Orijinalini görmek için tıklayınız : Che, Sosyalizm ve Milliyetçilik
KONU DIŞI:
Kafir.Billah.
Sen Osmanlı Devleti'ne karşı başkaldırdığı için Pir Sultan Abdal'ı "Türk Düşmanı" ve "vatan haini" ilan etmiyor muydun? Nasıl oluyor da Küba devletine, Kongo devletine, Bolivya devletine ve Amerika'ya başkaldıran birisinin resmini taşıyorsun? Türk düşmanı mısın sen de bir Arjantinli'yi örnek alıyorsun. Birgün Türkçü kesiliyorsun, birgün sosyalist, devrimci. Konu dışı oldu. Ama görmüşken sorayım dedim. İstersen cevap vermiyebilirsin. Seni yargılamak değil amacım.
kafir.billah 19.07.2005, 19:39 Ben türk milliyetçisiyim komunist değilim,sosyalistim(eşitlikçiyim)
Ernesto che guevera'ya hayranlık duymamın sebebi ise Emperyalizme karşı tek başına savaşması.Keşke herkes bir Che olabilse onun gibi Emperyalizme karşı tek başına bile olsa savaşmaya yüreği olsa.
Ona olan hayranlığımın milliyetle alakası yok.Ben rus küba komunizmi taraftarı değilim.Aksine Atatürkçüyüm ama Che'ye hayran olmamın bir sakıncası var mı sence ?:uhhm:
Bu uğurda canını vermiş Che Guevera'nın ne halde olduğunu görmek istiyorsan aşağıdaki linke tıkla..
http://members.lycos.nl/ernestoguevara/foto/bones.jpg
http://members.lycos.nl/ernestoguevara/foto/eche.jpg
kafir.billah 19.07.2005, 19:53 Gunal.
konu dışı bir şey benden istedin ama yukarıda sormuş olduğum soruya bir yorum yapmanı beklerdim..
Neyse başka cevap yoksa bir başka soruya geçiçem
Konu dağılıyor ilgili bir bölüme başka bir balık açacağım.
Ben türk milliyetçisiyim komunist değilim,sosyalistim(eşitlikçiyim)
Ernesto che guevera'ya hayranlık duymamın sebebi ise Emperyalizme karşı tek başına savaşması.Keşke herkes bir Che olabilse onun gibi Emperyalizme karşı tek başına bile olsa savaşmaya yüreği olsa.
Ona olan hayranlığımın milliyetle alakası yok.Ben rus küba komunizmi taraftarı değilim.Aksine Atatürkçüyüm ama Che'ye hayran olmamın bir sakıncası var mı sence ?http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20(2).png
Bu uğurda canını vermiş Che Guevera'nın ne halde olduğunu görmek istiyorsan aşağıdaki linke tıkla..
Bir arkadaş böyle demiş. İsmi lazım değil. Kişilik tartışması yapmıyorum. Türk milliyetçisi ve sosyalist. Nasyonel sosyalist gibi yani. Bakın Che gibi komünist bir değeri milliyetçiler bile kullanmaya çalışıyor.
TheGodfather 19.07.2005, 23:24 Atatürk ilkelerine bağlı bir milliyetçimi yoksa faşist milliyetçimi ilk önce onu öğrenmek lazım.Bende bir sosyalistim ama milliyetçilik yok bende.Milliyeçiysen sosyalist olamazsın diye düşünüyorum
hepten kafam karıştı
ErdalNET 20.07.2005, 10:06 Bırakın başka ülkelerin ortaya attığı düşüncelerin peşinden koşmayı da özünüze yani aleviliğe dönün. Aleviliğin içinde herşey mevcuttur bunu başka yerde aramaya ne gerek var. Bence sizler aleviliğin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Bugünden tezi yok Ahmet Yesevi'den başlayarak bugüne kadar çıkan tarafsız alevi öğretilerini öğrenin. Sonra er meydanına çıkıp insanlara birşeyler öğretmeye çalışın. Umarım anlaşılmıştır.
Arkadaşım Alevilik bir kültür ve inançtır. Sosyalizm ise bir politik tercih, bir ekonomik doktrin ve bir felsefi akımdır. Senin anlattıklarının konuyla ne alakası var. Bence sen hem Aleviliği hem de sosyalizmi bilmiyorsun. Alevi olmak kapitalist olmayı mı gerektiriyor?
ErdalNET 20.07.2005, 11:31 Alevilik demek kimsenin malına göz dikmemek, çevrendeki fakire yardım etmek, insanların namusuna yan gözle bakmamak, hırsızlık yapmamak gibi birçok düşünceyi kapsar. Sosyalizm gibi işin ekonomik boyutuyla ilgilenmez. Aleviliğin sosyal boyutuda vardır. Aleviliği tam uygula sosyalizme ihtiyacın kalmaz. Sosyalizm bir ütopyadır uygulamak imkansızdır. İmkansıza ulaşmak istiyorsan allaha ulaşmaya çalış. Sosyalizmin gözü insanların malındadır. Zorla insanların malını alacak devletin malımı yapacaksın. Bende kapitalizmi desteklemiyorum. Alevi büyüklerimiz kimi hakkını yemiş bugüne kadar. Sizin ütopyanızı en iyi şekilde alevi kültürü içinde Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, pir sultanlar, Hacı Bektaş- Veliler uygulamıştır ancak başkasının kültürüyle doldurulmuş isimler altında değil Alevilik çatısı altında. Sen doğruyu başka yerde arama özüne dön yeter. Sosyalizm, Kapitalizm bunlar çıkar gruplarının ve dış güçlerin etkisinde şeyler. Kendine güvenmiyormusunda başka devletlerin çıkardığı şeylerin peşinde koşuyorsun. Aleviliği sadece kültür ve inanç olarak sınırlayamazsın. Bu senin yanlışın olur. Sosyalizm ise hikayeden başka bişey değil. Bunun en iyi örneği ise şirinler adlı çizgi film. Akşama kadar seyret dur. Bırakın siyasetin kullandığı şeyleri onlara alet olmayın elinize birşey geçmez. Kendi kültürün bir almanın çıkardığı kültürden kat kat daha iyidir. Kant, Hegel, Marx gibi insanların çıktığı almanya seni içine almak istemiyor ve ülke içinde bölücülük yapıp zayıflatmaya çalışıyor.
Okuyorsun belli ama yorumun eksik. Senin doğrularının herkes için geçerli olmadığınıda anlamaya çalış bak nasıl mutlu olacaksın. Sana tek söyleyeceğim herşeyi özünde ara yani Alevilikte. Saygılar
Arkadaşım. Hem Alevilik'in ekonomik boyutu olmaz diyorsun, hem de Alevilik'in içinde herşey var diyorsun. Sosyalizm içinde felsefe, politika ve iktisat teorilerini barındıran bir ideolojidir. Alevilik ise bir felsefe. Ve benzerler birbirlerine. Bu yüzden Türkiye'de en çok Aleviler arasından çıkar Sosyalistler. Bu da çok normaldir.
Kant, Hegel, Marx gibi insanların çıktığı almanya seni içine almak istemiyor ve ülke içinde bölücülük yapıp zayıflatmaya çalışıyor.
Kant'a ne? Hegel'e ne? Marks'a ne? Alman devletinin yaptıklarından. Türkiye devletinin her yaptığından ben sorumlu muyum? Bu insanlar büyük filozoflardır. Bu kadar basite indirgenemez.
ErdalNET 20.07.2005, 19:53 Bir yoksula bile yardımda bulunuyorsan bu aleviliğin ekonomik boyutudur. Yoksa ekonomi demek mikro veya makro iktisat demek değildir. Alevi ailelerini ilgilendiren mikro iktisat, ailenin geçimini sağlamak için çalışmasından ibaret olup zaman geçtikçe bu çalışma şekli değişikliklere uğramış ancak fakirleşen halk daha çok inancına sarılması gerekirken bazı çıkar grublarının etkisinde kalarak inancından uzaklaşmıştır. Makro iktisat ise alevi toplumunun genel durumunu anlatır. Bunları dedemde söyler çünkü senin söylediğin bütün felsefe dedikleri şey insanlardan çıkmış şeylerdir. Düşünen herkes bunları bilir. Karl Marks ne demiş "Dine şekil veren sermaye gruplarıdır. onların mallarına zarar gelmesin diye insanlara din altında başkasının malına göz dikmek günah diye empoze edilir." . Kur'an-ı Kerim değişmemiş bir kitaptır. Yani sadece kitaba bağlı kalırsan Karl Marx'ın bu düşüncesini çürütmüş olursun.
munzur_hozat 21.07.2005, 00:16 kominizm yada diktatörlük ve sosyalizm yani soygunculuk allah rahmet etsin öldü öleni geri getirmek zor siz yeni arayışlar bulun.Bunlar karın doyurmuyor kardeşim.İnsanlar aç, insanlar işsiz siz gelmiş kominizm diyorsunuz, daha gerçekçi ve kurtarıcı sistemler üretin.
kominizm yada diktatörlük ve sosyalizm yani soygunculuk allah rahmet etsin öldü öleni geri getirmek zor siz yeni arayışlar bulun.Bunlar karın doyurmuyor kardeşim.İnsanlar aç, insanlar işsiz siz gelmiş kominizm diyorsunuz, daha gerçekçi ve kurtarıcı sistemler üretin.
Yazılışını bilmediğiniz birşey (kominizm değil, komünizm) hakkında böylesine (diktatörlük, soygunculuk) gibi yorumlar yapmanız oldukça çirkin. Kapitalizmden daha diktatör ve daha soyguncu olmadığı kesin. Yazmasını bile bilmediğiniz birşey hakkında hoş olmayan kelimeler kullanmak yerine açıp okuyup öğrenmeyi deneseydiniz o zaman gerçeğe dayalı eleştiriler üzerinden tartışabilirdik.
ErdalNET 21.07.2005, 10:20 Şekillerle olayı saptırmayalım. Ben hiçbir siyasal düzeni kabul etmiyorum çünkü bu düzenler tepeden inmedir ve içi boş olup belli çevreler tarafından oradan oraya sürüklenerek insanları kullanmak için geliştirilmiştir. Devletlerin insanları bir arada tutmak için kullandıkları bir maşadır. Olaya bilimsel açıdan bak, zıt kutuplar biribirini çeker burada çekim sonucunda temas olursa iki kutup birleşir. Yani Kapitalizmle, Kominizm ve Sosyalizmin birbirinden farkı hiçbirzaman olmayacaktır. Bu bilime aykırı.
Bir yoksula bile yardımda bulunuyorsan bu aleviliğin ekonomik boyutudur. Yoksa ekonomi demek mikro veya makro iktisat demek değildir. Alevi ailelerini ilgilendiren mikro iktisat, ailenin geçimini sağlamak için çalışmasından ibaret olup zaman geçtikçe bu çalışma şekli değişikliklere uğramış ancak fakirleşen halk daha çok inancına sarılması gerekirken bazı çıkar grublarının etkisinde kalarak inancından uzaklaşmıştır. Makro iktisat ise alevi toplumunun genel durumunu anlatır. Bunları dedemde söyler çünkü senin söylediğin bütün felsefe dedikleri şey insanlardan çıkmış şeylerdir. Düşünen herkes bunları bilir. Karl Marks ne demiş "Dine şekil veren sermaye gruplarıdır. onların mallarına zarar gelmesin diye insanlara din altında başkasının malına göz dikmek günah diye empoze edilir." . Kur'an-ı Kerim değişmemiş bir kitaptır. Yani sadece kitaba bağlı kalırsan Karl Marx'ın bu düşüncesini çürütmüş olursun.
