Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolunun Türkleştirilmesi ve Türk Tarih Tezi

Tirigan
21.04.2006, 03:14
ANADOLUDAKİ HALKLARIN TÜRKLEŞTİRİLMESİNİN PERDE ARKASI

ATATÜRK VE TÜRK TARİH TEZİ

Anadoludaki halkların Türkleştirilmesinin nedeni Atatürk ve kendisinin Türk Tarih Tezine dayanır.

Atatürk’ün 1930’larda çıkarttırdığı Türk Tarih Tezi’nin temel maddeleri:

1. Türkler, brakisefal ve beyaz ırktandır. Beyaz ırkın anayurdu Orta Asya’dır. (Ne ilginç),
2. Medeniyetin beşiği Türklerin anayurdu olan Orta Asya’dır. (Doğrudur),
3. Göçler sonucu Türkler bir çok yere yayılmış ve uygarlaşmayı tetiklemiştir. (Öyledir),
4. Anadolu’nun ilk yerli halkları Türklerdir; Hititler vs. halklar dahil. (Yok ya),
5. Kürtler dağ Türküdür. Bu yüzden 80 yıl önce Kürtlere dağ Türkü denilmişti. (Vay be),
6. İtalyada yaşamış Etrüskler Türkdür. (Tabi tabi),
7. Irakın güneyindeki Sümer uygarlığını Türkler kurmuştur. (Elbette),
8. Mısır medeniyetinin ilk kurucuları Orta Asyalı brakisefal Türklerdir. (Pes valla),
9. Maya, Aztek ve İnka Amerika uygarlıklarını Türkler kurmuştur. (Hadi ya),
10. 70 bin yıl önce Asya ve Amerika kıtası arasından batmış Mu kıtasında konuşulmuş olan Mu dili Türkçedir,
11. Peygamber Hz. Nuh Türkdür. (Kim değil ki).

Bu teze göre Hitit, Sümer, Etrüsk, Rum, Yunan, Kürt, Macar vs. halklar Türk sayılmaktadır ve Irak, Anadolu, Mısır ve Ege medeniyetlerinin ilk kurucuları Orta Asyalı brakisefal ırkın temsilcileri olarak görülmektedir.

Hititler Hint-Avrupa kavimlerine mensupturlar. Dil ve antropolojik açıdan Türklerden çok farklıdırlar. Hititlerin Türklere benzer hiçbir yanları yoktur. Hititlerin bir kısmı şu an Anadoludaki insanların ataları olabilir. Bilimadamları tarafındanda genellikle Gürcü ve Ermeni kökenli oldukları söyleniyor.

Sümerler tabiki Türk değildir. Sümerler Irakın güneyinde eskiden yaşamış bir halk olup genetik araştırmalarda Kuveytli oldukları saptanmıştır. Sümer dilinin Ural-Altay dilleriyle, özellikle Macarcaya, biraz benzediği için Türk sayılmış. Halbuki Sümer dili 6-7 diğer dillede benzeştirilir. Yapılan bütün benzeştirmelere ve araştırmalara rağmen Sümer dili tek başına bağımsız bir sayılmaktadır.

Etrüsklerin genetik olarak Orta Asya Türkleriyle alakası yok. Etrüsklerin bir kısmını liman ticareti yoluyla Lidyadan İtalyaya gitmişler oluşturur fakat bunlar Anadoluludur, Türk değil.

Yani bu teze göre Avrupa’dan Çin’e kadar uzanan coğrafyadakilerin çoğu Türkdür.

Atatürkün bir sözüde böylede düşündüğünü tastikliyor: “Bu memleket tarihte Türk’tü, o halde Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.”
Bu sözüyle Anadoluda eskiden beri yaşamış bütün halkların Türk olduğunu söylüyor.

Bir başka sözü: “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.”
Bu teze göre Kürtler, Rumlar, Bulgarlar, Makedonlar vs. halklar Türkdür.

ATATÜRK: “ANADOLU 7000 YILLIK TÜRK BEŞİĞİDİR”
Bu sözle Anadoluda Türklerin çok eskiden beri var olduğunu söylüyor. Yani Anadolunun en eski halkları Atatürke göre Türkdür.

