Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden ateist oldunuz?

ErdalNET
20.07.2005, 20:13
Ateist arkadaşlar, Ateistliği seçmenizdeki etmenler neler, maddi mi? Manevi mi? Çevresel etmenler mi? Ailesel etmenler mi? Ailenizde mi inançsızdı? Dindar olan birilerine kızdığınız için mi? Gerçeği gördüğünüzü anladığınız için mi? .... bunlara daha bir çok şık eklenebilir. Birde sizden duyalım ki sizleride anlama fırsatımız olsun. Yapıcı bir ortam olursa belki birşeyler öğrenebiliriz. Cevap yazanlara teşekkürler.

munzur_hozat
21.07.2005, 00:44
evet kafir arkadaş cevaplar inşallah

chatlakalper
21.07.2005, 09:50

Bu kadar da üzerine gitme be munzur_hozat

İsaaC
21.07.2005, 17:23
Hic Bir Kanıt Yok Varlıgını İspatlamaya !!!...Sizler Vucudunuza Bakıyorsunuz , Cevrenize Bakıyorsunuz , Duzene Bakıyorsunuz Ve Yenilgiyi Kabul Ediyorsunuz...Bunları Biri Yarattı Diye Dusunuyorsunuz ...Ve Ona Tanrı Diyorsunuz...Ondan Korkuyorsunuz Cunku Bu Dunyadan Sonra Bir Baska Hayat Olacagını Ve TAnrının Sizi Kazanlarda Cezalandıracagınızı Dusunuyorsunuz...Hayall Kuruyorsunuz...Nedenmi Kimse Cennete Gitmedi Kimse Cehennemde Gitmedi Kimse Tanrıyıda Gormedi ...Sırf Bir Kitap ta Yazıyor Diye Ona İnanma Geregi Duydunuz ( Bende Yazarım )...

Sizin Kendinizden Ustun Bir Varlık Arama İhtiyacınız Bazı larının Gozunu Actı...Onlar Sizleri Dini Kullanarak O Ulkeye Saldırttı Bu Ulkeyi İsgal Ettirdi , Onlar Sizin Dini Zaaflarınızdan Yararlanarak Para Kazandılar...Ve Siz Kalkmıssınız Bilimsel Bir İspatı Olmadıgı Halde İnanmayı Secmissiniz...Size Gercekten ACıyorum...( Kesin İnanıyorsanız , Ama Ya Varsa Mantıgına Birsey Diyemem )...En Buyuk Korkularınız Nedir Acaba ? Allah Korkusu Demi ?...Allah'tan Niye Korkuyorsunuz ? ...Kufur Ediyorsunuz , 2 Ay Sonra Basınıza Bir Bela GEliyor Ve Allah Baba Beni Cezalandırdı Diye Dusunuyorsunuz...Yazık Yazık...

kafir.billah
21.07.2005, 17:55
Merhaba ilk önce tepkisel yaklaşımlarla ateist olamazsınız.Allaha olan tepkiniz yüzünden inkara yönelirseniz kendinizi kandırırsınız.Dolayısıyla böyle bir durum söz konusu değil.
Isaac makalesine bende bir şeyler daha eklemek istiyorum.

Kafir_billah sizin yapmadiginiz bir seyi yapti
Kurani okudu bir daha okudu,tevrati ve Incili okudu Kuranla karsilastirdi tekrar tekrar okudu
sonunda oldu Ateist!!!

Hadi bakim herkes Kuran okumaya

1-İslam , Muhammed ve arkadaşlarının mal ve kadın düşkünlüğü üzerine oluşturulmuş bir dindir.Krallık hevesiyle çıkarttığı dine akrabaları dahil kimse inanmayınca çetesiyle birlikte Medine’ye kaçmış , burada da yeterli sayıya ulaşınça kervanlera saldırıp malları yağmalıyor, Yahudi köylerini basıp mallarını yağmalayıp kadınları kızları cariye yapıyorlardı.

2-Muhammed nasıl bir peygamber oluyor ki 24 yaşında fakir bir gençken 40 yaşında zengin bir kadınla evleniyor (demek ki parası için evlenmiş).49 yaşına gelince de 6 yaşında bir çocukla evleniyor.Yetinmeyip üvey oğlunu karısından boşatıp kendisi evleniyor.Bu evliliği yapabilmesi içinde Allah ayet gönderiyor.(Allahın işi gücü yok, Muhammedin sex hayatıyla uğraşıyor)

3- İsa “Size bir tokat atan olursa siz öteki yanağınızı çevirin” derken Muhammed develerini çalan hırsızlar için ”Ellerini ayaklarını çapraz olarak kesin , gözlerini oyup çölde ölüme terk edin” diyor.Böyle bir adam peygamber olabilir mi.Eğer dünyaya bir peygamber gelmiş olsaydı İsa veya ona benzer biri olurdu.

4-Kuran Tevratın bir kopyasından başka bir şey değildir.Muhammed Tevratı kopya ettirip arsına kendi şahsi çıkarları ve günlük politikaları gereği ayetlerkoyup kuranı oluşturmuştur.

Başta her müslüman gibi bunları ciddiye almadım ama şüphelendim.İlk kez İslam hakkında bu kadar derin bir şüpheye düşmüştüm.Hemen araştırmaya koyuldum.

Araştırmalarım sonunda karşılaştığım manzara benim için korkunçtu arkadaşımın anlattıklarının hepsi DOĞRUYDU.Dünyam başıma yıkılmıştı.Geceleri uyuyamıyordum.
Peki İslam yalansa hangi din doğruydu?...
Daha sonra neden illaki bir dinin doğru olması gerekliliğini düşündüm.Üç semavi dinin tarihini araştırdım.Hepsinin çok tanrılı dinlerin tek tanrılı versiyonları olduğunu öğrendim.

Yahudiler : Sümer, Babil ve Asur dinleri ve kültürlerini yoğurup kendilerine tek tanrılı bir din oluşturmuşlardı.Bu dinin o zamanki çok tanrılı dinlerden hiçbir farkı yoktu.Bilinen halk efsanelerinin kahramanlarını ve kendi krallarını peygamberleştirmişlerdi ve bu efsaneleri yazıp oluşan kitaba Tevrat adını vermişledi. (Çok tanrılı dinlerde de krallar tanrı ile halk arasında elçilik yapıyorlardı.Benzerlik dikkat çekici.)
Daha sonra Yahudilik, Hıristiyanlık ve islamı doğurmuştu.
Evet Yahudilik israiloğullarının milli dinidir.Hiç bir zaman evrensel bir din olmadı.Bunu kuranda da görebilirsiniz.Allah Musaya yahudailik dinini Mısır’da yay dememiş hiç.Sadece kavmini (İsrailoğullarını) Mısır’dan çıkart demiş.Buna izin vermeyen Firavun ve Mısır halkına ise bir sürü bela vermiş.Allah sadece Yahudilere çalışmış öbürleri umrunda değil. Bu Yahudiliğin hiçbir zaman evrensel birdin olmadığının kanıtıdır.

