Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya / Kumluca / Besikci Köyü
veyinesevdam 20.04.2006, 21:11 Merhaba arkadaslar...
Köyümüz geciminin neredeyse tamamını tarımla sürdürüyor yillardan beri süre gelen ikilik kavgasi artik bitmek üzere ama yinede heryerde oldugu gibi buradada eski kafalar bu kavganın bitmemesi için ellerinden gelen herseyi yapıyorlar.Tabiki buda zamanla köyde bi göç havası yaratıyor zaten kendi kültürümüz hakkında bilgi edinecek bi kaynagımızın olmaması zamanla asimile olmamıza neden oluyor ama yinede kendi kültürümüzü en güzel sekilde yürütmeye calisiyoruz antalyaya yolu düsenler besikci hızırkahya toptaş akcaenis gökbük menevselik vb alevi köylerini ziyaret etsinler ve alvi köylerinin ne derece insancıl sevecen misafir perver olduklarına kendileri sahit olsunlar...
Bütün canları bekleriz Saygılarımla__Hızır Aslantaş__
Merhaba arkadaslar...
Köyümüz geciminin neredeyse tamamını tarımla sürdürüyor yillardan beri süre gelen ikilik kavgasi artik bitmek üzere ama yinede heryerde oldugu gibi buradada eski kafalar bu kavganın bitmemesi için ellerinden gelen herseyi yapıyorlar.Tabiki buda zamanla köyde bi göç havası yaratıyor zaten kendi kültürümüz hakkında bilgi edinecek bi kaynagımızın olmaması zamanla asimile olmamıza neden oluyor ama yinede kendi kültürümüzü en güzel sekilde yürütmeye calisiyoruz antalyaya yolu düsenler besikci hızırkahya toptaş akcaenis gökbük menevselik vb alevi köylerini ziyaret etsinler ve alvi köylerinin ne derece insancıl sevecen misafir perver olduklarına kendileri sahit olsunlar...
Bütün canları bekleriz Saygılarımla__Hızır Aslantaş__
merhaba dost,antalyanın yoğun bir alevi nüfusu olduğunu duydum.alevilerin genel nüfusa oranları ne kadardır?tahtacılar dışında alevi olan topluluklar hangisidir?antalya yörükleri içinde hala alevi kalabilenler varmıdır?merak ettim saygılarımla..
jonathanfix 24.04.2006, 00:54 Sevgili Hızır ASLANTAŞ,
Antalya'da 23 yıl yaşadım, ilinizdeki ilçe ve köylerin (611 köy) tümünü biliyorum. Ben Alevi olmadığım gibi, suni veya başka bir mezhepten de değilim. Antalya'daki Alevilerle çok yakın dostluklar kurdum ve köyünüze de defalarca geldim. Sizin de dediğiniz gibi, köyünüz ve bahsettiğiniz köylerde insanlar çok canayakın ve misafirperver. Antalya alevilerinden gördüğüm dostluk nedeniyle, bu Foruma dün üye oldum. Bulunduğum ilde daha fazla insan tanımıyorum. Beşikçi'den Atalay ailesinden tanıdığım bir kaç arkadaşım da var, ama burada isimlerini vermeyeyim. Biri şu anda Antalya Göksu Mah. de emekli Zir.Tek. biri İzmir'de (Zir.Yük.Müh.) siz onları bu tariften tanırsınız.
Bir de köyleri sayarken, Finike-Arif-Çatallar'ı unutmuşsunuz.
Sözlerimin sonunda, tüm köy halkına bir de yaprağını dökmeyen çınara selam gönderiyorum...
örtmen 07 12.05.2006, 17:06 slm dost bende besikci koyunun kultur mantarı erhan aytekin koyumuz adına boyle tanıtımlar ve sosyal etkinlikler duzenlemen takdire sayan ayrıca ahmet tepesi cinli cınar gibi guzellikleri ihtiva eden koyumuze ilginin cekilmesi lazım diger arkadaslarıma katılıyor koylerimize gelmenizi istiyor hızır arkadasımızıda candan tebrik ediyorum huuuuuu dost
veyinesevdam 27.06.2006, 02:44 merhaba dost,antalyanın yoğun bir alevi nüfusu olduğunu duydum.alevilerin genel nüfusa oranları ne kadardır?tahtacılar dışında alevi olan topluluklar hangisidir?antalya yörükleri içinde hala alevi kalabilenler varmıdır?merak ettim saygılarımla..
