Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte İki Ahmet Farkı

iyidost69
19.04.2006, 10:02
Cumhurbaşkanı Sezer ''i eleştirerek İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile kıyaslama kampanyası açanların nasıl bir Türkiye düşlediklerini merak ediyorsanız, lütfen Doğan Haber Ajansı ''nın Tahran ''dan verdiği şu haberi okuyunuz:

''''İran polisi, Tahran''da 21 Nisan''dan itibaren türban operasyonuna başlanacağını duyurdu. Tahran Güvenlik Güçleri Komutanı General Murtaza Talay , Fars Haber Ajansı''na verdiği demecinde, bu operasyon çerçevesinde İslami kuralları ihlal eden kadınlara karşı konulacağını belirtti.

Kısa pantolon giyen veya çorap giymeyen kadınların tutuklanacağını ifade eden polis şefi, başörtüleri yetersiz olan veya mantoları dar, kısa olan bayanların da bu çerçevede değerlendirileceklerini dile getirdi. Talay, elbise ithal eden ve satanlar ile İslam devrimine uygun kılık kıyafet satmaları konusunda toplantı yapılacağını da kaydetti. Taksi şoförlerini de yeterli derecede kapanmayan kadınları araçlarına almamaları konusunda uyaran Talay, parklarda köpek gezdirenleri de eleştirdi.

General Talay, türban operasyonu için kadın polislerin de yer aldığı özel polis devriyeleri ve araçların düşünüldüğünü söyledi.''''

Kazanılmış haklar için verilen söz
Hep birlikte hatırlayalım.

İran''ın bugünkü Cumhurbaşkanı, kendisinden önce aynı görevi yapan Rafsancani ''nin ''''daha fazla özgürlük ve daha fazla serbesti'''' diye özetlenen seçim sloganlarını yeterli bulmayan genç seçmenlerin kendisine yönelmesi ile geçen yıl 24 Haziran''da yapılan seçimi kazanınca, elde edilmiş haklardan geri adım atılmayacağı sözünü vermişti.

Humeyni ''nin İslam devriminin sıkıcı kalıplarını adeta el yordamı ile yumuşatmaya çalışan İranlı kadınların çabalarının yeni Cumhurbaşkanı''nca bir yozlaşma isteği olarak görüldüğünün ilk işareti, zaten 3 Ağustos''taki yemin töreni sırasındaki konuşması ile görülmüştü.

Nükleer sorunların tartışılması sayesinde, halkın büyük çoğunluğunun dikkatini Amerikan aleyhtarlığının üstünde toplayan İran Cumhurbaşkanı, öyle anlaşılıyor ki ''''yozlaşma politikasını'''' püskürtmek amacıyla, ülkede İslami kuralların ödünsüz olarak uygulanması için de, bu ulusalcı kampanyayı fırsat saydı. Ve polisin ''''yozlaşma'''' yandaşlarına karşı harekete geçmesi istenildi.

Sen misin dar manto giyen?
Bırakınız, kısa pantolon giymeye yeltenen ya da çorapsız sokağa çıkmaya kalkışan kadınları, Ahmedinejad döneminin yarından sonra başlayacak yeni uygulaması ile başörtülerin yetersiz olup olmadığı da denetlenecek. Mantoların dar ya da kısa olup olmadığı kontrol edilecek. Yeterli biçimde kapanmamış kadının taksilere binmesi de engellenecek...

21 Nisan 2006 tarihinin Ahmedinejad İranı için, Humeyni''yi bile aratacak yepyeni bir dönem olacağı anlaşılıyor.

Ahmet Necdet Sezer, irticanın en büyük tehdit olduğunu son konuşmasında bir kez daha yinelerken Ahmedinejad''ın bu dehşetengiz planını elbette bilmiyordu.

Tıpkı bizim de, on birinci cumhurbaşkanının hangi planlarla Çankaya''ya hazırlandığını bilmediğimiz gibi...

Orhan Birgit'ten

redyellow
20.04.2006, 11:26
İran'ı niye tenkit ediyorlarki? Onların anayasa mahkemesi böyle diyorsa ve orda da KAMUSALALAN varsa eleştirme hakkınız varmı?

