ErdalNET
20.07.2005, 13:43
Arkadaşlar cemevi olmayan ilimiz kaldımı? Kaldıysa neden?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemevi olmayan ilimiz kaldımı? ErdalNET 20.07.2005, 13:43 Arkadaşlar cemevi olmayan ilimiz kaldımı? Kaldıysa neden? İsaaC 20.07.2005, 14:44 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... Ceyhun 20.07.2005, 18:51 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... Var var. Çorum'da cami olmayan çok Alevi köyü bilirim ben. Gerçi bizim köye 938'de yapılmış ama :) Ezo 20.07.2005, 19:01 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... yok ama bizim köyde camiyii cemevi olarak kullaniliyor :)) DiyaR_02 20.07.2005, 19:06 bütün paralar diyanette toplaniyor diyanet istedigi yere istedigi seyi yapiyor İsaaC 20.07.2005, 19:36 bütün paralar diyanette toplaniyor diyanet istedigi yere istedigi seyi yapiyor Evet İste Cam Alıcı Sorunlardan Biri...Ben Camii İstemiyorum Ama Benim Koyume Benim İznim Olmadan Camii Kuruluyor...Ben Cem Evi İstiyorum Ama İbadethane Olarak Kabul Edilmiyor...Ben Okul İstiyorum SaglıkOcagı İStiyorum Ama Ama... TheGodfather 20.07.2005, 20:02 yok ama bizim köyde camiyii cemevi olarak kullaniliyor :)) Böyle bir durumla bizzat karşılaşmış bulunuyorum:5: Semah ekibimizde bulunan karadenizli arkadaşlardan duyduğum kadarıyla bayburt'ta böyle bir cami de cem evi olarak kullanılıyormuş.Erzincan depreminden sonra Trabzona göçen(Trabzonda cem evi var diye biliyorum umarım yanılmıyorumdur) bir kısım aleviler var.Forumda bulunan Erzincanlılar bu konuda daha fazla birikime sahiptir sanırım.Biraz doğuya kayarsak acaba Rizede veya ARtvinde cem evi var mı? İsaaC 20.07.2005, 20:05 Böyle bir durumla bizzat karşılaşmış bulunuyorum:5: Semah ekibimizde bulunan karadenizli arkadaşlardan duyduğum kadarıyla bayburt'ta böyle bir cami de cem evi olarak kullanılıyormuş.Erzincan depreminden sonra Trabzona göçen(Trabzonda cem evi var diye biliyorum umarım yanılmıyorumdur) bir kısım aleviler var.Forumda bulunan Erzincanlılar bu konuda daha fazla birikime sahiptir sanırım.Biraz doğuya kayarsak acaba Rizede veya ARtvinde cem evi var mı? En Sasırdıgım Noktalardan Biri de Karadeniz Bolgesinde Alevi Olusudur... A-L-E-V-İ 20.07.2005, 20:16 Ordu...(mesudiye..) Samsun...(havza..) çorum Tokat amasya Benim de şaşırdığım...Coğrafyayı bilmeden liseden mezun olanlardır:) TheGodfather 20.07.2005, 20:52 Benim de şaşırdığım...Coğrafyayı bilmeden liseden mezun olanlardır:) nasıl yani :) munzur_hozat 20.07.2005, 22:26 camide olsun cem evide yanyana ezan okunur namazı kılarız sonra ceme gideriz.Cemde ibadet namazda cennetlik oluruz. konya da cem evi yok. ErdalNET 20.07.2005, 22:50 konya da cem evi yok. konyada cemevi olsa şaşardım zaten. açmaya teşebbüs olsada açtırmazlardı herhalde. her türlü çirkefi yaparlardı munzur_hozat 20.07.2005, 23:54 konyalı çok arkadaşım var lütfen,ama alevilere sempati duymuyorlar doğrudur Ceyhun 21.07.2005, 10:07 Ordu...(mesudiye..) Samsun...(havza..) çorum Tokat amasya Benim de şaşırdığım...Coğrafyayı bilmeden liseden mezun olanlardır:) Bu illerde cemevi yok mu demek istediniz. Ben tam anlamadım. Eğer öyle demek istediyseniz Çorum'da cemevi var. Yanlış anladıysam kusura bakmayın. munzur_hozat 21.07.2005, 10:43 tokatta cem evi vardır ya akraba olarak tokatta aleviler var DiyaR_02 21.07.2005, 16:05 cem evlerinin normal bir sekilde kurulabilmesi icin devletin özde laik bir yapiya kavusmasi lazimdir. nasil mi? diyanetin kaldirilmasidir. böyle olmadigi müddetce hicbir zaman tc laik olamaz bunu bilin!! Ceyhun 21.07.2005, 16:58 cem evlerinin normal bir sekilde kurulabilmesi icin devletin özde laik bir yapiya kavusmasi lazimdir. nasil mi? diyanetin kaldirilmasidir. böyle olmadigi müddetce hicbir zaman tc laik olamaz bunu bilin!! Dikkatli ol! Demokratik Barış Hareketi (Barış Partisi'nin öncülü) bunu tüzüğüne koyduğu için kapatılmıştı :) İsaaC 21.07.2005, 17:05 Ordu...(mesudiye..) Samsun...(havza..) çorum Tokat amasya Benim de şaşırdığım...Coğrafyayı bilmeden liseden mezun olanlardır:) Sen kafanı yorma... DiyaR_02 21.07.2005, 17:43 Dikkatli ol! Demokratik Barış Hareketi (Barış Partisi'nin öncülü) bunu tüzüğüne koyduğu için kapatılmıştı :) tabi bu ülkede gercekleri söylersen ya kapatilirsin ya da ''ölürsün'' bu söylenenler gercegi yansittigina son derece inaniyorum. böyle olmadigi sürece kimse türkiye laiktir laik kalacak diye bagirmasi, bos tenekeden cikan ses gibidir. baskada birsey degil. kafir.billah 21.07.2005, 18:17 1400 yıldır minarelerden bilim akıyormuşta haberimiz yokmuş :) Camiler olmayacaksa cem evleride kaldırılmalı. Fakat, Ya en başından şunu söyleyimki diyanet kaldırılmalı kesinlikle kaldırılmalı. Farz edelim kaldırldı.DEvlet statüsünde aleviliğide sunniliğide temsil edebilecek bir kurum olmaz.Bu şu demek oluyor ki Trükiye devletiyle burokratıyla,Askeriyesiyle Aleviliği tanımıyor. Diyanet yıllardır bizim vergilerimizle ayakta.Hatta devlete büyük bir mali yük teşkil ediyor. Sonuç olarak eğer gerçekten laik isek her caminin yanına cem evi açmalıyız.Munzur hozat gibilerde (belkide bende) camide namazını kılar namazdan sonrada cem evinde semaha ibadete gider :))) DiyaR_02 21.07.2005, 18:43 iste tc bu sorunu asmadigi sürece tam demokratik hukuk ve laik bir devlet degildir!!! A-L-E-V-İ 21.07.2005, 20:13 Bu illerde cemevi yok mu demek istediniz. Ben tam anlamadım. Eğer öyle demek istediyseniz Çorum'da cemevi var. Yanlış anladıysam kusura bakmayın. Hayır arkadaşım... Sayın "İsaaC " nikli vatandaş.. "En Sasırdıgım Noktalardan Biri de Karadeniz Bolgesinde Alevi Olusudur" dediği için.. ve o illerin karadeniz bölgesinde olduğunu vurgulamak için yazdım... Ceyhun 22.07.2005, 09:40 Hayır arkadaşım... Sayın "İsaaC " nikli vatandaş.. "En Sasırdıgım Noktalardan Biri de Karadeniz Bolgesinde Alevi Olusudur" dediği için.. ve o illerin karadeniz bölgesinde olduğunu vurgulamak için yazdım... Anladım. Kusura bakma. ALUNDRA 01.08.2005, 04:02 cem evlerinin normal bir sekilde kurulabilmesi icin devletin özde laik bir yapiya kavusmasi lazimdir. nasil mi? diyanetin kaldirilmasidir. böyle olmadigi müddetce hicbir zaman tc laik olamaz bunu bilin!! Sen bunu fikralar bölümüne koysan daha isabetli olurdu.... cok komik oldu da...!!!! Canan 09.08.2005, 15:32 ben sivas gurunluyum ve gurun'de cok alevi olmasina rahmen cem evi yok yanlizca koylerden birinde turbe var o'da gecen sene londradaki gurunluler tarafindan para toplayip tekrardan acildi. gurunun alevi koylerinin benim bildigime gore hic birinde cami yok. hasan1 09.08.2005, 22:07 gurunun alevi koylerinin benim bildigime gore hic birinde cami yok. gürünlü arkadas cem evimi actirmak istiyor yoksa camimi yok diyor anlayamadim düzeltirse iyi olur sanirim Ceyhun 09.08.2005, 23:59 Alıntı: DiyaR_02´isimli üyeden Alıntı cem evlerinin normal bir sekilde