Bu gerçekliği Atatürkün kendi yazdığı şiirdede görebiliriz:
“Gafil, hangi üç asır, hangi on asır / Tuna ezelden Türk diyarıdır. / Bilinen tarihler söylememiş bunu / Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak, / Dinleyin sesini doğan tarihin, / Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak / Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin. / Asya'nın ortasında Oğuz oğulları, / Avrupa'nın Alpleri'nde Oğuz torunları / Doğudan çıkan biz / Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz / Türk sadece bir milletin adı değil, / Türk bütün adamların birliğidir. / Ey birbirine diş bileyen yığınlar, / Ey yığın yığın insan gafletleri / Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde, / Hakikat nerede?”

Atatürke göre Alp dağlarına kadar uzanan yerdekiler Türktür (Alp dağları İtalya civarında). Atatürk aslen Makedondur ve Makedonlarıda Türk sayıyor bu tezine göre.

Tuna nehri ezelden beri Türk diyarı demek Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Yugoslavya, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna olmak üzere toplam 10 ülkenin topraklarını katetmek demektir çünkü bu nehir bu ülkelerden geçiyor.

Demek ki bu topraklarda yaşayan halkın büyük çoğunluğu Atatürk göre Türkdür.
Atatürk, hatta, dahada ileri gitmiş ve araştırmacılar yollamış Güney Amerika’ya ki “Kayıp Mu Kıtası” efsanesini araştırsınlar. Bu efsaneye göre 70 bin yıl önce, Pasifik'te batan bu kıta Pasifik Okyanusu'nda, Asya ve Amerika kıtaları arasındaydı ve Avustralya'nın iki katı büyüklüğündeydi. Atatürk, Tahsin Mayatepeki Meksika’ya elçi olarak atamıştı ve Türkçe ile Maya dili benzerlik aranacaktı. Atatürk düşüncesi şu olmalıydı ki araştırmacıları bu efsaneyi araştırmak için yollasın: “70 bin yıl önce Türkler bu kıtadan dünyaya yayıldı”.

Yani dünyadaki birçok halk Atatürke göre Türkdü. Anadolunun yerleşik en eski halklarıda Atatürke göre Türkdü dolayısıylada Anadoludaki halkı Atatürk Türkleştirdi.
1071de Selçukluyla gelenler ise azınlıktır.

GÜNEŞ DİL TEORİSİ

Atatürkün çıkarttığı bu dil teorisine göre ise dünyadaki tüm diller Türkçeden türemiştir.
Atatürk'ün hararetle savunduğu ve bazı üniversitelerde ders olarak okuttuğu bir teoridir.

Alpha_Phonixis
21.04.2006, 03:40
En başta söyleyebileceğim: Nasıl üslup kullanırsan aynı şekilde sana geri döner.

Bir kere ortada bir tez var. Sen alay ederek onu çürütemezsin. Elinde varolanlar sadece alay cümleleri ve varsayımlar .

Yazın hakkında kaynak gösterebilirmisin ?

ernestoguavera
21.04.2006, 21:04
ulu önder atatürk'ün adını kirletiyorsun...
atatürk olmasaydı, ahmet kaya fransızca şarkılar söyleyecekti..bunu unutma!!
yazık...çok yazık...türklüğü aşağılamaya aklın yetmez senin..

bu ülkenin adı TÜRKiye!!!!!!! ve sonsuza kadar da öyle kalacak...

electronicsmemo
21.04.2006, 21:24
ortada bir araştırma değil. unutma ki o ulu, yüce şahsiyet MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bilmediği konular üzerine yorum yapmaz ve şunu da unutma ki herzaman senin gibi gerçekleri inkar eden çıkmıştır ama tarih sayfaları içinde yok olup gitmiştir

ernestoguavera
22.04.2006, 10:23
bu sitede atatürkçülerin itibar puanlarıyla neden oynanıyor????
atatürk'e hakaret eden arkadaşların itibar puanlarının tavan yapması bir tesadüf mü??