Yahudiliğin çok sert kanunları vardı.Yahudi doğmayan biri sonradan bu dine geçemiyordu. Cennet sadece Yahudilerin gidebileceği bir yerdi.İşte İsa buna karşıydı.İsa ya göre bütün tanrı
sadece Yahudileri değil bütün insanları bir baba şefkati ile seviyordu.Cennete gitmek sadece israiloğullarının değil bütün insanların hakkıydı.O halde bütün insanlar Yahudi olabilirdi. Romalılar bile. Fakat bilinen havarileri dışında kimse onu anlamadı. Öldürüldü.Havarileri ise İsa’nın öğretilerine kendileri de katkılarda bulunarak yeni bir din yarattılar.
İsa’yı bir havarileri anladı , onlarda yanlış anladı.
(Zaten İsa öldürülmeseydi şimdi ne Hıristiyanlık ne de İslam olmazdı)

Gel gelelim bizim Muhammede(Ben şahsen muhammede saygı duyuyorum çağının dahisi olarak görüyorum bir bşaka deyişle çağının devrimcisiydi).Zengin karısı Hatice’nin kervanları ile Küdüs’e ve Şama ticarete gitiyordu.Buralarda Hıristiyan ve Yahudiliği öğrenmişti.Mekke’de ki putlara zaten inanmıyordu.Mekke’de bir çok kişinin de arayışlar içinde olduğunu biliyordu.Yeni bir din Muhammed için kral olma şansıydı.Sonunda Yahudi ve Hıristiyan köleleri ile birlikte kuranı yazmaya başlayıp İslam dinini oluşturdu. 40 ‘ından haremini de kurdu sonra kral gibi yaşadı kral gibi öldü.
Sonuç olarak devlet hiyerarşisinin olmadığı eski çağlarda toplumu belli ahlak dairesi içine alıp örf ve adetlere uygun bir tarzda dinler yaratılmıştır.İslamiyetten sonra herhangi bir dinin orataya çıkmayışı yeterli bir delildir.Kendi kafamızda dinler yaratmışız ve bugün bütçemizin çoğunu din safsatalrına ayırmaktayız.İbadethane,imam,dede,cemevi gibi boşşeylerle uğraşmakatn bilime vakit harcayamıyoruz. Avrupa Hristiyanlıkta refom yaptı,din etkisinden,kilisenin etkisinden kurtuldu ve çağı bizim İslam dünaysını kat be kat geride bıraktılar.Artık uyanın
DİNLER ALIŞKANLIKTIR.dİNLER HAZIR AHLAK REÇETELERİDİR.HALK HAZIRCILIĞA ALIŞIKTIR.
saygılar

DiyaR_02
21.07.2005, 18:19
peki sizler bana bu evrenin yoktan varoldugunu kanitlayabilirmisiniz?
Ekolojik dengenin kendi kendine şans eseri oluştuğunu kanıtlayın?
siz kendiniz bir başka ekolojik denge yaratabilirmisiniz?

bunlari cevaplayabilirseniz! sevinirim.

kafir.billah
21.07.2005, 18:25
peki sizler bana bu evrenin yoktan varoldugunu kanitlayabilirmisiniz?
Ekolojik dengenin kendi kendine şans eseri oluştuğunu kanıtlayın?
siz kendiniz bir başka ekolojik denge yaratabilirmisiniz?

bunlari cevaplayabilirseniz! sevinirim.

İyide biz evrenin yoktan varolduğunu söylemiyoruzki.Teist anlayışa göre herşeyin bir yaratıcısı olmalı.Biz bunu kabul etmiyoruz.Evren ezelden beri vardı ve sonsuza kadar var olacaktır.Dünyada yaşayan bügünkü insanlık belkide yok olup evrimleşip başka bir gezende yaşamaya neden başlamasın.Mesela 10 milyar yıl sonra

DiyaR_02
21.07.2005, 18:40
baska bir gezegene hangi turizm sirketiyle gidecek acaba?

kafir.billah
21.07.2005, 18:43
baska bir gezegene hangi turizm sirketiyle gidecek acaba?

Bak şimdi sana öyle bir cevap yazardım şaka yolluda olsa ama sonra yok ayrımcılık,yok eşitlik diye ötüceksin.
Şurda ciddi bir konu tartışıyoruz sulandırıyosun.Varsa tezin ortaya koy.

munzur_hozat
21.07.2005, 18:43
Bu kadar da üzerine gitme be munzur_hozat

yoo hani bazılarıda bana muznur hozat yerine sadece munzur der ya kısaltma yaptım yani.

TheGodfather
21.07.2005, 23:09
Merhaba ilk önce tepkisel yaklaşımlarla ateist olamazsınız.Allaha olan tepkiniz yüzünden inkara yönelirseniz kendinizi kandırırsınız.Dolayısıyla böyle bir durum söz konusu değil.

Kurani okudu bir daha okudu,tevrati ve Incili okudu Kuranla karsilastirdi tekrar tekrar okudu
sonunda oldu Ateist!!!

1-İslam , Muhammed ve arkadaşlarının mal ve kadın düşkünlüğü üzerine oluşturulmuş bir dindir.Krallık hevesiyle çıkarttığı dine akrabaları dahil kimse inanmayınca çetesiyle birlikte Medine’ye kaçmış , burada da yeterli sayıya ulaşınça kervanlera saldırıp malları yağmalıyor, Yahudi köylerini basıp mallarını yağmalayıp kadınları kızları cariye yapıyorlardı.

2-Muhammed nasıl bir peygamber oluyor ki 24 yaşında fakir bir gençken 40 yaşında zengin bir kadınla evleniyor (demek ki parası için evlenmiş).49 yaşına gelince de 6 yaşında bir çocukla evleniyor.Yetinmeyip üvey oğlunu karısından boşatıp kendisi evleniyor.Bu evliliği yapabilmesi içinde Allah ayet gönderiyor.(Allahın işi gücü yok, Muhammedin sex hayatıyla uğraşıyor)

3- İsa “Size bir tokat atan olursa siz öteki yanağınızı çevirin” derken Muhammed develerini çalan hırsızlar için ”Ellerini ayaklarını çapraz olarak kesin , gözlerini oyup çölde ölüme terk edin” diyor.Böyle bir adam peygamber olabilir mi.Eğer dünyaya bir peygamber gelmiş olsaydı İsa veya ona benzer biri olurdu.

4-Kuran Tevratın bir kopyasından başka bir şey değildir.Muhammed Tevratı kopya ettirip arsına kendi şahsi çıkarları ve günlük politikaları gereği ayetlerkoyup kuranı oluşturmuştur.

Başta her müslüman gibi bunları ciddiye almadım ama şüphelendim.İlk kez İslam hakkında bu kadar derin bir şüpheye düşmüştüm.Hemen araştırmaya koyuldum.

Araştırmalarım sonunda karşılaştığım manzara benim için korkunçtu arkadaşımın anlattıklarının hepsi DOĞRUYDU.Dünyam başıma yıkılmıştı.Geceleri uyuyamıyordum.
Daha sonra neden illaki bir dinin doğru olması gerekliliğini düşündüm.Üç semavi dinin tarihini araştırdım.Hepsinin çok tanrılı dinlerin tek tanrılı versiyonları olduğunu öğrendim.