Efendim böyle "Fakirlere sadaka verelim" cinsinden Marks'ın tezlerini çürütemezsiniz. Marks bir felsefeden yola çıkıp tarihi kullanarak insanın sosyal gelişimini, sınıfların birbirleriyle olan ilişkisini, ekonomi üzerindeki etkisini açıklamaya çalışmış; bugün bütün iksitat çevreleri tarafından kabul gören 3 ciltlik Kapital isimli önemli bir kaynağı insanlığa kazandırmıştır. Burada "fakirlere sadaka verelim, mutlu olalım" şeklinde muğlak laflarla bilimi bir kenara itemeyiz. İktisat diye bir bilim vardır ve bu bilimin kendi kuralları, biçimleri vardır. Ayrıca sadece Alevi aileler ve Aleviler üzerinden iktisadi kurallar oluşturmaya kalkmak da oldukça gülünç olmuş. Bizler Aleviyiz ama bencil değiliz. Kendi kimliğimizle, kendi kültürümüzle yaşayacağız; ama bütün insanları da en az kendimiz kadar sevip düşüneceğiz. Dünyayı daha kötü biryer yapan bencillik ve sadece kendini düşünmektir.
Yani Kapitalizmle, Kominizm ve Sosyalizmin birbirinden farkı hiçbirzaman olmayacaktır. Bu bilime aykırı.
:))) Asıl bu laf bilimi saçından tutup yere çalarak kepaze etmektir. Kominizm dediğiniz şeyin kapitalizmden bir farkı olur mu bilmem. Çünkü öyle birşeyden haberim yok. Ama komÜnizmin ve sosyalizmin hem birbirinden hem de kapitalizmden farkı var. İktisadi, siyasi ve felsefi farklardır bunlar. Adam Smith, Berkeley, Marks okuyarak bile en azından aralarındaki iktisadi farkları görüp yorumlama şansınız olabilir. Tavsiye ederim.
munzur_hozat 21.07.2005, 11:19 ya ne güsel böyle komünizm sosyalizmi savunmayan aleviler görmek beni mutlu ediyor.
ya ne güsel böyle komünizm sosyalizmi savunmayan aleviler görmek beni mutlu ediyor.
Başka bir forumda "Sosyalist Enternasyonel" üyesi bir partinin propogandasını yapan, Nazım Hikmet'in resimlerini, Deniz Gezmiş'in savunmasını yollayan, Grup Yorum'un şarkılarını yazıp kullanan birinden bunu duymak da ilginç oluyor doğrusu. Kullan ama düşmanlık yap :) Ama tabi insanların komünizm veya sosyalizmimi yoksa kapitalizm veya faşizmi mi savunacağı kendi tercihi. Gerçi bazıları da ben ne sosyalistim, ne kapitalist, ortayolcuyum gibi bişeylerle savunuyor kendini bu noktada :) Gerçi ülkemizde en çok sosyalist ve komünistin Aleviler arasından çıkması belli bir rahatsızlık yaratıyor çeşitli kesimlerde.
DiyaR_02 21.07.2005, 18:16 sosyal acidan alevilikle sosyal düsünce tarzi birbirine yakindir bunu kim yalanlayabilir ki? alevlikte insana deger verme vardir en cok komünizm ve sosyalizm insanligin tek kurtulus yoludur bunu bilen cikar cevreleri büyük devletler kendi konumlarini kaybetmemek icin sosyalizmi hep kötü göstermislerdir. benim tandigim dinci insanlar bile komünizmin insani hedef aldigini söyler ama komünizmi savunmaz orasi ayri mesele. alevilikle felsefi olarak uyustugunu düsündügüm düsünce sistemidir. alevilerin hepsi bir bakima sosyalist düsüncededir ama farkinda degiller! herkesin esit olmasi kötü birseymidir?
kafir.billah 21.07.2005, 18:30 Merhaba ben faşist bir milliyetçi değilim.Ben Atatürk gibi bir ulus milliyetçisiyim.Kendi ülkemin milliyetçisiyim.Türkiyede yaşayan başka ırlklarla alıp veremediğim yok yanlız Türkiyeye karşı emperyalizm uşağı olmuş bölücü faaliyetlere giren her insan benim düşmanımdır.
DiyaR_02 21.07.2005, 18:38 kafir billah özgürlük verilmez alinir
alın size chenin gerçek yüzü
CHE: Çocukluğunda yakalandığı “astım” hastalığının etkisiyle “hayatım her an son bulabilir, bari dolu dolu ve sesli olsun” şeklinde özetlenebilecek yaşam felsefesini ilke edinen doktor, gezgin, komünist ve ekonomist (!), devrimci , şair ve katil, elçi, ulusal banka yöneticisi, tarım reformcusu, yazar, çapkın, komutan, gerilla... ama asla (fidel kadar bile) realist olamayan, eşi Hilda’ya evlenme teklifine: “ sen sağlıklısın, ennen baban da sağlıklı yani seninle evlenmemde bir sakınca yok” diyerek yapan (kendisi ise astım hastasıydı), “Hilda’yı kızı ile terk edip, devrimi yaptıktan sonra bir başka kadınla evlenen hemde eski eşine haber bile vermeyen, cinselliğe freud’çu bir açıdan bakıp, “hiç kimse bir erkeğin ömrünün sonuna kadar aynı kadınla yaşamak zorunda olduğunu söyleyemez. İnsan kendi kendini böyle sınırlayan tek HAYVAN’dır.” Diyen, Sancti SPİRİTUS’ta alkollu içkiyi ve piyangoyu yasaklayan (....), kendi silahı ile kendini yanağından vuran, ünlü ekonomist ve filozof BETTELHEİM’in ekonomi ile ilgili realist önerilerini hep “merkezci tutuculuğu” ile reddeden, arkadaşı Polatiki’ya “paran yoksa banka soy” diyen (bu sözünü deniz ankarada icra eder !), hamile bıraktığı ALEİDA ile istemeden evlenen , gerilla’cılığı sırasındaki sevgilisi KGB ajanı çıkan bir şahsiyet.
Alevimen 22.09.2005, 21:04 klavyesi olan yazıyor. ben Che'yi tanımıyorum, biografisinide okumuş deyilim ama salman gibi kendisini önce el kaide (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=757&page=2) sempatizanı olarak tanımlayan ve ardından kaynaksız bir ünlü kişi hakkında daha önce bu çapda duyulmamış haber yayması ne kadar güvenilir ve gerçek bir düşünün.
klavyesi olan yazıyor. ben Che'yi tanımıyorum, biografisinide okumuş deyilim ama salman gibi kendisini önce el kaide (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=757&page=2) sempatizanı olarak tanımlayan ve ardından kaynaksız bir ünlü kişi hakkında daha önce bu çapda duyulmamış haber yayması ne kadar güvenilir ve gerçek bir düşünün.
Çirkinleşmek. Başka birşey değil. Dedikodu vs. Ciddiye almaya bile değmez.
izmirksk 22.09.2005, 21:55 alın size chenin gerçek yüzü
CHE: Çocukluğunda yakalandığı “astım” hastalığının etkisiyle “hayatım her an son bulabilir, bari dolu dolu ve sesli olsun” şeklinde özetlenebilecek yaşam felsefesini ilke edinen doktor, gezgin, komünist ve ekonomist (!), devrimci , şair ve katil, elçi, ulusal banka yöneticisi, tarım reformcusu, yazar, çapkın, komutan, gerilla... ama asla (fidel kadar bile) realist olamayan, eşi Hilda’ya evlenme teklifine: “ sen sağlıklısın, ennen baban da sağlıklı yani seninle evlenmemde bir sakınca yok” diyerek yapan (kendisi ise astım hastasıydı), “Hilda’yı kızı ile terk edip, devrimi yaptıktan sonra bir başka kadınla evlenen hemde eski eşine haber bile vermeyen, cinselliğe freud’çu bir açıdan bakıp, “hiç kimse bir erkeğin ömrünün sonuna kadar aynı kadınla yaşamak zorunda olduğunu söyleyemez. İnsan kendi kendini böyle sınırlayan tek HAYVAN’dır.” Diyen, Sancti SPİRİTUS’ta alkollu içkiyi ve piyangoyu yasaklayan (....), kendi silahı ile kendini yanağından vuran, ünlü ekonomist ve filozof BETTELHEİM’in ekonomi ile ilgili realist önerilerini hep “merkezci tutuculuğu” ile reddeden, arkadaşı Polatiki’ya “paran yoksa banka soy” diyen (bu sözünü deniz ankarada icra eder !), hamile bıraktığı ALEİDA ile istemeden evlenen , gerilla’cılığı sırasındaki sevgilisi KGB ajanı çıkan bir şahsiyet.
bu yazılanlar tam bir saçmalıklar manzumesi.elbette che de kusursuz değildi ama kendi savunduğunuz ideolojinizin taraftarlarının yaptıklarını görmezden geliyorsunuz.
zikir ayinleri yapan,yada yapılan büyüleri bozarım diyen sözde din adamlarının genç kızların saflığından yaralanarak neler yaptıkları ortada.
reklam olmasın diye bu tarikat yada örgütlerin isimlerini vermek istemem ama zaten aleme reklam olmuşlar:sas:
dini sohbetlerde kadın fitnedir derken bu zihniyet işine geldimi kadınlarla alem yaparlar.
faiz değil kar payı diyerek kelime oyunları ile ve islam adına diyerek yardım paraları ile son model arabalara biner eskilerinden bıktıkları için ilaveten yeni yeni kadınlar alırlar evler ve yatlarla paralarına para katarlar.(bunlarıda defalarca gördük.hepsi yaşandı)
söylenecek çok şey var haysiyet ve namus adına en son konuşması gerekenler bu terör örgütleri ve türkiye dahil bir çok ülkede yasal zeminde faaliyet gösterir gibi duran ama bu terör örgütlerini destekleyenlerdir.evet haysiyet ve şeref adına en son bunlar konuşmalı
(samimi dindarlar ile bu sözde islami terör örgütleri arasındaki ayrımın farkındayım.inançlı arkadaşlar alınmasınlar)
Evet yazıları yeni okuyorum arkdaşta banlanmış, şimdi ona yazmak boş olur.. Ama yinede bir iki söz söylemek isterim..