kurulabilmesi icin devletin özde laik bir yapiya kavusmasi lazimdir. nasil mi? diyanetin kaldirilmasidir. böyle olmadigi müddetce hicbir zaman tc laik olamaz bunu bilin!! Sen bunu fikralar bölümüne koysan daha isabetli olurdu.... cok komik oldu da...!!!! Ciddiyetinizi takınıp fikir namına birşeyler söyleyecekseniz buyurun. Yoksa siz o mesajı da alıp komple fıkralar bölümüne taşınsanız daha iyi olacak gibi. ALUNDRA 10.08.2005, 00:48 Ciddiyetinizi takınıp fikir namına birşeyler söyleyecekseniz buyurun. Yoksa siz o mesajı da alıp komple fıkralar bölümüne taşınsanız daha iyi olacak gibi. Türkiye gibi müslüman bir ülkede diyaneti kaldirmak islami kaldirmak anlamina gelir... bunu anlamamazliktan gelip kendi kendinize gelin güvey olmayin... mesajim zeki biri icin gayet net ve anlasilir bir sekildeydi.... ama bu sana manasiz gelmis olabilir... sebebini de kendine sor... Ceyhun 10.08.2005, 01:21 Türkiye gibi müslüman bir ülkede diyaneti kaldirmak islami kaldirmak anlamina gelir... bunu anlamamazliktan gelip kendi kendinize gelin güvey olmayin... mesajim zeki biri icin gayet net ve anlasilir bir sekildeydi.... ama bu sana manasiz gelmis olabilir... sebebini de kendine sor... Hıııı. Ben de farkettim zaten çok zekice olduğunu. Bayağı uğraştım anlamak için. Fıkralar bölümüne yaz dedin değil mi? Komik olduğunu buldun değil mi? Yani ciddiyetsiz. Hey Allahım. Zekaya bak. Nereden de gelir böyle laflar aklınıza? Bravo :) İsteyen diyanete olumsuz eleştiriler yöneltebilir. Veya gereksiz olduğunu düşünebilir. Bu İslam kaldırılsın falan demek değildir. Zihniyete bak. Ayrıca insanların hoşunuza gitmeyen bir fikri açıklaması size karşınızdakini aşağılma hakkı vermez. Üstelik karşınızdaki sizi aşağılamamışken. Ama siz çok zekice(!) komikliklerinizle insanları aşağılamaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama o kadar zekice oluyor ki, anlamak uzun sürüyor. Alevimen 10.08.2005, 02:21 Evet ben burdan görüyorum, zeka fışkırıyor zaten :) DiyaR_02 11.08.2005, 21:26 Sen bunu fikralar bölümüne koysan daha isabetli olurdu.... cok komik oldu da...!!!! sen en iyisi gitte laiklik nedir onu ögren gel! hasan1 11.08.2005, 23:06 hangi tasi kadirsan zeka fiskiran Alundra cikiyor . alininyolu 26.09.2005, 05:05 çanakkalede kaldım bir süre orda cem evi yok ama kaldığım mahallede cemaatten çok cami vardı memço 26.09.2005, 13:39 Ben Kayseriliyim. Hepinizin de tahmin edeceği üzere Kayseri’de (Kayseri Merkezde) Cemevi yok. Fakat bizim köyde Cemevi var. Kendi gayretlerimizle Çok Amaçlı Köy Evi adı altında (direkt olarak Cemevi adı altında açılmasına izin verilmediği için), 2002 yılında, köyümüzde (Tavla Köyü / Sarız) bir Cemevi açabildik. gmutlu 15.10.2005, 16:46 evet arkadaşlar bu konu gerçekten çok önemli. camisi olmayan köyler ve cemevi olmayan yerler. Ben bu konuda çok ilgiç durumlarla karşılaştım. Kendim ARDAHAN'IN DAMAL ilçesine bağlı 12 köyden 1 tanesi sünni ama 3 köyde cami var. Bu konuda Bir çalıyma yapan CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt bir rapar hazırlayarak dağıtmış bu raporda aleviköylerinin cami talebi olduğunu yazmış. ahmet_ali 17.10.2005, 12:21 arkadaşlar lütfen kendimizi kandırmayalım alevi kültüründe cami diye birşey yoktur alevi köylerine cami yapılması kadar saçma birşey olamaz hem ben ibadetin gizli olduğuna inanırım bizim toplu kıldığımız namazları yoldan geçen adam göremez namaz gösteriş değildir sünni arkadaşlara selam ben hataydan arap alevisi ahmet_ali 17.10.2005, 12:24 bu arada arap alevi şeyhlerinin antakya da cemevi açarak alevilerle dayanışma ve yardımlaşma içine girme çabalarını kutlarım hepsinin ellerinden öperim Yakapınarlı 24.10.2005, 15:53 cami ve cem evi arkadaşlar size izmir yakapınar köyünden bahsetmiştim geçen yıl köyümüzde ne cami vardı nede cem evi vardı.muhtarlığa gelen bir bilgiye göre köye cami yapılacağı duyuruldu hatta inşaat malzemeleri geldi.bu nedemekti bizim bir cemevimiz yoktu ve birileri köye cami yapmak istiyordu.bişeyler yapmak gerekiyordu.izmirde pir sultan abdal derneği üyesiyim hemen dernekteki arkadaşları devreye soktum.ankarayı aradık ve bizden imza toplamamız söylendi.gerekirse dava açacaktık.ve köyde büyük bir imza kampanyası başlattık.bazen çok zorlandık özellikle yaşlı ninelerimize imza attırmak çok zor oldu korktular biraz.neyse imzaları topladık ve faxladık ankaraya.ve sonuçta biz kazandık biraz tehdit biraz yasal yöntenler başardık. tehdit dediysek öyle öldürürüz filan değil.sadece siz yaparsınız biz yıkarız tarzında.başardık ve ne yaptık biliyomusunuz gelen malzemelerin bir kısmını kurduğumuz cemevi için kullandık.ve köyümüze bir cemevi açtık.artık köyümüzde bir cemevi var.gururluyuz ve mutluyuz. TheGodfather 02.11.2005, 08:56 cami ve cem evi arkadaşlar size izmir yakapınar köyünden bahsetmiştim geçen yıl köyümüzde ne cami vardı nede cem evi vardı.muhtarlığa gelen bir bilgiye göre köye cami yapılacağı duyuruldu hatta inşaat malzemeleri geldi.bu nedemekti bizim bir cemevimiz yoktu ve birileri köye cami yapmak istiyordu.bişeyler yapmak gerekiyordu.izmirde pir sultan abdal derneği üyesiyim hemen dernekteki arkadaşları devreye soktum.ankarayı aradık ve bizden imza toplamamız söylendi.gerekirse dava açacaktık.ve köyde büyük bir imza kampanyası başlattık.bazen çok zorlandık özellikle yaşlı ninelerimize imza attırmak çok zor oldu korktular biraz.neyse imzaları topladık ve faxladık ankaraya.ve sonuçta biz kazandık biraz tehdit biraz yasal yöntenler başardık. tehdit dediysek öyle öldürürüz filan değil.sadece siz yaparsınız biz yıkarız tarzında.başardık ve ne yaptık biliyomusunuz gelen malzemelerin bir kısmını kurduğumuz cemevi için kullandık.ve köyümüze bir cemevi açtık.artık köyümüzde bir cemevi var.gururluyuz ve mutluyuz. Açıkçası kutlarım sizi..Bizde şu Melih Gökçek engelini bir aşabilsek çok şey yapıcaz ama daha Ankaradaki bir akç Cemevinin temizlik,elektrik,su masrafını toplamaktan bile aciz duruma düştük Ankara Büyük Şehir Belediyesi yüznden..Konu meclise taşındı, sinagoglara,kiliselere ödenek ayıran meclis(diaynet) cemevlerini görmezlikten geliyor...Maalesef bu durum SHP'nin mecliste olup Ankara Büyük Şehir Beldiyesi başkanlığı yaptığı sırada Murat KaraYalçın'da görmezlikten gelmişti..İşimiz çok zor yorulduk artık..Kocatepe camisine bakıyorum bir taşını bile temizlemek için ayrılan ödenek kadar ayrılsa bize yinede yeterli olur(abartmıyorum)... Ankaradaki Pir Sultan Abdal derneği kapalı bir kutu olmuş..Sus pus..Tepkimizi dernek babında dile getirmye çalıştık,imza toplamaya çalıştık istediğimiz tam desteği hiç bir kurumdan alamadık..Yinede biz binlerce imza topladık ama sonuç yok..Acaba tehtit mi etsek :)) Gelecekten yinede umutluyuz... matclup 03.11.2005, 22:51 Çoğu ilimizde yok örneğin AFYONKARAHİSAR BOLU... Yakapınarlı 04.11.2005, 19:03 Açıkçası kutlarım sizi..Bizde şu Melih Gökçek engelini bir aşabilsek çok şey yapıcaz ama daha Ankaradaki bir akç Cemevinin temizlik,elektrik,su masrafını toplamaktan bile aciz duruma düştük Ankara Büyük Şehir Belediyesi yüznden..Konu meclise taşındı, sinagoglara,kiliselere ödenek ayıran meclis(diaynet) cemevlerini görmezlikten geliyor...Maalesef bu durum SHP'nin mecliste olup Ankara Büyük Şehir Beldiyesi başkanlığı yaptığı sırada Murat KaraYalçın'da görmezlikten gelmişti..