Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakallı Ahmet'in Şok Kararı
Türban takmayan hapse!
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ı Cumhurbaşkanı Sezer'le kıyaslayanlar bu haberi iyi okusun. Sakallı Ahmet'in ülkesinde, 21 Nisan'dan itibaren "türban operasyonu" başlatılacağı açıklandı. Türban takmayan, kısa pantolon giyen, çorap giymeyen, mantoları dar ve kısa olan kadınlar hapse atılacak.
Humeyni hortladı!
İran'da türban takmayan ve çorap giymeyen kadınlar hapse atılacak.
Bazı basın organlarının öve öve bitiremediği, hatta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile karşılaştırdığı İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Humeyni'ye rahmet okutan bir uygulamaya imza attı. Ahmedinecad'ın talimatıyla ülkede 21 Nisan'dan itibaren "türban operasyonuna" başlanacak. Buna göre, kısa pantolon giyen veya çorap giymeyen kadınlar, anından tutuklanacak. Türban takmayan, mantoları dar ve kısa olan kadınlar da gözaltına alınacak.
Şok etkisi yarattı
Sokak, cadde ve park gibi kamusal alanlarda başlarını kapatmayan kadınlara, 10 ila 2 ay arasında hapis cezası verilecek. Ayrıca 50 bin ila 500 bin riyal (yaklaşık 6.5 YTL ile 65 YTL) arasında para cezası uygulanacak. Tahran Güvenlik Güçleri Komutanı General Murtaza Talay, "Yetersiz örtünmek bir suçtur. Polisin yasalar gereği bu tür insanlara müdahale etme hakkı vardır. Artık bu hak kullanılacak" dedi. Bu karar, ülkede şok etkisi yaratırken, İran Barosu Başkanı Bahman Keşaverz ise, bu konudaki yasada örtünmenin sınırları veya ölçülerinin belirtilmediğini söyledi.
İşte İran'da yasaklar döneminin kuralları:
* Başörtüler saçları açıkta bırakacak şekilde takılmayacak, göz alıcı renklerde olmayacak.
* Sokaklarda "capri" olarak bilinen ve bilekleri açıkta bırakan pantolonlarla dolaşılmayacak.
* Dikkat çekici makyaj yapılmayacak.
* "Etrafta dolaşan erkekleri tahrik edecek şekilde" park ve sokaklarda evcil hayvanlar dolaştırılmayacak.
* Vücut hatlarını ortaya çıkaran dar ve ince pardesüler giyilmeyecek.
* Bu kurallara uygun olmayan giysileri satan mağazalar da cezalandırılacak.
Evet her daim kin kusan ve pislik saçan Vakit acaba bu haber için ne diyecek! Utanamdan elin yobazını Sayın SEZER ile kıyaslayan LAİK devlet düşmanı Vakit bu haber için bu sefer heralde tebrik manşetleri atar!!
Sayın SEZER e olan saygın bin kat daha arttı bu tip yobaz ve gerici insanları görünce. .
Türbanlı vatandaşlara duyurulur. İslamın siyasallaşması ne kadarda tehlikeli. İslamcı kesim kendisi bunu görüp ona göre bir yön çizmeliler kendilerine. İslam dini bir inançdır siyasallaşması teokrasi rejimine dönmesi hiç kimseyi mutlu etmez, özelliklede bayanları...
Türbanlı vatandaşlara duyurulur. İslamın siyasallaşması ne kadarda tehlikeli. İslamcı kesim kendisi bunu görüp ona göre bir yön çizmeliler kendilerine. İslam dini bir inançdır siyasallaşması teokrasi rejimine dönmesi hiç kimseyi mutlu etmez, özelliklede bayanları...
Katılıyorum.
Bu yüzyılda bu çağdışılık,daha ne diyeyim.Bizimkilere duyrulur.Eğer bu bizde de olsa bizimkilerin birçok özgürlüğü de elinden alınır haberleri olsun.
Sezere laf edenlere de duyurulur..
manifesto 21.04.2006, 21:18 :) Sezer bizim sakalsız humeyniciler dediğimiz takımın ileri ikilisinde oynuyor.,
Rakip savunmaları epey zorluyor.
Top tekniği yok ama yasaklar yetiyor ona.
Türkiyede Sakalsız humeyni takımı küme düşmemeye çalışıyor irandaki ise şampiyonluğa:)
"Güneş Doğudan doğar,doğu neden karanlıktır" sözü İran için söylenmiş desek yeridir.
İran kararıyor, acımasız Teokrasi kadınları hedef almaya devam ediyor
Ne mutlu Türk kadınına, sen çok yaşa Laik Cumhuriyetimiz.
Biz boşuna demiyoruz..türkiyede şeriat isteyenlerle bunların arasında bir fark yok diye.
Gördünüz değil mi ?
İslamı....şeriatı....İnsanlığı....bunlar böyleler işte.
Yarın git söylemedim der ben böyle bir şey.
Türkiyenin bunlardan farklı olması Cumhuriyet dönemine rastlar.Hindistandan,mısıra,yemene kadar o tarihlerde tüm arap devletleri ya işgal edilmiş yada sömürgeydi.Tek türkiye cumhuriyeti "bagımsızdı".Ama bunlar Halende gelişemediler..Eee ne demişler herkes kendi ektiğini biçer.Fakat; bazıları hala türkiye onlardan farklı diyor..?
Bende diyorum ki o farklılığı,çagdaşlığı,insanlığı sağlayan kimdi..(!)
Biz,aşıklarımız boşuna dememiş;
Hz.Muhammet kafirin dinin ayırmış diye..
Buda ibreti olsun...
manifesto 21.04.2006, 22:26 İran Türkiye Yasaklar 1.Ligi
Bazı arkadaşların iran özentisi giderek artmakda:)
İranlı yobazlar türbansız okumaya izin vermiyor
Türk yobazlar türbanlı okumaya izin vermiyor skor dengede
İranlı yobazlar sistemi yanılmaz ve sarsılma ilan etmiş, Türk yobazlar sistemlerini kimseye hatta adalete bile sorgulatmıyorlar skor dengede
İkisinin başında da Ahmetler var , ama ikiside yasakcı ve stotükocu.
Demokrasi mi???o ne- İnsan hakları mı- git işine, din ve vicdan özgürlüğü mü? ne dini ne vicdanı haydi işine-Adalet mi? sen mi?
İran Türkiye Yasaklar 1.Ligi
Bazı arkadaşların iran özentisi giderek artmakda:)
İranlı yobazlar türbansız okumaya izin vermiyor
Türk yobazlar türbanlı okumaya izin vermiyor skor dengede
İranlı yobazlar sistemi yanılmaz ve sarsılma ilan etmiş, Türk yobazlar sistemlerini kimseye hatta adalete bile sorgulatmıyorlar skor dengede
İkisinin başında da Ahmetler var , ama ikiside yasakcı ve stotükocu.
