Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Türklerin Tasfiyesi

iyidost69
21.04.2006, 14:37
Beyaz Türklerin tasfiyesi mi

MERKEZ Bankası Başkanı’nın eşi Duriye Yılmaz’ın dünkü Akşam Gazetesi’nde yayınlanan fotoğrafını uzun uzun seyrettim.

İçimden mutlaka bir şeyler yazma duygusu geçti.

Ama karmakarışık duygularımı nasıl kaleme alacağımı da bir türlü bilemedim.

O nedenle, yazının başlığını "Kafamı karıştıran bir fotoğraf üzerine kaotik düşünceler" olarak da koyabilirdim.

* * *

İlk bakışta bu fotoğrafta, beni şaşırtan bir şey yok.

Hemen bütün unsurlar, çocukluğumdan beri tanık olduğum şeyler.

Artık "bir cemaate aidiyeti ifade ettiğine" hiçbirimizin şüphesi kalmadığı bir şekilde bağlanmış bir baş.

Düz ayakkabılar. Sıradan bir duruş.Kadınlık farkı neredeyse sadece türbana indirgenmiş bile diyebilirsiniz.

En tanıdık ama en çarpıcı unsurlar, kapıdaki ayakkabılar.

Üçü de erkeklere ait.

Üçü de çamurlu.

"Acaba bu evin kadınları hiç mi dışarı çıkmaz" diye sordurtan bir görüntü.

Evin girişindeki holde yere gazete káğıtları serilmiş.

Kadının bakışlarında düşmanca veya fanatik bir ifade yok.

Yani, "namazında niyazında bir Türk kadını" diyebilirsiniz.

Dedim ya, bu fotoğrafa bakınca, öyle aklınıza "irtica hortluyor" gibi bir düşünce falan gelmiyor.

Öyleyse nedir seni rahatsız eden, daha doğrusu içine düşen o duygu?

Ağır bir hüzün...

Bir de endişeler...

* * *

Alçak sesle, çekine çekine soruyorum.

Cumhuriyet Türkiyesi’nin yeni "rol modelleri bu kadınlar mı olacak?"

Aynı hüznü ve endişeleri, Ulaştırma Bakanı’nın eşini gösteren o fotoğraf karşısında da duymuştum.

Bazılarının cevabını şimdiden işitir gibi oluyorum:

"Ne yani, rol modeli Laila’dan çıkan kadınlar mı olacaktı?"

Evet bu kadar basit ve sıradan bir cevabın geleceğini bildiğim halde o soruyu yine soruyorum:

Türk kadınının rol modeli bu mu olacak?

* * *

Son zamanlarda parlamentoya giren, bürokraside yükselen insanların eşlerine baktığım zaman ister istemez şu yargıya varıyorum:

Artık eşinin başı örtülü erkeklerin devlet hayatında yükselme şansı, açık olanlardan daha fazladır.

Yine de şunu söyleyeyim:

Asıl itirazım başörtüsüne değil.

Türban kendi başına beni rahatsız etmiyor.

Ama "türbanizm" bir intikam ideolojisi veya masonik bir dayanışmanın parolası haline gelince ürküyorum.

Bir de, kadınının bu zavallı ve hüzünlü görüntüsü düşündürüyor.

Geçenlerde Yassıada duruşmalarına ait bir fotoğraf gördüm.

Önde rahmetli Menderes ve arkadaşları duruyor.

Arkada bin kişiye yakın izleyici var.

İzleyicilerin çoğu, yargılanan Demokrat Partililerin aileleri.

Yarıya yakını da kadın.

Yani eşleri, kızları, anneleri, akrabaları.

Dikkat ettim, o kadar kadın arasında sadece ikisinin başında örtü vardı.

Onlar da türban değildi.

Demokrat Parti, "Yeter Söz Milletin" sloganıyla iktidara gelmişti.

Arapça ezanı yeniden o parti getirmişti.

Üstelik yüzde 60’a yakın oyçokluğuyla iktidar olmuştu.

Üstelik Meclis dışında kalan oy da yoktu.

Yani AKP’ye göre "halkı daha çok temsil eden" bir çoğunluğu vardı.

* * *

Öyleyse o günden bugüne değişen ne?

Acaba köylerden ve varoşlardan gelen bir "garibanizm ihtilali mi" yaşıyoruz.

Acaba bu ihtilal "Beyaz Türklerin tasfiyesi sürecini mi başlattı?"

Acaba "Beyaz Türkler" tasfiye edilince bu ülke daha mı güzel olacak?