İşimiz çok zor yorulduk artık..Kocatepe camisine bakıyorum bir taşını bile temizlemek için ayrılan ödenek kadar ayrılsa bize yinede yeterli olur(abartmıyorum)... Ankaradaki Pir Sultan Abdal derneği kapalı bir kutu olmuş..Sus pus..Tepkimizi dernek babında dile getirmye çalıştık,imza toplamaya çalıştık istediğimiz tam desteği hiç bir kurumdan alamadık..Yinede biz binlerce imza topladık ama sonuç yok..Acaba tehtit mi etsek :)) Gelecekten yinede umutluyuz... melih gökçek de cami yaptırmakla uğraşsın dursun.umarım hedefinize ulaşırsınız. seyyid 04.11.2005, 21:12 Kardeşim Caminin Yolunu Bilmeyenin Cem Evine Gitmesi Hiç Birşeyi Değiştirmez...o Ceme Boşuna Girmiştir..önce Camiyi Bilecek Sonra Ceme Gidecek...alevilik öze Hitap Eder.cemde özde Can Bulur.sen Islami Bilmeden özüne Inmeye Kalmayacaksin...haci Bektaş Veli Evini Dergahini Caminin Yanina Yapti..yunus Camide Yatip Kalkardi..mevlanin Dergahi Zaten Camidir...ki Hz.ali Cami Yolunda şehit Düştü..sen Alevilikte Caminin Yerini Nasil Yok Sayarsin rockçı turna 04.11.2005, 22:14 Kardeşim önce Camiyi Bilecek Sonra Ceme Gidecek...alevilik öze Hitap Eder.cemde özde Can Bulur.sen Islami Bilmeden özüne Inmeye Kalmayacaksin...haci Bektaş Veli Evini Dergahini Caminin Yanina Yapti..yunus Camide Yatip Kalkardi..mevlanin Dergahi Zaten Camidir...ki Hz.ali Cami Yolunda şehit Düştü..sen Alevilikte Caminin Yerini Nasil Yok Sayarsin ''Caminin Yolunu Bilmeyenin Cem Evine Gitmesi Hiç Birşeyi Değiştirmez...o Ceme Boşuna Girmiştir..'' nedir bu zırvalık ya!!! gınaa geldi artık bunlarla ugrasmaktan. beyefendi hacı bektaş dergahındaki camii 1826 bektaşi kırımında osmanlı tarafından yapılmış camii dir!!! sen kimsinde insanların yaptıkları ibadetler hakkında hüküm veriyorsun!!! haddini bil biraz!!!:24: Ezo 04.11.2005, 23:49 Kardeşim Caminin Yolunu Bilmeyenin Cem Evine Gitmesi Hiç Birşeyi Değiştirmez...o Ceme Boşuna Girmiştir..önce Camiyi Bilecek Sonra Ceme Gidecek...alevilik öze Hitap Eder.cemde özde Can Bulur.sen Islami Bilmeden özüne Inmeye Kalmayacaksin...haci Bektaş Veli Evini Dergahini Caminin Yanina Yapti..yunus Camide Yatip Kalkardi..mevlanin Dergahi Zaten Camidir...ki Hz.ali Cami Yolunda şehit Düştü..sen Alevilikte Caminin Yerini Nasil Yok Sayarsin allah sana bir agiz vermis bos bos konusuyor (davul)........ thosun 05.11.2005, 10:21 MUĞLA ilinde o kadar çok alevi köyleri ve mahalleleri olmasına rağmen cem evi yapılamıyor ... Bizim mahalleden bahsederek açayım konuyu ... FETHİYE İLÇESİNDE YER ALAN FOÇA MAHALLESİ Kİ ESKİ ADI GÜNLÜKBAŞI BELDESİ ... bizim mahallede 2000 e yakın alevi var ama cemevi yapılamıyor ... mahallemizin zengin insanlar dernek kurdular , para topladılar kendileri para koydular kimisi kendi arazsini verdi senelerdir yapılmamasının sebebi belediyeden izin alınamaması ... thosun 05.11.2005, 10:24 Kardeşim Caminin Yolunu Bilmeyenin Cem Evine Gitmesi Hiç Birşeyi Değiştirmez...o Ceme Boşuna Girmiştir..önce Camiyi Bilecek Sonra Ceme Gidecek...alevilik öze Hitap Eder.cemde özde Can Bulur.sen Islami Bilmeden özüne Inmeye Kalmayacaksin...haci Bektaş Veli Evini Dergahini Caminin Yanina Yapti..yunus Camide Yatip Kalkardi..mevlanin Dergahi Zaten Camidir...ki Hz.ali Cami Yolunda şehit Düştü..sen Alevilikte Caminin Yerini Nasil Yok Sayarsin dangalak dangalak konuşma aslanım alevilikte cami tabi ki bilinmez tabi ki sen safkan değilsen bilemezsin ... mutlaka biryerlerden bulaşmış demekki kanına yezid kanı böyle konuşuyorsun .... sana seyyid lik değil de yezidlik daha çok yakışır bence ... suskun 18.11.2005, 19:17 yozgatın gülderesi, garazap ve ortaköyde cami yoktur çukurören de vardır ama o da harabeye dönmüştür Lamekan 19.11.2005, 14:14 ya ben merak ediyorum devlet yada belediye zoruyla ( bizim köyü düşünüyorum da konuşuyorum ) ya da emri vaki olarak cem evinin yanına bir de cami yaptı ( olmazya hadi oldu diyelim ) adı üstünde alevi köyü bizimkisi camiye hakaret gibi anlaşılmasın ama ahır olarak bile kullanmazlar... zaten cem evinin durumu muallakta köyde kalmış 15 20 ihtiyar... burada çogumuz memeketimizi bile tanımıyoz ya resmini görmüşüz yada anlatılanlarla sevmisiz.... köyümün cem evi var ama cem i sürecek kaç kişi kaldı sorun belki burada dır... ozgur416 30.11.2005, 11:08 sivasta cemevi yok kardeşler cem vakfının 5 sene önce temel attığı bir yer var devam ediyor yapımı birde Hacı Bektaş Veli derneğinin yaptırdığı cemevi oda yapım aşamasında candost 30.11.2005, 20:09 bizim koyede ben cok kucuktum yani zar zor hatirliyorum cami yaptirdilar aslinda ilcenin tek alevi koyu bizim koy ondan cami diktiler tabi bunu yapanlar ilce diyanet isleri ama bizde karsisina kocaman cem evimizi diktik sonunda cami harabeye dondu cem evimiz dimdik ayakta buna ragmen yinede kotuluk gorsende iyilik et demis dedelerimiz kendi imkanlarimizla camiyide tamir ettirdik yani incindik ama incitmedik arkadaslar..... gmutlu 03.12.2005, 12:29 FETHİYE İLÇESİNDE YER ALAN FOÇA MAHALLESİ Kİ ESKİ ADI GÜNLÜKBAŞI BELDESİ ... bizim mahallede 2000 e yakın alevi var ama cemevi yapılamıyor ... mahallemizin zengin insanlar dernek kurdular , para topladılar kendileri para koydular kimisi kendi arazsini verdi senelerdir yapılmamasının sebebi belediyeden izin alınamaması ...[/quote] slm ya maden bu kadar çalışma yapılmış. Cem evi yapmak o kadar zor değilki. Dernek yada vakıf kurarsın bu da buraya bir merkez yapar sende burayı cem evi olarak kullanırsın resmi hiç bir yerde cem evi yoktur. Kültür evi diye açarsın bundan kolayı ne ki. Eğer bu konuda ciddi adamlar atmak istiyorsanız yardımcı oluruz. Hiç olmazsa alevi hizmetleri yapan bir vakfa şube olursunuz. Bunlar kolay eğer para varsa yer varsa gerisi basit. Ancak önemli olan burda cem evi açmak değil oraya işlerli kazandırmaktır. atayselvi 23.12.2005, 16:58 evet cami olmayan köy yada mahalle var FETHİYE ilçesi FOÇA mahallesinde cami yok.Ama CEM EVİ yapılamamasının sebebi de yukarıdaki arkadaşın bildiği gibi değil. Kendi içimizdeki ayrıbaşlardan kaynaklanmaktadır. Fethiye Belediye Başkanı M:H:P li olmasına rağmen yapılması için yer gösterdi Yeşil Alan olduğu için yaptıramadık.Belediye ANKARA dan plan tadilatı istedi ama olumsuz cevap geldi. Bir de bizim içimizdeki ayrıbaşlar bu yerin tapusu belediyeye ait burayı yaptırısak sonraki belediye başkanları buradan bizi çıkarmazmı yaptığımız bütün masraflar boşa gidecek diye EMEKLİLER meydenında propaganda yapıp kendilerine taraftar buldular.Bu gibi kişilere rağbet fazla Türkiyede biliyorsunuz.Hem kendileri yaptırmamışlardır, şimdide yaptıracak olan kişilere ayak bağı olmaya çalışmaktadır.