Serkan_Devrim
22.04.2006, 11:22
atatürk'e hakaret eden arkadaşların itibar puanlarının tavan yapması bir tesadüf mü??ne saçmalıyorsunuz? yazı başka kültürlerinde türk olduğu hakkında bir iddia ve yazan kişi eleştirmiş. sizin eksileriniz saygısız üslubunuzdan kaynaklanıyor. sitede taban tabana zıt olan kişilerin itibarlarıda yüksek. önemli olan fikirleri saygı çerçevesinde sunmaktır. ayrıca şikayetlerinizi ÖM yoıluyla moderatörlere veya admine bildirin. topiğği kirletmeyin. bu mesajada ÖM ile cevap verin.
saygılar

Şoreş
22.04.2006, 12:11
Anadoluya gelen ilk Türkler Alevilerdir.İlk olarak Çepni Aleviler gelmiştir.Bunu kimse inkar edemez.Bunu bazı kesimler kabul etmez işlerine gelmez.Bu toprakları Aleviler islamlaştırdı ve Türkleştirdi..

MetinK
22.04.2006, 12:54
atatürk'e hakaret eden arkadaşların itibar puanlarının tavan yapması bir tesadüf mü??
henüz bir günlük bir üyesiniz.bu yargilara nasil vardiniz hemen.
itibar puani Atatürkcülügünüze göre degil forumda yazdiginiz mesajin icerigine göre veriliyor.
Forumumuzun adi adindan da anlasilacagi gibi aleviforumdur.Temel nokta Aleviliktir.
Bir günde nasil bu kadar forumu tanidiniz sasirtici.

nickinizde yazdiginiz mesajlara cok yakismis.:komik

Tirigan
22.04.2006, 16:14
Anadoluya gelen ilk Türkler Alevilerdir.İlk olarak Çepni Aleviler gelmiştir.Bunu kimse inkar edemez.Bunu bazı kesimler kabul etmez işlerine gelmez.Bu toprakları Aleviler islamlaştırdı ve Türkleştirdi..

Alevilik diğer bölgelere zaza Kürtleri aracılığyla yayılmıştır. Dikkat edersen alevi bölgelerinin yayıldığı yer Zaza Kürt coğrafyasına çok yakındır.

Alevilik İslam değildir.Zerdüştlükten gelmektedir kanaatimce.

Aleviliğe verilen cami, namaz, hz muhammed gibi değerler sonradan verilmiştir.

Türkmen alevi olmaz. Olanlarda Anadoluda sonradan olmuşur.

Orta Asyadan gelmemiştir alevilik.

Atatürke göre dünyadaki birçok halk türk olduğu için Anadoluyu Türkleştirmiş son 85 yılda.

Uludağ Üniversitesi'nde sosyoloji profesörü Hüsamettin Arslan:
O zaman Türkiye'de yaşayan bir halk vardı ama bu halk kendisini “Türk milleti” olarak görmüyordu. Onlar için iki şey önemliydi: “Devlet ve Müslümanlık.” Cumhuriyet'te, işte bu Müslüman halka “Türk” denildi

Yani 90 yıl önce Anadoludaki halklar kendilerine “Türk” demiyordu.
Türk Milleti ismi ise sonradan Atatürk tarafından halka empoze edilmiştir.
Osmanlı Devleti dönemindede kimse kendine “Türk” demiyordu. Aleviler birisinin kim olduğunu öğrenmek isterse Sunni mi, Alevi mi diye sorardı 90 yıl önce, zaten Türklük son 90 yılda çıktı. Halkta tarihsel olarak Şafi, Sünni ve Alevi olma bilinci vardır. Etnisite, ırk, ulus kavramıyla düşünmek modernlerin bakış açısıdır.
Hatta bazı aleviler kendilerini ne Türk, nede Kürt olarak görüyor, sanki ayrı bir etnik kimlikmiş gibi. Aleviler aralarında bile biz Türkmüyüz, Kürtmüyüz diye kimliklerini tartışırlar. Aleviler son 90 yıla kadar kendilerini Türk diye tanıtmamıştır.
90 yıl önce bu halkın kendine Şafi, Sünni ve Alevi demesinin sebebide o dönemde insanlar dinine göre ayrılırdı, ırkına göre değil. Cumhuriyet döneminde her ulus-devlet kendini bir etnik kimlikle adlandırıyordu, dolayısıylada Atatürk bu müslüman halka konjonktüre uyup bir etnik kimliği temsil eden “Türk Milleti” ismini verdi. Alevilerde otomatikmen müslüman Türk sayıldı. Alevilerin aralarındada kesin bir kanı yok müslümanmılar yoksa değilmiler diye. Sonuçta herkesin kimliğinde “İslam” yazıyor.