Ertuğrul Özkök'den

Deli'nin Yorumu Ve Düşünceleri:

Ertuğrul Özkök'den pek hazzetmem ama güzel yazmış.
Düşündürücü bir yazı..

Zaten bende ısrar ediyorumki;

Mayıs 2007'de laik, eksiklikleri de olsa çağdaş, demokratik ve atatürkçü Türkiye Cumhuriyetine veda edeceğiz.

Selam olsun sana Türkiye İslam Cumhuriyeti.

Geçmiş olsun Aleviler.Geç kaldınız. Yapacak bir şeyiniz yok artık.

"Unutmayın, sadece deliler doğruyu söyler.
Zaten onlar köylerinden kovulmuşlardır."

Deli Aşık

manifesto
21.04.2006, 14:42
Beyaz Türkler=Türk Olmayanlar=Sebatayistler=Yahudi Dönmeleri
:)Evet artık modaları geçiyor, Türkiyeden tasviye edilecekler :)

moycan
21.04.2006, 14:47
Öyle kolaydı Türkiye İslam Cumhuriyetini kurmak.

Öyle bir parti %30 oy aldı diye

Atatürk daha ölmedi.

DAHA ÇOK SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR.

manifesto
21.04.2006, 14:50
moycan bakıyorumda sebatayistleri müdafa ediyorsunuz.
:) meğer neçok taraftarları varmış.
Ama az kaldı gitti gidiyorlar.
Bu münafık zümre ülkeden tasviye edilecek er yada geç
Türkü-Kürde kırdıran, aleviyi-sünniye kırdıran, dindarı yobaz ilan eden,
Dini tahrib edip toplum hayatından söküp atmaya çalışan bu münafıklar er yada geç bitecekler, çünkü millet yükseliyor.

Oli
21.04.2006, 14:53
Ertuğrulda Beyazlardanya tırsmış biraz...
Beyazlar yıllarca sömürdü birazda GARİBANİZMciler sömürsün ne olur ki.
Dün haberlerde izledim çok şeker bi köy insanıydı hanfendi. Herkes Ergun Göknelin eşi gibi çazgır olamazya!

Biz bu kapalılara kızdıkça onları marjinalleştirdiğimizin farkında değiliz. Şeriat istemeyecekleri bile şeriatçi yapıyoruz bence.

moycan
21.04.2006, 14:59
Türkiye Cumhuriyeti zaten ADI ÜZERİNDE egemenliğin milletin elinde olduğu bir cumhuriyettir.

Atatürk bu amacı güderek kurmuştur.

Sabetaycıların,yahudi dönmelerinin v.s. Cumhuriyeti değildir.(Ayrıca benim ilk yazımda bunlara destek vermeyi amaçlamıyordu.Siz yanlış algılamışsınız.)

Benim hedef aldığım İslam Cumhuriyeti ise şeyhlerin,imamların Cumhuriyetidir.(Bknz:İRAN)

manifesto
21.04.2006, 14:59
Biz bu kapalılara kızdıkça onları marjinalleştirdiğimizin farkında değiliz. Şeriat istemeyecekleri bile şeriatçi yapıyoruz bence
Sn.Oli bu ne güzel tesbit:)
Yani hayat süprizlerle dolu.

Benim hedef aldığım İslam Cumhuriyeti ise şeyhlerin,imamların Cumhuriyetidir.(Bknz:İRAN)
Banane İranda yaaa Herkezin orayı adres göstermesi garip:)
Türkiye de egemenlik hiçbirzaman milletin olmadı ki:) yani siz nerede yaşıyorsunuz darbeleri ne çabuk unuttunuz.Egemenlik milletin mi hooppp darbe.
Sabah erken kalkan darbe yaptı bu ülkede:)

Oli
21.04.2006, 15:08
Sn.Oli bu ne güzel tesbit:)
Yani hayat süprizlerle dolu.

manifesto hayal kırıklığı yaşama ama senin sonradan marjinalleşenlerden olduğunu zannetmiyorum. beynimde cüppeli, yüzüne jilet vurmamış bir manifesto silüeti duruyo. :buyukgoz:

sende Beyaz islamcısın. benim kastım samimi dindarlardı.