Demokrasi mi???o ne- İnsan hakları mı- git işine, din ve vicdan özgürlüğü mü? ne dini ne vicdanı haydi işine-Adalet mi? sen mi?cevaben
1) iranlı yobazlar türbansız sokaga cıkmaya yasak getiriyor, bizde ise böyle bir yasak söz konusu degil, zira bahse adı gecen konu kamusal alan davası, ki eger bir ülke laik oldugunu anayasa da vurguluyorsa kamusal alana türbanı sokmaması son derece dogru bir karar
2) Ahmet lerin farkı ortada, birisi cumhuriyet in laikliğin bagımsızlığın temel direği ( Ahmet necdet sezer)
diğeri yobazlıgın, gericiliğin bagnazlıgın sözde bagımsızlıgın direği (diger ahmet)
3) ülkende demokrasi yok mu?
ülkende insan hakları yok mu?
ülkende adalet yok mu?
nankörlük etme, eger bunların kusursuz olmasını istiyorsan bu umutla daha cok yasarsın,
4) sistemleri sorgulatma konusunda , neyi sorgulatmak istiyorsan sorgulat arkadasım türban diyorsan AVRUPA MAHKEMESİNE KADAR GİDİLDİ KARAR YİNE AYNI, sistem diye neyi kastediyorsun kastettiğin cumhuriyet ise her sistem kendini muhafaza etmek mecburiyetindedir
isim benzerliğinin olması bile talihsizlik
saygılarımla
manifesto 21.04.2006, 22:55 1) iranlı yobazlar türbansız sokaga cıkmaya yasak getiriyor, bizde ise böyle bir yasak söz konusu degil, zira bahse adı gecen konu kamusal alan davası, ki eger bir ülke laik oldugunu anayasa da vurguluyorsa kamusal alana türbanı sokmaması son derece dogru bir karar
Sistemin yanıtı:) kamusal alan ile türbanı yada herhangi bir baş kapama meselesini nasıl yan yana getirdiniz.Bu bizim Yasakcı Cumhurbaşkanımızın uydurduğu dayatma.Demirel kenan evren özal zamanında bu insanlar kamusal alana türbanları ile giriyormuydu girmiyormuydu? cevap evet yada hayır olmalı.
Üniversite bahçesini bile kamusal alan ilan eden sistem Danıştayın üstün performansı ile tüm kamu görevlilerine yakında türban yasağı dayatır bazılarıda zil takıp oynamaya başlar.
2) Ahmet lerin farkı ortada, birisi cumhuriyet in laikliğin bagımsızlığın temel direği ( Ahmet necdet sezer)
diğeri yobazlıgın, gericiliğin bagnazlıgın sözde bagımsızlıgın direği (diger ahmet
İranda sistemi savunanlara göre sistem en iyisi en moderni ve en çağdaşı aynı zılgıt yani.:)SENİN YASANĞIN BENİM YASAĞIMI DÖVER ANLAYIŞI
ülkende demokrasi yok mu?
ülkende insan hakları yok mu?
ülkende adalet yok mu
Demokrasi mi? Hani milyonlarca kürt kardeşimizi parlementoda hangi parti temsi ediyor? hangi demokrasi imiş bu?
Adalet:) Şemdinlide halkını bombalayanlara "aferin iyi çocuklar" diyenleri aklayan ...paşa el eteği öpmeden hangi adaleti uygulayabiliyorsunuz?
İnsan hakları daha durun bakalım işkence iddiaları daha yeni yeni aşılıyor,vatandaşları arasında ayrımcılık yapan sistemi yeni yeni aşıyoruz.
delikanlı 22.04.2006, 00:48 Demokrasi mi???o ne- İnsan hakları mı- git işine, din ve vicdan özgürlüğü mü? ne dini ne vicdanı haydi işine-Adalet mi? sen mi?
harika bir yorum
Demokrasi mi? Hani milyonlarca kürt kardeşimizi parlementoda hangi parti temsi ediyor? hangi demokrasi imiş bu?
inan bu daha harika bi yorum!
Milyonlarca kürt kardeşin eğer kendini kürt vatandaşı olarak görmek istiyorsa buyursun gitsin kürdistana!..
Burası Türkiye Cumhuriyeti!
Yobazlık bitti şimdi de sıra bölücülük tekeline mi geldi!..
Kandırmayın kandırmayalım kanmayalım!...
Sn:manifesto..,
O demokrasi 1950'den sonra yıkıldı.Hangi demokrasiymiş o,İlkeler,devrimler hepsi o zaman yıkıldı.Bugün kürt veya herhangi biri kendisini kürt olarak görüp bir şeyler elde etmek amacıyla bir şeyler yapıyorsa bu "azınlık" statüsüne döner aynı osmanlı dönemi gibİ...Bu yanlıştır.
Türk cumhuriyetinde "türk,kürt,zaza,ermeni,bulgar,..vs" yoktur."TÜRK MİLLETİ" vardır.Bunlarında temeli zamanında atılmıştır.Ancak;son anayasa ile hem kurallarda hem yasalarda çok büyük eksiklikler var.Bu yüzden insalar bundan yararlanmak istiyor.Hep bir şeyler peşindeler ama hiç bir zaman bunlardan "taviz" verilmeyecektir.Bunu artık öğrenmeleri gerekiyor...
Halen sarık,cüppe peşinde olanlara zamnında atatürk yanıt vermişti...
Arkadaşlar, devrimimiz henüz yenidir. Kökleşip, benimsendiği hakkındaki kanılarımız ancak ileride karşılaşacağımız olaylarla gerçekleşecek ve doğrulanacaktır.
Fakat şimdi şuna emin olmalısınız ki, bugün başına şapka giyen, sakalını-bıyığını traş eden, smokin ve frakla toplum hayatında yer alanların çoğunluğunun kafalarının içindeki zihniyet hala sarıklı ve sakallıdır.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Niyazi Ahmet Banoğlu - Nükte, Fıkra ve Çizgilerle Atatürk, Sayfa: 87
İşte örneklerden bir tanesi..;
Ülke yönetimini anarşi yuvası olan laik okullardan gelecek gençlere değil, İmam Hatip Okullarından yetişecek kadrolara teslim edeceğiz.
* Dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın İsmet İnönü'nün yazdığı mektuba verdiği yazılı cevap.
* Prof. Dr. Eralp Özgen - Cumhuriyet Döneminde Eğitim Siyasetimiz
Yanii sizden farklı düşünemeyen bir sürü insan var.Ama ben "atatürkle" aynı yoldayım.Bu yüzden her zaman bu tür insanların karşısında olacam.,Tek başımada olsam savaşırım.Bugün eskisi gibi değiliz. Artık "taviz" yok...Bilmem anladınız mı ?
manifesto 22.04.2006, 18:48 O demokrasi 1950'den sonra yıkıldı.
