Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet Düşmanına İhraç
Cumhuriyet Düşmanına İhraç
http://img82.imageshack.us/img82/9241/aaa2fi.jpg
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç etti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca, Savcı Sarıkaya hakkında başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan rapor, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün incelemesinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na geldi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Sarıkaya'yı 1'e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti ve karar kesinleşinceye kadar açığa aldı.
Türkiye Cumhuriyetinin Her Ne Surette Olursa Olsun Şeyhler,Dervişler ve Meczuplar Ülkesi Olmayacağı Birileri Tarafından Artık Anlaşılmak Gerekmektedir...HSYK üyelerini yargının bağımsızlığı ilkesine sahip çıkan bu kararı almaları itıbarı ile canı gönülden kutluyoruz...
manifesto 20.04.2006, 21:52 :) Zavallı adam şimdide cumhuriyet düşmenı mı oldu:)
Komik çok komik öyleye şemdinlide zaten hiçbirşey olmadı birkaç adaam mantar tabancası patlatmıştır.
Paşacılar ortaya çıkmış gene eee komutanlar varken cumhuriyet kimin haddine.
Zaten ülkenin yarısı cumhuriyet düşmanı geri kalanıda irticacı:)
Dün olayları nereye giderse gitsin sonuna kadar incelenecekdir diyenler:) hemende kıvırmışlar bakıyorum
bay bay savcı..:yamukgul:
evet ferhat sarıkaya bir cumhuriyet düşmanıdır sayın maifesto. bunun için 2002-2005 yılları arasının zonguldak çaycuma ilçesi gazetelerine bakabilirsiniz. kendisi o yıllar arasında çaycuma da savcılık yapmıştır ve fethullah gülencilerle toplantı yaptığı tarikat toplantılarına katıldığı için yöreden dışlanmıştır. Orgeneral yaşar büyükanıtın ise anti eperyalist niteliği herkesce biliniyor. Hatta kendisi genelkurmay ikinci başkanıyken ek çok gazetede antiemperyalist yazıları çıkmıştır.ve ordudaki eylemleri de bunu kanıtlaaktadır. Hatta hilmi özkök ün kuzey ırakla ilgili pasif tutumuna karşın o çok sert tepki vermiş ve ABD ye karşı çıkmıştır. E tabiki dış güçler ve onların uzantılarından fethullahçılar yaşar büyükanıtın genelkurmay başkanı olmasını istemeyeeklerdir haliyle. bunun için ferhat sarıkaya piyonu ortaya atılacaktır. Çok da iyi oldu ihraç edilmesi. sözün kısası: bir cumhuriyet düşmanı daha tasfiye edildi. Eh bu cumhuriyet sahipsiz değil. Bunu en iyi Tayyipçiler bilsin.:p
bay bay savcı..:yamukgul:
benden de bir o kadar güle güle git savcı. Hocaefendiye de bizden selam söyle
evet ferhat sarıkaya bir cumhuriyet düşmanıdır sayın maifesto. bunun için 2002-2005 yılları arasının zonguldak çaycuma ilçesi gazetelerine bakabilirsiniz. kendisi o yıllar arasında çaycuma da savcılık yapmıştır ve fethullah gülencilerle toplantı yaptığı tarikat toplantılarına katıldığı için yöreden dışlanmıştır. Orgeneral yaşar büyükanıtın ise anti eperyalist niteliği herkesce biliniyor. Hatta kendisi genelkurmay ikinci başkanıyken ek çok gazetede antiemperyalist yazıları çıkmıştır.ve ordudaki eylemleri de bunu kanıtlaaktadır. Hatta hilmi özkök ün kuzey ırakla ilgili pasif tutumuna karşın o çok sert tepki vermiş ve ABD ye karşı çıkmıştır. E tabiki dış güçler ve onların uzantılarından fethullahçılar yaşar büyükanıtın genelkurmay başkanı olmasını istemeyeeklerdir haliyle. bunun için ferhat sarıkaya piyonu ortaya atılacaktır. Çok da iyi oldu ihraç edilmesi. sözün kısası: bir cumhuriyet düşmanı daha tasfiye edildi. Eh bu cumhuriyet sahipsiz değil. Bunu en iyi Tayyipçiler bilsin.:p
teşekkür ederim güzel yorumlarınız için..
güzel bi duygu sizin gibi düşünlerle aynı havaya solumak..
teşekkür ederim güzel yorumlarınız için..
güzel bi duygu sizin gibi düşünlerle aynı havaya solumak..
Ben teşekkür ederim. siz de ben de aynı hisleri yaratıyorsunuz. ''Umut insanın yüreğinde az bir besinle de yaşar'' diye bir söz vardır. bizim beinimizde az değil ve çok şey değişecek yeterki birlik olalım
manifesto 20.04.2006, 22:25 fethullah gülencilerle toplantı yaptığı tarikat toplantılarına katıldığı için yöreden dışlanmıştır
Demek gülenin savcısı sorun bu:) O iddianameyi kabul eden VAN adliyesi kimin adliyesi peki? o da gülenin adliyesi öyleya:)
Nasip burayakadarmış bu ülkede yasaları uygulayacaksan önce paşaların elini öpeceksin burada birsürü örneği mevcut.
Orgeneral yaşar büyükanıtın ise anti eperyalist niteliği herkesce biliniyor
:) Şemdinli bombacısını tanırım iyi uşakdır diyen paşa mı??? kendi vatandaşını bombalayan kimseye iyi uşakdır diyen birisinin ABD düşmanı olması beni şaşırtmaz.Bu ülkede ABD düşmanları zaten cam çerçeve indirmeye yabancı değil
Hatta hilmi özkök ün kuzey ırakla ilgili pasif tutumuna karşın o çok sert tepki vermiş ve ABD ye karşı çıkmıştır
Demek komutanına karşı gelecek ona akıl verecek kadar ABD düşmanı öyleya, şimdi asker yığıyoruz güneydoğuya eminin bunlarıda o başarmışdır, zaten genelkurmay başkanıda kim oluyormuş, Büyükanıt paşa varken.
Siz olayları okumakdan bile acize benziyorsunuz bu iddianame krizi en çok kime yaradı bir düşünün isterseniz, o zaman kimlerin tezgahladığını anlarsınız.
deniz gibi 20.04.2006, 23:20 arkadaşlar anlaşılan şudurki
Türkiye demokrasi ülkesi değildir yani herşey Ordunun elinde dokunursan yanarsın...
Tayyip ağbimde biraz ılımlıda olsa ordu aleyhine bi kaç kelime dokunduruyor gibi oldu ama....
Ama olmuyor işte dokunma orduya sende yanarsın.... Manifesto...aman deneme
manifesto 20.04.2006, 23:33 :) Töbe deniz_gibi ne demek ben canıma susamadım.
Paşa el eteği de öpmem onlarla uğraşmam da
Sonra benim yüzümden darbe falan yaparlar. O zaman bu paşacıların yüzünü görmek isterdim.
Gerçek demokratlar ile sahtesinin ayırt edildiği güzel bir örnek şemdimli.
Anlayana sizvri sinek anlamayana cümbür cemaat.
Öyleya vatan bir cumhuriyet düşmanından daha temizlendi.
Gerisi hikaye zaten ,yakınımızda 23 nisanımızda var hepberaber kutlarız bu gelişmeyi.
paşabahçeciler sizi :) hani sonuna kadar gidecekti soruşturma.
manifesto 21.04.2006, 00:18 paşabahçeciler sizi hani sonuna kadar gidecekti soruşturma.
Sonu orasıymış, meğer savcının sonu imiş.
Eee bu ülkede, ülkede ne yaparsa yapsın kendisini sorgulanamaz görenler var.
Ülke onların babalarının malı yaa kimseye hesap vermezler
Siz herhalde bu ülkede yaşamıyorsunuz. Fethullahçıların her türlü savcılıklarda polis teşkilatında vs. kamu kuruluşlarında ne kadar etkin olduğundan haberiniz yok. Türkiyedeki çatışmayı bilmiyorsunuz herhalde. Size necip hablemitoğlunun köstebek isimli kitabını öneririm. Bu kitap yüzünden öldürülmüştür. Paşalarımza gelince. Sınıfsal açıdan bu ülkeyi asker-bürokrat kesim kurmuştur. Avrupada ise burjuvazi hakimdir. Ve burjuvazi avrupada demokrasinin ve devletin koruyucusudur. Peki Türkiyede koç sabancı bunu yapabilir mi sizce. Bizi AB kapısına bağlamaya çalışan ögelerden olan bu iki tröst olsa olsa ülkeyi dağıtır. Peki Türkiyede devleti demokrasiyi kim koruyacak?sahipsiz mi? siz de herhalde hiç demokrasi bilgisi yok. Her demokrasinin ve her devletin kendini koruma hakkı vardır. Sen gideceksin orduda darbe yapmaya çalışacaksın CIA yönlendirmesiyle, ferhat sarıkaya diye bir piyonu kullanacaksın. Sonra bu kişi ihraç edilince demokrasi dansı atacaksın. Yok öyle yama. Siz demokrasi falan istemiyorsuınuz. Siz faşit bir yönetim istiyorsunuz. Kürtçülerin, ayrılıkçıların, tarikatçıların her istediklerini yaptıkları, ülkeyi ister böldükleri, istediklerini görevden aldıkları bir yönetim istiyorsunuz. Ordumuzu savunduğumuz için biz ''paşa eli öpmüş'' oluyormuşuz ya, siz de tayyip gibi şeyh eli öpüyorsunuz:p
Bir de kalkmış güneydoğuya yığınak yapılmasını eleştiriyorsunuz. Geç bile kalındı bu yığınakta. Ama ferhat sarıkaya nın ihracıya aynı zamana denk gelmesi çok anlamlı oldu. Sen kalkacaksın Kuzey ıraktan türkiyeye girip, bir sürü gencecik evladın canına kıyacaksın, hergün şehit cenazeleri kalkacak, insanlar feryat figan içinde, toplumu birbirine düşürmeye çalışacaksın, diyarbakır belediyesiyle ortak ekonomik projeler geliştirip, diyarbakır'ın da kürdistanın parçası olmasının altyapısını hazırlayacaksın, sonra ordu, vatanı savunmak için kuzey ıraka yığınak yapınca, ''demokrasi'' demokrasi diye taklalar atacaksın. Bunun adı demokrasi değildir. Bunun adı olsa olsa faşistliktir. ya da saflıktır. manifesto sen herhalde ikincisine girersin.:p
http://cecenet.sitemynet.com/mynet_resimlerim/atilla4.jpg
evet dmokrat kardeşlerim, aynı zamanda tayyipçi dostlarım. Demokrasi demokrasi diye lafı eveleyip geveliyordunuz. Buyrun işte savunduğunuz adam ve siz. Bana kalırsa demokrasi anlayışınız aynen böyle. şeyh demokrasisi... Yakında yeni bir bölüm açıcam bu sitede: devir devir tayyip erdoğan
arkası yarın...:p
manifesto 21.04.2006, 12:21 Bu fotoğrafı ben 50 sefer gördüm 51 olsun
Kominist ve bolşevik baykuşlarına karşı ülkesini kahramanca müdafa eden İslam mücahididir Hikmetyar!!! bebek katili değil.