Yahudiler : Sümer, Babil ve Asur dinleri ve kültürlerini yoğurup kendilerine tek tanrılı bir din oluşturmuşlardı.Bu dinin o zamanki çok tanrılı dinlerden hiçbir farkı yoktu.Bilinen halk efsanelerinin kahramanlarını ve kendi krallarını peygamberleştirmişlerdi ve bu efsaneleri yazıp oluşan kitaba Tevrat adını vermişledi. (Çok tanrılı dinlerde de krallar tanrı ile halk arasında elçilik yapıyorlardı.Benzerlik dikkat çekici.)
Evet Yahudilik israiloğullarının milli dinidir.Hiç bir zaman evrensel bir din olmadı.Bunu kuranda da görebilirsiniz.Allah Musaya yahudailik dinini Mısır’da yay dememiş hiç.Sadece kavmini (İsrailoğullarını) Mısır’dan çıkart demiş.Buna izin vermeyen Firavun ve Mısır halkına ise bir sürü bela vermiş.Allah sadece Yahudilere çalışmış öbürleri umrunda değil. Bu Yahudiliğin hiçbir zaman evrensel birdin olmadığının kanıtıdır.

Yahudiliğin çok sert kanunları vardı.Yahudi doğmayan biri sonradan bu dine geçemiyordu. Cennet sadece Yahudilerin gidebileceği bir yerdi.İşte İsa buna karşıydı.İsa ya göre bütün tanrı
sadece Yahudileri değil bütün insanları bir baba şefkati ile seviyordu.Cennete gitmek sadece israiloğullarının değil bütün insanların hakkıydı.O halde bütün insanlar Yahudi olabilirdi. Romalılar bile. Fakat bilinen havarileri dışında kimse onu anlamadı. Öldürüldü.Havarileri ise İsa’nın öğretilerine kendileri de katkılarda bulunarak yeni bir din yarattılar.

Gel gelelim bizim Muhammede(Ben şahsen muhammede saygı duyuyorum çağının dahisi olarak görüyorum bir bşaka deyişle çağının devrimcisiydi).Zengin karısı Hatice’nin kervanları ile Küdüs’e ve Şama ticarete gitiyordu.Buralarda Hıristiyan ve Yahudiliği öğrenmişti.Mekke’de ki putlara zaten inanmıyordu.Mekke’de bir çok kişinin de arayışlar içinde olduğunu biliyordu.Yeni bir din Muhammed için kral olma şansıydı.Sonunda Yahudi ve Hıristiyan köleleri ile birlikte kuranı yazmaya başlayıp İslam dinini oluşturdu. 40 ‘ından haremini de kurdu sonra kral gibi yaşadı kral gibi öldü.
Sonuç olarak devlet hiyerarşisinin olmadığı eski çağlarda toplumu belli ahlak dairesi içine alıp örf ve adetlere uygun bir tarzda dinler yaratılmıştır.İslamiyetten sonra herhangi bir dinin orataya çıkmayışı yeterli bir delildir.Kendi kafamızda dinler yaratmışız ve bugün bütçemizin çoğunu din safsatalrına ayırmaktayız.İbadethane,imam,dede,cemevi gibi boşşeylerle uğraşmakatn bilime vakit harcayamıyoruz. Avrupa Hristiyanlıkta refom yaptı,din etkisinden,kilisenin etkisinden kurtuldu ve çağı bizim İslam dünaysını kat be kat geride bıraktılar.Artık uyanın
DİNLER ALIŞKANLIKTIR.dİNLER HAZIR AHLAK REÇETELERİDİR.HALK HAZIRCILIĞA ALIŞIKTIR.
saygılar

Bizi bu anlattıklarınla ne güzel aydınlatıyorsun.Sadece çok yazık diyorum.Kafanı bir şeyler karıştırmış seninSenin söylediklerinin nerdeyse hepsine itiraz etmem mümkün.Sen ne islamı biliyorsun ne yahudiliği nede hristiyanlığı Şunu bilmelisinki işte biz senin inandıklarını inkar ediyoruz .Bir kere inancını kaybetemeye gör her türlü hurafeyi uydurur (kafir_billah gibi..) kendi kafasından. Ne diyelim Allah sana doğru yolu gösterir inşallah.
Kuranda şöyle bir ayet vardır.
'Allah zalimleri doğru yola iletmez' Umarım bu ayetin kapsamı sana uzanmaz kafir_billah
Şimdi evirtik kardeşim aklını başına toplama zamanı geldi, bu tür safsatalarla forumu işgal etme tamam mı?
Herkesi kendin gibi başıboş serserimi sandın ha

Sen otsun ot
Neyse bu kadar iltifat yeter
keh keh keeeeeeeeeh kehh

gavsülazam
21.07.2005, 23:42
ALLAH sana hidayet versin kafir billah, düsünsene rabbin seni bir hücreden yarartt1. Bir zamanlar bir hücreydin simdi düsünüyor ve konusuyorsun. Bu nas1l bir evrimki hep pozitif yönde oluyor, bu nas1l bir evrimki hiç hata yok. Hz. Ibrahim daha bir çocukken gökleri seyrediyor ve diyorki muhakkak bunlari bir yaratan olmali. Sen aklini basina almissin fakat düsünemiyorsun. Bak ey ademoglu, sen RESULULLAH'I nasil arastirmissin öyle. Hic okuma yazma bilmeyen biri, birsey uyduracak olsa, OKU ifadesi ile baslarmi? Çiçeklerden kuslardan bahseder. Bak O zat RESULLULLAH, pek mühim seylerden bahsediyor. Yasantisi çok sade ve kral gibi degil, bir hasirin üztünde oturuyor. Ya mucizelerine ne demeli. Mekkeli müsrikler bile onun mucizelerine tanik oluyorlar, ki ona sen sihirbazsin diyorlar.Demekki o kafirlerde o mucizelere tanik oldu. Alemlerin efendisidir o. Hiçbir insanoglu onun kadar sevilmedi, hiçbir insan glu onun kadar anilmadi. Nasil bir saltanat sürüyorki ALLAH'tan korkusundan agliyor. Nasil bir saltanatki namaz kilmaktan ayaklari sisiyor. Bana su iki olayi izah et: birincisi insan rüyada ,sonradan olacak olaylari nasil görür. ikincisi kalp kapaklarinda 1 cm2 daralma hayati altüst ediyor. Bu nasil bir evrimki hic sasmiyor ve sürekli bir kontrol altinda. Azimüssan buyuruyorki : Rabbinin yarattiklarinda hicbir kusur göremezsin. Birde RESULLULLAHTAN sonra gelen evliyalar hakkinda bana bir aciklama yok. insan öldügünde 1 hafta icinde çürüme olur. Evliyaullah kabul edilen insanlarin zaman zaman kabirleri açilmistir,mesela bediüzzaman, haci salih efendi, yunus emre hz. Ve görülmüstürki bedeblerinde hiçbir çürüme belirtisi bile yok, hatta 1 yil gecmesine ragmen hala terlemis bir sekilde görülmüslerdir. Bu nasil bir evrim. Sana öldügün zaman sorgu melegi söyle soracak RABBiN KiM, Eger dünyada rabbini bilmediysen sakin o melekleri gördügünde korkup rabbim budur demeyesin. NE KADAR yazik olur.
LA iLAHE iLLALLAH MUHAMMEDUN RESULULLAH
Ha bu arada tarihteki islam alimleri senden daha akillilar,nerden mi belli, o kadar ilim yapmislarki imam Gazali(r.a)'nin yazdigi kitaplari hayatinin günlerine bölseler günde 20 sayfaya denk geliyor. Ey kafir-billah iki tane kitap okudunda ALLAH'in olmadigini ispatmi ettin

