Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviliğin Zinaya bakışı nedir?
kafir.billah 19.07.2005, 17:58 Merhaba
Aleviliğin zina bakışı adlı başlık açmamın nedeni sizin bu konudaki düşüncelerinizin sunnilerle aynı olup olmadığını öğrenmek amacındayım arkadaşlar.Bildiğim kadarıyla zinaya sunnilerle aynı mesafede yaklaşıyorsunuz.Yani evlilik dışı bir ilişkiyi günah olarak görüyorsunuz,cehennemin anahtarı olarak görüyorsunuz değil mi?
Sizce göz zinası var mı?
Muhammedin zina yapan bir kadını recm etttirdiği kayıtlara geçmiştir.
Bir başka şey daha sormak istiyorum.Mesela bir çift evlenmeden önce kendi rızalarıyla ilişkiğe girdiği zaman sizin bu konudaki hükmünüz ne olur ?
saygılarımla
zina sucdu şimdi deil ben kaldırdım :5:
Alevimen 19.07.2005, 19:02 Herşeyi direk olarak Dine veya İnanca bağlamak yanlış olduğunu düşünüyorum.
Kültürel ve sosyal sistemler (ki bu Alevilikte çok değerlidir) bu konular'da teraziye daha ağır basar.
İlk öncelikle Zina nedir analizi dikkatlı yapılmalı ve sağlıklı insan düşüncesiyle cevap verilmeli, dinlere bağlayıp genellendirme yapılmasından yana deyilim.
Elbette haram yemek, yalan söylemek, emanete ihanet etmek, gonül krımak gibi zina etmekte, alevilikte yer almaması gerekir.
kafir.billah 19.07.2005, 19:10 Alevimen ağzımdan lafı aldın..Aynen katılıyorum söylediklerinize.
Ümit güzel espiriydi.
Zina dinen yasak diyenler bence bilir bilmez konuşuyolar.
22 yalındaki bir erkeğin 18 yaşındaki kızla zina yapması günah ama 49 yaşındaki Muhammedin 6 yaşındaki(Ayşe: muhammetle yatağa girdiğinde 9 yaşında olduğunu düşünenlerde var) bir kızla yatması günah değil.Çünkü Allah öyle diyor.
Zina bildiğim tüm dinlerde ve dahi öğretilerde yasaklanmışken, zinanın kendisi insanlık onuru ve de ahlakı ile çelişirken, inançsız birinin herkesten farklı olma hevesi ve kestirilebilir marjinalliği ancak bu kadarını sergileyebilirdi. İsteyenler varsın gene flört adı altında zina yapsın. (Gerçi onada şimdiki çağdaş ileri kafalılar, geri kafalılar gibi zina değil "aşk yapmak" diyorlar)
Hz. Muhammed'in 6 yaşındaki bir kızla yatağa girdiğini söyleyenler, bunu sözümona sahih kütüb-ü sittelerinde nakledenler; İslam geldiğinde sahip oldukları mevkileri kaybeden, amcaları, dayıları, babaları, kardeşleri Zülfikar'ın altında can veren, kerbela'da Hüseyin'i katledince "itikamımızı aldık" diye sevinç çığlığı atarak daha önce kaybettikleri saltanatlarına geri dönenlerin Emevi züppelerinin uydurmalarıdır.
Bu insanlar hutbelerinde, kitaplarında, propagandalarında hem Hz. Ali'ye hem de onun evlatlarına doğrudan saldırdılar. Hz. Muhammed ise sübyancılık ve diğer tür profesyonel karalamalarla dolaylı olarak nasibini aldı. Zaten peygambere doğrudan çamur atma cesaretinde bulunamazlardı da.
İnanmayanlar açsın baksın, bu adamların övüp övüp bitiremedikleri hadis nakilcileri Buhari, Müslim, Ibn Mace gibiler, Kerbela'da Hz. Hüseyin'in mübarek vücuduna kılıç darbeleri indiren o cehennemlik kafir Yezit köpeklerini güvenilir bulur ve onların rivayet ettikleri hadisleri sahih sayıp o meşhur kitaplarına koyarlar.
Bu tür emevi ürünü kaynaklardan ehlibeyt ve peygamber düşmanlığından başka da birşey bulmak mümkün değil zaten. Yine de şaşmamak elde değil, insanlar Kur'ana inanmazlar, ama bozuk bir iftira hadisindeki bilgileri körü körüne kullanmaktan geri durmazlar.
Ester kardesime bütün yüregimle katiliyorum.... Hangi kitapta yazar , hangi dinsizin agzindan cikmistir hz. Muhammed´in 6 yasinda bir kiz cocuguyla yattigi...(hasa , estagfurullah).. bunu söyleyenin ve yazanin veya bu asilsiz söylentileri destekliyenin
kisaca islam düsmanligi yaparak kardeslerin arasina fitne sokmak isteyen kafirin ta kendisidir.. bu asagilik fikri ortaya koyan ne alevi ne sii ne de sünni olabilir... dikkat edin ki araniza alevi veya sünni maskesi altinda bir Ermeni veya bir yahudi girmesin...
chatlakalper 20.07.2005, 10:09 Yaw kardeşim akıl var mantık var bu peygamber sapık mı ya (tövbe haşa)
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
A-L-E-V-İ 20.07.2005, 18:17 Alevilikte zina büyük suçlardan biridir..
zinayla suçlanan kişi(ler) Cem 'de dar'a çekilir
zina yapan kişi Düşkün sayılır..Alevilikte düşkün olmak Toplumsal bir yaptırımdır..
Düşkün ilan edilen kişiye
selam verilmez
su verilmez
evine,cenazesine vs gidilmez.
Ta ki cezası dolana kadar...cezanın büyüklüğüne göre bu süre değişir 5 sene den müebbet'e kadar
Aleviliğin yaptırımları YASAL veya şer'i uygulamalar olmayıp toplumsal yaptırımlardan oluşur ve ÇOK DAHA ETKİLİDİR..
öyle ki os(t)manlı arşivlerine göre
"Kızılbaş köylerinde adli vakalara rastlanmadığı " ibareleri geçmektedir...