Onunla ülkesinin müdafasında işbirliği bir onurdur şerefdir.Dağdaki eşkiyanın elini sıkmak gibi bir şerefsizlik değil.
Bu kitap yüzünden öldürülmüştür
Kitabı toplatsalar daha kolay olmazmıydı:)
Öyleye Gülenci savcılar avukatlar.
Van adliyeside Gülenin sazet o iddianameyi onun için kabul etti:)
Peki Türkiyede koç sabancı bunu yapabilir mi sizce
Adamlar canlarını koruyamıyor kaldiki iş yapsınlar, sizin yoldaşlarınız onların canlarına kastediyor unuttunuz heralde.Öyleye bunlar para baronu ölmeleri gerek öldür al sana devrim yaşasın halkların kardeşliği:)
Siz demokrasi falan istemiyorsuınuz. Siz faşit bir yönetim istiyorsunuz
Şimdide beyin okuyuculuğu niyet okuyuculuğu demek daha ne marifetleriniz var görelim
Ordumuzu savunduğumuz için biz ''paşa eli öpmüş'' oluyormuşuz
Kel alaka, ordu peyganber ocağıdır ona kimseye laf söyletmem.Ama paraları zimmetine geçiren paşalar bugün hakim karşısında bunlarıda biliyorsunuz heralde.Sıra Fırtınada o da adalete hesap verecek, meseleleri çarpıtmayalım.
Kardeş irak yığınağına nereden geçtik.Teröristler hangi inde olursa olsun onları bulur sinek gibi ezeriz daldan dala atlamadan konuşabiliriz.
Sınıfsal açıdan bu ülkeyi asker-bürokrat kesim kurmuştur. Avrupada ise burjuvazi hakimdir. Ve burjuvazi avrupada demokrasinin ve devletin koruyucusudur. Peki Türkiyede koç sabancı bunu yapabilir mi sizce.
madem bunu yapmıyorsa koçum, o ülkenin koruyucusu olan asker-sivil bürokrasi neden gidip büyük baş hainlerle uğraşmaz da, gider türbanlı kızlarla, sünni dindar kesimle, kürtlerle, solcularla uğraşır durur. başlarını ezmeye çalışır.
nihayetinde emperyalizme eklemlenen kesimler bu büyük burjuvazi di mi? canım benim..
hadin yallah... sözde sosyalistler sizi..
ibrahim fırtına veya ona benzer bazı kimselerin suçları henüz sabit değil birincisi. Suçları ispatlanırsa tabiki hakim karşısına çıkarlar. zaten her yerde yolsuzluk ar, her kurumda dış güçlerin parmağı var. ancak yaşar büyükanıt gibi vatansever kesimler de var. ve işte olay da burada düğümleniyor zaten. yaşar büyükanıt gibilerini istemiyorlar, onun yerine kapitalistlere destek verecek, ABD ci insanları istiyorlar. şemdinli iddianamesi he bunun sonucu. bir de bir arkadaş bana sosyalist demiş. hemen söyliyim ben sosyalist değil kemalistim. işin ilginç yanı ise sosyalistlerin ulusalcı odukları zaman hemen sahteci olmakla suçlanmaları. buna yaşasa en çok marks kızardı herhalde. açın biraz marks okuyun bence gerçek sosyalistin önce ulusalcı olması gerektiğini anlarsınız. bu arada koç sabancı can gvenlikleri yüzünden iş yapamıyormuş çok komik:p yıllardır bu ülkeyi sömüren AB ci olan ve yabancı sermayenin ülkemizdeki kolu gibi iş yapan bu kimseler en çk can güvenliğine sahip kişiler. herşey onların emrinde. onlar zaten iş yapmak istemiyorlar... tek yaptıkları pazarlama. şunu da belirtiyim sabancıya suikast düzenleyen grup doğu perinçek ekibinin karşıtı bir grup. önce kimin kim olduğunu öğrenelim sonra konuşalım:p
tabi siz neden büyük burjuvaziyle niye uğraşmıyorlar derken, konunun özünü bilmek zorundasınız. hemen söyliyim uğraşıyorlar. yaşarbüyükanıt ve hüseyin kıvrıkoğlu gibi paşalar en çok uğraşmıştır hem de. yaşar büyükanıt özellikle mesut yılmaz aydın doğan ilişkisi konusunda önemli girişimler de bulunmuştur. Bunun yanında o kürçüler türbanlılar sünni kesimler dediklerinizde olayın diğer bir koludur. ve aslında içiçedir. Bu ülkede türbanlılar eziliyor diyenler aslında en zengin konumda olanlardır. ayrıca ordu cumhuriyete kasteden herkesle uğraşacaktır da. türbanı siyasal bir simge olarak kullanmaya çalışanlarla, bu ülkeye bölmeye kalışanlarla vs. bu arada şunu da ekliyim ordu kürtlerle değil pkk be ayrılıkçılarla uğraşıyor. faşist söylemlerinizi biraz daha gözden geçirin bence:p
manifesto 21.04.2006, 14:56 ibrahim fırtına veya ona benzer bazı kimselerin suçları henüz sabit değil birincisi. Suçları ispatlanırsa tabiki hakim karşısına çıkarlar
Birincisi suçlarının ortaya dökülebilmesi için HAKİM karşısına çıkması gerekir :) bu farkı anlayamıyormusun.
ancak yaşar büyükanıt gibi vatansever kesimler de var
Mehmet Yaşar Büyükanıt!!! Vatansever demek.Öyleya kendi vatandaşını bombalayanlara iyi çocuklar diyecek kadar vatansever:)
Sen onun bir sebatayist olduğunuda bilmiyorsundur ama ne önemi var senin için tek önemli olan kahrolsun ABD:)
onun yerine kapitalistlere destek verecek, ABD ci insanları istiyorlar
Ordu bugünekadar ABD nin en büyük destekçisi olmuştur bunu bilmiyor değilsin heralde, kim bunlar??? ABD den para ve silah alanları şimdide ABD ye karşı direnenler olarak mı göstermeye çalışıyorsun bize.OKUS POKUS:)
bu kimseler en çk can güvenliğine sahip kişiler. herşey onların emrinde
Evet can güvenliği olduğu için HACI öMER Sabancıyı öldürdüler değil mi
Öyleye onlşar para baronu düşman ölmeleri gerek.Kaç kişiye iş verdiği yada nekadar vergi verdiği önemli değil:)
@tibet
hadin islamcılarla savaşıyor ordunuz, anladık. kürtçülerle de savaşıyor. onu da anladık. hadin olacak değil ya, büyük burjuvazi ile de uğraşıyor.
solcularla ne alıp veremedeği var ordumuzun. 12 eylülün ardından solcuları ezip, işkenci etti. solcular da mı cumhuriyeti yıkmaya çalışıyordu :)
yaşar büyükanıt ın konuşmasını herhalde pek okumadınız. iyi çocuktur ancak gereken yapılır suçluysa cezasını çeker dedi. önce konuyu bilelim. ikinci olarak ordunun 12 eylül de 12 marttaki durumunu inkar eden yok. önemli olan bugüne bakmak. geçmişten yola çıkarsak ...çok kişinin kellesi gider:komik
İkinci olarak soruşturma yapıldı diye illa yaşar büyükanıtın mı suçlanması gerek. savcının ihraç edilmesi de bir sonuç. ayrıca orayı bombayı koyanların pkk olduğu çok açık...olay bir komplo ve siz de milli bilinçle büyümediğiniz için tıpkı tayyip gibi bu oyunu yiyorsunuz
şemdinli iç edildi bile .. her neyse..
bi ülkenin silahlı gücü iktidardakinin fonksiyonudur sadece.. eğer solculuk yapacaksan, yanlış tarlada dolaşıyorsun. ordu ile devrim yapıp ülkeyi dönüştürüp ilerletmeye çalışan çok solcumuz oldu geçmişte. doğan avcıoğlu misal. ya da talat aydemir.. hepsi tasfiye edildi..... ordu ile solculuk olmaz.kurumsal olarak konuşuyorum..
savcının ihracı çok üzücü ..adamı iddianame hazırladı diye ihraç ettiler.... :(
manifesto 21.04.2006, 16:25 siz de milli bilinçle büyümediğiniz için tıpkı tayyip gibi bu oyunu yiyorsunuz
milli bilinçlerle büyüyen sizler mi oluyorsunuz , apocular mı oluyor.
Kardeş o başdaki fotoğraflara iyi bak istersen perinçeğin gençlik yıllarında kimler ile beraber kimler ile omuz omuza olduğunu gör.
BERABER YÜRÜDÜLER O YOLLARDA!!!:)
Türkiye cumhuriyetini yıkıp yerine maoist sosyalist bir devlet kurmaya çalışıyorlar dı ne çabuk unuttun.Deniz Gezmiş ne diye idam edildi suşu neydi?
Ben idamını savunmuyorum ama ne yapmaya çalışıyordu Atatürkün kurduğu cumhuriyeti yıkmaya çalışmıyormuydu.Ben bu cumhuriyeti iyi yada kötü diye nitelemiyorum fiilleri ne idi onu hatırlatıyorum.Burada kalkıp milli bilinçden bahsetmesi gereken en son kişi sensin.