munzur_hozat
21.07.2005, 23:59
kafir seni kınıyorum, yazdıklarına rağmen seni bir şeyler çarpmamışsa Allaha şükret sen nasıl yastığa başını koyuyorsun ya deprem olsa ev başına göçse ya aniden kalbine bir ağrı saplansa ne diyeceksin.Merak etmiyorum çünki Kuran senin gibilerinin ne diyeceğini söylüyor "Allahım bir daha dünyaya gönder doğru insan olalım" ama yok neden tekrar dünyaya göndersin senle benim aramda ne fark var da sen allasızsın ben Allaha inanıyorum hı.Çabuk tövbe et yazını sil her okuyan göz kadar günah kazanıyorsun.Zaten inkar ederek çizmeyi aşmışın.

chatlakalper
22.07.2005, 09:30
biz çok gördük atesitim deyipte sonra en ufak bir olayda Allah Sen Bizi koru dediklerini bende bekliyorum başına bir iş gelirde allah'a yalvardığın günleri.

kafir.billah
22.07.2005, 18:00
Siz birini evinize davet ederken hakaret ederek mi davet ediyorsunuz :uhhm:

kafir.billah
22.07.2005, 18:01
kafir seni kınıyorum, yazdıklarına rağmen seni bir şeyler çarpmamışsa Allaha şükret sen nasıl yastığa başını koyuyorsun ya deprem olsa ev başına göçse ya aniden kalbine bir ağrı saplansa ne diyeceksin.Merak etmiyorum çünki Kuran senin gibilerinin ne diyeceğini söylüyor "Allahım bir daha dünyaya gönder doğru insan olalım" ama yok neden tekrar dünyaya göndersin senle benim aramda ne fark var da sen allasızsın ben Allaha inanıyorum hı.Çabuk tövbe et yazını sil her okuyan göz kadar günah kazanıyorsun.Zaten inkar ederek çizmeyi aşmışın.

Sende hep kınıyosun be munzur Hozat :)) Adamları görmüyomusun bana bre kafir bilmem ne diyolar. Şunu unutmaki kokrkuyla bir yere varamazsınız.Zaten ben o içinizdeki korkuyu yendiğim için ateist oldum. Korku öyle bir şeydir ki dinlerin tek silahıdır.

Sıpa_Mansur
22.07.2005, 19:09
öncelikle yazdıgın şeyler buhari ve müslümün hadislerinde var turan dursunda bu hadisleri bilen bir sünni din adamı olarak bunları okuyunca ateyist olmuş müslümanlıga inanmamıştır ama alevi din anlayışı buharı ve müslümün hadislerini tanımaz bunları red eder bunların yazdıgı hadistler muaviye dönemi yani emevi dönemine aitir ben sormak istiyorum vahi katipleri elaltından neden temmizlendi emevi döneminde mehçitlerde hz muhammetin soyu neden kınandı bunların yazılmasında bir ilişki olmazmı?

kafir.billah
22.07.2005, 19:15
öncelikle yazdıgın şeyler buhari ve müslümün hadislerinde var turan dursunda bu hadisleri bilen bir sünni din adamı olarak bunları okuyunca ateyist olmuş müslümanlıga inanmamıştır ama alevi din anlayışı buharı ve müslümün hadislerini tanımaz bunları red eder bunların yazdıgı hadistler muaviye dönemi yani emevi dönemine aitir ben sormak istiyorum vahi katipleri elaltından neden temmizlendi emevi döneminde mehçitlerde hz muhammetin soyu neden kınandı bunların yazılmasında bir ilişki olmazmı?
Senin bahsettiğin çok farklı bir konu.Konumuz o değil mansur.

Sıpa_Mansur
22.07.2005, 20:07
Senin bahsettiğin çok farklı bir konu.Konumuz o değil mansur.

neden bu yazdıklarının yalan oldugu veya hep inandiklarının yalan üzerine kuruldununu söylemem yanlışmı ateist oldun çünkü bunlara inandın başkalarınında bunları doğru gibi kabul etmesini istiyorsun oysa bunlar yalan muaviye dönemi yazarların dalkavukların yalanları tabiki sesini suçlamıyorum bence insanlar özgürdür istedigi dine inannır veya inanmaz ama başkalarının inandıgı bir inancıda küçük görmemeli

TheGodfather
22.07.2005, 22:29
Baba mansur.Boşuna kürek sallıyorsun yinede inanamazlar.Doğruyu görseler bile.:3D_NG (28

kurdish_hacked
22.07.2005, 22:40

Munzur_hozat artık sana sadece diyecek bir şey kalıyor

SEN NEDEN ŞEREFSİZSİN ??

İnşallah açıklarsın senin gibi ŞEREFİZ ÜLKÜCÜ İNSANLARI BÖLMEYE ÇALIŞAN BİR ŞEREFİSİZ İN ALEVİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM SEN ŞEREFİZ DOĞDUN ŞEREFSİZ ÖLECEKSİN

hadi bakalım munzur_hozat şeresizi inşallah açıklar..

ilayda1985
22.07.2005, 22:47
muzur hozat arkadaşımız herzamanki küfür ve hakaretlerine devam ediyor yönetecilerden çıt bile çıkmıyor

kurdish_hacked
22.07.2005, 22:59
O nasıl davranırsa bizde öyle davranıcaz mecvuren ilayda

TheGodfather
22.07.2005, 23:00
Munzur_hozat artık sana sadece diyecek bir şey kalıyor

SEN NEDEN ŞEREFSİZSİN ??

İnşallah açıklarsın senin gibi ŞEREFİZ ÜLKÜCÜ İNSANLARI BÖLMEYE ÇALIŞAN BİR ŞEREFİSİZ İN ALEVİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM SEN ŞEREFİZ DOĞDUN ŞEREFSİZ ÖLECEKSİN

hadi bakalım munzur_hozat şeresizi inşallah açıklar..

Bunlar çok ağır ithamlar kurdish.Lütfen biraz daha seviyeli ol.:3D_NG (7)

kurdish_hacked
22.07.2005, 23:04
Lütfen biraz daha İNSAN OLUN SİTE İÇİN DEĞİL MUNZUR_HOZAT ADLI KİŞİYE SÖYLÜYORUM..

Emir_Hattab
23.07.2005, 01:15
KURAN MUCİZELERİ....