Not:
Dar'a çekilme konusu ve bir çok konuyu (Kitaba verilecek paranız ve zamanınız yoksa!!!...Alevi sitelerinden okuyup fikir edinebilirsiniz)
özellikle..
kızım sana söylüyom "kafir.billah" sen anla
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
SIz hadinizi asiyorsunuzzz benim sizin alevilgi asalar gibi yazmaniza tamulum yokk adam gibi aleviligi ögrenmek istiyorsaniz bu forumayazin bilginiz olmadigi konularda bilgi alacak sekilde yazin bilginizin oldugu bölumlerede yorum yapinnn
Zinaya herkesim ayri ayrimi bakiyorrrr yaaaa bir kesim icin normaalde bir kesim icin anormaalmii:((
SIz hadinizi asiyorsunuzzz benim sizin alevilgi asalar gibi yazmaniza tamulum yokk adam gibi aleviligi ögrenmek istiyorsaniz bu forumayazin bilginiz olmadigi konularda bilgi alacak sekilde yazin bilginizin oldugu bölumlerede yorum yapinnn
Zinaya herkesim ayri ayrimi bakiyorrrr yaaaa bir kesim icin normaalde bir kesim icin anormaalmii:((
Ben Aleviligi Assagılamıyorum...Ama Siz Cok Alınıyorsunuz...Alevilik Sadece SEnin Bildigin Alevilik Degildir...Bu Ulkede Faklı Faklı Alevilikler Vardır...Bunu Kabul Et...
A-L-E-V-İ 20.07.2005, 19:43 Farklı farklıda sünnilikler vardır...
Farklı farklıda sünnilikler vardır...
Evet Sonucta Aleviliktede Bu Vardır...Yorumlar Farklıdır...Benim Yorumumu Ama Eda Modumuz Begenmiyor...Ve Tek Bir Alevilik Oldugunu SOyluyor ( Yazılarından O Analsılıyor )...
Alevimen 20.07.2005, 19:56 Evet Sonucta Aleviliktede Bu Vardır...Yorumlar Farklıdır...Benim Yorumumu Ama Eda Modumuz Begenmiyor...Ve Tek Bir Alevilik Oldugunu SOyluyor ( Yazılarından O Analsılıyor )... Yorumlara karşı çıkmıyoruz, yanlış bilgilere karşı çıkıyoruz. Doğal olarak yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz. Yorumlarınız sadece size öz ise ilerde yazılarınızda 'bence' 'fikrimce' gibi terimler eklemeye unutmayın. İyi günler.
A-L-E-V-İ 20.07.2005, 20:05 Evet Sonucta Aleviliktede Bu Vardır...Yorumlar Farklıdır...Benim Yorumumu Ama Eda Modumuz Begenmiyor...Ve Tek Bir Alevilik Oldugunu SOyluyor ( Yazılarından O Analsılıyor )...
peki..arkadaşım....
Aleviliğin hangi yorumu ki seni haklı çıkaran ZİNA YASAK OLMASIN?...
söyleyin bizde öğrenelim..zina hangisinde yasak değilmiş??????
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
agzi olan konusuyor.... sana bir nasihat... bildigini söyleme ama en azindan söyledigini bil...:24:
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
Sevgili İsaaC penguen kardeşim, çoğunluğu Alevi olan bir yerde misafirsin, üstelikte 62 yaşındasın (:garibbak: yazdığına ve kullandığın ambleme bakılırsa çocuk denecek yaşta olmalısın). Bu yaşta hala misafirliği ve mekana saygıyı öğrenememişsin.
Nereye varmak istediğini neyi kastettiğini iyi anladım merak etme.Ama gene de çok görmüyorum sana, kafanı 62 yıl boyunca mum söndü hikayeleri ile dolduranlar, bir insanın gerçekten de kendi anne ve kardeşlerine karşı nefsinin uyanabileceğini düşünecek kadar aşağılıklarsa senin bir suçun yok tabiiki.
Allah biliyor, bu iftirayı atanlardan kıyamette hesap sorulacak. Mumsöndü iftirasının bir YALAN olduğu ne kadar gerçekse, hergün televizyonlarda gördüğümüz müridlerine cinsel uzuvlarını öptüren şeyhler, Cin çıkaracağım diye el namusuna tecavüz eden hocalar, Irak'ta cihad örgütlerine aldıkları erkek militanlarla önce cinsel ilşkiye giren örgüt şeyleri de o kadar gerçek.Çok şükür bunu yapanların hiçbiri de Alevi değil. Şayet Alevi olsalardı "bak işte dememişmiydik !" diye kıyameti koparırdınız. Hele birde bazen bazılarınız pişkin pişkin " Bizim bir arkadaşın arkadaşının arkadaşının arkadaşı vardı, Alevilerin mumsöndü yaptıklarını kendi gözleriyle görmüş" yalanını uydurmuyor musunuz, işte o zaman beynimden vurulmuşa çeviriyorsunuz beni.
Ama genede, çocukken kafana doldurulan o iftiralar aklına geldiğinde patavatsızlık edip heryerde olur olmaz söyleme. Sen öyle düşünedur ama bu türden şeyleri forumda yazmak yerine, bırakta ait oldukları o örümcek kafanda kalsınlar.
Neyse, bilgizisliğinin ve önyargının kurbanı olmuşsun, hep birden üzerine gelmeyelim. Bir ihtimal beynini temizleyebilirsin belki.
Sevgili İsaaC penguen kardeşim, çoğunluğu Alevi olan bir yerde misafirsin, üstelikte 62 yaşındasın (:garibbak: yazdığına ve kullandığın ambleme bakılırsa çocuk denecek yaşta olmalısın). Bu yaşta hala misafirliği ve mekana saygıyı öğrenememişsin.
Nereye varmak istediğini neyi kastettiğini iyi anladım merak etme.Ama gene de çok görmüyorum sana, kafanı 62 yıl boyunca mum söndü hikayeleri ile dolduranlar, bir insanın gerçekten de kendi anne ve kardeşlerine karşı nefsinin uyanabileceğini düşünecek kadar aşağılıklarsa senin bir suçun yok tabiiki.
Allah biliyor, bu iftirayı atanlardan kıyamette hesap sorulacak. Mumsöndü iftirasının bir YALAN olduğu ne kadar gerçekse, hergün televizyonlarda gördüğümüz müridlerine cinsel uzuvlarını öptüren şeyhler, Cin çıkaracağım diye el namusuna tecavüz eden hocalar, Irak'ta cihad örgütlerine aldıkları erkek militanlarla önce cinsel ilşkiye giren örgüt şeyleri de o kadar gerçek.Çok şükür bunu yapanların hiçbiri de Alevi değil. Şayet Alevi olsalardı "bak işte dememişmiydik !" diye kıyameti koparırdınız. Hele birde bazen bazılarınız pişkin pişkin " Bizim bir arkadaşın arkadaşının arkadaşının arkadaşı vardı, Alevilerin mumsöndü yaptıklarını kendi gözleriyle görmüş" yalanını uydurmuyor musunuz, işte o zaman beynimden vurulmuşa çeviriyorsunuz beni.
