Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi siyasete alet olmaz.

ErdalNET
20.07.2005, 13:28
Eğer ben aleviyim diyorsan, o zaman siyaseti içine almayacaksın. Siyaset yapmayacaksın. Sağcılığın solculuğun alevilikle ne alakası var. Sağcı nedir? Sünniliği siyasete alet edendir. Bunu tarihte başka kim yapmıştır. Muaviye, yezid ve soyu yapmıştır İslam cumhuriyeti olan halifelik dönemini kapatarak yapmıştır. Üçkağıt ile Hz.Aliyi kandırarak yapmıştır. Solculuk nedir? Rusyanın gittiği yoldan giderek kendini ateist sayanların yoludur. Neden biz Pir Sultancıyız demiyorsunuzda biz sağcı veya solcuyuz diyorsunuz. Pir Sultan Abdal döneminde peşinde koştuğunuz bu fikirler yoktu ne vardı peki DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK vardı, ne vardı ALEVİLİK vardı.

Ceyhun
20.07.2005, 18:46
Sağcı nedir? Sünniliği siyasete alet edendir. Bunu tarihte başka kim yapmıştır. Muaviye, yezid ve soyu yapmıştır İslam cumhuriyeti olan halifelik dönemini kapatarak yapmıştır. Üçkağıt ile Hz.Aliyi kandırarak yapmıştır. Solculuk nedir? Rusyanın gittiği yoldan giderek kendini ateist sayanların yoludur.

Kardeş yanlış anlama da birşeyleri tartışmak için o konularda asgari bir bilgiye sahip olmak gerekir sanırım.

ErdalNET
20.07.2005, 19:39
Kardeş yanlış anlama da birşeyleri tartışmak için o konularda asgari bir bilgiye sahip olmak gerekir sanırım.

Beni tanıyormusun da böyle birşeye karar veriyorsun?

Ceyhun
21.07.2005, 10:01
Yazdıklarından alıntı yaptım. Sağcılığın tanımını "sunniliği siyasete alet eden" ve solculuğun tanımını da "Rusya'nın peşinden giden" :) şeklinde yaptığın için söyledim bunu. Nereden tanıyacağım seni.

ErdalNET
21.07.2005, 10:22
Ben ülkemizi ele alarak değerlendirme yapıyorum yani bunu evrensel olarak ele alma. Diğer yerlerde de temel mantık aynı olmakla birlikte araçlar değişebilir.

Ceyhun
21.07.2005, 10:36
Ben ülkemizi ele alarak değerlendirme yapıyorum yani bunu evrensel olarak ele alma. Diğer yerlerde de temel mantık aynı olmakla birlikte araçlar değişebilir.

Valla Erdal arkadaşım. Sen nereyi ele alırsan al, sağcılığın veya solculuğun öyle bir tanımı çıkmaz.

ErdalNET
21.07.2005, 10:45
İyi. senin kafanda bir sağ sol kalıbı oluşmuş sanırım aksi neyi değiştirebilirki......

Ceyhun
21.07.2005, 10:56
Arkadaşım yüzyıllardır tartışılan, hakkında binlerce kitap yazılan, toplumlar arasındaki en büyük tercihlerden biri haline gelmiş sağcılık ve solculuk gibi kavramları "Sunnileri kollamak" veya "Rusya'nın arkasından gitmek" gibi tanımlarla nitelemeye çalışırsan bu benim değil senin kafanda kalıplar, üstelik çok ilginç kalıplar olduğunu gösterir.

munzur_hozat
21.07.2005, 11:06
ya siz ne tartışıyorsunuz anlamdım biraz yapıcı olun bildiğiniz web tasarım ve programcılıkla ilgili bilgileri paylaşında yapıcı öğretici olmuş oılursunuz.aaaa

DiyaR_02
21.07.2005, 13:42
chp senelerden beri alevilik üzerinden oy almamismidir zaten oy sürüsü görmektedir alevileri baska birsey degil! bunu bir türlü anlamadiniz gitti!
munzur hozat demin imzamda kürtce yazdigi icin beni kinadin simdide burada tartismalarda yapici olun diyorsun sen kendine bak önce kendini elestirmen daha iyi olur senin acindan

Ceyhun
21.07.2005, 16:19
ya siz ne tartışıyorsunuz anlamdım biraz yapıcı olun bildiğiniz web tasarım ve programcılıkla ilgili bilgileri paylaşında yapıcı öğretici olmuş oılursunuz.aaaa

Efendim neyi tartışacağımıza, ne konuda ne yazacağımıza bizler karar veririz. Siz değil. Yazmak, tartışmak istediğiniz bişey varsa buyrun siz de katılın. Yok kimin ne yazacağına karar vermeye çalışacaksanız, bence internette boşa veri trafiği yaratmayın. Çünkü bizlerin ne yazacağına karar verme gibi bir hakkınız yok.

munzur_hozat
21.07.2005, 18:16
chp senelerden beri alevilik üzerinden oy almamismidir zaten oy sürüsü görmektedir alevileri baska birsey degil! bunu bir türlü anlamadiniz gitti!
munzur hozat demin imzamda kürtce yazdigi icin beni kinadin simdide burada tartismalarda yapici olun diyorsun sen kendine bak önce kendini elestirmen daha iyi olur senin acindan

CHP hazmedemiyorsunz çünki CHP DEHAPlileri içine almamakta direniyor SHP nin zamanında yaptığı hata belli, gittiler deple seçime girdiler (siyaset nedir bilmeyen sonradan görmüşler) melanet depliler TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE kürtçe yemin etmeye kalktı cesarete bak anlamadığım bunlar nasıl idam edilmedi neyse işte böle kürtçe dil değil lehçe buraya yazman anlamsız TÜRKİYE tanımıyor bırak dünya tanımıyor .Bende kendi bulduğum şifreli diile yazayım olurmu kim ne anlayacak ne bilim kötü bişey olmadığını.Kime mesaj veriyorsun Burada kürtçe bilen azınlıkta en azından türkçe açıklamasını yazarsın asıl ayrımcı sensin.

DiyaR_02
21.07.2005, 18:37
sen git bu düsünceleri devam ettir oldu mu? ben sana hicbir sey demiyorum cunku sen laftan düsünceden anlamaz birisisin!!senin fikrin düsüncen bu kadar iste chpeyle dehapi ne karistiriyorsun sen benim söylemek istedigimle senin anladigin arasinda daglar kadar fark var. siyaseti senin dedelerin cokmu görmüski insanlara siyaset ögreteceksin beni agir konusturmaya zorlama insanligini ögrende gel sen!bu kafayla bir yere varamazsin!

munzur_hozat
21.07.2005, 18:40
sen git bu düsünceleri devam ettir oldu mu? ben sana hicbir sey demiyorum cunku sen laftan düsünceden anlamaz birisisin!!senin fikrin düsüncen bu kadar iste chpeyle dehapi ne karistiriyorsun sen benim söylemek istedigimle senin anladigin arasinda daglar kadar fark var. siyaseti senin dedelerin cokmu görmüski insanlara siyaset ögreteceksin beni agir konusturmaya zorlama insanligini ögrende gel sen!bu kafayla bir yere varamazsin!

polemik olmasın görüşlerimizi açıklayalım yeterli.

DiyaR_02
21.07.2005, 18:40
senin görüs yaptigin yok burada sen inkar etmekten baska birsey yapmiyorsun!

munzur_hozat
21.07.2005, 18:49
Avartardaki Ahmet kaya sanırım ahmet kayayı dinlerim severim aceleciliğinin kurbanı oldu.Geleceği göremedi.Şimdi kürtçe almış başını gidiyor.

DiyaR_02
21.07.2005, 19:08
Bana Gore Ahmet Kaya Hicbir Zaman Aceleci Olmamistir Sadece Onu Anlayaman Geri Kafali, Bagnaz, Cahil Insanlarin Hakaretine Maruz Kalmistir! Cunku Ozgurluklerin Hicbir Zaman Aceleciligi Olamaz

munzur_hozat
21.07.2005, 20:10
Piposu agız kenarında
Bodrum'un entel barında
Herkesin yarğılamaktan
Kimse kalmamış yanında
Sakalları şarap tasında
Dikilmiş barın ortasında
Tanınsın diye bekliyor
Sanırsın dev aynasında
Bir eli televizyonda
Öteki eli basında
Birşeylerin tadı kalmış
Dişlerinin arasında
Başkalarına hümanist
Karısına karşı dayı
Nasil beceriyor bilmem
Ikisi birden olmayı
Konuşurken solcusun
Yaşarken karambolcusun
Oportunizme bulaşmış
Tipik bir orta yolcusun
Bir Allahcı bir kulcusun
Bir davulcu bir pulcusun
Ne kadar inkar etsen de
Hem jigolo hem dulcusun
O yandasın bu yandasın
Hovardasın hep bardasın
Artık rol yapmayı bırak
Sen bir entel magandasın
Behey sanat hırsızı
Behey üretme kabızı
Birazcık efendi ol
Birak elinden şu sazı

DiyaR_02
21.07.2005, 20:19
guzel bir turkudur dinlemeside bana zevk verir. bana bu sekilde cevap vermeye calisiyorsan yanlis yapiyorsun. kimin ne oldugu ortadadir!!

munzur_hozat
21.07.2005, 21:06
seni tenzih ederim ortaya attttım tutanın olur.:)))

DiyaR_02
21.07.2005, 21:15
insanin cani sıkıldığı içinmi ortaya birşey atar hiç sanmam. ortaya attim üstüne alinan alinsin lafindan da gicik kaparim :))

ErdalNET
21.07.2005, 21:16
Doğadan da görüleceği gibi sivriler herzaman yontularak hizaya getirilir.

DiyaR_02
21.07.2005, 21:37
ben cevap vermiyorum cunku: karsi tarafin görüsleri darsa istedigim kadar anlatayim az kaliyor söylenmek istenen o yuzden bu konuya cevap yazmiyorum size kolay gelsin

munzur_hozat
21.07.2005, 21:41
Doğadan da görüleceği gibi sivriler herzaman yontularak hizaya getirilir.
ortaya mı attın tutayım mı

ErdalNET
21.07.2005, 21:47
Alevilikten çok aşırı sağcılık ve aşırı solculuk konuşuyoruz. Herşey birgün orta yolu bulacaktır. Aşırılık birgün sanada banada ve tüm toplumada zarar verir. Herşeyin aşırısı zararlı olduğu gibi bunlarda zararlıdır. İnsanlar aşırıya kaçtıkça kendilerine zarar geldiğini görecek ve en sonunda orta şekere dönecektir. Sözüm yanlış anlaşılmasın

munzur_hozat
21.07.2005, 21:54
İnsanlar aşırıya kaçtıkça kendilerine zarar geldiğini görecek ve en sonunda orta şekere dönecektir.
ooo ne zaman benim yaşım 22 elli yıl içinde olmazsa neye yarar.Biliyorsun toplumsal değişimler bir kaç yılda olmuyor. :)

http://ayavci.free.fr/ataturk/ata.gif

Sıpa_Mansur
22.07.2005, 18:36
bence dinin oldugu heryerde siyaset vardır

Ceyhun
22.07.2005, 18:38
bence dinin oldugu heryerde siyaset vardır

+1

Toplumsal olup da içinde siyaset olmayan hiçbirşey yoktur kanımca. Siyasetsizliğin kendisi de bir siyasettir zaten.

aleviboy
24.07.2005, 11:56
siyaset sorunlardan ihtiyaçlardan ortaya çıkar.Aleviliktede ihtiyaçlar sorunlar var siyaset normal.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 11:58
siyaset sorunlardan ihtiyaçlardan ortaya çıkar.Aleviliktede ihtiyaçlar sorunlar var siyaset normal.

katılıyorum

aleviboy
24.07.2005, 12:10
katılmanıza sevindim, siyaset yapmak için örgütlenmek lazım.Sistem içindeki bir partide haklarımız savunmalıyız.Bölünmüşlük bizim için en büyük tehdit.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:11
katılmanıza sevindim, siyaset yapmak için örgütlenmek lazım.Sistem içindeki bir partide haklarımız savunmalıyız.Bölünmüşlük bizim için en büyük tehdit.

dogru söylüyorsun bu hangi örgüt veya parti olmalıdır ?

aleviboy
24.07.2005, 12:14
parti ismi zikretmek istemiyorum.Tabiki sağ bir parti olamaz.Ancak sadece aleviliği yada sadece ırkçılığı ön plana çıkarmış bir partide olamaz bugünün sartlarında iktidar olmak geniş kitleleri özümsemek ve onların sesine kulak vermekle mümkün.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:18
parti ismi zikretmek istemiyorum.Tabiki sağ bir parti olamaz.Ancak sadece aleviliği yada sadece ırkçılığı ön plana çıkarmış bir partide olamaz bugünün sartlarında iktidar olmak geniş kitleleri özümsemek ve onların sesine kulak vermekle mümkün.

bence yürüyuşler ve eylemler olmalı gucumuzu göstermeliyız herkese

aleviboy
24.07.2005, 12:20
yasal sınırlar içinde tabiki demokratik haklarımızı aramayalıyız.Aleviler provakosyana çok açık bir ortama sahip yürüşler yapılacaksa sıkı organizasyonlarla yapılmalı.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:29
yasal sınırlar içinde tabiki demokratik haklarımızı aramayalıyız.Aleviler provakosyana çok açık bir ortama sahip yürüşler yapılacaksa sıkı organizasyonlarla yapılmalı.

dogru vede Turk Bayraklarıyla yurunmelidir

aleviboy
24.07.2005, 12:31
Tabi olabilir bayrağa karşı olan yoktur.Amaç haklarımıza kavuşmak.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:33
:)) çalışırsak kavuşuruz

Ceyhun
24.07.2005, 12:37
dogru vede Turk Bayraklarıyla yurunmelidir

Bunu anlamadım. Kitlesel gösterilerlerle, hak arama yürüyüşlerle, grevlerle Türk bayrağının ne ilgisi var? Savaşa mı gidiyoruz? Bu şu son günlerde bayrak bahanesiyle solcu-demokrat öğrencilere "yürüyüş yapıyorsunuz niye bayrak taşımıyorsunuz?" diye saldıranları hatırlattı bana. Bayrak bir simgedir ve hak arama yürüyüşleri ile ilgisi yoktur. Yürüyüşlerde taleplerini dile getiren pankartlar taşınır.

aleviboy
24.07.2005, 12:41
Bunu anlamadım. Kitlesel gösterilerlerle, hak arama yürüyüşlerle, grevlerle Türk bayrağının ne ilgisi var? Savaşa mı gidiyoruz? Bu şu son günlerde bayrak bahanesiyle solcu-demokrat öğrencilere "yürüyüş yapıyorsunuz niye bayrak taşımıyorsunuz?" diye saldıranları hatırlattı bana. Bayrak bir simgedir ve hak arama yürüyüşleri ile ilgisi yoktur. Yürüyüşlerde taleplerini dile getiren pankartlar taşınır.
Lütfen konuyu saptırmayalım

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:41

bayrak bağimsızlık simgesidir biz bağımsız olmak için bayrak taşıyoruz bağimsızlık tam bağımsızlık için bayrak taşınmalıdır

aleviboy
24.07.2005, 12:50
bayarağa karşı bir kötü tavır söz konusu değil ama bayrak taşımayan bayrağı sevmiyor diyemezsiniz, artık gösteriş ve şekilcilikten bu miilet kurtulmalıdır.