EVRENİN VAROLUŞU
Kuran-ı Kerim'de evrenin ortaya çıkışı şöyle açıklanır:
“O gökleri ve yeri yoktan var edendir...???
(En'am Suresi, 101)
BİLİMSEL AÇIKLAMASI:

Kuran'da verilen bu bilgi, çağdaş bilimin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Bugün astrofiziğin ulaştığı kesin sonuç, tüm evrenin madde ve zaman boyutlarıyla birlikte, bir sıfır anında, büyük bir patlamayla var olduğudur. "Büyük Patlama", orijinal adıyla "Big Bang" teorisi, tüm evrenin yaklaşık 15 milyar yıl önce tek bir noktanın patlamasıyla yokluktan meydana geldiğini kanıtlamıştır. Büyük Patlama teorisi bugün evrenin varoluşu ve başlangıcı konusunda bütün bilim çevreleri tarafından ortak kabul gören yegane bilimsel açıklamadır.

NASA'nın 1992'de gönderdiği Cobe uydusunun hassas tarayıcıları Big Bang'den sonra tüm evrene yayıldığı varsayılan radyasyonun kalıntılarını buldu. Bu buluş evrenin yoktan var edildiği gerçeğinin bilimsel bir açıklaması olan Big Bang teorisinin ispatı oldu.

KURAN MUCİZELERİ-2

EVRENİN GENİŞLEMESİ

Astronomi biliminin henüz gelişmemiş olduğu bir dönemde, 14 asır önce indirilen Kuran-ı Kerim'de evrenin genişlediğinden şöyle bahsedilir:
“Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.???
(Zariyat Suresi, 47)

Yüzyılımızın başlarına dek bilim dünyasında hakim olan tek görüş, "evrenin durağan bir yapıya sahip olduğu ve sonsuzdan beri süregeldiği" şeklindeydi. Ancak, günümüz teknolojisi sayesinde gerçekleştirilen araştırma, gözlem ve hesaplamalar evrenin bir başlangıcı olduğunu ve sürekli olarak "genişlediğini" ortaya koydu.
Rus fizikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı evren bilimci Georges Lemaitre, bu yüzyılın başlarında evrenin sürekli hareket halinde olduğunu ve genişlediğini teorik olarak hesapladılar.

Bu gerçek, 1929 yılında gözlemsel olarak da ispatlandı. Amerikalı astronom Edwin Hubble kullandığı dev teleskopla gökyüzünü incelerken yıldızların ve galaksilerin sürekli olarak birbirlerinden uzaklaştıklarını keşfetti. Herşeyin sürekli olarak birbirinden uzaklaştığı bir evren ise, sürekli "genişleyen" bir evren anlamına gelmekteydi. Evrenin genişlemekte olduğu, ilerleyen yıllardaki gözlemlerle de kesinlik kazandı.

Ancak bu gerçek, henüz hiçbir insan tarafından bilinmezken, Kuran'da asırlar önce açıklanmıştı. Çünkü Kuran, tüm evrenin yaratıcısı ve hakimi olan Allah'ın sözüdür.

KURAN MUCİZELERİ-3

GÖKLERLE YERİN BİRBİRİNDEN AYRILMASI
Göklerin yaratılışı konusundan bahseden bir başka ayet ise şöyledir:
“O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer,
birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi
sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı????
(Enbiya Suresi, 30)

Ayetin "birbiriyle bitişik" olarak tercüme edilen "ratk" kelimesi, Arapça sözlüklerde "birbiriyle içiçe, ayrılmaz durumda, kaynaşmış" anlamlarına gelir. Yani tam bir bütün oluşturan iki maddeyi tanımlamak için bu kelime kullanılır. Ayette geçen "ayırdık" ifadesi ise Arapça "fatk" fiilidir ki, bu fiil "ratk" halindeki bir nesneyi yarıp, parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun filizlenerek topraktan dışarı çıkması Arapça'da bu fiille ifade edilir.
Şimdi ayete tekrar bakalım. Ayette göklerle yerin birbiriyle bitişik yani "ratk" durumunda olduğu bir durumdan bahsediliyor. Ardından bu ikisi "fatk" fiili ile ayrılıyorlar. Yani biri diğerini yararak dışarı çıkıyor. Gerçekten de Big Bang'in ilk anını hatırladığımızda, tek bir noktanın evrenin tüm maddesini içerdiğini görüyoruz. Yani herşey, hatta henüz yaratılmamış olan "gökler ve yer" bile bu noktanın içinde, "ratk" halindeler. Ardından bu nokta şiddetle patlıyor ve bu yolla maddeler "fatk" oluyorlar…
Ayette geçen ifadeleri bilimsel bulgularla karşılaştırdığımızda tam bir uyum içinde olduklarını görüyoruz. 14 asır önce haber verilmiş olan bu bulguların bilimsel olarak ortaya konması ise ancak 20. yüzyılda mümkün olmuştur.

KURAN MUCİZELERİ-4

YÖRÜNGELER
Kuran'da Güneş ve Ay'dan bahsedilirken her birinin belli bir yörüngesi olduğu şöyle vurgulanır:
“Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur;
her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.???
(Enbiya Suresi, 33)
Güneş'in sabit olmadığı, belli bir yörüngede yol almakta olduğu, bir başka ayette de şöyle bildirilmektedir:
“Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan, bilenin takdiridir.???
(Yasin Suresi, 38)

BİLİMSEL AÇIKLAMASI

Kuran'da bildirilen bu gerçekler, ancak çağımızdaki astronomik gözlemlerle anlaşılmıştır. Astronomi uzmanlarının hesaplarına göre Güneş, Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega Yıldızı doğrultusunda saatte 720 bin km.'lik muazzam bir hızla hareket etmektedir. Bu, kabaca bir hesapla, Güneş'in günde 17 milyon 280 bin km. yol katettiğini gösterir. Güneş'le birlikte onun çekim sistemi içindeki tüm gezegenler ve uyduları da aynı mesafeyi katederler. Ayrıca, evrendeki tüm yıldızlar da buna benzer planlı bir harekete sahiptirler.

Tüm evrenin bu şekilde yörüngelerle donatılmış olduğu, yine Kuran'da şöyle haber verilmiştir:
“'Özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış' göğe andolsun.???
(Zariyat Suresi, 7)

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 09:19
KURAN MUCİZELERİ....

EVRENİN VAROLUŞU
Kuran-ı Kerim'de evrenin ortaya çıkışı şöyle açıklanır:
“O gökleri ve yeri yoktan var edendir...???
(En'am Suresi, 101)
BİLİMSEL AÇIKLAMASI:

Kuran'da verilen bu bilgi, çağdaş bilimin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Bugün astrofiziğin ulaştığı kesin sonuç, tüm evrenin madde ve zaman boyutlarıyla birlikte, bir sıfır anında, büyük bir patlamayla var olduğudur. "Büyük Patlama", orijinal adıyla "Big Bang" teorisi, tüm evrenin yaklaşık 15 milyar yıl önce tek bir noktanın patlamasıyla yokluktan meydana geldiğini kanıtlamıştır. Büyük Patlama teorisi bugün evrenin varoluşu ve başlangıcı konusunda bütün bilim çevreleri tarafından ortak kabul gören yegane bilimsel açıklamadır.