Ama genede, çocukken kafana doldurulan o iftiralar aklına geldiğinde patavatsızlık edip heryerde olur olmaz söyleme. Sen öyle düşünedur ama bu türden şeyleri forumda yazmak yerine, bırakta ait oldukları o örümcek kafanda kalsınlar.
Neyse, bilgizisliğinin ve önyargının kurbanı olmuşsun, hep birden üzerine gelmeyelim. Bir ihtimal beynini temizleyebilirsin belki.
:):)...Beni Karıstırmıssın Diger Tarafla...
Sıpa_Mansur 22.07.2005, 19:15 zina haramdır ama zinadan ne anladınıza bağlı evlenmeden gönül rızasıyla kurulan ilişki bence haram değildir ama zorla tecavüz diye bilecemiz ilişki haramdır ve cezası çoook büyüktür
TheGodfather 22.07.2005, 23:08 Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
Nasıl yani.Yani zina alevilikte suç değilmi demek istiyorsun kardeşim cem'e katıldın mı sen.Düşük yapma diye bir şey vardır Cem'de hiç duydun mu.Kafir billah.Sen emevi züpplerinin uydurmuş olduğu hadisleri okuyarak yanlış yola sapıyorsun.Buhari muslim emevi taraftarı hadis akatrıclarıdır.Dolayısıyla güvenilir değildir.Emeviler HZ muhammed'ide sevmezlerdi ayrıca.
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
Sen ne dediginin farkindamisin.......??? zoruna gitmesin ama cehaletin bu kadarida fazla.... ama bilmemek degil , ögrenmemek ayiptir... sen de bilmedigin konularda uluorta yazma be adam...
Biliyorsan söyle ki senden ders alsinlar...
Bilmiyorsan sus ki seni adam sansinlar...
chatlakalper 24.07.2005, 11:16 Zina çok çeşitlidir. Evlenmeden önce girilen ilişkide aslında zinadır ve günahtır. Mesela göz zinası vardır bundan haberiniz var mı? Yolda giderken bir hatuna iç geçirerek bakmak bile zinaya giriyor ve günahtır. Zinaların daha da bir çok çeşidi vardır.
Sıpa_Mansur 24.07.2005, 11:19 Zina çok çeşitlidir. Evlenmeden önce girilen ilişkide aslında zinadır ve günahtır. Mesela göz zinası vardır bundan haberiniz var mı? Yolda giderken bir hatuna iç geçirerek bakmak bile zinaya giriyor ve günahtır. Zinaların daha da bir çok çeşidi vardır.
bence yolada giterken bir hatuna bakmak gunah değildir güzele bakmak günah değil dir
chatlakalper 24.07.2005, 11:57 burda kadına ne gözle baktığın önemli gerçekten güzel diye bakıyorsan sorun yok fakat şehvetle bakarsan iş değişir.
Sıpa_Mansur 24.07.2005, 12:09 burda kadına ne gözle baktığın önemli gerçekten güzel diye bakıyorsan sorun yok fakat şehvetle bakarsan iş değişir.
katılıyorum şahvetle bakılmamalı
edacım mrb.ben gerçekten aleviliği öğrenmek istiyorum özelliklede mum söndü olayını.böle bişi varmı eğer varsa ne için yapılıyo yapılmasındaki gerekçe ne.bide aleviler müslüman değillermi değillerse ne oluyolar.gerçekten öğrenmek istiyorum.benim erkek arkadaşım alevi ve benim ailem karşı çıkıyo bu yüzden siteye üye oldum olan bitenden haberdar olmak istiyorum.lütfen bana yazarmısın.
edacım mrb.ben gerçekten aleviliği öğrenmek istiyorum özelliklede mum söndü olayını.böle bişi varmı eğer varsa ne için yapılıyo yapılmasındaki gerekçe ne.bide aleviler müslüman değillermi değillerse ne oluyolar.gerçekten öğrenmek istiyorum.benim erkek arkadaşım alevi ve benim ailem karşı çıkıyo bu yüzden siteye üye oldum olan bitenden haberdar olmak istiyorum.lütfen bana yazarmısın.
Alevilgi ögerenmek icin biraz mantik ve akil olmasi gerikyor bana özelde sordugun soruyu sen kendin mantikli buluyormusunuz.... Ben sizi butür düsunceden dolayii kiniyorum bukadar çagdisi düsuncenizden dolayi'da...
O sordugunuz soruya özelde cevap yazdim suan yine yaziyorum ONu cikaranlar onu yapanlardir anasini bacisini bilmeyenler bizlere degil onu yapanlara ve çikaranlara o soruyu sorr....
O sordugunuz soruya özelde cevap yazdim suan yine yaziyorum ONu cikaranlar onu yapanlardir anasini bacisini bilmeyenler bizlere degil onu yapanlara ve çikaranlara o soruyu sorr....
Hep de gelip "ya ben aslında öğrenmek istiyorum" diye sorarlar. Bunun öğrenmesi mi var terbiyesiz insan? Sen yolda geçen adama "Annenize küfretsem kızar mısın?" diye mi soruyorsun? O da sana "Kızarım kardeşim. Sorduğun için sağol. Hadi şimdi devam et." mi diyor? Açıkcası ben vücudunun yere uzak kısımlarında beyin ismi verilen bir organ bulunduran hiçbir insanın böylesine bir iftiraya inanma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Saygıyı haketmiyor bunlar...
Hep de gelip "ya ben aslında öğrenmek istiyorum" diye sorarlar. Bunun öğrenmesi mi var terbiyesiz insan? Sen yolda geçen adama "Annenize küfretsem kızar mısın?" diye mi soruyorsun? O da sana "Kızarım kardeşim. Sorduğun için sağol. Hadi şimdi devam et." mi diyor? Açıkcası ben vücudunun yere uzak kısımlarında beyin ismi verilen bir organ bulunduran hiçbir insanın böylesine bir iftiraya inanma ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Saygıyı haketmiyor bunlar...