Ceyhun
24.07.2005, 12:52
bayrak bağimsızlık simgesidir biz bağımsız olmak için bayrak taşıyoruz bağimsızlık tam bağımsızlık için bayrak taşınmalıdır

Evet bağımsızlık simgesidir. Ve bağımsızlık ile ilgili her türlü eylemde bayrak taşınabilir. Ama demokratik haklarını arama eylemlerinde, işçi eylemlerinde, F Tipi hapisaneleri protesto gibi eylemlerde bayrak taşıma ve bayrağı her türlü şeye alet etmek gerekmiyor. Bu şekilciliğe ve birilerinin görmesi amacıyla yapılmış harekete girer.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 12:58
Evet bağımsızlık simgesidir. Ve bağımsızlık ile ilgili her türlü eylemde bayrak taşınabilir. Ama demokratik haklarını arama eylemlerinde, işçi eylemlerinde, F Tipi hapisaneleri protesto gibi eylemlerde bayrak taşıma ve bayrağı her türlü şeye alet etmek gerekmiyor. Bu şekilciliğe ve birilerinin görmesi amacıyla yapılmış harekete girer.

taşınmalı bence sonuçta bayrak taşımanın kimseye zararı yok siz bayrağınızı taşımazsanız bir takım ırkçılar bağramızı bize karşı sankı onların tekelindeymiş gibi kulanırlar bu bayrak sadece onların değil bu ülkede f tipi ceza evlerinde yatanların greve giden işçilerin herhangi bir olayı protesto eden insanların ve çöpten yiyecek toplayan insanlarında bayrağıdır oldugu unutulmamalıdır

Ceyhun
24.07.2005, 13:31
taşınmalı bence sonuçta bayrak taşımanın kimseye zararı yok siz bayrağınızı taşımazsanız bir takım ırkçılar bağramızı bize karşı sankı onların tekelindeymiş gibi kulanırlar bu bayrak sadece onların değil bu ülkede f tipi ceza evlerinde yatanların greve giden işçilerin herhangi bir olayı protesto eden insanların ve çöpten yiyecek toplayan insanlarında bayrağıdır oldugu unutulmamalıdır

Evet. İşte onun için olur olmaz heryerde bayrak taşınmamalıdır. Hem bayrak kısır çatışmalara alet edilmemeli? Hem de sanki ülke içinde bayrağın düşmanı çokca varmış gibi ülke içindeki meselelerde ikide bir bayrak ortaya sürülmemeli. Bu bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağı ülke içindeki politikaya alet etmektir. Halbuki bayrak, birleştirici ve bütünleştirici olmalıdır.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:34
Evet. İşte onun için olur olmaz heryerde bayrak taşınmamalıdır. Hem bayrak kısır çatışmalara alet edilmemeli? Hem de sanki ülke içinde bayrağın düşmanı çokca varmış gibi ülke içindeki meselelerde ikide bir bayrak ortaya sürülmemeli. Bu bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağı ülke içindeki politikaya alet etmektir. Halbuki bayrak, birleştirici ve bütünleştirici olmalıdır.

yanılıyorsun onlar bayrağı taşıdıkça sende taşıyaçaksın çünkü o senin bayrağın onu ırkçılara verme sakın

Ceyhun
24.07.2005, 13:41
yanılıyorsun onlar bayrağı taşıdıkça sende taşıyaçaksın çünkü o senin bayrağın onu ırkçılara verme sakın

İşte diyorum ki Irkçılar böylesine bir simgeyi iç politikada sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Benim de onlara aynı şekilde yanıt vermem düşünülemez. Ben ancak gerektiği yerde o bayrağı kullanırım. NATO'ya karşı bir eylemde kullanılabilir. Bağımsızlıkla ilgili bir talepte kullanılabilir. Buna benzer yerlerde kullanılabilir. Ama sağcılar gibi bir sömürü aracı, iç politikada bir çatışma aracı olarak kullanamam. Bu bayrağın değerini azaltır.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 13:47
İşte diyorum ki Irkçılar böylesine bir simgeyi iç politikada sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Benim de onlara aynı şekilde yanıt vermem düşünülemez. Ben ancak gerektiği yerde o bayrağı kullanırım. NATO'ya karşı bir eylemde kullanılabilir. Bağımsızlıkla ilgili bir talepte kullanılabilir. Buna benzer yerlerde kullanılabilir. Ama sağcılar gibi bir sömürü aracı, iç politikada bir çatışma aracı olarak kullanamam. Bu bayrağın değerini azaltır.

söyledikleriniz düşünsel olarak doğrudur ama toplumsal gerçekçılık olarak benim söylediğim gibi bu olaylarda bayramızı taşımalıyız. bayrak taşımaktan korkmak hata bence

Ceyhun
24.07.2005, 13:57
söyledikleriniz düşünsel olarak doğrudur ama toplumsal gerçekçılık olarak benim söylediğim gibi bu olaylarda bayramızı taşımalıyız. bayrak taşımaktan korkmak hata bence

Ben ise bunun toplumu bayrak üzerinden kamplaştırmaya çalışanlara hizmet edeceğini düşünüyorum.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 14:02
Ben ise bunun toplumu bayrak üzerinden kamplaştırmaya çalışanlara hizmet edeceğini düşünüyorum.

toplum zaten kamplaşmış vazıyete önemli olan şuki bu kamplaşmada bazı çevreler nedense bayrak onlarınmış gibi hareket ediyor ve insanlara saldırıyorlar bizde o gruplara bayramızla karşı durmalıyız

ErdalNET
24.07.2005, 14:46
Alevilik size yetmiyormu da siz siyasetin peşinden koşturuyorsunuz hemde çıkar gruplarının oyuncağı olan siyesetin peşinde.

Ceyhun
24.07.2005, 14:51
Alevilik size yetmiyormu da siz siyasetin peşinden koşturuyorsunuz hemde çıkar gruplarının oyuncağı olan siyesetin peşinde.

Ne demek bu şimdi? Aleviler siyasete müdahil olamaz mı? Aleviler tarih, sosyoloji, felsefe gibi şeylerle ilgilenip kendi siyasi tercihlerini yapamazlar mı? Aleviler oy kullanamaz mı? Alevilerin siyasi tercihleri olamaz mı? Ne çıkar gruplarından bahsediyorsunuz? Kim kimin oyuncağı olmuş. Aleviler bu ülkenin siyasi arenasında etkili olabilecek ve ülke siyasetinde söz sahibi olabilecek bir güçtür. Kimse Alevileri siyasetin dışında bırakmaya çalışmasın.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 14:53
yaw bu tartışmalar uzar gider böyleeeeeee

ErdalNET
24.07.2005, 14:54
Siyasi partilerin başındaki çıkar gruplarının uşaklığını yapan alevilar dışında tepede alevi yönetici var mı?

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 14:55
vala benim oyumu kimse etkileyemez bende kimseye neden şuna oy verdim demem şu alevi dedesi veya cem evinede şu konuşulmuş beni fazla ilgilendirmez

Ceyhun
24.07.2005, 15:05
Siyasi partilerin başındaki çıkar gruplarının uşaklığını yapan alevilar dışında tepede alevi yönetici var mı?

Var. ÖDP'nin Parti Meclisi'nde Aleviler çoğunluktadır. EMEP ve TKP'de de muhtemelen (kesin bilmiyorum) öyledir.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 15:07
Var. ÖDP'nin Parti Meclisi'nde Aleviler çoğunluktadır. EMEP ve TKP'de de muhtemelen (kesin bilmiyorum) öyledir.

eee ne olmuş yani ip aleviler var ne yani alevi çogunluk var diye onlara oy vermek zorundamıyız

Ceyhun
24.07.2005, 15:08
eee ne olmuş yani ip aleviler var ne yani alevi çogunluk var diye onlara oy vermek zorundamıyız

Hayır arkadaşım kızma :) Arkadaş yönetiminde Alevilerin etkili olduğu parti var mı diye sordu. Ben de aklıma gelenleri söyledim. Varsa sen de aklına gelenleri söyle. İstediğine de oy ver. Özgürsün.

Sıpa_Mansur
24.07.2005, 15:11
Hayır arkadaşım kızma :) Arkadaş yönetiminde Alevilerin etkili olduğu parti var mı diye sordu. Ben de aklıma gelenleri söyledim. Varsa sen de aklına gelenleri söyle. İstediğine de oy ver. Özgürsün.

kızmadım zaten ama ip yönetimde olan insanlar var hata partinin başında kurucuları içinde geçlık koları kurucuları özellikle elezığ nerdeyse tamamı alevidir

Ceyhun
24.07.2005, 15:13
kızmadım zaten ama ip yönetimde olan insanlar var hata partinin başında kurucuları içinde geçlık koları kurucuları özellikle elezığ nerdeyse tamamı alevidir

Doğrudur. Ben de onu söylemeye çalıştım. Sol siyaset üzerinde (CHP ve DSP hariç) Alevilerin önemli bir etkisi vardır ve belirleyici roldedirler.

combat
31.07.2005, 22:15
Eğer ben aleviyim diyorsan, o zaman siyaseti içine almayacaksın. Siyaset yapmayacaksın. Sağcılığın solculuğun alevilikle ne alakası var. Sağcı nedir? Sünniliği siyasete alet edendir. Bunu tarihte başka kim yapmıştır. Muaviye, yezid ve soyu yapmıştır İslam cumhuriyeti olan halifelik dönemini kapatarak yapmıştır. Üçkağıt ile Hz.Aliyi kandırarak yapmıştır. Solculuk nedir? Rusyanın gittiği yoldan giderek kendini ateist sayanların yoludur. Neden biz Pir Sultancıyız demiyorsunuzda biz sağcı veya solcuyuz diyorsunuz. Pir Sultan Abdal döneminde peşinde koştuğunuz bu fikirler yoktu ne vardı peki DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK vardı, ne vardı ALEVİLİK vardı.
sağcılık ,muaviye zamanında yoktu.(1789 fransız ihtilali ile tarihe geçmiştir)
solculuk da rusyaya maledilemez.evrensel bir davadır.bir ülkenin sağcısı başka bir ülkenin sağcısını sevmez çünkü hepsi milliyetçilik yapar.hepsi dünya ölçeğinde yerel kalmaya mahkumdur.
sol ise evrenseldir.bir solcuya , devrimciye tüm dünyadaki solcular sahip çıkar.evrensel bir davadır bu.che nin resmini taşıyorsa bir türk ,zaza yada kürt devrimcisi gösterir ki bu dava ırka, milliyete bakmaz.

furkan
06.08.2005, 16:10
siyaset hayatın gerçeği.siyasetin dışında kalırsak kendimizi çok zor durumlarda bulabiliriz.en azından lobi faaliyetlerinin önemli olduğunu biliyoruz.

Serkan_Devrim
01.12.2005, 05:09
siyaset yapmakla, siyasete alet olmak aynı şey değildir. biz alevilerde bu toplumun içinde yaşıyoruz ve siyasette bir sözümüz olmalı. insanların insanlıkdışı işkencelere maruz kalmalarına, halkın yoksulluğa itilmesine, bi yerlere bomba koyup halkın birbirine kışkırtılmasına, ülke içinde yabancı devletlerin üssünü kurarak ve ekonominin yabancı eller tarafından yönetilmesine izin vererek bağısızlığın kaybedilmesine, insanlıkla hiçbir ilgisi olmayan f tipi cezaevine, sadece düşündükleri için insanların hapse atılmasına göz yumulamaz.
HAKSIZLIK KARŞISINDA EĞİLMEYİNİZ
HZ ALİ

YOZCAY
01.12.2005, 19:54
Siyasete alet olmak mı?

Nasıl bir başlık bu demicem çünkü serbest kürsü burası ama siyaset özgürlüğünü savunmamız ve siyaseti yaşamın bir gerçeği ve kaçınılmazı olarak görelim.Özgür bir yaşam için yapılanlar ile emir kulları arasında elbette fark olacak ve özgür insan kimsenin kulu olmayacatır.

Alet kullanarak siyasette onurlu bir yere gelen daha olmadı.

Bu aletlerin siyasette kullanılmaması için aletlik durumuna düşmemek için özgürlüğe sarılın.

"Özgürlük benim karakterimdir" M.Kemal ATATÜRK

Benimde....

Saygılar.

Serkan_Devrim
01.12.2005, 21:23
dostum benim yazımda siyasete alet olmanın iyi bir şey olduğumu yazıyor. ben siyaset yapmanın zorunlu olduğunu ama ona alet olmamak gerektiğini anlatmak istedim. üstelik siyasette birer alevi olrak değil birer ibirey olarak siyasette olmalarının gerekliliğini savunurum.

Serkan_Devrim
01.12.2005, 21:25
ha bu arada bizim amacımız siyasette biryere gelmek değildir. haksızlığa karşı hakkı korumaktır. biz alet te kullanmayız.

YOZCAY
03.12.2005, 21:41
dostum benim yazımda siyasete alet olmanın iyi bir şey olduğumu yazıyor. ben siyaset yapmanın zorunlu olduğunu ama ona alet olmamak gerektiğini anlatmak istedim. üstelik siyasette birer alevi olrak değil birer ibirey olarak siyasette olmalarının gerekliliğini savunurum.

Sevgili Ali Ekber kardeşim bende seni aynen onayladım ve destekledim.Yani sitede Aleviliği siyasi yelpazede bir akımmış gibi gören siyasetçilere buradan bir sözünüz olacakmı?

