Orijinalini görmek için tıklayınız : emeviler biz alevilerden ne ister????
sinan boztepe 20.04.2006, 11:43 geçenlerde beyazıd civarından geçerken iki kişinin bir genci dövdüğünü gördüm.. ve araya girip onları ayırdım... dayak yiyen kişinin iki kardeşin kız kardeşlerine laf attığı için dayak yediğini öğrendim.. ama ayırmak zorundaydım çünkü feci şekilde sopalanmıştır.. bu tabloya dayanamadım.. kızın kardeşleri banada sataşmaya kalkıştılar ama cem vakfına geldikleri için benim sinan dede olduğumu biri anladı ve özür dilediler..
kızın kardeşi bana şöyle dedi: dede bırak şunu öldürelim..
niye diye sordum
şu yanıtı verdi: bu ...çocuğu alevi kızlarını tuzağa düşürüyor... bir alevi kirletmek dahi sevapmış...
ben şok oldum..
dayak yiyen gence döndüm: doğrumu dedim..
bana kinli bir şekilde baktı: siz aleviler ancak yatağa atılınca akıllanırsınız dedi.........................................
ben yine istifimi bozmadan çevreden gelenlere çocuğu teslim ettim alıp götürdüler.. sonradan öğrendimki o kişi bir sünni tarikatın üyesiymiş ve alevilerden bir kişi dahi öldürsen cennete gidersin diyenlerdenmiş.
yazıklar olsun.......................
nedir bu alevi düşmanlığı.. yetmedimi ...
kerbeleda susuz kesildik, hallac olduk asıldık,, nesimi olduk yüzüldük,, maraşta sivasta ateşlere atıldık.. yetmedimi....
hala alevileri öldürerek, asimile ederek bitireceklerini sananlar yanılıyorlar.. biz bitmeyiz.. küllerimizle tekrar var oluruz...
valla ne diyim... bize karşı bu kinle dolular varken...
içimizden birileri "birliği" bozup "birlik" peşinde koşunca hiç mi içleri sızlamıyor acaba?
delikanlı 22.04.2006, 00:55 geçenlerde beyazıd civarından geçerken iki kişinin bir genci dövdüğünü gördüm.. ve araya girip onları ayırdım... dayak yiyen kişinin iki kardeşin kız kardeşlerine laf attığı için dayak yediğini öğrendim.. ama ayırmak zorundaydım çünkü feci şekilde sopalanmıştır.. bu tabloya dayanamadım.. kızın kardeşleri banada sataşmaya kalkıştılar ama cem vakfına geldikleri için benim sinan dede olduğumu biri anladı ve özür dilediler..
niye diye sordum
şu yanıtı verdi: bu ...çocuğu alevi kızlarını tuzağa düşürüyor... bir alevi kirletmek dahi sevapmış...
ben şok oldum..
bana kinli bir şekilde baktı: siz aleviler ancak yatağa atılınca akıllanırsınız dedi.........................................
ben yine istifimi bozmadan çevreden gelenlere çocuğu teslim ettim alıp götürdüler.. sonradan öğrendimki o kişi bir sünni tarikatın üyesiymiş ve alevilerden bir kişi dahi öldürsen cennete gidersin diyenlerdenmiş.
kerbeleda susuz kesildik, hallac olduk asıldık,, nesimi olduk yüzüldük,, maraşta sivasta ateşlere atıldık.. yetmedimi....
hala alevileri öldürerek, asimile ederek bitireceklerini sananlar yanılıyorlar.. biz bitmeyiz.. küllerimizle tekrar var oluruz...
bu hikayede HZ Ebubekir'in kılıç zoruyla müslüman olmasına benzemesin
manifesto 22.04.2006, 01:02 bu ...çocuğu alevi kızlarını tuzağa düşürüyor... bir alevi kirletmek dahi sevapmış...
ben şok oldum..