NASA'nın 1992'de gönderdiği Cobe uydusunun hassas tarayıcıları Big Bang'den sonra tüm evrene yayıldığı varsayılan radyasyonun kalıntılarını buldu. Bu buluş evrenin yoktan var edildiği gerçeğinin bilimsel bir açıklaması olan Big Bang teorisinin ispatı oldu.

KURAN MUCİZELERİ-2

EVRENİN GENİŞLEMESİ

Astronomi biliminin henüz gelişmemiş olduğu bir dönemde, 14 asır önce indirilen Kuran-ı Kerim'de evrenin genişlediğinden şöyle bahsedilir:
“Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.???
(Zariyat Suresi, 47)

Yüzyılımızın başlarına dek bilim dünyasında hakim olan tek görüş, "evrenin durağan bir yapıya sahip olduğu ve sonsuzdan beri süregeldiği" şeklindeydi. Ancak, günümüz teknolojisi sayesinde gerçekleştirilen araştırma, gözlem ve hesaplamalar evrenin bir başlangıcı olduğunu ve sürekli olarak "genişlediğini" ortaya koydu.
Rus fizikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı evren bilimci Georges Lemaitre, bu yüzyılın başlarında evrenin sürekli hareket halinde olduğunu ve genişlediğini teorik olarak hesapladılar.

Bu gerçek, 1929 yılında gözlemsel olarak da ispatlandı. Amerikalı astronom Edwin Hubble kullandığı dev teleskopla gökyüzünü incelerken yıldızların ve galaksilerin sürekli olarak birbirlerinden uzaklaştıklarını keşfetti. Herşeyin sürekli olarak birbirinden uzaklaştığı bir evren ise, sürekli "genişleyen" bir evren anlamına gelmekteydi. Evrenin genişlemekte olduğu, ilerleyen yıllardaki gözlemlerle de kesinlik kazandı.

Ancak bu gerçek, henüz hiçbir insan tarafından bilinmezken, Kuran'da asırlar önce açıklanmıştı. Çünkü Kuran, tüm evrenin yaratıcısı ve hakimi olan Allah'ın sözüdür.

KURAN MUCİZELERİ-3

GÖKLERLE YERİN BİRBİRİNDEN AYRILMASI
Göklerin yaratılışı konusundan bahseden bir başka ayet ise şöyledir:
“O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer,
birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi
sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı????
(Enbiya Suresi, 30)

Ayetin "birbiriyle bitişik" olarak tercüme edilen "ratk" kelimesi, Arapça sözlüklerde "birbiriyle içiçe, ayrılmaz durumda, kaynaşmış" anlamlarına gelir. Yani tam bir bütün oluşturan iki maddeyi tanımlamak için bu kelime kullanılır. Ayette geçen "ayırdık" ifadesi ise Arapça "fatk" fiilidir ki, bu fiil "ratk" halindeki bir nesneyi yarıp, parçalayıp dışarı çıkması anlamına gelir. Örneğin tohumun filizlenerek topraktan dışarı çıkması Arapça'da bu fiille ifade edilir.
Şimdi ayete tekrar bakalım. Ayette göklerle yerin birbiriyle bitişik yani "ratk" durumunda olduğu bir durumdan bahsediliyor. Ardından bu ikisi "fatk" fiili ile ayrılıyorlar. Yani biri diğerini yararak dışarı çıkıyor. Gerçekten de Big Bang'in ilk anını hatırladığımızda, tek bir noktanın evrenin tüm maddesini içerdiğini görüyoruz. Yani herşey, hatta henüz yaratılmamış olan "gökler ve yer" bile bu noktanın içinde, "ratk" halindeler. Ardından bu nokta şiddetle patlıyor ve bu yolla maddeler "fatk" oluyorlar…
Ayette geçen ifadeleri bilimsel bulgularla karşılaştırdığımızda tam bir uyum içinde olduklarını görüyoruz. 14 asır önce haber verilmiş olan bu bulguların bilimsel olarak ortaya konması ise ancak 20. yüzyılda mümkün olmuştur.

KURAN MUCİZELERİ-4

YÖRÜNGELER
Kuran'da Güneş ve Ay'dan bahsedilirken her birinin belli bir yörüngesi olduğu şöyle vurgulanır:
“Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur;
her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.???
(Enbiya Suresi, 33)
Güneş'in sabit olmadığı, belli bir yörüngede yol almakta olduğu, bir başka ayette de şöyle bildirilmektedir:
“Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan, bilenin takdiridir.???
(Yasin Suresi, 38)

BİLİMSEL AÇIKLAMASI

Kuran'da bildirilen bu gerçekler, ancak çağımızdaki astronomik gözlemlerle anlaşılmıştır. Astronomi uzmanlarının hesaplarına göre Güneş, Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega Yıldızı doğrultusunda saatte 720 bin km.'lik muazzam bir hızla hareket etmektedir. Bu, kabaca bir hesapla, Güneş'in günde 17 milyon 280 bin km. yol katettiğini gösterir. Güneş'le birlikte onun çekim sistemi içindeki tüm gezegenler ve uyduları da aynı mesafeyi katederler. Ayrıca, evrendeki tüm yıldızlar da buna benzer planlı bir harekete sahiptirler.

Tüm evrenin bu şekilde yörüngelerle donatılmış olduğu, yine Kuran'da şöyle haber verilmiştir:
“'Özen içinde yollar ve yörüngelerle donatılmış' göğe andolsun.???
(Zariyat Suresi, 7)

bilimle din karıştırılmamalı bence bilimin oldugu noktada din biter dinin oldugu noktada bilim biter onun için dinle bilimsel çalışmaları ayrı tutmalıyız bence

ErdalNET
23.07.2005, 09:47
Çok yakın bir zamanda yapılan bir araştırmada fotonların (ışık parçacığı) birleşerek maddeyi oluşturduğu kanıtlanmıştır. Foton hem enerji dalgası hemde kütlesi olan bir madde olarak hareket etme kabiliyetine sahip. Buradan da görebileceğiniz gibi madde yoktanda var olabiliyor. Teknoloji biraz daha gelişsin(çok uzakta değil bu) yoklar dünyasınıda görme şansımız olacak.

Emir_Hattab
23.07.2005, 09:55
Çok yakın bir zamanda yapılan bir araştırmada fotonların (ışık parçacığı) birleşerek maddeyi oluşturduğu kanıtlanmıştır. Foton hem enerji dalgası hemde kütlesi olan bir madde olarak hareket etme kabiliyetine sahip. Buradan da görebileceğiniz gibi madde yoktanda var olabiliyor. Teknoloji biraz daha gelişsin(çok uzakta değil bu) yoklar dünyasınıda görme şansımız olacak.

Madde nedir sence can bi yorumunu yaparmısın?? bu bir bir ikincisi made dediğin şey senin beyinin aldatmacasından başka bişey değildir.. bunu baska bi yazıda sana sunarım can

ErdalNET
23.07.2005, 10:11
Madde nedir sence can bi yorumunu yaparmısın?? bu bir bir ikincisi made dediğin şey senin beyinin aldatmacasından başka bişey değildir.. bunu baska bi yazıda sana sunarım can

En kısa tanımıyla Madde enerjinin kütle kazanmış halidir. Evliya dediğimiz ve bazı insanların gördüğü evliyalar madde olmayan boyutların gezginleridir. İnsan, beynini tam olarak keşfettiği zaman (kendi kendine) boyutlarda gezebilir. Bunu başaran insanlar dünyada var. Ancak bu insanlar herşeyi aşmış oldukları için bu sırlarını dünya zevkleri karşılığı paylaşmazlar. Çünkü onlar daha büyük zevlerin farkında olduğu için dünya zevklerinin küçüklüğünü istememektedirler.