Şimdi yaptırmaya başlasak 6 ay gibi kısa bir sürede CEM salonu ,kütüphane, Aşevi ,Ölü yıkama ve bekletme yeri ,Elsanatları odası gibi Ahşap ağırlıklı bir yeri yaptırabiliriz.Plan ve Projeleri çizilmiş hazırda beklemektedir. Piro019 09.01.2006, 23:26 En Sasırdıgım Noktalardan Biri de Karadeniz Bolgesinde Alevi Olusudur... IsaaC ben pek anlam veremedim sasirmana, Tuncelide sünni varda Karadenizde niye alevi olmasin, hemde cok alevi var, AMASYA ve CORUM orta karadenizde ve ummadigin kadar alevi var. ilayda 10.01.2006, 01:49 ben fethiyeliyim burda yok cem evi mesala kötü bişey bence olsa keşke sunniler nasıl namaz kılmaya camiye gidiyorsa bizde ibadet ederdik BesiktasliBABA 10.01.2006, 02:40 kutahyada belkide on yildan beridir devam eden bir dernegimiz var.cemevimizinde insaati devam etmektedir,tahmini bu yaza kadar bitecekmis.bence asil onemli olan sey,insanlarin ceme girip girmedikleridir,ayni sey cami icinde gecerli namaz kilani olmadiktan sonra niye bi koye 2 tane cami yapilir(ornegin bizim koy-zafertepecalkoy).tahmini olarak belki 1000-1500 kisilik bir koyumuz var,gunluk camiye giden insan sayisi 50 yi gecmiyor(koy karisik,sunnulerde var).onemli olan budur,her alevi koyunde dede yoktur,keske dedelerimiz olsada insanlar genis bi evde cem gorseler,yollarini bilseler.oncelikle alevilikten sogumus,sogumak uzere olan insanlari yeniden yola sokabilmeliyiz,kendi benliklerini,kimliklerini bulmalilar.alevi olmaktan korkmamalilar. er1964 17.01.2006, 01:01 Evet canlar bende erzurumluyum.Mademki sormuşsunuz yanıtlamak zorunluluğu hissettim.Erzurumdada cem evi yoktur.Çünkü erzurum merkezde alevi nüfusu yoğunluğu çok az yapılacağınıda hiç tahmin edemiyorum.sevgilerimle... atayselvi 18.01.2006, 23:36 ilayda arkadaşımız cem evi ile ilgili projemizden haberi yok galiba.Bu konu hakkında hala çalışmalarımız var.Ümidimi hiç bir zaman yitirmedim ve yitirmeyeceğim. Tek idealim bu cem evi projesini öyle yada böyle sonuna kadar kovalamak ve başarmak olacaktır. www.gunlukbasi.org sitesinden bana ulaşabilir. ilayda 20.01.2006, 14:17 bence bir sürü var ben fethiyelim ama burda hala bir cem evimiz yok kimbilir daha kaç ülkede var............. ilayda 20.01.2006, 14:24 Muhtarim Haberİmİz Varda Daha Yapilacak Secİmler Olmadan Bunlar KonuŞulmuŞtu İnŞallah Yapilir BİrgÜn Leyla 20.01.2006, 15:13 Selam, Londrada bir cem evi var...bir kac sene oluyor acilali ama daha yeni deyerlendirilecek. Dede getireceklermis, ama bazen kendi kendime diyorumki...yeni nesil Kulturlerine sayib cikmali cunku buradaki 20-30'lu gencler...yeni ayle kuranlar fazla sayip cikmiyorlar kulturlerine...acaba ne yapilmali ki Kulturumuz olmesin...hele gurbetde!? Burada konserler organize yapiyorlar....ama bunun tek bilme araci turk gazetesi...acaba tanitim acisinda ne yapilmali? mihrican52 14.02.2006, 14:11 Malesef kaldı arkadaşım Ordu ilinde yok mesela ve bu beni gerçekten üzmekte. Bir derneğimiz var ama yıllardır kendine sahip çıkamadı. Bence bir dernekten çok cemevi gerekiyo ordu ya... Ama bunun için çabalayacak birileri gerekiyo ama malesefki ordu da bunun için mücadele verecek hiç bir alevi büyüğü göremiyorum. Hazır dernek kapansın diye bakıyolar nerdeyse. derviscemal 14.02.2006, 14:25 Şuanda öğrendiğim kadarıyla 38-40 arası var imiş zaten bunun büyük çoğunluğuda İstanbulda.. Demali 14.02.2006, 14:50 Malesef kaldı arkadaşım Ordu ilinde yok mesela ve bu beni gerçekten üzmekte. Bir derneğimiz var ama yıllardır kendine sahip çıkamadı. Bence bir dernekten çok cemevi gerekiyo ordu ya... Ama bunun için çabalayacak birileri gerekiyo ama malesefki ordu da bunun için mücadele verecek hiç bir alevi büyüğü göremiyorum. Hazır dernek kapansın diye bakıyolar nerdeyse. merhaba, mesajını okuduğpumda aklıma bundan 6 7 ay önceki bir haber geldi, orduda üst katı cami olan cem evi yapılmıştı.Onu sayarsak yapılmış diyebiliriz.Üst üste yapılması doğrumu tartışılır, bu inançlar buluşması mı inançlar asimilasyonumu bilemiyorum. Taner62 16.02.2006, 06:05 Bana inanclar bulusmasi gibi geliyor, talep vardiki böyle bir cözüme varmislar. Eger bunun tersi olsaydi ordaki canlar kesin baskaldirirlardi diye düsünüyorum. Bence güzel olmus, bizim herseyimiz ortada kimsedende saklanmiyoruz görsünler iste ;) Saygilarla can gmutlu 18.02.2006, 12:04 [quote=Taner62]Bana inanclar bulusmasi gibi geliyor, talep vardiki böyle bir cözüme varmislar. Eger bunun tersi olsaydi ordaki canlar kesin baskaldirirlardi diye düsünüyorum. Bence güzel olmus, bizim herseyimiz ortada kimsedende saklanmiyoruz görsünler iste ;) buna inançların buluşmazı denmez asimilasyonun bir parçası denir. Bu yeri yapan ın bir akp milletvekili oludğu düşünülduğunde siyasetin nerelere sokulduğu açıkca ortadadır. İnançlar karşılıklı sevgi ve saygı ile buluşur. bize saygi göstermeyen ve varlığını kabul etmeyen bir düşünceye nasıl böyle bakarsın anlamıyorum. Biraz tarihin derinliklerine gitmek gerekir. barabar 19.02.2006, 16:32 Hatay'ın yarısından çoğu alevidir ama Hatay'da bir cemevi yok ama oturmuş olduğum şekere de 2 tane cami var bize yazık değil mi?? :32: meymane_usari 26.02.2006, 21:22 hangi ilde bilmiyorum ama bizim mahallede ve bizim çevre mahallelerde cem evi yok en yakını nurtepede çok üzülüyorum :( Şoreş 26.02.2006, 21:43 Tam olarak bilgim yok bu konuda ama Konyada cemevi yok sanırım:garibbak: Zaten olmasınıda beklemem:p m.ozfe 27.02.2006, 18:53 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... EVET KALDI ANTAKYANIN HARBİYE BELEDİYESİNDE CAMİİ YOK.. YAPMAYA KALKIŞTI BAZILARI AMA BİZ İSTEMİYORUZ.......... DersimVatan 28.02.2006, 18:27 yaw denizlidede yo k :( malesef ne yapalım http://www.aleviforum.com/images/smilies/ani/32.gif Damat 08.03.2006, 23:50 bilmiyorum ama ben avusturyadan katiliyorum burda bile artik cemevlerimiz var orda her ilde yoksa bu türkiyenin ayibidir gmutlu 10.03.2006, 20:02 Arkadaşlar cemevi açmak zor olsada onu yaşatmak dahada zor. Bu cemevlerinde dini ainlerimizi yerine getirirken. Gençlerimizi de topluma layık sanatın içinde her dalında aktif olan gençler yetiştirmek için çalışmalıyız. biomedical 13.03.2006, 18:54 kardeşler cem evi yapılmayan il kaldımı sorusuna nerede yapıldım diye bir cevap varmek istiyorum. .. yada yok yok cem evleri kapanmayan ilimiz kaldımı daha çabuk cevap buluruz. . . biomedical 13.03.2006, 18:58 bilmiyorum ama ben avusturyadan katiliyorum burda bile artik cemevlerimiz var orda her ilde yoksa bu türkiyenin ayibidir Dost bizde sizleri tebrik ediyoruz bak ne kadar güzel sölüyorsun biz avrupada yapıyorsak! işte olay burada sen türkiyede ki alevilerin cem evi açmasını istemez mi sanıyorsun buda senin ayıbın sen