Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizde ağlayacakmısınız?

redyellow
21.04.2006, 08:48
Aşağıdaki haberi okurdan çok duygulandım, gözlerim yaşardı. Sizlerle paylaşmak istedim:

"Terör er Ali'yi kümese mahkum etti Silvan'da askerken teröristlerle girdiği çatışmada arkadaşlarını şehit veren Ali Yetlergül büyük acıyla akli dengesini kaybetti. Ali, 22 yıldır bir kümeste yaşıyor.

http://image.haber7.com/haber/29578.jpg

Silvan'da askerken teröristlerle girdiği çatışmada arkadaşlarını şehit veren Ali Yetlergül bu büyük acıyı kaldıramadı. Akli dengesini kaybettiği için vatani görevini tamamlamasına 3 ay kala evine gönderilen Ali, 22 yıldır bir kümeste yaşıyor

Bundan tam 22 yıl önce vatani görevini yapmakta olan Ali Yetlergül ve arkadaşları bir gece teröristlerle çatışmaya girer. Çatışma sırasında 20 yaşındaki Ali, arkadaşlarını kaybeder. Şehit askerlerin başında şoke olmuş bir şekilde bekleyen Ali, bu büyük acıyı atlatamaz. Öyle ki akli dengesini kaybeden Ali, askerlik görevini tamamlamasına 3 ay kala evine gönderilir.
Ali Yetlergül şimdi 42 yaşında. Durumunda en ufak bir düzelme yok. Hâlâ 20 yaşındayken arkadaşlarının şehit olmasına şahit olmanın psikolojisi içinde. Hatta maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi göremeyen Ali'nin durumu her geçen yıl biraz daha ağırlaşmış. İnsanlarla iletişimini koparan Ali ev yerine kümeste yaşıyor.

ANNESİ ÇARESİZ
Konya'nın merkez Meram İlçesi Lalebahçe Mahallesi Yeniyol Caddesi numara 9'da bulunan müstakil evin avlusundaki kümeste yaşayan Ali Yetlergül'ün annesi Fatma Yetlergül, 22 yıldır oğlunun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Oğlunun tedavisi için uzun süre eşiyle mücadele verdiklerini belirten anne Yetlergül şöyle konuşuyor: "Eşimle birlikte uzun sürü çabaladık ama ne yazık ki bir şey değişmedi.

Evimizin yanında bulunan kümeste kalmaya başlayan oğlum her geçen gün daha kötü oldu. Bu sırada eşimi de kaybettim. Sonra 6 çocuğumla yalnız kaldım ve onlara bakmakta zorlanmaya başladım. Oğlum için hiçbir şey yapamıyorum. Şu anda aldığımız 3 ayda bir 300 YTL eşimden kalan maaş, başka hiçbir şeyimiz yok. Durumumuz çok kötü, benim tek istediğim oğluma yardımcı olunması ve en azından bir özürlü maaşı bağlanmasıdır. Şimdi sürekli sokaklarda geziyor ve sigara içiyor."

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=151742

Böyle insanlarımıza devletimizin acilen sahip çıkması, gereken tedavi, yardım vs. derhal yapması lazımdır.

Kendisine acil şifalar diliyorum.

Aze
21.04.2006, 09:09
ya çok kötü oldumm ben ya allah yardım etsin tabi sırf allah dememeliyiz inşallah bir yardım eli uzanır kendisine
canım ya kümeste yaşıyor ve aileside ne kadar zor durumdadır allah ailesinede kendisine de yrdım etsinnnnnnn

lion12
25.04.2006, 03:38
Çok acı bir durum ya bunu yaşıyan bilir.

Hüseyin69
25.04.2006, 04:06
büyük gecmisler olsun acil sifalar diliyorum
peki
bunun sonu nereye varacak diger yandan
asker polis mafya maganda vs kursunuyla sakat kalanlara neden bu kadar ilgi gösterilmez
bu resmi görünce birden semdinllide polis kursunuyla öldürülen 14-15 yaslarinda bir cocugun resmini görür gibi oldum sanki cocuk degil sanki insan degilmis sanki bir tavuk yada bir kus gibi ölü vaziyette cöplügün icinde sanki ölü degilde uyuyormus gibi uzanmis o cocuk resmi
resim ektedir
amacim provakatiflik degil
sadece yarina kadar yarin resmi geri cekecem
sizce bu cocuk uyuyormu ?
ben her gördügümde arkadaslariyla texascilik oynuyormus gibi bir his doluyor icimde

ufuk44
25.04.2006, 11:37
sevgili redyellow

o askerden türk silahlı kuvvetlerinin haberi var mı?eğer varsa da yardım etmediyse o askerin yapmış olduğu en büyük terbiyesizliktir.ama ben askerin tam anlamıyla haberi olmadığı kanısındayım.