Bu kadar kolay şok olmayın,bizler mum söndü hadisesini duyunca şok olmadık çünkü böyle bir saçmalığın olmayacağı açık.Yani illa ehli sünnet aleviler için menfi düşünecek hep hakaret edecek sizce öyle mi?Sizde bundan pirim toplayacaksınız.Bakınız ben ehli sünnet inancındayım ama bu saçmalıkların tekini çevremde duymadım.Bu biraz Lafontane çoçuk masallarına benziyor
sinan boztepe 22.04.2006, 20:24 Bu kadar kolay şok olmayın,bizler mum söndü hadisesini duyunca şok olmadık çünkü böyle bir saçmalığın olmayacağı açık.Yani illa ehli sünnet aleviler için menfi düşünecek hep hakaret edecek sizce öyle mi?Sizde bundan pirim toplayacaksınız.Bakınız ben ehli sünnet inancındayım ama bu saçmalıkların tekini çevremde duymadım.Bu biraz Lafontane çoçuk masallarına benziyor
senin ehli sünneT ANLAYIŞIN EMEVİ ZİHNİYETİNİN DEVAMIDIR.. ASLANIM YAZSIĞIM İŞLER NE LAFONTEN MASALI NEDE UYDURMA HADİS...
AMA SİZİN İÇİNİZİN BOZUKLUĞU HEP DIŞARI HAKARET OLARAK RASTLIYOR.. BENİM AĞZIMI AÇMASINLAR O NAMUSSUZUN MENSUP OLDUĞU TARİKATIDA AÇIKLARIM.. NEREDE EĞİTİM ALDIKLARINIDA..........
ÇOK İYİ BİLİYORUZ..
ASIL SENİN GİBİLER BİZİ İNANCIZDAN ALI KOYUP FARKLI KULVARLARA ÇEKMEK İSTİYOR..
SENİN EHLİ SÜNNET TARİKATIN ALLAH-MUHAMMED-ALİ İNANCINA SAHİPMİ????
SENİN TARİKATIN EHİLİBEYTE ZULÜM EDEN EBUBEKİR,, ÖMER,,OSMAN VE EMVİLERİ SAVUNMUYORMU???
BIRAKIN ALLAH AŞKINA ŞAĞ GÖSTERİP SOL VURMAYI.. SİZE ZERRECE İNANCIM YOK...
YAZDIKLARIMIN DA ARKASINDAYIM.. İSPAT EDERİM..
geçenlerde beyazıd civarından geçerken iki kişinin bir genci dövdüğünü gördüm.. ve araya girip onları ayırdım... dayak yiyen kişinin iki kardeşin kız kardeşlerine laf attığı için dayak yediğini öğrendim.. ama ayırmak zorundaydım çünkü feci şekilde sopalanmıştır.. bu tabloya dayanamadım.. kızın kardeşleri banada sataşmaya kalkıştılar ama cem vakfına geldikleri için benim sinan dede olduğumu biri anladı ve özür dilediler..
niye diye sordum
ben şok oldum..
Bunlar osmanlının kalıntıları osmanlı şeyhüslamları da 40 tane hıristiyan hesmektense bi kızılbaş kesmek yeterlidir diye fetvalar vermiştir bunlarda osmanlının bugüne uzanmış kalıntıları işte (ben osmanlıyı niye sevmiyorum işte bu yüzden) osmanlı bun ları koyun gibi kullanmış işine gelmedikçe bu tarikatları koyunları aleviler üzerine sürmüş bizde bugün osmanlının ta yüzyıllar önce aşıladığı kötülüğün acısını çekiyoruz işte adamların 6 yüzyıldır kafası aynı aynı yerde sayıp duruyorlar bunlara bişey demeyecen bunları güden çobana diyecen bunlar sürü maşaya değil o maşayı tutana ne yapılacaksa yapılmalı yazık yazık 6 yüzyıldır adamlar bi arpa boyu kadar yol alamamışlar ne diyeyim...
huseyincem 22.04.2006, 21:17 dedem sen bunlara bakma.yok biz böyle duymadık falan filan derler,varsın desinler.gerçekleri biz biliyoruz.böyle şeylere bende bizzat şahit oldum.bunları yapıyorlar yapmaya da devam edecekler.kızlarımızın bilgilenmeleri lazım.hepsi böyledir demiyorum ama dikkatli olmaları lazım.maalesef ama maalesef çok kolay aldanıyorlar.üzülüyorum.sonra ağlıyorlar.iş işten geçmeden aklı başında hareket etmek lazım.teşekkürler bu konu için.
manifesto 22.04.2006, 21:25 dedem sen bunlara bakma.yok biz böyle duymadık falan filan derler,varsın desinler.gerçekleri biz biliyoruz.böyle şeylere bende bizzat şahit oldum.bunları yapıyorlar yapmaya da devam edecekler
Neymiş bunlar bizde bilgilensek? ne yapıyorlar mış,bir namussuzun namussuzluğunu ele alıpta milyarlarca müslümana hakaret etme ne kadar akıl ve mantığa uyuyor????