bizlerin burada ne zorluklarla yaşam mücadelesini biliyormusun. yobazlaşmış, kapitalist, radikal bir sunni din anlayışı içerisinde yaşadığımızı ben afyon kocatepe ünv. sağlık yüksek okulu ögrencisiyim. bir kaç arkadaş alevi klubü açmak istiyoruz die bizim için soruşturma açıldı şimdi sen olsan bu tavırlar karşısında ne yapabilirsin yada koşullar karşısında sen dernek açmak istiyorsun bu sefer diyorlar siz milletyin huzurunu bozöaya çalışıyorsunuz anarşizm olarak uygulama görüyoruz çevremizden . . .. gmutlu 13.03.2006, 19:44 Evet köylerimizde cem evleri yoksa bu türkiyenin ayıbıdır. Ama bunların yapılması için mücadele verilmezsu bu da bizim ayıbımızdır. Eğer bizler yörelerimize cem evi yaptırmaz. Cami yapımınada karşı çıkmazsak sonumuz belli olur. Bunun için yörelerimize cem evi yaptırarak bu cem evlerinin gerçek anlamda hizmet götürmesi gerekir. Buraların ilim yuvası akil erdem vi erken bilgileri ile toplumumuza yön veren kurumlar haline getirememizde bizim ayıbımızdır. erdal ates 14.03.2006, 02:39 ARKADAŞLAR DİYANET İSTEDİĞİ YERE SAVURUYO PARALARI AMA BİZE GELİNCE HİÇ BİR HARCAMA YOK.BİZ CEM EVİ KURMAK İSTİYORUM AMA BAKIN ONLAR NASIL CEVAP VERİYOLAR GÜNERİ CİVAOĞLU'NDAN OKUYALIM Mahcubiyet (Not: Yazarın “Mahcubiyet” başlıklı bu yazısı 3 Şubat 2005 tarihli Milliyet gazetesinden alıntı yapılmıştır. Sayın Güneri Cıvaoğlu burada Cemevleri konusunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavrını çok güzel özetlemektedir. Başka söze gerek yok. Alevilik Bektaşilik Araştırmaları Sitesi Editörleri) Çankaya'da cemevi açılması isteğinin reddi... Üstelik de çok yanlış bir yorumla reddi, talihsiz bir tavırdır. Önce ret süreci ve gerekçesi... Alevi yurttaşların Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği, İmar Planı'nda "ibadethane" olarak gösterilen arazi için başvurur. Kaymakamlık, Valiliğe... Valilik, İçişleri Bakanlığı'na... Bakanlık, Diyanet İşleri'ne gönderir başvuruyu. Ne ilginç rastlantıdır ki, Türkiye'nin AB'den tarih aldığı 17 Aralık'ta Diyanet İşleri "ret" cevabını verir: Gerekçe: "Tekke ve zaviyelerle Türbelerin İlgasına Dair Yasa'nın 1. maddesi gereği tekke ve zaviyeler kapatılmıştır. İslam ibadetine mahsus ve usulüne göre açılmış cami ve mescit dışındaki yerlerin ibadet yeri olarak kabulü mümkün değildir..." Hoppala.... Peki Türkiye'de 10'larca cemevi var. Alevi yurttaşlar burada toplanarak ibadet ediyorlar. Bu cemevleri nasıl açık? Yasaya aykırı (!) bu duruma, Diyanet, devlet, savcılıklar, polis seyirci mi? Elbette değil... Çünkü, cemevleri, tekke ve zaviye değil, ibadet yeri. Öyle ki... 1997 yılında, Hacıbektaş'ta devletin tahsis ettiği 43 dönümlük araziye, cemevi inşaatının temelini o dönemin hükümeti adına ve Başbakan'ı temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit attı. Koalisyon ortağı partilerin genel başkanları törende hazır bulundular. Yaptıkları konuşmalarda, "daha önceki yıllarda Alevi yurttaşlara başta cemevleri olmak üzere bazı yanlışların bundan böyle tekrar edilmeyeceği" güvencesini verdiler. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hacıbektaş'taki yeni Cemevi ve Külliyesi temel atma törenine "hayırlı olsun" telgrafı gönderdi. Yani... Bütün bunlar, devletin zirvesinden, cemevi temelinin harcını karan yurttaşa kadar suçüstü hali mi? Bir yurttaşın nüfus belgesinde din hanesine "İslam" yerine "Alevi" yazdırmak istemine İzmir 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Yargıtay tarafından da onaylanan "Alevilik ayrı din değil, İslamın alt yorumudur" kararı, Diyanet İşleri'nin dayandığı diğer gerekçe (!) Birkaç "marjinalin" dışında kim "Alevilik ayrı din" iddiasında bulunabilir ki? İslamın alt yorumu da olsa, Alevi yurttaşlar ibadet yerlerini özgürce seçerler. AB ilkeleri ve İnsan Hakları Anlaşması da "herkesin inançlarını - kamu düzeni, sağlık ve ahlaki sınırlamalar ötesinde - dilediği mekânda, icra ve yayma hakkını" güvenceye almıştır. Türkiye hukuk sistemi "Uluslararası hukukun, iç hukuka hatta Anayasa'ya bile üstünlüğünü" kabul etmiş bulunmuyor mu? Yani, o yargı kararı ile Tekke ve Zaviyeler Hükmü böyle saptırılmamış, doğru algılanmış varsayılsa bile Uluslararası Hukukla çelişmekte ve geçersiz hale gelmektedir. Teolojik yaklaşıma gelince... Kur'an-ı Kerim'de "cami" kelimesi yoktur. Kutsal kitabımız, "Yeryüzünün tümü sizin mescidiniz" buyurur. Bu yeryüzü kapsamına elbette cemevleri de girer. Cemevleri uzayda değil ki... Kaldı ki... Cami'nin etimolojisi "cem etmek yani toplanmak" tır. Anı galerisi Bir TV programı için gittiğim Üsküdar Cemevi'nde geçen saatlerin güzelliği belleğimin anılar galerisinde seçkin yere sahiptir. Cemevi külliyesine daha ilk adımında gülümseyen Alevi yurttaşların pozitif elektriği sarmaladı. Alt katta bir düğün için hazırlık vardı. Üst kattaki odalarda, resim, bağlama, gitar dershaneleri gençlerle doluydu. Aralık kapılardan dışarı neşe cıvıltıları taşıyordu. Geniş bahçenin bir yanındaki banklarda kış güneşi keyfi yaşanıyordu. Öte yanda bir küçük bina klinik olarak kullanılıyordu. Alevi doktorlar sağlık hizmeti sunuyorlardı. Alevi yurttaşlar fazla ilaçlarını getirip bırakıyorlarmış. Ecza deposunda tüm ilaçlar ücretsiz veriliyordu. Ve... Cem yerinde ibadete de tanık oldum. Kaçgöç olmadan... Ama fesat da olmadan... Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk tertemiz ruhlarını yansıtarak topluca ibadet ettiler. ........... Yeni 1000 yılda, AB'nin şafağında, hâlâ bu satırlara neden olanlar mahcubiyet hissetmeli. garcia 16.03.2006, 12:28 konya il sınırları içerisinde alevi köyler mevcuttur.örneğin ılgın ilçesinin alevi köyleri vardır.bunlar yörede yörük,ve ya türkmen olarak bilinir.tam emin değilim ama galiba sünnileştirilememiş alevi kalmış yörükler bunlar.konuyla ilgili detaylı bilgi verebilecek olanlar hepimizi aydınlatabilir. canikocan 21.03.2006, 22:11 ya ben hataydayım ama burada cemevi göremedim ne yazıkki Nesimi 21.03.2006, 23:26 konya il sınırları içerisinde alevi köyler mevcuttur.