Size katiliyorum ben hala çok sinirliyimm
Size katiliyorum ben hala çok sinirliyimm
Bu gibi forum farelerine hakettigi cevabi veririz ama forumun temizligi acisindan cevabimizi buraya yazmiyoruz.onlara cevabimizi icimizden söylüyoruz.O yazilari yazan kisinin simdi kulaklari cinliyorsa bilsinki o benim sesimdir.
selam
dün bir baska forumda,bir ihbar vardi ilgimi cekti,hangi foruma yazildigini not edip asli varmi diye baktim,yazilan seyler cok igrencti.ona rahmen su aklima geldi biz forumda nekadar masum seyler yaziyoruz bazi arkadaslar sünni yada bilmiyorum,katilip ya siz ayrimcilik yapiyorsunuz diyorlar ,bilmiyorum ama buzamanda halen bu eski iftiralar genc insanlarin halen dilinde bu insanlar hic kendilerini gelistirmiyorlarmi acaba, aynisini biz yapsaydik neyaparlardi.neyse bizim böyle hatalara kolay kolay düsmeyiz,bence kötü söz sahibinindir.yukardaki kisiye tavsiye sizin yüreginizdeki pasi biz silemeyiz kac zamandir durur paslanmis,biz ne söylesek nafile.
Bu gibi forum farelerine hakettigi cevabi veririz ama forumun temizligi acisindan cevabimizi buraya yazmiyoruz.onlara cevabimizi icimizden söylüyoruz.O yazilari yazan kisinin simdi kulaklari cinliyorsa bilsinki o benim sesimdir.
Dogru gerektigi cevabi herzaman alirlar beni sasirtan seyler bu insanlarin nasil bütür igrenç fikirlere sahib olmasi bir insanin bukadar cahil ve kültursuz hele genç insanlarin bunlari yazmasi cok aci. Bizi tanimak için Haci bektasin güzel sözlerini okusun sunni ve diger arkadaslar. Bize iftiralar edilmesin....
chatlakalper 01.08.2005, 09:07 konu sapıyorr :)
Dogru gerektigi cevabi herzaman alirlar beni sasirtan seyler bu insanlarin nasil bütür igrenç fikirlere sahib olmasi bir insanin bukadar cahil ve kültursuz hele genç insanlarin bunlari yazmasi cok aci. Bizi tanimak için Haci bektasin güzel sözlerini okusun sunni ve diger arkadaslar. Bize iftiralar edilmesin....
Sayin Eda hanim....
size hakarette bulunan o sahsiyetin sünni oldugunu nereden anlayabildiniz
cok merak ediyorum...!!! yapilan hakareti ben de igrenc buluyorum ama sizinde önyargili davranmanizi da kiniyorum... yeri gelince aleviler düsmanlik tanimaz ve insan sevgisinden bahsedersiniz.... birakin ikili oynamayi...!!
kin tutmakla hic bir yere varamazsiniz... unutmayinki her ciftlikte bir karakoyun bulunur , ama bu size bütün sünnilere hakaret etme hakkini vermez.... kültür hususuna gelince kurmus oldugunuz kelimeler adeta aleyhinize konusuyor.... sizin amaciniz yalnizca yukaridan itibar seviyesi puani toplamak.... bir bayan olarakta muvaffak oldugunuz acikca ortada...
yazmis olduklarinizi herhangi bir üye yazmis olsaydi saniyorumki coktan banlanmisti... "adeta sikeli mac oynaniyor"..... saygilarimla.
Alundra kardesim,eda illede sünniler demiyor iyi okursan ama bu tür iftiralar cogunlukla bu kesimlerden geliyor sizi bilmem ama her alevinin herzaman karsi karsiya geldigi igrenc iftiralar bunlar,biz biktik fazla ciddiye almiyoruz sadece sasiyoruz,hadi büyükleri bir halt yedi bile bilmeye insanlarin inanclari ile asagilik,insanin agzina yakismayan seyleri bize yakistirdiklari icin,neden halen genc insanlarin agzinda bunlar.aslinda bu cahillere aldirmamak gerekir,yarasi olan gocunsun sen bu bazilari gibi düsünmüyorsan aldirma.
Sayin Alundra,
Eda´nin kendisine karsi yapilan bir hakarete karsi bir tepki göstermis.
Yapilan hakaret sadece Eda´ya yapilmamis,ayni zamanda Alevilere yapilmis.Nereden biliyorsunuz derseniz bunlari yillardir biliyoruz.Canli yayinda Güner Ümit buna örnek.
Bu iftiralari yapanlar uzaydan gelmediler.Ayni ülkede beraber yasadigimiz insanlar.
Her Sünni bu iftiralari yapiyor demiyorum.Cogunlugu Sünni.
Eda ne yazmis bu hakaret edenlere karsi?
"Bizi tanimak için Haci bektasin güzel sözlerini okusun sunni ve diger arkadaslar. Bize iftiralar edilmesin.... "
Iftira edenleri gercekleri bilmeye ögrenmeye davet ediyor.Dikkatinizi cekiyorum hakaret etmiyor.
Önyargili davranmiyor.
Sayin Alundra burada ikili oynayan aslinda sizsiniz.Yillardir kendimize yapilan hakaretlere ve iftiralara karsi hep susmamiz mi gerekiyor?
Bu iftiralara cevap vermek düsmanlik mi oluyor ?
Madem her ciftlikte bir karakoyun bulunur; Bu karakoyunlariniza karsi ne yaptiniz?
Isi televizyon ekraninda hakaret ettirmeye kadar getirdiniz.
Iftira edenlere karsi gereken cevabi vermek yerine,laf ebeligi yaparak iftira edileni suclamissiniz.
Bu yazinizdan dolayi sizi kiniyor,biraz dürüstlüge davet ediyorum.
Sayin Eda hanim....
size hakarette bulunan o sahsiyetin sünni oldugunu nereden anlayabildiniz
cok merak ediyorum...!!! yapilan hakareti ben de igrenc buluyorum ama sizinde önyargili davranmanizi da kiniyorum... yeri gelince aleviler düsmanlik tanimaz ve insan sevgisinden bahsedersiniz.... birakin ikili oynamayi...!!
kin tutmakla hic bir yere varamazsiniz... unutmayinki her ciftlikte bir karakoyun bulunur , ama bu size bütün sünnilere hakaret etme hakkini vermez.... kültür hususuna gelince kurmus oldugunuz kelimeler adeta aleyhinize konusuyor.... sizin amaciniz yalnizca yukaridan itibar seviyesi puani toplamak.... bir bayan olarakta muvaffak oldugunuz acikca ortada...
yazmis olduklarinizi herhangi bir üye yazmis olsaydi saniyorumki coktan banlanmisti... "adeta sikeli mac oynaniyor"..... saygilarimla.