Orta asyadan Anadoluya gelmis turkmenler ise azinliktir su an anadoluda.

Anadolunun yerlesik halki ataturku tarafindan turklestirildi cunku ataturke gore onlarda turkdu.

ernestoguavera
22.04.2006, 18:25
henüz bir günlük bir üyesiniz.bu yargilara nasil vardiniz hemen.
itibar puani Atatürkcülügünüze göre degil forumda yazdiginiz mesajin icerigine göre veriliyor.
Forumumuzun adi adindan da anlasilacagi gibi aleviforumdur.Temel nokta Aleviliktir.
Bir günde nasil bu kadar forumu tanidiniz sasirtici.

nickinizde yazdiginiz mesajlara cok yakismis.:komik

üye adını "ATATÜRKÇÜ" olaraK yazmak istediğinde sana gelen cevabı biliyor
musun canım kardeşim?

ernestoguavera
22.04.2006, 19:07
ne saçmalıyorsunuz? yazı başka kültürlerinde türk olduğu hakkında bir iddia ve yazan kişi eleştirmiş. sizin eksileriniz saygısız üslubunuzdan kaynaklanıyor. sitede taban tabana zıt olan kişilerin itibarlarıda yüksek. önemli olan fikirleri saygı çerçevesinde sunmaktır. ayrıca şikayetlerinizi ÖM yoıluyla moderatörlere veya admine bildirin. topiğği kirletmeyin. bu mesajada ÖM ile cevap verin.
saygılar

özel mesaj gönderemiyorum...kusura bakmayın..

"saygısız üslup"???

babam kadar sevdiğim o yüce kişilikle alay edildiğinde neler hissetiğimi anlayabilir misin ?

Serkan_Devrim
22.04.2006, 19:12
özel mesaj gönderemiyorum...kusura bakmayın..

"saygısız üslup"???

babam kadar sevdiğim o yüce kişilikle alay edildiğinde neler hissetiğimi anlayabilir misin ?sayın ernestguavera,
forumda Atatürkçülerin kasten eksi itibar aldığı iftirasını atırsanız buna saygısızlık denir. çünkü öyle bir şey yok. ne kadar sevdiğiniz önemli değil. ben hiç sevmediğim Yavuz Sultan Selim'e bile hakaret edilmesine müsade etmiyorken Atatürk'e hakaret edilmesine nasıl müsade ederim? yazıda sorun yok. herkesin herkesi eleştirme hakkı var. olay bu.
saygılar

ernestoguavera
23.04.2006, 14:57
bu bir gerçek...
bunu kanıtlayabilirim...
avatarı atatürk olanların bir itibar puanlarına bakın...en iyi cevaptır bu size...

Oli
23.04.2006, 15:05
bu bir gerçek...
bunu kanıtlayabilirim...
avatarı atatürk olanların bir itibar puanlarına bakın...en iyi cevaptır bu size...

ne güzel mantık var ya... kimse kimsenin avatarına göre değerlendirmez belki sen ona göre değerlendiğinden öyle gelmiş. bir iki yazına baktım amacın başka senin. belkide daha önce banlananlardansındır ha:sas :garibbak:

ernestoguavera
23.04.2006, 15:09
ne güzel mantık var ya... kimse kimsenin avatarına göre değerlendirmez belki sen ona göre değerlendiğinden öyle gelmiş. bir iki yazına baktım amacın başka senin. belkide daha önce banlananlardansındır ha:sas :garibbak:

bunu anlayabileceğini umardım...atatürk resmi fikirlerinin bir sonucu..atatürk resmi olanlar, atatürkü savunanlar...anlıyor musun?

ben atatürke hakareti bir pkk sitelerinde bir de burda gördüm..
kusura bakmayın...

Alpha_Phonixis
23.04.2006, 15:09
bu bir gerçek...
bunu kanıtlayabilirim...