Hüseyin69 21.04.2006, 16:26 bir dönem erzincan valiligi yapan merhum recep yazicioglu aklima geldi simdi
her seferinde benim gibi sivri cikislar yüzünden önce merkeze alindi daha sonra denizliye sürüldü ve denizli onun son dönüm noktasiydi kimi kaza diyor ama ben kaza olduguna inamiyorum adami ortadan kaldirdilar
türkiye cümhuriyeti yönetimi bu tür insanlari ortadan kaldirmak icin her yolu denemekte simdiye kadar hic sinifta kalmamis
manifesto 21.04.2006, 16:27 bir dönem erzincan valiligi yapan merhum recep yazicioglu aklima geldi simdi
her seferinde benim gibi sivri cikislar yüzünden önce merkeze alindi daha sonra denizliye sürüldü ve denizli onun son dönüm noktasiydi kimi kaza diyor ama ben kaza olduguna inamiyorum adami ortadan kaldirdilar
türkiye cümhuriyeti yönetimi bu tür insanlari ortadan kaldirmak icin her yolu denemekte simdiye kadar hic sinifta kalmamis
Evet bende kendisini pek severdim.Millete oynadın mı adamı götürürler rejime oynayacaksın sağ kalmak istiyorsan:)Allah Rahmet etsin Yazıcıoğluna nur içinde yatsın , ne kaybetti o? hiçbirşey kaybetmedi
şimdi de recep yazıcıoğlunu Türkiye cumhuriyeti tasfiye etmiiş oldu. zaten Türkiye cumhuriyetinin başındakiler atıda eğitim falan hiç görmedi ya. arkadaşlar bu ülkede öldürülenlerin kişiliklerine görüşlerine bir bakın. ahmet taner kışlalı milliyetçi ve kemalist değilmiydi. uğur mumcu muammer aksoy, necip hablemitoğlu kim bunlar? bunlar şu an yaşasalar sizin mitçi devlet adına konuşuyor diyeceğiniz insanlar. biraz analiz yapma becerisi gösterin bence. ikinci olarak doğu perinek' apoyla kol kola yürüdüğüne dair tek bir kanıt bile gösteremiyrsunuz. sadece fotoğraflar ama o fotoğraflar çekildikten sonra neler oldu doğu perinçek apo hakkında ne söyledi? bu konuda hiçbirşey ortaya koyamazsınız ve koyamıyorsunuz da zaten. oysa ben (bu manifesto için) size tayyip'in geçmişteki şeyh ittifaklarına sözlerine ilişkin onlarca kanıt sunabilirim.
manifesto 21.04.2006, 19:15 Bak Uğur Mumcu demişsin:) kim öldürdü onu? Cinayetten sonra hemen hizbullaha havale edildi, oysa failleri ortalıkda dolaşıyor.Uğur Mumcunun katilini anlaman için onun son yazılarını iyi anlaman lazım Molla Barzani ile Mossad bağlarını anlatıyordu, kuzey ırakdaki yahudi siyonist birliklerini anlatıyordu içerdeki sebataycılar tabi tezgah hazır bir taşla iki kuş hem Mumcudan kurtul hemde olayı hizbullaha havale et orayıda hallet:)
Perinçek Zekeriya Beyaz ile fazla dolaşmasın:) yoksa iyice bozulur.
size tayyip'in geçmişteki şeyh ittifaklarına
Hala aynı yerdesin buraya çakılıp kalmışsın Gülbeddin Hikmetyar onu bir araştır bakalım kimmiş?Afganistanın eski başbakanı olduğunu bile bilmiyorsundur sen şehymiş sen her gördüğün sakallıya hoca diyenlerdensin sanırım
Serkan_Devrim 21.04.2006, 20:48 Deniz Gezmiş ne diye idam edildi suşu neydi?
Ben idamını savunmuyorum ama ne yapmaya çalışıyordu Atatürkün kurduğu cumhuriyeti yıkmaya çalışmıyormuyduDeniz Gezmiş'in savunmasını ve sözlerini bir kere olsun okumayan ve yaptığı şeylerden habersiz olan biri ancak bunu söyleyebilir. Denizlerin hangi sözü yada davranışı cumhuriyeti yıkmaya yönelikti?
www.aleviforum.com/showthread.php?t=1889&page=5&highlight=deniz+gezmi%FE43. mesaj. oku istersen.
Hazırladığı raporlarla ülkeyi karıştıran bu savcı hakkında verilen kararı alkışlıyorum.
manifesto 21.04.2006, 22:20 Deniz Gezmiş'in savunmasını ve sözlerini bir kere olsun okumayan ve yaptığı şeylerden habersiz olan biri ancak bunu söyleyebilir. Denizlerin hangi sözü yada davranışı cumhuriyeti yıkmaya yönelikti?
Sn.ali ekber deniz gezmiş terörü ve şiddeti okullara taşıdı bunu bilmiyor değiliz. Kendisi kendi davasında bir mücadele vermiş neydi o mücadele? 70 ler de 80 lerde sokağa dökülenler kimlerdi? Ülkücülerin karşısında kimler vardı? yani herşeyi toz pembe görmek doğru değil Yani olayları kahrolsun ABD emperyalizmi ile yorumlayamayız.Çok kan aktı çok evladımız bu kavgada canından oldu? Niye bağımsızlık için mi? hangi bağımsızlık?
Bu cumhuriyet savcısı ne için iddianame hazırlamıştı? sonuç ne?
Yani bazı şeyleri okurken romantik duygularımızı işi sokmamalıyız
Serkan_Devrim 21.04.2006, 22:24 Sn.ali ekber deniz gezmiş terörü ve şiddeti okullara taşıdı bunu bilmiyor değiliz. Kendisi kendi davasında bir mücadele vermiş neydi o mücadele? 70 ler de 80 lerde sokağa dökülenler kimlerdi? Ülkücülerin karşısında kimler vardı? yani herşeyi toz pembe görmek doğru değil Yani olayları kahrolsun ABD emperyalizmi ile yorumlayamayız.Çok kan aktı çok evladımız bu kavgada canından oldu? Niye bağımsızlık için mi? hangi bağımsızlık?
Yani bazı şeyleri okurken romantik duygularımızı işi sokmamalıyızyani okumamış, onunla dost olan kişilerden dinlememiş olsam neredeyse size inanacam. okullarda terör olayını Deniz Gezmiş değil okulları haydut gibi basan ülkücüler çıkardı. Deniz Gezmiş asla cumhuriyet karşıtı değildi ve Ankara'da Atatürk yürüyüşünüde hazırlayandı. o incirlik üssüne karşı çıktı. 6. filoya akrşı çıktı. bunlar vatana ihanet sayıldı. halbuki o istedi ki ABD nin üssü olmasın. yabancı güçler ülkeyi ele geçirmesin. IMF vb kuruluşlar ülkeye hükmetmesin. kısacası Deniz Gezmiş sizin söylediklerinizden uzaktır. okumadan yorum yapılmaz.
Sn.ali ekber deniz gezmiş terörü ve şiddeti okullara taşıdı bunu bilmiyor değiliz. Kendisi kendi davasında bir mücadele vermiş neydi o mücadele? 70 ler de 80 lerde sokağa dökülenler kimlerdi? Ülkücülerin karşısında kimler vardı? yani herşeyi toz pembe görmek doğru değil Yani olayları kahrolsun ABD emperyalizmi ile yorumlayamayız.Çok kan aktı çok evladımız bu kavgada canından oldu? Niye bağımsızlık için mi? hangi bağımsızlık?
Yani bazı şeyleri okurken romantik duygularımızı işi sokmamalıyız
kimse ve hiç bir amerikan uşağı deniz gezmişe ve benim değer verdiğim insanlara terörist diyemez.okullara şiddeti kim soktu?yoksa 6.filoyu denize dökmelerimi zorunuza gitti?karşılarında kimi buldular? bu ülkede yaşayan ırkçı ve dinci faşistleri buldular.önce terör kelimesinin anlamını bilin ve kulaktan dolma cahilane bilgilerinizle yorum yapmayın.dünyayı yalnızca sosyalizm kurtaracaktır.o zaman bütün haksızlıklar ortadan kalkacak ve bütün suçlular hak ettikleri cezayı göreceklerdir.insana yabancı olan kapitalist sistem ve deniz gezmiş gibi yiğit devrimcilere dil uzatan bu sistemin çanak yalayıcılarıda,haksızlıklar ve sömürü düzeni bir gün ülkemiz ve bütün dünyadan silinecektir.
manifesto 21.04.2006, 22:32 IMF vb kuruluşlar ülkeye hükmetmesin
Bu senin benim acizliğimiz, ülkede borç alınacak durum varsa bunu faturasını IMF ye kesemeyiz, o devirler herkezin kanı hızlı akıyordu.IMF ile dünyada iş yapmayan ülke yok Rusya dahil kimi başarılı oldu kimi başarısız bu her ülkenin kendi becerisi.Biz bugün ekonomik olarak toparlanıyoruz bunu ne IMF sağladı nede abd ülke başarısıdır bu.Yani sloganların atıldığı devirleri yaşımız genç olsada okuduk izledik.Bir yanda ülkücüler biryanda koministler yani terazi tek kefeli değildi.ABD üsleri eğer incirlikde olmasaydı soğuk savaşda Stalin ardahanı türkiyeden isterken okadar çekinmezdi, yani bunlar yaşanmadı mı?
Türkiyenin bosnada kosovada kuzey ırakda afganistanda askerleri üsleri var biz şimdi emperyalistmiyiz?
dünyayı yalnızca sosyalizm kurtaracaktır
Herkez dünyayı kurtarma derdinde:)
deniz gibi 22.04.2006, 00:32 Manifesto dostum yine haddini aştığını düşünüyorum.
Lütfen Deniz Gezmiş hakkında ileri geri laflar etme.Onun fikirlerini benimse demiyoruz ama azda olsa saygı duy.Deniz gezmişe olan kinini ve nefretini daha rahat kusabileceğin başka platformlar var bence oralarda dene şansını.
Bak biz hiç şahadet yoluna kendini bombalayanlara bişey dedikmi.Hiç atıp tuttukmu?Yapma kardeş yiğide hakkını ver?