:yamukgul: :yamukgul:

Serkan_Devrim
21.04.2006, 15:14
Beyaz Türkler=Türk Olmayanlar=Sebatayistler=Yahudi Dönmeleri
:)Evet artık modaları geçiyor, Türkiyeden tasviye edilecekler :)Türkiye'den niye tasviye edilsinler ki? karşıt görüşleri ülkeden kovma düşüncesi ülkücü zihniyete ait diye biliyordum.

iyidost69
21.04.2006, 15:14
manifesto hayal kırıklığı yaşama ama senin sonradan marjinalleşenlerden olduğunu zannetmiyorum. beynimde cüppeli, yüzüne jilet vurmamış bir manifesto silüeti duruyo. :buyukgoz:

sende Beyaz islamcısın. benim kastım samimi dindarlardı.

:yamukgul: :yamukgul:

Valla ben yazacaktım aynı şeyleri.
Ellerine sağlık.
Biliyorsunuz iran Deviminde ilk önce Beyaz İslamcılar tasfiye edildi.
Ona göre Manifesto..

moycan
21.04.2006, 15:19
İşine gelmedimi banane İran

Darbelere girdik mi de bu topiğe sığmayız herhalde(Darbe taraftarı değilim.Belli olmaz şimdi darbe taraftarı diye yazıyazarsın)

Neyse beni yazı ilgilendiriyordu. Geçmiş olsun aleviler diyordu. Bende daha söyleyeceklerimiz var lafını buna cevaben yazmıştım.

Ama manifesto kardeş öyle boşuna sevinme Alevilerin olmadığı bir cumhuriyet kurmanız yada yaşatmanız mümkün değil.

Yükseliyor dediğin millet içinde bizlerde varız.Hatırlatayım.

manifesto
21.04.2006, 15:19
:) Yapma Sn.Oli bak şimdi hayal kırılkığım yaşandı, ben okumuş adamım 4835 yani nerdeyse hergün de traş oluyorum:)
Hepimiz ne olduysak yaşarken olduk zaten.İnsanları marjinalleştirmemenin yolu onları sisteme dahil etmekdir bunu hepiniz benden daha iyi bilirsiniz:)
Kürtlerden marjinaleşenler olmasının sebebi 80 yıldır sistemin dışına itilmiş olmaları aynı şekilde dindarlardan da olabilir.İşi samimi samimi değil diye ayırmaya başlarsak kendimize göre olur zaten.Bırakalım samimi olup olmadıklarına millet karar versin kötü mü olur:)
Ama manifesto kardeş öyle boşuna sevinme Alevilerin olmadığı bir cumhuriyet kurmanız yada yaşatmanız mümkün değil
Aleviler ile beyaz türkler başlığını toparlayamadım:) alakası yok ki yoksa var mı?

Serkan_Devrim
21.04.2006, 15:23
konu uygun bölüme kaydırıldı.

müttaki
21.04.2006, 15:31
sarı Türk, beyaz Türk, kara Türk, kürt, çerkez, yahudi farketmez

bu dünya kimsenin mülkü değil.

nazım hikmet gibi, halide edip adıvar gibi nice İnsanlığa hizmet sunmuş bir kültür kimlik sahibi değil artık İnsanlığa mal olmuş kimselerdir.

genelleme her zaman Kaideyi bozar. kişiliklerle ve karakterlerle ilgilenmek lazım.

beni en çok düşündüren konu ya Yahudi doğsaydım. o zaman ne olurdum sorusu. Alman olmak, kürt olmak, çinli olmak hepsi normal geliyorda Yahudi doğsaydım acaba Yahudilerin karşıtı olabilirmiydim.

İnsan Cahil olduğu şeyin düşmanıdır. Müslüman kişi ise Cahilse adı Müslümandır.

manifesto
21.04.2006, 15:42
Yahudi olarak doğmak Allahın takdiri olabilirdi müttaki
Ama yahudi olman senin siyonist olmanı gerektirmez di.
Siyonistlik bir tercih ve politikadır, işte beyaz türkler sebataycılar da sadece devlet içinde kümelenmişleri ile yok.Genelleme yapmak heryerde yanlış zaten.Ama hani bari dinime söven müslüman olsa insanın zoruna o gidiyor. Biz bu münafık zümrenin ülke içinde karışıklık ve bölücülük yapanlarına hasımız.Yoksa cemil ipekçi sebataycıymış BANANE:) sen istanbulda patlayan bombaları PKK nın yada herangi bir terör örgütünün üstlerndiğini duydunmu ben son bombaların kimler tarafından patlatıldığını duymadım.
Bazıları karanlıkğı sever puslu havayı sever orada göz gözü görmez çünkü

Oli
21.04.2006, 15:46
beni en çok düşündüren konu ya Yahudi doğsaydım.