örneğin ılgın ilçesinin alevi köyleri vardır.bunlar yörede yörük,ve ya türkmen olarak bilinir.tam emin değilim ama galiba sünnileştirilememiş alevi kalmış yörükler bunlar.konuyla ilgili detaylı bilgi verebilecek olanlar hepimizi aydınlatabilir. Konyalı arkadaşım var Alevi olduğunu sonradan öğrendim ve şaşırmıştım aslında onlarda asimile olmuşlar Arkadaşımın ailesi ramazanda oruç tutmaya aleviliktense müslümanlığa önem vermeye başlamışlar. Bunun nedenide sayı olarak az olmalarıymış yani sunnilerin içinde asimile olma durumu var. Hepimiz müslümanız madem öyle buyur gel camiye, buyur oruç tut, namaz kıl vs. gibi söylemlerle aleviler sünnileştiriliyor, müslümanlaştırılıyor. sevgiler astokomlu 21.03.2006, 23:34 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... erzincanda ki sadece alevilerin yaşadığı köylerde ben camiye rastlamadım... karışık olan köyler içinde ikiside var... pirihorasani 22.03.2006, 01:49 Benim Bildigim Mardinde Cem Evi yok arkadaslar. akpınar piklop 27.03.2006, 22:17 tam olarak bilmiyorum ama %100 cem evi olmayan var.yani olamayn var ama nerelerde tam olarak söylemiceeem. türküdostu 22.05.2006, 21:07 evet camiye devlet geeeksiz yere para akıtıyo .biz de ne yaarsak kendi kısıtlı imkanlarımızla yapıyoz. maalesef. opis-01 30.05.2006, 18:21 ARKAAŞLAR ADANADA CEM EVİ VAR MI????? roro 30.05.2006, 18:23 trakya da yok can85 30.05.2006, 18:32 bnm bildiğim kadarıyla en az 25 ilimizde cemevi yoktur.aslında cami yapmaktan cemevlerine fırsat vermiyorlar. bektaş 30.05.2006, 20:26 erzurum da yok canlarr ismailgokhan 01.06.2006, 20:45 Benim bildiğim Trabzonda alevi köyleri var onunla ilgili makaleyi bulabilirsem yollarım heval 01.06.2006, 20:53 tabiki olmayan yerler var ama zaman herseyi degistirecek ama buna inanıyorum biz aleviler hep böyle sutukca bir cok yerde cem yapmaya yerimiz olmayacak bir yurt dısında cami oluyorda cem evi neden yok.......... mesela suan benim yasadıgım yerde cem evi yeni yapıldı ve cemi o sekilde görebildim veya bir semah dönmeyi......... keske heryerde olsada bizde susmasak.. pica 03.06.2006, 20:15 bizim koyde cami yok. bunun yanında bugune kadar cemevinede izin verilmiyordu ama bu yıl cem evi yapılıyor. aydınlıALİ 06.06.2006, 13:27 Ben 3-4 Yil Once İzmİr Bayindirin Bİr Koyunde(İsmİnİ Bİlmİyorum)karŞilaŞmiŞtim Koyde Camİİ De Yok Cem Evİde. Zaten Ordakİler İyİce YozlaŞmiŞlar. Dedemİn Soyledİklerİne ŞaŞirdilar. Kİ Dedem O Kadar Da Bİlgİlİ Degİldİr Bu Konularda. Belki Şİmdİ YapilmiŞtir. Dedem İn Bİr Lafi Var Onlarada SoylemİŞtİ 'sirtini Ya Camİye Dayiyacaksin Ya Cem Evİne' Anlayana Cok Manali Bİr Soz.... kemalistemre 06.06.2006, 13:40 Merhabalar CANLAR geçen ay samsunda cem yapıldı semah ekibini biz üniversiteli arkadaşlar oluşturduk. Herşey güzel de cemimizi düğün salonunda yapmak zorunda kaldık çünkü cem ewimniz yok.O kadar güzel bi ortamımız var ki her pazar 13 gibi tüm dostlar pir sultan abdal derneğimize gelip, semah öğrenip,türküler söyleyip, halaylar çekiyoruz.Samsunda olmayan canlar için bunları kaçırmak üzücü ama eğer samsunda okuyan arkdaşalarınız varsa lütfen bizden bahsedin katılımlarını beklediğimizi ve sayımızın her geçen gün artarak çoğalmamızı istediğimizi ilginiz için teşekkür ederim... alevi_caferi 07.06.2006, 23:46 arkadaşlar hatayda cemevi yapılacagını duydum.bu konuda bilgisi olan var mı? pirsu 08.06.2006, 01:26 kayserinin alevi koylerinden biri olan igdeli koyunde bole bir girişimde bulunulmak isteniyor camii demek gericileşmek demektir buna karsı bir mücadele başlatılmıştır görüş ve düşüncelerinizle yardımcı olmak isterseniz eger www.igdeli.de sitesine girebilirsiniz meryem demir 08.06.2006, 02:45 kayserinin alevi koylerinden biri olan igdeli koyunde bole bir girişimde bulunulmak isteniyor camii demek gericileşmek demektir buna karsı bir mücadele başlatılmıştır görüş ve düşüncelerinizle yardımcı olmak isterseniz eger www.igdeli.de (http://www.igdeli.de) sitesine girebilirsiniz camiye giden herkes şimdi gericcimi oluyor. alla alla enteresen bir yaklaşım. senin özün sana aittir sen izin verirsen taşlar yerinden oynar... İzin verme.... ulalıgenç 16.06.2006, 19:25 Erzincanda bir çok köye 1980 den sonra Kenan evren tarafından camii yeri tahsis edilmiştir..Bizim köyede ayrılmış fakat camii yapılamamış.. cagdascetin 17.06.2006, 00:21 arkadaşlar ben adanada yaşıyorum şuana kadar en son 5-6 yıl önce bir cem evi yapılıyor diye duydum hatta temelleride atıldı ama ondan sonra baya bi ses soluk kesildi ondan sonra seçim döneminde gene yapılıyor dendi gene bişe yok ama şuan tam olarak aktif mi aktif değilmi bilmiyorum.bileniniz varsa benlede paylaşmasını isterim bide bizim köyde yani Küçükyapalakta cami yok elmalı köyündede cami var fakat imam yok opis-01 17.06.2006, 17:27 arkadaşlar ben adanada yaşıyorum şuana kadar en son 5-6 yıl önce bir cem evi yapılıyor diye duydum hatta temelleride atıldı ama ondan sonra baya bi ses soluk kesildi ondan sonra seçim döneminde gene yapılıyor dendi gene bişe yok ama şuan tam olarak aktif mi aktif değilmi bilmiyorum.bileniniz varsa benlede paylaşmasını isterim bide bizim köyde yani Küçükyapalakta cami yok elmalı köyündede cami var fakat imam yok evet can bende adanada yaşıyorum adanada cem evi yok bizim mahalle gazipaşada evlerde yapılıyor nerde oturuyorsun sen bende tapkırandanım bu arada elmalı kahraman maraş elmalı değlmi SEVDAYA YASAK KOYANIN DÜNYADA İŞİ OLMAZ garcia 17.06.2006, 21:25 Ben 3-4 Yil Once İzmİr Bayindirin Bİr Koyunde(İsmİnİ Bİlmİyorum)karŞilaŞmiŞtim Koyde Camİİ De Yok Cem Evİde. Zaten Ordakİler İyİce YozlaŞmiŞlar. Dedemİn Soyledİklerİne ŞaŞirdilar. Kİ Dedem O Kadar Da Bİlgİlİ Degİldİr Bu Konularda. Belki Şİmdİ YapilmiŞtir. Dedem İn Bİr Lafi Var Onlarada SoylemİŞtİ 'sirtini Ya Camİye Dayiyacaksin Ya Cem Evİne' Anlayana Cok Manali Bİr Soz.... bence konulara daha farklı açıdan bakmak gerekir.insanlar camiye gitmiyorsa cem yapmıyorlar diye yozlaştı demek biraz haksızlık değilmi?ben tokatlıyım,türkiyede ençok alevi köye sahip üçüncü ildir(köy sayısı olarak;sivas birinci,tunceli ikinci,tokat üçüncüdür).bizim memlekettede 12 eylülden önce alevi köylere camii yapma girişiminde bulundular,bazı köylere camii yaptılar ancak istisnalar dışında başarıya ulaşamadılar.menderes hükümeti döneminde bizim köye camii niyetine minaresiz bir bina dikmişler,ancak köy halkı bu binayı o yıllarda cem evi olarak kullanmış.köye gelen alevi dedeleri bir çok köyde olduğu gibi bizim köydede insanları kendi ekonomik çıkarları uğruna sömürmeye çalışmışlar. hatta,köyün dedesi 50 yıl önce,ankaradan iki tane ev aldığını ve hane başı para istediğini söylemiş o yıllarda sadece bir insan buna karşı çıkmış ve dede tarafından cemden kovulmuş,aynı şekildeki taleplerini uygulamayı sürdürmeye devam ettikleri için köy halkıda cemden,cemevinden soğumuş.bu nedenle bizim köyde 25 seneyi geçti cem yapılmıyor.köy halkının çoğu köy dışında yaşadığı için bulundukları yerlerde cemlere katılanlar var.üstelik 15 yıl önce bizim köye tekrar camii yapma önerisi geldiğinde köy halkı şiddetle karşı çıkmış ve camii yapma girişiminden vaz geçilmiştir.yani cem yapmıyor olmaları yozlaştıkları anlamına gelmez.söylemek istediğim sorunun farklı nedenleride olabilir.