SAYGILAR

EŞİTLİK PARTİSİ
23.12.2005, 18:34
Evet başlığımızda da belirttiğimiz üzere,siyaset,insanı katarak insanı yönetme sanatıdır...
Her sistemde olduğu gibi,siyasetinde iyi yanları,kötü yanları vardır,bu,bu sistemi oluşturan ve bağlayan belgelerde ne kadar çoğulcu olduğuna,yani ne kadar insanın söz sahibi yaptığına,eşitlik anlayışına,karar mekanızmalarında mümkünse herkesin katılıp katılmadığına,çoğunluğun tahakkümünden,azınlıkta kalanların haklarının nasıl korunacağına bağlıdır.
Bilindiği üzere ülkemiz siyasal sisteminde belli kayıtlar konularak temsili demokrasi anlayışı bensimsenmiştir ve genel olarakta seçimde adalet,yönetimde istikrar adına da yine belli kayıtlar konmuştur,sık sıkta,hele seçim dönemleri yaklaştıkça türlü değişiklikler yapılmış,hala siyasi partiler kanunumuzun ve seçim sistemimizin belli maddeleri anayasa mahkemesince iptal edildiği halde yerine yenisi çıkartılmamış,bir ucube durumla karşı karşıyayız...
Bu açıklamamızdan hareketle görüyoruz ki,gerek ülkemizde,gerek dünyanın çoğu ülkelerinde bu sistemler artık insanları yönetime katmadığından,yani vatandaşı,GÖREV-YETKİ-SORUMLULUK üçkeninde sarmadığından siyasete güven azalmış,bu en ulvi görev,siyaseti kirletenlerin elinde kirletilmiş,siyasete ve siyasetçiye,üç kağıtçılık,düzenbazlık,sözüne güvenilmeyen,her söylediği yalan kabul edilen anlayış halk arasında yaygınlaşmış,hatta bu yargı nedeniyle olumsuzluğa doğru hızla yol alınmaktadır...
Bunu bilen bizler(bu açıklamamızın bir propaganda olarak algılanmamasını özellikle rica edeceğim...) ülkemiz temel ve diğer kanunlarını dikkate alarak,yapabildiğimiz oranda bir tüzük hazırlayarak yetkili devlet kurumlarına onaylattık...
Neydi bu fark,kim nederse desin siyasi partiler kanunumuz eksikleriyle birlikte dünyada en ileri kanunlardan birisidir,her ne kadar belli konuları niyete bırakmışsa da,niyeti iyi olanların en mükembel tüzük hazırlaması mümkündür ki biz bunu yaptık ve yürürlüğe soktuk,tabi henüz türlü engelleri aşa aşa geldiğimiz için,halkın bütününe bu güzellikler yansımadı,inanıyoruz ki tam uygulamaya başladığımızda diğer partilerimizde,bizim üyelerimizin diğer parti üyelerine anlatımıyla,niyetleri iyi ise bu yola girecektir...
Bilirsiniz ki bir işlemin iyi ve insanlığa ne kadar yararlı olduğunu hayat ispatlar,kısa zaman da bunun görüleceğini belirtir,siyaset denen sanatın insanlarımız tarafından güzel güzel işlenerek bir abide haline geleceğine kesin inancımızı söyleyerek saygılarımı sunarım.

Bektaş ÇELEBİ

YOZCAY
25.12.2005, 09:59
Türkiye'de 49 siyasi parti faaliyetini sürdürüyor. (20 Aralık 2003 itibariyle...)
FAALİYETLERİNİ SÜRDÜREN SİYASİ PARTİLER
Kuruluş tarihi
Genel Başkanı
1-Anavatan PartisiANAP20.05.1983Erkan MUMCU
2-Doğru Yol PartisiDYP23.06.1983Mehmet Kemal AĞAR
3-Milliyetçi Hareket Partisi (1)MHP07.07.1983Devlet BAHÇELİ
4-Demokratik Sol PartiDSP14.11.1985Bülent ECEVİT
5-İşçi PartisiİP02.03.1992Doğu PERİNÇEK
6-Cumhuriyet Halk Partisi (2)CHP (http://www.belgenet.com/parti/program/chp1994-1.html)09.09.1992 Deniz BAYKAL
7-Millet Partisi22.11.1992Aykut EDİBALİ
8-Genç Parti (3)GP (http://www.belgenet.com/parti/program/gp-1.html)23.11.1992Cem Cengiz UZAN
9-Demokrat Parti29.11.1992İsmet HACISALİHOĞLU
10-Türkiye Sosyalist İşçi PartisiTSİP03.01.1993Mehmet SÜMBÜL
11-Büyük Birlik PartisiBBP (http://www.belgenet.com/parti/program/bbp.html)29.01.1993Muhsin YAZICIOĞLU
12-Anayol Partisi05.05.1994Gürcan BAŞER
13-Özgürlük ve Dayanışma PartisiÖDP (http://www.belgenet.com/parti/program/odp-1.html)08.06.1994Hayri KOZANOĞLU
14-Liberal Demokrat PartiLDP (http://www.belgenet.com/parti/program/ldp_1.html)26.07.1994Ercan ÇALI
15-Adalet Partisi11.04.1995Bülent Şimşek ÖZÇELİK
16-Büyük Adalet Partisi12.04.1995Mehmet Beşir BİLGİÇ
17-Türkiye Adalet Partisi12.04.1995Mehmet YORGANCIOĞLU
18-Türkiye Özürlüsü ile Mutludur29.07.1996Murat DİLMEN
19-Emeğin Partisi26.11.1996Abdullah Levent TÜZEL
20-Demokrat Türkiye PartisiDTP07.01.1997Sema KÜÇÜKSÖZ
21-Devrimci Sosyalist İşçi Partisi25.04.1997Şevket Doğan TARKAN
22-Demokratik Halk PartisiDEHAP24.10.1997Tuncer BAKIRHAN
23-Ulusal Birlik Partisi23.10.1998Fehmi KURAL
24-Aydınlık Türkiye PartisiATP27.11.1998Ahmet Bican ERCİLASUN
25-Sosyalist Birlik Hareketi05.08.1999Nihat ÇAĞLI
26-Demokrat Halk PartisiDHP15.12.1999Mahmut İhsan ÖZGEN
27-Gönül Birliği Yeşiller PartisiGBYP03.11.2000Eşref YAZICIOĞLU
28-Varlığımız PartisiVARLIK11.05.2001Köksal SATIR
29-Eşitlik PartisiEP25.05.2001Bektaş ÇELEBİ
30-Saadet PartisiSP (http://www.belgenet.com/parti/program/saadet_1.html)20.07.2001
31-Ulusal Muhtariyet PartisiUMP13.08.2001Fehmi ÖZTÜRK
32-Adalet ve Kalkınma PartisiAKP (http://www.belgenet.com/parti/program/ak_1.html)14.08.2001Recep Tayyip ERDOĞAN
33-Lider Türkiye PartisiLTP03.09.2001Mustafa ÖZMAN
34-Bağımsız Türkiye PartisiBTP (http://www.belgenet.com/parti/program/btp-1.html)25.09.2001Haydar BAŞ
35-Türkiye Komünist PartisiTKP11.11.2001Aydemir GÜLER
36-Sosyal Demokrat PartisiSDP29.11.2001Nihat DEMİR
37-Çözüm PartisiÇP25.12.2001Nazım KOCAMAN
38-Toplumcu Demokratik PartiTDP28.01.2002Sema PİŞKİNSÜT
39-Hak Ve Özgürlükler PartisiHAK-PAR11.02.2002Abdulmelik FIRAT
40-Yurt Partisi14.03.2002Sadettin Tantan
41-Sosyal Demokrat Halk PartisiSHP (http://www.belgenet.com/parti/program/shp_prog1.html)24.05.2002Murat KARAYALÇIN
42-Cumhuriyetçi Demokrasi PartisiCDP19.07.2002Yekta Güngör ÖZDEN
43-Yeni TürkiyeYP (http://www.belgenet.com/parti/program/ytp-1.html)22.07.2002İsmail CEM
44-Bağımsız Cumhuriyet PartisiBCP24.07.2002Mümtaz SOYSAL
45-Sosyalist Demokrasi PartisiSDP28.08.2002Akın BİRDAL
46-Son Çağrı PartisiSÇP29.08.2002Çetin SAKAOĞLU
47-Sağduyu Partisi04.09.2002Mehmet Yücel AĞARGÜN
48-Özgür Toplum Partisi06.06.2003Ahmet Turan DEMİR
49-Cumhuriyetçi Demokrat Türkiye PartisiCDTP03.09.2003Serap GÜLHAN

Evet 49 parti ve tabi bununla bitmiyor tablo.Bu partilerden hepsi birbirinden farklı ve hepside "çözüm odaklı" kurulmuş durumda.Yani "Türkiye'yi kurtaracak proğram ve kararlılık" bu yelpazedeki her partinin iddası.Ve bizler kısa sürede bu yalpazedeki bir çok parti tarafından yönetilme "şansına" sahip olduk.Kah koalisyon hükümetleri kah tek başına iktidarlar yoluyla yönetime gelenler siyasi duruşlarıyla aslında farksız olduklarını kanıtladılar."İçlerinde denenmemiş olanlar var" mı diyorsunuz.Bu doğru gibi görünen yaklaşımınıza katılmıyorum.Gerçek iktidar nedir ve nasıl olmalıdır sorusunu mu soruyorsunuz.Gerçek iktidar bu eğilimlerin dışında olmamakla birlikte halkın iktidar olduğu sistemlerdir.Seçim sistemini ve seçim yasasını nasıl ve ne biçimde yaparsanız yapın halkı iktidara taşımadığınız sürece,proğramınızın farklılığını ileri sürsenizde halkı iktidara giden yolda kilometre taşı olarak gören anlayışlarınız yanlıştır.Siyaset, yönetme sanatı,yönetim formülü gibi kısır tanımlarla ifade edilemez.Halk kitlelerinin özgürleşme aracıdır siyaset.Şu an gördüğünüz tüm sorunları çözecek olan halkın hareket doktrini ve eylem klavuzudur siyaset.Kravatlı takımının kongre düzenbazlıkları,delege hesapları ve perçinlenen koltuklar değildir.

Saygılar...

YOZCAY
25.12.2005, 10:32
BİRLEŞİK DEVRİMCİ GÜÇLER PLATFORMU
(BDGP)

Birleşik Devrimci Güçler Platformu
Platforma Hezen Soresgeren Yekgirti
Birleşik Devrimci Güçler Platformu ~ Kuruluş Bildirgesi

BOLŞEVİK PARTİSİ/KUZEY KÜRDİSTAN-TÜRKİYE
(Eski TKP/ML Bolşevik)

Bolşevik Partizan
Roja Bolevîk

DEVRİM
(DEV-YOL'dan Ayrılan Grup)

Devrim

DEVRİMCİ HALK KURTULUŞ PARTİSİ/CEPHESİ
(DHKP/C)

Devrimci Sol

Devrimci Sol

Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi (DHKC)

DHKP DEVRİMCİ SOL
Yaşadığımız Vatan
CEPHELİ
Ülkemizde Gençlik

KERBELA
(DHKP/C'nin Alevi Kesime Yönelik Dergisi)
DEV-SOL
Anadolu'ya Özgürlük
HALK ANAYASASI Taslağı
Haklar ve Özgürlükler Platformu
DHKC - MRTA Örgütleri Arasındaki Ortak Deklarasyon

DEVRİMCİ HALK HAREKETİ
(DHH)
(TKİP'den Ayrılan Grup)

Devrimci Halk Hareketi

DEVRİMCİ YOL
(DEV-YOL)

Devrimci Hareket

Tek Yol Devrim - Hareket Dergisi
DEVRİMCİLER POLİTİK ORGANİZASYONU
Eşitlikçi ve Özgürlükçü Bir Sosyalizm Yolunda BİR ADIM
İnadına İSYAN, İnadına Devrim, İnadına Sosyalizm!

DEVRİMCİ İŞÇİ PARTİSİ - İNŞA ÖRGÜTÜ
(DİP-İÖ)
(Troçkist)

DİP - İÖ ~ İşçi Cephesi
Merkez Yayın Organı

DİP - İÖ ~ Enternasyonel Bülten
Enternasyonel Bülten

DEVRİMCİ SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİ
(DSİP)

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
Sosyalist İşçi
Kadın Özgürlük Mücadelesi
Marksizm Tartışma Forumu
Anti-Kapitalist İsyan - Prag2000 İnisiyatifi

Troçkizm

DEVRİMCİ SOSYALİST İŞÇİ HAREKETİ
(DSİH)

Kaldıraç

DİRENİŞ HAREKETİ
(DH)
(Eski THKP/C Üçüncü Yol)

Odak

EMEĞİN PARTİSİ
(EMEP)
(TDKP'nin Legal Uzantısı)

YOZCAY
25.12.2005, 10:34
Emeğin Partisi (http://www.emep.org/)
Evrensel (http://www.evrensel.net/)
Özgürlük Dünyası (http://www.evrenselbasim.com/ozgurluk/)

F TİPİ - ÖLÜM ORUCU - HÜCRE TİPİ

TAYAD ~ Hücre İşkencedir (http://www.hucre-iskencedir.com/)
STDK ~ Siyasî Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (http://stdk.anatoli.com/)
HÜCRE TİPİ - Hücre Ölümdür Girmeyeceğiz! (http://www.geocities.com/hucretipi/)
İNSAN (http://www.insan.gen.tr/)
İzolasyona Karşı Mücadele Komitesi (http://64.33.85.253/noisolation/)
Türkçe - Almanca
Noisolation (http://64.33.85.253/noisolation/)
İngilizce
İzolasyona Karşı Mücadele Komitesi ~ (http://www.multimania.com/nonisolement/)
Comite de Résistence Contre La Torture d'Isolement (http://www.multimania.com/nonisolement/)
Fransızca
Cezaevleri Ölüm Evleri Olmasın (http://www.fortunecity.com/boozers/cambridge/672/)
ULUCANLAR Raporu (http://www.geocities.com/aacan_2000/)
İngilizce
Tutuklu Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD) (http://www.nadir.org/nadir/initiativ/rev_linke/tuhayad/tuhayad.html)
F Tipi Cezaevleri'ne Karşı Aydın ve Sanatçı Girişimi (http://amatorsanat.8m.com/F.htm)
F Tipi Cezaevi Protestoları ve Ölüm Oruçlarıyla İlgili Son Haberler (http://balder.prohosting.com/~haberci/index.htm)
Ölüm Orucu (http://geocities.com/olum_orucu/)
Ölüm Orucu Sürüyor (http://www.olumorucu.com/)
F Tipi Katliamı (http://ftipi-katliami.4t.com/)
Ölüm Orucundakilerle Dayanışma (http://people.freenet.de/dayanisma/)
Ölüm Hücrelerine Hayır Uzun Yürüyüşü (http://f-tipi.8m.com/)
F Tipi ~ Özgürlük İçin Mücadele Platformu (http://www.geocities.com/ozgurlukicin/)
TAYAD ~ Ölüm Orucu (http://tayad.8m.com/)
İnternet'ten Canlı Yayın
F Tipi Cezaevleri'ne Karşı Yürütülen Kampanya (TİKB) (http://www.hucretipi.homepage.com/)
Özgürlük İçin Mücadele Platformu (http://www.geocities.com/ozgurlukicin/)
Sosyalist Öğrenciler (http://www.sosyalistogrenciler.cjb.net/)

HALKIN DEVRİMCİ ÖNCÜLERİ
(THKP/C HDÖ)

THKP/C - Halkın Devrimci Öncüleri (THKP-C/HDÖ) (http://www.datacomm.ch/fidel/thkpc.html)

(http://www.nadir.org/nadir/initiativ/rev_linke/bdgp15.html)Kurtuluş Cephesi (http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep1/Kurcep.html)
Cephe (http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep/cephe.html)
Merkez Bülteni
Kurtuluş (http://www.kurtuluscephesi.com/kurcep/kurtulus.html)
Merkez Yayın Organı

İNSAN HAKLARI

İnsan Hakları Derneği (http://www.ihd.org.tr/)
Türkiye - Almanya İnsan Hakları Derneği (http://www.tuday.de/)

(http://www.tuday.de/)Marmara Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi (http://www.ihm.8m.com/)

İŞÇİ DEMOKRASİSİ
(DSİP'ten Ayrılan Grup)

İşçi Demokrasisi (http://www.idep.tc/)

İŞÇİ PARTİSİ
(İP)

İşçi Partisi (http://www.ip.org.tr/)

(http://www.odp.org.tr/)Öncü Gençlik
(http://www.oncugenclik.org/)Yayın Organı
AYDINLIK (http://www.aydinlik.com.tr/)
Ulusal Gençlik Birliği (http://www.veezyweb.com/cyalcin/)
Teori