Ben binlerce kez dedim biz 72 millete bir bakariz bizde insan vardir .... Bu sahsin yazdigi sey bir topluma hakarettir bir bana degil ......bu kisi terbiyesizligini özelmesaj atarakta göstermistir neyapmam gerekiyor anlayis göstermemmi gerekiyor butür terbiyesizlige .....Bakin kendiniz hemen alinmisiniz benim yazdiklarim size agir gelmis bir benim yada biz aleviler açisindan düsunun yillardir bizlere butür iftiraler atiliyor bizdeki hosgörü bir çok toplumda yok ben irkçilikyapmiyorum hiç yapmadim ki yapmam... Insanda beyinvaridir insanda mantik vardir..... Bana bütur soruyu kim sorarsa ayni cevabi alir....
saygilarr
DiyaR_02 02.08.2005, 21:02 Ben bu gibi konularda kendi kisesel görüsümü öne sürerim.
Benim görüsüm sudur: eger insanin kendine saygisi varsa kendi esini aldatmaz.
eger insan dürüst insansa baskasinin namusuna kötü gözle bakmaz.
Eger insan olacaksada tek bir tane insanla olmali özel kalmali!
Alundra hanim bizim sana saygili cevabimiz yetmedide bir de özel mesajmi attin?
ben burda incitmemek icin mümkün oldugu kadar dikkat ediyorum yazilarima, senin yaptigin terbiyesizlige bak!
eda olsun biz üyeler olsun,sünnilere bir hakaret etmedik dogruyu söyledik,siz olsaydiniz
böyle toleranzli davranirmiydiniz,yaran varki sen gocunuyorsun günah benden gitti!
Alundra hanim bizim sana saygili cevabimiz yetmedide bir de özel mesajmi attin?
ben burda incitmemek icin mümkün oldugu kadar dikkat ediyorum yazilarima, senin yaptigin terbiyesizlige bak!
eda olsun biz üyeler olsun,sünnilere bir hakaret etmedik dogruyu söyledik,siz olsaydiniz
böyle toleranzli davranirmiydiniz,yaran varki sen gocunuyorsun günah benden gitti!
Sayin Gülizar hanim...
ilk olarak , ben bir bayan degil bir bayim.. üstüne basarak söylüyorum ki ben kimseye özel mesaj yazmadim ve kimsenin özeli de beni ilgilendirmez... hem burada kimseyi inciterek yazdigimi ve terbiyesiz kelimesini hakkedecek bir davranista bulundugumu sanmiyorum..dediginiz gibi "yarasi olan gocunur"... ve bir sünni olarak sunu eklemek istiyorum... biz baska din veya mezhepleri kabul etmesek de yine saygi duymasini biliriz... aramizda terbiye sinirlarini asan sünni , sii veya alevi olan sahsiyetler bulundugunun farkina varmis oldugunuzu saniyorum... ve bu terbiye asma hususunu tek bir tarafa yüklemek yanlis bir davranis oldugunu saniyorum... mademki alevilik bu kadar hosgörülü bir inanc
öyleyse size gerektigi gibi davranmanizi öneriyorum..
sayin Alundra bey,isminizden gercekten anlasilmiyor erkek yada bayan ismi oldugu.onda benim sucum yok.
neyse siz tolerantliginizi gösteriyorsunuz ya o bize yeter,artik müslümanligida saygiyida tolerantligida sizden ögreniriz,cünki yukarda örnek olmussun söyle deyisinle:
bir sünni olarak sunu eklemek istiyorum... biz baska din veya mezhepleri kabul etmesek de yine saygi duymasini biliriz...
ya kisaca diyeyim ne istiyorsun bizden,ne yapalim neden bizi kendi sitemizde bile rahat birakmiyorsunuz,biktik bu kavgadan,esitsizlikten,birde cikmissin bana aleleviligi bana ögretmeye calisiyorsun.o toleranlik bizim kanimizda var zahmet etme,sen onun okuluna bile gitsen birsey ögrenmezsin.eger bir katgida bulunmak istiyorsan, ortaligi karistirma.
bizi tanisaydiniz bu zamana kadar tanirdiniz,bu dan sonra ne diyelim,ne söylesek bir tartisma konusu bulursun zaten.
sayin Alundra bey,isminizden gercekten anlasilmiyor erkek yada bayan ismi oldugu.onda benim sucum yok.
neyse siz tolerantliginizi gösteriyorsunuz ya o bize yeter,artik müslümanligida saygiyida tolerantligida sizden ögreniriz,cünki yukarda örnek olmussun söyle deyisinle:
bir sünni olarak sunu eklemek istiyorum... biz baska din veya mezhepleri kabul etmesek de yine saygi duymasini biliriz...
ya kisaca diyeyim ne istiyorsun bizden,ne yapalim neden bizi kendi sitemizde bile rahat birakmiyorsunuz,biktik bu kavgadan,esitsizlikten,birde cikmissin bana aleleviligi bana ögretmeye calisiyorsun.o toleranlik bizim kanimizda var zahmet etme,sen onun okuluna bile gitsen birsey ögrenmezsin.eger bir katgida bulunmak istiyorsan, ortaligi karistirma.
bizi tanisaydiniz bu zamana kadar tanirdiniz,bu dan sonra ne diyelim,ne söylesek bir tartisma konusu bulursun zaten.
Sayin Gülizar hanim...
Bazi nickler anlasilmaz olsada arkasindaki sahsin cinsiyeti degil karakteri önemlidir.... bu konuda ben sizi suclamadim , sadece bay oldugumu bildirdim..
Tolerans hususuna gelince yanilmiyorsam bu tüm kendini bilen müminlerin yaradilisinda vardir....
[COLOR="Red"]ya kisaca diyeyim ne istiyorsun bizden,ne yapalim neden bizi kendi sitemizde bile rahat birakmiyorsunuz,biktik bu kavgadan,esitsizlikten,birde cikmissin bana aleleviligi bana ögretmeye calisiyorsun. /COLOR]
kendinizi varligimdan dolayi rahatsiz edilmis buluyorsaniz bu sizin kendi acizliginizdendir.... benim ne bir aleviyle , ne de bir sii veya baska bir dine mensup birileriyle bir sorunum var.... mademki bu foruma ateistler dahi girebiliyor , bir sünni nin girmesi neden sizin gözünüze batti..??
Fikir alis verisinde bulunmak ,karsilikli bilgi hazinemizi genisletmek, birbirimizi daha yakindan taniyabilmek neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamiyorum...?
Ben size aleviligi ögretecek durumda degilim ve öyle bir maksadim oldugunu da beyan etmedim.... ortaligida karistirmadim...
Sizin bana hakaret bazinda tavir takinmaniz benim sünni oldugumdanmi yoksa bir alevi olmanizdan dolayi kendinizi ozel bir sahsiyet olarak görmenizden mi..??