Endonezyada da ehli sünnet inancı var ? onlar bir tek aleviyi tanımıyor? ne istiyorsunuz o insanlardan.
Biraz akıl ve izan doğrultusunda konuşalım.Bizene adam namussuzluk yapmışsa, bu bel altı muhabbetler beni tiksindirir.
Lütfen, alevi dedesi olabilirsiniz fakat bu size milyarlarca insana hakaret etme hakkı vermez
Bunlar osmanlının kalıntıları osmanlı şeyhüslamları da 40 tane hıristiyan hesmektense bi kızılbaş kesmek yeterlidir diye fetvalar vermiştir bunlarda osmanlının bugüne uzanmış kalıntıları işte (ben osmanlıyı niye sevmiyorum işte bu yüzden) osmanlı bun ları koyun gibi kullanmış işine gelmedikçe bu tarikatları koyunları aleviler üzerine sürmüş bizde bugün osmanlının ta yüzyıllar önce aşıladığı kötülüğün acısını çekiyoruz işte adamların 6 yüzyıldır kafası aynı aynı yerde sayıp duruyorlar bunlara bişey demeyecen bunları güden çobana diyecen bunlar sürü maşaya değil o maşayı tutana ne yapılacaksa yapılmalı yazık yazık 6 yüzyıldır adamlar bi arpa boyu kadar yol alamamışlar ne diyeyim...
tesekkürler arkadasim gereken cevabi vermisin manifesto adindaki zata...
aslinda ben yazacaktim ama senin cevabini okuyunca vau gectim. cünkü sen sen herseyi yazmisin bir kere daha tesekkür ediyorum sana...
saygilar
huseyincem 22.04.2006, 21:37 manifesto efendi.saçmalama nerede yazıyor müslümanlar böyle yapıyor diye.bunlar yazdım.bu tip insanlar demek.sen niye üzerine alınıyorsun.endonezyaya kadar gitmene gerek yok bunlar bu ülkede yaşıyorlar.kendilerine müslüman diyorlar.ama eminim gerçek müslüman değillerdir.ama sen neden celallendin onu anlamadım.anlat da ona göre neye gocunduğunu öğrenelim.
zulfikar_orak 22.04.2006, 22:05 yobazlık hat safada böyle yapan bi kişi karşıma çıkmasın sakın ne demek lan! yeter beee bize mum söndürüyo dediler, öldürülmesi sevaptır dediler, yaktılar yok etmeye çalıştılar yetmedi şimdi namusumuza göz diktiler kör olası YEZİDler!ben kaldıramam hangi insan kaldırabilir ki böyle bir hakareti!!!!!!!!!!!!!!!!!!! daha zorlamasınlar. bizi illa gelin bizim soyumuzu kırın size yapılanları bize yapın diyolar bu nasıl bi tahriktir yaw! ama doğal öyle yetiştiriliyorlar AR NAMUS hiç bi şey onlar için!!!!!bunu yapanın inandığı şey Allah değil ki o bi tek şeye tapıyo=........... onu da herkes biliyo!!!!
bir tek dileğim var Allah'ından bulsunlar!
ey zahidler elbet elimize düşeceksiniz, o zaman gelip de merhamet dilenmeyin bizden!
Arap milliyetçisi yobazlar sözüm size;
ZÜLFİKAR'ı GÖzünüze yediğinizde gerçeği anlayacaksınız ama herşey için çok geç olacak!
Günahkar sandığınız kişiler Hakk'a ulaştığında da aval aval bakacaksınız onlara!!!!!
Sinan dedecim başına gelen olay gerçekten şok etti beni.O tiplerin hepsinin soyu kurusun.
Ya kacinci yüzyildayiz ?Halen ayni tarane bunlarin soyu tükenmez arkadaslar,cahillikleri beyinlerinede vurmus yakinda yine bir yerde ayaklanip Alevileri öldürmezlerse iyidir.