KÜLTÜR MERKEZLERİ

Kültür Merkezleri Platformu (http://www.geocities.com/abcdef_art/)
(Yapı Sanatevi, Emek Kültür Merkezi, Bulunmaz Kültür Merkezi)
TOHUM Sanat ve Kültür (http://www.geocities.com/tohumkultur/)
Bulunmaz Kültür Merkezi (http://members.nbci.com/bulunmaz/)

KOMÜNİST PARTİSİ - İNŞA ÖRGÜTÜ
(KP-İÖ)
(MLKP'den Ayrılan Grup)

Halkın Birliği

KOMÜNİST PARTİSİ - SOSYALİST İKTİDAR PARTİSİ
(KP - SİP)

Sosyalist İktidar Partisi (http://www.sip.org.tr/)

(http://www.sip.org.tr/)SOL (http://sip.org.tr/yayinlar/sol/sol_ana.htm)
KOMÜNİST (http://sip.org.tr/yayinlar/kom/kom_ana.htm)
SINIF TAVRI (http://sip.org.tr/yayinlar/st/st_ana.htm)
DÜŞÜNCE VE EYLEM (http://sip.org.tr/yayinlar/de/de_ana.htm)
GELENEK (http://sip.org.tr/yayinlar/gelenek/ge_ana.htm)

Okul ve Ülke (http://www.sip.org.tr/yayinlar/ou/ou_ana.htm)
NAZIM Kültürevi (http://www.geocities.com/Athens/Academy/1945/)

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ
(KKP)

Kürdistan Komünist Partisi (http://www.kkp.s5.com/)
FIRAT'TA YAŞAM (http://www.firattayasam.8m.com/)

YOZCAY
25.12.2005, 10:42
MARKSİST LENİNİST KOMÜNİST PARTİ
(MLKP)
[TKP/ML-Hareketi, TKİH, TKP/ML(YİÖ) Birleşimi]

Marksist Leninist Komünist Parti (http://www.mlkp.net/)
Marksist Leninist Komünist Parti (http://member.aol.com/ilkbirlik/)
(http://member.aol.com/ilkbirlik/)
Politikada ATILIM (http://www.atilim.org/)
(http://www.atilim.org/)Yayın Organı
Partinin Sesi (http://members.aol.com/ilkbirlik/myo/myinde.htm)
(http://members.aol.com/ilkbirlik/myo/myinde.htm)Partinin Sesi (http://www.mlkp.net/ps/index.html)

ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ
(ÖDP)

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (http://www.odp.org.tr/)
Özgürlük ve Dayanışma Partisi Edirne İl Örgütü (http://odpedirne.tsx.org/)
Özgürlük ve Dayanışma ~ Köln (http://privat.schlund.de/O/ODPK/)
Sosyalist Alternatif (http://members.xoom.com/sosyalistalternatif/)

ÖĞRENCİ - GENÇLİK

İstanbul Üniversite Öğrencileri Koordinasyonu (http://koordinasyon.cjb.net/)
İstanbul Üniversitesi Demokratik Öğrenci Birliği (http://www.geocities.com/CapitolHill/7319/)
(http://www.geocities.com/CapitolHill/7319/)
Ankara Üniversiteleri Öğrenci Koordinasyonu (http://members.tripod.com/koordinasyon/)
ODTÜ Öğrenci Derneği Girişimi (http://www.geocities.com/odtuoder/)
GENÇLERE ÖZGÜRLÜK CEPHESİ (http://www.geocities.com/genclere_ozgurluk/)
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

26 Eylül Gençlik Hareketi (http://www.26eylul.8m.com/)
DEVRİMCİ GENÇLİK (http://www.geocities.com/CollegePark/Field/1107/)
DEV-LİS ~ Devrimci Liseliler (http://dev-lis.virtualave.net/)
Devrimci Öğrenci Birliği (İzmir) (http://tekyoldevrim.20m.com/)
McDonald's ODTÜ'den Defol! (http://www.mcdonaldsgohome.net/)

PARTİZAN

PARTİZAN (http://www.partizan.demon.nl/)
TKP/ML (TİKKO) (http://www.partizan.org/)

SOSYALİST ALTERNATİF
(ÖDP İçinde Grup)

Sosyalist Alternatif (http://members.nbci.com/_XMCM/dergimiz/index.htm)

SOSYALİST POLİTİKA
(ÖDP İçinde Grup)

Sosyalist Politika (http://www.geocities.com/sosyalist_politika)

THKP/C DEVRİMCİ SOL
(DEV-SOL)
(DHKP/C'den Ayrılan Bedri Yağan Grubu)

Devrimci Çözüm (http://www.nadir.org/nadir/initiativ/rev_linke/dc/dc.html)

THKP/C KIZILDERE SAVAŞÇILARI

THKP/C KIZILDERE SAVAŞÇILARI (http://www.ihtilalinyolu.cjb.net/)
THKP/C KIZILDERE SAVAŞÇILARI (http://www.thkp-c.4t.com/)

TÜRKİYE DEVRİMCİ KOMÜNİST PARTİSİ
(TDKP)

Türkiye Devrimci Komünist Partisi (http://www.tdkp.org/)
T D K P (http://members.tripod.com/tdkp/index.html)

(http://www.tdkp.org/)PROLETARIA (http://members.tripod.com/firatd/)
Devrimin Sesi

TÜRKİYE DEVRİM PARTİSİ
(TDP)
(Eski TKP/B)

TDP (http://tdp.de5.de/)
Hedef (http://hedef.de5.de/)

YOZCAY
25.12.2005, 10:43
TÜRKİYE İHTİLÂLCİ KOMÜNİSTLER BİRLİĞİ
(TİKB)

Türkiye İhtilâlci Komünistler Birliği (http://www.geocities.com/tikb_78/)

(http://geocities.com/tikb_78)Çelikten Leninist Müfreze (http://www.geocities.com/afimeko/)
Anti Faşist Mücadele Komiteleri (http://afmk.freeservers.com/)
Alınterimiz (http://alinteri.com/index1.html)
İhtilâlci Komünist
Orak-Çekiç
Devrimci Proletarya

TÜRKİYE İHTİLÂLCİ KOMÜNİSTLER BİRLİĞİ/BOLŞEVİK
(TİKB/B)
(TİKB'den Ayrılan Grup)

Devrimci Duruş

TÜRKİYE KOMÜNİST EMEK PARTİSİ/LENİNİST
(TKEP/L)
(TKEP'den Ayrılan Grup)

TKEP/Leninist (http://www.devrim.org/)

(http://www.devrim.org/)TKEP/L (http://komunist.cjb.net/)
Devrim İçin Mücadele Birliği (http://www.datacomm.ch/muecadelebirligi/)
Devrimci Emek (http://www.datacomm.ch/muecadelebirligi/Devrimci_Emek/index.htm)
Genç Yoldaş (http://www.datacomm.ch/muecadelebirligi/Yoldas/index.html)

TÜRKİYE KOMÜNİST İŞÇİ PARTİSİ
(TKİP)

Türkiye Komünist İşçi Partisi (http://members.tripod.de/tkip/)

(http://members.tripod.de/tkip/)Kızılbayrak (http://kizilbayrak.cjb.net/)
Ekim (http://members.tripod.de/tkip/ekim/ekim.html)

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ
(TKP)

TKP ~ Türkiye Komünist Partisi (http://www.iisg.nl/archives/gias/10771610.html)
(http://www.iisg.nl/archives/gias/10771610.html)İngilizce, Kısa Tarihçe
(http://www.devrim.org/)
(http://www.geocities.com/CapitolHill/5817/)TBKP ~ Türkiye Birleşik Komünist Partisi (http://www.geocities.com/CapitolHill/5817/)

(http://www.geocities.com/CapitolHill/5817/)Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) (http://www.tustav.org/)
TKP - TBKP Arşivi

TÜRKİYE'DE MARKSİST LENİNİST PARTİ
(Eski TKP/ML Spartaküs)

Türkiye'de Marksist Leninist Parti - SPARTAKÜS (http://www.geocities.com/Athens/Styx/7408/)
Bilimsel Komünizmin Sancağı Altında

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ
(MARKSİST-LENİNİST)
[TKP(ML)]
(TKP/ML'den Ayrılan Grup)

TKP(ML) (http://www.tkp-ml.org/)

İşçi Köylü Kurtuluşu (http://members.xoom.com/ikknet/)
ATİK ~ Avrupa Türkiyeli İşçiler Federasyonu (http://www.atik-online.org/)
Devrimci Demokrasi
Öncü Partizan

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ/
(MARKSİST LENİNİST)
DOĞU ANADOLU BÖLGE KOMİTESİ
[TKP(ML) DABK]

TKP(ML) DABK (http://www.multimania.com/maozedong/tkpml.htm)
Fransızca

YOZCAY
25.12.2005, 10:44
MARKSİST LENİNİST
(TKP/ML)

TKP/ML (http://www.partizan.org/tkpml.htm)

(http://www.partizan.org/tkpml.htm)Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (http://www.partizan.demon.nl/tkp2.htm)
İşçi Köylü Kurtuluşu (http://members.nbci.com/ikknet/)
Partizan
Özgür Gelecek
TKP/ML - INTERFRONT (http://www.interfront.org/)

MARKSİST LENİNİST (MAOİST PARTİ MERKEZİ)
(TKP/ML'den Ayrılan Grup)

TKP/ML Maoist Parti Merkezi (http://www.tkp-ml.de/)
İktidara

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ/İŞÇİNİN SESİ
(TKP/İS)

Türkiye Komünist Partisi/İşçinin Sesi (http://members.aol.com/TKPIS/index.htm)

(http://members.aol.com/TKPIS/index.htm)TKP İşçinin Sesi - Yayın Organı Son Sayı (http://members.aol.com/TKPIS/sonsay.htm)

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ/KIVILCIM
(TKP/K)
(Eski Sosyalist Vatan Partisi)

Türkiye Komünist Partisi - KIVILCIM (http://members.xoom.com/tkpkivilcim/)
KIVILCIM (http://members.xoom.com/tkpkivilcim/pbulten/pbulten.htm)
Merkez Yayın Organı
Zafere Kadar Direniş (http://www.direnis.com/index.htm)
Yol (http://www.direnis.com/index.htm)

Widerstand (http://www.nadir.org/nadir/periodika/widerstand/)
Dr. Hikmet Kıvılcımlı (http://members.tripod.com/cagdasyol/)
Marksizm Kütüphanesi (http://members.nbci.com/_XMCM/Marksizm_k/index.html)

KÜRESELLEŞME KARŞITLARI

MAI Karşıtı Çalışma Grubu (http://members.tripod.com/metalworkers/mai/mai-index.htm)
Ankara Küreselleşme Karşıtı Girişim
(http://www.kuresel-adalet.org/)
Prag2000 İnisiyatifi
(http://geocities.com/prag2000inisiyatif/)(DSİP - Troçkist)
Küresel İsyan (http://kureselisyan.8m.com/)

D İ Ğ E R

CHP'liler (http://www.chpliler.com/)
CHP Haber İzleme (http://chphaber.denizcan.com/)
CHP Haber İzleme Birimi Gayri Resmi Web Sitesi
Sosyal Demokrat Hareket (http://www.sdhd.com.tr/)
Sanatçılar Girişimi (http://www.sanatcilargirisimi.org/)
FATSA (http://www.geocities.com/CapitolHill/Senate/7479/fatsa.htm)
Direct Democracy in Fatsa
DAYANIŞMA - Sosyalist Eşgüdüm Portalı (http://www.dayanisma.f2s.com/)
Kadın Özgürlük Mücadelesi
(http://www.geocities.com/sekizmart/)(Sosyalist İşçi)
GÖKYÜZÜ Dergisi (http://www.geocities.com/gokyuzudergi/)
SOSYALİZM Nedir? (http://www.geocities.com/CapitolHill/Congress/9790/)
Orijin Hareketi (http://www.geocities.com/orijinhareketi/)
YILMAZ GÜNEY (http://www.yilmazguney.net/)
Mayınsız Bir Türkiye (http://www.mayinsizbirturkiye.org/)
RADEP ~ Radikal Değişim Partisi (http://www.radep.org/)
NETFORUM - Emperyalizme Karşı Yeni Bir Aydınlanma (http://netplatforum.de/)
BİLİNMEYENLER ~ Eşber Yağmurdereli (http://members.tripod.com/bilinmeyenler/)
Düşünce Suçuna Karşı Girişim (http://www.ffox.org/)
İşçilerin Sesi (http://geocities.com/iscilerinsesi/)
(http://geocities.com/iscilerinsesi/)Cumhuriyet Gazetesi Grevci İşçileri'nin Web Sitesi
F O R U M (http://www.homestead.com/sinanbey/index.html)
Moskova'nın Sesi (http://www.geocities.com/moskovaninsesi/)
Demir'den Kapılar (http://www.comlink.de/demir/)
Demir Küçükaydın'ın Web Sitesi
DMP ~ Diyalektik Materyalizm Projesi (http://www.geocities.com/diyalektikmateryalizm/)

YOZCAY
25.12.2005, 11:30
Adnan Hoca
Nurculuk
Fetullahçılık.
Işıkçılar
Milli Görüş
Süleymancılık Tarikatlar
Hizbullah
MHP
AKP
DYP
SAADET PARTİSİ
....
...
..
.
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/fasizm/baslik.jpg
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/hur/mhp/bozkurt1.jpg

http://www.ulkucu.org/basbug/basbug_img/turkes.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/5/55/MesutYilmaz.jpg (http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:MesutYilmaz.jpg)
Mesut Yılmaz
http://www.biyografi.net/biyografi/resim/kisi/278.jpg
Tansu Çiller

Korkut Eken
http://www.korkuteken.com/images/korkut_eken.jpg

YOZCAY
25.12.2005, 11:31
http://www.haber10.com/images/library/1065_a.jpg

http://www.erenlp.com/images/aksam7subat20044.jpg

http://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_hakenkreuz.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_h_invert.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_swastika.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_fap.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_wolfsangel.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_sa.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_sigrune.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_ansna.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_nf.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_bns.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_keltenkreuz.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_reichskrieg.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_faust.gifhttp://www.recht-gegen-rechts.de/tuerkisch/images/s_trash2.gif

YOZCAY
25.12.2005, 11:32
Bu eğilimlerin dışında yeni bir parti ve yeni bir anlayış içindemisiniz?..

Bizi inandırmalısınız...

Ülkemizde bulunan temel yada kronik olarak görülecek meselelere ilişkin çözümleriniz ve geçmişten bu güne neler yaptıklarınızla ilgili daha geniş bir bilgiyi hem burada siyaseti tartışan insanlara açıklamak hemde siyasi parti lideri sıfatıyla bu sorunlara net çözümler üretmek sizin yapabileceğiniz en aydınlatıcı durum olacaktır.Bir siyasi partinin iktidar hedefi mutlaktır ancak bu iktidarı halk kitlelerine yaymak ve daha çok inan katmak iddanız ancak ve ancak proğramlarınız ve bu bu proğramları uygulamadaki kararlılığınızla ölçülecektir.