Sizin davranislariniz alevileri bu forumda kücük düsürmekten ziyade savunma yetenegine ve bilgisine sahip degilsiniz...
Siz bir alevi olabilirsiniz...."Amenna".... ama asla muhattabim olamazsiniz..
saygilarimla..
Alevimen 06.08.2005, 02:09 Sayın forumcular konuyu dağıtmayalım, teşekkürler.
Sayin Alundra
katiyen rahatsiz olmuyorum sünni olarak katildigina,istersen sii ol.yada hiristiyan,beni ilgilendirmez.Tanimak istiyorsan alevileri buyur benimle muatab olmak zorunda degilsin.
dedimya biktim kavgadan,ondandir savunamayisim.
movsarbareyev 12.08.2005, 18:03 Alevimen ağzımdan lafı aldın..Aynen katılıyorum söylediklerinize.
Ümit güzel espiriydi.
Zina dinen yasak diyenler bence bilir bilmez konuşuyolar.
22 yalındaki bir erkeğin 18 yaşındaki kızla zina yapması günah ama 49 yaşındaki Muhammedin 6 yaşındaki(Ayşe: muhammetle yatağa girdiğinde 9 yaşında olduğunu düşünenlerde var) bir kızla yatması günah değil.Çünkü Allah öyle diyor.
sözlerine dikkat et çok yanlış konuşuyorsun ve sonra da HZ.MUHANMET(S.A.V) efendimizden de muhanmet diye bahsetme terbiyeli ol...bunların hepsi kafir uydurmasıdır ...böyle şeyleri inanmayın evet peygamber Efendimizin(s.a.v) birden çok eşi olmuştur ama islamda çok eşlilik yasak yada günah değildir
Sayin ALUNDRA siz bu hxcz beyinden özurlu arkadasin yazisini okudunuz bu sahiz ne soruyor Sizde hala mum söndu olayi oluyormu? bana bu soruyu yormus.. bu mumsondu olayinedir bu zekadisi bir olayi sanki asli varmis gibi yazmk ve bu bir hakarettir bu alevilere siz butür yapilan saygisizliga saygimi duymamizi beklmiyorsunuzbunu birde kendiniz için düsünun nekadar hosgöru göstereceksiniz berak ediyorum.... Sizden ben bu beyinden özurlu kisiyi kinamanizi beklerdim bunu yapmadiginiz gibi birde bizi elestiriyorsunuz bu nasil mantik ben anlayamadim
saygilar
whitehat 25.08.2005, 10:39 Ya bu gibi embesil adamların lafları ile yürüseydik şimdiye dek birbirimizi öldürmüş olurdu. Bu gibi adamlar bu gün salak birinden ne duydu ise onu yansıtıyor. Acıp araştırmaz önyargı yapar. Ben bu gibi kişileri hiç adırmıyorum bile. Kendi mantığım kendi aklım nereye diyorsa ben oraya giderim. ora bura beni ilgilendirmiyor. Okurum araştırırım sonuca göre hareket ederim. Bu mumsöndü olayını hala irdeleyenler varsa sunu demek istiyorum. Sana söyleneni sen vicdanen kabul ediyormusun da diğer kişiler kabul etsin. Ya bu sacmalıktır. insanlığa sığmayan bir iftiradın.. Konu dağıldı biraz. Zina hakkında kur-an da ve diğer ilahi kitaplarda yer almakatadır. Nisâ suresi 15.ayetinde "zina eden kadınlarınız hakkında dört şahit isteyin. Eğer dört kişi şahitlik ederlerse, ölüm kendilerini alıp götürünceye veya Allah kendilerine bir yol gösterinceye kadar onları evlerde alıkoyun." [24,2] {KM, Tesniye 22,21; Levililer 19,20; 20,10.14; 21,9; Yuhanna 8,5} diyor. Bu bir kavim için değil. tüm insanlar için gecerlidir.
Saygılar
rockçı turna 05.09.2005, 13:29 (hangi kaynaktan okudum yada duydum bilmiyorum ama) alevi hukukunda zina yapan kadın ve erkek toplumdan dıslanır ve 'düskün' sayılır.
işin bencesine gelince;toplumsal kuralların zamanla degisebilecegi görüsündeyim.eger iki kisinin karsılıklı rızaları varsa ve evli degillerse ne yaptıkları bizleri ilgilendirmemelidir.fakat en az birisi evliyse aldatılan esin yerine kendimizi koydugumuz zaman bunun cok asagılayıcı ve kabul edilemez bir sey oldugu cok acık...
Ne Yasagı Kardesim...Yok Oyle Birsey...Alevilikte Hele Hele Hic Yok...İlk Defa Duydum Zina ...O da Ne Demek...
İsaac Bey yine yorum yapmış...Şu bir ay geçsede dönse köyden, Alevilikte hele hele hiç yok kısmını bir açıklasa doğru düzgün ama herkesin Aleviliği kendine göre demeden...
Benim bildigim kadariyla Alevilikte biz Sünnilerde oldugu gibi Zina kesin ve net olarak yasaktir. Cem Evinde askere giderken ve/veya evlenirken DEDE Eline & Diline & Beline hakim olabildinmi dermis ve DEDE'ye yalan soylenmeyeceginden orada itiraf etmek zorunda kalinirmis.
Tam olayi bilmiyorum ama sanirsam DEDE'ye zina yaptim denildiginde muhakkak bir ceza veriliyor veya yapana karsi tavsiye ve uyarilar yapiliyordur.
Sayin ALUNDRA siz bu hxcz beyinden özurlu arkadasin yazisini okudunuz bu sahiz ne soruyor Sizde hala mum söndu olayi oluyormu? bana bu soruyu yormus.. bu mumsondu olayinedir bu zekadisi bir olayi sanki asli varmis gibi yazmk ve bu bir hakarettir bu alevilere siz butür yapilan saygisizliga saygimi duymamizi beklmiyorsunuzbunu birde kendiniz için düsünun nekadar hosgöru göstereceksiniz berak ediyorum.... Sizden ben bu beyinden özurlu kisiyi kinamanizi beklerdim bunu yapmadiginiz gibi birde bizi elestiriyorsunuz bu nasil mantik ben anlayamadim
saygilar
Sayin Eda hanim...
