncelikle duygudan yoksunlaştırılıp. müslüman türk milliyetçileri özenle yetiştiriliyor. sonrasında toplum içine salıveriliyor.
ya allah bismillah allahu ekber nidalarıyla
canının istediği gibi linç darp adam öldürme herkese
yaslara uymayan kendilerinden olmayan vede bazı istek ve talepleri olan düzene isyan eden türk olsun olmasın kafasını eziyorlar bişekilde. ve kimsede hey kardeşim sen napıyorsun bu ülkede yasalar var demiyor.
hani vatanseverler ya

Altaylardan
24.04.2006, 01:57

Devrimciler silaha sarilmadan nasil devrim yapacaklar aciklar misin?
Koministler de Bekaa kampinda egitim görüyorlardi ve bunlari da kim egitiyordu acaba?

izmirksk
24.04.2006, 18:26
onlar lise 2 tarih kitaplarında kaldı
biz çıtayı yükselttik
:)
sen hala orda kalmışssın
lise 2 tarih kitapalrında kalsa idi üniversite profesörleri üniversite seviyesi kitaplarda solculuğu anlatırken orayı baz almazlardı...
tabi sen ilkokulda kaldığın için anca bu kadar:)
zaten senin gibi kültür seviyesi düşük olan birisinden beklenen cevabı yazmıışsın..
bahsettiğim olgunun yanlış olup olmadığına hiç girmemişsin..kültürsüz bir insanın yapması gerekeni yapmışsın..
kelime oyunu..
biz yermiyiz tabiki yemeyiz:)

daha önce söylediğim (sizin gibiler için söylediğim) daha okuduklarını anlamaktan acizler kültür seviyesileri hiç yok sözümün arkasındayım..her yazılan mesajda bunu teyid ediyorsunuz..beni haklı çıkardığınız için teşekkürler:yamukgul: :yamukgul:
çok sağolun:yamukgul:

roro
24.04.2006, 18:29
sevgili daniş ve mod. kırmak da yok, kırılmak da yok:)))))

izmirksk
24.04.2006, 18:33
sevgili daniş ve mod. kırmak da yok, kırılmak da yok:)))))
valla kimi arkadaşların üslup sorunu var..benim yazdıklarım sadece onlara cevaptır...
yani konuya giereken saygısızca ..üsluplarla girmişlerdir..karşılığını almışlardır..bize sevgi ve saygı ile yaklaşana neden kötü üslupla yaklaşalımki..sadece yapılanlara karşılık refleksimizdir bütün bunlar...
yoksa farklı görüşte olmak sorun değil ,olmamalı..ama gelin görünki saygısızca üsluplar ve aleviforuma iftira atark konulara girdiler...boş durmak olmazdı:)
yoksa farklı görüşte olmak sorun değil...

roro
24.04.2006, 18:42
Arkadaşlar burasının,fikirlerin, idolojilerin, inanışların vb. düşünce sistemlerinin yarıştırıldığı yer olmamalı.Herkes kendi fikri ve düşüncesini medeni ölçüler içinde söyleyebilmeli.Burda kimse , kimseye bir şeyler ispatlamanın içinde olmasına gerek yok. Önemli olan birbirimizi anlamak.Bir birimizi, karşı tarafın yerine koyabilmek.Her türlü arı düşünce de olan insanların bir arada tartışabildiği ve bribirilerine saygı duyacak ortamı yaratmak olmalı.

izem
24.04.2006, 18:47
yeyin birbiriniz..:yamukgul:

OktayK
24.04.2006, 19:31
Bence, bugun ülkücüleri kimin egitiğini, niçin ve nasıl kulandığını herkes biliyor. Tek tek sayıp tartışmayı anlamsız buluyorum :). Belkiy apılan olaylar yani işlenen cinayetler ya da saldırılar vs. yazılarak bilmeyen arkadaşlarımızla(mesela ben) paylasabiliriz. Mesela olaylarda kimlerin rol aldığını ifşa edip, bugün hangi mevkilerde oldugunu topige yazsak hic de fena olmaz :). Birde alevi forumunda bu panturkist, fasist, turancı herneyse.. tiplerin boy gosterip saçmalaması beni uzuyor ve kızdırıyor mod. arkadaslarmızı goreve davet ediyorum! Çağdısı fikirlerini gidip kendi forumlarında açıklasınsınlar( daha dogrusu kussunlar) hep aynı şeyleri sadece formunu degistirip soyluyorlar. Bunların beynini kim boyle yıkadı merak ediyorum. Fikir babalarıgibi paranoyak bir sekilde hayatlarını geciricekler acıyorum :(((((.

canugur
24.04.2006, 19:40
Atatürk, tam bir dinsiz, laik, cumhuriyetci, az yetisen bir liderdir.
Türkiye bu sansini kullanamadigi sürece, geriye dogru hizla inmekte....

Harf devrimini Azrebeycan daha bir kac yil önce yapabilmistir.
Bu, kimlerine hic bir sinyal yakmiyor mu?

Altaylardan
11.05.2006, 14:54
[quote=canugur]Atatürk, tam bir dinsiz, laik, cumhuriyetci, az yetisen bir liderdir.
--------------------------------------------------------------------
Atatürk ün dinsiz olmadigini sanirim bu konusmasi en iyi sekilde acikliyor.

Atatürk'ün Balıkesir Zağanos Paşa Camii Konuşması (07.02.1923)

Ey Millet! Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selameti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe, memur ve Resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki, Kuran-ı Azimüşşan'daki ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhunu vermiş olan dinimiz son dindir. Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, hakikate uymamış olsaydı, bununla diğer İlahi ve tabii kanunlar arasında aykırılıklar olması gerekirdi. Çünkü bütün İlahi kanunları yapan Cenab-ı Hak'tır.

Arkadaşlar! Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dara yani iki haneye malik bulunuyordu. Biri kendi hanesi, diğeri Allah'ın evi idi. Millet işlerini Allah'ın evinde yapardı.

Efendiler... Camiler; ibadet ve itaatle beraber din ve dünya için neler yapmak gerektiğini düşünmek, yani meşveret için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihni, başlı başına faaliyette bulunmak elzemdir.

İşte bizim burada din ve dünya için, istikbal ve istiklalimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Milli emelleri, milli iradeyi yalnız bir şahsın düşüncesinden değil, bütün millet fertlerinin arzularının, emellerinin bilinmesi neticesinden çıkarmak gerekir. Binaenaleyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.

... Efendiler! Hutbe demek halka hitap etmek, yani söz söylemek demektir. Hutbenin manası budur. Hutbe denildiği zaman bundan birtakım manalar ve mefhumlar çıkarılmamalıdır. Hutbeyi irad eden hatiptir. Yani söz söyleyen demektir. Biliyoruz ki, Hazreti Peygamber zaman-ı saadetlerinde hutbeyi kendileri verirlerdi.

Gerek Peygamber Efendimiz gerekse Hulefayı Raşidin'in hutbelerini okuyacak olursanız görürsünüz ki, gerek peygamberin gerekse Hulefayı Raşidin'in söylediği şeyler, o günün meseleleridir. O günün askeri, idari, mali, siyasi ve içtimai konularıdır.

İslam ümmeti çoğalıp, İslam memleketleri genişlemeye başlayınca, Cenab-ı Peygamber ve Hulefayı Raşidin'in hutbeyi her yerde bizzat kendilerinin irad etmelerine imkan olmadığından halka söylemek istedikleri şeyleri bildirmeye birtakım zevatı memur etmişlerdir. Bunlar herhalde ileri gelenlerin en büyüğü idi.

Onlar cami-i şerifte ve meydanlarda ortaya çıkar, halkı aydınlatmak ve doğru yolu göstermek için ne söylemek gerekiyorsa söylerlerdi. Bu tarzın devam edebilmesi için bir şart lazımdı. O da milletin reisi olan zatın halka doğruları söylemesi ve halkı aydınlatması; halkı, umumi ahvalden haberdar etmek son derece ehemmiyetlidir. Çünkü herşey açık söylendiği zaman halkın dimağı faaliyet halinde bulunacak, iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek, şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir...