İtibar puanı -41 olunca böyle oluyor yada :D

Serkan_Devrim
23.04.2006, 15:12
bunu anlayabileceğini umardım...atatürk resmi fikirlerinin bir sonucu..atatürk resmi olanlar, atatürkü savunanlar...anlıyor musun?

kusura bakmayın...Atatürk'e hakaret olduda destek mi gördü? o kişiler uyarı almadı mı? burayı pkk sitelerine benzetmeye ne hakkın var? ileri gidiyorsun.

MetinK
23.04.2006, 15:21
kusura bakmayın...

siz internete fazla girmemissiniz anlasilan.:hopala
aleviforumda hakaret ve irkcilik ,ayrimcilik yapanin isi olmaz.
Elestirmek farklidir hakaret ve asagilamak farkilidir

Hep ayni makamdan gidiyorsun.Bence senin amacin farkli burada.

ernestoguavera
23.04.2006, 15:26
İtibar puanı -41 olunca böyle oluyor yada :D

inan...bunun hiçbir önemi yok...itibar puanı nedir ki??
senden olmayan bir anda düşürebilir...ama gerçek hayattaki itibar böyle değildir.. itibarını kendin düşürüp, yükseltirsin....

bu arada senin itibar puanında fena değilmiş...:p

ernestoguavera
23.04.2006, 15:28
Atatürk'e hakaret olduda destek mi gördü? o kişiler uyarı almadı mı? burayı pkk sitelerine benzetmeye ne hakkın var? ileri gidiyorsun.

asla böyle bir benzetme yapmadım.. yapmam da...
sadece olanları söylüyorum....

ataya hakaretin cezası uyarı kadar basit olmamalı...

ernestoguavera
23.04.2006, 15:32
siz internete fazla girmemissiniz anlasilan.:hopala
aleviforumda hakaret ve irkcilik ,ayrimcilik yapanin isi olmaz.
Elestirmek farklidir hakaret ve asagilamak farkilidir

Hep ayni makamdan gidiyorsun.Bence senin amacin farkli burada.

hakareti ben mi yaptım???kime yaptıysam söyle...

peki sence atatürk faşist mi??

değilse bana hak vermek zorundasın...çünkü ona bu sıfatı yakıştıran birileri var burda...

sessiz mi kalalım?

Serkan_Devrim
23.04.2006, 15:32
asla böyle bir benzetme yapmadım.. yapmam da...
sadece olanları söylüyorum....

ataya hakaretin cezası uyarı kadar basit olmamalı...kurallar aynen uygulanır.

son zamanlarda forumda aşırı derecede ırkçı içerikli yazılar yazılmaya, ırkçı içerikli topikler açılmaya başlandı.
Alıntı:
4. Irkcılık konular hemen silenecektir. Ayretten Propaganda ve Şeriyatçılık ve buna benzer konularda yasaktır!! Yine alevilik dışında herhangi bir inanç/din REKLAMI yasaktır.

bu forum kuralı boşuna konulmadı. forumda ırkçı içerikli yazılar yasaktır. bir insan dünyaya gelmiş olduğu kimlikten dolayı yadırganamaz. insan haklarına aykırı olan bu durum aleviliğin de yetmiş iki millete bir gözle bakma felsefesine terstir. ırkçılık bir insanlık suçudur. forum içerisinde Türk/Kürt/Arap/Zaza/vb her türlü ırkçılık yasaktır. bu tür topikler kilitlenir, bu tür yazılar yazan kişilere karşı da sert tedbirler alınacaktır. ırkçı içerikli yazılar yazanlara karşı yaptırım uygulanacaktır. benzer şekilde pkk ve benzeri yasa dışı terör örgütlerinin propagandası da yasaktır. bu türlü durumlarda kişi uyarılmaksızın adaptasyon dönemine alınır.
forum içerisinde herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum/vb hakkında kaynaksız ve sövücü nitelikte yazılar yazılması uygun değildir. bu türlü provoke edici yazıları yazan kişiler de uyarılmaksızın adaptasyon dönemine alınacaktır.

forumda birbirimize ve herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum/vb hakkında saygı çerçevesinde yorumlar belirtilmeli. aksi takdirde kendimize saygı bekleme hakkımız olmaz.