Emir_Hattab
23.07.2005, 10:31
benim dediğimi tastik ediyorsun.. maddesel dediğin olay tamami ile enerjiden ileri gelmektedir bunda hemfikiriz ama unutulmaması gereken bir şey var ki.. oda enerjinin maddeyi olusturması tamamen sanaldır.. reel değildir...

Emir_Hattab
23.07.2005, 10:33
rüyalarını dusun sadece.. bana kimse diyemez ki bu dunya gercek diye.. ya bu dunyada ruya ise?? bunun aksini bana nasıl ispatlanır ki?

ErdalNET
23.07.2005, 10:44
rüyalarını dusun sadece.. bana kimse diyemez ki bu dunya gercek diye.. ya bu dunyada ruya ise?? bunun aksini bana nasıl ispatlanır ki?

Birşeyi kontrol edecek durumda değilsen onu ispatlayamazsın.

Emir_Hattab
23.07.2005, 10:54
kontrol hangi amacla?? kontrol kimde sendemi yoksa Yaratandamı?? ilk önce bunun bi cevabını verirsen sevinirim..

ErdalNET
23.07.2005, 10:59
kontrol hangi amacla?? kontrol kimde sendemi yoksa Yaratandamı?? ilk önce bunun bi cevabını verirsen sevinirim..

Rüya görüyorsun ve bu senin dışında oluşuyor ve sen buna hiçbir etki edemiyorsun. Senin rüyaya hiçbir etkin olmuyor bunu kastediyorum

Emir_Hattab
23.07.2005, 11:06
işte sorun da burda ya demek beynimizi kontrol eden bir varlıktan söz edebiliriz...

ErdalNET
23.07.2005, 11:23
işte sorun da burda ya demek beynimizi kontrol eden bir varlıktan söz edebiliriz...

Beyin kimse tarafından kontrol edilmiyor. Zaten beynine ne yapacağın ilk yaratılışta kaydedildi. İnsan özgür irade sahibidir istediğini yapar. Kuran-ı Kerim de bundan bahsediyor. Melekler allahın dediğini yapa ancak insanlar buna tabi değildir diyor. Kelimeler tam yazdığım gibi değil ama bu anlam çıkıyor. Rüyalar beynin bilgileri derlemesi olarak anlatılıyor yani bilgileri düzenleyerek sıralamas diye.

Yaptığım araştırmada insan beyninin maddesel yapısı şu anki düşünmesini sağlayacak kadar gelişmiş değilmiş. Yani beyin üzerinde kaydın tutulduğu sistem beynin kendine has bir elektriksel kayıt yapması ile mümkün oluyor. İnsanın bilgileri ruha kaydediliyor. Ruh ise manyetik alanın bir şekli. O nedenle insan rüyasında beyin üzerinde derleme değilde ruh üzerinde derleme yapıyor. Bu nedenle insan maddeden bağımsız olarak rüyasında ışık hızında işlem yaptığı için rüyası çok hızlı gelişiyor.

Eğer bizde meditasyon gibi işlemlerle madde ötesinde düşünebilirsek maddesel yapımızı aşarak ruhsal olarak öbür alemleri anlayabiliriz.

Emir_Hattab
23.07.2005, 11:38
DOĞRU SÖYLÜYORSUN.. yanlız surda eklemek istediğim bi kaç şey var..birincisi tamami ile beyin bir baskası tarafında yönlendiriliyor.. örnek / bir kukla dusun.. kuklanın hareket edebilmesi için neye ihtiyac vardır?? bir - ilk önce o kuklanın hareket etmesi için bir ipe ihtiyac vardır.. yanlız bu iki arac ile o kuklanın hareket etmesinin bir olanağı yoktur.. bunun için de bir insan olması gerekir ki o kukla hareket edebilsin.. şimdi kuklayı insan ruhu olarak kabul edelim o kuklanın hareket etmesi için gerekli olan ipe ise beyin diğelim... ve bu ikisinin bir butun olarak hareket etmesini ise insan sağlıyor.. yani YARATICI..... örnek te ne demek istediğimi anladın sanırım..

ALUNDRA
24.07.2005, 04:22
Hic Bir Kanıt Yok Varlıgını İspatlamaya !!!...Sizler Vucudunuza Bakıyorsunuz , Cevrenize Bakıyorsunuz , Duzene Bakıyorsunuz Ve Yenilgiyi Kabul Ediyorsunuz...Bunları Biri Yarattı Diye Dusunuyorsunuz ...Ve Ona Tanrı Diyorsunuz...Ondan Korkuyorsunuz Cunku Bu Dunyadan Sonra Bir Baska Hayat Olacagını Ve TAnrının Sizi Kazanlarda Cezalandıracagınızı Dusunuyorsunuz...Hayall Kuruyorsunuz...Nedenmi Kimse Cennete Gitmedi Kimse Cehennemde Gitmedi Kimse Tanrıyıda Gormedi ...Sırf Bir Kitap ta Yazıyor Diye Ona İnanma Geregi Duydunuz ( Bende Yazarım )...

Sizin Kendinizden Ustun Bir Varlık Arama İhtiyacınız Bazı larının Gozunu Actı...Onlar Sizleri Dini Kullanarak O Ulkeye Saldırttı Bu Ulkeyi İsgal Ettirdi , Onlar Sizin Dini Zaaflarınızdan Yararlanarak Para Kazandılar...Ve Siz Kalkmıssınız Bilimsel Bir İspatı Olmadıgı Halde İnanmayı Secmissiniz...Size Gercekten ACıyorum...( Kesin İnanıyorsanız , Ama Ya Varsa Mantıgına Birsey Diyemem )...En Buyuk Korkularınız Nedir Acaba ? Allah Korkusu Demi ?...Allah'tan Niye Korkuyorsunuz ? ...Kufur Ediyorsunuz , 2 Ay Sonra Basınıza Bir Bela GEliyor Ve Allah Baba Beni Cezalandırdı Diye Dusunuyorsunuz...Yazık Yazık...