ERNESTO CHE GUEVARA. bu isim ile birlikte katil yakıştırmasını ilk defa yanyana getiren kişi olmalı bu arkadaş.. nasıl olur diye düşünüyorum. Eğer bir halkın özgürlüğü için savaş veren bir insana katil gözüyle bakan zihniyete şaşarım ben..
banlanmamış olsaydı arkdaş ile bir iki kelam ederdik ya. Banlanmış
saygılar..
alininyolu 26.09.2005, 23:39 alın size chenin gerçek yüzü
kökten yalan iftiradır arkadasın yazdıkları kendi edindiği bilgiler değildir yani bunları öğrenmek için bile bir emek vermemiştir bu baska bir forum sitesindeki entrylerden biridir arkadas o yazıyı alıp aynen koymuş buraya herkes che yi begenmek zorunda değildir tabikide eleştirirlmeside normaldir ama bunu kendi fikirlerimizle kendi sözlerimizle yapmak daha onurluca bir davranıştır diye düşünüyorum buna kaba tabirle baskasının bilmemnesiyle gerdege girmek denir
Candacan 14.11.2005, 01:00 Ya.. Anlamadığım bir şey var. kusuruma bakmayın. Yazmadan edemedim.
Ben burasının alevilerin sitesi olduğunu sanıyordum. Yanıldım galiba.
Emeğe yani sola karşı olanlar alevi olamazlar. Değişime, yeniliğe, devrimlere karşı olanlar alevi olamazlar. İnsanı insan gibi görmeyip, ırkına göre değerlendiren milliyetçiler, ulusalcılar alevi olamazlar. Olsalar olsalar ya "Şii" olurlar. Ya da "siz nasıl alevisiniz.aliyi seven ali gibi yaşar" diyen sünni olabilirler.
Beyler
Anadolu aleviliğini yozlaştırıp, gericileştirmeye, sünnileştirmeye sizin gücünüzde yetmez, yüreğinizde.
Alevilik tarihin her devrinde, sizin gibilere karşı ne mücadeleler vermiştir. Hacı Bektaşi Veli'lerce, Şeyh Bedrettin'lerce, Pir Sultan Abdal' larca, nice hızır paşalar boşa çıkarılmıştır. Bu uğurda nice canlar verilmiştir, nice fidanlar. Şimdilik devran sizin ve sizin gibilerin yanında olabilir.
Ama; sakın unutmayın ki, bu kervan hiç bir zaman yolundan dönmedi.
Ya.. Anlamadığım bir şey var. kusuruma bakmayın. Yazmadan edemedim.
Ben burasının alevilerin sitesi olduğunu sanıyordum. Yanıldım galiba.
Emeğe yani sola karşı olanlar alevi olamazlar. Değişime, yeniliğe, devrimlere karşı olanlar alevi olamazlar. İnsanı insan gibi görmeyip, ırkına göre değerlendiren milliyetçiler, ulusalcılar alevi olamazlar. Olsalar olsalar ya "Şii" olurlar. Ya da "siz nasıl alevisiniz.aliyi seven ali gibi yaşar" diyen sünni olabilirler.
Beyler
Anadolu aleviliğini yozlaştırıp, gericileştirmeye, sünnileştirmeye sizin gücünüzde yetmez, yüreğinizde.
Alevilik tarihin her devrinde, sizin gibilere karşı ne mücadeleler vermiştir. Hacı Bektaşi Veli'lerce, Şeyh Bedrettin'lerce, Pir Sultan Abdal' larca, nice hızır paşalar boşa çıkarılmıştır. Bu uğurda nice canlar verilmiştir, nice fidanlar. Şimdilik devran sizin ve sizin gibilerin yanında olabilir.
Ama; sakın unutmayın ki, bu kervan hiç bir zaman yolundan dönmedi.
Size katilmamak eldedegil bazilari alevilik hakkinda yorum yapiyor ama alevilgin ne oldugunu bilmiyor evt aleviligi neyazikki sunnilestirmeye çalistiriyorlar anadolu alevilgi deniliyor sadece ismi biliniyor ne oldugu yada nasil bir alevilik bilen yok ama öylesine yorum yapiliyor..Ismivar kendisi yok hesabindan...
Bu uğurda nice canlar verilmiştir, nice fidanlar. Şimdilik devran sizin ve sizin gibilerin yanında olabilir.
Ama; sakın unutmayın ki, bu kervan hiç bir zaman yolundan dönmedi
yorumlarimizi yaparken aslinda bunlari unutmamamiz gerek bugurda sehit verdigimiz canlarimizi.
saygilar
eerkan82 14.11.2005, 16:25 kardeş burada anlamadığım sen sadece sosyalizmemi karşısın yoksa genel olarak bütün siyasetemi? eğer ben alevi olarak ezilip,hor görülüyorsam elbetteki benim inançlarımı ortaya koyabilecek beni inançlarımdan dolayı yargılamayacak,beni yakmayacak benim derimi yüzmeyecek bir ortamı yani bir siyaseti elbetteki yapacağım.bu sosyalizm dir veya başka idealdir.
Alevilik demek kimsenin malına göz dikmemek, çevrendeki fakire yardım etmek, insanların namusuna yan gözle bakmamak, hırsızlık yapmamak gibi birçok düşünceyi kapsar. Sosyalizm gibi işin ekonomik boyutuyla ilgilenmez. Aleviliğin sosyal boyutuda vardır. Aleviliği tam uygula sosyalizme ihtiyacın kalmaz. Sosyalizm bir ütopyadır uygulamak imkansızdır. İmkansıza ulaşmak istiyorsan allaha ulaşmaya çalış. Sosyalizmin gözü insanların malındadır. Zorla insanların malını alacak devletin malımı yapacaksın. Bende kapitalizmi desteklemiyorum. Alevi büyüklerimiz kimi hakkını yemiş bugüne kadar. Sizin ütopyanızı en iyi şekilde alevi kültürü içinde Ahmet Yeseviler, Yunus Emreler, pir sultanlar, Hacı Bektaş- Veliler uygulamıştır ancak başkasının kültürüyle doldurulmuş isimler altında değil Alevilik çatısı altında. Sen doğruyu başka yerde arama özüne dön yeter. Sosyalizm, Kapitalizm bunlar çıkar gruplarının ve dış güçlerin etkisinde şeyler. Kendine güvenmiyormusunda başka devletlerin çıkardığı şeylerin peşinde koşuyorsun. Aleviliği sadece kültür ve inanç olarak sınırlayamazsın. Bu senin yanlışın olur. Sosyalizm ise hikayeden başka bişey değil. Bunun en iyi örneği ise şirinler adlı çizgi film. Akşama kadar seyret dur. Bırakın siyasetin kullandığı şeyleri onlara alet olmayın elinize birşey geçmez. Kendi kültürün bir almanın çıkardığı kültürden kat kat daha iyidir. Kant, Hegel, Marx gibi insanların çıktığı almanya seni içine almak istemiyor ve ülke içinde bölücülük yapıp zayıflatmaya çalışıyor.
Okuyorsun belli ama yorumun eksik. Senin doğrularının herkes için geçerli olmadığınıda anlamaya çalış bak nasıl mutlu olacaksın. Sana tek söyleyeceğim herşeyi özünde ara yani Alevilikte. Saygılar
izmirksk 14.11.2005, 21:47 sosyalizmin neresi ütopya anlayabilsek.
şu pistir, bu hayaldir derler ,ama delil getirmezler.bende %100 her yönü ile mükemmeldir demiyorum her sistem gibi onunda eleştirilecek yanı vardır ama sanki bir define bulmuş yada yeni bir teorisi varmış gibi insanların bir ideolojiye saldırmasını anlamıyorum.
bir şey karşı olduğu zaman şu sebeplerden diyebilmeli bir insan.
Candacan 29.01.2006, 05:32 Şekillerle olayı saptırmayalım. Ben hiçbir siyasal düzeni kabul etmiyorum çünkü bu düzenler tepeden inmedir ve içi boş olup belli çevreler tarafından oradan oraya sürüklenerek insanları kullanmak için geliştirilmiştir. Devletlerin insanları bir arada tutmak için kullandıkları bir maşadır. Olaya bilimsel açıdan bak, zıt kutuplar biribirini çeker burada çekim sonucunda temas olursa iki kutup birleşir. Yani Kapitalizmle, Kominizm ve Sosyalizmin birbirinden farkı hiçbirzaman olmayacaktır. Bu bilime aykırı.
Sevgili canlar,
Bu yazıya nasıl yanıt vereceğimi bulamadım. Kusura bakmayın ama bilen de yazıyor, bilmeyen de. Depolitize edilmiş bir toplumun kurtuluş olacağını sanan da yazıyor, kıyısından köşesinden öğrendiği bir iki sözcükle bilimi bildiğini sanan da yazıyor.
Asıl konu, Che'nin resmine gelince: Pantolununda, gömleğinde, tişörtünde, ceketinde, şapkasında...Herkes bir yerinde taşıyor. Sağcısı da solcusu da, milliyetçisi de ırkçısı da, kapitalisti de komünisti de, alevisi de sünnisi de, sanatçısı da sporcusu da, taraftarı da holiganlıktan başka bir şey bilmeyeni de, poltiği de apolitiği de, yaşamının bir hedefi olanı da olmayanı da bu resmi kullanıyor. İyi kullansın da bu biraz Che'ye saygısızlık olmuyor mu?
Konu başlığından epeyce farklı ama bana göre diyalektik olan durumları konuşmaktasınız.
Che ismi,resmi,beresi direnişin sembolüdür ama kimin kime karşı ne şkilde direneceğini de yine che'nin kendisi teorik ve pratik olarak belirlemiştir.YANİ
BEN CHE NİN BERESİNİ SEVERİM AMA SOSYALİST DEĞİLİM dersen bunuda bilim sayarsan sen halt etmişsin.
Sosyalizm che dir,che sosyalizmdir.Yani ben
ATATÜRK'ÜN KALPAĞINI SEVERİM AMA DEVRİMCİ DEĞİLİM dersen bunuda bilim sayarsan halt etmişsin.
Atatürk Devrimcidir,Devrimcilik ATATÜRKÇÜLÜKTÜR.
Taşları yerinden oyantamak adına
ErdalNET´isimli üyeden Alıntı
Şekillerle olayı saptırmayalım. Ben hiçbir siyasal düzeni kabul etmiyorum çünkü bu düzenler tepeden inmedir ve içi boş olup belli çevreler tarafından oradan oraya sürüklenerek insanları kullanmak için geliştirilmiştir. Devletlerin insanları bir arada tutmak için kullandıkları bir maşadır. Olaya bilimsel açıdan bak, zıt kutuplar biribirini çeker burada çekim sonucunda temas olursa iki kutup birleşir. Yani Kapitalizmle, Kominizm ve Sosyalizmin birbirinden farkı hiçbirzaman olmayacaktır. Bu bilime aykırı.
Bu ve benzeri görüşlerle ortaya çıkan şahıslar olacaktır.Bunlara cevap vermek için çok fazla uğraşmak gerekmez.Hiç bir siyasi düzeni kabul etmiyormuşlar kendileri.YANİ ADİLANE OLAN HAKÇA OLAN BİR DÜZEN BİLE OLSA YOK BU ADAMA YARANAMAZSIN.BİZDE BU ADAMA DANIŞMAK ZORUNDA DEĞİLİZ ZATİ.
Merhaba ben faşist bir milliyetçi değilim.Ben Atatürk gibi bir ulus milliyetçisiyim.Kendi ülkemin milliyetçisiyim.Türkiyede yaşayan başka ırlklarla alıp veremediğim yok yanlız Türkiyeye karşı emperyalizm uşağı olmuş bölücü faaliyetlere giren her insan benim düşmanımdır.
asıl Türkiye emperyalizmin uşağı olmuş hehe :) o zaman aynı saftayız :p
ama önce ulus faşistçiliğinden bir kurtul ondan sonra
Konu başlığından epeyce farklı ama bana göre diyalektik olan durumları konuşmaktasınız.