KAMUSALALAN'a saygılı olun lütfen:olmadi

manifesto
20.04.2006, 11:40
:) İyidost anlamıyorsunuz değil mi.
İran başı açıkları okullara sokmuyor sebep KAMUSAL ALAN:)
Türkiye başı kapalıları okullara sokmuyor Sebep KAMUSAL ALAN:)

Ayrıca sizin kamusal alanınız kamusal da İranın ki değil mi.
Onlarda da rejim yobazları var tıplı buradakiler gibi
Onlarda kamusal alanlarını çiğnetmez:) Onlarında anayasası hukuku var ne oldu zorunuza mı gitti.
Olmayan tek bir şey var değil mi???? ÖZGÜRLÜKLER

alyeşil
20.04.2006, 11:59
peki sokağın neresi kamusal alan?

sevilkipirti
20.04.2006, 12:04
o iki ismi bırakın kıyaslamayı aynı cümlede kullanma gafleti içinde olanlar!!! bu iğrençliği Türkiye unutmayacak.

redyellow
20.04.2006, 12:10

Danıştaın son verdiği karar:

"bir öğretmen okul dışındada çocuklara kötü örnek olmamak için başörtüsü takamaz"

Bu soruyu herhalde danıştaya sormanız gerekiyordu!

manifesto
20.04.2006, 12:12
Bu soruyu ben size soruyorum üniversite kampüsüne alınmayanlar için soruyorum bahçe mi kamusal alan????
HUMEYNİ-LAİKÇİ Aynı çizginin insanları yasakcı dayatmacı ve sistemci ben fark göremiyorum onlar kendi düşüncelerine göre yasaklar koyuyor buradakiler de kendi düşüncelerin göre var mı bir fark? İranı taşlarken türkiyede olanlara alkış tutmak komik. Ucu dokunmuyor ne de olsa

sevilkipirti
20.04.2006, 12:17
temel fark ne biliyor musunuz bizim anayasalarımız farklı... siz de bu farkı anlasanız iyi edersiniz.

manifesto
20.04.2006, 12:21
temel fark ne biliyor musunuz bizim anayasalarımız farklı... siz de bu farkı anlasanız iyi edersiniz.
Yani anayasada yazılıyor ise sorun yok o zaman nedir ki kavga.Saddamında firavununda bir anayasası vardı kanunları vardı,ama o yasalar adalet dağıtmıyordu sistemi koruyordu.Darbe sonrası yazılmış askeri bir anayasadan bahsediyoruz ve ben size hatırlatayım devrim kanunları hala anayasada yani serpuşsuz şapkasız dolaşmak SUÇ !!! komik değilmi yasalarda yazıyor.
Ne zaman insan hakkına ve onuruna saygılı düşünce vicdanlara saygılı evren'nin değil evrensel normlara uygun bir yasaya kavuşursak o zaman sorunlar çözülebilir.Siz yasalara yasaklara göre konuşun bende millete göre aramızdaki fark da bu olsun.

redyellow
20.04.2006, 12:21

tamam işte, eğer yanlışlarına rağmen ANAYASALARA mutlaka bağlı kalacağız, değiştirilmesini talep etmeyeceğiz diyorsak o zaman İran'ın anayasasına da bi söz söyleme hakkımız olmaz herhalde.

Anayasalar, kanunlar, yasalar insanların hürriyeti, mutluluğu, refahı vs. için düzenlenir.

İnsanların özgürlüğünü, inancını engelleyen maddeler varsa bunlar değiştirilmesi talep edilir.

ve bu talep edenlere de kızılmaz.

sevilkipirti
20.04.2006, 12:37
bizim anayasamızda size ters gelen şeyleri biliyorum ben. serpuşu şapkayı karıştırmayın onlarla... onlar anayasamızın "olmazsa olmazları"dır.

yasaklara göre konuşan birini arıyosanız siz benden daha iyi tanırsınız onu.

"çorapsız sokağa çıkılmaya..."
"kısa pardesü giyilmeye..."
"herkes güüüzeellce bi kapanaa... aksi taktirde taksiye alınmayaa..."

manifesto
20.04.2006, 12:43
. serpuşu şapkayı karıştırmayın onlarla... onlar anayasamızın "olmazsa olmazları"dır.
İşinize gelmedi mi onları karıştırmayın değil mi.Bana irandan örnek vermeyin boşuna benim irana özenme gibi bir durumum yok.Ama siz türkiye yasalarına epey özenmişe benziyorsunuz.
Ne oldu sizin yasacı yasakcı durumunuza HANİ SERPUŞLU VATANDAŞLAR
Oysa şapka serpuş takmıyor diye yüzlerce inbsanı astık vay zavallılar niyazi oldular demek.Eeee devrim yasası Put gibi önünde eğilicez öyleya