teşekkürler müttaki. bir yana seni koyuyom diğer yana diğer islamım diyenleri... ama beynimde cüppeli ve jiletsiz bir müttaki silüeti yok.

hiçbir insan ne olacağını kendi seçemiyor. şimdi aleviyim ama sünnide olabilirdim, budistte olabilirdim. bu coğrafyadayım ve buyum önemli olan bu. ne sünni ile bir problemim var ne yahudi ile.
eskimolara din verdiler de onlar mı kabul etmedi.
ha ermeniyim ha rumun ha arapım ne farkeder ki.

iyidost69
21.04.2006, 15:47
sarı Türk, beyaz Türk, kara Türk, kürt, çerkez, yahudi farketmez

bu dünya kimsenin mülkü değil.

nazım hikmet gibi, halide edip adıvar gibi nice İnsanlığa hizmet sunmuş bir kültür kimlik sahibi değil artık İnsanlığa mal olmuş kimselerdir.

genelleme her zaman Kaideyi bozar. kişiliklerle ve karakterlerle ilgilenmek lazım.

beni en çok düşündüren konu ya Yahudi doğsaydım. o zaman ne olurdum sorusu. Alman olmak, kürt olmak, çinli olmak hepsi normal geliyorda Yahudi doğsaydım acaba Yahudilerin karşıtı olabilirmiydim.

İnsan Cahil olduğu şeyin düşmanıdır. Müslüman kişi ise Cahilse adı Müslümandır.

Bravo Müttaki..
Eline sağlık.
Harika yazmışsın.
Deli Abin gözlerinden öpüyor..

"İnsanoğlu genellikle bilmediği şeyin düşmanıdır.Bilene kadar kimin dost kimin düşman olduğunu bilemeyiz." Deli Aşık

Mesela ben, uzun yıllar tüm sünni kardeşlerimizi düşman, hepsini Kerbela da Hz Hüseyinin başını kesdiren yezit olarak düşündüm. Ama sünni arkadaşlarla tanıştığımda, kaynaştığımda aslında olayın şahsi olduğunu, önemli olanın kişinin kendi öz değerleri ve yapısı olduğunu gördüm. İyi alevi, iyi sünni, iyi ateist, iyi sağcı, iyi solcu vs..olduğu gibi; kötü alevi, kötü sünni, kötü sağcı, kötü solcu vs. olduğunu gördüm. Onun için de iyi bir sünni olan (yanlış anlaşılmasın sünniliği uygulama ve inanç açısından değil) birisi ile evlendim. Ve mutluyum.

"Her şey insanın kendi öz benliğinde başlar ve biter. " Deli Aşık

"Tanrı ile kul arasına girmeye kalkanlar gafillerdir. Çünkü hiç kimse tanrı olma lüksüne sahip değildir." Deli Aşık

müttaki
21.04.2006, 15:49
teşekkürler müttaki. bir yana seni koyuyom diğer yana diğer islamım diyenleri... ama beynimde cüppeli ve jiletsiz bir müttaki silüeti yok.

hiçbir insan ne olacağını kendi seçemiyor. şimdi aleviyim ama sünnide olabilirdim, budistte olabilirdim. bu coğrafyadayım ve buyum önemli olan bu. ne sünni ile bir problemim var ne yahudi ile.
ha ermeniyim ha rumun ha arapım ne farkeder ki.

sana kendimizi beğendireceğiz diye sakalımızı mı keselim oli

kimlik farklılığı nasıl yalansa, suretlerde öyle yalan. İnsanın dışa yansımayan öyle pis bir sureti var ki eminim o suret gözükse kimse evinden dışarı çıkamazdı. :yamukgul:

biz o suretle uğraşıyoruz yoksa sakllı olsak neye yarar traşlı olsak neye yarar :)

manifesto
21.04.2006, 15:51
:) Bu yaklaşımda sakat bir nokda var:) Ben firavunun oğlu olarak doğmuşum firavunluk yapmam lazım:) Böyle bir yaklaşım akıla mantığa sığar mı:)
Akıl niye var ben onu anlamadım okuyup öğrenmek gerçeği bulmak için değil mi? Hz.Ali müslümanmıydı? O nu müslümanlığa iten onu seçmesine etken ne idi?
Bu haliyle zalimden zulmu sorulmaz mazlumada mazlumsun denilmez:) öyle ya mazlum olarak doğmasaydın.Çünkü ırakda bir çocuk olmak şimdi bir mazlumiyet.