Sn.Şah-Mat 1950 ye kadar tek parti cuntası vardı bunu unuttunuz heralde tek partinin olduğu yerde demokrasiden sözedilemez
"türk,kürt,zaza,ermeni,bulgar,..vs" yoktur."TÜRK MİLLETİ" vardır
Zaten dayatılan ve yanlış olan bu İmparatorlukdan ulus devlete geçiş için söylenmişdir o laflar bugün realitesi kalmamışdır.Kürt vatandaşlarımız Kürt yani onlar türk değiller bunu anlayamıyoruz sanırım.Bu ülkeyi bölmez aksine terör ile istismar edilen insanlarımızı devletin yanına çeker.
Hep bir şeyler peşindeler ama hiç bir zaman bunlardan "taviz" verilmeyecektir.Bunu artık öğrenmeleri gerekiyor
Hepimizin öğrenmesi gereken şeyler var kaanaatindeyim.
Artık "taviz" yok...Bilmem anladınız mı ?
:) buna siz değil millet karar verir:),anayasada değişmeyen sadece 5 madde vardır diğer hepsi değişebilir budur zaten demokrasi
Sn:manifesto..,
Hep kişisel olarak bakıyorsunuz yol almanız çok zor..,
Sizin tarih dersine gerçekten ihtiyacınız var..acap ne den "tek parti" vardır.daha önce denenmedi mi..sonuç ne oldu.Halk buna hazırmıydı değilmiydi..o zaman görüldü ve geri çekildi..
Ondan sonra gelenler hemen demekrosiye geçmedi mi.İsmet inönüye baskı kurup bunu yapmadılar mı ? (İsmet inönün hiç mi konuşma metinlerine,anılarına bakmadınız).Ondan sonra ortalık karışmadı mı...bir şeyleri sadece kendinizin gördüğü biçimde almayın.Genel bir perspektiften geniş olarak bakınız.Sadece bazı inandığınız değerleri baz alarak bir şeyler elde etmek istiyorsanız.Daha çok beklersiniz...!
Bilim adamlarının acaba nasıl hareket ettiklerini bilmezmisiniz.Türkü kendisi övüyor..kürdü sen ezildin diyor.Sonuç;ülkeyi kaosa sürüklüyorlar.Tabi dış desteklerde var.
İşte.Herkesin içinde doğruya yanlış bakan bir göz vardır.Buda normaldir.Ancak;herkesin o yanlışın tarafına geçmesi yanlış.Bunuda göremeyenler çokça var. Şimdi..Her zama belirtilmiş bir şey var.Ne denilmiş..
Türk milleti:türküyle,kürdüyle,ermenisiyle,bulgarıyla,a rapıyla,azerisiyle,gürcüsüyle..vs bir bütündür.
Buna Türk milletidenilir.
TüRK denilmez.
Bu en basit farkı bilerek başka fraksiyonlara ayırmak gerçekten hem devlete ,hem millete ,hem İnsanlığa çok büyük zararlar sağlar.İşte bunuda 70'lerde 80'lerde gördük.Şimdi de Türk-kürt çok yanlış bir kavram.
Ben batmanda konuştuğum insanların hepsi.."ATATÜRK" dönemini ve atatürk'ü seviyorlar. Sevmeyenlerde belli bir gurup kimler.."IŞIK" evlerinde okuyanlar.Her neyse bu konulara girmek istemiyorum ama; eğitimli ve az bir bilgisi olan çoğu insan burda atatürk'ü ve bu ülkeyi çok seviyor.
Türk cumhuriyetini ilkeleriyle,devrimleriyle..vs kucaklayan "millet" buna karar verir.Şeriatçısı yada bölücüsü değil..
manifesto 22.04.2006, 20:01 ..acap ne den "tek parti" vardır.daha önce denenmedi mi..sonuç ne oldu.Halk buna hazırmıydı değilmiydi..o zaman görüldü ve geri çekildi
Halk verdiği oylar ile buna hazır olduğunu göstermişti ama sistem yobazları henüz hazır değildi Serbest Cumhuriyet Fıkrasının serüvenini kapısına kilit vuruluncaya kadar bir okuyun isterseniz.Halk buna hazır değil miş:)
Halk kendi adına seçim sandığında konuşuyor zaten halk adına konuşmak bunun için yersiz.
Evet ismet paşada Cumhuriyet elden gidiyor zılgıtlarını okuyup siyasi rakiplerini ipe götürmüştü biz yabancı değiliz bu ayak oyunlarına.
Buna Türk milletidenilir.
TüRK denilmez
Okus bokus:) acaba ermeni milleti ne ola:) içlerinde türkde var mı:) türk olmadan türk milleti nasıl olacak:) ben ABD deki insanlara türk milleti tanımı getirdim buyurun kıyaslayın:)
TDK 90 lara kadar sözlüğünde Kürt kelimesinin karşısında Dağda yaşayan türk anlamını kullanıyordu.İşte sistemin kürtlere reva gördüğü tanım.
Bu türk-kürt edebiyatının biteceği yegane yer temsil ve bütünleşmedir.Biz o kardeşlerimizi kucaklamışız zaten sıra sistemde.
Ben Türküm..Atatürkçüyüm..Türkiyede yaşayan diğer ırklarda türk vatandaşı olarak Türk milletidir..İran ateşle oynmöaya başladı..Kendi halkına zülüm eden anlayış bir yere kadar gider kendi başına bela olur..Kısıtlamalarla özentiyi artırısın..Nefreti artırısın..İranda anket yapsak inaniyorumki halkın %80'i şeriat rejiminden memnun değil sonucu çıkıcaktır..Bugun Türkhaber'de yeni bir irtica haberiyle karşılaştım..sizinle paylaşmayı uygun gördüm..İRTİCAİ EYLEM! KIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞINI KAPATTIRIP, ZORLA KURAN DİNLETTİLER Ali Atıf Bir’in dünkü Hürrriyet’teki köşesinde yayınladığı okur mektubu, İstanbul Üniversitesi’ndeki irticai bir eylemi ortaya çıkardı. Bir grup öğrenci 31 Mart Vakası’nı anmak için Vezneciler Kampusu’nda kız öğrencilerin başını zorla kapattırarak, yine zorla Kuran dinletti. İSTANBUL Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Vezneciler’deki kampusunda bir grup öğrencinin 31 Mart günü Kuran okuyarak 31 Mart Vakası’nı andığı ortaya çıktı. Ali Atıf Bir’in dün Hürriyet’teki köşesinde yayımladığı okur mektubu üzerine açıklama yapan Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, olayı doğruladı. Prof. Dr. Avcı, gösteriyi düzenleyen okul öğrenci temsilcisi hakkında soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. "Atıf Hoca’nın Not Defteri" köşesinde yayımlanan elektronik posta mesajında, isminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, bir grubun öğrencileri fakültenin Vezneciler Kampusu’ndaki kantine hapsettiğini, okudukları Kuran’ı zorla dinlettiğini iddia etmişti. Öğrenci mesajında ayrıca, bu olay sırasında kızların başlarının zorla örttürüldüğünü, dekanlığın müdahalesine karşın göstericilerin durdurulamadığını, olaya polisin müdahale ettiğini belirtmişti.