Orijinalini görmek için tıklayınız : Bektasi camide, Vaaz dinlerken

ALBAY_KAWA
19.04.2006, 06:45
Bir gün bektasinin biri, bir cami hocasinin cami cemahatine verdigi vaaz esnasinda, camiye giriyor, ve onlarla birlikte oturuyor, hocayi dinliyor...
Hoca basliyor vaaza,
Hoca:alalh sizi tüm kötülüklerden korusun.
cemaat, amin
hoca: riyakarliktan ve ickiden uzaktutsun..
Cemaat- amin
hoca-ickiden, haram paradan sizi korusun.
Cemaat - amin
hoca- kimsenin hakkinda kötü söz söylemeyin, hep allah yolunda olun
Cemaat- amin
Bu esnada araya giren bektasi
Bektasi, **** amin amin diyorsunuz, gene her gün ayni boku yiyorsunuz, sonrada günahlarinizin affi icin buraya geliyorsunuz. Hepiniz defolun demis...

ALBAY_KAWA
20.04.2006, 01:52
acaba kimse begenmedimmi nedir, kac kisi okumus ama cevap yazmamais ...

Derya 44
20.04.2006, 02:02
eevt ben bunu biliyorum cep melodisi yani benim abimin capinde de avr bu fikra... Paylasimin icin sagol güzel olmus ellerine saglik tabi bunu sesl idinlemek gerek daha komik oluyor..

ALBAY_KAWA
20.04.2006, 02:08
abininmi yoksa bende snein abinin telefonndanmi duydum, acaba, bir ara bir telefondan duyudm yalan degil, kaldigi kadari ile yansittim...hehe

Derya 44
20.04.2006, 02:25
he he he he kopya yani.. bak bendesoruyorum kendi kendime bu küsür eden bektasi degildi ya biraz degitirmisin? Cünkü benim analdigim kadariyla o küfür eden hocanin ta kendisi.. belkide yanlisdir anladigim neyse bak bir okuyanin cikti..

ALBAY_KAWA
20.04.2006, 02:30
yaw o sekil uygun olurmu hic, sen hic gördünmü hayatinda bir hoca cemaate ters düsecek, ama isin icine bektasi girerse olur ...hahahaha
ayrica hmen pot kirdin bakiyorum....Rezil olduk ehehehe

Hüseyin69
20.04.2006, 03:07
Bektasi, **** amin amin diyorsunuz, gene her gün ayni boku yiyorsunuz, sonrada günahlarinizin affi icin buraya geliyorsunuz. Hepiniz defolun demis...

ayni olay ama gercek olay benim enistem yani teyzemin kocasi yapiyor bir keresinde camiye gidiyor bakiyorki hoca vaaz veriyor cemaat dinliyor enistemin elinde bir degnek ve o degneye cenesini dayamis vaazi dinliyor
nasiloluyorsa bizim enisteyi sinirlendiren bir vaaz veriyormus hoca birden enistem degnegi aliyor cematin arasina daliyor cikin ... burdan burasi allahin kuranin mekanidir size göre yer degil elindeki degnekle hocayi cemaati hepisini camiden kovuyor

ALBAY_KAWA
20.04.2006, 03:12
ayni olay ama gercek olay benim enistem yani teyzemin kocasi yapiyor bir keresinde camiye gidiyor bakiyorki hoca vaaz veriyor cemaat dinliyor enistemin elinde bir degnek ve o degneye cenesini dayamis vaazi dinliyor
nasiloluyorsa bizim enisteyi sinirlendiren bir vaaz veriyormus hoca birden enistem degnegi aliyor cematin arasina daliyor cikin ... burdan burasi allahin kuranin mekanidir size göre yer degil elindeki degnekle hocayi cemaati hepisini camiden kovuyor

hahaha yaw iyiki silah filan yokmus ha, demek hepsini tariyacakmis, yaw bence bu yaziyi okuyanlar böyleb ir anisinin olmasini ister... hahaha

bir sey aklima getirdi, köyde bir oyun oynardik, gerci oyunun akisi zazaca ama anlayan cok az olacagindan türkce anlatayim, gerci türkceside az sacma olur ama neyse... bir yasli adam olur ve bir kac genc delikanli,yasli amcaya nereye gidiyorsun diye sorulurdu, cevap abdes alamya cesmeye olurdu, neden diye soruldugunda camiye derdi namaz kilmaya, bizde gelekmi dendiginde tabi abdestiniz varmi denirdi, gencler evet var amca derlerdi,afedersiniz ama var cevabindan sonra, osurma sesleri cikarirlardi ve sonra amca sopayla eseledi yakaldigini vururdu... o akliam geldi birden hahahah

Saygilar...

sinan boztepe
20.04.2006, 12:27
Bir gün bektasinin biri, bir cami hocasinin cami cemahatine verdigi vaaz esnasinda, camiye giriyor, ve onlarla birlikte oturuyor, hocayi dinliyor...
Hoca basliyor vaaza,
Hoca:alalh sizi tüm kötülüklerden korusun.
cemaat, amin
hoca: riyakarliktan ve ickiden uzaktutsun..
Cemaat- amin
hoca-ickiden, haram paradan sizi korusun.
Cemaat - amin
hoca- kimsenin hakkinda kötü söz söylemeyin, hep allah yolunda olun
Cemaat- amin
Bu esnada araya giren bektasi

iyiyazmışsın hoş yazmışsın ama boş yazmışsın!!!!!!
şimdi bir sünni kardeşimiz kalkıp deseki aleviler cem evinde toplanmışlar dede vaaz veriyormuş filan dese sonunada senin uslıbundan yazsa senin hoşuna gidermi?????
hemen itiraza başlarız...
benbir dedeyim... ne kendime söz söyletirim nede başka bir mezhebe ve dine mensup olanlara.. inançlı insanlara saygım var.. bu nedenle kurduğumuz cümlelere dikkat edelim.. halkların kardeşliğine bir mumda biz yakalım...................