Hutbeden maksat, halkın aydınlatılması ve doğru yolun gösterilmesidir. Başka şey değildir. Yüz, iki yüz, hatta bin sene evvelki hutbeleri okumak, insanları cehl ve gaflet içinde bırakmak demektir. Hutbeyi okuyanın her halde halkın kullandığı dili kullanması lazımdır. Geçen sene BMM'de irad ettiğim bir nutukta demiştim ki: 'Minberler halkın dimağları, vicdanları için bir feyz menbaı, bir nur menbaı olmuştur.' Böyle olabilmesi için minberlerde aksedecek sözlerin bilinmesi ve anlaşılması, fenni ve ilmi hakikatlere uygun olması lazımdır. Hatiplerin siyasi, içtimai ve medeni ahvali her gün takip etmeleri zaruridir. Bunlar bilinmediği takdirde halka yanlış telkinler verilmiş olur. Binaenaleyh hutbeler tamamen Türkçe ve zamanın icaplarına uygun olacaktır.

Kaynak: Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c. 2, s. 93

ALINTIDIR..

Altaylardan
11.05.2006, 14:56
http://img216.imageshack.us/img216/4634/ata032qf.gif

izem
11.05.2006, 14:58
Atatürk dinsiz lem var mı daha ötesi:yamukgul:

Altaylardan
11.05.2006, 15:02
Atatürk dinsiz lem var mı daha ötesi:yamukgul:

Topragim Atatürkün dinsiz oldugunu da nereden cikariyorsun.
Laik olmasi onun dinsiz olmasi anlamina gelmez.(Su lem'i anlayamadim.Yoksa len veya lan mi demek istedin.)
Atatürk'ü kim nasil görmek isterse öyle görüyor.

Balta
11.05.2006, 15:17
Arkadaşlar,

Konumuz Atatürk yada Atatürkün dindarlığı yada dinsizliği değil.

Konu başlığımız belli. sabit fikirli olalım olmayan arkadaşların topiğe yazı hakkı iptal edilecektir. Lütfen konuya dönün. Yine biryerlere gidiyor.

İyi forumlar

izem
11.05.2006, 15:21
Topragim Atatürkün dinsiz oldugunu da nereden cikariyorsun.
Laik olmasi onun dinsiz olmasi anlamina gelmez.(Su lem'i anlayamadim.Yoksa len veya lan mi demek istedin.)
Atatürk'ü kim nasil görmek isterse öyle görüyor.

lem..cana yakın..can anlamında :yamukgul:
lan kullanmam ben..

neyse fikrine saygı duyarım..

dinsiz de değildi dinci de değildi..

Altaylardan
11.05.2006, 15:23
Arkadaşlar,

Konumuz Atatürk yada Atatürkün dindarlığı yada dinsizliği değil.

Konu başlığımız belli. sabit fikirli olalım olmayan arkadaşların topiğe yazı hakkı iptal edilecektir. Lütfen konuya dönün. Yine biryerlere gidiyor.

İyi forumlar

Valla haklisin.Konu konuyu aciyor.Bir de bakmissin konuyla alakasi olmayan seyleri yaziyoruz.
Ama yine de bazi ters gelen fikirlere cevap vermemek elden gelmiyor.
Ne de olsa herkesin fikiri ayni degil.

istanbul60
16.05.2006, 17:38
Çok çok alakasız cevaplar yazılmış ve konu dehşet yolundan ayrılmış.

Ülkemizde Kuran kursu dacası olur, devlet yapıyor derler.

Türban meselesi olur, devlet yapıyor.