İnsana ve İnanca saygı hepsi bu.....

sevilkipirti
20.04.2006, 12:47
gerçekten artık konuşma da komik olmaya başladı. dönem koşullarını birbirinden ayırt edemediğiniz için mi böyle konuşuyosunuz acaba yoksa kendinize dayanak yaratma çabası içinde misiniz?

alyeşil
20.04.2006, 12:49
Bu soruyu ben size soruyorum üniversite kampüsüne alınmayanlar için soruyorum bahçe mi kamusal alan????
HUMEYNİ-LAİKÇİ Aynı çizginin insanları yasakcı dayatmacı ve sistemci ben fark göremiyorum onlar kendi düşüncelerine göre yasaklar koyuyor buradakiler de kendi düşüncelerin göre var mı bir fark? İranı taşlarken türkiyede olanlara alkış tutmak komik. Ucu dokunmuyor ne de olsa

bunu sence Türkiye öle güle oynaya aman bugünde türbanı yasakılıyım, şu hoca dışarda başını kapatıomuş gel onu düzeltelim kınayalım işten atalım hadi yapalım diyerek mi yapıo bu devleti bu hale getirenler şimdi kaymağını yiyolar...
bizi türbandan bu kadar korkutan, oy için onları sanki rejim düşmanları gibi gösterip halkı bu konuda ikiye bölen, miğferimiz şu yada bu diye bağıran, kuran kurslarında bir dönem rejimi karalayan, çocukların beynini yıkayan bizi dinden bu kadar ürküten kim? bu çok farklı türkiye cumhuriyeti ila iranın şeriatçi düzenini nasıl kıyaslayabilirsin? inan bana hepinizden çok isterdim türban demiycem başörtüsünün kamusal alanda sorun yaratmamasını ama gel gör ki türkiyeyi daha laiklik kavramını tam benimsetemeden tehlikeye atan, şeriatdie bağıran kesime verilebilecek başka cevap yook bence...

ama umud ediyorum ki okula sadece öğrenmek için gelen başörtülü arkadaşlarımız ileride rejim tam anlamıyla bütün örümcek kafalı beyinlere oturunca istedikleri gibi davranabilirler kamusal alanda..

manifesto
20.04.2006, 13:45
bizi dinden bu kadar ürküten kim?
gel gör ki türkiyeyi daha laiklik kavramını tam benimsetemede
umud ediyorum ki okula sadece öğrenmek için gelen başörtülü arkadaşlarımız ileride rejim tam anlamıyla bütün örümcek kafalı beyinlere oturunca istedikleri gibi davranabilirler kamusal alanda
Dinden ürkmek demek:) Dinden ürkenler başörtüsü takanlar olmalı çünkü canii muamelesi görenler onlar sizin tuzunuz kuru niye ürküyorsunuz ki?
İranın yasakçılığı ile Türkiyenin yasakçılığı arasında fark var mı? Ben olaya yasaklar yönüyle bakıyorum niyetler yada gerekçeler yönüyle değil. Şeriat kol kafa kesmek olarak anlatılırsa tabiki dinden ürkersiniz bu normal ,onların istediği de bu dinsizleştirmek çok kolay oluyor.Ama şeriatın bizzat islamın kendisi olduğunu bilmeyince insan böyle yanlışlar yapıyor.
Laiklik kavramı hala benimsetilememişmiş, sen din adamlarının maaşını devletten öde sonra çık laiklik edebiyatı yap:) komik ya siz türkiyeyi tanımamışsınız hala TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN LAİK OLMADI.
Bu laikçi dayatmalarıda kimse kabul etmez merak etmeyin 80 değil 800 yüz sene geçse bu değişmez.İnançlarla uğraşanların hepsinin akıbeti FİRAVUN ların ki gibi olmuştur.Son nefes de işe yaramaz.
Elinizde bir niyet okuyucu var türbanı siyasete alet ediyorlar edebiyatıyla birşeyler olacak zannediyorsunuz.100 yıl öncesinin örtünme kıyafetleri ile acaba bu bacılarımız okumak isteseler yada çarşaflı girmek isteseler(Çarşaf henüz siyasi simge olmadı sanırım) buyurun geçin okuyun denecek sanki.Bizler de yedik.
Bu masallara kendiniz inanabilirsiniz, ama milletin ekserisi inanmıyor o yüzden birçok siyasi parti sandığa gömüldü sırada olanlar da var.