Che ismi,resmi,beresi direnişin sembolüdür ama kimin kime karşı ne şkilde direneceğini de yine che'nin kendisi teorik ve pratik olarak belirlemiştir.YANİ
BEN CHE NİN BERESİNİ SEVERİM AMA SOSYALİST DEĞİLİM dersen bunuda bilim sayarsan sen halt etmişsin.
Sosyalizm che dir,che sosyalizmdir.Yani ben
ATATÜRK'ÜN KALPAĞINI SEVERİM AMA DEVRİMCİ DEĞİLİM dersen bunuda bilim sayarsan halt etmişsin.
Atatürk Devrimcidir,Devrimcilik ATATÜRKÇÜLÜKTÜR.
Taşları yerinden oyantamak adına
Bu ve benzeri görüşlerle ortaya çıkan şahıslar olacaktır.Bunlara cevap vermek için çok fazla uğraşmak gerekmez.Hiç bir siyasi düzeni kabul etmiyormuşlar kendileri.YANİ ADİLANE OLAN HAKÇA OLAN BİR DÜZEN BİLE OLSA YOK BU ADAMA YARANAMAZSIN.BİZDE BU ADAMA DANIŞMAK ZORUNDA DEĞİLİZ ZATİ.
tüm sosyalist arkadaşlara sesleniyorum Atatürkün arkasından siyaset yapma ikiliğinden kurtulun. Atatürkün sosyalist olmadığını ve sosyalizme olan bakışını cümle alem bilmektedir. şahsen ben komünizmi Atatürkten daha çok severim. bari Atatürkü buraya sokmayın hehe :) TSK Atatürk ilkelerinin savunucusu olup Devleti masonik güçlere terketti. Atatürkçülerde Kemalizmi sosyalizm olarak benimsedi. Atatürk bu günleri görse bana ne kadar hak verirdi diye düşünmüyor da değilim ah Atatürk ah :hopala beni bir tek sen anlardın.
tüm sosyalist arkadaşlara sesleniyorum Atatürkün arkasından siyaset yapma ikiliğinden kurtulun. Atatürkün sosyalist olmadığını ve sosyalizme olan bakışını cümle alem bilmektedir. şahsen ben komünizmi Atatürkten daha çok severim. bari Atatürkü buraya sokmayın hehe :) TSK Atatürk ilkelerinin savunucusu olup Devleti masonik güçlere terketti. Atatürkçülerde Kemalizmi sosyalizm olarak benimsedi. Atatürk bu günleri görse bana ne kadar hak verirdi diye düşünmüyor da değilim ah Atatürk ah :hopala beni bir tek sen anlardın.
Atatürk'ün adını duyan muttaki gericiliğin,i gizlemek için şimdide komünist olmak gibi bir eğilim içinde.Atatürk hakkında ki komünizm düşmanlığı iddalarınız kanıtsızdır.
Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal, soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultanı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum. LENİN
Evet muttaki eğer Anıtkabir e gitmek hatasında bulunduysan bu yazıyı orada asılı vaziyette göreceksin.Lenin'in tesbitleri doğrudur.Ama burada lenin Atatürk'ü bu şekilde anarken sanamı kaldı Lenin adına yada komünistler adına tesbitlerde bulunmak.Atatürk,senin hayranlığını duyduğun hilafet ve dine dayalı devlet için bıçak ucu kadar keskin bir fikir,Emperyalizmin korkulu rüyası,yılmaz bir kurtuluş savaşçısıdır.Sosyalizm ile direkt alakadar olmayışını bir suç olarak ortaya koymanız doğru olmuş olsa sizin içinde aynı suçu işlediğiniz gerçeği ortaya çıkar.Yani siz daha öteye geçtiniz bi çok yazınızda.Sol u ve sosyalizmi ayaklar altına alıp aynı zamanda komünistlere çağrı yapmak gibi bir provakasyona bu sitede izin verilmez.Düşünceni açıklarken linç kampanyası örgütlemek bu sitede prim yapmaz.Atatürk karşıtı fikirlerine bile saygıyla ses etmedikse bunu fırsat bilip hakaretler yapmanı,hemde bunu gülücükler arasında yapmanı anlamak zor değil.
Muttaki ATATÜRK'ÜN İLERİCİ OLAN DEVRİMLERİ CANINI SIKMIŞ OLABİLİR.
Atatürk'ün aklanmaya ihitiyacı yok.Anadolu insanının gönlündeki ATATÜRK'ü tüm çabanıza karşın hala gerici,diktatör,kontracı,faşist yapamayışınıza ne demeli?
Atatürk'ün adını duyan muttaki gericiliğin,i gizlemek için şimdide komünist olmak gibi bir eğilim içinde.Atatürk hakkında ki komünizm düşmanlığı iddalarınız kanıtsızdır.
Evet muttaki eğer Anıtkabir e gitmek hatasında bulunduysan bu yazıyı orada asılı vaziyette göreceksin.Lenin'in tesbitleri doğrudur.Ama burada lenin Atatürk'ü bu şekilde anarken sanamı kaldı Lenin adına yada komünistler adına tesbitlerde bulunmak.Atatürk,senin hayranlığını duyduğun hilafet ve dine dayalı devlet için bıçak ucu kadar keskin bir fikir,Emperyalizmin korkulu rüyası,yılmaz bir kurtuluş savaşçısıdır.Sosyalizm ile direkt alakadar olmayışını bir suç olarak ortaya koymanız doğru olmuş olsa sizin içinde aynı suçu işlediğiniz gerçeği ortaya çıkar.Yani siz daha öteye geçtiniz bi çok yazınızda.Sol u ve sosyalizmi ayaklar altına alıp aynı zamanda komünistlere çağrı yapmak gibi bir provakasyona bu sitede izin verilmez.Düşünceni açıklarken linç kampanyası örgütlemek bu sitede prim yapmaz.Atatürk karşıtı fikirlerine bile saygıyla ses etmedikse bunu fırsat bilip hakaretler yapmanı,hemde bunu gülücükler arasında yapmanı anlamak zor değil.
Muttaki ATATÜRK'ÜN İLERİCİ OLAN DEVRİMLERİ CANINI SIKMIŞ OLABİLİR.
Atatürk'ün aklanmaya ihitiyacı yok.Anadolu insanının gönlündeki ATATÜRK'ü tüm çabanıza karşın hala gerici,diktatör,kontracı,faşist yapamayışınıza ne demeli?
insan kendisini nasıl biliyorsa karşısını da öyle sanırmış. bu provakötörlük üslubunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.... zira bu sitede provakatörlere prim verilmiyor kendiniz söylediniz. beni bilen biliyor.
ben iddialarımın hepsini kanıtladım sizde karşıma kopyala yapıştır veya kendiniz bile anlayamadığınız istatikler sundunuz. hala bana Atatürkü savunmayın. Atatürkün komünizmi yılan olarak gördüğünü ve görüldüğü yerde başının ezilmesini söylediğini cümle alem biliyor.
aynı zamanda ben komünistim demedim. komünizmi Atatürkçülükten daha çok severim dedim. ikisi farklıdır.
evet Atatürkün devrimleri canımı sıkıyor. ama devrimlerin gelmesi değil sizin gibi Atatürkçülerin bunu sahiplenmesi canımı sıkıyor.
Anadolu insanı gerçeği görmekte. zamanla anlamakta. empoze eğitimlerle genç beyinlerin akıllarını doldurdunuz. çok büyük bir devrim olduğuna inandırdınız. kopyacı bir nesil yargılamayan ve sorgulamayan bir nesil yetiştirdiniz. ama çatlaklar vermeye başladınız. iletişim çağı sizin tüm empoze sisteminizi çökertti. aynı osmanlı gibi çökeceksiniz baskı ve empoze sistemleri çökmeye mahkumdur.
bunu gören bazı milliyetçilerde dini sömürmeye kalkmaktadır. Hz. İbrahim Türktür. kayıp kıta mu ve Atatürk gibi söylemlerle Türk milletini pofpoflamak niyetlerini görmediğimi sanmayınız.
ama bu millet yeterince uyutuldu yemez bu boş lafları. milliyetçilikten veya empoze sistemlerden ve babadan oğula geçen inançlardan medet umanlar kendilerini 4 duvar arasında sıkılmış buldu ve orada sıkılı kalacaklar.
yeni nesil geleceğini sahipleniyor. bilinçleşiyor. sorguluyor tüm engellemelere rağmen ve tüm provakasyona rağmen. biz tüm kalelerin kimler tarafından zapt edildiğini ve böyle bir hainliği yaparlarkende Atatürk devrim ve ilkelerinin arkasına sığındıklarını iyi biliyoruz. yoksa sizi rahatsız eden sizinde o kişilerden olmanız mı?
MÜTTAKİ DEN ALINTI evet Atatürkün devrimleri canımı sıkıyor. ama devrimlerin gelmesi değil sizin gibi Atatürkçülerin bunu sahiplenmesi canımı sıkıyor.
işte yalın gerçeği senin ağzından bu kadar pürüzsüz duymak seni benden ayıran çizgileri sağlamlaştırır.
işte yalın gerçeği senin ağzından bu kadar pürüzsüz duymak seni benden ayıran çizgileri sağlamlaştırır.
sizinle benim aramda ki sağlam çizgi şudur :
benim kalbim; gözümün gördüğü gerçeği reddetmemekte yüzleşmekte hatalarını görünce hatalıyım diyebilmektedir. ve bir yobazla bir inanç insanı arasında ki en yüce fark budur!
tamam ben anladım sen kendinde söylüyorsun yobazsın..sonra buraya yazacağım şimdilik kahrolsun yobazlık..
tamam ben anladım sen kendinde söylüyorsun yobazsın..sonra buraya yazacağım şimdilik kahrolsun yobazlık..
şimdilik kahrolsun yobazlık ve siz bana göre laf cambazlığı yapan bir yobazsınız. aklınız almadığı zaman ki aslında akıl almamazlık yapmaz kalp reddeder. siz de yobazlık yapmağa başlarsınız diyemicem aslında zaten baştan beri böyleydiniz.
ama illa beni kötü göstermeye çalışacaksanız ben yobaz olmaktanda utanmam. benim yobazlığım gerçeği reddettirmez. ama sizin devrimciliğiniz gerçeği reddettiren ikilikçi bir devrimcilik olur. :garibbak:
Atatürk'te eleştirilebilir..