Saniyorum kendimi ifade etmekte ya ben zorlaniyorum ya sizler beni anlamak istemiyorsunuz.... sahsen ben bir sünni olarak bu mumsöndü olayini cok sacma buluyorum ve inanmiyorum..ve gelelim sana bu soruyu soran zihinsel özürlü kisiyi kinamaya...birak kinamayi , bu zihniyete sahip kisilere aciyorum.. bunlar kisiligini karakterini yitirmis birer kukla..
saygilarimla...
Inancimizda zina sucdur, ve düskünlükle sonuclanir diye biliyorum.
Saygilarla
karakartal 07.03.2006, 15:02 dinde baskı ve zorlama yoktur.
bu kuranda geçen bir ayetden alıntı. Ama gördüğümüz üzere sunni kesimde çok ağır cezalandırmalar oluyor. Bu da islamı yanlış gözle gören sunni kesimin yalnış tarafları.
Aleviliktete zina kesinlikle yasak. Ancak çok ağır cezalar (acı çektirme, taşlama, kırbaçlama vs.. ) yok bildiğim kadarı ile. düşkünlük cezaı ile sınırlı.
Benim görüşüm tüm bu cezalarla hiç bir noktaya gelinemeyeceği, her güzelliğin insanın içinden gelmesidir. İradesi bozuk, neden yaşadığını anlamayan, hayata sadece bedensel gözle bakan insanlar zinadan kaçamaz. Eninde sonunda yenik düşerler. Aleviliğin bu konuya yaklaşımı inanın çok hoşuma gidiyor. Çünkü düşkün insanlarla 6 yıl boyunca konuşulmaması, yardım edilmemesi vs.. tam yerinde bir karar.
Peygamberimize atılan iftiralara ise sadece gülüyorum. Yazık.
cemalettin 07.03.2006, 15:26 Bu tür emevi ürünü kaynaklardan ehlibeyt ve peygamber düşmanlığından başka da birşey bulmak mümkün değil zaten. Yine de şaşmamak elde değil, insanlar Kur'ana inanmazlar, ama bozuk bir iftira hadisindeki bilgileri körü körüne kullanmaktan geri durmazlar.
sağolasın arkadaş.
"insanların yalana inanmaları doğruya inanmalarından çok daha kolaydır"
arkadaşlar bu mum söndü karalamalarına lütfen cevap vermeyin.
aleviliğin zinaya bakışı bunuda kabul etmiyorum.Bu bir insanlığın kişiliği ilgili bir konudur. .bizim yolumuzda bu tür şeyleri hoş görecek değil.bu suçunen güzel yaptırımı da aramıza almamakla veriliyor
cemalettin 07.03.2006, 15:37 Alevilgi ögerenmek icin biraz mantik ve akil olmasi gerikyor bana özelde sordugun soruyu sen kendin mantikli buluyormusunuz.... Ben sizi butür düsunceden dolayii kiniyorum bukadar çagdisi düsuncenizden dolayi'da...
O sordugunuz soruya özelde cevap yazdim suan yine yaziyorum ONu cikaranlar onu yapanlardir anasini bacisini bilmeyenler bizlere degil onu yapanlara ve çikaranlara o soruyu sorr....
belki biraz yanlış gelecek bazılarına lakin fakir"Alevilik öğrenilmez,yaşanır"diye düşünüyor.
hoş görüle...
konuyu açan pek iyi niyetli değil bence...genel görüşümü yazıyorum...
zina deyin evlilik dışı ilişki deyin bu alevilerdede ayıplanan birşeydir. ancak peygamber recm yaptırdı diye bizde recm yapmalıyız diyen aleviye rastlamadım rastlayanda olmaz diyebilirm. Alevilerdede namus/töre cinayetleri olmuştur hâlâ da oluyodur ancak ne şafiler ne de sünniler gibi çok yoğun olduğunu zannetmiyorum. Hatta alevilerin yoğun yaşadığı(tunceli, gazi mah. vb) yerlerde adi suçların en azından '90 lara kadar daha az olduğunuda söyleyebiliriz.
Gittikçe daha özgür insanların yetiştiğini ve flört/arkadaşlık meselelerine daha olumlu yaklaşan ailelerin arttığınıda söylemek lazım (sünni alevi ayrımı yapmıyorum sünnilerde hâlâ katı kesimler varsada daha özgür bakan kesimde azımsanmayacak kadar.)
cemalettin 07.03.2006, 15:53 Kişi kendi inancı ne olur ise olsun,başkalarından kendi inancına ve inancı gereği kutsal saydığı değerlerine karşı saygı bekliyor ise başkalarının inançlarına ve değerlerine karşı da en az kendininkine karşı beklediği saygı kadar saygı göstermek zorundadır.
Bu kuralı uygulamayan "ben merkezci"kişilerin toplumda huzuru bozabilecek
kişiler olduğu inancındayım.Belki bu tip kişileri "cahil" diye de adlandırabilecek olanlar vardır.Haklı sayılırlar ve fakir "yaradılmışın en tehlikelisi insanın cahil olanıdır"diye kabul etmektedir.
Okumak,tanımak,araştırmak,bilmek zor geldiğinde sadece ıvır zıvıra açık olur kulaklar.Hal buki,"gözünle gördüğünün yarısına,kulağınla işittiğinin hiç birine inanma"denmiştir bir zamanlar...
kendini bilenlere selam olsun
iyidost69 07.03.2006, 16:29 Arkadaşlar, zina bazı canlar zaten açıklamışlar ama tekrar etmek gereğini duyuyorum. "tabiki bizde de kesinlikle yasaklanmıştır."
Eline,
Beline,
Diline sahip olmayı içeren bir düşünce sisteminde zinaya olumlu bakılması zaten imkansız. Bizim için namus en önemli değerdir. namussuzlara bizim toplumda sıcak bakılmaz.
Ayrıca, mum söndü gibi ( aslında kendi bilinçaltlarındaki libidoları dışa vurma amacı güden) iftiraları atanları, bunu forumda dile getirenleri de şiddetle kınıyorum. hepsine lanet olsun.
sevgiler saygılar.
redyellow 07.03.2006, 16:45 Arkadaşlar, zina bazı canlar zaten açıklamışlar ama tekrar etmek gereğini duyuyorum. "tabiki bizde de kesinlikle yasaklanmıştır."
Eline,
Beline,
Diline sahip olmayı içeren bir düşünce sisteminde zinaya olumlu bakılması zaten imkansız. Bizim için namus en önemli değerdir. namussuzlara bizim toplumda sıcak bakılmaz.
Ayrıca, mum söndü gibi ( aslında kendi bilinçaltlarındaki libidoları dışa vurma amacı güden) iftiraları atanları, bunu forumda dile getirenleri de şiddetle kınıyorum. hepsine lanet olsun.
sevgiler saygılar.