ÖĞRENCİ LİDERİ YAPMIŞDekan Prof. Dr. Avcı, gösterinin 31 Mart günü saat 11.30 civarında meydana geldiğini, olay tarihinin hassasiyeti nedeniyle hemen işlem başlattıklarını söyledi. Kuran okutan 5-10 öğrencinin, güvenlik kuvvetlerinin müdahalesine gerek kalmadan dağıldığını belirten Prof. Dr. Avcı, kız öğrencilerin başının zorla örttürüldüğüne dair bir ihbar alınmadığını açıkladı. Gösteriyi okulun öğrenci liderinin düzenlediğini tespit ettiklerini belirten Avcı şöyle konuştu: "Bu öğrencilerin amacı karşıt gruplara gövde gösterisi yapmak. Bizler, eğitim fakültesiyiz, öğretmen yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğretmenler de yarın Türkiye’nin her tarafında görev yapacak. Aşırı örgütler bu gençleri etkileme gayreti içinde. Kantindeki olayı tertip ettiğini öğrendiğimiz öğrenci temsilcisi hakkında soruşturma açtırdık."MAHKEME KARARIYLA OKULDAProf. Dr. Avcı, adını açıklamadığı öğrencinin, soruşturma boyunca okula girişini yasakladıklarını söyledi. Ancak, öğrencinin idari mahkemeye başvurarak 10 Nisan’da yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını belirtti, "Bu öğrenci şimdi okulda serbestçe geziyor" dedi. Ellerinde olayı doğrulayan tanık ifadeleri bulunduğunu belirten Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, ifadeler ve araştırma sonucu sözkonusu öğrenci hakkında karar verileceğini sözlerine ekledi.TÜRKÇE ÖĞRENCİSİ S.A.Hürriyet’in fakülte çevresinden edindiği bilgiye göre, sözkonusu öğrenci Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf Öğrencisi S.A. Önce sınıf, ardından okul öğrenci temsilciliğine seçilen S.A’nın yakın geçmişte Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ni kurduğu, bir süre bu derneğin başkanı sıfatını taşıdığı öğrenildi. Soruşturma S.A.’nın aleyhine sonuçlanırsa, fakülte yönetimi kınama, ihtar, yarım yıl okuldan uzaklaştırma ya da ihraç kararı verebilecek.Sokak sokak mürteci avıMahmut Şevket Paşa komutasındaki Hareket Ordusu 1909 Nisan’ında İstanbul’a girmiş ve gerici isyanı bastırmıştı. Ardından da sokak sokak ’temizlik’ başlamıştı. Murat Bardakçı’nın arşivinden.Süleyman ARAT, Nuran ÇAKMAKÇI/ HÜRRİYET
Bu türk-kürt edebiyatının biteceği yegane yer temsil ve bütünleşmedir.Biz o kardeşlerimizi kucaklamışız zaten sıra sistemde.
Ne şekilde birleştireceksin bana açıklar mısın..?
Sen kürtsün....
Sen türksün....
Sen Ermenisin....
Bu şekilde mi....Ben size "türk milleti" kime denir diye yazdım.Bu zaten bütünleştirici bir kavramdır.Ama halen yanlış olduğunu söylüyorlar.Siz neye göre birleştireceksiniz.Doğruya Osmanlı dönemi gibi olsun yani. hehee:=)
Vallahi helal halk göstermişte yobazlar bilmem ne sorun çıkarmışta engellenmiş.Zaten her yerde onlar çıkıyor sistemin altında...bunlar kadar etkili "virüs" yok bu dünyada zaten..hehe:=)
manifesto 22.04.2006, 21:34 İranda anket yapsak inaniyorumki halkın %80'i şeriat rejiminden memnun değil sonucu çıkıcaktır.
Ankete ne gerek var:) İranda demokrasi var seçimler var,Ahmedinejat'ı ABD seçmedi heralde iran halkı seçdi,şimdide iranlılara akıl öğretiyorlar aklı olsa şaşarım zaten.
Ne şekilde birleştireceksin bana açıklar mısın..?
Hay hay Şah-mat, sen ben kürdüm mü diyorsun tamam bundan bana ne,TC Vatandaşı olmak kafi,seni zorla türkleştirmiycem der bütün meseleyi hallederim.Sorun da bitti bak gördün mü.
Çoluk çocuğa Türküm doğruyum çalışkanım edebiyatı yaptırmıycam.%90'ı kürt olan bir ilçede bu edebiyat saçma.
Siz yobaz edebiyatı yapmaya devam edin belki NOBEL edebiyat ödülünü alabilirsiniz bu sayede ama türkiyede bu pek pirim etmiyor artık.
Sn:manifesto...,
Benim için etnik köken asla önemli değildir...Yoksa TBMM kürüsüsüne çıkıp "namus" sözü verip ANT içen...T.C yıkmak ,bölmek,parçalamak için uğraşan çok şeriatçı ,çok bölücü gördük..Artık bu namus sözünü verenlerin hangi kefede olduğunu ben söylemeyeyim...Her neyse konuya dönelim.
Yanii bizim çizdiğimiz resimi yanlış diye alıp yırtıyorsunuz.
Tekrar aynı resimi çiziyorsunuz...?
Bizim söylediklerimiz neyin temsili....yukarıda yazdıklarım "türk milleti" terimi içerisinde T.C VATANDAŞı demek değilmidir.Kelime oyunları yapmaktan vazgeçelim.
Türk milleti: Mısakı sınırlarının belirlenen şeklidir..Bu sınırlar içeriisinde yaşayan herkes T.C vatandaşıdır.Bunu kim reddediyor ki ?
Türküm doğruyum çalışkanım edebiyatı yaptırmıycam.
Herkesin takıldığı yerlerden biride budur.Sizde buraya takılmışsınız.
Bunun bugün yanlış olduğu herkes tarafından artık kabul edilen bir gerçektir.Yazarından siyasetçisine.Bende kabul etmiyorum.Buna karşıyım.Ha bir başkası hala savunur orası ayrı..Ben buna katılmadığımı belirtmek isterim.Burda seninle aynı fikirdeyim.Bu konuda bir takım çözümler bulunmalıdır.Bulunmuyorsa demek ki devam edecektir.
Adama sorarlar sonra madem sen bu kadar savunuyorsun niye "AB" ye giriyorsun değil mi. Niye giremediki..Bu tür farklılıklkardan dolayı.AB 'ye girince her türlü eğemenlik,bağımsızlık hakkı gibi bir çok elde edilen her şeyi orada yitirmeyecekler mi ? Eee bunu düşünenlere soralım 40 yıldır AB'nin kapısında kul köle olan,halen bu yönetimle bile dilenci gibi dolaşan bu ülke acaba o kapıya "türküm,doğruyum,çalışkanımla" girebilir mi.Giremez.Bunlarıda görmek gerek...bunun değişmesi taraftarıyım..ama kim değiştirecek..Cenabı allah yada Ab hehe :=)
Valla manifesto..sen bu terimleri ,görüşleri şimdi öğrenirken biz çoktan öğrenmiştik.O yüzden deve kuşu gibi yaşama..Çünkü:haberin yok o ödüllü sana çoktan layık gördüler..hehe:=)
manifesto 23.04.2006, 14:12 Herkesin takıldığı yerlerden biride budur.Sizde buraya takılmışsınız.