Mantığıyla yola çıkıp bütün Cumhuriyet kazanımlarına ve bu coğrafyadan yükselen insani değerlere saldırmayı "bilim" saymanız, "gerçek" adı altında bir iki tane gazete haberinden başka hiç bir ciddi delile dayanmayan iddalarınız ile ardı arkası kesilmeyen "islamcıyım ama ilericiyim" gibi gerçekte olmayan söylemlerinizle burada bir fark yaratma peşindesiniz.Konu başlığını yada tartışılan konuyu hiçe sayıp kendi fikirlerinizi (konuyla zıt bile olsa) söylemeniz ve dahası yetinmeyip saldırmanız aslında özünüzü yansıtıyor.İslamcıların bu ülkedeki misyonlarını herkes tanıyor.Daha ABD ye karşı adam akıllı bir eylem çizgisi belirleyememiş bir anlayışın temsilcisi olan sizler bu gün çıkıp ta bana yada Devrimcilere Antiemperyalizm söylemleri içinde olmayınız.Sen ve siz adam gibi adam olunuz ve bu ülkenin aydınlık değerleriyle uğraşmayınız.Katliamlardan ve Devrimci avcılığından başka hiç bir kültür brakmadınız.Samimi sayılacak müslümanları yoldan çıkarmak için her şeyi yaptınız.Bu ülkede haykırılması gereken cinayetler (Bahriye Üçok,Çetin Emeç,Uğur Mumcu,Abdi İpekçi,A.Taner Kışlalı....vb) konusunda hiç konuşmadınız ama Atatürk'ü faşist ilan etmek hatta bu tezinize Devrimcileri alet etmek için gece gündüz bu forumun sayfalarını kullandınız.Hatta itibarınız durmadan artıyor.Bu itibarı size neyin verdiğini çok merak ediyorum.Devrimcilerle olan kavganızda şimdiki duruşunuzla size verilen bu itibarlar takiyeniz düştüğünde hala orada olacaklarmı merak ediyorum.
Atatürkten daha çok severim. bari Atatürkü buraya sokmayın hehe :) TSK Atatürk ilkelerinin savunucusu olup Devleti masonik güçlere terketti.
Bu ve benzeri söylemlerle komünistleri kazanmaya çalışmak ucuz bir siyaset.Komünistlerin gericilerden alacakları bir ders olmaz.Atatürk'ün komünist olmaması size bir şey kazandırmaz.Sizin tek amacınız Alevileri sünnileştirmek ve bunu yaparkende soğukkanlı,sade,ideolojiden arınmış bir tipleme çizip asıl çizginizi saklamak yoluyla takiyye yapmaktır.Takiyyeniz aynı sizin temsilcilerinizin söylemleri gibi.
ESKİ BAŞKAN YILMAZ NE DEMEK İSTEDİ: ALEVİLER KİTAPLA TANIŞMALI ...
http://www.haberturk.com/news/215693.html
Alevilere olan bakış açınız aynı.Yani Aleviler ehlileşmemiş haylanlar gibi görülüyor.Sende böyle görüyor olmalısınki habire (kendi uydurduğunuz anlayışın)İslamın misyonerliğini yapmaktasın.Sen yaşadığın inancın reklamını yapıp durursun ama bilmezmisinki Aleviler (sizin islam yorumunuzu)İslamı zaten bilirler.Bilirler bilmesine ama yanlışlığınıda bilirler ve işte bu yüzden Alevidirler.Hz.Muhammedin dinini bu kadar yozlaşmış şekilde uygulamaya koyulan sen ve senin gibiler ancak Yeni Hizbullah evindeki cesetlere kimlik tespiti (http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=summary&type=Flash2&id=A00D8B67&ref=haberHome&ref2=1&date=10Subat2006) http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=summary&type=Flash2&id=A00D8B67&ref=haberHome&ref2=1&date=10Subat2006haberleriyle anıldınız hatta bu haberleri alkışladınız.Eğitilecek başka toplum kalmadı veAlevileri eğitmek yada onları doğru yola getirmek sanamı kaldı.Şimdi işine bak ve zümreni temizleyip buraya öyle gel.Ayrıca buraya gelirken eline,beline,diline hakim olmayı öğren..
Atatürk'te eleştirilebilir..
Mantığıyla yola çıkıp bütün Cumhuriyet kazanımlarına ve bu coğrafyadan yükselen insani değerlere saldırmayı "bilim" saymanız, "gerçek" adı altında bir iki tane gazete haberinden başka hiç bir ciddi delile dayanmayan iddalarınız ile ardı arkası kesilmeyen "islamcıyım ama ilericiyim" gibi gerçekte olmayan söylemlerinizle burada bir fark yaratma peşindesiniz.Konu başlığını yada tartışılan konuyu hiçe sayıp kendi fikirlerinizi (konuyla zıt bile olsa) söylemeniz ve dahası yetinmeyip saldırmanız aslında özünüzü yansıtıyor.İslamcıların bu ülkedeki misyonlarını herkes tanıyor.Daha ABD ye karşı adam akıllı bir eylem çizgisi belirleyememiş bir anlayışın temsilcisi olan sizler bu gün çıkıp ta bana yada Devrimcilere Antiemperyalizm söylemleri içinde olmayınız.Sen ve siz adam gibi adam olunuz ve bu ülkenin aydınlık değerleriyle uğraşmayınız.Katliamlardan ve Devrimci avcılığından başka hiç bir kültür brakmadınız.Samimi sayılacak müslümanları yoldan çıkarmak için her şeyi yaptınız.Bu ülkede haykırılması gereken cinayetler (Bahriye Üçok,Çetin Emeç,Uğur Mumcu,Abdi İpekçi,A.Taner Kışlalı....vb) konusunda hiç konuşmadınız ama Atatürk'ü faşist ilan etmek hatta bu tezinize Devrimcileri alet etmek için gece gündüz bu forumun sayfalarını kullandınız.Hatta itibarınız durmadan artıyor.Bu itibarı size neyin verdiğini çok merak ediyorum.Devrimcilerle olan kavganızda şimdiki duruşunuzla size verilen bu itibarlar takiyeniz düştüğünde hala orada olacaklarmı merak ediyorum.
Bu ve benzeri söylemlerle komünistleri kazanmaya çalışmak ucuz bir siyaset.Komünistlerin gericilerden alacakları bir ders olmaz.Atatürk'ün komünist olmaması size bir şey kazandırmaz.Sizin tek amacınız Alevileri sünnileştirmek ve bunu yaparkende soğukkanlı,sade,ideolojiden arınmış bir tipleme çizip asıl çizginizi saklamak yoluyla takiyye yapmaktır.Takiyyeniz aynı sizin temsilcilerinizin söylemleri gibi.
ESKİ BAŞKAN YILMAZ NE DEMEK İSTEDİ: ALEVİLER KİTAPLA TANIŞMALI ...
http://www.haberturk.com/news/215693.html
Alevilere olan bakış açınız aynı.Yani Aleviler ehlileşmemiş haylanlar gibi görülüyor.Sende böyle görüyor olmalısınki habire (kendi uydurduğunuz anlayışın)İslamın misyonerliğini yapmaktasın.Sen yaşadığın inancın reklamını yapıp durursun ama bilmezmisinki Aleviler (sizin islam yorumunuzu)İslamı zaten bilirler.Bilirler bilmesine ama yanlışlığınıda bilirler ve işte bu yüzden Alevidirler.Hz.Muhammedin dinini bu kadar yozlaşmış şekilde uygulamaya koyulan sen ve senin gibiler ancak Yeni Hizbullah evindeki cesetlere kimlik tespiti (http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=summary&type=Flash2&id=A00D8B67&ref=haberHome&ref2=1&date=10Subat2006) http://haber.mynet.com/detail_news/?mainPage=1&which=summary&type=Flash2&id=A00D8B67&ref=haberHome&ref2=1&date=10Subat2006haberleriyle anıldınız hatta bu haberleri alkışladınız.Eğitilecek başka toplum kalmadı veAlevileri eğitmek yada onları doğru yola getirmek sanamı kaldı.Şimdi işine bak ve zümreni temizleyip buraya öyle gel.Ayrıca buraya gelirken eline,beline,diline hakim olmayı öğren..
yazınızda suçlamadan başka kayda değer cevap verilecek pek bişey bulamadığımı belirtim.
öncelikle ben burada hiçbir inancın propagandasını yapmıyorum. kendi doğrularımı önyargısızca yeri geldiğinde savunuyorum. savunma şeklimde sünni kesimi üstün göstermek değil karşılıklı saygı anlayışının hakim olması.
siyasi bir kimliğe sahip olmasamda (sağcı, solcu, merkezci, ortacı veya devrimci gibi sloganlardan bahsediyorum) sadece kendime ait bir bakışa sahibim. müttakizm de diyebiliriz :sarkazm
ama dersen ki siyasi gelişmeleri bir yorumla yorumlim. AKP hükümeti yıllarca Türkiyede yapılamayan bir şeyi yaptı. tek başına iktidar oldu hemde demokratik bir seçimle özal gibi darbe arkasından atanmadı. yıllarca sol kesimin AB cilik avuntusuna gayet yapıcı bir teslimiyetle teslim oldu ve Türkiyeyi daha batılı daha modern ve daha Atatürkçü yaptı. ve en önemlisi halkın isteği ikinci kez tüm dayatmalara rağmen Devletin isteği oldu. bunun ilki kıbrıs harekatıdır. ikincisiyse ırak işgaline Türkiye Devletinin katılmamasıdır. Atatürkçü söylemleri ile sizin gibi menfaatçiler se ikisinde de menfaat için Devleti engellemeye çalıştılarsa da engel olamadılar. bugünkü Atatürkçülük tamamen manda devleti olma siyasetini yapmaktadır. Atatürke olan kızgınlığımsa bunun ortamını ve zeminini hazırlamasıdır. kendisinin niyetlerinin temizliğine gerçekten samimi olarak bişeyler yapmaya çalıştığına inandığım için yaptığım sadece devrimlerini eleştirmektir. Atatürkün kişiliğini, özel hayatını eleştirmem. hele hele Cumhuriyet öncesini hiç eleştirmem sizin için ne kadar kahramansa benim içinde o kadar kahraman ve kurtarıcıdır.
Devlet politikaları ise herkesin bildiği gibi uzun süreli politikalar olduğu için partilere göre değişmez. her parti bu politikaya hizmet etme mükellefiyeti ile göreve gelir ama uzun süreli politikayı yönlendirme hakkı da kazanır. bunun en büyük delillerinden biriside MHP nin AB ne hayır diyememesinden, AKP nin neden bu kadar acele AB ye girmek istemesinden, Kıbrıs politikasından, liberal sistemin oturtulmaya çalışılmasından anlayabilirsiniz. bugün hangi parti devlete hükmederse hükmetsin, solcu sağcı devrimci ne olursa olsun bu politikalara hizmet etme yada ülkede ihtilal yapma seçeneklerine maruzdur. ve ben bu yüzden hiçbir partiye oy vermiyorum. çünkü verilecek oy başa gelecek olan siyasi kesimin rant sağlamasından başka hiçbirşeye hizmet etmeyecektir. bugün AKP nin Türkiyenin başında olması müslümanlara hiçbir yarar sağlamamıştır. yapılan reformlar ve hareketlerse Devlet politikaları ile ilgili güzelleştirmelerdir. bunu solcular bile reddedememektedir.
yazınızda suçlamadan başka kayda değer cevap verilecek pek bişey bulamadığımı belirtim.
Yeterince kişilik eleştirisi yaptım girmiyorum....
öncelikle ben burada hiçbir inancın propagandasını yapmıyorum. kendi doğrularımı önyargısızca yeri geldiğinde savunuyorum. savunma şeklimde sünni kesimi üstün göstermek değil karşılıklı saygı anlayışının hakim olması.