Çok güzel yazmışsınız, tebrikler.
Zina hemen hemen tüm inançlarda yasaklanmış, hoş karşılanmamıştır. Zina, adeta bir insanlık suçu gibi algılanmış.
Tekrar teşekkürler
srdr_ist 08.03.2006, 10:11 Anlayamadığım ilk konu hz peygamber e neden söz söylendiği. Hz peygamberimiz 6 yaşında ayşe yanına hizmet edilsin diye verildi. Nedeni halife ebu bekirin itibarı yükselmesi için neticede 9 yaşında evlenme olayı olduğundan peygambere hizmet eden istenmesin diye nikah kıymıştır. Hz haticeden cocuğu olan bir kişi ayşe den neden olmadığını sormak lazım hatta bir gün ayşe cocuk istiyorum demiş peygamberimiz cinsi münasabetle olamaz ama nefes oğlu verebilirim demişsede ayşe bunu kabul etmemiştir.
Alevilikte zina en kötü suclardan biri affedilemez. bağışlanamaz imam cafer buyruğunda böyle bir suc işlemiş kişinin bastığı her yerde 40 yıl bereket olmaz yani arkadaşlar böyle bir sucu olanı kimse yanına gitmediği gibi köylerine mekanlarına dahi bırakmazlar.Hortlak görmüş gibi korktuklarını iyi biliyorum.
Her bu iftirayı atanlara şu sözümü ii bellesinler FİKRİNİZ NEYSE ZİKRİNİZDE ODUR. Biz değiliz kadına erkek entari giydirip cemate namaz kıldıran biz değiliz onlarca kızı bir yere tıkıyıp harem kuran biz değiliz 4/5 kadınla nikah kılan bizim nefsimiz bir eş ve ya hü den fazlasını istemez şükür hak kurana hep uyan bir ceddimiz var içim rahat gönlüm huzurla dolu atın iftiranızı bu kuranın meyve veren ağaçları değilmiyiz taşlayın elbet yüzünüzün kara çıkağı gün gelecektir.
Sağlıcakla kalın
zulfikar1985 14.03.2006, 12:37 Gerçi alevilik Kur'an merkezli bir inanç bütünü (din kelimesi değiştirildi istek üzerine) değil ama ;
Onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah’ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar.
Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.
Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.
Ey Peygamber! Mü’min kadınlar, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek, hiçbir iyi işte sana karşı gelmemek konusunda sana biat etmek üzere geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah’tan bağışlama dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Serkan_Devrim 14.03.2006, 13:15 Gerçi alevilik Kur'an merkezli bir din değil ama ;
alevilik bir dinde değildir. mezhepte değildir. bir inanç bütünüdür. yalnış anlama olmasın. seninle yaptığımız tartışmalardan aleviliğin bir din olduğu sonucunu çıkarma yani.
iyidost69 14.03.2006, 16:12 Dostlar,
Ben aleviliğimizi olumsuz yaklaşımla sorgulayan bu tür başlıkları çok kınıyorum.
Ne demek; Aleviliğin Zinaya bakış açısı nedir..
O zaman bende şunu sorma hakkımı kullanarak??
Sünnilerin zinaya, hırsızlığa, adam öldürmeye bakış açısı nedir. Çok şüphe duyuyorum
Ayrıca, niye hep biz sorgulanırız, zan altında bırakılırız.
Niçin sünni islamı ve uygulamalarını sorgulamıyoruz??
Burada ciddi ayırımcılık ve tek taraflılık var.
Bence bu tür başlıklara yönetim müdahale etmeli.
Alevi alevidir. Sünni sünnidir.
Alevileri sünnileştirmeye, Sünnileri ise alevilleştirmeye kalkışmayalım.
Sevgiler.
Saygılar.
Zina sonuç olarak suçtur. Bizim veya başka birinin bu tür toplumsal suçlara farklı bir bakış açışıyla yaklaşmasının sözkonusu olmayacağını düşünüyorum.
zulfikar1985 14.03.2006, 21:55 Zina sonuç olarak suçtur. Bizim veya başka birinin bu tür toplumsal suçlara farklı bir bakış açışıyla yaklaşmasının sözkonusu olmayacağını düşünüyorum.
Haklısın diyem ve bence bu sorunun sorulma amacı kötü ...
Mirioglu 30.03.2006, 16:24 .
22 yalındaki bir erkeğin 18 yaşındaki kızla zina yapması günah ama 49 yaşındaki Muhammedin 6 yaşındaki(Ayşe: muhammetle yatağa girdiğinde 9 yaşında olduğunu düşünenlerde var) bir kızla yatması günah değil.Çünkü Allah öyle diyor.
Bu tamamen uydurmadır ayşeden çocuğu olmamıştır. Ayrıca ayşeye elsürdüğü hiçbir yerde yazmaz.
Ortalığın karışık olduğu dönemlerde hem ayşeyi koruması altına almış hemde ayşe onun hizmetinde çalışmıştır. (diye bilyorum)
redyellow 30.03.2006, 16:44 Merhaba
Aleviliğin zina bakışı adlı başlık açmamın nedeni sizin bu konudaki düşüncelerinizin sunnilerle aynı olup olmadığını öğrenmek amacındayım arkadaşlar.Bildiğim kadarıyla zinaya sunnilerle aynı mesafede yaklaşıyorsunuz.Yani evlilik dışı bir ilişkiyi günah olarak görüyorsunuz,cehennemin anahtarı olarak görüyorsunuz değil mi?
Sizce göz zinası var mı?
Muhammedin zina yapan bir kadını recm etttirdiği kayıtlara geçmiştir.
Bir başka şey daha sormak istiyorum.Mesela bir çift evlenmeden önce kendi rızalarıyla ilişkiğe girdiği zaman sizin bu konudaki hükmünüz ne olur ?
saygılarımla
Peygamber efendimize hakaretler içeren bu başlığı sayın ilgililer kapatıp, forumdan kaldırabilirlermi?
saygılar
Hacıbektaş Veli'nin Söylevi Olan Ve Alevi Kültürünün Direğini Oluşturan Eline Beline ve Diline Sahip Olmak Düşüncesi Dışına Çıkılmasının Doğru olmadığını ve düşkün olunacağını düşünüyorum
Serkan_Devrim 31.03.2006, 02:35 bu topik çok eski ve kasıtlı açılmıştır. açan kişide banlanmıştır. alevilik her toplum gibi zinaya hoş gözle bakmaz. konuyu suistimal edilmemesi için kapatıyorum.
|
|