SİYASETTEN KORKMAYALIM(02/07/2005)

Yazar : Bektaş Çelebi Tarih :02 Temmuz 2005

Geçen,sanırım 60 gün içinde teşkilat kurma ve aday olmak istiyenlere ait duyurumuz yayınlandı,biz EŞİTLİK PARTİSİ olarak tabiiki her türlü imkanı kullanarak halka ulaşmaya çalışıyoruz,bahsi geçen ilana iki cevap geldi,tabi pek ciddi değildi,okunma sayısı ise 500 küsur dü. Nedenini araştırdığımızda,toplumumuzun nedenli apolitikleştiğininde bir örneğiydi,siyaseti, geçim kapısı görenler,iş imkanı görenler,işsizliklerinin nedeninin siyasetten ve ülke yönetimine aday olmamakta yattığının bilincinde değillerdi, kimse kimseyi kurtarmıyacağı,ancak insanın kendisini kurtaracağı eğitim sistemimizde öğretilmediğinden, o hayran olunan diğer ülkelerde insanların 7 yaşından itibaren siyasetçi yetiştirdikleri için dünyada söz sahibi olduklarını sanırım bilmiyorlardı yada adaaam sende deyip geçildi.

Evet halk kitlelerinin önüne ne ile çıktığınız çok önemlidir.Geçmiş kötü örneklerle dolu ve sizinde deyiminizle apolitik sayılan bir toplumsal yapının tam ortasından geçiyoruz."halka ulaşmak" onların gönlüne ulaşmaktan geçer.Delege ululüyle veya parti şeması içerisinde oluşturulmuş hiyerarşik düzen içinde bir "halk" anlayışı güden partilerin ve temsilcilerinin sonu hep diktatörlük ve koltuk perçincisi olmuştur.Bunlardan yeterince bıkmış olan halkımızı kazanmak sizin için yada her yeni siyasi yapı için güç olacaktır.Halka ve onun yaşam gerçeklerine uygun politikalar oluşturmadığı sürece "biz Atatürkçüyüz,Laikiz,Aleviyiz,Devrimciyiz..vs" söylemlerinin ardından kimsenin gelmediğini görmeniz beni şaşırtmadı.Eşitlik Partisi kendi tanımını en iyi biçimde yapmış bile olsa politik çözümlerini halkın kendi istekleriyle ve halkla beraber oluşturmadıkça her çabanın sonuçsuz kaldığını görecek ve Türkiye'de yıllardır sergilenen sıradan vasat siyasetin parçası olmaktan kurtulamayacaktır.Bu gün sizleri aramızda yada sokağımızda görmedik,yarın da göremicez ama seçim esnasında gücünüzün yettiği ölçüde bir seçim arabasıyla öyle bir bağıracaksınızki evimin içinden sizlere "saygı ve hörmet" ileticem.

Eğer kalıpları kıran yeni anlayışlar geliştirmezseniz ve şu ana kadar yürüttüğünüz siyasi çabayı yeni bakış açılarıyla aynı potada eritemediğiniz sürece kitleler size siz kitlelere yabancılaşacaksınız.Politikacıların halka yabancılaşmasının en iyi örnekleri yaşandı yaşanıyor.Zaman içinde halktan biri olduğunu unutan politik tiplerden halk bıktığı için ve hatta aklı karıştığı için bu günkü iktidara mecbur kaldık.Belediye otobüsünde yolculuk yapmanın ne demek olduğunu,halk ekmek bayiinden ekmek almanın,işsizliğin,aşsızlığın,soğukta kalmanın,sıcaktan yanmanın,yok sayılmanın ne demek olduğundan habersiz, entellektüel çıkarımlar yapmayan liderler sultasını istemiyoruz.Eşitlik, Parası olanın eğitim,sağlık,tatil,iş,imkanlarından yararlandığı olmayanın kendini yaktığı bir ülkede hemen olabilirliğine inanılabilen bir kavram olamaz.Buna bizi inandırın.

Bizi inandırmak ve tüm payelerden halkı üstün görmek niyetindeyseniz delege usulüne radikal tepkinizi koyun.Halkın birebir muhatabı olun TAŞERONLAŞMIŞ parti şemasından uzak durun.Dar kadroları önemseyin ama genele yöenelik politik tutumlarınız sert çizgilerden oluşsun.Sadece sizden oluşan bir Dünya kurmaya çalışmayın farklılıklara kucak açın.Alevliler,Sünniler kendini partinizde ifaden edebilsin,Kürtler,Lazlar,Çerkezler,Azeriler,Ermeni ler,Rumlar,Tatarlar,Macarlar,Almanlar,İngilizler.. .ve daha bilmem ne milletlerden her insan EŞİT OLSUN.Kimse cinsel tercihlerinden dolayı suçlu sayılmasın,her fikir sunan şahsı linç kampanyalarıyla hain saymaya hayır deyin,resmi statikonun dışındaki eğilimlerin yaşamasını ve ülke Demokrasi sinin parçaları olmalarını sağlayın.Her sorunu laboratuvarlarınızda oluşturduığunuz formüllerle değil halkın içinden oluşturarak üreterek çözün.Halka söz hakkı tanıyın ve merak etmeyin o koltuğun gerçek sahibi olan halktır ve sizden çok daha iyi yönetebilir.Halkı bilinçsizlikle suçlamayın çünkü gerçek bilinçsizlik halkın davranışlarının analizlerini yapamayanlardır.

Tüm korku dolu,temkinli,eleştirel ve hatta kızgın tavırlarımızdan bizi mahkum etmeyin.Politikacı olarak bu ülkede içinden geçilen tarihsel süreci iyi değerlendirin ve bizi öyle yargılayın.

Sizi eletirenleri göreve davet edin ve önerilerini önemseyip onlardan da bir şeyler katın kendinize.Dünyada yanlız sizin doğrularınız yok.Başka doğruları ve o doğruların kaynaklarını iyi analiz edin.

SÖZ YETKİ VE KARAR ÜÇGENİNDE HALKTAN BAŞKA GÜÇLERİN ETKİLİ OLMASINA ASLA İZİN VERMEYİN.

BAĞIMSIZ BİR TÜRİYE MÜMKÜNDÜR

SAYGILAR..

EŞİTLİK PARTİSİ
25.12.2005, 16:23
SAYIN YOZCAY...

Bir defa uzun ve yorucu emek sonucu hazırlandığına inandığım bu çalışmanız taktire şayan,her ne kadar geçmişte birlikte üyesi bulunduğumuz ve bu imkanları taktir edilecek şekilde bize sunan ALEVİFORUM sitesi içerisindeki yazılarımızda,mesajlarımızda,karşılıklı cevaplarımızda maksadı aşan ve zaman zamanda hafif kırıcı olmamdan dolayı öncelikle özür dilerim...
Elbette sizin ve herkesin bildiği gibi her hangi bir yeni ortama girildiğinde,özellikle bu ortamın mensuplarının,taktir edilir şekilde ve olması gerekir şekilde sorgulayıcı,araştırıcı,dahası insanda olması gereken azami ölçüdeki ve nitelikteki insani özellikleri taşımaları nedeniyle birilerine garip gelebilir ama,bu düşünce sisteminin bir mensubu olduğum için bana hiç garip gelmedi ve mutluda oldum...tabi sizi geldiğimiz bu aşamada bu katagorik tanımlamanın dışında görmediğimide özellikle belirteyim...
Yine yürekten teşekür ederim ki,yaptığınız çalışmalar sonucu belirlediğiniz siyasi anlayışların bir gurubunun içerisinde,sormak,öğrenmek belkide sorumlu bir vatandaş olarak yargılamak adınada olsa,belirtmeyip,bunu bizim tercihimize bırakmanız yada yapacağımız açıklamalar sonucu değerli site yöneticilerine,üyelerine ve ziyaretçilerine bırakmanız...
Bu uzun girişten sonra,elbette takip edilmiştir ki,bizim gerek,bizi bağlayan resmi belgelerimizde,gerek bu platformda ki,devam ettiğimiz ve başlığını açtığımız vede devam edecek olan değişik başlıklardaki açıklamalarımızda,gerekse değişik platformlarda ana başlıklarını açıklamaya çalıştığımız görüşlerimiz ve tavrımız göstermiştir ki,biz hayatın her alanında imkanlarımız ölçüsünde halkla beraber olmayı kesin ilke edindik,tabi DEVLET yöneteceğim diye ortaya çıkmak öyle yazı yazmaya,saman alevi gibi görüş açıklamaya benzemez,bu tarifi mümkün olmayacak şekilde hem size inan insanlara zarar vermenize,hemde kendinize zarar vermenize neden olur ki,bunun da telafisi mümkün değildir...fazla uzatmadan,genel laflardan uzaklaşarak diğer sorduğunuz sorulara önce ana başlıklarla,sonra da bu ana başlıklarda ki konuları açıklayarak yazımıza devam edelim.( tabi bu o kadar geniş bir konu ki,sanırım birden çok sayfayı kaplar,okuyanların sabrına şimdiden teşekürler...)
Partimiz,
Kaynağını insanlık tarihi kadar eski ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİNDEN ALIR,bu birilerinin iddia ettiği gibi salt bir ALEVİ PARTİSİ anlamında değildir,ülkemizde ve dünyada,dini,dili,ırkı velhasıl her türlü ayrımcılığı ret ederek tüm insanlığı kucaklar,bu açıklamayı salt bir kanuni açıklama zorunluluğu nedeniyle de yapmaz,ayrıca ALEVİLİĞİDE kendi tekelinde asla görmez,zaten böyle bir yetkisi de olamaz,bize göre ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİ içerisinde tüm insanlığı mutluluğa götürecek tüm insani ilkeler vardır...( yazımız devam edecek...)
Saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

skandinava
25.12.2005, 17:46
erdal kardeş sağcılık ve solculuk kavramı nı çok farklı ele almışsın.bu konuda sana pek hak vereceğimi sanmıyorum.hadi sağcılığı anladıkta solculuk hakkında neden rusyayı ön planda tutuyorsun anlamadım.68 kuşağında yok olan harcanan gençler sol kesm olarak anılmıyorlaymıydı?sonuş ta sağcı kesime karşı onlarda kendini göstermek için onların tam tersi olan sol kavramı benimsemişler.kalkıpta kendilerini pir sultan cı olarak göstermeleri biraz saçma olur.tek tafsiyem o güzelim pir sultanı sağcılık ve solculuk gibi kavramların arasına almasan daha iyi olur. çünkü sen ne kadar solculuğa karşı çıksan dahi tc üzerinde genel anlamda kitlesel olarak solcu kesim olarak adlandırılıyoruz.

Ciwan_Haco
25.12.2005, 17:46
Aleviler siyasete alet olmazsa aletde ederler adevatta. CHP yillarca alevileri o sürüsü olarak gördü. Akraba cevrem hep CHP ye oy verdi şu güne kadar neyi gerçekleştirdiler bizler için. Bana göre aleviler potansiyelleirni kullanarak siyasette gerçekleştirilemeyenleri gerçekleştirmeliler.

skandinava
25.12.2005, 17:51
YOZCAY bilgilerin için teşekkürler kardeşim fakat sol yelpazeyi olutururken bir kaç resim eklemeyi unuttun galiba onlarda olsaydı süper olurdu.

EŞİTLİK PARTİSİ
26.12.2005, 11:55
Açıklamamızın devamı...(Neden ve Nasıl engelleniyoruz...)