Bunun bugün yanlış olduğu herkes tarafından artık kabul edilen bir gerçektir
:) demek bizim ki sadece takıntı öyleya milyonlarca kürt çocuğunu her sabah bu ilkel sözleri söyleterek HALA okullarımıza alıyoruz:) bilmem bunun farkındamısın.Kürdüm daha doğruyum daha çalışkanım:) gördün mü farkı:)
T.C vatandaşıdır.Bunu kim reddediyor ki ?
Komiksin TC vatandaşı olmak ile Türk milleti olmak aynı şey mi? Okus Pokus, ermenileri yahudi azınlığı:) bunlara da TÜRK MİLLETİ mi diycez:)
Bir ermeniye sen türksün yada bir yahudiye sen türksün dedim mi hiç:) adam sana güler HA ha ha der geçer, kürtde bundan farksız bırakalım bu ayak oyunlarını dayatmayı görelim.
AB 'ye girince her türlü eğemenlik,bağımsızlık hakkı gibi bir çok elde edilen her şeyi orada yitirmeyecekler mi
Sol korku, ne alakası var Fransa Almanya bağımsız değiller mi:) yahu nasıl çarpıtıyorsunuz her kulübün bir kuralı sistemi var unuttun mu onlar çağırmadı biz başvurduk iyikide bunu yaptık yoksa türkiyede demokrasi sittin sene kökleşmezdi.
40 yıldır AB'nin kapısında kul köle olan,halen bu yönetimle bile dilenci gibi dolaşan bu ülke acaba o kapıya "türküm,doğruyum,çalışkanımla" girebilir mi.Giremez.Bunlarıda görmek gerek...bunun değişmesi taraftarıyım..ama kim değiştirecek
Deşişince hepimiz kimin yaptığını görücez az kaldı:)
Valla manifesto..sen bu terimleri ,görüşleri şimdi öğrenirken biz çoktan öğrenmiştik.O yüzden deve kuşu gibi yaşama..Çünkü:haberin yok o ödüllü sana çoktan layık gördüler..hehe
Buda bir görüş ama milli görüş değil:) herkezin yargısı kendini bağlar:)
Sn:Manifesto...,
Tüm dünya atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin ne kadar büyük ve evrensel yasalara değindiğini hiç bir eksiklik olmadığını defalarca söylemesine rağmen,çannakalede ölen askerleri "bu vatanın evlatlarıdır" diyerek kabul etmiş bir liderin,sarığa,cüppeyi ortadan kaldırarak İnsanların "inançlarla" oyalanmasının devlete hiç bir fayda getirmeyeceğini belirtmişken,Herkesin dünyada bu önemli şahsiyete hayran olduğunu bilmediğinizden sizin bu tür söylemlerinizi CEHALETİN bir parçasıyla boynunuzda töhmet zincirlerini dolaştırarak vermektesiniz...Bunu çok iyi görmekteyim..
Tüm aşıkların,ozanların bu cumhuriyetin kurucularının kurduğu evrensel değerleri onların dilinden anlayamadığınızda beyana aşikardır.Gerçekten söylemleriniz insanları değil hayvanların gözünde "lanet" edilecek bir durumdadır.İnsanlığın yararı için bir şeyler yapmış insanların koyduğu ilkeleri "ilkel" olarak nitelemek ancak münafıkların ,müşriklerin karakterinde olan bir şeydir.
Türk milleti cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda "bütünleştirici ve birleştirici" unsur olarak kabul edilmiştir.Burda kimse "türk" olarak kabul edilmemiştir.Her türlü ırk,din,dil,deri renginden olanlar hiç bir şekilde ayrılmadan BÜTÜN olarak kabul edilmiş ve buna Türk milleti denilmiştir.TÜRK denilmemiştir.Ancak;ülkemiz aydınları sağolsunlar bunun tanımını yaparken "atatürk'ün" anlatmak istediği "millet" kavramını kavrayamadıkları içindir ki..
Millet= bir IRK Bu yanlıştır...
olarak görmüş ve kabul etmişlerdir.Ama bunun yanlış olduğunu göremedikleri için.Bugün başka insanların elinede koz verilmiştir.Bu hata "aydınların" hatasıdır.Atatürk'ün millet tanımı hiç bir "IRKA" dayanmaz.O ülkesinde yaşan tüm insanları "bütün" olarak görmüş ve millet kavramınada ,başka insaların algıladığı gibi değil, anlatmak istediği şekilde vurgu yapmıştır.Oda ülkenin sınırları içerisinde yaşayan herkes kendisini TÜRK olarak değil..."türk milleti" olarak tarif etmiş ve kabul görmüştür.Ama bu TÜRK'lüğü vurgulamak için vurgulanmamıştır.
Art niyetli bazı "ülkücü" prof... bu tanımı "türk" olarak empoze etmiş ve insanların bu şekilde inanmalarını sağlamışlardır.Buda günümüze kadar böyle gelmiştir.Bu yüzden milet kavramı "türk ırkını" nitelendiriyormuş gibi bir anlam çıkarıyorlar.Bunuda Kitaplarıyla,yazarlarıyla,siyasetçileriyle 1938'den sonra sinsi bir şekilde yürütmüşler ve günümüze bu şekilde bir takım gençlere,halk tebeasına aktarılmaya ,yamamaya çalışmışlardır.Bu tarihi iyi bilmektenm geçer..
Burayı anlayamadığınız için size "millet" kavramı sadece belli bir ırka bağlı olmak olarak gelmektedir.Ama kavrayamadığınız burda ayrımcılık,bölücülük yok...ben dahi kürt kökenli olmama rağmen bu anlatılmak istenen ve vurgulanmak istenen noktayı gördüğüm halde.Ne yazık ki siz görememişsiniz..Bu yüzden şunu artık öğrenin...Bugün kü anlamda farklı şekillerde medyada,gazetelerde,dergilerde kendilerini hala "turan" devleti kurma hayaliyle yaşayanlar.Atatürk'ün sözlerini çarptırarak "TÜRK IRKINI" vurgulamıştır demek istiyorlar.Bunuda ne yazık ki başarmış durumdalar..
Altını çizmek istiyorum...Mısakı sınırları içerisinde yaşayan halk hiç bir şekilde TÜRK olarak görülmedi atatürk zamanında..ona TÜRK MİLLETİ denildi.Fakat devletin hem şeriat hemde turancı hayallerler yaşayanlar bunu çarptırarak "türk ırkını" vurgulamıştır demeye geitmişlerdir.Bunu artık görün...
AB birliği sürecini incelerseniz...türkiyenin gözünüz açılır.Gerçekten çoğu konuda derinliğiliği göremiyorsunuz.