Son nefesinde bile yaşasın tam bağımısız Türkiye diyen adama bunu yapma.
Saygılar.
manifesto 22.04.2006, 01:13 Lütfen Deniz Gezmiş hakkında ileri geri laflar etme
Deniz Gibi ben gayet saygılıyım, yoksa beni başka türlü yazıyor bulurdun.
Bak biz hiç şahadet yoluna kendini bombalayanlara bişey dedikmi
? Ne diyebilirsin ki.İslamda hayat koruma altındadır.Bir tek masumun canına kıyamazsın ,değil kendinin cennete gitmesi için bütün istanbul halkının bile cennete gitmesi pahasına BİR TEK MASUM ÖLDÜRÜLEMEZ.Bu konuda yanlış adrese geldiniz ben Hamasın alkışlamıyorum.Sözde devrimcileride alkışlamıyorum ,orduda camiiyi bombalamaya çalışan kadın teröristi hatırlatmama gerek yok heralde.Her dinde her inançda böye urlar musibetler olabilir bu bizi bağlamaz.
Son nefesinde bile yaşasın tam bağımısız Türkiye diyen adama bunu yapma
Bağımsızlık anlayışlarımız örtüşmüyor ama saygılıyım dünde bugünde kendi davası uğruna korkmadan ölüme gidebilmiş korkaklık yapmamış
duygugemisi 22.04.2006, 10:16 Cumhuriyet Düşmanına İhraç
http://img82.imageshack.us/img82/9241/aaa2fi.jpg
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç etti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca, Savcı Sarıkaya hakkında başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan rapor, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün incelemesinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na geldi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Sarıkaya'yı 1'e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti ve karar kesinleşinceye kadar açığa aldı.
Türkiye Cumhuriyetinin Her Ne Surette Olursa Olsun Şeyhler,Dervişler ve Meczuplar Ülkesi Olmayacağı Birileri Tarafından Artık Anlaşılmak Gerekmektedir...HSYK üyelerini yargının bağımsızlığı ilkesine sahip çıkan bu kararı almaları itıbarı ile canı gönülden kutluyoruz...
Yani arkadaşım size söyleyecek bir şey bulamıyorum.Bu mu adalet,bu mu demokrasi....Güldürmeyin beni..Bu olay şunu gösteriyor ki Türkiye bir demokrasi ülkesi olmanın vermiş olduğu vasıfların çok ama çok gerisindedir.Eğer bu iddianameyi cumhuriyet karşıtı ve bu savcıyı da rejim düşmanı olarak görüyorsanız diyecek birşey bulamıyorum ne yazıkki...Ben diyorum ki kaybeden Türkiye olmuştur,demokrasi olmuştur...Saygılarımla
Serkan_Devrim 22.04.2006, 11:29 Bu senin benim acizliğimiz, ülkede borç alınacak durum varsa bunu faturasını IMF ye kesemeyiz, o devirler herkezin kanı hızlı akıyordu.IMF ile dünyada iş yapmayan ülke yok Rusya dahil kimi başarılı oldu kimi başarısız bu her ülkenin kendi becerisi.Biz bugün ekonomik olarak toparlanıyoruz bunu ne IMF sağladı nede abd ülke başarısıdır bu.Yani sloganların atıldığı devirleri yaşımız genç olsada okuduk izledik.Bir yanda ülkücüler biryanda koministler yani terazi tek kefeli değildi.ABD üsleri eğer incirlikde olmasaydı soğuk savaşda Stalin ardahanı türkiyeden isterken okadar çekinmezdi, yani bunlar yaşanmadı mı?
Türkiyenin bosnada kosovada kuzey ırakda afganistanda askerleri üsleri var biz şimdi emperyalistmiyiz?
Herkez dünyayı kurtarma derdinde:)olayı başka yere çekmeye gerek yok manifesto. sonuç olarak Deniz Gezmiş'i terörist gösterme çaban çok çirkindir. IMF ise babasının hayrına borç vermez. bu ülke osmanlı zamanından kalan borçları ödeyene kadar canı çıkmıştır. 1953 te ancak bitmiştir. ama sayın Menderes bu borçlanma işini geri getirmiş ve ülkeyede sağolsun baya bir zarar vermiştir. bu ülke borcunun faizini ödeyemeyecek duruma gelmiş ve bu ekonomik sebeplerden ABD uşağı olmutur. öyle ki din savunucusu görünen müslüman! AKP bile Irak'a müdahale için üslerini işgalci ABD ye açmak istemiştir.
manifeto yanlış tarihi bilgilerin var. sovyetlerin türkiyeden ardahan ve karsı istedikleri bir yalandır. o konudaki tek belge dönemin rusya büyükelçisi selim sarper in yazdığı bir rapordur. selim sarper gibi bir masonun bunu yazması doğaldır. onun dışında biraz lütfedip tarihi incelersen 1954 te rus devlet başkanının bunu yalanladığını görürsün. neyse bu konu böyle başka söze gerek yok. senin biraz tarih okuman öğrenmen lazım:p
bunun dışında ruslara fazla kafayı takmışsın herhalde. e tabi televizyonlardan etkilenmişsin:p ve türkiyenin ekonomik durumundan bi habersin. türkiye batı ittifakıyla sadece onurunu değil parasını ve mehmetçikleri de kaybetmiştir. he de bir hiç uğruna o szde müttefikküba krizinde türkiyeyi bilerek ateşe atmıştır. eski moda füzelerle ve 2. dünya savaşından kalma eski silahlarla (yapılan anlaşma gereğince bu silahları gerektirdiği takdirde alabilirdi. ayrıca silahların eski moda olması türkiyeyi yedek parçaya muhtaç etmiş ve gereksiz yere tonlarca para akmıştır. bir örnek daha vereyi. Türkiye o senin çok savunduğun batı ittifakının kölesi olduğundan kurtuluş savaşını destekleyen cezayirlileri fransa karşısında kınamıştır. kurtuluş savaşı veren cezayirlilerin göğsünden türk bayrakları ve atatürk resileri çıkarken hem de. deniz gezmiş e gelince deniz gezmiş vatansever biridir. ancak da milleti millete kırdırtmak isteyen ABD nin oyununa gelmiş ve serlik yanlısı bazı işlere girişmiştir. bu bir hatadır. ama tabiki asılması büyük bir hezeyandır. şunu da unutmamak gerekir ki onu asanlar ABD den iazet alanlardır. o devletini ve milletini seviyordu oysa. babasına yazdığı bir mektupta kemalist olduğunu bile belirtmiştir. isteyenler internetten bulabilirler.
acik konusuyorum ben ihraca karsiyim. bana göre karar siyasi......
yani bir kuvvet komutani ifade veremezmi?
Deniz Gibi ben gayet saygılıyım, yoksa beni başka türlü yazıyor bulurdun.
? Ne diyebilirsin ki.İslamda hayat koruma altındadır.Bir tek masumun canına kıyamazsın ,değil kendinin cennete gitmesi için bütün istanbul halkının bile cennete gitmesi pahasına BİR TEK MASUM ÖLDÜRÜLEMEZ.Bu konuda yanlış adrese geldiniz ben Hamasın alkışlamıyorum.Sözde devrimcileride alkışlamıyorum ,orduda camiiyi bombalamaya çalışan kadın teröristi hatırlatmama gerek yok heralde.Her dinde her inançda böye urlar musibetler olabilir bu bizi bağlamaz.
Bağımsızlık anlayışlarımız örtüşmüyor ama saygılıyım dünde bugünde kendi davası uğruna korkmadan ölüme gidebilmiş korkaklık yapmamış
denizler halk icin asildilar..... lütfen denizlere biraz saygili olun
duygugemisi 22.04.2006, 14:09 acik konusuyorum ben ihraca karsiyim. bana göre karar siyasi......
yani bir kuvvet komutani ifade veremezmi?
Size katılıyorum çünkü ben de demokrasi(bu sözde de olsa)sisteminin hakim olduğu yönetimlerin her yönüyle şeffaf olması gerektiği kanısındayım.Ayrıca ifade verilmesi gerekiyorsa bu kişi kuvvet komutanı da olsa hukuk normları çerçevesinde ifade vermeli ve bu kişi hukuk devletine olan güvenini dile getirmelidir.Sevgili hemşehrim bence bu konu çok geniş bir zemin üzerinde detaylı bir şekilde tartışılmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır.Saygılarımla ADIYAMANLI.....
cumhuriyet tarihin en iyi kararlarından biriydi ihraç tüm ABD ci tayyiplere selam olsun:p
duygugemisi 22.04.2006, 14:24 cumhuriyet tarihin en iyi kararlarından biriydi ihraç tüm ABD ci tayyiplere selam olsun:p
Kutluyorum sizi...Niye mi!!Bu olayın altından kolaya kaçarak,iftiralarda bulunarak kurtuluşu seçtiğiniz için..Dikkat ederseniz soruşturmayı yürüten müfettişleri hükümet belirledi.Dolaysıyla hükümet savcının kellesini tepsiye koyarak ikram etti.Bunu kabul etmemiz mümkün olmadığı gibi son derece çirkin gördüğümüz bu olayı destekleyen veya destekleyici ifadelerde bulunan arkadaşlarımızı da kınıyoruz...Saygılarımla
Size katılıyorum çünkü ben de demokrasi(bu sözde de olsa)sisteminin hakim olduğu yönetimlerin her yönüyle şeffaf olması gerektiği kanısındayım.Ayrıca ifade verilmesi gerekiyorsa bu kişi kuvvet komutanı da olsa hukuk normları çerçevesinde ifade vermeli ve bu kişi hukuk devletine olan güvenini dile getirmelidir.Sevgili hemşehrim bence bu konu çok geniş bir zemin üzerinde detaylı bir şekilde tartışılmalı ve gerekli adımlar atılmalıdır.Saygılarımla ADIYAMANLI.....
helal olsun duygugemisi hemserim seni biraz taniyabilirmiyim? adiyamanin neresindesin ? zamanin varsa chate biraz girebilirmisi´?
Alpha_Phonixis 22.04.2006, 14:29 helal olsun duygugemisi hemserim seni biraz taniyabilirmiyim? adiyamanin neresindesin ? zamanin varsa chate biraz girebilirmisi´?