ülkemizde gerçekten inancı gereği hareket eden,ekonomik çıkar gütmeyen alevi dedeleri olduğu gibi bu işi çıkar amaçlı yapanlarda çok sayıdadır. cagdascetin 17.06.2006, 23:54 OPİS-01 evet bende adanada oturuyorum ziya paşa mah. sinde evet o doğru Kahraman Maraş Elmalı neden opis-01 20.06.2006, 19:23 OPİS-01 evet bende adanada oturuyorum ziya paşa mah. sinde evet o doğru Kahraman Maraş Elmalı neden HİÇ ANTALYADADA ELMALI VAR SAŞRIRDIM ANTALYADA ALEVİ MERKEZ OLACAGINI ZANNTMİYORUM cagdascetin 20.06.2006, 19:38 onla zaten tek farkı var o ilçe bizimnki köy siz adanada nerde cem yapıyosunuz? opis-01 21.06.2006, 20:21 aslında benim annem alevi babam değil gazapaşa mah.oturuyom evlerde yapılıyor bide ziyapasa gazipasa das alevi sayısı az diye bilitorum daha çok eski adana civarında var siz nerde yapıyorsunuz cagdascetin 22.06.2006, 06:19 ne yazıkki en çok üzüldüğüm noktalardan biriside bu biz cem yapamıyoruz çünkü öyle bi ortam olmuyo planlı harekatlı evet seninde dediğin gibi burda alevi sayısı çok az bu sokakta bizim aileden 3 kişi var biz annemin halası gil vae benim dayım gil sadece bukadar bide benim iki üçtane arkadaşım var onlarda burda değil adana ya bakarsak ama alevi sayısının çok olmasına rağmen bir cem evi yok bide siz gizlimi yapıyorsunuz çevrenizden? aliyel 22.06.2006, 13:14 kocaelinin körfez ilçesinde de cem evi yapma düşüncesi var. bakalım. olur inşallah..... opis-01 22.06.2006, 16:33 ne yazıkki en çok üzüldüğüm noktalardan biriside bu biz cem yapamıyoruz çünkü öyle bi ortam olmuyo planlı harekatlı evet seninde dediğin gibi burda alevi sayısı çok az bu sokakta bizim aileden 3 kişi var biz annemin halası gil vae benim dayım gil sadece bukadar bide benim iki üçtane arkadaşım var onlarda burda değil adana ya bakarsak ama alevi sayısının çok olmasına rağmen bir cem evi yok bide siz gizlimi yapıyorsunuz çevrenizden? hayır neden saklayalım ki bizde tüm aile bir evde toplanılınır ya da taaaa mersine gidilir az kez tabi burda da az alevi sayısı cagdascetin 22.06.2006, 16:39 yanlış anlama beni lütfen gizli yapıyorsunuzdan dolayı sadece bir çok kişi alevi olduğunu gizliyorda ondan dolayı o soruyu sordum gizliden kastımda yakın çevreniz değil bir komşunuz falan aliyel 22.06.2006, 18:55 arkadaşlar tartışma yapıcaksanız bence chat odasını kullanın. konu başlığı amacını aşmış bence.....????????? cagdascetin 22.06.2006, 19:52 polemiğe girmeyi ben sevmem özürdilerim ama zaten bu konu için bi topik var sadece arkadaşa sebebini söylemek istedim öyle dememin opis-01 22.06.2006, 20:17 yok biliyor komşularımız hattaben tuksek sesle özlem özddil güler duman sabahat akkıraz dimlerim kimse bi diyemez herkes rahatına baksın cagdascetin 22.06.2006, 20:19 o bişeymi ben semah dinliyorum ama yan komşuyla kavga etme noktasına geldik adama her sabah bana kötü kötü bakıyo hatta bazen son sesle opis-01 23.06.2006, 17:38 canım bırak kim ne derse desin kisseyi takma 12 duvaz imamı benim içi de yüksek ses dinle kardeşim kimse bi sey diyemez gereken yapılır kimse sesini çıkaramaz bizim orda yüksek sesle yusuf islam dinliyorlardı bagırdım cağırdım simdi ben mahsuni dinliyom kimse bi şey diyemniyo hic bir zaman altta kalma fendini kabul ettir cagdascetin 23.06.2006, 18:26 canım bırak kim ne derse desin kisseyi takma 12 duvaz imamı benim içi de yüksek ses dinle kardeşim kimse bi sey diyemez gereken yapılır kimse sesini çıkaramaz bizim orda yüksek sesle yusuf islam dinliyorlardı bagırdım cağırdım simdi ben mahsuni dinliyom kimse bi şey diyemniyo hic bir zaman altta kalma fendini kabul ettir yok zaten yaw şimdi bişey diyemezler yaşım küçük ama cübbe büyük seste kalın artık onlarda alıştı kendiler bana mahzuni aç diyolar hele son çıkan selda bağcan ın miraçlama tevhit var ya onu son sese veriyom bide bilgisayarda 5+1 var off sorma gitsin biz bu sene köyden adanaya gelirken buraya kadar sadece mahzuni dinledik otobüste hakannn 23.06.2006, 19:03 internetten yaptığı araştırmada kars trabzon :höng ordu ve istan bulda 10 tane sultan beyliği gibi yerde 60 camii var ma neee yaziki 1 cem eviyok ? cagdascetin 23.06.2006, 19:04 oda bişeymi türkiyede 2001 di zannedersem yapılan araştırmada 81 ilde 81 126 cami çıktı gmutlu 03.10.2006, 12:07 yok zaten yaw şimdi bişey diyemezler yaşım küçük ama cübbe büyük seste kalın artık onlarda alıştı kendiler bana mahzuni aç diyolar hele son çıkan selda bağcan ın miraçlama tevhit var ya onu son sese veriyom bide bilgisayarda 5+1 var off sorma gitsin biz bu sene köyden adanaya gelirken buraya kadar sadece mahzuni dinledik otobüste tabi ki çal ama çevrendeki insanlarıda rahatsız etme yani sana yapılmamasını istemedigin bir şeyi sende kimseye yapma. doktor62 14.10.2006, 12:37 diyarbakırda cem evi yok mesela sirdas215 17.10.2006, 15:28 canlar sindirilmek istendiğimiz asimile edilmek istendiğimiz bir ülkede sizce cami yerine cem evi yapılacağına inanıyormusunuz devlet cami dururken neden cem evi kursun ki? sirdas215 17.10.2006, 15:30 evet doktor62 adlı arkadaşın dediği gibi d.bakırda cem evi yok Şoreş 17.10.2006, 15:36 Orduda birkaç Cemevi olması gerekiyor çünkü şehrin % 30u felan Alevi.. Duyduğuma göre evlerde Cem yapıyorlarmış ordaki canlarımız. Devrimci Marksist 28.10.2006, 12:37 Rize'de Artvin'de yok. Burada memurları saymazsak alevi de yok. isyaaannn 26.11.2006, 23:16 onun yerine ben cevap veriyim şöyle yani karadeniz bölgesi yani arkadaşın saydığı yerler esas alevilerin olduğu yerlerdir mert_ali 27.11.2006, 21:59 arkadaşlar üzülerek söylüyorum bu tabiki burada yaşayan bizlerin ayıbıdır ki burası türkiyenin sayılı turistlik yerlerinden biridir aydın kuşdasında oturuyorum ama ne burda ne 120 000 nüfuslu sökede güzelçamlıda davutlarda bir cem evimiz yok kuşadasında pir sultan abdal dernegi için 3 sene önce temel atıldı ama hala yapım aşamasında dün birlik cemi için izmir bornovaya gittik 15 000 kişiye yakın bir sayımız vardı güzel bir tablo oldu.ve biz burda sözü geçen hatrı sayılan bir toplumuz ama nedendir bilinmez ki birleşen bir alevilik yok ve bir cem evimiz muhabet yerimiz yok muhabet yeri gençler için özellikle kahve köşeleri lokaller olmuş.ben buyaşıma kadar semah dönmedim ve bilmiyorum bu nasıl alevilik demi ve burada ki alevilerin çogu bilmiyor işte bir cem evimiz olsaydı bunları ögrenecegimiz bir yerimiz ve bunları ögreten bir dedemiz ve aleviligi tanıtacagımz bir ibadethanemiz olurdu.ama bu demek degildir ki aydın daki aleviler asimile olmuş aydın çine de çok fazlaca alevi köyümüz vardır ve cem evlerimiz dedelerimiz var. BÜTÜN EVREN SEMAH DÖNER AŞKINDAN GÜNEŞLER YANAR ASLINA ERMEKTİR HÜNER BEŞ VAKİTLE AVUNMAYIZ Urfalı 28.11.2006, 00:27 Urfa'da Kısas'da Cemevi açılıyormuş. Didem 63 kardeşimin haberi bu. 1 Aralık'da açılışı varmış. Konu: Urfa'da Alevi köyleri başlığındadır. Saygılar Nesimi 28.11.2006, 00:49 Urfa'da Kısas'da Cemevi açılıyormuş. Didem 63 kardeşimin haberi bu. 1 Aralık'da açılışı varmış. Konu: Urfa'da Alevi köyleri başlığındadır. Saygılar Urfada cemevi açılması güzel bir gelişme. Güneydoğu bölgesinde cemevlerinin çoğalması çok faydalı olur. kanes 28.11.2006, 23:35 arkadaşlar şükür iskenderun ilçesine baglı çogu köyde cami yok. kim ne derse desin alevilkte cami yoktur. ama bazı alevi diye geçinen şahıslar cami yaptırmaya başladı. evet yanlış duymadınız bizim köyle komşu olan