ama o asker bu vatan için bu duruma düşmüştür.bu devlet için şimdiye kadar herhangi bir yardım yapılmaması büyük bir ayıptır.

saygılarımla

ufuk44
25.04.2006, 11:38
sevgili canerzincan

resmi gördükten sonra bir insan olarak içinin sızlamaması mümkün değil.

işte bu olayı yapanlar yüzünden başta doğu anaduluda olmak üzere başka bölgelerde insanlarımız askerini, polisini sevmemektedir.

devlet içindeki iki üç zibidinin yaptığı yanlış istihbaratın sonucudur.

umarım bu olayı gerçekleştirenle en büyük cezaya çarptırılır.

saygılarımla.

redyellow
25.04.2006, 12:01
sevgili redyellow

o askerden türk silahlı kuvvetlerinin haberi var mı?eğer varsa da yardım etmediyse o askerin yapmış olduğu en büyük terbiyesizliktir.ama ben askerin tam anlamıyla haberi olmadığı kanısındayım.

ama o asker bu vatan için bu duruma düşmüştür.bu devlet için şimdiye kadar herhangi bir yardım yapılmaması büyük bir ayıptır.

saygılarımla
arkadaşım öncelikle şunu yazayım, ben bu haberi aktarırken herhangi bir kurumu veya kuruluşu/kişiye suçlamak için yazmadım.

gerçekten duygulandım, üzüldüm. onun için paylaşmak istedim.

sen, Türk silahlı kuvvetlerinin haberi varmı demişsin, bunu bilemiyorum, belki vardır belki yoktur.

ama eğer haberleri yoksa bu daha kötü değilmi?

selamlar

okan02
02.05.2006, 21:15
gercekten cok duygulandim dramatik bir olay ama sadece ali bey degil cok ali beyler var bu durumda olan .. hatta dahada kötü durumda olan...
kimisi gözlerini kaybetmis, kimisi aklini, kimisi ayakalrini terör bu lanet olsun

karyatit
03.05.2006, 09:27
büyük gecmisler olsun acil sifalar diliyorum
peki
bunun sonu nereye varacak diger yandan
asker polis mafya maganda vs kursunuyla sakat kalanlara neden bu kadar ilgi gösterilmez
bu resmi görünce birden semdinllide polis kursunuyla öldürülen 14-15 yaslarinda bir cocugun resmini görür gibi oldum sanki cocuk degil sanki insan degilmis sanki bir tavuk yada bir kus gibi ölü vaziyette cöplügün icinde sanki ölü degilde uyuyormus gibi uzanmis o cocuk resmi
resim ektedir
amacim provakatiflik degil
sadece yarina kadar yarin resmi geri cekecem
sizce bu cocuk uyuyormu ?
ben her gördügümde arkadaslariyla texascilik oynuyormus gibi bir his doluyor icimde
sevgili Canerzincan; haberi okumadan kaynağına baktım başka türlü bir haber de baklenemezdi bu tür bir kanaldan.senin yorumun üzerine zaten yazılack bir şey bulamıyorum..o insanın ruhsağlığından pirim yapıp(ki haberin doğruluğu tartışılır????)provike edenler kendileri...yirmiyıl öncesi türkiye yi düşünüyorum da 80 ler.....

serkanB
03.05.2006, 14:18
gerçekten çok acı verıcı bır durum bızım adımıza devletımız adına hepimizin adına eger bır asker yıllar once yasadıgı bır dramı atlatamayıp ve askerlıgıne 3 ay kala bıtırıp evıne gonderılıyorsa bundan en azından askerlıgını yaptıgı yerdekı bırlıgının bunu bılmemesı mumkun degıl.Mutlaka bu drumdan bırılerının haberı vardır.Ve 22 yıl geçtıkten sonra efer bu ınsan halen bu durumda ise yazıkalr olsun bızım gurur duydugumuz askerıyeye. Bende 21 yasında en fazla 4 yıl sonra askere gıdecegım aynı durumun benımde basıma gelmesı durumunda ne yapacagım. gerçekten bu yazıyı okduktan sonra benım askere gıtmek gıbı bır istegım yok artık zorla yapacagım belkı ama bu piskolojı ıle bıraz zorr. redyellow bu gerçeklerı bızımle paylaştıgın için çok tesekkur ederım tebrık ederım senııı