Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben SÜnnİyİm Dİyen Alevİ Dedesİ

Agop
20.04.2006, 22:30
GEÇENLERDE YAKIN KÖYLERDEN BİRİNDE TV KANALINDAN BİRİ ÇEKİM YAPMIŞ DÜN YAYINLANDI BİZDE GEÇTİK TELEVİZYONUN BAŞINA. BAŞTA HERŞEY İYİ HOŞTU SEMAHLAR DÖNÜLDÜ GELİN BAŞI BAĞLANDI DAHA SONRA SUNUCU KÖYÜN MÜREBBİ SİNE MİKROFONU TUTTU VE KENDİNİ TANITMASINI VE BU BÖLGEYE GÖÇ EDİP YERLEŞEN YABANCILAR HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİ İSTEDİ
-------MÜREBBİ: BEN BU KÖYÜN İMAMIYIM. DEDİ VE EKLEDİ BİZ DİNDAR BİR KÖYÜZ YABANCILARA YER SATIŞINA KARŞIYIZ. BAKIN ŞU GELİNİN BAŞINDAKİ YEŞİLE, BU İSLAMIN SEMBOLÜDÜR. DEDİ

ŞİMDİ YUKARIDA BAHSETTİĞİM KÖY BİR ALEVİ KÖYÜ. DAHA DOĞRUSU BEN ÖYLE SANIYORDUM BU KÖYDE NE BİR CAMİ VAR NEDE BENZERİ BİRŞEY VAR. AMA KÖYÜN MÜREBBİ Sİ BÜYÜK BİR SÜNNİ EDASIYLA 'BEN BU KÖYÜN İMAMIYIM' DİYEREK 70 MİLYONA YOBAZLIK TASLADI

BURDAKİ SORUN ŞU ALEVİLERİ SÜNNİLEŞTİREN KENDİLERİMİ, YOKSA DIŞ BASKILARMI (DEVLET , ÇEŞİTLİ GURUPLAR, VB.)

YORUMLARINIZI VE MESAJALRINIZI BEKLİYORUM

BU KÖY BENİM KÖYÜME KONŞUDUR VE ALEVİ OLDUKALRINIDA BİLİYORUM YANİ BURDA AMACIM İMAMLARA YOBAZ DEMEKTE DEĞİLDİR LÜTFEN KONUYU SAPTIRMAYIN

Nesimi
20.04.2006, 22:37
Belliki sunnilerden çok çekmişler gizlenme yoluna gitmişler yada asimile olup müslümanlığı seçmişler artık.

Agop
20.04.2006, 22:40
Belliki sunnilerden çok çekmişler gizlenme yoluna gitmişler HAYIR ÇEKİNECEKLERİ BİR GURUP YOK ÇEVRELERİ GENELDE ALEVİ

Alpha_Phonixis
20.04.2006, 22:41
Devlet girişimde bulunur. Cami yaptırılır . Dedeler köylerden kovulur.

Ama direnen direnir. İsteyen yapardı yani.

Bizi hala " Aleviyim nan ben ! " diyebiliyorsak bu budur .

manifesto
20.04.2006, 22:43
'BEN BU KÖYÜN İMAMIYIM' DİYEREK 70 MİLYONA YOBAZLIK TASLADI

Ne o şimdide imamlara yobaz muamelesi mi başladı.
Yobazlık ortada azıcık insanlara saygın olsun.
Sen mi karar vereceksin kimin neye inandığına,o adam kendisini nasıl tanıtırsa tanıtır buna sen mi karar vereceksin?Daha köyün alevi köyü olup olmadığını bile bilmiyorum diyorsun sonrada bu yorumu yapıyorsun.

erayY
20.04.2006, 22:48
o açıklamayı yapan herif ya uyuşturucu almış yada alkollüydü o zaman ... :)

Nesimi
20.04.2006, 22:51
Kafayı sıyırmışdır kesin Tvde dini programlar izleye izleye müslüman olmaya karar vermiş =)

Agop
20.04.2006, 22:53
Ne o şimdide imamlara yobaz muamelesi mi başladı.
Yobazlık ortada azıcık insanlara saygın olsun.
Sen mi karar vereceksin kimin neye inandığına,o adam kendisini nasıl tanıtırsa tanıtır buna sen mi karar vereceksin?Daha köyün alevi köyü olup olmadığını bile bilmiyorum diyorsun sonrada bu yorumu yapıyorsun.

Şoreş
20.04.2006, 22:56
İlginç valla Canlar.

meymane_usari
20.04.2006, 23:08
bence asimile olmuş olabilirler...

manifesto
20.04.2006, 23:14
ataist aleviler asimile olmuş olmuyor ben imamım diyenler asimile olmuş oluyor.
Bu asimile nemenem bişey anlamadım gitti:)

Fikirlerin malup olsada samimiyetin kazansın Neicthe

Hüseyin69
21.04.2006, 00:33
imam lik alevilikte kutsal bir ünvandir
imam hasan imam hüseyin ve oniki imamlar baslica örneklerdir
bizim memlekette alevilerde imam ismide vardir
alevililerde de dindarlik vardir hatta bizim köyde dede olmadigi halde en dindar aleviler bile var
evet yesil islamin kizil alevilerin sembol renkleridir
ben bu köyün imamiyim demekle yobazlik degilde cenazeyi yikayip kefenleyip defn eden genelde imamdir imamin alevisi sunnisi olmaz
eger gercekten köy alevi köyü ise cami yoksa namaz kilip ramazan orucu tutmayan alevi bir köy ise dede dediginiz kisi cok güzel
gayte yerinde ve saglikli aciklamalar yapmis
haa siz imam denince akliniza yobaz kesim bagnaz kisiler geliyorsa normaldir

ornegin benim dayimin ismi imamdir istanbulda bir beledyeye isi düsüyor görevli soruyor
S-adiniz
bizim ki cevap veriyor
C-adim imam
görevli yine soruyor
S-hangi camiinin imamisiniz
dayim cevapliyor
C-ben sizin bildiginiz cami imamlarindan degilim
benim adim imam dir ve aleviyim diyor

not ayrica büyük harfle yazmayin herkesin gözleri küück görmesede
gözlükleri mutlaka vardi
forumun temizligi disiplini icin lütfen kurallari okumadan mesaj yazmayin

Altaylardan
21.04.2006, 01:51
Belliki sunnilerden çok çekmişler gizlenme yoluna gitmişler yada asimile olup müslümanlığı seçmişler artık.

Herhalde yanlis yazdin, sünniligi secmislerdir demen gerekiyordu galiba.
Aleviligi hala Islamin disinda gösterme cabalarini bir türlü anlamadim gitti.
Aleviligi Islamin icinde gören Alevi vatandaslarimizin (ki bence icindedir)
bizlere verdikleri tepkileri bunlara neden vermezler onu da anlamadim gitti.

Şoreş
21.04.2006, 02:25
Ben valla Müslüman değilim diyen Aleviye ilk kez bu forumda rastladım.Bizde Aleviyiz sonuna kadar Aleviyiz ama çevremde hiç ben müslüman değilim diyen Alevi görmedim.

Hüseyin69
21.04.2006, 02:43
Ben valla Müslüman değilim diyen Aleviye ilk kez bu forumda rastladım.Bizde Aleviyiz sonuna kadar Aleviyiz ama çevremde hiç ben müslüman değilim diyen Alevi görmedim.

aha sores simdi gör
ben aleviyim müslüman degilim

MetinK
21.04.2006, 03:44
BURDAKİ SORUN ŞU ALEVİLERİ SÜNNİLEŞTİREN KENDİLERİMİ, YOKSA DIŞ BASKILARMI (DEVLET , ÇEŞİTLİ GURUPLAR, VB.)

emre Can,
Aleviler kendi kendini Sünnilestirdiklerini sanmiyorum.Alevi diye gecinen bazi odaklar diyorsaniz o baska.Siilik ve Caferilige baglamaya calisanlarin etkisi olabilir.Yani cesitli gruplar dediginiz kesimin.
Köye cami yapilmis ve birileri caminin Alevilikte yeri oldugunu onlara inandirmis ise onlarda böyle bir sey yapmis olabilirler.
Sap ile samanin birbirine karistirildigi günleri yasiyoruz.
Bazen buradaki mesajlari okudugumda ben bile celiskiye düsüyorum.
Acaba Alevimiyim diye.:hopala
Anlayan anlar ne demek istedigimi.Anlamayanda anlayandan anlamaya calissin artik.

sevgiyle...

not:Forumda tamamen büyük harflerle yazmak yasaktir.Lütfen bu kurala uyalim

uygar78
21.04.2006, 04:30
aha sores simdi gör

heyhat ben aleviyim müslüman degilim ne demek yaa??

bundan sonra aleviyim hemde hristiyanımmı diyeceğiz yada alevi yahudimi olacagız bu ne biçim iştir bu ne biçim sitedir anlamadımki siz kafamı buluyorsunuz bizlerle

nesiniz öyleyse kimsiniz kimliğiniz nedir?

güldestim
21.04.2006, 12:28
İmam bence ne konuştuğunu bilmiyor.Ya da orası gerçekten alevi köyü değil.

manifesto
21.04.2006, 12:45
aha sores simdi gör

Okus bokus abraka dabra:)
Bunu demek şapkadan tavşan çıkarmak kadar marifet ister.:)

gamsız seyyah
21.04.2006, 13:55
dostlar aleviliği fanus içine sokmayın,görmeyin.aleviliğin temel yapı taşlarından biri olan insan sevgisini ve anti ayrımcılığı hiçe saymayın.bunlardan sebep alevilik bugün tam anlamıyla bilinmiyor ve tam anlamıyla tanınmıyor.açıkçası insanların beni tanıdıktan sonra alevilere ilgi duyması ve "biz aleviliği böyle bilmezdik" demesini istemiyorum.memleket üstünde yaşayan herkes aleviliği öğrenecekki ağzınızda dolanan asimile sözcüğünü kullanmayalım.
her dinde ve mezhepte olduğu gibi alevilikte faşizime karşı bir müslüman mezhebidir.bütün aleviler "biz faşist değiliz" der ama bu topikte yazan bazı arkadaşlar gibi farkında olmadan faşistçe bir düşünce içine girerler.imam adını duyar duymaz yobaz etiketini yapıştırmak ve hemen bellekteki kalıba sokmak çok büyük bir gaflettir.bu düşmanlıktan ve kinden öteye geçmez.kaldiki alevilik düşmanlığa karşıdır.buna kesit olarak tanımadan direk düşmanlık beslemek ve aleviyim demek etik olarak ve mantık olarak yanlıştır.
müslümanlığı kabul etmeyerek alevilik olmaz.böyle bişey olsa idi sünni diye bir mezhep olmazdı.yanlızca aleviler ve müslümanlar olurdu.bu düşünce bizi yanlışa iter.müsünmanlığı özünde yaşayan bizleriz.olayı sadece ibadet olarak nitelendiriyoruz malesef.müslümanlığın özü ile aleviliğin özü aynıdır,temeli aynıdır.sünnilik bunun dışına çıkmıştır ve vicdan menfaati ile hareket ederek müslümanlığın temelindeki gerçek insan sevgisinden uzaklaşmıştır.bu konuda marjinal olmaya gerek yoktur,aykırı olmaya gerek yoktur.alevilik herkesin içinde olabileceği aynı zamanda olamayacağı bir mezheptir.öyle hassas bir denge üzerine kurulmuşturki sünnilikte olan sahtelik alevilikte asla yoktur.bu arada sünnilik ile ilgili yorumlarım kesinlikle sünni düşmanı olarak beni nitelendirmesin.kesinlikle düşmanlığım yok.sadece sünnilikte herşey yapmacık olabiliyor.sünnilik inanışı buna izin veriyor.faka aynı şeyi alevilik için söylemek çok zor.
sevin dostlar,her insanı sevinki aleviliği yerine getirmiş olun...

yazdıklarım tamamen kendi tasarrufumdur,bu topikte yazan arkadaşlarıma cevap niteliğinde değildir.kimse üzerine herhangi bişey alınmasın,alınan varsada rahatsızlığımdan dolayı özür dilerim..

Agop
21.04.2006, 16:39
imam lik alevilikte kutsal bir ünvandir
imam hasan imam hüseyin ve oniki imamlar baslica örneklerdir şimdi kardeşim benim burda anlatmak istediğim imam başka senin anlattığın imam başka. ben imam derken diyanete bağlı olan asıl islamdan (alevilikten) uzaklaşmış..... anlamına gelen imam bilmem şimdi laf yerine geldimi. birde tekrar ediyorum bu köy benim komşu köyüm ve işlerine gelince alevinin en koyusu kesilirler ben burda onalrıda kötülemiyorum sadece asimilasyonu anlatmaya çalıştım

Sema
21.04.2006, 17:19
Köyün dedesinin imam kelimesini kullanması sadece köydeki yerini daha rahat ifade etmek için olabilir. Dede-lik ve baba-lık kelimelerinin açılımlarını dışarıda ki insanlar anlayamaya biliyorlar. Fakat dedenin diğer anlatımları, yani gelin başına yeşil takarız, bu islamın rengidir felan gibi sözleri bence müslüman olduklarını kanıtlama çabası olabilir. Kimseye müslümanlığımızı kanıtlamak zorunda değiliz. Bu gibi konuşmalar bizim özümüzü zedeler.

colddream
21.04.2006, 18:29
Asimile olmak bunu kabul etmek var birde asimile olduğu halde olmadığını söylemek. Bu dedenin orada kullandığı sözcük asimile olduğunu alenen söylüyor zaten. Yukarıda sayın mürebbi emre onlar için kötü bir şey söylemek istemiyorum diyor ama onları bizden daha iyi tanıyor demektir. Muhakkaki aynı yöre içerisinde bir etkinlikte karşılaşmışlardır ki bu cümleyi kullanıyor bu köy benim komşu köyüm ve işlerine gelince alevinin en koyusu kesilirler önemli olan kırmızı ile yazılandır. nedemek işlerine gelince aleviligin savunucuları işlerine geldigi için canlarını verip derilerini yüzdürmediler.

ben sunniyim
21.04.2006, 19:33
Kimsenin sünnileri ve imamları yobaz diye tanımlamaya hakkı yok.alevilik mezhebini seçmiş olabilirsiniz, bu sizin tercihinizdir.ama bir imam çıkıp açıklama yaptı diye onu yobaz olarak karşılamanız büyük yanlışlık...

Agop
21.04.2006, 21:00
Kimsenin sünnileri ve imamları yobaz diye tanımlamaya hakkı yok.alevilik mezhebini seçmiş olabilirsiniz, bu sizin tercihinizdir.ama bir imam çıkıp açıklama yaptı diye onu yobaz olarak karşılamanız büyük yanlışlık...
kardeşim önce yazıyı oku sonra efelen! hem biz aleviliği seçmedik alevilik islamın özdür hazreti muhammet'in indirdiği dindir asıl ayrılanlar sizlersiniz. hadi hadi her horoz kendi çöplüğünde öter

Agop
21.04.2006, 21:05
manifesto adlı üyeden alıntı GEL NE OLURSAN OL GENE GEL
kardeşim hem alevilerin önemli bir sözünü kullanıyorsun hemde alevileri kötülüyorsun hem bu adam benim dengim bende bir mürebbiyim ama ben hiç kimseye imamım demiyorum !

cello1907
21.04.2006, 22:31
ya noluyor arkadaşlar.Yaaaaaaaaaaaaa. Ya aleviler farklı bir dinden mi oluyor şimdi.Böyle bir saçmalık mı olur yaaaaaaa.Ben valla bu sitedeki adminlerin ve böyle konuşan arkadaşların aleviliklerinden şüphe etmeye başlıyorum.
Saçma saçma konuşmayın. Biri bir başkasına laf atıyor. diğer de her horoz kendi çöplüğünde öter diyor. O zaman admin arkadaşlar.Böyle konuşan kişileri siteden atacaksınız bu kadar basit
Ben burada konuştuğunuz konunun dışında böyle hakarete dayanan lafları kınıyorum(Gerçi bende biraz ağır konuştum).
bir de nerden çıkıyor şimdi.Alevilik tamam islamın başından beri vardı.Ama bir din olduğunu nasıl söylersiniz.O zaman diğer sünni lerin dedikleri doğru duruma geliyor.
Hani bazı kesim sünniler diyolar ya müslüman olmak istiyorsan önce hristiyan ol ondan sonra müslüman ol. O zaman bu dediklerini sizler doğru kabul ediyorsunuz.

Ha diyeceksiniz biz tartışıyorum.Amennah güzel tartışalım. Ama aleviliği bir arkadaşımızın dediği gibi bir fanusa niye koyuyorsunuz.
Bende Tokatın turhal/ Çaylı kasabasındanım.

bu kadar basit.Lütfen admin beyler bayanlar.Dikkatli olalım.

Nesimi
21.04.2006, 22:38
heyhat ben aleviyim müslüman degilim ne demek yaa??

bundan sonra aleviyim hemde hristiyanımmı diyeceğiz yada alevi yahudimi olacagız bu ne biçim iştir bu ne biçim sitedir anlamadımki siz kafamı buluyorsunuz bizlerle

nesiniz öyleyse kimsiniz kimliğiniz nedir?

Babacan hiç kafan bulanmasın bizler Aleviyiz hatta ben Aleviliğin membaından gelmişin Dersimliyim =)

Aleviyim hemde Hristiyan demiycez, Aleviyim Yahudiyim Demiycez, Aleviyim Müslümanımda demicez çünkü Bu üç dinde bizimle pek alakası olmayan inanclar ama bunlardan güzel yönleri almışız tabiki. Biz Kendimize sadece Aleviyiz demeliyiz. Hristiyan olsak Kiliseye, Yahudi olsak sinagoğa, Müslüman olsakda camiye giderdik ama bizim toplanma mekanımız Cemevidir. İnancımız bu üç dininde üstündedir çünkü biz Aleviler İnsanı referans alırız. En önemli varlık, isa, musa, muhammed yada Buda değildir İNSAN'dır.

sevgiler saygılar

Nesimi
21.04.2006, 22:43
ya noluyor arkadaşlar.Yaaaaaaaaaaaaa. Ya aleviler farklı bir dinden mi oluyor şimdi.Böyle bir saçmalık mı olur yaaaaaaa.Ben valla bu sitedeki adminlerin ve böyle konuşan arkadaşların aleviliklerinden şüphe etmeye başlıyorum.
Saçma saçma konuşmayın. Biri bir başkasına laf atıyor. diğer de her horoz kendi çöplüğünde öter diyor. O zaman admin arkadaşlar.Böyle konuşan kişileri siteden atacaksınız bu kadar basit
Ben burada konuştuğunuz konunun dışında böyle hakarete dayanan lafları kınıyorum(Gerçi bende biraz ağır konuştum).
bir de nerden çıkıyor şimdi.Alevilik tamam islamın başından beri vardı.Ama bir din olduğunu nasıl söylersiniz.O zaman diğer sünni lerin dedikleri doğru duruma geliyor.
Hani bazı kesim sünniler diyolar ya müslüman olmak istiyorsan önce hristiyan ol ondan sonra müslüman ol. O zaman bu dediklerini sizler doğru kabul ediyorsunuz.

Ha diyeceksiniz biz tartışıyorum.Amennah güzel tartışalım. Ama aleviliği bir arkadaşımızın dediği gibi bir fanusa niye koyuyorsunuz.
Bende Tokatın turhal/ Çaylı kasabasındanım.

bu kadar basit.Lütfen admin beyler bayanlar.Dikkatli olalım.

O kadar kafa yormaya gerk yok, kimseyi siteden de atmak yok aksine bu farkı kabullenmek gerek. 1000'lerce yıldır müslüman ümmetçi Osmanlının ve Hanefi mezhebinin savunucusu TC'nin altında yaşadık. halada yaşıyoruz. Sistem öyle bir sistemki Alevileri Müslüman kesimin içine entegre edip eritmek için Alevi köylerine cami yapıyor. En basit örneği 12 Eylülden sonra TUncelide çoğu köye cami yaptılar noldu? hayatında cami görmeyen insanlar camiye gidip namaz mı kıldı ? Hayır. doldurdular hayvanlarını, ineklerini, Koyunlarını ahır olarak kullandılar, Şimdi bu gerçeklik sunni insanlara ağır gelebilir ama bizim mabedimiz cami değil. Bu olayın farkına varmka önemli asimile olmamak önemli. Müslüman olsak bu kadar eziyet çekmezdik yıllar boyu giderdik camiye kılardık namazı yatardık evimizde ama alakamız olmayan inancı bize dayatmıyorlarmı yok uyanık olmak gerek canlar. Özümüzü kaybetmemek gerek...

Hüseyin69
21.04.2006, 22:56

sunni arkadasimizin bu mesaji bana göndermedir
sn sunni yobaz her yerde yobazdir girtlagina kadar insani kamil kazanina düsse dahi yine yobazligindan vaz gecmez
alevide herzaman alevidir kelle verir ama özünde zerre kadar taviz vermez
ben alevilik mezhebini secmedim benim annem babam alevidir hemde ehlibeyt soyuna dayanan bir ocak ile
ha aleviligi secip yok alevilik böyledir söyledir dienlere sözümüz olmaz ama
asimile olmus satilmis aleviler benim nazarimda bedenini satmislarla es degerdir
ben sunni olsaydim mutlaka tanidik yada akrabalarimdan bir kac kisi marasta corumda ve sivasta olurlardi bundan kesin emin olabilirsin cünki ben yerimden kipirdamasam kardesim komsum vs geregini yerine getirirdi

cevrede sesiz sakin kendi halinde kapi komusuyla iyi iliskileri oldugu bilinirdi kimsenin aklina o bir karincayi incitecek kadar gaddar degil diye bilinirdi ama kendisine ait isyerini kapatirken ogluna olgum sen git ben camiye gidip geliyorum diyor ve bir gün sonra adina allah icin dedigi bir katliama katliama imzasini atiyor

kirmiziyla yazdigim olay 2004 oluyor enistemin de iyi tanidigi bir komsusudur enistem anlatmisti senin alintina umarim iyi bir cevaptir lakin enistem olayi hepisini anlatmist ama aklimda kalanlari yazdim

Agop
21.04.2006, 23:42
Çok Saol Can Erzİncanli Lafi GedİĞİne Oturtun

lion12
25.04.2006, 03:08
Bence dış etkenler doğrultusunda kendileri.Yani ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısından bu konuları düşünememe,televizyon ve diğer basın yayın organlarındaki yayınların hep sünni anlayışa göre yapılması ve böylece İslam=Sünnilik gibisinden bir yorum çıkarılması,komşu ilişkilerinde dışlanma korkusu.Hepsinden önemlisi de insanların sahip çıkmamasından dolayı hiçbir şey bilmemesi.Bilmeyen insan doğal olarak bilmediği değeri savunamayacaktır da dolayısıyla bu da asimilasyona davetiye çıkaracaktır.Bu arada sünni alevi dedesi başlığı da gerçektende epey ilgimi çekti.Yakında ateist,Allah'a inanmayan bir alevi dedesi de çıkarsa hiç şaşmam vallahi.Ee ne de olsa koskoca Alevi Derneklerinin başkanları ateistim diyor,ateistim diyen alevi dedesi mi çıkmayacak.Bir o eksikti zaten,yakında o da çıkar merak etmeyin.Allah sonumuzu hayır etsin dostlar vallahi ne diyeyim.

istanbul60
25.04.2006, 03:20
Arkadaşlar asimile edilme diye bir şey yok,

hatırlayınız eski dönemleri, tam tersi alevilik açıldı artık.. insanlar bu kültürün ne kadar temiz ve sıcak olduğunu gördü ve cemevleride o yüzden yayıldı. artık gericileri aşağılamamız lazım. imamların suçu günahı nedir arkadaşlar. bugün hangi camide aleviliği kötülüyorlar yapmayınız lütfen. gerici düşüncesiz olanları sonuna kadar lanetlerim ama lütfen boş yere laf etmeyelim..

CAmileri bişileri doldurdular diye bi laf etmiş bi arkadaş..ç ok kaba, çok kaba arkadaşım bu laflar. ismi ne olursa olsun ibadetevlerine espride olsa, alayda olsa, aşağılayacı bir söz yakışmaz..

Ayrıca imamın alevisi olmaz, sünnisi olmaz. Düşünebilen her varlık olabilirdir mutlaka..

VE Ben aleviyim ama müslüman değilim kişilere sorarım.. CEm esnasında Dede Allah diye seslendiği zaman ordada çıkıp ben inanmam diyormusun??

Agop
27.04.2006, 20:50
Asİmİlasyon Var Hatta Bu Devletİn Resmİ Pol İ Tİ Ka Si

leyla can
27.04.2006, 21:46

biride benim sores can ben müslüman degilim ISLAMmim...

Agop
28.04.2006, 22:03
yaşa can leyla can

ahmet_ali
28.04.2006, 22:50
arkadaşlar sünni kelimesinin anlamına bakarsanız aslında bütün aleviler aynı zamanda sünnidir çünkü Ali'nin yolu Muhammed'in yoludur Muhammed'in yolu Allah'ın yoludur islam dininin özü aleviliktir kişisel görüşüme göre alevi olmayan hiç kimse müslüman değildir ..teşekkürler

canakan
29.04.2006, 12:14
arkadaşlar sünni kelimesinin anlamına bakarsanız aslında bütün aleviler aynı zamanda sünnidir çünkü Ali'nin yolu Muhammed'in yoludur Muhammed'in yolu Allah'ın yoludur islam dininin özü aleviliktir kişisel görüşüme göre alevi olmayan hiç kimse müslüman değildir ..teşekkürler
arkadaşım birazda sen asimile et bakalım alevilik islamdan öncede vardı alevilik bişr mezhep değildir alevilik şiilik değildir alevilik anadolunu dünde olan bugünde olan ve yarında olacak olan bir kültürü kültürdende öte inanışıdır lütfen konu asimile ile ilgiliyken sende bizi burda güzelce bir asimile et
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN

Ayfer_A
29.04.2006, 16:14
Alevilik islamdan öncemi vardi? Bunu ilk defa duyuyorum...

chatlakalper
29.04.2006, 16:26
arkadaşım birazda sen asimile et bakalım alevilik islamdan öncede vardı alevilik bişr mezhep değildir alevilik şiilik değildir alevilik anadolunu dünde olan bugünde olan ve yarında olacak olan bir kültürü kültürdende öte inanışıdır lütfen konu asimile ile ilgiliyken sende bizi burda güzelce bir asimile et
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN

aleviliğin tarihsel gelişimini öğrenmenizi öneriyorum özelliklede başlangıcını:mahsum

Agop
29.04.2006, 23:44
evet alevilik kültür olark isalmdan öncede vardı ama inanç olarak islamın ta kendisidir

Agop
29.04.2006, 23:47
aynı zamanda anketede katılırsanız iyi olur arkadaşlar birde ankette " hiçbir" ni işaretliyenler açılımını yaparlarsa iyi bir sonuç alırım teşekkürler.

canakan
30.04.2006, 15:14
aleviliğin tarihsel gelişimini öğrenmenizi öneriyorum özelliklede başlangıcını:mahsum
sevgili chatlakalper ben bildiğimi açıkladım eğer farklı düşünüyorsanız bunu benden beklemeyi değil yazıyla foruma aktarmanızı beklerim

Agop
30.04.2006, 16:24
arkadaşlar tartışmaıza gerek yok herkez kendi fikrine ve karşısındakinin fikrine saygılı davransın

Agop
16.05.2006, 23:21
bu bölüme artık yazan kalmadı. acaba kapatmam gerekiyormu?

Serkan_Devrim
17.05.2006, 13:03
bu bölüme artık yazan kalmadı. acaba kapatmam gerekiyormu?sizin isteğinize kalmış. kapanmasını isterseniz bana ÖM den bildirin.

dj-pirdeniz
17.05.2006, 13:28
yaw bu hangi köymüs ya:) halla halla imamlik olurda hangi manada??imam demek nedir??*biliyormusun? acaba lütfen bitek camilerdemi imam var yada aklina gelen ilk sey cami imamimi?? himm lütfen cvp yazarsan sevinirim bekleyecem arkadasim..

Agop
27.05.2006, 22:15
tekrar ediyorum burada kullanılan imamlık mertebe anlamındaki imamlık değildir. cami imamlığı anlamındaki diyanete bağlı yobaz imamlık anlamındadır.