Yuh diyorum sadece .. :)
manifesto 22.04.2006, 14:37 sovyetlerin türkiyeden ardahan ve karsı istedikleri bir yalandır. o konudaki tek belge dönemin rusya büyükelçisi selim sarper in yazdığı bir rapordur. selim sarper gibi bir masonun bunu yazması doğaldır
Yazan : Ö. S. Coşar
Arkadaşım Kafadan Konuşmamak Lazım Senin Yakın Tarihden de haberin yok sanırım
Oku da yakın geçmişimizi biraz öğren
30/XII/955 tarihli (Cumhuriyet) den :
Sovyet Şûrasının dünkü toplantısın*da konuşan Komünist Partisinin şefi Kruşef, Türk - Rus münasebetleri ile alâkalı olarak bir itirafta bulun*muştur.
Şimdiye kadar bu münasebetlerin ger*gin bir safhaya sokulmuş olmasının mesuliyeti sırtımıza yükleniyordu, ka*bahat Türkiyenindir, deniliyordu. İkinci Cihan Harbinden sonra Kremlinin Türk topraklarını istediği, Bo*ğazlarda üsler talep ettiği, üzerimizde baskı icra etmeğe kalkıştığı unutulu-veriyordu. Türkiyenin istiklâlini mü*dafaa etmiş olması da «kabahat!» oluyordu.
Rusya ile dostluk münasebetlerimiz İstiklâl Harbimizi yaptığımız sıralar*da kurulmuştu. Komşuları ile iyi ge*çinmeyi, onların dahilî işlerine kafi*yen karışmamayı şiar edindiğini söy*leyen, Çarlık gibi yayılmayı düşün*mediğini fakat barışı arzu ettiğini be*lirten yeni Moskova iktidarı ile (yan-yana barış içinde yaşama) prensibini ilk defa tatbik edenler de bizler ol*muştuk. Bugün Sovyet idarecileri di*yorlar ki: «Gazeteciler, sporcular, sa*natkârlar, artistler gelsin gitsin, böy*lece birbirimizi daha iyi anlar, barışa yardım ederiz!» Bunu da senelerce ön*ce tecrübe ettik. Basın heyetlerimiz, sporcularımız Rusyaya gittiler, ora*dan gelenler oldu.
İşte Türkiyenin bu iyi niyetli politi*kası nasıl bir mukabele görmüştür?
Uzun zaman devam eden bu münase*betler ilk darbeyi 1939 yılında yemiş*ti. O tarihte Moskovaya gitmiş olan Türkiye Hariciye Vekiline Türkiye*nin bağımsızlığını hedef tutan ba*zı teklifler yapılıyor ve bunla*rın reddedilmesi üzerine de gerginlik başgösteriyordu. O günlerde Nazi temsilcileri de Moskovaya gitmişler, Stalin ve Molotof ile Polonyayı arala*rında taksim eylemişlerdi. Çarlara parmak ısırtacak şekilde yayılmaya koyulan Bolşevikler bizden de bir şey*ler istemekten kendilerini alamamış*lardı.
Moskovadaki idarecilerin toprakları*mıza göz diktiklerini böylece kat'i bir şekilde anlamış olmamıza rağmen (Türk - Sovyet deklerasyonu) nu 1941 yılında imza etmekten çekinmedik. Bunda Rusya, Türkiye taarruza uğ*rarsa tarafsız kalacağını ilân ediyor*du. Türkiye de, Rusya tecavüze uğra*dığı takdirde tarafsızlığını muhafaza edecekti. Ve biz, imzaladığımız bu deklerasyona da sonuna kadar sadık kaldık, verdiğimiz sözü tuttuk.
Harp bitince ne oldu?
Sovyet idarecileri Boğazlarda üs iste*diler. Kars, Ardahanı verin dediler. Bu istekleri kat'î bir (hayır) la karşı*laşınca da Türk _ Sovyet dostluk andlaşmasını feshettiler. Harp sonunda başlıyan bu baskı senelerce devam et*ti ve senelerce hiç bir netice alamadı. Nihayet Stalin'in ölümünden sonra idareyi ele alan Malenkof 1953 yılın*da Ankaraya bir nota yollıyarak (Bo*ğazlar ve Kars ile Ardahan üzerinde*ki taleplerimizden vazgeçtik) dedi, tekrar eski dostluğa dönülmesinden bahsetti. Sovyet propagandası Öyle oir hava yaratıyordu ki, sanki Ruslar bu şekilde hareket etmekle büyük fe*dakârlık (!) yapıyorlar ve taunun kar*şılığını bizden bekliyorlardı. Bu zihni*yetle, esasen sarsılmış olan karşılıklı itimadın tekrar tesisine de imkân yoktu.
Böyle olmakla beraber Türkiye gene de Sovyetler Birliği ile normal müna*sebetleri idame ettirmiştir. Fakat em*niyetini sağlayacak tedbirleri de al*maktan geri kalmamış, NATO'ya gir*miş, Balkan Paktına katılmış ve Bağ-dad Paktının da kurulmasını sağla*mıştır. Rusya bütün bunlara itiraz et*miş, Türk - Rus münasebetlerini bu*landıran faaliyete bunları da dahil etmiştir. Yalnız kendisi Bulgaristan-la ve diğer komünist devletlerle iste*diği gibi askerî paktlar yapmış, Varnaya kadar sokulup, üs kurmuştur. Bu faaliyet bize karşı değildir de ki*me karşıdır?
Bu sebepledir ki Rus idarecilerinin 1953 yılında diplomasi sahasında yap*tıkları (yaklaşma) netice vermemiş*tir. Geçirdiği tecrübelerden sonra Tür-kiyenin böyle çürük tahtaya basması beklenemezdi, şimdi Rus Komünist Partisinin şefi sayın Kruşef bir adım ileri atıyor ve «Türk - Rus münase*betlerinin bozulmasının mesuliyeti yalnız Türkiyeye terettüb etmez, Rus*ya da yersiz demeçler yapmıştır» di*yor.
Sayın Kruşef yanılıyor. Bu münase*betlerin bozulmasının mesuliyeti tamamiyle Rusyaya ve idarecilerine ait*tir. Kaybolan itimadı tekrar tesis et*mek için de bu yarı itiraflar kâfi gel*mez. Türk _ Rus münasebetleri bey*nelmilel durum ile birlikte bozulmuş*tur, beynelmilel durum ile düzelecek*tir.
manifesto 22.04.2006, 14:47 sonuç olarak Deniz Gezmiş'i terörist gösterme çaban çok çirkindir. IMF ise babasının hayrına borç vermez. bu ülke osmanlı zamanından kalan borçları ödeyene kadar canı çıkmıştır. 1953 te ancak bitmiştir.
Bakın Sn.Ali Ekber sizin Osmanlı borçları dediğiniz borçlar ittihat ve terakki denilen Yahudi dönmesi gurubun ülkeyi felakete sürüklemesi sonucunda olan borçlardır.Bu yahudi dönmesi gurup ülkeyi birinci cihan harbine sokmuş ve sonunda da parçalanmasına sebep olmuşdur bu borç dediğini şeyler işte bunlardır.Balkan harbinde yenilen ve 200 milyon altın borca batan osmanlı Abdülhamid döneminde bu borçların hemen hemen tamamını ödemişdir 30 milyon altın borç kalmışdır ama iktidara gelen yahudi dönmesi gurup 2 yıl içinde ülkeyi 400 milyon altın borca sokmuştur.Borç edebiyatı yaparken bunları bilmek lazım.Ayrıca IMF 'i kuran 17 ülke arasında TÜRKİYE de vardır türkiyeden de bu bankaya fon aktaılıyor hala.Kimse keyfinden borç almaz Tek parti cuntası döneminde ülkeye tek bir çivi çakılmamıştır parayı ne yapsınlar.
Ayrıca siz Deniz Gezmişin türkiyede ki ilk silahlı öğrenci olaylarının lideri olduğunuda unutuyorsunuz heralde???
Devletimizi yıkıp yerine marksist bir devlet kurmak için silaha sarılan ilk kişidir, yoksa siz başka deniz gezmişden mi bahsediyorsunuz????Türkiye teröre binlerce kurban vermiş 80 öncesi 5 bin evladı bu olaylarda ölmüşdür.Babasına yazdığı mektupta kemalist olduğunu söylemişmiş???
Atatürkün kurduğu cumhuriyeti yıkmaya çalışan bendim sanki.Neyse bu mevzular uzar gider....
cumhuriyet tarihin en iyi kararlarından biriydi ihraç tüm ABD ci tayyiplere selam olsun
:) Yazık hukuku bile paşalardan icazet alan duruma düşürdünüz.
Yuh diyorum sadece .. :)
sevgili arkadasim niye yuh cekiyorsun? hötü bir seymi yazdim? sadece demokrasilerde kuvvet komutanlari dahil herkese yargilanmalidir dedim tabii ki sucu varsa cezasinida ceksin yoksa aklansin onurlu bir sekilde görevine dönsün.. senin bildigin gibi ben yobaz falan degilim aksine devrimciyim ben sadece demokrasi islesin diyorum mahkemeler sadece fakir fukaralar icinmi kuruluyor
Alpha_Phonixis 22.04.2006, 15:01 Yok yere kendinizi tanıtıyorsunuz hocam..
Alıntı kutucuklarına iyi dikkat ediniz
manifesto 22.04.2006, 15:03 senin bildigin gibi ben yobaz falan degilim aksine devrimciyim
Ben yobazım ben de bir yobaz olarak adalet istiyorum.
Kimse milletini bombalayanlara iyi uşaklardır deyip aklayamaz kusura bakmasın.Ülkeyi muz cumhuriyetine çevirdiniz.
Paşaları adalet önüne çıkarmaya çalışan herkez Cumhuriyet düşmanı zaten.:)
Herkez hukuka ve adalete hesap vermeli kimse sütten çıkmış ak kaşık değil
duygugemisi 22.04.2006, 15:10 Yok yere kendinizi tanıtıyorsunuz hocam..