merhaba dost antalyanın ortalama 3/1 i alevi ve tahtacılar dışında alevi toplulukları bildiğim kadarıyla yok antalya yörükleri içinde alevi kalanlar ise bizler oluyoruuz
Kendi bilgilerim dahilinde size sunduğum bilgilerde yanlışlık veya eksikler varsa lütfen uyarın
Saygılarımla
Hızır ASLANTAŞ
merhaba dost antalyanın ortalama 3/1 i alevi ve tahtacılar dışında alevi toplulukları bildiğim kadarıyla yok antalya yörükleri içinde alevi kalanlar ise bizler oluyoruuz
Kendi bilgilerim dahilinde size sunduğum bilgilerde yanlışlık veya eksikler varsa lütfen uyarın
Saygılarımla
Hızır ASLANTAŞ
verdiğin bilgiler için teşekkürler dost .bende antalyayı yoğun alevi nüfusa sahip bir yer olarak hem duydum hemde yaptığım araştırmalarda rastladım.demekki doğruymuş.ancak bildiğim kadarıyla tahtacılar dışında,elmalı-tekke köyü gibi bektaşi dergahına bağlı az sayıda,tahtacı olmayan alevi köylerde varmış.ozaman antalya yöresi en çok alevi nüfusa sahip yerlerden bir tanesi.çünkü antalyanın nüfusu son sayımda 1,7 milyonu geçiyor.tekrar teşekkürler.
Melike BESIKCI 27.07.2006, 01:19 ben ayni köydeniz,ama ben almanyada yasiyorum,köyümüz cok güzel,ama alevilik le ilgili egitim ve cem evi gibi bir toplanma yerimiz yok. bunu bizi saglamaya yeltenen bile yok,
SAYIN HIZIRCIGIM ILGILILERE ILETIN;;;;;;;;;
HAYIRLI AKSAMLAR
kervanci 27.07.2006, 14:36 Ama biz tahtacilar olarak arkadaslar göcebe Türkmenleriz... Bizim ne kürtlükle nede Eski Anadolu Halklarinla ilişkimiz yoktur. Varsa da bu sadece son dönemlerde yani son 100 yil icinde oldu. Bu ilişki de cok azdir. Bilginize...
Melike BESIKCI 29.07.2006, 00:00 selam can bende senin fikrindeyim bende sevindim böyle güzel tanitigi icin hizir canimizin,sevimli sirin köyümüzdür,birbirilerini tutmasini, GELIN BIRLLIK OLALIM CANLAR:HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI
alevi_caferi 12.10.2006, 19:43 Kumlicanin Merkezde Alevİ Var Mi?ve Kumlucadakİ Alevİ KÖylerİnİ SÖyler Mİsİnİz?
Kumlicanin Merkezde Alevİ Var Mi?ve Kumlucadakİ Alevİ KÖylerİnİ SÖyler Mİsİnİz?
kısmen evet, mesela ben kumlucada ikamet ediyorum ,ama kaşlıyım ,bunun gibi işi veya durum gereği böle durumlar var . kastetiğiniz bu deyil ama yinede belki bilmek istersiniz. HIZIR SENİDE TEBRİK EDİYORUM:thumbup1:
xolxol_12 24.12.2006, 14:53 Öncelikle ben Bingöl-Yayladereliyim..
Antalya'da beklenen alevi nüfuzunun normal oranların üstünde olmasını ben Şah Hatayi(İsmail)'nin seçtiği ''şahkulu''ismindeki vezirinin Tarihte ilk olarak Antalya'da gerçekleştirmiş olduğu ''Şahkulu isyanına'' bağlıyorum...Ama şu ana kadar Bir çok anltayalı arkdaşım olmasına rağmen ben hiç Alevi kültürünü taşıyan olanına rast gelemedim
Antalya alvilerinin daha çok Antalya'nın hangi yöresinde olduğu hakkında bana bilgi verebilecek olan Antalya tarihini iyi tanıyan bir arkadaş var mı?
Şimdiden teşekkürlerimi sumarım
xolxol_12 24.12.2006, 14:57 Arkadaşlar bir de ben mümkünse Herhangi Bilgin bir Antalyalı arkadaşımız tarafından ''Tahtacılar nedir'' , ''Tahtacılar nereden gelmiştir'' , ''Tahtacılar ismini nereden almıştır'' bu sorularıma yanıt vermesini mümkünse istiyorum...Teşekkürler..Antalya'yı seviyorum
SAYGILARIMLA....