höyük köyü köyde tek bir sunni bulunmamasına ragmen köyün en zengin ailesi(ailenin adını unuttum) tarafından köye cami yapıldı ve belki inanmayacaksınız ama bu zengin aile işyerlerinde köy halkını çalıştırdıgı gençlerin ailelerine ya camiye gidersinzi ya çocuklarınızı işten atarız diye tehdit etmektedir. ve anlayacagınız para herşeyi yaptırıyor. ben gökmeydan köyünde oturmaktayım ve söylediklerim tüm lafların arkasındayım. sizce cu cami yaptıran aileye alevi denirmi. bide utanmadan alevi diye geçiniyorlar. biz aleviler için hoşgürüyü benimsemiş insanlarız biraz içimizdeki düşmanlarıda görmenizi istedim. saygılarımla hacıbektaşlı 01.12.2006, 21:08 mrb canlar birtane de hacıbektaşa yapıldı ( 2006 ) birde hacıbektaşta cami niteliğinde bir cami yok iki tane türbe ver oradan ezan ukunuyor cagdascetin 02.12.2006, 02:04 Cem Evi yok ancak inşaatı var! Bunu hergün görmek bana çok acı veriyor.Doğru hatırlıyorsam 99'da inşaat başladı.Belediye Evleri yani, Kurttepe civarına. İnşaat Almanya ve diğper yabancı ülkelerdeki vatandaşların yardımı ve kuruluşlarımızın mücadelesiyle başladı. ama sene 2006 yapılan tel şey var; Bekçi kulubesi... Dışarıda çürümeye yüz tutmuş inşaat malzemeleri çoğu çalınmış. Sadece bir bekçi kulubesi... O malzemeleri almak için kaç insan aylığını- parasını bıraktı.Ama olan şey bir hiç! KomünistAlevi 02.12.2006, 10:00 Arkadaşlar Siirt'te Cemevi var mı hiç? Yada Siirt'te hiç Alevi Canımız var mı diye sorarsam daha yerinde olur... domanı_dersim19 02.12.2006, 10:34 elazığda bu sene yeni açıldı :) hacıbektaşlı 02.12.2006, 17:07 Arkadaşlar Siirt'te Cemevi var mı hiç? Yada Siirt'te hiç Alevi Canımız var mı diye sorarsam daha yerinde olur... mrb can siirtte alevi var ama çok az siirt çok tutucu bir yer askerliğiorada yaptım o yüzden biliyorum dare_goze 02.12.2006, 22:46 cem ibadeti sadece cem evlerinde yapılmaz.cem bir ibadet şeklidir ve ibadet heryerde gönüller cem bağladıkca olur..önemli olan gönüllerin bir temiz itikatın güçlü olmasıdır..inanıyorum ki cem evin olmamayışı maddiyattan kaynaklanır... gönüller bir olsun canlar... dare_goze 02.12.2006, 23:17 allah katında en aziz kul gücü yeterken bağışlayandır...şehitler şahı(imam hüseyin)... bjkarzu 12.12.2006, 12:44 sevgili dostlar cem evi her ilde hemen hemen var ama önemli olan bence cem evlerin olması değil cemlere katılıyormusunuz bir alevi olarak ne zaman cem evine gittiniz bı hatırlayın bence ben bi sünni olarak sizlere soruyoruönemli olan aleviliği tam anlamıyla yapmaktır bence azel24 14.12.2006, 15:26 sevgili dostlar cem evi her ilde hemen hemen var ama önemli olan bence cem evlerin olması değil cemlere katılıyormusunuz bir alevi olarak ne zaman cem evine gittiniz bı hatırlayın bence ben bi sünni olarak sizlere soruyoruönemli olan aleviliği tam anlamıyla yapmaktır bence CAN BEN 24 YILDIR KONYADAYIM BİR TEK CEM EVİNE RASTLAMADIM YADA VARDA ÇOK KIYIDA KÖŞEDE HABERİM YOK SEVGİYLE... almuslu_tuna 15.12.2006, 19:32 tokattakı cem evı kac senedır halen ınsaat halındedır.bundan oncelerıde cem ıbadetlerımız dugun salonlarında yapılıyordu yanı 3 5 hayırsever cıkıpta cemevının yapımına yardım etmıyor ornek vermek ıstemezdım ama sunnı ıs adamları koca koca camiiler yapması ve bızım bunları gormemız uzucu olaylardır. devrim69 20.12.2006, 20:28 bende iki yıldır konyadayım.azelde buradanmış.azel ses ver bana.bende henüz cem evine rastlamadım burada.belkide vardır. sirdas215 25.12.2006, 13:20 arkadaşlar diyarbakırdada henüz cem evi yok.......... ozan29 04.02.2007, 17:03 terbiyesizlik yapma o ahır dediğin yer bir ibadethanedir biz sizin cemevinize ahır dersek ne olur. seyyah1982 04.03.2007, 16:29 bildiğim kadarıyla tekirdağda yok...çorlu ve çerkezköy ilçelerinde olabilir. isyan_atesi4268 09.04.2007, 20:35 Aksaray merkezde Cemevi bildiğim kadarıyla yoktur.Ama Saratlı'lı canlar belki açmışlardır. maktunpek 10.04.2007, 12:20 maraş merkezde cemevi yok ama çevre bazıx(köylerde kasabalarda ve ilçelerde) var burmadere 10.04.2007, 14:39 Soylede Genisletebiliriz Su Soruyu , Camii Yapılmayan Alevi Koyu Kaldımı ?... BENCEDE... dost60 10.04.2007, 15:13 arkadaşlar tokatın köylerinde bile cemevi var bizim köyümüze cami yapamadılar biz kalktık kendi köyümüze kendi cemevimizi kendi çabalarımızla yaptık..... TOKAT/ALMUS/GEVREK sevgiler....... startend 25.04.2007, 16:40 ağrı da yok sir60 31.05.2007, 23:43 merhabalar ben tokat erbaa erbaada zaten 2 köy var benim köyüm sokutaş ve keçeci onun dışında erbaada başka alevi köyü yok benim köyümde malesefki cok bakımsız cünkü genc nufus kalamış yaşlı kesimde kendilerine bakacak halleri yok cem evimiz yok köyümüzde ama köyde her zaman bir evde tolanıp genede cemlerini yapıyorlar gönül isterki köyüm cok bakımlı olsun cok güzel bir yer cünkü ama malesefki şartlar el vermiyor ama inşallah bu sene güzel şeyler yapılır gercekten ben cok isterim ki köyüm bakım lı güzel birde cem evi olsun güzel günler kaskus 05.06.2007, 00:09 Var kardeşim....Hatay da Cemevi yok malesef... Volcano 05.06.2007, 00:23 Konya'da var mı acaba gmutlu 24.09.2007, 23:07 BENCEDE... bendeced cemevlerine ne kadar katkı sağlayabiliyoruz onlara işlerlik kazandırmak için birey olarak ne yapıyoruz? seyyah1982 24.09.2007, 23:20 hatay'da nasıl yok hiç anlayamadım... cangüdaz 25.09.2007, 21:43 Var kardeşim....Hatay da Cemevi yok malesef... yok artık daha neler can?ne demek hatayda yok?bizim köyün etrafında dolu var. makaay2077 25.09.2007, 21:45 arkadaşlar konyada var mı kii :D:D varsa lütfen söyleyin nerede olduğunu CaNCa 04.12.2007, 20:51 Türkiyenin halen toplam şehirlerinin yarısında cem evi olduğunu sanmıyorum, örnek vermek gerekirse liste çok uzak gider. Mersin'de ki cem evi diğer cem evlerimize örnek olacak bir mimaride ve cem evi ile beraber diğer ek donanımlarıylada ideal bir kültür sarayı konseptinde. Mersine gelecek canların mutlaka gezip görmelerini tavsiye ederim, özellikle ayın son haftasındaki perşembe günlerine rast getirebilirseniz cem'e de katılabilirsiniz.. hatay'da nasıl yok hiç anlayamadım... Hatay alevileri çoğunlukla nusayri olduğu için cem evi olmayabilir ama yinede olmaması bana uzak bir ihtimal gibi geliyor, sonradan şehir dışından yerleşen aleviler tarafından bir cem evi açılmış olabilir. maraş merkezde cemevi yok ama çevre bazıx(köylerde kasabalarda ve ilçelerde) var Bildiğim kadarı ile maraş merkezde derneğe ait bir cem evi açıldı veya açılmak üzere. Maraş pazarcık ilçesi merkezde ve pazarcığa bağlı alevi köylerin çoğunluğunda cem evi vardır. Nurhak ilçesinde de camiden çok cem evi vardır. Elbistan merkez ve bazı alevi köylerinde, afşın, göksün, ekinözü, çağlayancerit ve türkoğlu ilçelerine bağlı alevi köylerinin bazılarında da cem evleri vardır. süleyman3510 29.12.2007, 08:59 var varrr çorumun çoğu köyünde camii yok mesela çelebibağ köyü alacanın orada yok camii:) |