Derya 44
20.04.2006, 14:56
yaw ne rezil olacan bu bir fikra yani sen bulmusun ve buraya eklemeyi düsünmüsün ya o yeter yani
sevgi ve dostcakalin

deniz gibi
20.04.2006, 15:00
Fıkra çok güzeldi teşekürler yüreğine sağlık

ALBAY_KAWA
20.04.2006, 17:58
şimdi bir sünni kardeşimiz kalkıp deseki aleviler cem evinde toplanmışlar dede vaaz veriyormuş filan dese sonunada senin uslıbundan yazsa senin hoşuna gidermi?????
benbir dedeyim... ne kendime söz söyletirim nede başka bir mezhebe ve dine mensup olanlara.. inançlı insanlara saygım var.. bu nedenle kurduğumuz cümlelere dikkat edelim.. halkların kardeşliğine bir mumda biz yakalım...................

Niye bozuldugunuzu anlayamadim, kimin ne oldugu beni fazla ilgilendirmez, üstelik fikra olmasina akrsin, malesef egriye egri dogruya dogru, dmesinide billeim, ayrica konu fikra bölümü herhangi bir atmosverin tartisma kusagi degil...

saygilar...

Altaylardan
22.04.2006, 02:13
Niye bozuldugunuzu anlayamadim, kimin ne oldugu beni fazla ilgilendirmez, üstelik fikra olmasina akrsin, malesef egriye egri dogruya dogru, dmesinide billeim, ayrica konu fikra bölümü herhangi bir atmosverin tartisma kusagi degil...

saygilar...

Konu fikra bölümü ama anlatacagin fikralara dikkat etmen gerekir.
Eger topluma acik bir forumda yaziyorsan kimin ne oldugu seni ilgilendirmeli.
Fikra adi altinda bizlere hakaret etme hakkini kendinde bulamazsin.
O zaman biz de fikra anlatalim ve kizmayin arkadaslar bu bir fikra diyelim.
Sinan Boztepeli topragima katiliyorum.Inancli insanlara saygili olalim.

ALBAY_KAWA
22.04.2006, 02:17
Konu fikra bölümü ama anlatacagin fikralara dikkat etmen gerekir.
Eger topluma acik bir forumda yaziyorsan kimin ne oldugu seni ilgilendirmeli.
Fikra adi altinda bizlere hakaret etme hakkini kendinde bulamazsin.
O zaman biz de fikra anlatalim ve kizmayin arkadaslar bu bir fikra diyelim.
Sinan Boztepeli topragima katiliyorum.Inancli insanlara saygili olalim.

sonunda burayada el attin biraz gec oldu ama oldu yani, burda kimseye hakaret etme gibi bir niyetim yok, ikincisi topluma acik bir ortam dogru, ama bu demek degilirki snein kisisel yasantin beni ilgilendiriyor, kimligin v.s
burda beni ilgilendiren tek sey, kisinin, ne konustugu ve kimligini nasil yansittigidir, ozaman bir ifadesi olur...Yani altaylardan, benim icin hic bir ifadesi yok, ama altaylardan demis, deniginde, bir analmi olur, oda anlami kisinin kendisini yansittigina bagli...

Herkesin fikri özgürdür, ger sen hakaret diyorsan öyledir, digeri komik diyors komiktir...

Altaylardan
22.04.2006, 02:33
sonunda burayada el attin biraz gec oldu ama oldu yani, burda kimseye hakaret etme gibi bir niyetim yok, ikincisi topluma acik bir ortam dogru, ama bu demek degilirki snein kisisel yasantin beni ilgilendiriyor, kimligin v.s
burda beni ilgilendiren tek sey, kisinin, ne konustugu ve kimligini nasil yansittigidir, ozaman bir ifadesi olur...Yani altaylardan, benim icin hic bir ifadesi yok, ama altaylardan demis, deniginde, bir analmi olur, oda anlami kisinin kendisini yansittigina bagli...

Herkesin fikri özgürdür, ger sen hakaret diyorsan öyledir, digeri komik diyors komiktir...

Kardesim ben burada kisisel yasantimla ilgili bir sey yazmadim.Üstelik ne demek buraya da el attin.Bizim belli yerlere yazmamiz mecburi mi?Forumun diger yerlerine bakamaz miyiz?
Fikra adi altinda insanlarin maneviyatina dil uzatiyorsun.
Fikranin insanlari güldürmesi ve biraz da kissadan hisse almasi lazim.
Kusura bakma ama ben ne güldüm ve ne de kissadan hisse aldim.
Camiiye giden insanlari yobaz, iki yüzlü olarak gösteriyorsunuz.
Nerde Alevilikteki hosgörü, insana saygi?

ALBAY_KAWA
22.04.2006, 02:39
neyse bra simdi konu disina cikmayalim, buna uyun bir konu bulursam konusuruz...

saygilar...

ibrahim-ch
22.04.2006, 23:59

sinan kardes eline diline SAGLIK
Allah senden razi olsun.