Üzerinde konuştuğun ve örneklediğin her konu sünni islamı desteklemektedir bununla ilgili bir araştırmamı yakında okursun...Bunuda geçelim..
siyasi bir kimliğe sahip olmasamda (sağcı, solcu, merkezci, ortacı veya devrimci gibi sloganlardan bahsediyorum) sadece kendime ait bir bakışa sahibim. müttakizm de diyebiliriz
Siyasi kimlik sahibi olmamak okuduklarından sonra tepkisiz kalmaktır.Tepkisizlik tarafsızlıktır,tarafsızlık ise bu kadar doğrunun içinde yanlıştır.Siyasetimiz halkımız için hemde her dinden,her inançtan,her ırktan,her renkten insanı insan sayarak ve eşit sayarak siyaset yapmaktayız.Ayrıca parantez içine de almış olsan Devrimcilik orada birleştirmeye çalıştığın ideolojilerden insansı yönüyle dışarıda kalır.Buradada aynı Devrimci düşmanlığına devam edişin beni şaşırtmadı.
sol kesimin AB cilik avuntusu
Sol kesimde böyle bir avuntunun varlığını savunmanızdanda ne kadar sol'u ve bu ülkeyitanıdığınız ortadadır.Ne sol kesimin AB cibir yanı nede böyle bir avuntsu vardır ama müttakizmin yanılgısı yada bilinçli karalaması vardır..Yazık yazıkk..
AB cilik avuntusuna gayet yapıcı bir teslimiyetle teslim oldu ve Türkiyeyi daha batılı daha modern ve daha Atatürkçü yaptı
Ne Atatürk'ün nede Atatürkçü bir çizginin Emperyalizmle ortaklığı olmamıştır olmaz ama sen karalama metoduyla konuşmaya devam etmeyi uslup edindiğine göre devam edebilirsin...
bugünkü Atatürkçülük tamamen manda devleti olma siyasetini yapmaktadır. Atatürke olan kızgınlığımsa bunun ortamını ve zeminini hazırlamasıdır. kendisinin niyetlerinin temizliğine gerçekten samimi olarak bişeyler yapmaya çalıştığına inandığım için yaptığım sadece devrimlerini eleştirmektir. Atatürkün kişiliğini, özel hayatını eleştirmem. hele hele Cumhuriyet öncesini hiç eleştirmem sizin için ne kadar kahramansa benim içinde o kadar kahraman ve kurtarıcıdır.
Atatürk'e kahramanlık payesini uygun görmeniz bizi sevindirdi.
Bu gün Atatürkçülük kendi bilimsel dayanağını Dünyanın bütün aydınlıkçı hareketleriyle,ilericilerle,solcularla,Devrimciler le,Sosyalistlerle pekiştirmiştir.Atatürkçülüğü doğmatik kalıplar zannedenler ile ATATÜRKÇÜLÜĞÜ rayından çıkmış vagonlar gibi sağa sola yatıranlar senin hedefin olabilir ama bu bile senin Ataürk'e belirli bir alt benlik yanılsamasıyla hakaret etmene yetmemeli.Varsa net delillerin koy tartışaım ama hala boş bir kaç söylemin peşinden koşturma kimseyi.
Atatürk bu günkü durumun altyapısına hiç bir katkı sağlamamıştır.mESELA 1937 YILI TBMM açılış konuşmasında M.Kemal ATATÜRK "Topraksız köylü bırakılmamalıdır" demiştir ama bunun uygulanmasını kendi sağlığında yapamamış olmasını suçmu kabul edersiniz.Yada hadi diyelim yapamamıştır ama bunu Atatürk'e saldırmak için kullananlardan olmanıza ne demeli.Kim ama kim şu sıralar bu raformdan "toprak reformu" ndan bahsetmektedir.Söyleyim biz yani Devrimciler..
Atatürkçü söylemleri ile sizin gibi menfaatçiler se ikisinde de menfaat için Devleti engellemeye çalıştılarsa da engel olamadılar.
Klasik dincilerden biraz farklısın ama alt benliğindeki takıntılar sana aydın düşünmeyi engel kılmış görünüyor.Yani açık konuşamıyorsun.CHP adıyla mecliste olan ve kendini "Atatürkçü" diye anlayışı benimle yada Devrimcilerle aynı kefeye koyuşun olsa olsa kasıttır.CHP ve onun ideolojisi bu topraklarda inanılmaz aydınlıkçı fikirleri miras bırakmıştır ama bizim gördüğümüz odur ki bu miras talan edilmektedir.Bu talan içinde payımız olmadığı gibi bizi bu talancılarla aynı kefede tutarak gericiliğe hizmet edersiniz.
solcu sağcı devrimci ne olursa olsun bu politikalara hizmet etme yada ülkede ihtilal yapma seçeneklerine maruzdur.
Diyelimki böyle olsun.Sen "DEVRİM" Cİ söyleminden ne anlıyorsun?
bugün AKP nin Türkiyenin başında olması müslümanlara hiçbir yarar sağlamamıştır.
Eveeett demek müslümanlar umduklarını bulamadılar.yani Alevilerin zaten beklentileri yoktu da müslümanlarda umduklarını bulamadılar öylemi?
Müslüman deyince buradan bir şeyi söylemeyi yerinde bulıyorum.Müslüman cümlesiyle kimi anlattığınızı söylemiyor olmanız takiyyenin en karanlık tarafıdır.
Müslüman size göresi var başkasına göresi birde ALLAHA göresi..Sizin müslüman tarifinize uyanlar ile uymayanlar var.Yani size göre tüm müslümanların Tayyip Erdoğan AKP iktidarından beklentileri vardı.YALANNN yok böyle bir şey..Benim kanaatim o durki sadece bunalmış insanların çaresizliğiydi AKP.Müslüman yada değil herkesin çaresizliğinin adıydı,sistemin tıkanıklığı "denize düşen"lerin çözümüydü.Ama yılan olduğunu bilmeyen yoktu..Bu gün bu yılanı daha net görüyor halkımız.Hem müslümanlar hemde omayanlar artık DEVRİMCİ bir iktidarı yürekten istiyorlar.
Siyasi kimlik sahibi olmamak okuduklarından sonra tepkisiz kalmaktır.Tepkisizlik tarafsızlıktır,tarafsızlık ise bu kadar doğrunun içinde yanlıştır.Siyasetimiz halkımız için hemde her dinden,her inançtan,her ırktan,her renkten insanı insan sayarak ve eşit sayarak siyaset yapmaktayız.Ayrıca parantez içine de almış olsan Devrimcilik orada birleştirmeye çalıştığın ideolojilerden insansı yönüyle dışarıda kalır.Buradada aynı Devrimci düşmanlığına devam edişin beni şaşırtmadı.
tarafsız olmadığımı müttakizm yaklaşımına sahip olduğumu zaten yazdım ki tarafsız olmak olmamaktır.
Sol kesimde böyle bir avuntunun varlığını savunmanızdanda ne kadar sol'u ve bu ülkeyitanıdığınız ortadadır.Ne sol kesimin AB cibir yanı nede böyle bir avuntsu vardır ama müttakizmin yanılgısı yada bilinçli karalaması vardır..Yazık yazıkk..
Ne Atatürk'ün nede Atatürkçü bir çizginin Emperyalizmle ortaklığı olmamıştır olmaz ama sen karalama metoduyla konuşmaya devam etmeyi uslup edindiğine göre devam edebilirsin...
bu konuda aslında Atatürkün emperyalizme olan bakışını bildiğim için pek bişey diyemicem. ama TSK nin AB ne tavrı ortadadır.
Bu gün Atatürkçülük kendi bilimsel dayanağını Dünyanın bütün aydınlıkçı hareketleriyle,ilericilerle,solcularla,Devrimciler le,Sosyalistlerle pekiştirmiştir.Atatürkçülüğü doğmatik kalıplar zannedenler ile ATATÜRKÇÜLÜĞÜ rayından çıkmış vagonlar gibi sağa sola yatıranlar senin hedefin olabilir ama bu bile senin Ataürk'e belirli bir alt benlik yanılsamasıyla hakaret etmene yetmemeli.Varsa net delillerin koy tartışaım ama hala boş bir kaç söylemin peşinden koşturma kimseyi.
yeterince tartıştık tartışmalar suçlama ya döndüğü için sizinle tartışmaktan da sıkıldım ve zaman kaybı olarak gördüğümü belirtim.
Atatürk bu günkü durumun altyapısına hiç bir katkı sağlamamıştır.mESELA 1937 YILI TBMM açılış konuşmasında M.Kemal ATATÜRK "Topraksız köylü bırakılmamalıdır" demiştir ama bunun uygulanmasını kendi sağlığında yapamamış olmasını suçmu kabul edersiniz.Yada hadi diyelim yapamamıştır ama bunu Atatürk'e saldırmak için kullananlardan olmanıza ne demeli.Kim ama kim şu sıralar bu raformdan "toprak reformu" ndan bahsetmektedir.Söyleyim biz yani Devrimciler..
Klasik dincilerden biraz farklısın ama alt benliğindeki takıntılar sana aydın düşünmeyi engel kılmış görünüyor.Yani açık konuşamıyorsun.CHP adıyla mecliste olan ve kendini "Atatürkçü" diye anlayışı benimle yada Devrimcilerle aynı kefeye koyuşun olsa olsa kasıttır.CHP ve onun ideolojisi bu topraklarda inanılmaz aydınlıkçı fikirleri miras bırakmıştır ama bizim gördüğümüz odur ki bu miras talan edilmektedir.Bu talan içinde payımız olmadığı gibi bizi bu talancılarla aynı kefede tutarak gericiliğe hizmet edersiniz.
Atatürk köylü konusunda, hilafet, Türklük ve milliyetçilik konusunda ki net tavrı hiç olmamıştır. sözler sadece sözlerde kalmıştır. yapılanların sonucunda Osmanlı kaynakları halka paylaştırılmamış, ağalık sistemleri devam etmiş, ve üretim kaynakları ve batının güzellikleriyse yine batı tarafından desteklenen kişilere terk-i diyar eylenmiştir.
CHP nin bu ülkeye mirası merkez sağdır, aydınlığımız da batıya teslimiyettir. CHP ise sadece bir puttur.
Diyelimki böyle olsun.Sen "DEVRİM" Cİ söyleminden ne anlıyorsun?
anladığım şu Devrimciysen sistemi reddedeceksin. sistemi düzeltmek için sistemin parçası olmak devrimcilik mi dir? particilik anlayışı, solculuk anlayışı, sağcılık anlayışı ile devrim yapılmaz. Devrim demek İnsanlığa hizmet etmek demektir ki sizin devriminiz sadece emperyalizme dur demektir. ama İnsanlığa verecek hiçbir düzene sahip olmadığınızdan emperyalizmin karşı yüklüsü olan sosyalizm savunucusu oldunuz. Devrimci ile müttakizm arasında ki fark budur.
Eveeett demek müslümanlar umduklarını bulamadılar.yani Alevilerin zaten beklentileri yoktu da müslümanlarda umduklarını bulamadılar öylemi?
