Alevimen
10.02.2005, 02:32
Çankaya Kaymakamlığı, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği'nin cemevi yapılması için yer tahsisi talebine olumsuz yanıt verdi
http://www.milliyet.com/2005/02/03/guncel/resim/gun05.jpg EZELHAN ÜSTÜNKAYA Ankara
Çankaya Kaymakamlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Aleviliğin, cami ve mescit dışında bir ibadet yeri olamayacağı" yönündeki görüşü nedeniyle, cemevi yapılması için yer tahsisi talebine olumsuz yanıt verdi.
İlçedeki Alevi tartışması, AB uyum sürecinde İmar Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından başladı. "Cami" yerine "ibadet yeri" ifadesine yer verilen yasa, cami dışında ibadethanelere arazi tahsisine olanak sağladı. Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği de Ekim 2004'te Çankaya Kaymakamlığı'na başvurarak, Belediye İmar Planı'nda ibadethane olarak ayrılan arazinin Çankaya Merkez Cemevi'ne tahsisini istedi. Kaymakamlığın valiliğe, valiliğin de İçişleri Bakanlığı'na ilettiği talep, sonunda Diyanet'e geldi. Diyanet'in, 17 Aralık'ta gönderdiği yazıda, kanunla tekke ve zaviyelerin kapatıldığı belirtilerek, "İslam ibadetine mahsus ve usulüne göre açılmış cami ve mescit dışındaki yerlerin, ibadet yeri olarak kabulü mümkün değildir" denildi.
Kaynak: Milliyet
Güneri Çıvaoğlu'nun bu konuyla yazdığı bir haber: http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=10
ilerici_gençlik_derneği
12.02.2005, 20:22
ya admin abi şimdi müstehcen konuşucam bu diyanet işlerine olmıyacak ayıp çünkü ya bu kadar ş.efsiz hepsi.. faşist yobazlar
Nediyem işte Antalya'da S.l.y.a.c.l.k adı altında birtakım yurtlar var ve herifler çocukların beynini yıkıyolar... Ve Atatürk'ü kötülüyolar...
tanyeri24
13.02.2005, 01:25
tamamda Güneri Çıvaoğlu çok güzel cevap yazmış onuda okumanıza tavsiye ederim
avukat62
15.02.2005, 19:43
ne bekliyorduk ki bunlardan ne bulalım.Zihniyetlerine göre biz Allahsız kitapsız herifleriz.İbadet değil cümbüş bizim yaptığımız.
zeynalerdem
04.03.2005, 23:53
cem evine neden izin vermetikleri beli neden alevyiz biz
elkufru_billah
07.03.2005, 23:11
yaw şu diyanet'in kapatılma zamanı gelmedi mi?:yanbakan: Dini devlet korumamamsı gerekiyor kanımca.Devlet din işlerine karışmamalı.Ve diyanet denen bizim vergilerimizle geçinen sahtekar dingillerin ağzından slayalar akak aka din fetvası vermesi beni deli ediyor.Dinler sadece hurafelerden ibaret tir.Ölümsüzlüğü bir bulalım ah ahh o zman dinlerin topunun cehennemin dibini boyladığnın resmidir.
Cem evi açılsa nolcak ki sanki.Bence bırakın cem evini camilerin kapatılması gerekirken cem evide ne olaki:3D_NG (5)
tanyeri24
07.03.2005, 23:33
yaw şu diyanet'in kapatılma zamanı gelmedi mi?:yanbakan: Dini devlet korumamamsı gerekiyor kanımca.Devlet din işlerine karışmamalı.Ve diyanet denen bizim vergilerimizle geçinen sahtekar dingillerin ağzından slayalar akak aka din fetvası vermesi beni deli ediyor.Dinler sadece hurafelerden ibaret tir.Ölümsüzlüğü bir bulalım ah ahh o zman dinlerin topunun cehennemin dibini boyladığnın resmidir.
Cem evi açılsa nolcak ki sanki.Bence bırakın cem evini camilerin kapatılması gerekirken cem evide ne olaki:3D_NG (5)
yazilarinza dikkat edin aleviforum.com seviyesini size yönelik degismiyor. siz aleviforum.com'a uymalisiniz, kurallara uyun. tesekkürler
tanyeri24
08.03.2005, 00:06
sayın forum üyleri sözlerim yanlış anlaşılmasın kimseyle polemiğe girmek istemem.Eğer bi kusur işlediysek affola
Bbu arada ben Avusturalyadan katılıyorrum.Saat problemi yaşıcaz anlaşılan.Gelecek ay Türkiyeye gelicem orada dhaha iyi yazışırız insallahuteala
yanlis anlasilma yoktur aksine resmen hakaret ediyorsunuz. yetkili olarak ikazda bulundum, 3 mesajinizda hakaret iceriyor. krediniz tükenmis durumda. lütfen dikkatli olalalim. tekrar tesekkürler
melancholy
14.03.2005, 03:09
sizce sorunlar böyle sağa sola, küfürler, hakaretler yağdırarak mı çözülecek?
hiç sanmıyorum...
patasana24
07.08.2005, 14:21
gerçekten utanç verici şeyler bunlar biz bu ülkede inancımızı,kültürümüzü,soyumuzu ve neslimizi devam ettiremiyorsak,yaşama amacımız nedir bana söylermisiniz lütfen. böyle küfürle,hakaretlerle nereye kadar gelaceyiz,bize ve kültürümüze yakışmayan hareketlerden kaçınalım ve bu iş artık bir izzetinefis meselesine haline gelmiştir yetkililerin biran önce bir çözüm yolu bulmalarını istiyorum.
SAYGILARIMLA........
chatlakalper
07.08.2005, 14:57
diyanet kendi içerisinde reform a gitmeden hiç bir şey olmaz
Aklinca ilericilik pesindesin:yorgun1:
chatlakalper
06.01.2007, 10:26
1.5 yıl geçmiş cvp yazılmayalı tekrar canlandıralım mı konuyu? :)
özkan-62
21.01.2007, 13:50
alevi olmak sucsa ben ölmeye razıyım .elbet onlarında sonu gelecek bi gün o gunu buyuk bı sabırsızlıkla beklıyom
taylankoç
21.01.2007, 17:00
tutkunluk yok bizim millette kim ne derse desin arkadaşlar bu düzen böyle gitmez