İnsanlık yararına siyaset üretenler bilirler ki,bu güne kadar,diğer alanlarda olduğu gibi PARTİLER ve SİYASETTE,insanlık düşmanı çevrelerce türlü yollar denenerek gerçek rotasından çıkarılmış,bunların oyuncağı haline getirilmiş ve al takke ver külah esas özü insanlıktan saklanmıştır,EŞİTLİK PARTİSİ kurulduktan sonra,PARTİ ve SİYASETİN böyle olmadığını ortaya koyunca,kendilerine değişik adlar verenlerce,tüzük ve programımız resmi makamlara verildikten hemen sonra,sonlarının kısa sürede geleceğini anlayan bu şüreka,EŞİTLİK PARTİSİ yenilikçileri korkuttu diyerek,( AKP henüz kurulmamıştı,kendilerine o zaman böyle diyorlardı...AKŞAM gazetesi) EŞİTLİK PARTİSİ ALEVİLERİN ağırlıkta olduğu bir parti diyerek,ki henüz daha düşünce kaynağımız ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR açıklamasını yapmamıştık,ayrıca kurucularının sadece % 10 u ALEVİ inancına sahip arkadaşlardı,ayrıca bizler ALEVİLİKTEN ONUR VE ŞEREF DUYAN,İNSANLIĞIN KURTULUŞUNUNDA BU YOLA OLCAĞINI BİLEN İNSANLARDIK,yine o gazete haberinde göreceğiniz üzere bizi nerdeyse erbakanla eş tutmaya çalıştılar tutmadı...
Yine o tarihlerde Kemal DEVRİŞ elinde bir kepçe TÜRKİYE'yi her anlamda karıştırıyordu,partimizin kuruluşunun tanıtılacağı basın toplantımız,ilgili arkadaşlarca,tüm yazılı ve görsel medyaya,ajanslara duyrulduğu gün,ABD CNN TÜRKİYE temsilcisi beni arayarak,ukalaca ve küstahça,efendim,sansasyonel bir açıklama yaparsam, mesala,Kemal DEVRİŞİ partiye davet edersem ''iyi'' olacağı yolunda bir takım ''akıllar'' vermeye kalkınca,ben,
-Bakın beyefendi ben sizi tanımıyorum,ayrıca bizi siz birileriyle karıştırdınız herhalde,biz,ULU ÖNDER ATATÜRK'ümüzün dediği gibi,BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİM DİYENLERİN torunlarıyız...deyince,
-Sizde o zaman ilelebet medyaya çıkamazsınız...diye tehdit savurunca,
-Valla siz ona karar veremezsiniz,Türk halkı istediğinde ve bizde gerek duyduğumuzda istediğimiz yere çıkarız...dememe kalmadan telefonu kapattı.
Tabi biz bu küçük ayrıntıyı niye anlatıyoruz,ne demek istiyoruz anlayan anlıyor...
Nitekim yaklaşık beş yıldır kurulu olmamıza rağmen,bizden evvel ve sonra kurulan tüm partiler,daha ilk aşamada değişik kanallarda ve daha ilk günlerinde tüm ''görüşlerini'' halka anlatma ''imkanı'' bulmalarına rağmen,bizden,bahsettiğim küçük haber dışında tek kelime bahsedilmemiş olması,hatta 2002 seçimlerinde,CNN TÜRK'ün hazırladığı,-seçime girmeyen partiler- adlı program için gelip bizimle uzun röpörtaj yaptıktan sonra nasıl bir gecede yayından kaldırdığını,AKP'nin kuruluş hazırlığı yaptığı günlerde,VAKİT gazetesinin,görüntülü ve sesli benimle yaptığı çok uzun röpörtajın neden yayınlanmadığını,yine sanıyorum bir ay önceydi,ünlü ''ulusalcı'' televizyon KANAL-TÜRK Tv.de yayınlanan,anlı şanlı ''ulusalcıların'' sunduğu ve katıldığı ve ağırlıklı konusu TÜRKİYE'NİN ÜNİTER DEVLET YAPISI olan tartışma programına telefonla müracaatım üzerine hemen bağlıyoruz deyip,arkasından ''ülker reklamına'' girip,sonrada 3.5 saat bekletildikten sonra,ŞEYH SAİT'in torununa ÜNİTER DEVLET YAPIMIZI sormaları,( ALLAHTAN programda yalan,yanlış belge beyanından ötürü birlikte rezil oldular,ayrıca Erol MANİSALI hocamın,bir başka konuyu tartışırken kıytırık konuları tartışıyorsunuz diye anlamlı mesajı da ayrıca anlamlıydı...)
Yine bilindiği üzere ve takip edenler de bilirleri ki,AZERBAYCAN'da kurulu,isim ve çoğu bölgesel konularda da fikir birliği içinde olduğumuz kardeş parti MUSAVVAT(EŞİTLİK) PARTİSİYLE ilgili o ülkede yapılan son seçimlerde bu partiyle ilgili tüm haberleri,TÜRKÇE yayın yapan TV.kanalları,geçmişte bu partiyi EŞİTLİK PARTİSİ diye anarken,özellikle bu seçimlerde bu şekilde anmamaları,diğer ülkelerdeki kardeş partilerin başarı elde ettiklerinde,mesela ABD'de son seçimlerde olduğu gibi yüksek seçim barajları aşamayan ama iyi bir sonuç elde eden ve diğer kardeş EŞİTLİK PARTİLERİNİN haberlerinde de aynı yayın ambargosu uygulamaları,hep tekraraladığımız ve çalışmaları son aşamaya gelen,Ülkemiz ve bölge ülkeleri için çok önemli bir aşama olacak olan ve DÜNYADA PARTİMİZİN öncülüğünü yaptığı ve TÜRKİYE'DE-ANKARA'DA yapılacak,DÜNYA EŞİTLİK PARTİLERİ KONFERRANSI,bu konuda sürekli ajanslar bilgilendirilmiş olunmasına rağmen tek kelime bahsedilmemiş olunması ve ayrıca,AB'ülkeleri hükümetleri güdümünde ve finansörlüğünde,ülkemizden sadece ödp yi çağırarak,adeta bu konuyu örtbas etmek,alternatif yaratmak için kendilerine '' SOL '' diyen partileri el acele ATİNA'da toplamaları...tabi bu örneklerin bazılarını sıraladık,bu arada tüm bu ve diğer engellere rağmen DEVLET ÜNİVERSİTELERİMİZDE SİYASET SOSYOLOJİSİ BÖLÜMÜNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN,BU KONUDA DOKTORA YAPAN ARKADAŞLARIMIZIN mezuniyet ve doktora tezlerinin konusunu,hocalarının önerisi veya kendi istekleriyle,EŞİTLİK PARTİSİ,EŞİTLİK PARTİSİ VE DAYANDIĞI TEMEL GÖRÜŞ OLAN ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİDİR başlıklı konularını seçmeleri,bu konuda bizimle görüşme yapmaları bizleri BİLİMSELLİK adına mutlu etmekte,emekleri sonucu hazırlanacak bu araştırma sonuçlarının halkımızla paylaşacağımızı ayrıca belirtelim...yine,bize uygulanan medya amborgosuna rağmen,bazı Tv.kanallarından gelen röportaj taleplerine karşı,bizim onlara önerdiğimiz,birisi bizim kamera olmak üzere,çift kameralı,birisi bizde kalacak çift bantlı,canlı yayın olursa da,soruların önceden ilan edilmesi talebimiz üzerine vazgeçmeleri ayrıca anlamlı...birileri bizleri önce ''ciddiye'' almadı olmadı,biz değişik yöntemlerle halka ulaştık,karalamaya başladılar oda tutmadı,halkımızın huzuruna değişik bir ÖRGÜTLENME yöntemimizle birden tam anlamıyla çıkacak olan partimiz diğer bir ilkeside,her türlü bilgiyi halkımızla paylaşmak,bu yazıda,diğer devam edecek yazılarımızda bunu yapmaya çalıştık,çalışacağız,diğer konulara,yani,NEYİZ,NEREDEN GELDİK,NEREYE GİDİYORUZ,İLKELERİMİZ,DİĞER SİYASİ ANLAYIŞLARDAN VE PARTİLERDEN NE GİBİ TEMEL VE ÖNEMLİ FARKLILIKLARIMIZ VAR,BU FARKLILIKLARIN ZORLAMALARLA DEĞİL,BİLİMSEL VE TARİHSEL NEDENLERLE DAYANDIĞINI,NİÇİN PARTİ KURDUĞUMUZU...bunları diğer platformlarda olduğu gibi sizlerin sabırlarına,ALEVİFORUMU SİTE YÖNETİCİLERİMİZİN hoş görülerine sığınarak açıklamaya devam edeceğimizi belirtiyor saygılar sunuyoruz...
Not:Gönül isterdi ki diğer partilerimizin,yasalarımızda belirtilen en üst ve bağlayıcı açıklama yapma yetkisine sahip yetkililerinin bu şekil sorulara,SİTE YÖNETİCİLERİMİZİN belirleyeceği yöntemlerle cevap versin...biz her yerde olduğu gibi,diğer parti yetkililerine bu ÇAĞRIMIZI tekrarlıyoruz...

Bektaş ÇELEBİ

YOZCAY
27.12.2005, 21:52
YOZCAY bilgilerin için teşekkürler kardeşim fakat sol yelpazeyi olutururken bir kaç resim eklemeyi unuttun galiba onlarda olsaydı süper olurdu.

beni kardeş bilen herkese ve sana ve yüreği çalışmaktan geçen herkese bende teşekkür ederim.sol yelpazeye eklenecek resim sayısı bana göre bu site sayfalarına sığmazdı.bu dünyanın her yerinde sol vardır ve yeryüzü kadar büyük bir topluluğa hitap eden bir görüştür.resim eklemeyi unutmadım ama net ortamında bu resimlerden çokca var istersen link verebilirim.

SAYGILAR

YOZCAY
28.12.2005, 02:23
Bir defa uzun ve yorucu emek sonucu hazırlandığına inandığım bu çalışmanız taktire şayan,her ne kadar geçmişte birlikte üyesi bulunduğumuz ve bu imkanları taktir edilecek şekilde bize sunan ALEVİFORUM sitesi içerisindeki yazılarımızda,mesajlarımızda,karşılıklı cevaplarımızda maksadı aşan ve zaman zamanda hafif kırıcı olmamdan dolayı öncelikle özür dilerim...

Gerek Aile terbiyem, gerek Anadolu'nun kuru sıcağı ve ayazının yetişme tarzımıza kattıkları, gerekse kendime kattığım bütün değerler bana şu an bir şey söylemeyi zorluyor.Siz yaştaki (hem akıl hem yaş olarak) biri hata olarak gördüğü bir mesele karşısında özür diliyorsa büyüktür.Bizde büyüklüğünü kanıtlayanların eli öpülür.Ellerinizden öperim.Gerek üslubunuz gerekse bir parti başkanı sıfatıyla buralarda yazılar yazmaya tenezül edişinizdeki mütevazilik nedeniyle gecikmiş bir teşekkürü bende buradan size iletiyorum.Evet daha önce söylediğim gibi kızgınlığımızı anlayıp derinlerdeki nedenlerini hisseden bir politikacı görmeyeli çok oldu.ARAŞTIRICI VE SORGULAYICI KATAGORİ içinde bana biçtiğiniz paha için ve tüm iltifatlarınız için sağolun selamlıyorum ve her insanın bu sorgulayıcılığı yapmasının zorunluluğuna inanıyorum.

Hiç kimseyi yada kurumu kendi teorisinden ve pratiğinden ayrı ve tarihsel gelişiminden bağımsız değerlendirmek yada yargılamak bir bilim insanının yapacağı bir şey değildir.Ön yargı bilindiği üzere "atomu parçalamaktan zor" muş.Bu anlamda bir önyargılı tavır sergiledimse kusuruma bakmayın.

Partiniz bu gün bir gerçektir.
Alevi düşüncesi ise hem uzun bir maziye hemde insancıl bir çok ilkeye sahip bir "düşünce sistemi,yaşayış biçimi,din,islam,doğal din,felsefe...vb" dir ve bu hala çok net değildir.Daha doğrusu bana göre isteyen istediği şekilde yorumlayıp yaşama hakkına sahiptir.Ancak araştırmalarımdan bildiğim üzere bir kesim varki sizin Alevilik yaklaşımınıza tam zıt bir yaklaşımdadır.Açıkçası Aleviliği İSLAMİYET olarak gören bu yaklaşım kendisi gibi düşünmeyenleri dışlayıp ezmek düşüncesindedir.Bu fikrin sahipleridirki Alevi toplumunda bir kalkışma hareketi olarak pek çok Alevi dedesini ve sade vatandaşı peşinden sürüklemektedir.İşte bu kadar acımasızlık içeren ve bir nevi Erbakan diyebileceğimiz düşünce asıl bence bu kesimdir.Bu düşünceye az yada çok prim veren yaklaşımlara karşı acımasız oldum ve olacağım.Sizlerinde dediği gibi Alevilik tapusu kimsenin elinde olmamalı.

ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİ içerisinde tüm insanlığı mutluluğa götürecek tüm insani ilkeler vardır...( yazımız devam edecek...)

EVET bu düşünceden şüphe etmedim.Ancak insanın mutluluğu meselesinde bir vurguyu atlamadan yazayım."Ya hep beraber mutlu olmalıyız yada hiç birimiz mutlu olmamalıyız." Başka bir bakışla "komşusu aç iken tok yatanlardan" olmamalıyız.

Yani eğer Alevi düşünce sistemi ve evrensel etik değerler çerçevesinde bir sistem ile yönetilseydik herkes aynı anda mutlu olurdu.Ama tek mutluluk kaynağı ve yegane etik değerlerin temsiliyet hakkı Alevilik yada bu düşüncenin oluşturduğu sistem değildir.Başka başka kültürler ve düşüncelerle genişletilmeyen bir evrensellik içermeyen ve kaynağını yalnızca Anadolu Aleviliğine bağlayan bir düşünce sistemi teorik olarak yanlış değilse bile pratikte zorlukları içerir ve kapsayıcılık özelliğinizi kısıtlar.Neden mi? Bunu konuşmak gerekir.

Ancak konuyu siyaset başlığından koparmadan bir kaç şey ilave edeyim.Dünya üzerinde evrilerek bu günlere kadar süzüle süzüle gelmiş ve binlerce belleğin, onbinlerce kalemin süzgecinde şekillenmiş,savaş alanlarında sınanmış,Dünya üzerindeki tüm toplumsal olaylarda denenmiş ve adeta EVRENSEL UZLAŞI niteliği taşıyan bir takım siyasi görüşlerin dışında yeni bir buluş yada icatmış gibi Aleviliği (yada bu düşünce sistemini kaynak olarak göstermek de dahil) siyasi yelpazede bir yere koymanın çok yanlış olduğu kanaatindeyim.Bu yanlışlık Alevi düşünce sisteminin yanlışlarından değil, tarihsel birikimlerin sentezlerinin iyi yapılamamış olmasından ve siyasi evrimlenişin sonuçlarından yararlanılmayışından kaynaklandığını düşünüyorum.Yani tarihin kalburu eleye eleye bize bazı miraslar bırakmıştır ve bu mirası incelerken artık bazı konuların klişelerinin oluştuğunu görmek çok zor değil.Siyasi yelpazede adlandırılmış olan kanatlar SAĞ ve SOL olarak iki ana temel üzerinden yorumlanır.Her ne kadar bu ana kollar üzerinden (daha öncede uzunca yazdığım) farklı siyasi renkler dallanmışsada biz yine bu ana kollardan biriyle özdeşleşmiş partiler yada görüşlerle ifade bulan siyasi arenaya şahitlik ettik.Bu gün yada yakın zamanda bunun dışında bir siyasi yaklaşımın mümkün olmadığı bilimsel ve tarihsel bir gerçektir.

Bu aşamada siz kendinizi hangi siyasi kolun yanında yada yakınında görmektesiniz?
partimizin kuruluşunun tanıtılacağı basın toplantımız,ilgili arkadaşlarca,tüm yazılı ve görsel medyaya,ajanslara duyrulduğu gün,ABD CNN TÜRKİYE temsilcisi beni arayarak,ukalaca ve küstahça,efendim,sansasyonel bir açıklama yaparsam, mesala,Kemal DEVRİŞİ partiye davet edersem ''iyi'' olacağı yolunda bir takım ''akıllar'' vermeye kalkınca,ben,
-Bakın beyefendi ben sizi tanımıyorum,ayrıca bizi siz birileriyle karıştırdınız herhalde,biz,ULU ÖNDER ATATÜRK'ümüzün dediği gibi,BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİM DİYENLERİN torunlarıyız...deyince,
-Sizde o zaman ilelebet medyaya çıkamazsınız...diye tehdit savurunca,
-Valla siz ona karar veremezsiniz,Türk halkı istediğinde ve bizde gerek duyduğumuzda istediğimiz yere çıkarız...dememe kalmadan telefonu kapattı.
Tabi biz bu küçük ayrıntıyı niye anlatıyoruz,ne demek istiyoruz anlayan anlıyor...

Anlayan anlıyor elbet anlamayana ben anlatayım ki bu ABD yalakası kim yada hangi kurum varsa bu ülkeden er geç defolacaktır.

VAKİT gazetesinin,görüntülü ve sesli benimle yaptığı çok uzun röpörtajın neden yayınlanmadığını

VAKİT gazetesiyle zaman harcamak doğru değil,orada röportaj dahi hatadır.

Partinizin karşılaştığı basın ambargosu yada bilinçli körlük politikası için bir bahane vardır belki ama bu politikanın sahipleriyle daha yeni tanışmışınız gibi konuşmuşsunuz.Bilmem kaç tane Anadolu genci dar ağaçlarında sallandı bu ülkede ve hala cezaevlerinde yapılan, "adı herne ise" o yüzden işte,insanlar ölüyor ya bu konularda ne diyorsunuz?Dahası ülkemiz öznelinde ve Dünya ölçeğinde kronikleşmiş bir çok konuda savaşlar sürmekte ve hemen hergün binlerce insan kanı toprağa karışmakta iken bir şeylere yeniden başlamak yada başlıyormuş gibi yapmak mümkün gibi görünsede bu tarihi çarkın hiç de istediğimiz gibi dönmediği gerçeğinde buluşuruz sanıyorum.Tarihin çarkına yön verebilmek ve tarihi insanca yazmak yada "devlet yönetmek" en az s,izin söylediğiniz kadar zor ve cidii bir iştir.Ancak imkansız değildir. Partinizin ülke ve Dünya sorunlarına (Aleviliğin sorunları da dahil olmak kaydıyla) netleşmiş çözümlerini belli başlıklar halinde ister kendi sitenizde,isterseniz (site yöneticilerininde anlayışına dayanarak)burada ifade etmeniz lüzumuna inanıyorum.

Sorularım sınırsız ama sizi tanımak adına sorduğum bu sorularıma cevaplarınızı bekliyorum.

SAYGILAR.