Arkadaşlar bir de ben mümkünse Herhangi Bilgin bir Antalyalı arkadaşımız tarafından ''Tahtacılar nedir'' , ''Tahtacılar nereden gelmiştir'' , ''Tahtacılar ismini nereden almıştır'' bu sorularıma yanıt vermesini mümkünse istiyorum...Teşekkürler..Antalya'yı seviyorum
SAYGILARIMLA....
ben antalyalıyın ama sizin dediniz yada kastetiğiniz kadar aydın deyilim
size bir site adresi vericem aşa yukarı butün bilgiler var forum kurallarına umarım ters düşmez
http://www.tahtacilar.com/yanyatirdedelik.html
gelelim nerde bulunduklarına akçeniş/elmalı ,çatallar gökbük menevşelik/finike hızırkaya toptaş beçikci/kumluca ilçelerindedir
serkanbaki 25.12.2006, 02:52 Arkadaşlar bir de ben mümkünse Herhangi Bilgin bir Antalyalı arkadaşımız tarafından ''Tahtacılar nedir'' , ''Tahtacılar nereden gelmiştir'' , ''Tahtacılar ismini nereden almıştır'' bu sorularıma yanıt vermesini mümkünse istiyorum...Teşekkürler..Antalya'yı seviyorum
SAYGILARIMLA....
arkadaşım tahtacıları anlatayım ben sana ama mersin tahtacısı olarak.tahtacılar alevi türkmenlerdir.ormanlarda ağaç keserek yaşamışlardır.hala günümüzde de görebiliriz ama çok nadir olarak.ülkemizdeki aleviler genelde horasandan gelşmişlerdir.tahtacılar da horasandan gelmişler ve Türkiye'nin genellikle akdeniz ve ege bölgesi civarlarına yerleşmişlerdir.isimlerini de uğraştıkları işten almışlardır.geçimlerini genelde ormanda ağaç keserek sağladıkları için tahtacı adını almışlardır.umarım açıklayabilmişimdir.
veyinesevdam 06.04.2007, 06:19 Merhaba canlar...
Antalyada yaşayan alevilerin (tahtacıların) bütün olumsuzluklara rağmen kendi kültürlerini tam anlamıyla olmasada bu güne kadar taşımış olmaları bile büyük mucize...
Çünkü zaman içinde aleviler çok dışlandı.Çoğu yerde 2. sınıf vatandaş olarak görüldü.En basiti antalyada hala ''tahtacıdan kız alma'' ''tahtacıya kız verme'' kelimeleri telaffuz edilmekte.Bu zihniyet kaldığı müddetçe işimiz zor.
Aslında tam aksine alevilerin dışlanması onları bir arada tutmalı.Kendi kültürlerine biraz daha sıkı sarılmalılar.Ama bu seferde işin içine geçim derdi giriyor.Gelde çık işin içinden..!
Tüm canlara selamlar TÜRKÜ TADINDA KALIN...
kara_kız 13.05.2007, 12:46 selam canlar ben beşikci köyünden özge beşikci bakın soyadımdan belli beşikciliyim ve koyu bi aleviyim köyümüzde sünni çok fazla ama biz alevi halkı beşikci yerlileri olarak asimile olmayacaz örnein hızırkahya köyü asimile edilme yolunca bizim köyümüzde de asimile olamya yüz tutumuş insanlar var ama biz yeni gelen arakdan gelen gençler olarak asimile olmayazac ve en ii şekilde köyümüzü ve benliğimzi koruyacaz teşekkür ederim
kara_kız 13.05.2007, 12:48 bizler dışlanarak bu günlere geldik dediğin gibi dışlandık dışalndık zamanında çok çektirdiler ama şu an ben bi genç olarak her ortamda alnım açık aleviyim diyyorum biz deil onalr utansın bizi dışayanlar utansın...teşekür ederim
Cemoli12 13.05.2007, 12:49 özge seni kutluyorum yoldaş helal olsun sizin gibi canlar varoldukça alevilik her zaman yaşayacaktır saygılar:)
ÖZÜ DOĞRU OLANIN SÖZÜDE DOĞRU OLUR (Hz.Ali r.a)
kara_kız 13.05.2007, 12:51 hızııııııııııııır abiiiiiiiiiiiii ben özgeeeeeeeeeeeeeeee sizi çok seviyorum köüyümüze sahip çıkalıııııııııııııııııııııııım
kara_kız 13.05.2007, 12:52 sağolasın cemcim bizim öüzümüz buu
|