Bazıları kabullenememiş ama gerçekler acıdır.O gerçeklerde sözde Peygamber efendimizin yolundan gittiğini söyleyenler için bu gerçekler acıdır...
delikanlı 22.04.2006, 23:13 senin ehli sünneT ANLAYIŞIN EMEVİ ZİHNİYETİNİN DEVAMIDIR.. ASLANIM YAZSIĞIM İŞLER NE LAFONTEN MASALI NEDE UYDURMA HADİS...
AMA SİZİN İÇİNİZİN BOZUKLUĞU HEP DIŞARI HAKARET OLARAK RASTLIYOR.. BENİM AĞZIMI AÇMASINLAR O NAMUSSUZUN MENSUP OLDUĞU TARİKATIDA AÇIKLARIM.. NEREDE EĞİTİM ALDIKLARINIDA..........
ÇOK İYİ BİLİYORUZ..
ASIL SENİN GİBİLER BİZİ İNANCIZDAN ALI KOYUP FARKLI KULVARLARA ÇEKMEK İSTİYOR..
SENİN EHLİ SÜNNET TARİKATIN ALLAH-MUHAMMED-ALİ İNANCINA SAHİPMİ????
SENİN TARİKATIN EHİLİBEYTE ZULÜM EDEN EBUBEKİR,, ÖMER,,OSMAN VE EMVİLERİ SAVUNMUYORMU???
BIRAKIN ALLAH AŞKINA ŞAĞ GÖSTERİP SOL VURMAYI.. SİZE ZERRECE İNANCIM YOK...
YAZDIKLARIMIN DA ARKASINDAYIM.. İSPAT EDERİM..
evet sinan boztepe hakaretlerine devam ediyor inşallah forum yönetimi onu korumaya alıp mesajını silmezde kimin asıl hakaret eden olduğu ortaya çıkar
sayın boztepe yazdıklarınızın ilmi hiçbir tarafı yok siz sadece içinizdeki kini ve nefreti kusuyorsunuz
ve böyle yaparakta alevi insanını çok yanlış tanıtıyorsun hemde dede kimliğinizle
ebubekiri kılıç zoruyla müslüman yaptın kaynak istediler cevap vermedin
sana soru sorduk haftalar oldu hala cevap yazmadın
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=530&page=10
bu sayfada sorular seni bekliyor
arada bir foruma girip kin ve nefret saçıp gidiyorsun buyur ilmin varsa senle yazışalım.tartışalım ve forum karar versin
sinan boztepe 22.04.2006, 23:19 evet sinan boztepe hakaretlerine devam ediyor inşallah forum yönetimi onu korumaya alıp mesajını silmezde kimin asıl hakaret eden olduğu ortaya çıkar
sayın boztepe yazdıklarınızın ilmi hiçbir tarafı yok siz sadece içinizdeki kini ve nefreti kusuyorsunuz
ve böyle yaparakta alevi insanını çok yanlış tanıtıyorsun hemde dede kimliğinizle
ebubekiri kılıç zoruyla müslüman yaptın kaynak istediler cevap vermedin
sana soru sorduk haftalar oldu hala cevap yazmadın
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=530&page=10
bu sayfada sorular seni bekliyor
arada bir foruma girip kin ve nefret saçıp gidiyorsun buyur ilmin varsa senle yazışalım.tartışalım ve forum karar versin
o kin ve nefreti siz asırladır kusuyorsunuz.. en sonda sivasta kustunuz... ben yaşadığım bir olayaı anlattım.. kusura bakma kameraya çekemedim... kanıt o nedenle yok.. kızın kardeşlerinide buraya getirtemem..
gökten alahı indirsek yine biz alevilere inanmazsınız....
allah sizi ıslah etsin..
ebubekirin avukatları
delikanlı 22.04.2006, 23:23 o kin ve nefreti siz asırladır kusuyorsunuz.. en sonda sivasta kustunuz... ben yaşadığım bir olayaı anlattım.. kusura bakma kameraya çekemedim... kanıt o nedenle yok.. kızın kardeşlerinide buraya getirtemem..
gökten alahı indirsek yine biz alevilere inanmazsınız....
allah sizi ıslah etsin..