Fransa...,
Almanya..,
İngiltere...,..vs bunların yönetim biçimi nedir.Hiç biri Türkiye gibi değildir.Onlarda halan "kraliçeler var" bu doğru olan değildir.Bizim bagımsılığımız en birincisi örnek olarak "23 nisan ulusal egemenlik bayramıdır" AB birliğine girince bu hakkınnız yok olacaktır.Bunları göremiyor musunuz,Türkiye cumhuriyeti "ab" birliğine giriş sürecinde acaba hangi hakları vermek zorunda hiç incelemediniz mi..Hiç bir "ab" üyesi tam üye olmadan "gümrük birliği" anlaşmasını onaylamamıştır.Bugün türkiye cumhuriyeti kimlerin sayesinde geldi tarihe bakarsanız görürsünüz.."ATATÜRK'ün" sözleri orda duruyor,incelerseniz acaba ATATÜRK'ün belirttiği yol "ab" üyelğinden mi geçiyor.Görürsünüz..HAYIR
O kesinlikle kabul etmezdi...çünkü:bunu sözlerinden,konuşma metinlerinden ve İLkelerinden anlıyoruz.Ama 1938'den sonra o güzelim cumhuriyet yıkılmaya başlandı ve bugün ŞERİAT devleti haline gelmeye başladı...ama izin vermeyeceğiz,sizde bunu göreceksiniz !
Dünya 3 kutupa ayrılıyor...
Ab(almanya,hollanda,danimarka..vs)
ABD,İngiltere..vs
Rusya,Çin..vs
Türkiye bu kutuplar içerisinden en az birinde olması gerekliliğini düşünüyorlar.Ama hangisinin içinde olacaksın bu çok önemli.Bu yüzden gelen siyasetçiler 3 kutupa gidip gidip geliyor...Daha karar vermediler.yani gene MANDACILIK ve Himaye ön planda...
Neyse zamanım az...şimdilik bu kadar..,
manifesto 23.04.2006, 22:57 Millet= bir IRK Bu yanlıştır...
Katılıyorum osmanlıda tebaa yani kul yani vatandaş olarak bu mesele halledilmişdi.Şudur ki hertürlü dini ırki ve kültürel varlığın kabulü devletimizi yıkmaz atatürk türkleştirme harekatı yapmamıştır sonradan gelen sözde atatürkçüler kendi çıkar ve menfaatleri uğruna bunu çarpıtmışlardır.
Altını çizmek istiyorum...Mısakı sınırları içerisinde yaşayan halk hiç bir şekilde TÜRK olarak görülmedi atatürk zamanında
Sorun bu, bu iyi niyetli yaklaşım artık çarpıtılmıştır ve istismar etmişdir yani ülkedeki bütün vatandaşlarımızı Türk çatısı altına alamayacağımız artık bir realitedir.
23 nisan ulusal egemenlik bayramıdır" AB birliğine girince bu hakkınnız yok olacaktır
Ne alaka?? Fransızlar ihtilallerini kutlayamıyor mu?AB farklı bir kenetlenmedir.
Bugün kü anlamda farklı şekillerde medyada,gazetelerde,dergilerde kendilerini hala "turan" devleti kurma hayaliyle yaşayanlar.Atatürk'ün sözlerini çarptırarak "TÜRK IRKINI" vurgulamıştır demek istiyorlar.Bunuda ne yazık ki başarmış durumdalar..
Siz buna hayal diyebilirsiniz,atatürkün vurguladığı yakutistandaki insanlar ile bizim ne ortak yönümüz var?Türk olmaları dışında????Yani görülüyor ki bu ırka dayalı bir sav olarakda ifade edilebilir
.Onlarda halan "kraliçeler var" bu doğru olan değildir.
Niye doğru olmasın???Almanya ve Fransada krallık yok, ingilterede var.Ayrıca bugünkü krallık sembolikdir yani cumhurbaşkanı bile değillerdir.
Kutupsuz dünya yokdur,ya sen kendin bir kutupsundur yada varolan bir kutubun üyesi bu dünya varolalı böyle olmuşdur
Katılıyorum osmanlıda tebaa yani kul yani vatandaş olarak bu mesele halledilmişdi.Şudur ki hertürlü dini ırki ve kültürel varlığın kabulü devletimizi yıkmaz atatürk türkleştirme harekatı yapmamıştır sonradan gelen sözde atatürkçüler kendi çıkar ve menfaatleri uğruna bunu çarpıtmışlardır.
Sorun bu, bu iyi niyetli yaklaşım artık çarpıtılmıştır ve istismar etmişdir yani ülkedeki bütün vatandaşlarımızı Türk çatısı altına alamayacağımız artık bir realitedir.
Ne alaka?? Fransızlar ihtilallerini kutlayamıyor mu?AB farklı bir kenetlenmedir.
Siz buna hayal diyebilirsiniz,atatürkün vurguladığı yakutistandaki insanlar ile bizim ne ortak yönümüz var?Türk olmaları dışında????Yani görülüyor ki bu ırka dayalı bir sav olarakda ifade edilebilir
Niye doğru olmasın???Almanya ve Fransada krallık yok, ingilterede var.Ayrıca bugünkü krallık sembolikdir yani cumhurbaşkanı bile değillerdir.
Kutupsuz dünya yokdur,ya sen kendin bir kutupsundur yada varolan bir kutubun üyesi bu dünya varolalı böyle olmuşdur
manifesto yine döktürmüşsün. yalan yanlış bilgilerinle bi de kürt milliyetçiliği, pardon ırkçılığı yapmışsın:p
birincisi Osanlı bir imparatorluktu Türkiye ise bir ulus-devlettir
2. si ne realitesinden basediyıorsun anlamadım. ülkedeki kürt vatandaşlarımız bir alt-kimliktir ve üst kültür türklükte herkes birleşir yooksa çerkezde arapta ayrı bir devlet kursun tüm dünya ırka göre devletlere bölünsün zaten ABD nin BOP projesiyle istediği de bu. kendilerine gelince yetmiş iki milet amerikan ama bize gelince böl-parçala yönet
asıl ırka dayalı sav bugün kürt faşistliği yapmatır. sen git de kürtlerin kökenlerini öğren önce. bu konuda biraz bilgin varsa bizimle paylaş da sevinelim.
bi de AB farklı bir kenetlenmeymiş güleyim bari AB doğrudan AB ÜLKELERİNE ABD ce dayatılan bir örgütlenme modelidir. kendi içelrinde bağımsızlıkçı olanlar AB Yİ ABD den bağımsız yapmaya çalışanlar var ama bu çok kısır ve son kamuoyu yoklamalarına AB anayasası referandumuna bakılırsa AB 10 yıl içinde dağılacak gibi gözüküyr çünkü bizzat kendilerini hiçbir konuda taviz vermek istemiyor. hatta birbirlerinin şirketlerini bile kendi ülkelerine sokmuyorlar. aa bize gelince yol geçen hanı maşallah demokrasi var ya. fransa da ayrılkçı bir örgüt gazete çıkarmak istedi diye chirac karşı çıktı kesinlikle kabul edilemez dedi oysa bize gelince roj tv özgür politika gazetesi maşallah PKK ropagandası yapıyor. doğru ya türkiyeye gelince elli etnik grup var de hepsi bölünmeli hepsine hakları verilsin de aynı ıslahat fermanı gibi kendine gelince ulusal politika yok böye birşey türkiye ve türk milleti tek vücuttur. kimsenin ırkı dini önemli değildir. modern milliyetçilik bunu gerektirir. yoksa her kültürü farklı olana farklı ırk ve dinden insanlara özerklik vermek ve istemek faşistlikten başka birşey değildir. bunu ancak kalın kafalılar veya işbirlikçi hainler yapan ve ülkemizde bunlardan fazlasıyla mevcut
manifesto 24.04.2006, 23:39 birincisi Osanlı bir imparatorluktu Türkiye ise bir ulus-devlettir (Tibetten alıntı)
:) Ben de o farka vurgu yapmışım zaten okurken bile yargıların aklının önüne geçiyor anlaşılan.