Müslüman deyince buradan bir şeyi söylemeyi yerinde bulıyorum.Müslüman cümlesiyle kimi anlattığınızı söylemiyor olmanız takiyyenin en karanlık tarafıdır.
Müslüman size göresi var başkasına göresi birde ALLAHA göresi..Sizin müslüman tarifinize uyanlar ile uymayanlar var.Yani size göre tüm müslümanların Tayyip Erdoğan AKP iktidarından beklentileri vardı.YALANNN yok böyle bir şey..Benim kanaatim o durki sadece bunalmış insanların çaresizliğiydi AKP.Müslüman yada değil herkesin çaresizliğinin adıydı,sistemin tıkanıklığı "denize düşen"lerin çözümüydü.Ama yılan olduğunu bilmeyen yoktu..Bu gün bu yılanı daha net görüyor halkımız.Hem müslümanlar hemde omayanlar artık DEVRİMCİ bir iktidarı yürekten istiyorlar.
Devrimci iktidar olamaz. iktidarlar sistemin hizmetkarıdır. yukarı da DEVRİM ciden ne anlıyorsun sözleri ile burada ki Devrimci iktidar sözleri ikilemdir. ya sistemi reddedeceksin yada uşağı olacaksın. senin DEVRİMCİ hükümetin ancak kendisini DEVİRİR. olan da ancak halka olur.
yeterince tartıştık tartışmalar suçlama ya döndüğü için sizinle tartışmaktan da sıkıldım ve zaman kaybı olarak gördüğümü belirtim.
tarafsız olmadığımı müttakizm yaklaşımına sahip olduğumu zaten yazdım ki tarafsız olmak olmamaktır.
Osmanlı kaynakları halka paylaştırılmamış
Devrimciysen sistemi reddedeceksin.
Devrimci iktidar olamaz. iktidarlar sistemin hizmetkarıdır.
Sana bir kaç Devrimci iktidar örnek olsun ama yine sorayım sen nesin?
Biz bu rezil rüsvalığı reddedriz hatta yerİn dibine gömeriz ama sen nesin?
Sana bir kaç Devrimci iktidar örnek olsun ama yine sorayım sen nesin?
Biz bu rezil rüsvalığı reddedriz hatta yerİn dibine gömeriz ama sen nesin?
müttaki zamanı gelince tanışırsınız inşallah
müttaki zamanı gelince tanışırsınız inşallah
Senin hastalığına bir çözüm biliyorum.Sosyalizm
Evet her öyün sonrası
bir draje eşitlik,
bir draje aydınlık,
bir draje özgürlük
Ama mutlaka bilimle birlikte olmalı..
Seni ancak bunlar iyileştirir.Yoksa safsatalara ve gericiliğe mahkum kalırsın ki bu son derece kötü bir tablodur.Aman deyim bulaşıcıdır sonra bütün milleti bir gericilik furyasına mahkum etmek var.Yok yok sen reçetemize uymalısın.
Senin hastalığına bir çözüm biliyorum.Sosyalizm
.
senin hastalığının çözümüde müttakizm. tüm akılsal hastalıkların çözümü yürekten olmaktır. ikiliklerinden de kurtulmuş olursun. İnsanlığada bir faydan olmuş olur yapabileceğin en büyük devrimi de yapmış olursun. fazlası zaten biraz zor zaten ümidinizi kesmek gibi olmasın ama umutsuz vakkasınız.
Atatürk ve onun Devrimleri ni eleştirmek adına
MÜTTAKİ DEN ALINTI evet Atatürkün devrimleri canımı sıkıyor.
demekle aslında ne demek isteniyor..
Patrona Halil
Kabakçı Mustafa
Sadrazam Kamil Paşa
İttahad-ı Muhammedi
II.Abdülhamit
Şeyh Eşref
Mehdi Derviş mehmet
Şeyh Eşref
Berzak Saferbey
Sadrazam Damat Ferit
Şeyh Sait
Laz İbrahim Hoca
Kuvayı İnzibatiye
Dürrizade Abdullah ve fetvası ve fetvayı dağıtan İngilizler
Hilafet Ordusu
Nakşibendiler ve bozkır ayaklanmacıları
3 Mayıs 1969 KANLI PAZAR
Sivas
Malatya
Maraş
Çorum
Elazığ
VE dahası ülkenin her köşesinde ki katliamlara ve Emperyalizmin destekçiliğinde öldürmelere varan gericiliğin tabanına destek veriliyor.
Atatürk'ün Sözde İslamcılarla arasında süran mücadelenin nedenlerini bizler bu gün daha net görüyoruz.
Rotasızların daha dün yaptıkları Cuma namazı sonrası eylemlerini ve eylem şekillerini izledik.Hala akılalmaz bir kullanılmanın içinden geçtiklerinin farkında olmayan sarık ve cüppe takıntısından kurtulamayanlar ABD ve Emperyalizmi hedef görmeyenlerle aynı düşünüyorsunuz.
müttakizm adı altında parça parça taraf toplama ve her muhalif yaklaşımı inceden inceye kanalize etmek fikrindeki bu kişi yanına komünist düşünceleri,islamcıları,alevileri hatta birazda kemalistleri yedeklemek arzusundadır.Ama gericilik ile ilericilik iki ayrı kulvardır bunu buradan haykırırız..
Atatürk ve onun Devrimleri ni eleştirmek adına
demekle aslında ne demek isteniyor..
Patrona Halil
Kabakçı Mustafa
Sadrazam Kamil Paşa
İttahad-ı Muhammedi
II.Abdülhamit
Şeyh Eşref
Mehdi Derviş mehmet
Şeyh Eşref
Berzak Saferbey
Sadrazam Damat Ferit
Şeyh Sait
Laz İbrahim Hoca
Kuvayı İnzibatiye
Dürrizade Abdullah ve fetvası ve fetvayı dağıtan İngilizler
Hilafet Ordusu
Nakşibendiler ve bozkır ayaklanmacıları
3 Mayıs 1969 KANLI PAZAR
Sivas
Malatya
Maraş
Çorum
Elazığ
VE dahası ülkenin her köşesinde ki katliamlara ve Emperyalizmin destekçiliğinde öldürmelere varan gericiliğin tabanına destek veriliyor.
Atatürk'ün Sözde İslamcılarla arasında süran mücadelenin nedenlerini bizler bu gün daha net görüyoruz.
Rotasızların daha dün yaptıkları Cuma namazı sonrası eylemlerini ve eylem şekillerini izledik.Hala akılalmaz bir kullanılmanın içinden geçtiklerinin farkında olmayan sarık ve cüppe takıntısından kurtulamayanlar ABD ve Emperyalizmi hedef görmeyenlerle aynı düşünüyorsunuz.
müttakizm adı altında parça parça taraf toplama ve her muhalif yaklaşımı inceden inceye kanalize etmek fikrindeki bu kişi yanına komünist düşünceleri,islamcıları,alevileri hatta birazda kemalistleri yedeklemek arzusundadır.Ama gericilik ile ilericilik iki ayrı kulvardır bunu buradan haykırırız..
müttaki 470 tane mesaj yazmış bunlardan bu yazıyı çıkarttınız ya helal olsun ne diyeyim ayrıca yedeklemek toplamak gibi saçma sapan anlayışlarla da ne olduğunuzu ortaya koyuyosunuz.
müttaki 470 tane mesaj yazmış bunlardan bu yazıyı çıkarttınız ya helal olsun ne diyeyim ayrıca yedeklemek toplamak gibi saçma sapan anlayışlarla da ne olduğunuzu ortaya koyuyosunuz.
saçma sapan olan bir şeyler var.Bir konuyu tartışırken yada fikirlerimi yazarken araya giren muttaki 470 değil 5636569686 tane mesajda yazsa bu onun saçmalamadığını kanıtlamaz.
Konu başlığından yeterince ayrılmış karşılıklı polemiğe dönüşmüş bu başlığında kilitlenmesine katkı sağlamak adına biğraz daha saldırın.
Che ve Sosyalizmi tartıştırmamak ise amacın bunu beceremeyeceksin.
Bu size hitaben yazılmış son mesajdır.
Kişiliğimize,değerlerimize saldırılmadığı müddetçe muttaki lakaplı kişiye yazılar yazmayacağım.
saçma sapan olan bir şeyler var.Bir konuyu tartışırken yada fikirlerimi yazarken araya giren muttaki 470 değil 5636569686 tane mesajda yazsa bu onun saçmalamadığını kanıtlamaz.
Konu başlığından yeterince ayrılmış karşılıklı polemiğe dönüşmüş bu başlığında kilitlenmesine katkı sağlamak adına biğraz daha saldırın.
Che ve Sosyalizmi tartıştırmamak ise amacın bunu beceremeyeceksin.
Bu size hitaben yazılmış son mesajdır.
Kişiliğimize,değerlerimize saldırılmadığı müddetçe muttaki lakaplı kişiye yazılar yazmayacağım.
ne olduğunuzu ortaya koydunuz. tüm ikiliklerinizle. zaten sizinle sohbet muhabbet etmiyoduk. değerlerimizi ortaya koyuyoduk. eğer değerlerime cevap verecekseniz bu değişen bişey olmayacağı anlamına gelir. ben sizin yazdığınız tüm saçma yazılara bile cevap vermeyeceğim.
Konu başlığını üçe ayırmakta fayda var.Bunlardan ilki
Che.
....
.....
...
http://www.marxists.org/archive/guevara/1961/misc/x002.jpg
http://www.marxists.org/archive/guevara/1961/misc/x002.jpg
Ve che deyince aklımızdan çıkmayan o müzik TIKLAYINN
http://www.marxists.org/subject/art/music/index.htm#che-guevara
Ernesto Che Guevara 14 Haziran çarsamba günü Arjantin'in önemli şehirlerinden Rosario'da doğdu. Che henüz iki yaşında iken ilk astım krizine yakalandı.Sierra Maestra'da Batista ordularına karşı savaşırken Che'ye zorlu dakikalar yaşatan bu hastalık,Bolivya ormanlarında Barrientos'un askerleri tarafından vuruluncaya kadar yakasını bırakmadı. Yüksek mühendis olan babası Ernesto Guevara Lynch, Irlanda asıllı bir aileden, annesi Clia dela Sena ise Irlandalı-Ispanyol karışımı bir aileden geliyordu.Che üç yaşında iken ailesi Buenos Aires'e yerleşti. Daha sonraları astım krizlerinden dolayı Che'nin durumu dahada kötüleşti. Doktorlar tedavisinin çok güç olduğunu, mutlaka iklim değiştirmesi gerektiğini söylediler. Böylece Guevara ailesi yeniden göç etti.Cordoba'ya yerleştiler.
Guevara ailesi tipik bir burjuva ailesi idi. Politik eğilimleri itibariyla da sola açık liberal olarak tanınırlardı. Ispanya iç savaşında açıkça cumhuriyetçileri desteklemişlerdi. Zamanla maddi durumları bozuldu. Che, eğitim bakanlığına bağlı Dean Funes lisesine başladı. Okulda Ingilizce eğitim yapılırken, annesinden de fransızca öğreniyordu. Daha ondört yaşındayken Freud'un kitaplarını okumaya başlayan Che, fransızca şiirlere bayılırdı. Baudelaire'e karşı büyük bir tutkusu vardı. Onaltı yaşında ise Neruda'ya hayran olmuştu. Guevara ailesi,1944 yılında Buenos Aieres'e göçtü. Durumları iyiden iyiye bozulmuştu. Che, biryandan öğrenimine devam ederken bir yandan da çalışıyordu.Tıp fakültesine yazıldı. Fakültedeki ilkyillarında Arjantin'in kuzey ve batı bölgelerini baştan başa dolaşmış, buralardaki orman köylerinde cüzzam ve tropikal hastalıklar üzerinde çalışmalar yapmıştı.