ebubekirin avukatları
bunu bana anlatma ben aleviyim
yanlış kapıyı çaldın
gerçekleri görmüş ve kandırıldığını anlamış bir aleviyim
senden ALLAH'ı haşa indir demedik yalanlarına kanıt istedik
ilimsiz kaynaksız ispatsız yazı olmaz
evet verdiğim topiğe umarım cevap verirsin
sinan boztepe 22.04.2006, 23:28 bunu bana anlatma ben aleviyim
yanlış kapıyı çaldın
gerçekleri görmüş ve kandırıldığını anlamış bir aleviyim
senden ALLAH'ı haşa indir demedik yalanlarına kanıt istedik
ilimsiz kaynaksız ispatsız yazı olmaz
evet verdiğim topiğe umarım cevap verirsin
ben alevi toplumunda ebubekiri senin kadar seven birini görmedim... sen alevi değilsin.. alevi olsan fatıma ananın evini askerlerle bastırıp onun kaburga kemiklerini kırdıran birine tapmazsın..
seni muhatap dahi almıyorum...
sen sana akıl verenleri söyle bakalım.... sen kaynak ver ben sana inanayım...................
ama ne yazıkki seni,n gibi beyni yıkanmışlar aleviliği farklı yerlere taşımak istiyorlar..
ebubekiri,, ömeri,, osmanı sevmiyorum.. varmı itirazın efendi..
onlar katildir.. onlar din kullanıcısıdır..
ben yazdığım yazının sonuna kadar arkasındayım.. ben yaşadığım bir olayı yazdım ...
neden zoruna gitti.. yoksa sendemi alevi namusuna göz diktin........
manifesto 22.04.2006, 23:30 Bir inanç ki düşünün işi gücü araplara emevilere Ebubekire ömere osmana Aişeye sövmek hakaret etmek olsun.Sonrada 72 millet edebiyatı yapılsın.
Sn.Sinan boztepe o bahsettiğiniz kişiyi bi güzel sopalasaydınız burada provake eder gibi yazmanız doğru değil.Kardeşlikden sevgiden hoşgörü ve diyaalogdan bahsedelim bu edebiyatlar çok yapıldı sevgiye ve saygıya ihtiyaç var gibi.
Yezidin dirisinden çektik yetmedi birden yezid üzerinden politika yapıp hakaretler işitiyoruz sonra asimilasyon yapan biz oluyoruz:)
ben alevi toplumunda ebubekiri senin kadar seven birini görmedim... sen alevi değilsin.. alevi olsan fatıma ananın evini askerlerle bastırıp onun kaburga kemiklerini kırdıran birine tapmazsın
Öyleya hz.Ali yi ne hale soktunuz hanımına ailesine tecavüz ediliyor o gidip biat ediyor:) Yahu biz mi H.Aliyi yanlış tanıyoruz o ki zalime karşı zülfikar Allahın arslanı:)
sinan boztepe 22.04.2006, 23:33 Bir inanç ki düşünün işi gücü araplara emevilere Ebubekire ömere osmana Aişeye sövmek hakaret etmek olsun.Sonrada 72 millet edebiyatı yapılsın.
Sn.Sinan boztepe o bahsettiğiniz kişiyi bi güzel sopalasaydınız burada provake eder gibi yazmanız doğru değil.Kardeşlikden sevgiden hoşgörü ve diyaalogdan bahsedelim bu edebiyatlar çok yapıldı sevgiye ve saygıya ihtiyaç var gibi.
Yezidin dirisinden çektik yetmedi birden yezid üzerinden politika yapıp hakaretler işitiyoruz sonra asimilasyon yapan biz oluyoruz:)
Öyleya hz.Ali yi ne hale soktunuz hanımına ailesine tecavüz ediliyor o gidip biat ediyor:) Yahu biz mi H.Aliyi yanlış tanıyoruz o ki zalime karşı zülfikar Allahın arslanı:)
ben yaşadığım bir olayı yazdım ama birilerinin zoruna gitti..
arkadaşlar kendinize gelin... ben kimeseyi hedef göstermiyorum.. yaşanan bir olay var o gence akıl veren gericiler var...
ben sivasların tekrar yaşanmasını istemiyorum... umarız sizde bu kanıdasınızdır??????;
Ele dile BELE...sahip olmayan bizden değildir.
Arkadaşlar forum kurrallarını unutmadan..yazalım.
sinan boztepe 22.04.2006, 23:36 (manifesto isimli üyeden alıntı)
Öyleya hz.Ali yi ne hale soktunuz hanımına ailesine tecavüz ediliyor o gidip biat ediyor:) Yahu biz mi H.Aliyi yanlış tanıyoruz o ki zalime karşı zülfikar Allahın arslanı:)[/quote]
haddini bil ...
arsızlık etme....
fatıma anaya kimse tecevuz etmedi........ ana tecavüz edecek biri cihana gelmedi.. o peygamberin kızıdır.. namusu allaha emanettir... kaburgalarını kırdılar.... lafı değiştirmeyin............
senin inancın sana benin inancım bana...
biz aleviler ebubekiri sevmiyoruz arkadaş sizene........ bırakın bize onları sevdirmeyi.....
manifesto 22.04.2006, 23:40 haddini bil ...
arsızlık etme....
fatıma anaya kimse tecevuz etmedi........ kaburgalarını kırdılar.... lafı değiştirmeyin............
Güzel abim tecavüz derken onu kasteddim.Bir yerde de Hz.Ömer güya onu tekmelemiş karnındaki çocuğu ölmüşmüş:) sonrada gidip onlara biat etmiş öyleya korkaklar bile bunu yapmaz be...Lütfen yani bazı şeyleri uydurucaz diye fazla zorlamayalım.Hz.Ali kahraman ve cesur ve iki yüzlü olmayan bir kimseydi.
Ailesine yapılan bu hakaret ve zulümlere sessiz kalmazdı bırakın hz.Aliyi peyganberi seven birtek kimse bile kalmamışmıydı??:) yahu o kimse peyganberin kızı.
delikanlı 22.04.2006, 23:45 sevgili şah mat bir forumda varsam o forumun kurallarına sonuna kadar uyarım
ama biri çıkıpta sırf ortalığı karıştırmak,tahrik etmek ve fitne çıkarmak için yazıyorsa ona cevabını veririm
ben aleviyim arkadaş bunu herzaman gururla söyledim
ama birileri bana bu alevilik diye ilmi tarafı olmayan,tarihsel hiçbir dayanağı olmayan şeyleri kabul ettirmeye çalışırsa kusura bakmayın ona dur derim
ister beni beğenir ister beğenmez
kendimi kimseye beğendirmek gibi bir kaygım yok
hesap vereceğim makam yalnız ALLAH(CC) dir
ben sinan boztepeyi münazaraya davet ettim
buyur yazışalım dedim,iddalarını ispata çağırdım
tertışalım dedim
forum görsün kimin haklı olduğunu dedim
ama o bana senin dinin sana dedi ve bu teklifimi reddetti
peki ne diyeyim başka
sinan boztepe 22.04.2006, 23:47 Güzel abim tecavüz derken onu kasteddim.Bir yerde de Hz.Ömer güya onu tekmelemiş karnındaki çocuğu ölmüşmüş:) sonrada gidip onlara biat etmiş öyleya korkaklar bile bunu yapmaz be...Lütfen yani bazı şeyleri uydurucaz diye fazla zorlamayalım.Hz.Ali kahraman ve cesur ve iki yüzlü olmayan bir kimseydi.
Ailesine yapılan bu hakaret ve zulümlere sessiz kalmazdı bırakın hz.Aliyi peyganberi seven birtek kimse bile kalmamışmıydı??:) yahu o kimse peyganberin kızı.
bak hala bana hakaret ediyorsun.......... laflarına dikkat et... ben yazdıklarımı asla uydurmadım... ben bir dedeyim... damarlarımda peygamberin kanını taşıyorum... yalan söylemek bana yakışmaz...
asıl yalancı ve üç kağıtçılar senin hocalarındır..asırlardır sizi kandırıyorlar...
herkes haddini ve yerini bilsin...
evet ebubekirin talimatı ilşe ömer imam alinin olmadığı bir gün evlerini bastı.. fatımanın kaburga kemikleri kırıldı.. çocuğu öldü...
niye zorunuza gitti...
sinan boztepe 22.04.2006, 23:49 sevgili şah mat bir forumda varsam o forumun kurallarına sonuna kadar uyarım
ama biri çıkıpta sırf ortalığı karıştırmak,tahrik etmek ve fitne çıkarmak için yazıyorsa ona cevabını veririm
ben aleviyim arkadaş bunu herzaman gururla söyledim
ama birileri bana bu alevilik diye ilmi tarafı olmayan,tarihsel hiçbir dayanağı olmayan şeyleri kabul ettirmeye çalışırsa kusura bakmayın ona dur derim
ister beni beğenir ister beğenmez
kendimi kimseye beğendirmek gibi bir kaygım yok
hesap vereceğim makam yalnız ALLAH(CC) dir
ben sinan boztepeyi münazaraya davet ettim
buyur yazışalım dedim,iddalarını ispata çağırdım
tertışalım dedim
forum görsün kimin haklı olduğunu dedim
ama o bana senin dinin sana dedi ve bu teklifimi reddetti
peki ne diyeyim başka
bak arkadaşım senin kafan bayağı yıkanmış.. o nedenle dengim değilsin... seninla zaman öldüremem.. sen istediğin gibi inanmaya devam et..
,bana inanmamayı zaten ilke edinmişsin..
sana peygamberi getirsek yine bildiğini okuyacaksın...........
op nedenle sen kendi doğrularınla yaşamaya devam et... işin rast gelsin.......
manifesto 22.04.2006, 23:53 evet ebubekirin talimatı ilşe ömer imam alinin olmadığı bir gün evlerini bastı.. fatımanın kaburga kemikleri kırıldı.. çocuğu öldü...
niye zorunuza gitti
Benim niye zoruma gitsin ki buna inanacaksanız yapacak birşey yok, kandırılan biz olalım önemli değil, ama ya siz kandırılıyorsanız:) bunu düşünmek bile istemem yani kandırılma çift taraflı olabilir.
Ben kana değil kalbe bakarım Ebu Cehil onun amcasıydı ama imansız gitti.
Onun davasının ve mücadelesinin en büyük destekcisi Ebubekir sıddık makamındaki insanı bu şekilde itham ettikden sonra kanın ne önemi varki.
Tabi bunlara kaynağınızı sorsan ozanlarımız diyeceksiniz onun için kaynakçayı hiç sormuyorum yada şii kaynakları göstericeksiniz ki bu sizin işinize gelmez
Arkadaşlar konuyu burda keselim...
Çok cahilce söylenen kelime gurupları ve cevaplar yazılıyor.
Buraya şimdilik cevap yazmayın..Yönetici arkadaşlar değerlendirsin burayı...(!)
Dikkate alınırsa iyi olur..yoksa her iki taraf içinde kötü sonuç çıkabilir..saygılar!
Birileri telaşlaşlara girmiş.Ötüşün kuşlar ötüşün
zulfikar_orak 23.04.2006, 00:22 ömerin ne olduğu belli!bana göre 30 yaşından sonra islama önce direnip sonra itibar kaygısıyla islamı kabul eden adamların ne halifeliği ne de müslümanlığı geçerlidir! kimse bu adamları bana savunmasın! Peygamberimiz Muhammed'in hasta olduğunu aklının başında olmadığını iddia ederek peygamberimizin vasiyetini yazdırmasına mani olan insanların benim gözümde zerre kadar değeri yoktur!
not: bu gün başkalarının ırzına geçmeyi sevap sayanlar başkaları(gene onlar gibi insanlar) onların ırzına geçtiğinde gocunmamalıdırlar!
neden insanlar birbirinin ibadetine karışıyo anlamıyorum, yok sen müslüman değilsin yok sen müslümansın sen kimsin **** Allah mısın ki kimin müslüman olduğunu kimin müslüman olmadığını bileceksin!!!!!!!
İBADET BİREYSELDİR HAK İLE KUL ARASINA KİMSE GİREMEZ!!!
GÜNAHLARIMIN HESABINI YALNIZ YARADAN'A VERİRİM!!!
delikanlı 23.04.2006, 00:30 ömerin ne olduğu belli!bana göre 30 yaşından sonra islama önce direnip sonra itibar kaygısıyla islamı kabul eden adamların ne halifeliği ne de müslümanlığı geçerlidir! kimse bu adamları bana savunmasın! Peygamberimiz Muhammed'in hasta olduğunu aklının başında olmadığını iddia ederek peygamberimizin vasiyetini yazdırmasına mani olan insanların benim gözümde zerre kadar değeri yoktur!
!!!
peki size bir soru ÖMER bunları yaparken imam ALİ neredeydi niye bişey yapmadı imam o kadar aciz bir insanmı (HAŞA) haytı boyunca haksızlığa boyun eğmeyen imam buna nasıl göz yumar,kardeş cevabını bekliyorum
electronicsmemo 23.04.2006, 09:21 öMER bunu yaparken HZ.ALİ mısır seferindeydi ve geldiğinde ise islam kanı dökülmesin diye hiçbirşeye ellemedi. HZ.ALİ gibi insanlar gerçek müslümanlardır, öMER oSMAN gibi fason müslüman değil. Alevilikte incinsende incitme anlayışı vardır(bunu anlayamassınız)
not: bunun en güzel örneğini kendisini öldüren insana çocuklarının saldıracağı zaman ellemeyin demesidir.
İşte tüm bunları anlama kabiliyetiniz varsa gerçek müslümanın nasıl davranacağını kestirebilirsiniz.
İŞTE DELİKANLI BÖYLE BİLGİSİZCE OLAYLARIN ÜZERİNE GİTME, HEMEN ORTALIĞI KARIŞTIRICI SORULAR SORMA, BİRAZ ÖĞREN SONRA KONUŞALIM ÇÜNKÜ BENİM BU MESAJIMLA SENİN BU KONUDAKİ BİLGİSİZLİĞİN ORTAYA ÇIKTI.......
zulfikar_orak 23.04.2006, 09:25 peki size bir soru ÖMER bunları yaparken imam ALİ neredeydi niye bişey yapmadı imam o kadar aciz bir insanmı (HAŞA) haytı boyunca haksızlığa boyun eğmeyen imam buna nasıl göz yumar,kardeş cevabını bekliyorum
ben ne yazmışım sen ne yazmışın siz zahidler hep böylesiniz. İnsan alıntı yaptığı şeye uygun cevap yazar ben orda ömerin islamiyeti kabuledişinden bahsetmişim sen kalkmışın Ali nerdeydi demişin.senin ömerinin islamı geç kabulü Ali'yi ne ilgilendirsin. sırf kendi görüşünü ortaya koyabilmek için böyle saçma cevaplar yazılmaz.
illa cevap yazacaksan önce yazdıklarımı oku ondan sonra cevap yaz bre YATUK!!!!
zulfikar_orak 23.04.2006, 09:33 Ey zahidler bu konuda bi yobazın yaptığı yanlış tartışılıyor neden bu yapılanın yanlışlığını tartışmak yerine konuyu başka tarafa çekmeye çalışıyorsunuz bunu da anlamış değilim.
heralde sizin için çok doğal bi şey ırzınıza laf edilmesi! hiç o konuya değinmediğinize göre!!!!!!!!!!!!!!!!
eğer o adamı savunacaksanız konuya ilişkin yorumlar yaparak savunun alakasız meselelerle konuyu dağıtmayın!o konuları çok tartışmak istiyosanız gidin konu açın bu kadar basit!!!!!
cevap vereceğiniz kişinin de yazdıklarını iyice okuyunuz ki alakalı cevaplar verebilesiniz!!!!!!!!!
"electronicsmemo" gayet güzel açıklamış o behsettiğin konuyu delikanlı
electronicsmemo 23.04.2006, 09:34 İşte bu insanlar böyle. Tarih boynca anlatıldı anlamadılar. Ne yapacaksın kardeş. Oratlığı karıştırıveririyorlar sıkışınca. İşnine geleni alıyor işine gelmeyeni almıyorlar. 30 yaşından sonra müslüman olmuş emer pardon öMERi kendilerine yakın görüyorlar ki savunuyorlar, bırak savunsunlar, bize eli ZÜLFİKARLI KEREM SAHİBİ ALİMİZ yeter, bırak emer pardon öMER onların olsun.
tokatli2 23.04.2006, 15:05 muaviye ve ememi devleti sunnet adı ltında halk kendine daha fazla baglansın diye bircoık sey uydurmustur alevilik ilk olarak kerbelada ortaya cıktı fakat emevileirn uydurmalarına karsı gelen ( aleviler) emeviler tarafından zulme ugradı.
pukeleka 23.04.2006, 16:39 arkadaşım sadece emeviler değilki iktidara kim gelmişse doğal muhalefet olan alevileri ezmiştir.
Bu konuyu burda kapatiyorum... Konu incitici heriki kesim içinde incitici....
saygilar
ezo
|