Alıntı kutucuklarına iyi dikkat ediniz
Öyle diyorsunuz da siz de üslubunuza dikkat edin bence..Ama ne varki yazdığınız mesaj sayısına ve itibar puanınıza baktığımızda ikisi arasında doğru bir orantı olmadığını da görmenizi isterim.Bu bir ölçüt olamaz ama sizin kullandığınız ifade çok kırıcı ve incitici...Hoşlanmadığınız yada tasvip etmediğiniz bir durumla karşılaştığınız zaman sürekli böyle mi davranırsınız?Saygılarımla
Cumhuriyet Düşmanına İhraç
izem
begenelim veya begenmiyelim.
daha düne kadar savci olarak görev yapmis bu insan.kimbilir ne yanlis kararlar vermistir o bölgede.buna eyvallah.
ignenin ucu illaki birilerine batacak ki anlasilsin acinin ne oldugunu.
bu da bu memleketin bir insani sonucta.emekli parasini da bu devlet ödeyecek ona...
burada üzerine carpi atilmis resmi yayinlamani dogru bulmuyorum.ben ondan türlü manalar cikarabilirim.
dikkate alacagini umarim.
manifesto 22.04.2006, 15:16 Ama ne varki yazdığınız mesaj sayısına ve itibar puanınıza baktığımızda ikisi arasında doğru bir orantı olmadığını da görmenizi isterim.
Arkadaşlar beni pek severler:) ben itibarı puanlarda değil millette arayanlardanım mühim değil.Siyasi olarak pek anlaşamıyoruz ondan sanırım.
Ama burada Deniz Gezmişe bir methiye düzsem görün siz benim itibarı.Yanında Tayyibede çatmak şartıyla tabi.
Hoşlanmadığınız yada tasvip etmediğiniz bir durumla karşılaştığınız zaman sürekli böyle mi davranırsınız?Saygılarımla
Herkeze denk cevap yazmaya çalışıyorum,yani üslub ne ise aynıyla mukabele esasdır benim için.
Devletin savcısına Cumhuriyet düşmanı yaftası vuranların üslubu bence daha çirkin, adama demezler mi madem cumhuriyet düşmanı ne işi var orada???
Etrafda düşman aramanın neticesi bunlar işte.
duygugemisi 22.04.2006, 15:23 Arkadaşlar beni pek severler:) ben itibarı puanlarda değil millette arayanlardanım mühim değil.Siyasi olarak pek anlaşamıyoruz ondan sanırım.
Ama burada Deniz Gezmişe bir methiye düzsem görün siz benim itibarı.Yanında Tayyibede çatmak şartıyla tabi.
Herkeze denk cevap yazmaya çalışıyorum,yani üslub ne ise aynıyla mukabele esasdır benim için.
Devletin savcısına Cumhuriyet düşmanı yaftası vuranların üslubu bence daha çirkin, adama demezler mi madem cumhuriyet düşmanı ne işi var orada???
Etrafda düşman aramanın neticesi bunlar işte.
Değerli arkadaşım manifesto;yanlışlık sonucu sizden alıntı yaparak göndermiş olduğum mesaj konusunda affınıza sığınarak özür diliyorum.Çünkü mesajın muhatabı siz olmayıp başka bir arkadaşımızdı.Tekrar özür diliyorum....
Ben yobazım ben de bir yobaz olarak adalet istiyorum.
Kimse milletini bombalayanlara iyi uşaklardır deyip aklayamaz kusura bakmasın.Ülkeyi muz cumhuriyetine çevirdiniz.
Paşaları adalet önüne çıkarmaya çalışan herkez Cumhuriyet düşmanı zaten.:)
Herkez hukuka ve adalete hesap vermeli kimse sütten çıkmış ak kaşık değil kimse paşaları adalet önüne çıkarmaya çalışanlara cumhuriyet düşmanı dmiyor. herkes cezasını çeker. ancak burda galiba yazılar iyi okunmuyor. daha bu konunun başlangıcında kaynak göstererek ferhat sarıkayanın fethullahçılığını ortaya sermiştik. şimdi ise ferhat sarıkayanın tasfiyesi anti-demokrat oldu. bu ne yaman çelişkidir. burası muz cumhuriyeti mi:p her isteyen istediği insan hakkında soruşturma başlatabilir mi?? kalkmış demokrasi adına fethullahçılığı sabit olan bir insanı savunuyorsunuz. şyh eli öpen insanı savunmak mıdır demokratlık? olayı analiz edemiyor musunuz? bütüne bakmak lazım bütüne. önce yaşar büyükanıtı inceleyin. söylemlerine bakın eski demeçlerine bakın. ordudaki silahların millileşip ABD ye bağlanmamıza engel olması konusundaki icraatlarına bakın. o zaman anlarsınız neden yaşar paşa hakkında soruşturma açılmak istendi. zaten bu ülkede vatanını seven milletini seven herkes ezilmek isteniyor. ahmet taner kışlalılar uğur mumcular eşref bitlis paşalar gibi öldürülüyor. buna karşılık bir karşı adım atıldı mı hemen demokrasi memokrasi. bu mudur demokrasi? bugün ferhat sarıkaya haini fethullahçısı tasfiye edildi diye ayağa kalkanlar dün aydınlarımız katlediliren neredeydi???
ayrıca o kitapçıya bombayı koyanın PKK olduğunu da belirtmek isterim milletini bombalayanlar ordu içinde değildir. milletini bombalayanlar pkk ve PKK ya göz yuman AKP dir. PKK sorununun hortlamasına yol açan, sözde aydınlarla sözde kürt sorunu konusunda toplantılar yapan PKK yı masaya çağıran AKP hortlatmıştır terörü. ve o bombaya da AKP sebep olmuştur. ayrıca ferhat sarıkaya için ağlayanlar demokrasi diyenler bölgedeki istihbarat şube müdürünün de görevinden alındığını bilsiner. tek kellesi giden o olmadı.
yobaz adalet ?..:garibbak:
yobazlığın adaleti mi olurmuş?..
hmmm anladım..şu eli ayağı kolu falan kesenler, kadınları recm cezası ile cezalandıranlar, vinçle çoluk çocuk önünde adam asanların adaleti..
uyar bana..buyrun kimden başlayalım?..:yamukgul:
Serkan_Devrim 22.04.2006, 19:15 ayrıca o kitapçıya bombayı koyanın PKK olduğunu da belirtmek isterim milletini bombalayanlar ordu içinde değildir. milletini bombalayanlar pkk ve PKK ya göz yuman AKP dir. PKK sorununun hortlamasına yol açan, sözde aydınlarla sözde kürt sorunu konusunda toplantılar yapan PKK yı masaya çağıran AKP hortlatmıştır terörü. ve o bombaya da AKP sebep olmuştur. ayrıca ferhat sarıkaya için ağlayanlar demokrasi diyenler bölgedeki istihbarat şube müdürünün de görevinden alındığını bilsiner. tek kellesi giden o olmadı.komik iddia. çünkü yakalanan iki asker suçlarını itiraf ettiler. ortada dönen başka bir olay. bence doğuda ki terör olaylarının başlamasını isteyenler oldu ve bunu yapabilmek için şemdinli olayını yaptılar.
manifesto 22.04.2006, 19:53 komik iddia. çünkü yakalanan iki asker suçlarını itiraf ettiler. ortada dönen başka bir olay. bence doğuda ki terör olaylarının başlamasını isteyenler oldu ve bunu yapabilmek için şemdinli olayını yaptılar
ali ekber bu tespitinize tamamen katılıyorum.İstanbulda patlayan bombaları da ayrıca henüz pkk üstlenmiş değil, terörden nemalananlar iş başında.
yobaz adalet ?..
yobazlığın adaleti mi olurmuş?..
hmmm anladım..şu eli ayağı kolu falan kesenler, kadınları recm cezası ile cezalandıranlar, vinçle çoluk çocuk önünde adam asanların adaleti..
uyar bana..buyrun kimden başlayalım
adalet adalet içindir yobaz yada çağdaş ayrımı yapmaz.Adaleti temsil eden bir elinde terazi bir elinde kılıç olan bir heykel var adalet perisi onun gözleri bağlıdır.:) paşalar özellikle onun gözlerini açmaya çalışmış ki bak bana ben paşayım beni yargılayamazsın demiştir.
Yaşasın adalet,sulüetini sevdiğimin türkiyesi
paşaların nesi varmış?..
anlayamadım ..
28 şubatı da var bu işin mani :D
ali ekber bu tespitinize tamamen katılıyorum.İstanbulda patlayan bombaları da ayrıca henüz pkk üstlenmiş değil, terörden nemalananlar iş başında.
adalet adalet içindir yobaz yada çağdaş ayrımı yapmaz.Adaleti temsil eden bir elinde terazi bir elinde kılıç olan bir heykel var adalet perisi onun gözleri bağlıdır.:) paşalar özellikle onun gözlerini açmaya çalışmış ki bak bana ben paşayım beni yargılayamazsın demiştir.
Yaşasın adalet,sulüetini sevdiğimin türkiyesi
ağını,
doğru bombaları PKK nın üstlenmesi lazım zaten. zaten PKK da çok saf bir örgüt ya. bombaları üstlenmemesinin sizin işinize yarayacağını sözde demokrasi çığırkanlarının ''bak PKK yapmamış'' diyeceğini bilmiyaten bir olayı PKK üstlenmezse olayı PKK nın yaptığı kanıtlanamaz. PKK doğrucudur. bir işi yaptıysa yaptım der:p komik olmayalım yaa.
adalet adalet için değildir. adalet hak içindir. o zaman biz her türlü iddiada soruşturma başlatalım. İster şeriatçı olsun ister pkk cı. doğuda askerlerii:p zin vurduğu PKK lılar için de soruşturma başlatalım bari. adalet olcak ya. PKK nın arkasında ABD varmış türkiyeyi bölecekmiş önemli değil. ayrıca ben yaşarbüyükanıtın yargılanmam diye en ufak bir sözünü bile görmedim. bilakis gerekirse yargılanırım dedi. iddialarınızı kaıtlarla desteklerseniz sevinirim.sadece hayali bir takım kavramlardan yola çıkıyor ve asılsız suçlamalarda bulunuyorsunuz. ferhat sarıkayanın fethullahçı olması ABD yle bağlantıları falan önemli değil, paşalar yargılanmadı ya demokrasi nerde diyorsunuz hemen. olayın ardına bakın biraz gözlerinizi açın. Bu ülkenin ordusuna karşın oluşmuş önyargılarınızı ortadan kaldırın. bilimsel bakın. ve ilginç olan ne biliyormusunuz ferhat sarıkayanın fethullahçılığına ilişkin tek bir söz bile söyleyememeniz. biz kanıtlar sundurkça demokrasi demokrasi diye aynı mavalı tekrarlıyorsunuz. erçekç olun biraz fazla ABD propagandası etkisinde kalmışsınız. size göre ABD ıraka da demokrasi getirmiştir. paramenter seçimler yapıldı ya. zaten demokrasinin en önemli koşulları parlamenter demokrasi ve bunun gibi şeylerdir. demokrat geçinenlerin tarikatlarla bağlantısı varmış yokmuş hiç önemli değil. çoğunlu iskenderpaşa dergahı mensubu AKP lilerde demokrat zaten:p
Paşa'dan Güneydoğu yorumu
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Güneydoğu'daki askeri hareketlilikle ilgili olarak, ''olağanüstü birşey yok, zaten orada hep hareketlilik var'' dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Güneydoğu'daki askeri hareketlilikle ilgili olarak, ''olağanüstü birşey yok, zaten orada hep hareketlilik var'' dedi.