Son sınıfta iken Che, arkadaşı Alberto Granadas ile bütün Latin Amerika'yı içine alan bir motosiklet turuna çıktı. Bu tur ona, Latin Amerika'nın sömürülen köylülerini yakından tanıma fırsatı verdi. Che, 1953 yılının Mart ayında üniversiteyi bitirmiş doktor olmuştu. Venezuella'daki cüzzam kolonisinde çalışmak üzere anlaşmıştı. Buraya gitmek için çıktığı yolculuğu sırasında Peru'ya da uğradı. Orada yerliler hakkında daha önce yayınlanmış bir incelemesi yüzünden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hapisten çıktıktan sonra Ekvator'da bir kaç gün kaldı. Burada Ricardo Rojo adında bir avukatla tanışması hayatının dönüm noktası oldu. Che, Venezulla'ya gitmekten vazgeçip, Ricardo Rojo ile birlikte Guetamala'ya gitti. Devrimci Arbenz Hükümeti sağcı bir darbe ile devrilince Arjantin büyük elçiliğine sığındı. Ilk fırsatta ihtilalcilerin safına katıldı. Faaliyetlerinden dolayı elçilik binasından çıkartıldı. Guetamala'da kalması tehlikeli bir durum alınca Meksika'ya gitti. Ernesto, Guatemala'da bir çok Kübalı sürgün ve Fidel Castro'nun kardeşi Raul ile karşılaşmıştı. Meksika'ya geçtiğinde ise Fidel Castro ve arkadaşları ile tanışarak Küba devrimcileri safında yer aldı. Daha sonra Granma gemisiyle Küba'ya hareket etti ve savaşın sonuna kadar en ön safhada yer aldı.
Devrim sonrasında Binbaşı Ernesto Che Guevara Havana'nın la Cabana Kalesi'nin komutanlığına getirildi.1959 yılında Küba vatandaşı ilan edildi . Bir süre sonra silah arkadaşı Aleida March ile evlendi. 7 Ekim 1959'da Milli Tarım Reformu Enstitüsü başkanlığına atandı. 26 Kasım'da da Küba Milli Bankası başkanlığına getirildi. Böylece Che ülkenin mali işlerini yüklenmiş oluyordu. 23 Şubat 1961'de Küba Devrim Hükümeti bir sanayi bakanlığı kurarak Che'yi bunun başına getirdi. Ancak Playa Giran çatışması sırasında, tekrar kale komutanlığı görevine getirildi. Daha sonra az gelişmiş ülkelere çesitli seyahatlar yapan Che, sömürülen halkları ve emperyalistleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu durum Che'nin savaşcı yanının tekrar canlanmasına yol açtı. Artık başka Latin Amerika ülkelerine gidip halkları örgütlemesi gerektiği kararını vermişti.1965 Eylül'ünde bilinmeyen ülkelere doğru yola çıktı. 3 Ekim 1965'de Fidel Castro, Che'nin ünlü veda mektubunu Küba Halkı'na okudu.
...Ve ölüm Che'yi Bolivya'da Higueras yakınlarında yakaladı. Barrientos'un askerleri O'nu 7 Ekim 1967 gecesi Hieguras yakınlarında kıstırdılar. Bacağından ağir bir yara aldı ve Hieguras'da bir okula hapsedildi. Kimsenin karşısında eğilmedi. Ve 9 Ekim günü Barrientos'un kiralık katillerinden Mario Turan'ın dokuz kurşunuyla can verdi.
Hakkında yapılmış ve piyasada bulabilceğiniz EL CHE adlı belgeseli mutlaka izlemenizi isterim..Birinci ağızdan bir belgesel olmaktan öte bilmediğimiz yanlarıyla Che nin Castro'dan ayrılan yanını ve Che nin Sovyetler saptamalarının doğruluğunu göreceksiniz.
Enternasyonalizmin simgesi ve Devrimlerin neferi,davasına che yi bayrak yapmayan bir hareketin halkların nazarında çok da kıymeti yoktur.Bizim davamızda bayrak che nin yıldızıdır,bayrak CHE dir..
Hayalet gibi yerküremizde dolaşan ideoloji ama bu hayaleti tanıyanlar onun Casper'dan daha şirin olduğunu bilirler.Dahası insanın alnından yere damlayan bir damla terin çok kıymetli olduğunu anlayan bir ideoloji.Bilimsel olmayanı reddeden bir ideoloji,enternasyonal olan bir ideoloji,ezilenden yana olan ideoloji,mücadeleyi ezilenlerle değil ezenle yapan ideoloji ve yeryüzünün kaçınılmaz gidişatının adı SOSYALİZM..Hakkında hemen hemen her yerde bir şeyler bulabilirsiniz.Bu kadar Evrensel bir ideolojiyi bileniniz varsa yazsın.Kimsenin hiç kimsenin korkmasına gerek olmayan bu ideoloji asla ama asla gelişmelerin önüne set çekmeyecek,asla dindar olanlarla kavga etmeyecek,asla kimsenin malına haksız yere el koymayacaktır.Aksine hırsızlardan hesap sorulması temel işlevidir.
Sosyalizmi tarif ederken sık sık kullanılan Marx ve Lenin alıntılarını burada göremeyeceksiniz.Ülkemiz öznelinde bu ve benzeri anlatımların olduğu onlarca gazete yüzlerce internet sayfası,binlerce kitap var.Bizim sosyalizm tarifimiz belki onların yanında çok hissi,duygusal ve bir okadarda hayalci kalabilir ama bu sosyalistleri bir araya toplamaya engel değildir.Birleşeceğiz,mücadele edeceğiz,kazanacağız..
İlk Türk kimdir,ilk çinli,ilk japon?
Bugün ortak çıkarların birleştiği ve duygularımızla bağlı olduğumuz ve üzerinde yaşadığımız kara parçasına yüklediğimiz "vatan" anlamlandırmasıyla vatandaşı olduğumuz ülkemiz...
Ülkemizin tarihi ve içinden çıkardığımız övünç kaynaklarımız ve rededip tarihe gömdüklerimiz.Bayrağımız ve Dünya milletleriyle kucaklaşan anlayışımız.Bu anlayışa destek verenler vermeyenler.
Milliyetimiz,yani Türklüğümüz..
Türk olmayı yabancılaşmaya yabancıları dışlamaya yeterli görenler ve Türk olmayı Kübalılara el uzatmaya,Afrika'da savaşmaya,Afganistan'a kan vermeye engel görmeyenler.Türk olmakla övünenler,övünülecek bir Türk olmaya çalışanlar.
Nasyonalizme kayanlar,sağa sapanlar,milliyetçilik adına katliamı mubah görenler..Sıradan olmayı erdem bilenler ve bu vatan için sıra neferi olmayı onur sayanlar.ABD üslerini kanıksayanlar bu ülkede yabancılaşmaya yerelleşmeyle tepki verenler.Ulusalcıların samimileri,samimiyetsiz ırkçılar.
Bizim muhatabımız ulusal Devrimciler,vatanseverler,özgürlük düşkünleri,uşaklıktan bıkmışlar olacaktır.Atatürkçülerdir bizim yandaşlarımız ve üretimdeki yerlerinden alın terlerinden tanıdıklarımızdır,çünkü biz Atatürkçülükten feyz aldık.Bizim Atatürkçülük anlayışımız ise mazlumun yanında Emperyalizme karşı savaş ve bu savaştan sonra ileriye sıçratan Devrimlerdir.Anadolu'da devrimciler Atatürkten feyz alır,Suphiler kadar samimidirler,Denizlerle anlamlaşır,Mahirle savaşır,bizimle toparlanır,hep birlikte özgürleşir..Nefestir Devrimcilik bize zarar vermez Türk olmak, meselemiz iyi bir devrimci olmak ve milliyetimin kahramanı,dürüstü,hak yemeyeni olmaktır mühimolan.İyi bir Türk Devrimcisi binlerce burjuvaya bedeldir.Türk devrimcileri yurtta ve Dünyada SULH bekçileridirler.
Yurtta sulh için her milliyetten halkımıza çağrımızdır.Verin el ele..Haince yapılmış her saldırının arkasında herkes olabilir ama bir Devrimci hain olamaz hainden Devrimci olmaz.Başka ülkelerin Devrimcileri,ezilen insanlarıyla dayanışmaktan başka bir çözüm öneren hiç bir anlayışa prim verilemez.
Milliyetçilik ama hangisi?
Ne biçimde?
Nereye kadar?
Emekten ve adaletten yana bir düzende milliyet ayrımı kalırmı?Milliyet ayırmaya yeterli bir sebepmidir.
Bütüm milliyetlerin el ele verdiği bir Dünya bu gün hayal gibi görünsede işte bu hayal dünyasının sevimli hayaletleridir DEVRİMCİLER.
çiçekdürbünü 12.04.2008, 10:40 Ben türk milliyetçisiyim komunist değilim,sosyalistim(eşitlikçiyim)
Ona olan hayranlığımın milliyetle alakası yok.Ben rus küba komunizmi taraftarı değilim.Aksine Atatürkçüyüm ama Che'ye hayran olmamın bir sakıncası var mı sence ?:uhhm:
http://members.lycos.nl/ernestoguevara/foto/bones.jpg
http://members.lycos.nl/ernestoguevara/foto/eche.jpg
Bu mesajı yazan arkadaş artık forumda değil ama burada önemli bir ayrıntı olduğu için yorum yazma gereğini hissettim.
Bu arkadaş kendisini hem milliyetçi, hem de sosyalist hissediyor. Che Guevara'nın tek başına emperyalizme karşı savaştığını sandığı için de ona hayranlık besliyor.
Hani denilir ya; bu ne perhiz ne lahana turşusu.
Emperyalizme karşıysan milliyetçi olamazsın. Atatürk milliyetçisi dahi olamazsın.
Milliyetçiysen emperyalizme karşı olamazsın.
Neden mi?
Çünkü milliyetçilik emperyalizmin meşru çocuğudur. Gayri meşru bile değil. Dahası emperyalizmin bir sonraki çocuğu daha haşarıdır ve onun adı da faşizmdir. Sonuç olarak bu ikisi aynı genleri taşırlar.
Üstelik Che Guevara'nın emperyalizme karşı tek başına savaştığını sanmak; anti-emperyalist bir yaklaşım değil. Çünkü sosyalistler anti-emperyalist savaşı ve bu savaşlarda kazanılan zaferleri tek bir kişinin başarısı gibi düşünemezler.
Çünkü sosyalizm, bireyselliğe değil toplumsallığa inanır.
Baştan sona çelişkiler ile dolu bu mesajı böyle değerlendiriyorum.
|
|