alyeşil
20.04.2006, 14:57
Dinden ürkmek demek:) Dinden ürkenler başörtüsü takanlar olmalı çünkü canii muamelesi görenler onlar sizin tuzunuz kuru niye ürküyorsunuz ki?.
bizim tuzumuz kuru... güzel bi bakış açısı tabii ancak herkese aynı noktadan bakabildiğin zaman anlıycaksın başörtüsüne karşı olmadığımızı anneannelerimiz annelerimiz de köylerde başörtüsü ile gezerlerdi... ama irtica die bağırmaz bunu kötüye kullanmadan sadece takmak istedikleri için takarlardı şimdi bir çok hakkı yenen başörtülü kardeşlerimiz gibi.. ancak içlerine nifak tohumu sokan yoktu, kötüye kullanan yoktu

İranın yasakçılığı ile Türkiyenin yasakçılığı arasında fark var mı? Ben olaya yasaklar yönüyle bakıyorum niyetler yada gerekçeler yönüyle değil.
bence yapılan yasaklar kadar yapılma amaçlarınada bakmak gerekir

Şeriat kol kafa kesmek olarak anlatılırsa tabiki dinden ürkersiniz bu normal ,onların istediği de bu dinsizleştirmek çok kolay oluyor.Ama şeriatın bizzat islamın kendisi olduğunu bilmeyince insan böyle yanlışlar yapıyor..
islamın getirdiği şeriat demek islam kadını tahrik eden kendini bilmez illa birilerinin baskısı altında kalması gereken bir "obje" olarak mı tanımlıyor... kadın haklarının ilk belirtildiği kaynaklardan biri deilmidir kur'an ya da insan haklarının ben bu yasaklarda hakkı gözetilen bi kadın göremedim...

Laiklik kavramı hala benimsetilememişmiş, sen din adamlarının maaşını devletten öde sonra çık laiklik edebiyatı yap:) komik ya siz türkiyeyi tanımamışsınız hala TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN LAİK OLMADI..
işte sorunda burda bazıları dianet Ataturk'un döneminde kuruldu vs. diyip bunun arkasına sığınmaya kalkıo ama olaya hep boş tarafından bakmak alışkanlık edinilmişsse bişe yapılamıo malesef... türkiyenin hiçbir zaman laik olamaması ülkenin deil , kandırılan ve dinde dahil olmak üzre duyguları sömürülen halkımızn da deil maske ile dolaşanların, sadece maşa olanların bu ülkeyi hep bi şekilde sömürmek ve karıştırmak isteyenlerin suçu...

Bu laikçi dayatmalarıda kimse kabul etmez merak etmeyin 80 değil 800 yüz sene geçse bu değişmez.İnançlarla uğraşanların hepsinin akıbeti FİRAVUN ların ki gibi olmuştur.Son nefes de işe yaramaz..
işte bu senin zihninin en güzel aynası olan kelimeler bence... bişe sölemek mi ne haddime haşa ..
Elinizde bir niyet okuyucu var türbanı siyasete alet ediyorlar edebiyatıyla birşeyler olacak zannediyorsunuz.100 yıl öncesinin örtünme kıyafetleri ile acaba bu bacılarımız okumak isteseler yada çarşaflı girmek isteseler(Çarşaf henüz siyasi simge olmadı sanırım) buyurun geçin okuyun denecek sanki.Bizler de yedik.
Bu masallara kendiniz inanabilirsiniz, ama milletin ekserisi inanmıyor o yüzden birçok siyasi parti sandığa gömüldü sırada olanlar da var.
yapma yaa o başa gelen parti sildiklerini hangi seçim programı ile sildi , başkanının önceden yaptıkları, durduğu yer neresiydi... şimdi deki bana türbanı ve dini kullanmasaydı şuan sn. çok kıymetli erdoğan yine o koltukta oturuyor olacaktı! bende buna gülerim işte :)

canakan
23.04.2006, 13:26
arkdaşlar benim anlamadığım özgürlük deniliyor iranda ilk önce din adına tamamen özgürlük var mı dini allah ile kul arasından soyutlayıp kendilerini üçüncü bir kişi olarak araya katanların insana saygısı var mı öncelikle siz kadını kadınınızı bu kadar yobazlığa yiterseniz hep uyarıcı hamlelerde bulunarak böyle hür iradesini kendine vermesseniz o kadınların yarın yetiştirdiği çocuklar nasıl olacak sorarım İLİMLE GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR