Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Askeri bırakmaya hazırız'

celikmslm
19.07.2005, 20:43
KKK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine esir komando er Coşkun Kırandi'yi serbest bırakacaklarını söyledi. Karayılan, askerin güvenli bir şekilde bırakılması için çağrı yapan kurumların komisyon oluşturmasını istedi.

Koma Komalên Kurdistan (KKK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Dersim'de HPG gerillaları tarafından esir alınan askeri serbest bırakmaya hazır olduklarını söyledi. Karayılan, çağrı yapan kurumları komisyon oluşturarak gerekli koşulları oluşturmak için göreve çağırdı.

Dersim'de geçtiğimiz hafta esir alınan komando er Coşkun Kırandi'nin durumu konusunda HPG Komutanlığı ile temas halinde olduklarını ifade eden Karayılan, Türkiye'de bir grup siyasi parti ve sivil toplum örgütünün askerin serbest bırakılması için yaptığı çağrıyı dikkate aldıklarını söyledi. Kendilerinin Kirandi'yi serbest bırakmak istediklerini belirten Karayılan, bunun için uygun bir zemin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Karayılan, çağrı sahibi kurum ve kuruluşların bir komisyon kurarak bölgeye gitmesini ve askerin güvenlikli bir şekilde serbest bırakılması için gerekli ön koşullarının oluşturulması için çalışmasını istedi.

KKK güvence istedi

Dersim'de sürekli bir operasyon durumunun söz konusu olduğunu ifade eden Karayılan, bunun durması halinde askerin serbest bırakılmasının gerçekleşebileceğini söyledi. Dersim gibi bir arazide ordunun operasyon düzenleyerek bir askeri kurtarmasının mümkün olmadığının da altını çizen Karayılan, "Gerçekten niyetleri nedir anlamış değiliz. Kırsal alanda bir kişiyi kurtaramazsınız. Olsa olsa imha edersiniz" dedi. Kendilerinin güvence olmadan Kirandi'yi serbest bırakamayacaklarını ifade eden Karayılan, ancak güven duyacakları kurum ve kuruluşlara esir askeri teslim edebileceklerini söyledi.

'Kuşadası'yla ilgimiz yok'

KONGRA GEL ve HPG'nin Kuşadası'ndaki bombalama olayı ile bir ilişkisi bulunmadığını yineleyen Karayılan, Kürt halkının siyasal demokratik mücadele yöntemini benimsediğini ve bu yoldan kimsenin saptıramayacağını söyledi. Karayılan, Kürt hareketinin meşru savunma anlayışı dışındaki şiddet kullanımını tasvip etmediğini vurgulayarak, böylesi saldırıları "terör" olarak nitelendirdiklerini ifade etti. Kürt hareketinin kendi topraklarında kendini savunmayı esas aldığını belirten Karayılan, bunun temel bir ilkeleri olduğunu belirtti.

'Operasyonu savunmak çarpıtmadır'

Karayılan, son dönemde Kürt siyasi partileri, kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırılara ilişkin Türk basınında yer alan değerlendirmeleri de çarpıtma olarak değerlendirdi. Türk basınının tek yönlü bir yaklaşımı topluma egemen kılmaya çalıştığını belirten Karayılan, artık Kürt sorununun dünyanın gündemine girdiğini ifade etti.

Güney Kürdistan'da federasyon temelli bir çözümün oluşmasının ardından 20 milyonluk Kuzey Kürdistan'da Kürt sorununun görmezden gelinemeyeceğini ve bastırılamayacağını belirten Karayılan "Buna karşı Kürt özgürlük hareketinin bir askeri operasyonla bitirileceğini savunmak ve yaymaya çalışmak bir çarpıtmadır" şeklinde konuştu.

'Güney'e operasyon sonuç vermez'

Türkiye'de bazı çevrelerin özellikle savaşı tırmandırmak istediğini söyleyen Karayılan, aynı çevrelerin Güney Kürdistan'a müdahaleyi bir "oldu bittiye" getirmek istediğini de ifade etti. Güney'e operasyonun savaşı tırmandırmak dışında hiçbir sonuç vermeyeceğini söyleyen Karayılan, "Sınır ötesi operasyondan önce Dersim -Pülümür yolunun güvenliğini sağlasınlar, Giresun'u korusunlar" dedi.

Kendilerinin savaşı son derece kontrol altında yürüttüklerini ifade eden Karayılan, operasyonların kapsamlılaşması durumunda meşru savunma savaşını tırmandıracaklarını belirtti. (AlınTı)

Alevi_Cocuk:3D_NG (27

DiyaR_02
20.07.2005, 17:58
ben bastan beri biracaklarini düsünüyordum. askerler operasyonda öldürmezlerse sag salim ailesine kavusur

munzur_hozat
20.07.2005, 22:24
aaa kürtçe imza var.Kınıyorum seni.
Kendilerini ne sanıyorlarda adam kaçırmışlar.........bak bırakacağız bırakmayın lan milyonlarca onun gibi hazır mehmetçik var ben asskerliğmi yüksek ovada yapmak istedirdim hem bol sevap alırdım.Hemde vatanı en iyi şekilde korumuş olurdum.(teröristleri geberderek umiklerini sıkardım valla)

DiyaR_02
21.07.2005, 13:39
bos konusma
ben imzami istedigim dilden yazarim kimseyi ilgilendirmez!!!orda ingilizce birsey yazili olsaydi bu kadar tepki göstermezdin tabi Kürdce yazinca is degisiyor senin acindan
asil kinanmasi gereken birisi varsa o da sensin sen kim oluyorsunda benim imzama karisabilirsin ne hakla?

Ceyhun
21.07.2005, 17:06
Irkçılık aldı başını gidiyor valla. Birileri evine giden askerleri kaçırıyor. O asker Kürt olsaydı kaçıracaklar mıydı acaba? Birileri de milletin imzasındaki diliyle uğraşıyor. Üstelik kendisi yazıların altına "Kaynak: Unknown" yazan birisi.

chatlakalper
21.07.2005, 17:29
Yöneticilerimiz kürtçe bilmediği için lütfen imzanı değiştirmeni istiyorum Diyar_02 ve aşağıda verdiğim linkde 15. kuralı okursan sevinirim. Öneri ve sorularınızı Pm olarak iletiniz . KONU KAPANMIŞTIR.....
http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=2