52- Bu Kur'ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir(ibrahim)

Oli
21.04.2006, 15:51
sana kendimizi beğendireceğiz diye sakalımızı mı keselim oli

kimlik farklılığı nasıl yalansa, suretlerde öyle yalan. İnsanın dışa yansımayan öyle pis bir sureti var ki eminim o suret gözükse kimse evinden dışarı çıkamazdı. :yamukgul:

biz o suretle uğraşıyoruz yoksa sakllı olsak neye yarar traşlı olsak neye yarar :)

temsil ettikleri simge olarak cüppe ve sakaldan bahsediyorum. yoksa sen sakallı da olsan bu fikirm değişmez. önemli olan beyinde "cüppe" olmaması.:yamukgul:

müttaki
21.04.2006, 16:11
Bravo Müttaki..
Eline sağlık.
Harika yazmışsın.
Deli Abin gözlerinden öpüyor..

"İnsanoğlu genellikle bilmediği şeyin düşmanıdır.Bilene kadar kimin dost kimin düşman olduğunu bilemeyiz." Deli Aşık

Mesela ben, uzun yıllar tüm sünni kardeşlerimizi düşman, hepsini Kerbela da Hz Hüseyinin başını kesdiren yezit olarak düşündüm. Ama sünni arkadaşlarla tanıştığımda, kaynaştığımda aslında olayın şahsi olduğunu, önemli olanın kişinin kendi öz değerleri ve yapısı olduğunu gördüm. İyi alevi, iyi sünni, iyi ateist, iyi sağcı, iyi solcu vs..olduğu gibi; kötü alevi, kötü sünni, kötü sağcı, kötü solcu vs. olduğunu gördüm. Onun için de iyi bir sünni olan (yanlış anlaşılmasın sünniliği uygulama ve inanç açısından değil) birisi ile evlendim. Ve mutluyum.

"Her şey insanın kendi öz benliğinde başlar ve biter. " Deli Aşık

"Tanrı ile kul arasına girmeye kalkanlar gafillerdir. Çünkü hiç kimse tanrı olma lüksüne sahip değildir." Deli Aşık

abi öyle güzel yazmışsın ki teşekkür ederim benimde Alevi kız arkadaşım var ve onunla bir ömür mutlu olacağımı sanıyorum

Tanrı ile kul arasına girmeye kalkan gafillerdir sözü garip geldi bana. peygamberler ve veliler olmasa kim gerçeğe ulaşabilirdi.

bu gerçeğe kılavuzsuz ulaşılamıyor bu bir gerçek. önemli olan Rabbin gerçeğine ulaşmış birini bulabilmek. Allahın ipine sarılın denilen İp olan kişiye.

yusuf-35. De ki: Ortak kostuklarinizdan hakka iletecek olan var mi? De ki: "Hakka Allah iletir." Öyle ise hakka ileten mi uyulmaya daha lâyiktir; yoksa hidayet verilmedikçe kendi kendine dogru yolu bulamayan mi? Size ne oluyor? Nasil (böyle yanlis) hükmediyorsunuz?

Hz. Muhammed'in ben kimin mevlasıysam Alide onun mevlasıdır sözüde bu sözle çelişiyor abi.

Oli
21.04.2006, 16:16
abi öyle güzel yazmışsın ki teşekkür ederim benimde Alevi kız arkadaşım var ve onunla bir ömür mutlu olacağımı sanıyorum

bende müttaki niye alevilerin forumuna takılıyo diyodum. :ehyani
demek sebep buymuş...:yamukgul:

müttaki
21.04.2006, 16:18
bende müttaki niye alevilerin forumuna takılıyo diyodum. :ehyani
demek sebep buymuş...:yamukgul:

sebebi "o" değil "o" benden sonra geldi :)

sizi doğru yola iletmeye geldim :24:

Oli
21.04.2006, 16:21
sebebi "o" değil "o" benden sonra geldi :)

sizi doğru yola iletmeye geldim :24:

sen önden aleviliği tanımaya geldin.. :yamukgul:
sonra onuda çağırdın demek ki.

ama kızı rahat bırak "doğru yol" edebiyatına girme sakın:sarkazm hangisi doğru hangisi yanlış belli olmaz...:uhhm:

müttaki
21.04.2006, 16:23
sen önden aleviliği tanımaya geldin.. :yamukgul:
sonra onuda çağırdın demek ki.

ama kızı rahat bırak "doğru yol" edebiyatına girme sakın:sarkazm hangisi doğru hangisi yanlış belli olmaz...:uhhm:

herkesin yolu kendisine. her koyun kendi bacağından asılır :)