İmam konusu olur devlet yapıyor. YAni işine gelmeyen suçu devlete atar. Devletimde öyleki ne olacağını şaşırdı. Arkadaşlar ilkokulda değiliz lütfen saygı duyalım karşımızdakiyle konuşurken. Birisi ülkücülük şöle böle demiş. OLacak işmi yahu, Ülkücülüğün Ne alakası var sarfettiğiniz kelimelerle. BU ülkede milli duygularımız olmasa bunca yıl ayakta durabilirmiyiz sanıyorsunuz. Bakınız bütün ülkelerde din birliği vardır ama ülkemizde millibirlik vardır. Ne olursa olsun vakti gelince ayrımcılığı unutmuşuzdur. Halbu ki ortalık sessiz olunca herkes ırkçılığa başlar. Arkadaşlar gelin gereksiz cümleler kullanmayalım. DEvletin asimile gibi, askeriyenin milliyetçileştirme gibi, Halkımızın beyin yıkama gibi bi emeği yoktur. Biz yapamayız böyle şeyler. Anadolu halkı doğaldır. BAkın size bir olay anlatayım. Köyüme gitmiştim bi yaz ve dağlarda gezmeye başladık arkadaşlarla. Sonra yolumuz bi sünni köyüne düştü. Hemen köyün girişinde orta yaşlı 3 abi bize selam verdi. yürüyerek geldiğimiz için hayırdır dediler. Dedik şu köydeniz biz..

Bize hemen sofra kurdular bi evde. Hatılarım hatta adını irfan abiydi:) Bize tıka basa doyurdular ve yolcu ettiler.O gün bugündür her köye gidişimde irfan abiyi ziyaret ederim

Şİmdi sözün kısası. Ya levilik-sünnilik ayrımı bu masum insanlarada bulaşsaydı ama gördüğünüz gibi insan olduktan sonra sorun kalmıyor. Ne yani 3-5 kişi aleviliği kötüledi diye ben Süniliğe yada islama düşmanmı olacam, hayır. He şuda var 3-5 alevi sünniliği kötülüyor diye aleviliği büsbütün köttüleyeninde düşmanı olurum.

Kardeşlerim hassasiyetimizi yitirmeyelim. Düşmanlarımız dört biryanımızı sarmışken iç tartışmalarımızı javgaya dönüştürmeyelim. Bizler aldığımız terbiye ile güleryüzlü olmalıyız. Unutmayınızki Anadoluyu ayakta tutan, Birlik ve beraberliktir.

canazerbaycan
16.05.2006, 22:59
Ülkücü arkadaşlar İdeolog olarak Ahmet Arvasiyi ve N.F. Kısakürek'i esas alıyorlar. Bunlar ise açıkça Şia düşmanı. Şiilere sapık diyen kişiler. İdeologlarınızın sapık olarak nitelendirdiği Şii Azerbaycan Türkleri ile nasıl bir Turan kuracaksınız? Ayrıca Şah İsmail bizim milli kahramanımız. Rahmetli Elçibey "Ben Şah İsmailin dirilen ruhuyum" demiştir. Siz ise bizim milli kahramanımıza forumlarınızda açıkça küfür ediyor sunuz? Bizim halkımızın %93 ünün inancı olan Şiiliği ideologlarınız Arvasi ve Kısakürek gibi sapıklık olarak nitelendiriyosunuz? Bu durumda ezici çoğunluğu Şii olan Azerbaycan Türkleriyle (ki Azerbaycan Türkleri Türk Dünyasının en kalabalık topluluğudur(40 milyona yakın), nasıl bir birlik kuracağınızı merak ediyorum. Ülkücü arkadaşlara şöyle bir önerim var. Şah İsmail Xetayiye ve Şiiliğe olan bakış açınızı gelin Azerbaycanın başkenti Baküde Şah İsmail'in heykelinin önünde bağırarak ifade edin. Oradaki kalabalıktan sağ çıktığınız takdirde ideolojinizi yeniden gözden geçirin.

