Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'ün konuşma metinleri...
Efendiler!
Bir şeyin zarârıyla, bir şeyin imhâsıyla yükselen şeyler, bittabi o şeyden zarâra uğrayanı alçaltır.
Hakîkaten Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenîleşmesine karşılık,
Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vâdîsine yuvarlana durmuştur.
Artık vazîyeti düzeltmek için mutlaka, Avrupa'dan nasîhat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi,
bir takım zihniyetler belirdi.
Halbuki: hangi istiklâl vardır ki; ecnebîlerin nasîhatleriyle, ecnebîlerin planlarıyla yükselebilsin?
Târih, böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!
Mustafa Kemâl Atatürk
6 Mart 1922, TBMM
Mustafa Kemal Atatürk,Topraklarimiz uzerinde hayatını yitiren düşman askerlerine ve onlarin annelerine seslenişi...,
http://img519.imageshack.us/img519/6237/anakkale21050990nd.jpg
Not: Arkadaşlar tşk. etmek için mesaj yazmayalım saygılar..!
Efendiler!
Bir şeyin zarârıyla, bir şeyin imhâsıyla yükselen şeyler, bittabi o şeyden zarâra uğrayanı alçaltır.
Hakîkaten Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenîleşmesine karşılık,
Artık vazîyeti düzeltmek için mutlaka, Avrupa'dan nasîhat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi,
Halbuki: hangi istiklâl vardır ki; ecnebîlerin nasîhatleriyle, ecnebîlerin planlarıyla yükselebilsin?
Mustafa Kemâl Atatürk
6 Mart 1922, TBMM
Atamız bugunu 80 yıl önce görmüş..Geleceği görebilen ender şahsiyetlerdendir atamız..
AKP nin Avrupa birliği kapısında kukla olduğunada hepimiz şahit olduk..Tek dertleri Avrupa birliği sayesinde Atatürk ilke ve inkilaplarından uzaklaştırıp, TSK'nın etkinliğini kırıp şeriatı ilan edip Türbanı serbest bırakmaktır..
Türkiye muhasır medeniyetler seviyesine Avrupa birliğiyle değil kendi azmi ve gücüyle çıkar..
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Efendiler!
Mustafa Kemâl Atatürk
6 Mart 1922, TBMM
Atatürk'e göre Türk Genci ve Türk Gençliği...
Atatürk' ün Bursa Nutku
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"
Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
Bursa, 5 Şubat 1933
http://www.aleviforum.com/mustafa-kemal-atatuerk-ile-ilgili-yazylar/7383-atatuerkuen-bursa-nutku.html?highlight=Onu+hapse+atacaklar
İyi ki doğdun Atam..
Biliyorum huzurla yatmıyorsun yattığın yerde..
Biliyorum layık olamadık sana ve atalarımıza..
Ama affet bizi Atam..
Yine de izindeyiz!..
|
|