CNN TÜRK'e konuşan Orgeneral Büyükanıt, "PKK varolduğu sürece operasyonlarımız artarak devam edecek, bir taraftan terörü yapacaksınız bir taraftan barış sloganı atacaksınız böyle birşey yok" diye konuştu.
Büyükanıt, 'sınır ötesi operasyon var mı' sorusuna, "o konuda bir şey söylemiyorum" yanıtını verdi.
Orgeneral Büyükanıt, Güneydoğu'daki hareketlilikle ilgili olarak, "olağanüstü birşey yok zaten orada hep hareketlilik var. Yani geçmiş yıllara bakarsanız bu yıldan farkı yoktur ama bu yıl biraz farklı yorumlandı" ifadesini kullandı.
Genelkurmay'ın yoğun ve kararlılıkla operasyonlarını sürdüreceğine işaret eden Yaşar Büyükanıt, "seferberlik falan yok çok şükür yani. Olmaz da. Ama PKK'ya karşı kararlılığımız ve operasyonlarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.
Büyükanıt, sınırötesi operasyonla ilgili soruyu yanıtsız bırakırken, "ama PKK varolduğu sürece bizim kararlılığımız ve operasyonlarımız artan şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Yaşar Büyükanıt, "bir taraftan terörü yapacaksınız bir taraftan barış sloganı atacaksınız böyle birşey yok. Yani hem terörü yapacaksınız insanları öldüreceksiniz, mala mülke zarar vereceksiniz bir taraftan barış demokrasi diyeceksiniz. O demokrasi kavramının içine şiddet girmez. Eğer terör varsa Silahlı Kuvvetler ile güvenlik güçleri onunla mücadele edecektir. Biz de bunda karalıyız. Kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
Büyükanıt, Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten ihracı ile ilgili olarak da "ben askerim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz" dedi.
tüm gereken cevapları yaşar büyükanıt veriyor. fazla söze gerek yok. van yüzüncı yıl üniversitesi rektörünü hukuk dışı bir uygulamayla hapse attıran ve suçsuz yere 6 ay hapiste kalmasına neden olan ABD ve onun uzantısı ferhat sarıkaya bu kez takıldı. çekirge bir sıçrar 2 sıçrar..veeee...:p
kuzey ırak taki hareketliliğe gelince fazla söze gerek yok. yaşasın ordumuz!! ve iran ve suriye orduları onlarda pkk ya karşı operasyon başlatmış durumda. Bundan rahatsız olan AKP ye ise selam olsun...PKK bitiyor:p
Alpha_Phonixis 23.04.2006, 13:42 Öyle diyorsunuz da siz de üslubunuza dikkat edin bence..Ama ne varki yazdığınız mesaj sayısına ve itibar puanınıza baktığımızda ikisi arasında doğru bir orantı olmadığını da görmenizi isterim.Bu bir ölçüt olamaz ama sizin kullandığınız ifade çok kırıcı ve incitici...Hoşlanmadığınız yada tasvip etmediğiniz bir durumla karşılaştığınız zaman sürekli böyle mi davranırsınız?Saygılarımla
Belkide benimde istediğim buydu. Edindiğim üsluplada istediğimi vermişim. Rencide etmek bir insandan hoşlanmadığınızda sizin ona vermek istediğiniz en hafif tavırdır.
Kimileri bunun için Adaptasyon Dön. alıyor misal.
Ha sorarsın ki " Her zaman mı böyle yapıyorsun?" Hayır. Sadece hakedene. benimle konusma tecrübesine ulaşmış kişiler ne derece terbiye seviyesinde olduğumu bilir. Hem varsa benimle özel bir sorununuz özele gelmenizi tavsiye ederim . Şayet meşgul ediyoruz topici .
manifesto 23.04.2006, 13:49 doğru bombaları PKK nın üstlenmesi lazım zaten. zaten PKK da çok saf bir örgüt ya. bombaları üstlenmemesinin sizin işinize yarayacağını sözde demokrasi çığırkanlarının ''bak PKK yapmamış'' diyeceğini bilmiyaten bir olayı PKK üstlenmezse olayı PKK nın yaptığı kanıtlanamaz. PKK doğrucudur. bir işi yaptıysa yaptım der komik olmayalım yaa.
Bizde ondan bahsettik Sn.tibet olayı neden üstlenmedi hala???daha vahşi olayları üstlenmişdi geçmişde buda o bombaların pkk işi olmadığını gösterebilir?
o zaman biz her türlü iddiada soruşturma başlatalım
Ya sen anlamak istemiyorsun yada ben anlatamıyorum:) Şemdinli olayları her türlü idda mı oluyor:) şavaş meydanına benzeyen görüntüler vardı orada:) kapkaç hadisesi değil yani hatırladın mı?
yargılanmam diye en ufak bir sözünü bile görmedim
Tirübünlere oynadı,paşa ben yargılanıp aklanmak istiyorum diye samimi olsaydı adalet önüne çıkmakdan kaçmazdı
ferhat sarıkayanın fethullahçı olması ABD yle bağlantıları falan önemli değil
Öyleyaa iddianameyi kabul eden adliyede Gülenin adliyesi komik olmayalım CUMHURİYET SAVCISI o gülen savcısı değil farkı gör
kuzey ırak taki hareketliliğe gelince fazla söze gerek yok. yaşasın ordumuz!! ve iran ve suriye orduları onlarda pkk ya karşı operasyon başlatmış durumda. Bundan rahatsız olan AKP ye ise selam olsun...PKK bitiyor
:) Komik oluyorsun akp niye rahatsız olsun ki:) pkk militanları ile birlikte parlementoya shp çatısı altında parlementoya giren baykal rahatsız olsun.
pkk ile mücadeleyi maşallah büyükanıt paşanın marifeti gibi gösteriyorsun:)
Unutma onun üstü başbakan ondan emir alır yani:)
Serkan_Devrim 23.04.2006, 14:34 ağını,
doğru bombaları PKK nın üstlenmesi lazım zaten. zaten PKK da çok saf bir örgüt ya. bombaları üstlenmemesinin sizin işinize yarayacağını sözde demokrasi çığırkanlarının ''bak PKK yapmamış'' diyeceğini bilmiyaten bir olayı PKK üstlenmezse olayı PKK nın yaptığı kanıtlanamaz. PKK doğrucudur. bir işi yaptıysa yaptım der komik olmayalım yaa.
pkk tepki örgütüdür. bir şeyler yaptığı zaman üstlenir. çünkü amacı zaten adını duyurmak, tepkisini duyurmak. ayrıca buna gerekte yok. çünkü yakalanan iki asker var olayda. askerin işi ne peki? itirafları ne olacak? asker bomba atıyor, hala pkk diyorsun. anlamıyorum.
insanlar öyle bir konuma gelmişki kulaklarını kapattıkları gibi gözlerinide kapatıyorlar.orda iki tane astsubay olayın faili ve bu herifler kaçmak üzereyken yakalanmışlar.bölgede işlenen faili meçhul olarak adlandırılan cinayetler hakkında ip ucu veriyor,o askerlerin orada yakalanması.eğerki onlar yakalanamamış olsaydı ,ya başkalarının üzerine atılacaktı yada gene ''faili meçhul bir cinayet'' olacaktı adı.gerekçesi ne olursa olsun hiç bir şey bölgede yapılanların haklı gerkçesi olamaz,israil devletinin filistin halkına yaptıklarından hiç bir farkı yoktur,bölgede yapılanların.tek kelimeyle kınıyorum bu faşizan uygulamaları.baş rolde gene karanlık susurluk devleti var.
ben olayı anlamadım gerçekten..:uhhm:
şimdi tartıştığınız büyükanıt paşa mı?..
paşalar tartışılazmı ?bırakında paşaları avukatları savunsun.
Serkan_Devrim 23.04.2006, 15:24 ben olayı anlamadım gerçekten..:uhhm:
şimdi tartıştığınız büyükanıt paşa mı?..paşanın olayla ilgisi nedir bilmemiz mümkün değil. ama askerin olayla ilgisi var. alt düzeyde de olabilir. yani olay basit değil. birileri diyarbakırdaki olayların öncesinde düğmeye bastı ve olaylar çıktı. o olayların başlangıcının şemdinli olduğunu bilmemek olayları doğru kavramayı engeller.
Ben Büyükanıt Paşayı çok seviyorum..
Olayı hala anlamadım tek onu söyliim dedim.. :(
...
Savcının süreci herhalde daha bir süre uzayıp gidecektir, itirazda bulunacak, yeniden bir karar verilecek vb. Ama bu sürecin sonu ne olursa olsun, savcı işine geri bile dönse, bu 'ihraç' kararı bir tarihi aşamanın işaret levhası olarak durduğu yerde durmaya devam edecek.