her türlü ırkçılığı lanetliyoruz. ırkçılık insanlık suçudur ve Alevi öğretisine, felsefesine, kültürüne aykırıdır.

lütfen bu uyarıları dikkate alınız.

saygılar

Aleviforum yönetim ekibi adına
Serkan T.(ali ekber)

kurallar burada. kırmızı olarak belirtilen yerde de söylendiği gibi kişi/önder/vb şahıslara yönelik hakaret ve kaynaksız uygunsuz iddialar yasaktır.

siz böyle bir durum görürseniz modlara şikayet edersiniz.

ernestoguavera
23.04.2006, 15:34
kurallar aynen uygulanır.
kurallar burada. kırmızı olarak belirtilen yerde de söylendiği gibi kişi/önder/vb şahıslara yönelik hakaret ve kaynaksız uygunsuz iddialar yasaktır.

siz böyle bir durum görürseniz modlara şikayet edersiniz.

forum kurallarına saygım var..

sen bu sitedeki yazıları benden daha iyi bilirsin...söylediklerimi mutlaka görmüşsündür...madem ki mod sensin karar senin...

MetinK
23.04.2006, 15:42
hakareti ben mi yaptım???kime yaptıysam söyle.

çünkü ona bu sıfatı yakıştıran birileri var burda..
ben senin yaptigini söylemedimki.
Kim olursa olsun irkcilik,ayrimcilik yapamaz dedim.
Bu sende olabilirsin,ben de ,baskasida.

garcia
23.04.2006, 16:13
arkadaşlar her insanın farklı bir dünya görüşü,düşünceleri olabilir.demek istediğim oki,türklük,alevilik,kemalizm,hepsi karman çorman birbirine karıştırılmış.etnik kimlikler,dinsel kimlikler alt üst olmuş herşey.kimsenin kafatasıyla işimiz yok,insanlar hangi dili anadil olarak konuşuyorsa etnik kökeni odur.bir arkadaş ernestoguevera ismini kendşisine rumuz olarak seçiyor,anlaşılan o ki,bu arkadaş che guevera hakkında hiç birşey bilmiyor.onun bir enternasyonalist olduğunu,arjantinli ve ispanyol bir aileden geldiğini,küba devrimine katıldığını ve sonradan bolivya dağlarında yaralı olarak yakalanıp,işkenceyle öldürüldüğünü,kendisini uyardığımızda ''ben onu bir vatansever olarak düşünüyorum''diyor.evet, doğru o bir vatanseverdir ,ama onun vatanı dünyadır.işte farkda burada zaten.bu arkadaşımız ise hala ne mutlu türküm diyene diye,kurtuluş savaşı yıllarında söylenmiş bir sözü,seksen yıl sonra tekrarlıyor.ernesto arjantinliydi ve aslen ispanyoldu.öbür arkadaş ise,sanki anadoluyu diyar diyar dolaşmış gibi,türkmenin alevisi olmaz diyor.peki pirsultan neydi?pirsultanın yoksul türkmenlerle ilgili bir şiiri bile vardır.örnek olarak,beydililer,çepniler ve bir ismini saymakla bitmeyen bir çok türmen alevi boyu anadoluya ilk yerleşenlerdir.size tavsiyem reha çamuroğlu'nun ismail adlı kitabını okuyun,şah ismaili anlatan bu kitab tarihi gerçeklerden oluşuyor.araştırmadan fikir beyan etmeyin arkadaşlar,birde anadolu aleviliği,ahmet yesevi ve ismaililere dayanır.bu gün yaşadığımız dünyada ortaasyadaki türk topluluklarında alevilik olması,kırgızistan ve özbekistan da aleviler olaması,bu mantığı çürütür.

Gannush
23.04.2006, 17:09
uluslaşma evresi geçiren her halkta tarih yazımı yapılır. ama doğru ama yanlış. türkiye'deki durum da bu. yeni kurulan cumhuriyet kendi uyruğu altına aldığı topluma uygun bir tarih yazımı yapmış... hatalı yanlış yazılan tarafları zaten zamanla eleştirilip düzeltilmiş. 2. dünya savaşının ardından türk tarih tezinin saçma kısımları temizlenmiş... olay bundan ibaret.