Arkadaşım sen anlamak istemiyorsun heralde Türklükde birleşilmez mesele bu zaten vatandaşlıkda birleşilir.Sen türkiye cumhuriye vatandaşı olan hemde yüzlerce yıldır bu topraklarda yaşayan ermenileri yahudileri türk mü sanıyorsun?
Git onlara bir sor bakalım türklükde birleşiyorlar mı:) ayrıldıkları nokda o zaten.Ama bu bölücü bir ayrılık değil sadece kendi aidiyetlerinin bir sonucu
Irka dayalı sav bize ait değil kemalistlerin eseri.Ne çabuk unutuyorsun.
Ne mutlu Türküm diyene sözü bana ait değil.Ama siz tıpkı laiklik gibi bu lafıda çarpıtıyorsunuz.Irk olmadan Türklük olmaz
Sen sözlüğü aç önce Türk kelimesinin manasını öğren sonrada vatandaş kelimesinin manasını öğren o zaman için rahat edebilir.
Ab kusursuz değil çok temizde değil,ama unuttunmu bu yolu bizler, Atatürk muasır medeniyetler seviyesi olarak bilinçli olarak seçdik
Atatürk muasır medeniyetler seviyesi diye Avrupayı değil , medeniyet kimdeyse gidin ondan alın dedi. hayatımda duyduğum en saçma şey atatürk dedi diye AB yolundan gitmektir. Bu en başta onun karşı çıkacağı birşeydir ve hele hele bizi bölünmeye götüren bir örgüte girmeye çalışırken onun adını kulanmak büyük terbiyesizliktir görüyorumki hürriyet gibi gazetelerin yaptığı bu saygısızlığa siz de ayak uydurmuşsunuz. Atatürkün dış politikasını iyi okuyun bence. Komşularıyla iyi geçinme anlayışına dayanır. En başta Rusyayla. Sonra bilmem haeriniz var mı Atatürk sadabat ve balkan paktlarını kurmuştur. doğuda afganistan iran ve suriye ile batıda yunanistan bulgaristan ve romanya ile. Atatürk ün dış politikası öyle AB kapılarında sürünmek, gümrük birliğiyle her yıl zarar etmek falan değildir. o tam bağımsızlıkçı bir liderdir.
ikincisi siz hem Apo yla görüştü diye perinçek'e laf atıyor hem de resen pkk nın tezlerine çanak tutuyorsunuz. PKK değil mi ki şu anki stratejik dğeişiklik nedeniyle federasyon isteyen. siz manevi olarak Apoyla el sıkışmışsınız o zaman manifesto bey. ayrıca Atatürkün ne mutlu türküm diyene sözünü de eleştirdiniz aa o tabi sizin gib insanların bu sözün altında yatan derin anlamı anlayacağınızı düşünerek böyle bir söz söylemişti. yoksa daha alt seviyede bir cümle kurardı muhtemelen. Ne mutlu Türk olana demez Atatürk ne mutlu Türküm diyene der. ona göre bu ülke sınırları içinde yaşayan etnik kökeni ne olursa olsun kendini türk hisseden ve devlete anayasal vatandaşlıkla bağlı herkes Türktür. Türk ırki anlam ifade etmek şöyle dursun asıl kürt sözcüğü ırkçıdır. BuGÜN YAPILAN IRKÇILIĞIN FARKINDA DEĞİL MİSİNİZ. Bir de kalkmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olsun diyorsunuz. bu kadar saça bişey varmı Bir fransız veya onların endi deyimiyle frank kendine milleti sorulduğunda ben fransalıyım mı der. ya da ben fransa cumhuriyetiliyim mi der. orda da elli tane etnik grup var aa kimse kalkıp böyle birşey demiyr. diyemez de zaten anında hapsi boylar ya da öldürülür. aynı şey ingiltere aynı şey italya için de geçerli. Ama Türkiye, Türkiye farklı Türkiyeye gelince böl parçala yönet. Bilmiyorsanız söyliyim modern milletler çok etnili olurlar. zaten büyük milletlerin özelliğidir bu. Türk sadece bir addır. bir isimdir. unutmayınki o türk adını verenler çok farklı etnik kesimlerden geliyordu. ittihatçılarda ve kemalistlerde arabıda arnavutu da ardı. hatta en önemlisi Türkçülüğün esaslarını yazan bir kürttü. bu çok önemli bir arıntıdır. Bir isi seçilmiştir. aa bazı aklı evveller aklı sıra demokrasi diyerek ırkçılık yapıyorlar. ırka dayalı devlet kurulur mu. bu o kadar saçma ki. Bir de daha önceki yazılarda kalkmış Atatürk ü övüorsunuz. neymiş efendim o bize yol göstermişti o nedenle AB ye girmeliymişiz. yok böyle birşey ne utlu türküm diyene sözündeki o basit vurguyu bile anlayamayan, Atatürkün dış politikasını bilmeden onu AB ci diğer bir deyişle şerefsiz yapan biri daha çok fırın ekmek yemelidir. Bu arada seninle yaptığım tartışmalarda gözlemliyorum sıkışınca bana lütfen sen komünistsin diye saldırma. çünk değilim olan insanlara da saldırma. ne düşünüyorsan ne biliyorsan o kürtçü partine de güveniyorsan kalk onu savun. sıkışınca laf cevap bulamayınca kısacası ''mat''olun ca işine gelmeyince kahrolsun komnizm kahrolsun komünizm oh valla e bende kahrolsun liberalizm diyim sabaha kadar slogan atalım. düşünce üret biraz tabi ne mutlu türküm diyene sözünü bile ırkçı anlayacak biri ne kadar üretir bilemem
redyellow 27.04.2006, 15:11 "SAKALLI AHMET"i son zamanlardaki ABD karşıtı çıkışları ve dik duruşu sebebiyle kutluyorum.
bazıları yabancı güçlere karşı dik duracaklarına kendi vatandaşlarına karşı DİKLENMEYİ bir marifet sayıyorlar.