Milliyet bu haberin içine küçük bir not düşmüş, bunun bir savcının 'düzenlediği iddianame için meslekten çıkarıldığı' ikinci örnek olduğunu belirtmiş. Peki, birinci savcının suçu neymiş? "Eski Adana Savcısı Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesini yapan generaller hakkında dava açma girişiminde bulununca HSYK tarafından meslekten ihraç edildi."
Evet, savcının meslekten ihracının yalnızca iki örneği var, çünkü şimdiye kadar yalnızca iki savcı subaylar, generaller hakkında politik mahiyette bir suçlamada bulunmuş. Bunu üçüncü bir savcı daha yapmış olsa, elimizdeki örnek sayısı da üçe çıkmış olacaktı.
Bu işaret levhası, Türkiye'deki gerçek iktidarın, gerçek gücün nerede olduğunu gösteriyor, yalnız 'söz' değil, herhangi bir özgürlüğün nereye kadar gidebileceğini gösteriyor, moda deyimle 'kırmızı çizgiler'in gerçekte nerede çizildiğini gösteriyor.
Kararı veren merci HSYK. Bu da en az bu kadar önemli bir başka durumun göstergesi.
...
Evet, hâkim ve savcıların oluşturduğu en yüksek kurul, bu somut durumda, kendi 'meslektaşları' hakkında bu kararı verdi. 'O astsubayı tanırım, iyi çocuktur' diyen Kara Kuvvetleri Komutanı, bu vesileden giderek onu iddianamesine alan savcı ve bu iddianamenin yazılması konusunda bilinen açıklama ve suç duyurusunda bulunan Genelkurmay ve son olarak da 'Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bu kararı... Dediğim gibi, Türkiye'nin gerçek iktidar yapısını, ama belki ondan da önemlisi, bu yapının devlet aygıtı içinde ne kadar tartışmasız, ne kadar gönüllü benimsendiğini açık açık sergileyen bir olaylar dizisi.
dileyenler dünkü www.radikal.com.tr den yazının hepsini okuyabilir.. uzun olmasın diye kısalttım.
murat belge bir dönüm noktası olarak görüyor bende katılıyorum, suçlu veya suçsuz onu bilmem ama yargılanmaktan korkmak demek hukuka aykırı birşeylerin içinde bulunulduğunu çağrıştırıyor.
olaya hukuka Postmodern müdahale mi desek acaba?
türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu düşünmek,havanda su dövmek gibi birşey.ülkemizi postallar yönetiyor,sivil yönetim göstermelik.maalesef birde amerikan emperyalizminin boyunduruğu varki,bu konuyu hiç tartışmaya gerek yok zaten.
türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu düşünmek,havanda su dövmek gibi birşey.ülkemizi postallar yönetiyor,sivil yönetim göstermelik.maalesef birde amerikan emperyalizminin boyunduruğu varki,bu konuyu hiç tartışmaya gerek yok zaten.
özkök'ü sevmiyorum!!!!!!!! :olmadi
ıyy!
AKP bakanı iştee AKP..
özkök'ü sevmiyorum!!!!!!!! :olmadi
ıyy!
AKP bakanı iştee AKP..
izem hangi gazeteyi okursun.. mesela "yeniçağ" uygun mu?:yamukgul:
yeniçağ'da iyidir ama ben onu pek sevmiyorum..sankim biraz dincilik taslıyo gibi..
o ne öylee hem dini sözler falan..
Cumhuriyet okuyorum ben..(bi de posta, sudoku bi de iddaa veriyoo..:hmmm )
bu arada ? zınısım adnıkraf ninekilheT:yapmabe
yeniçağ'da iyidir ama ben onu pek sevmiyorum..sankim biraz dincilik taslıyo gibi..
o ne öylee hem dini sözler falan..
Cumhuriyet okuyorum ben..(bi de posta, sudoku bi de iddaa veriyoo..:hmmm )
bu arada ? zınısım adnıkraf ninekilheT:yapmabe
yeniçağ ulusalcı değil mi? tam senlik... hulki falan orda... şaka maka hepimiz kendimize hitap edeni okuyup sırf o yönde bilgi istiyoruz. aslında tam zıddını okumaklta lazım ki olgunlaşalım dimi?
hangi tehlike? tersen yazma yeteneğin mi var... guines kitabında var mısın? :yamukgul:
yeniçağ ulusalcı değil mi? tam senlik... hulki falan orda... şaka maka hepimiz kendimize hitap edeni okuyup sırf o yönde bilgi istiyoruz. aslında tam zıddını okumaklta lazım ki olgunlaşalım dimi?
hangi tehlike? tersen yazma yeteneğin mi var... guines kitabında var mısın? :yamukgul:
ufff oli yaa hiç reklam da izlemiyosun yaaa:uhhm:
Tehlike = yobaz= şeriat..
yeniçağı pek sevmiyorum dediğim gibi..mesela denktaş da orda sanırım di mi..:uhhm: ama sevmiyorum..
ufff oli yaa hiç reklam da izlemiyosun yaaa:uhhm:
Tehlike = yobaz= şeriat..
demek istiyorum ki hangi gazete veya tv yi izliyorsak tehlikelerimiz ona göre farklılıaşıyor.
mesela bir devrimcinin tehlikesi kapitalizmdir.
atatürkçülerin en önemli tehlikesi şeriatdır sonra bölücülük gelir
bir alevi ülkücüleri tehdit görür vs vs vs
ben şeriatçileri çok büyük bir tehdit gibi algılamıyorum nedense belki benim gözüm kördür. :sas :yamukgul:
demek istiyorum ki hangi gazete veya tv yi izliyorsak tehlikelerimiz ona göre farklılıaşıyor.
mesela bir devrimcinin tehlikesi kapitalizmdir.
atatürkçülerin en önemli tehlikesi şeriatdır sonra bölücülük gelir
bir alevi ülkücüleri tehdit görür vs vs vs
ben şeriatçileri çok büyük bir tehdit gibi algılamıyorum nedense belki benim gözüm kördür. :sas :yamukgul:
hmmm..:garibbak:
eet doğru aslında..
ama kapitalizm benim de düşmanımdır..ama gözümde en tehlikelisi bölücülük-faşizm-şeriatçılık..
şeriatçıları ve dinci örgütler bu ülkede on ik eylül faşizminin çabaları sonucu palazlandı.hizbullah bizzat devlet tarafından kuruldu.devlet geçmişte devrimci bağımsız bir belediye başkanı seçmiş olan fatsaya beş yıldızlı imam-hatip lisesi yaptı,alevi köylere camii gene oniki eylül faşizminin bir icraatıdır.işçi ve emekçilerin,memurların elde ettikleri haklar gene oniki eylül faşizmi tarafından geri alınmıştır,grevler yasaklanmış,sendikalar kapatılmıştır.yüzbinlerce insan işkenceden geçmiş,işkence görenlerin %10'u işkence tezgahında katledilmiştir.o yıllarda mhp lideri türkeş,arkadaşlarına;arkadaşlar üzülmeyin biz içerdeyiz,fikirlerimiz yukarıda demiştir.ülkemizi aynı faşizm yönetiyor.
ülkemizi aynı faşizm önetmiyor. 12 eylül bir CIA oyunuydu. bugünün komutanlarıyla o gününküler arasında dağlar kadar fark var. orduda herzaman milliyetçi kemalist bir gelenek olmuştur. merak edenler 8 mart 1971 hareketini okuybilirler 12 martın CIA cı paşalarına karşı ordudaki pek çok üst düzey komutan ulusalcı bir darbe örgütlüyordu. cumhurbaşkanı hıfzı veldet velidedeoğlu olacaktı. hatta doğan avcıoğlu da kabinede yer alacaktı. ama batı ne yaptı istihbarat örgütleri vasıtasıyla bunu önledi ve pek çok komutan cezaevine yollandı. şimdi ise kalkmış bu devletin politikası diyoruz. böyle birşey yok. saçma. devleti de insanlar kurar ve insanlar yürütür. Türkiyede bugün vatanseverlerle vatanhainleri arasındaki müücadele heryere kadar sızmıştır. buna devlet de dahil. vatan hainlerinin en büyük isteği ise bu devletin suçlanması 12 eylül den yola çıkarak tüm TÜrkiye cumhuriyetinin lekelenmesidir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım yıllarca bu ülkeyi Batı yönetti
Şunu hiçbir zaman unutmayalım yıllarca bu ülkeyi Batı yönetti
o halde şu anda "Batı" yönetmiyor mu bizi? demekki şeriatı tehdit gören yine batı (Amerika-AB)
manifesto 23.04.2006, 17:38 özkök'ü sevmiyorum!!!!!!!!
ıyy!
AKP bakanı iştee AKP
:) demokrat bir kişiliği olduğu için sevmiyorsunuz anlaşılan:) tankına oturup meclisi bassaydı senin için özkökden daha iyisi olmazdı değilmi.
Evet savcılara göz dağı darbecileri yargılayamazsın bu ülkede, hele paşaya hiç dokunamazsın yoksa meslekden şuting.:)
Öyleyaa hukuk devletiyiz.Sulüetini sevdiğimin türkiyesi,
Sıkışınca yobaz edebiyatı irtica:) bööööğ , yemesler
evet özkök paşa demokrat bir insan ve bu nedenle savcıyı ihraç ettirenler arasında zaten o demedi mi yaşar büyükanıt için adı gibi daha da büyükanıt oldu şimdi. bu arada manifesto sen hakikaten okuma yazma bilmiyorsun galiba. senin o savcı dediğinin ne haltlar yediğini kaç gündür yazıyoruz. aa senin umurunda değil tabi bu. önemli olan ordunun yıpratılması. o savcı zamanında van rektörünü haksız yere hapishanede tutmuş önemli değil. o zaman demokrasi diye çığırmıyordunuz. şimdi ne oldu??? siz sadece faşistsiniz. demokrasi yalanları atayın boşuna. ayrıca ABD ve AB şeriata sadece kendi işine gelirse karşıdır. irana tabi karşı olacak. adam milliyetçi. kendi halkını haklarını savunuyor. ama suudi arabistana karşı olmaz. veya türkiyedeki ılımlı islamcılara. bugün ABD nin en büyük ii müttefiki kürtçüler ve ılımlı islamcılardır. e bu da tayyyeeeain ampulunda fazlaca var. ne de olsa AKP bir türk partisi değil
|