manifesto
16.05.2006, 23:43
Ne yani 3-5 kişi aleviliği kötüledi diye ben Süniliğe yada islama düşmanmı olacam, hayır. He şuda var 3-5 alevi sünniliği kötülüyor diye aleviliği büsbütün köttüleyeninde düşmanı olurum
Müsbet harekete güzel bir yaklaşım sergilemişsiniz.
Burada ne yazık ki bazı arkadaşlar sanki bütün sünni vatandaşlarımız ellerinde kibrit sağda solda yakmak için alevi vatandaşları arıyorlarmış gibi bir anlatım içindeler bu çok yanlış ve çok tehlikeli
Bu yaklaşımın bu ülkeye hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum.
Bu ülkenin ülkücülerede,koministlerede,alevi vatandaşlarımızada,sünni vatandaşlarımızada,dindar vatandaşımıza da ihtiyacı var,çünkü bugün gelinen noktada hepsi bir katkı sağlamışdır
Geçmiş ders almak için bir labaratuar,gelecek ise yol almak için bir durak ve bizler durakda kavgaya tutuşmuş insanlar gibiyiz:)

Canan58
16.05.2006, 23:49
Ülkücülere hiçbir zaman sıcak bakmadım:Bakmayacağımda...Gittikleri yol yanlış ve hiçbirzaman onlarda Alevilere sıcak bakmamışlar onlara zulüm etmişlerdir.Onlardan nefret ediyorum bu kadar açık kimse çıkıp burda onalrı savunmasın ....

manifesto
17.05.2006, 00:01
Ülkücülere hiçbir zaman sıcak bakmadım:Bakmayacağımda...Gittikleri yol yanlış ve hiçbirzaman onlarda Alevilere sıcak bakmamışlar onlara zulüm etmişlerdir.Onlardan nefret ediyorum bu kadar açık kimse çıkıp burda onalrı savunmasın
Onları savunma savunmama meselesi değil ki konumuz,aynı şekilde ülkücüler arasında da sizin gibi fanatik düşünenler olduğunu zannediyorum,mesele pozitif ve müsbet hareket edebilmek,nefret çözüm üretmiyor
Bunlar ise açıkça Şia düşmanı
? Türkiyede hiçbir zaman şia düşmanlığı olmamışdır en güzel örnek 500 yıldır aynı sınırı paylaştığımız iran ta kasri şirinden bu yana.Etrafda düşman üretmek acaba neyin tesellisi çok merak ediyorum.Bugün caferi kardeşlerimiz dahi her yıl kerbela olaylarını anmak için bir araya geliyorlar ve ben zevk alarak onları izliyorum vazgeçmek lazım bu düşman üretme paronayasından
Siz ise bizim milli kahramanımıza forumlarınızda açıkça küfür ediyor sunuz
Şahsen ben şah ismaile olan ilgiyi forumda öğrendim zaten bundan sonrada şah ismail hakkında yorum yapmak artık benim işim değil olabilir tarihde karşı karşıya gelmişiz bir savaş olmuş hepsi bu..
Unutmamak lazımdır ki şah ismailin divanı türkçe yavuz sultan selimin ki ise farsçadır bu o devirde dahi iki toplumun nedakar iç içe girdiğine delalet eder.

erayY
17.05.2006, 00:09
Nazilerin böyle bir işi yapamazlar ORAL ÇELİK sadece yön saptırmaya çalışıyor (amerikan ajanları diyemiyor) .

Canan58
17.05.2006, 00:11
[quote=manifesto]Onları savunma savunmama meselesi değil ki konumuz,aynı şekilde ülkücüler arasında da sizin gibi fanatik düşünenler olduğunu zannediyorum,mesele pozitif ve müsbet hareket edebilmek,nefret çözüm üretmiyor...

Saol bana konunun ne olup olmadığını öğrettiğin için haydaaaa. Fikrimi söylüyorum arkadaşım yukarıda en son yazılanlara istinaden ...Sen neden cevap verme gereği duyuyorsun bana akıl verir gibi...:garibbak: Kim üstüne alınırsa o cevap versin olurmu ???? Benim ne konuda fanatik olup olmam sizi ilgililendirmez teşekkürler...