EŞİTLİK PARTİSİ
28.12.2005, 21:16
Neyiz,Nereden Geldik...

KAH ÇIKARIZ GÖK YÜZÜNE SEYREYLERİZ ALEMİ
KAH İNERİZ YER YÜZÜNE ALEM SEYREDER BİZİ

Herkes bilirki,bilmelidir ki,toplumsal mücadele veren,insanlık adına mücadele veren her insanın,her topluluğun ve diğer anlayışların yarattığı tüm değerler insanlığın ortak malıdır,adı ne olursa olsun bu,ne bir insanın,ne bir dinin ve ırkın,ne bir siyasi anlayışın,ne bir topluluğun, ne bir devletin,ne bir kıtanının tekelinde değildir...bu değerleri bir araya getirdiğimizde görülecektir ki,insanlık gerçek adına ulaşır,yani insan,insan olur,insan olduğunda da hiç bir sorun kalmayacağına göre,insanlık nihai hedefine ulaşmış olur...
Bu aslında zor da değildir,zorlaştıranları tespit ettiğimize göre ZAFER de yakındır...
Biz ALEVİLİK BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİ'dir dediğimizde,bu düşünce sisteminin önderlerini açıkladığımızdan beri kısa sürede çok yol katettik,tabi henüz kendilerinden yetki almadığım için açıklama durumunda olmadığım,ulusal,bölgesel,evrensel katılımları inşallah yakında gerçekleşek olacak,DÜNYA EŞİTLİK PARTİLERİ KONFERRANSINDA açıklayacağım,tabi bu yandaşları açıklamak bir yana,bu düşünce sistemini kendilerine tarihsel DÜŞMAN seçen bir anlayışın ABD'de bulunan ''lideri'',sanki ''inandıkalrını''sürekli beyan ettikleri KURANI KERİMDE DÖRT DİN HAKTIR anlayışı yokmuş gibi,kendi Tv.si STV de yayınlanan bir programda,her insan bir anlamda ALEVİDİR diye demeç vermek zorunda kaldı...
Çoğu insan şunu sorabilir,neden her yazınızda DİN konusuna mutlaka değiniyorsunuz...değiniyoruz çunki,emperyalizmin şah damarını kesmeye hazır tüm devletlerde,başta TÜRKİYE'de,din konusunu hadleri olmadan kullanmaya çalışarak damarlarının kesilmesini engellenmeye çalışılıyorlar,diğer insanlık düşmanı organizasyonlarını ayrıca saymaya gerek yok,hal böyle olunca da bu konuyu sürekli ön planda tutmak zorundayız,nitekim,bu bölge ülkelerinde halkları birbirine düşman eden bu şürekaca tespit edilmiş ve değişik versiyonları uygulanan en önemli araç ise bu'' DİNİ '' anlayış,bunu,bu sistem içerisinde yok edecekte A.D.S.dir ...
Hepimizin bildiği gibi dünya emperyalist bloku oluşturan G-8 ülkeleri arasında tek bir MÜSLÜMAN ülke yok,zaten olmasıda mümkün değil,halbuki bunların sömürü araçlarının çok çok büyük bölümünü oluşturan mamüllerinin en önemli hammadde kaynağıda bu ülkelerin bulunduğu coğrafyada bulunuyor,bu tespitleri emperyalizme karşı ''mücadele'' ettiğini söyleyen ve yine bu emperyalist ülkeler istihbaratlarınca kurulan örgütlerce ifade edilmesi zaten her şeyi ortaya çıkarıyor,ama gel gelelim bu ülkelerde bulunan halklar hala bu örgütleri adeta ''kurtarıcı'' görüyor,işte bu aşamadan sonra TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE yaşayan,DEVRİMCİ ve DEMOKRATIM diyen herkesin omuzlarına ağır bir yük biniyor,bu o kadar ağır bir yük ki,hiç kimse,hiç bir anlayış,hiç bir PARTİ bu sorumluluktan kaçarak İKTİDAR MÜCADELESİ veremez,versede başarılı olamaz,olsada bölgesel DEVRİMCİ,DEMOKRAT birlikteliği sağlamadan İKTİDARDA kalamaz...işte tam burada ATATÜRK tarafından temelleri atılan,SAADABAT PAKTININ,BALKAN PAKTININ önemi ortaya çıkyor...gelelim kısa süre önce İKTİDARDAN,''DAĞILMA'' bahanesiyle uzaklaşan S.S.C.B.iktidarlarına,dörtlü çete tarafından yönü değiştirilen Ç.H.C.iktidarlarına,DEVRİMCİLİKLE uzaktan yakından alakası olmayan ırkçı bir anlayışı uygulayan batı AVRUPADA bulunan iktidarlara...bunların uyguladığı siyasal sistem ne idi,acaba bu DEVRİMCİ sistemde mi kabahat vardı,yoksa uygulayıcıları bu DEVRİMCİ sistemi ''yanlışmı'' uygulamışlardı,bizce ikinci şıkkın doğru olduğunu hayat ispatlamıştır...biz EŞİTLİK PARTİSİ olarak,ASYA ve AVRUPA siyasal tahlillerimizin ana başlıklarını sıraladığımızda şu sonuca vardık,A.D.S.göre EVRENSEL DEVRİMCİ ANLAYIŞIN,TEMEL İLKELERİNE ASLA DOKUNMADAN,DEVRİMİNİ YAPARAK ÜLKEMİZDE DEVRİMCİ İKTİDAR MÜCADELESİ VERMEK ÜZERE YOLA ÇIKTIK...bu seri yazı dizimiz edevam edeceğimiz belirterek herkese saygılar sunuyoruz...

Bektaş ÇELEBİ

halitseyfi
28.12.2005, 21:43

İnançla siyaset olmaz diyorsanız ona katılırım,eğer aleviler siyasette yeralmasın diyorsan sana ancak;"Biraz mantıklı düşün derim"

EŞİTLİK PARTİSİ
29.12.2005, 11:53
Açıklamamızın Devamı...

İnsanı temel alan bir düşünce sistemi olan A.D.S.,insanı esas aldığına göre,BİR İNSANDA NE GİBİ ÖZELLİKLER varsa düşünce sistemimizde bu özellikler vardır...insandan belli özelliklerini almaya çalışmak,bu özellikleri o insanda yok saymak elbette mümkün değildir,yapılmaya çalışılsada bir anlam ifade etmez...ALEVİLİĞİN karşıtları ve eksik değerlendirenler,her zaman tekraraladığımız gibi SİYASETE ALET ETMEYELİM diyenler,sadece,DİN,MEZHEP,KÜLTÜR,IRK,İNANÇ daha bilmem ne diyenler,başka düşünce sistemi içerisinde görenler,bu düşünce sistemlerine yamamaya çalışanlar TARİHTE hep var olmuştur,saydığımız düşünce önderlerimizin AMAÇLARI bir olmasına rağmen,bunları insanın bir uzvunun bile insandan ayırmanın anlamsız olacağını acaba bilmiyorlarmı...yada DÜŞÜNCE SİSTEMİ bilimini aldığını iddia edenler,bu güne kadar bu bilimin neye hizmet ettiğini bilmiyorlarmı,elbette bir MESLEKİ eğitim için yıllarca okuyabilirsiniz,ama bu mesleki eğitimin sadece bir yanını öğrenmektir,bir kişi aynı zamanda kaç tane MESLEĞİ bir arada yapabilir...halbuki İNSANI okuyan A.D.S.sistemi içerisinde bulunanlar bir dayanışma içerisinde ve el birliğiyle insanı OKURLAR...
Düşünce önderlerimizin diyelim farklı amaçları vardı,peki bu gün bile henüz cevabı sinsice verilmeyen ama bizce kesinlikle bilinen,DİNLER tarihine son noktayı koyan,her şey insandadır diyerek geçmiş HURAFELERE çizgi çekerek,BUNDAN SONRA İNSANLIĞA ARTIK PEYGAMBER FALAN GELMEYECEK diyerek,en son peygamber benim diyen Hz.MUHAMMED önderimizin amacıyla,yine bu şekilde izahatta bulunan HACI BEKTAŞ VELİ önderimizin amacı,HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR diyen ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ün amacı,insanlık tarihini yine bu perspektiften bakarak,İNSAN EMEĞİNİ en yüce değer kabul ederek,sömürünün en önemli silahını elinden almak için adeta HALLACI MANSURU tarif ederek,Bizce ÖZÜNDE ASLA ÖYLE OLMAYAN TANRI İNANCIMIZI,HER TÜRLÜ SÖMÜRÜCÜLERİN İNANMADAN ve İZAHTA EDEMEDEN HADLERİ OLMADAN KULLANMAYA KALKARAK,SİNSİCE FARKILI ŞEKİLDE İZAH ETMEYE KALKTIĞI GÖRÜNMEZ TANRI İNANCINI en iyi şekilde izah ederek ve ALT YAPI KURUMUNUN şekillendirdiği ÜST YAPI KURUMUNUN ögeleri olan MANTIKLI MANEVİ inanaçlara açıklık getiren,saygı duyulmasını isteyen,bu duygularla asla alay edilmemesini isteyen ÖNDERİMİZ KARL MARKSIN amacını acaba ayrı düşünmek mümkünmü...tabi bu anlayışa,insanlığı KURTULUŞ YOLUNDAN ÇEVİRMEK İÇİN yok efendim bunlar DİNİ AFYON DİYE TARİF EDİYORLAR DİYEREK İFTİRA edenlerin kısmen ''başarılı'' olduğu çağımızda,bu ''başarılarının'' sürmesi mümkünmü...
İşte ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİ,ÇAĞIMIZDA her alanda olduğu gibi bu alanda da,DEVRİMCİLİKTE,DEVRİMCİLİĞİN TEMEL İLKELERİNE DOKUNMADAN DEVRİM YAPARAK EŞİTLİK PARTİSİNDE hayat bulan bu anlayışla ve ilkelerle İKTİDAR MÜCADELESİNİ BAŞLATMIŞ,A.D.S.,GERÇEKTE VAR OLAN, ATALARIMIZIN BİZE DEVİR ETTİĞİ,HADLERİ OLMADAN ''devrimcilik'' adına KİRLETİLMEYE ÇALIŞILMIŞ DEVRİMCİLİĞİ,DEVRİMCİ OLMAYAN İLKELERDEN TEMİZLEYEREK,önüne konan EKONOMİK,SOSYAL,DİNSEL ve her anlamdaki engelleri süratle aşarak SÜRDÜRMEKTEDİR...
SAYIN YOZCAY,EŞİTLİK PARTİSİ anlayışını bütün içerisinde incelediğinizde göreceksiniz ki,kendisini HER TÜRLÜ SAPMALARA karşı TÜZÜĞÜYLE kesinlikle korumuştur,bu ilkeleri HALK aleyhine değiştirmek asla mümkün değildir...şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,şahsınız bir şeyi bu kısa ve özlü,ana başlıklı bilgilendirme tartışmamızda ispatladınız,İNSANLIK CEVHERLERİ henüz gerçek işlevini yapmıyor ama,karınca kadarınca yaptığı şeylerde yadsınamayacağı kısada olsa belirttiniz,bu nedenle bu anlayışta olan herkese teşekür eder,yazımıza şimdilik bu alanda son noktayı koyarken saygılarımı sunarım.

BEKTAŞ ÇELEBİ

YOZCAY
31.12.2005, 18:40
...Hz.MUHAMMED önderimizin amacıyla...HACI BEKTAŞ VELİ önderimizin amacı....ÖNDERİMİZ KARL MARKSIN amacını acaba ayrı düşünmek mümkünmü

İlginç ama bilimsel değil bu tanım.Ancak ne garip bir tarihsel gerçektir ki Marx yada Marxistler (Revizyonistler hariç) hala yasak iken, dahası katledilmekle yüzyüzeyken Hacı Bektaş adına kurulan Dernekler ve yapılan binalar resmi koruma altındadır.Demekki Devirmeyi düşlediğiniz sisteminde belirli bir şablonu var ve siz bu şablondan çıkış olduğunumu savunmaktasınız.Büyük bir yanılgı içindesiniz demektir.Hele hele parlementer bir sistem içinde Devrim iddası ciddi halk desteği ve Devrimci savaşım birikimi gerektirmektedir.Benim anladığım oki EŞİTLİK PARTİSİ nin Devrim iddasının arkasında ciddi bir halk desteği yok.Daha önce ki yelpazelerde Devrim iddasında olanların dallanıp budaklanmış şekline değinmiştim.Bu senaryo da olumsuzluklara örnek.Birde EŞİTLİK PARTİSİNİN belirli ve geleneksel bir deneyimi bu topraklarda maya tutmuş bir birikimi yok.Her ne kadar Alevilik kaynağından besleniyor ve toplumsal mücadelelerden feyz alıyorsada kendini bu toprakların içinde var edeli çok az bir zaman oldu.Yani Anadolu'da Devrim için belirli bir geleneğin oluşmadığı ayan beyandır.

?

İşte ALEVİLİK DÜŞÜNCE SİSTEMİ,ÇAĞIMIZDA her alanda olduğu gibi bu alanda da,DEVRİMCİLİKTE,DEVRİMCİLİĞİN TEMEL İLKELERİNE DOKUNMADAN DEVRİM YAPARAK EŞİTLİK PARTİSİNDE hayat bulan bu anlayışla ve ilkelerle İKTİDAR MÜCADELESİNİ BAŞLATMIŞ,A.D.S.,GERÇEKTE VAR OLAN, ATALARIMIZIN BİZE DEVİR ETTİĞİ,HADLERİ OLMADAN ''devrimcilik'' adına KİRLETİLMEYE ÇALIŞILMIŞ DEVRİMCİLİĞİ,DEVRİMCİ OLMAYAN İLKELERDEN TEMİZLEYEREK,önüne konan EKONOMİK,SOSYAL,DİNSEL ve her anlamdaki engelleri süratle aşarak SÜRDÜRMEKTEDİR...

Alevi Düşüncesinin ve bu düşünce sisteminin iktidara yönelik sistemli bir kalkışması olmamıştır.Ancak siz Devrim iddasındasınız ve iktidara giden yolda ALEVİLERİN RESMİ İDEOLOJİYE (12 eylül cuntasının inşaası olan kurum ve kuruluşlara) OLAN muhalefetinden yararlanmayı umut ediyorsunuz.Bu genel bir görünümdür siz içindeyken nasıl görüyorsunuz bu belli ama dışarıdan tamda böyle görünüyorsunuz.Alevi partisi değiliz desenizde Sünni lerden ciddi bir destek görmeyeceğiniz kesin.Yani diğer tüm sol çıkış yapanlar gibi Aleviler sizin içinde çok önemli bir km taşı.Gerek bu site sakinleri gerekse çelişkileri günden güne azalan Alevi toplumunun genel tercihleri bir Devrim den hayli uzaktadır.Bu kanıya nasıl ve nereden ulaştım umarım yüz yüze konuştuğumuzda anlaşılır bir dille anlatırım.Parağrafın son cümleleri çok tanıdık.Biz farklıyız demişsiniz.Kirletilen bir Devrimcilik söyleminiz var.Yani Devrimler tarihinde yepyeni ve tertemiz bir sayfa açmanın tam zamanı mı sizce.Bana göre kişisel bir çıkışınız ve ayakları yerde olmayan bir tarzınız var.Türkiye ve Dünya solunu ve Devrimci tarihini saf dışı etmiş ve yeni bir sayfa açmış olan sizi anlamakta zorlanacağız.Kendinizi anlatırken kullandığınız muğlak ve bilim dışı cümleleri sıralamaya devam etmeyin.Benin ve bir çok insanın ayağı yere basan açıklamalara ihtiyacı var.Ülkenin temel sorunlarına yönelik hala tek satır yazı yazmadınız.ADS reçetesi gibi sanal bir malzemeden medet uman bir halk yok ortada.Gerçekler den konuşmak isterseniz size bu ülkede olup bitenlerden bir seçme klasör oluşturabilirim.Hem site sakinleri de bu görsel malzemeden yararlanmış olur.