Bu aralar da sanırım bu mosa başladı..
Sevgili yobazlarımızın Amerika karşıtlığı(!) halleri dillerde..
Önce İran Cumhurbaşlanı şimdi de Ahmet :D
e hadi hayırlısı..
redyellow 28.04.2006, 09:05 Bu aralar da sanırım bu mosa başladı..
Sevgili yobazlarımızın Amerika karşıtlığı(!) halleri dillerde..
Önce İran Cumhurbaşlanı şimdi de Ahmet :D
e hadi hayırlısı..
MOSA'nın ne olduunu bilemediğim için bi şey diyemiyeceğim.
Amerika karşıtlığı konusunda keşke herkes samimi olsa, sağcısı, solcusu hiç farketmez keşke samimi olsalar.
iktidara gelince amerikancı olmasalar.
Ama en azından İran Cumhurbaşkanının Amerika karşıtlığı tartışılmaz bir gerçektir.
"SAKALLI AHMET" bu konuda bizimkilere fark atar.
Adalet:) Şemdinlide halkını bombalayanlara "aferin iyi çocuklar" diyenleri aklayan ...paşa el eteği öpmeden hangi adaleti uygulayabiliyorsunuz?
İnsan hakları daha durun bakalım işkence iddiaları daha yeni yeni aşılıyor,vatandaşları arasında ayrımcılık yapan sistemi yeni yeni aşıyoruz.
Yobazlık bitmemiş hala..
Sayın manifesto..TBMM'de araştırmalarıma göre 130'un üzerinde Kürt kökenli millet vekili var. Kürtlerin nufusu bu kadar millet vekili çıkarmaya yetmiyor maalesef. İl genllemelerine bakarsanız bunu anlayacaksınız.Yüksek seçim kurulunun resmi sitesinde hepsi var.
HEr millet için meclise bir parti sokarsanız ülkenin hali duman olur..Seçimler tamamiyle özgür bir ortamda yapılmaktadır.Herkes istediği partiye oyunu vermekte serbesttir.Meclise girmek için yeterli oyu alamayan partiyi ''hadi sen gel gir meslice..Sen Bilmem şu ırkın temsilcisin'' demek mi gerekiyor..TBMM herkesin temsilcisidir.Kürtünda, Lazında, Çerkezinde; Türkün'de temsilcisidir.
Kendi kendini temsil etmek isteyen varsa Türkiye Cumhuriyeti misaki milli sınırları içinde yeri olamaz. Bunu yapmaya kalkışanalr bölücüdür. Kısaca teröristtir.
Şemdinlide olan bombalama olayını PKK kanadı ve onun yandaşları çok abarttı..Ben tama olarakişin gerçeğini bilmiyorum. Yakalan bir askeri aracın içinde bomba ele geçiriliyor..Aklıma şöyle bir soru geliyor..Askeri aracın içinde silah yerine çiçek mi olmalıydı?:)
Lütfen takiyyeciliği bırakın. Atatürk ilke ve inkilapları her bireye yeterli yaşama hakkını veriyor. Ama siz anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.
Saygılar
murat_ank20 28.04.2006, 21:39 Bana soraack olursanız Herkersin Kendi şahsi düşüncesine saygım var isteyen istediğini giyer takar ama şuda bi gerçekki biz Türkler ne açılmadan anlıyoruz nede kapanmadan Atatürk modernliği getirdi çok güzel ama şimdi giyilen elbiselerin modernlikle alakası yok ... Kızlar yarı çıplak gezer oldu Erkekler küpeli ne çok açılacağız ne çok bürüneceğiz Atatürkün bize bıraktığı değerleri koruyalım... Modern olacağız diye yarı çıplak mı gezmemiz lazım ?
manifesto 28.04.2006, 23:29 Yobazlık bitmemiş hala..
Sayın manifesto..TBMM'de araştırmalarıma göre 130'un üzerinde Kürt kökenli millet vekili var
Bu yobaz lafı artık beni germeye başladı,size sizin üslubunuzla cevap vermeyi inanın çok isterdim ama genede kendime rağmen bunu yapmıycam.
İkincisi evet kürt kökenliler hep vardı ama sorun da bu kürt kökenlilerin sistemde yeri var ama kürtlerin yok.(Ayrıca kürt olmadığımı ifade edeyim)
Kürtlerin nufusu bu kadar millet vekili çıkarmaya yetmiyor maalesef. İl genllemelerine bakarsanız bunu anlayacaksınız.Yüksek seçim kurulunun resmi sitesinde hepsi var.
Sorun bu sayıları az diye temsil imkanı bulamıyorlar.Bazan düşünmüyor değilim gerçekden yobazmıyım diye ama kafamı kaldırıp baktığımda öyle olmadığımı çevremden anlıyorum
Askeri aracın içinde silah yerine çiçek mi olmalıydı?
Siz anlayamamışsınız askeri araçda silah olması değil sorun olan o silahın masum insanlara karşı kullanılması tepki buradan doğdu.
Modern olacağız diye yarı çıplak mı gezmemiz lazım
:) Sanırım hayır çulla çaputla modernlik olmuyor mesele bunun bazı zihinler tarafından hala kavranamaması onlar bu zihni gelişimi gösterebilirse modernlik kavramıda yerli yerine oturacak.Modernlik eylem ve aksiyomlar ülkü ve ideallerdir.Tarihde bizim gibi giyinmemiş binlerce yıl önce yaşamış ama Modern olmayı başarmış insanların eserleri ile dolu
redyellow 02.05.2006, 08:43 Lütfen takiyyeciliği bırakın.
nicki hacı olan kendisi sunni olan ve kendisini müslüman kabul etmeyen arkadaşım.
TAKİYYECİLİĞİ BIRAKIN cümlene aynen katılıyorum.
Lütfen takiyye yapmayı bıraksınlar.
irtica, türban vs. kelimleri bıraksınlar ve içlerindeki gerçek şeyi söylesinler, çıksınlar mertçe biz İSLAM DÜŞMANIYIZ, biz TESETTÜR DÜŞMANIYIZ, biz PEYGAMBER DÜŞMANIYIZ desinler.
TAKİYYECİLİĞİ BIRAKSINLAR.
LÜT-
FEN!
Siz anlayamamışsınız askeri araçda silah olması değil sorun olan o silahın masum insanlara karşı kullanılması tepki buradan doğdu.
Osmanli´nin son, cumhuriyetin de ilk yillarinda, cumhuriyete ramen devlet icinde gerici-kiskirtici ayaklanmalari düzenleyen cumhuryeti baltalayan ittihatci hilefetci takimin var oldugunu bildigimize göre, bu gün asker yapti denilen olaylarin altndaki gercekler de ortaya cikacaktir sayin manifesto.
saygilar
TheGodfather 02.05.2006, 10:02 Lütfen takiyyeciliği bırakın. Atatürk ilke ve inkilapları her bireye yeterli yaşama hakkını veriyor. Ama siz anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.
Saygılar
Tebrikler...Altına imzamı atıyorum..
|
|