YOZCAY
31.12.2005, 18:55
SAYIN YOZCAY,EŞİTLİK PARTİSİ anlayışını bütün içerisinde incelediğinizde göreceksiniz ki,kendisini HER TÜRLÜ SAPMALARA karşı TÜZÜĞÜYLE kesinlikle korumuştur,bu ilkeleri HALK aleyhine değiştirmek asla mümkün değildir...şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,şahsınız bir şeyi bu kısa ve özlü,ana başlıklı bilgilendirme tartışmamızda ispatladınız,İNSANLIK CEVHERLERİ henüz gerçek işlevini yapmıyor ama,karınca kadarınca yaptığı şeylerde yadsınamayacağı kısada olsa belirttiniz,bu nedenle bu anlayışta olan herkese teşekür eder,yazımıza şimdilik bu alanda son noktayı koyarken saygılarımı sunarım.

BEKTAŞ ÇELEBİ

Her ne kadar bekletilerimin altında kalmış olsada fikirleiriniz ve yapmaya çalıştığınız Devrim son derece samimi görünüyor.Bu yazılarla ortaya koyduğunuz genel hatlarıyla oluşmuş parti kimliğiniz henüz dertlere dermen teoriler üretmiyor ve pratiktede çok fazla sesiniz yok yada engelleniyor.Ancak kendinizi tv ve basın alanında etiket yapmış kanallara bağlamak gibi bir yanlışa bilerek yada bilmeyerek sürüklemeyin.Sabırlısınız madem öyleyse Anadolu'ev ev gezin.Parti politikanızı ve tüzüğünüzü yeniden bu evlerde ve bu evlerdekilerle oluşturun.Ben yaşadığım gerçeklerden çok şey bulamadım partinizde.Söylemleriniz iyimser ama muğlak.İktidar hedefinize Devrim yoluyla ulaşacakmışsınız ama seçim sandıkları silahınızmış gibi bir karmaşa.Bu teorik ve pratik Türkiye tarihinde net ve çelikleşmişen bunları reddeden bir anlayışınız var.Kirletilmiş devrim teoriniz ise evlere şenlik.Kim kirletmiş kimler kirli kim temiz bi anlatın bakalım.Turnusol kağıdı gibi davranıp tekerrür üretmek olmasın bu gidiş.

Neyse samimi ve içten yazınız ve üslupta kullandığınız özen ve niyetlerinizdeki saflık nedeniyle sizi koyduğum yer çokta kötü bir yer değil.Eleştirmek iyidir ama öz eleştiri verdiğin sürece.Yani şu ana kadar öz eleştiri vermediğim için bu yazılarıma son veriyorum.Sizleri insanlığın en onurlu kavgasında destekliyorum.Türkiye sol politikalara aç.

SAYGILAR

EŞİTLİK PARTİSİ
31.12.2005, 22:40
Sayın YOZCAY...

Ülkemizdeki çoğu insanın EŞİTLİK PARTİSİNE bakarken kafasında oluşan soruların büyük bölümünü neden ve muhtemel sonuçlarıyla güzel bir şekilde sormuş ve derli toplu izah etmeye çalıştığınız için tekrar teşekür ederim...
Bilirsiniz medeni hukukumuzun miras kavramı içerisinde,ölen bir kişinin mirasçılarına mirası kabul yada reddi miras hakkı tanımıştır...tabi hayata uygulanan değişik olayların bir temeli,gerekçesi vardır,bu gerekçeler genellikle uygulamaya konulan belgelerde yazmaz ama,uygulamaya konulan belegelerle esas gerekçeli kayıtlarını incelediğinizde bu konu hakkında niyete göre bir sonuca varıp kendinizce yargınızı oluşturursunuz,sizinde 31/12/2005 tarihi itibariyle bunu ciddi şekilde yaptığınız ortada...haklı olarak EŞİTLİK PARTİSİ ile ilgili tüm gelişmelerden haberinizin olması elbette mümkün değil,ama şu kadarını şu aşama söyleyebilirim ki gelişmeler HALKIMIZ adına çok çok sevindirici,bunu diğer anlayışlarda olduğu gibi,bunu canım siz ne biliyorsunuz ki hele gelin görün de öyle yazın gibi soyut,içi boş bir tanımla izah etmek için söyemediğimizi elbette bilirsiniz...
Dünya insanlığı son yüzyılımızda,belli ülkelerde DEVRİMCİLİK adına çok iktidar değişiklikleri gördü,bunun en acı örneğini ŞİLİ halkı yaşadı,bu günlerde,asla temenni etmeyiz ama,SOMALİDE,VENEZUELADA aynı oyun oynanmak isteniyor ve bu konuda da o ülke halkına uyarılarımızda sürüyor...bunu biz,BÖLGESEL VE EVRENSEL dayanışma olmadan yapılan iktidar değişikliklerini,ABD oynanan ŞİKELİ BOKS maçlarına benzetiyoruz,yine bölgemizde geçmişte,şah döneminden önce İRAN halkı yaşamıştı...işte bölgesel ve everensel anlamda bunları iyice tahlil etmeden,tedbirlerini almadan,hayalcilikle,idalist bir anlayışla TÜRKİYE'DE DEVRİM yapacağım demek bu halka ŞİLİ halkına yapılanların bin katının yapılmasına neden olmak demektir ki,bunun adıda herhalde DEVRİMCİLİK değil,ne kadar iyi niyetli olursanız olun HALK DÜŞMANLIĞI olur...
EŞİTLİK PARTİSİ,bırakın ŞİLİ örneğini,halkımzın saçının teline verilmesi muhtemel zararı ancak ve ancak bizlerin cesetlerini çiğneyerek yapabilirler ki,biz asla böyle bir şeye,yani,ne halkımızın saçının teline zarar gelmesine,nede bizlerin cesetlerinin çiğnenmesine izin veririz...
Yöntem konusuna gelince elbette ki bu her zaman tartışılabilinir...ama şuda bir gerçek ki,biz DEVRİMCİLİKTE DEVRİM YAPACAĞIZ DERKEN,bu güne değin ülkemizde,ister iyi niyetle yapılsın,isterse kötü niyetle yapılsın,(ki, bu asla af edilir bir durum değildir...) DEVRİMCİ MÜCADELEDEKİ DURUM ORTADADIR...
Eğer bu güne gelinceye kadar,ulusal,bölgesel ve evrensel dayanışmayı gerçekleştircek adımlar,aşağıda izah edeceğimiz gibi ayaklar yere basacak şekilde gerçekleştirilmemişse,bunun sonucu bu durum ortaya çıkmışsa,bunu ABD ve AB ülkeleri niye yaptı diye''çocukça'' sorular sorarak işi geçiştiremeyiz,tabiki bu emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri,rica ve minnet ederek İKTİDARI bize verecek değilleridi herhalde...
Eğer geçmişte DEVRİMCİLİĞİN temel ilkeleri ihlal edilerek,yerel önderlerimizin,halkımızla iç içe yaşayıp,test edip,ülkemizde uygulanabilir olarak belirleyip,canları,kanları pahasına bize emanet ettiği altın değerindeki ilkler,Amerikayı yeniden keşfe kalkarak,''değerlendirme'' adına karıştırıp,KARGALIK yapanlar,sendikalardan,derneklerden,vakıflardan,pa rtilerden al aşağı edilseydi herhalde durum bu olmazdı...
İşte EŞİTLİK PARTİSİ ağır ve emin adımlarla ilerlerken,
1-) Sınıf sendikacılığıyla asla alakası kalmamış ve artık TÜSİADLA işbirliğini kurtuluş sanan başta,DİSK olmak üzere,TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ mevcut yönetimlerinin İŞÇİLERİMİZ tarafından al aşağı edilmesi için ÇALIŞŞMALAR BAŞLAMIŞTIR.
2-) Bazı ''DEVRİMCİ'' arkadaşların,canım nasıl olsa DEVRİMCİ partiler barajı aşamaz saçma mantığıyla,geçmişte bin kez denenmiş,bizlere,uydurma sosyaldemokrat,demokratiksol sağ sapma anlayışının temsilcileri olan,önce CHP'yi,sonra,CHP,DSP'yi ve bunların küçük versiyonlarını,SİVAS ve BAŞBAĞLAR katliamının baş sorumlusu SHP'yi,basit milletvekilliği hesaplarını gizleyerek vede ''DEVRİMCİLİK'' diye yutturarak oy verdirenler,sonuçta halkı AKP ye teslim edenlerin açık yüzlerini sergileme çalışmaları çok net bir şekilde yapılmaktadır,sonuçlarıda alınmaktadır.
3-) Devrimciliğin üst yapı kurumlarını yok sayarak,CAMİYE gidip namaz kılan halkı ''gericilkle suçlayarak,MHP ve MSP nin kucağına iten,okuduğu üç beş kitapla devrim yapacağını sanan,sonra halkla beraber olup,onun değerlerine saygı duyarak buralardan kurtaracaklarına,bunları türlü suçlamalarla,MAFYACILARIN,IRKÇILARIN,KAÇAKÇILARIN, emperyalist ülke istihbaratlarınca kurulan,DİNLE uzaktan yakından ilgisi olmayan örgütlerin vicdanına terk edenler,EŞİTLİK PARTİSİNİN yürekli uğraşları sonunda kurtarılmaya başlanmıştır,yine bu günlerde,ALEVİ inancına sahip vatandaşlarımızın İBADET YERİ olarak seçtiği CEM EVLERİNE,derneklerine,vakıflarına sızmaya,geçmişte,İSTANBUL GAZİ MAHALLESİ OLAYLARI gibi acı olayların yaşanmasına provaktörlük yaparak neden olanların açık yüzleri ortaya konarak halkımızın uyarılmasına devam olunmaktadır.
EŞİTLİK PARTSİ bunları yaparken,İŞÇİ,KÖYLÜ,ÖĞRENCİ,İŞSİZ gençlerimizden oluşan
a-) DEVRİMCİ GENÇLİĞE
b-) ÜLKÜCÜ GENÇLİĞE
C-) İMAM HATİPLİ VE M.G.V.Lİ GENÇLİĞE
d-) HADEPLİ( DTP) Lİ GENÇLİĞE
e-) LOZAN ANTLAŞMASINDA AÇIKÇA BELİRTİLEN,AZINLIK DİYE TARİF EDİLEN VATANDAŞLARIMIZIN ÇOCUKLARI OLAN GENÇLİĞE,velhasıl kendini değişik ırk ve dini adlarla anan tüm gençlerimize,her türlü ulaşma yöntemini devreye sokarak,sürekli çağrılar göndermekte,görüşmeler yapmakta ve partimiz TÜZÜĞÜNDE kesin çözümü olan işleyişle birlikteliği sağlamaya çalışmaktadır.
Tabi biz bu çalışmaları yaptıkça,yıllarca birbirlerine,içlerine sızan ajanlarca,maşalarca düşman edilen,1980 öncesi değişik illerimizde sahneye konan KATLİAMLARI planlayıp uygulayan,bu gün bu saydığımız değişik anlayıştaki gençlerimizin oluşturduğu örgütlerin ''yöneticileri'' TABANLARI ALTLARINDAN KAYDIKÇA HIRÇINLAŞMAKTADIRLAR...
Ana başlıklarla açıklamaya çalıştığımız HALKIMIZIN birlikteliğiyle İKTİDAR MÜCADELEMİZİN başarıya ulaşmaması asla mümkün değildir diyor,saygılar sunuyoruz.

BEKTAŞ ÇELEBİ

izmirksk
01.01.2006, 01:19
,, bin kez denenmiş,bizlere,uydurma sosyaldemokrat,demokratiksol sağ sapma anlayışının temsilcileri olan,önce CHP'yi,sonra,CHP,DSP'yi ve bunların küçük versiyonlarını,SİVAS ve BAŞBAĞLAR katliamının baş sorumlusu SHP'yi,basit milletvekilliği hesaplarını gizleyerek vede ''DEVRİMCİLİK'' diye yutturarak oy verdirenler,sonuçta halkı göndermekte,görüşmeler yapmakta ve partimiz TÜZÜĞÜNDE kesin çözümü olan işleyişle birlikteliği sağlamaya çalışmaktadır.
BEKTAŞ ÇELEBİ
sivas olaylarinin geçtigi her yerde basbaglardan bahsetmek fasistlerin yapt1g1 bir davranis modeli
size yakismadi ,durumumu dengeliyorsunuz?

izmirksk
01.01.2006, 01:21
sayin bektas bey demissiniz ki DEVRİMCİ GENÇLİĞE
b-) ÜLKÜCÜ GENÇLİĞE
açıklamay çalıştığımız HALKIMIZIN birlikteliğiyle İKTİDAR MÜCADELEMİZİN başarıya ulaşmaması asla mümkün değildir diyor,saygılar sunuyoruz.

diger maddeler bir yana
bu üçünü birlestirmeyi nasil yapacaksiniz ve buna nasil devrimcilik denebilir?

Kizilbas 66
01.01.2006, 01:32
sayin bektas bey demissiniz ki DEVRİMCİ GENÇLİĞE
b-) ÜLKÜCÜ GENÇLİĞE
açıklamay çalıştığımız HALKIMIZIN birlikteliğiyle İKTİDAR MÜCADELEMİZİN başarıya ulaşmaması asla mümkün değildir diyor,saygılar sunuyoruz.

diger maddeler bir yana
bu üçünü birlestirmeyi nasil yapacaksiniz ve buna nasil devrimcilik denebilir?

izmirksk arkadasima kesinlikle katiliyorum....Ayrica SHP nin Basbaglar katliaminin sorumlusu olmasini sagci zihniyet olarak görüyorum.Esitlik partisinin bu görüsüne katilmak mümkün degil...

Saygilarimla..

YOZCAY
01.01.2006, 17:37
DEVRİMCİ MÜCADELEDEKİ DURUM ORTADADIR...

Sayın Bektaş ÇELEBİ

Anlaşamadığımız çok şey var.Ve siz benim sorularımı yanıtlamakla mükellef değilsiniz elbette.Bu güne kadar ortaya koyduğunuz fikirleri "muğlak" yada "yetersiz" buluşum hala devam ediyor.Neden mi?

Ben temel meselelere dokunun derken yukarıdaki cümlelerin içini doldurun demek istemiştim.Ülkemizdeki devrimci durumun tam analizini ve tahlillerinizi yapın demek istemiştim.Ama bu konulara net cümleler yaz