Ispati yokmu dedin.....??? yani milyarlarca insan inaniyor diye hata yapmis oluyor ve bir avuc ateist inanmadigi icin haklimi oluyor....??? iyi de be adam.....!!! 4 kitabin 4ü demi uydurma....?? hadi nebileri gecelim.... 4 büyük pegamberin mucizeleridemi yalan.....?? aslina bakarsan seninde inancin var ..... ama sen rabbine degil rabbinin lanetledigi seytana inaniyorsun... cünkü bu senin icin daha kolay ve isine geliyor....
iman olmasaydi , cennet cehennem olmasaydi ,ahireti hayat olmasaydi dünyevi hayatin ne anlami olurdu....?? (hem sen hic düsündünmü seni kim yaratti , kim yoktan var etti , ??..) yoksa sendemi maymundan türedigini savunacaksin...?? )......yazik yazik....

movsarbareyev
12.08.2005, 18:59

ALLAHU TEÂLÂ’NIN VARLIĞININ İSPATI

<FONT face=Verdana> “Süphe yok ki göklerde ve yerde mü’minler için (Allah’ın varlığına dair) deliller vardır. “<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: Arial; mso-ansi-language: TR; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'">

movsarbareyev
12.08.2005, 19:00

<FONT face=Verdana>“Süphe yok ki göklerde ve yerde mü’minler için (Allah’ın varlığına dair) deliller vardır. “<SPAN style="FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: Arial; mso-ansi-language: TR; mso-bidi-font-size: 10.0pt; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'">

“Süphe yok ki göklerde ve yerde mü’minler için (Allah’ın varlığına dair) deliller vardır. “ (Casiye : 3)

Resim...............Ressam

Aslı..................Yaratan

Nasıl bir resim gördüğünüz zaman o resmi yapan bir ressam oldugunu kabul edersek kâinattaki resimlere de bakacak olursak kâinattaki varlıkları da bir yaratanın oldugunu kabul etmemiz gerekir. Kâinattaki varlıklara (resimlere) bir bakalım: Dünyamız güneşin etrafında dönmektedir. Eğer dünyamız güneşe biraz daha yakın dönseydi yanacaktı. Biraz daha uzak dönseydi donacaktı. Dünyamızı tam dengede döndüren kimdir?

Bazen ufacık füzelere ,uçaklara dahi hakim olamazken o akıl almaz hız ve büyüklükteki yüz milyonlarca kütlenin (gezegen,yıldız,nebula...) en ufak bir hata dahi yapılmadan gezdirilmesine neden olan kimdir?

Parçalanan, yaşlanan, gezegenler, çürüyen bitki hayvan ve insanlar ile her yer (gökyüzü, yeryüzü) çöp pislik olacağına, bir düzen içinde çöpleri temizlik görevlilerine (kara delik, böcek, kurt,solucanlara...) toplatan kimdir?

Atmosferdeki su, karbondioksit, oksijen ve azotun devredilmesindeki ahengi, nizam ve intizami bildigimiz için, yagmur yerine “kezzap” adını verdigimiz nitrik asitin yağabileceği aklımıza dahi gelmez, degil mi?Oysa ki, atmosferin % 80’ini teşkil eden azot gazı, yıldırım ve şimşeklerin tesiri altında oksijenle birleşir. Bu oksitlenme sonucunda, nitratların meydana gelmesine yarayan azot oksitleri teşekkül eder. Yani ilmen, havadaki her elektriklenmede, nitrik asit yağmurunun meydana gelmesi için bütün şartlar hazırdır.... Ancak şimşek çaktığında , damla damla merhamet ve rahmet yağar. Ve bize haddimizden fazla değer veren yüce kudrete bütün mahlûkat sükreder.

Üzerimize her an kezzap yagabilmesinin mümkün oldugunu bilen kimya âlimi Prof. Dr. Arthur Macomb bu konuda sunlari söyler: “Ne zaman şimşek çakıp gök gürlese, semâdan yağmur yerine nitrik asit yağacak diye soluğum kesilir, rengim kaçar, sığınacak bir yer ararım. Çünkü havada nitrik asit teşekkülü için bütün şartlar hazırdır.”

H2 + O = su ( söndürücü )

H (Hidrojen) yanıcı O (Oksijen) yakıcı

Yanıcı ve yakıcı iki madde bir araya gelince yangın olacağına tam tersine , söndürücü olmaktadır. Bunu ayarlayan kimdir?

Diş doktoru yıllarca okuyup makineler yardımı ile takma dişler yapmaktadır. Bu dişler kırılsa bize haber veremez. Fakat binlerce senedir ağzımızdaki dişler çürümeye baıladığı an alarm sistemi (sinir sistemi) ile bize haber vermektedir. Takma dişi doktor yapabiliyorsa çok daha ileri teknolojiye sahip ağzımızdaki dişleri yapan kimdir?

Ağzımızdaki dişlerin sıralanısı: 32122123 = üst çene

32122123 = alt çene

Dişlerimizi böyle simetrik olarak dizen kimdir?

Gazete yaprakları ile aynı kalınlıkta olan ağaç yaprakları fabrika gibidir. Oksijeni alır, karbondioksit verir, içinde damarlar vardır, içinde yeşil renk veren klorofil maddesi vardır . Yaprağı “ oksijen fabrikası” şeklinde yaratan kimdir?

İnsanlar henüz ot ve suyla çalışan karşılığında süt veren bir fabrika yapamamışlardır. Fakat milyonlarca senedir milyarlarca, çoğalan, yürüyen, büyüyen, duvarlarından (derisinden) faydalanılan, makinelerden (etlerinden) yemek yapılan sadece ot ve su karşılığında bize süt veren fabrikaları yaratan kimdir?

İnsanlar, Cenâb-ı Hakk’ın yarattığı odundan ancak tahta, tahtadan masa ve sandalye gibi seyler yapabilmektedir. O Kadîr-i Mutlak ise odundan meyve yapıyor, yaprak ve çiçek çıkarıyor. Demek ki iş odunda değil, ustadır.

Bir iplik fabrikasi düşünelim; irili, ufaklı, yürüyen, çoğalan, incecik fakat çok sağlam iplikler üreten bir fabrika. Insanlar nokta büyüklügünde böyle fabrikalar yapamamışlardır. Fakat binlerce çeşidiyle milyonlarca, bir yaratıcı tarafından yaratılmıştır ; ipek böceği , örümcek!... O , kimdir?

Yağmur gökyüzünden tane tane yagmaktadır, damlacıklar birleşip sel olarak yağmamaktadır. Buna engel olan kimdir? Her yıl yağan kar tanecikleri milyonlarcasını her seferinde her biri ayri ayri desenlerle gökyüzünden bize yollayan, gökyüzünde birleştirip çığ olarak göndermeyen kimdir?

Uzayın akıl almaz derinlikleri içinde günesimiz gibi 200 milyar günesi ihtiva eden Samanyolu Galaksisi’nde yaşıyoruz. Samanyolu ise, varlığı kanıtlanabilen en az 300 milyar galaksiden sadece bir tanesidir. Bu dev evreni düzen ve uyum içinde yaratan , yaşatan kimdir?

“Dünyada hiçbir delil kalmasa bile, bir mikrobun hayati bana Allah’i ispat etmeye yeter. “ LUIS PASTEAUP

Allahu Akbar.allahu Akbar.

ATEİSTİN BİRİAteistin biri,doğa ,tabiata hayran kalarak ormanın içinde dolaşıyormuş. "Tabiat ne güzel ağaçlar, renkler yaratmış." diye düşünerek dolaşırken aniden karşısına kocaman , vahşi bir ayı çıkar , ateist adam korkar ve kaçmaya başlar .Ateist önde ayı arkada koşarken ayı sonunda adamı yakalar altına alır.Ayı tam pençesini kaldırıp adama vurmak üzere iken ateist adam can havli ile ''Allahım yardım eyle'' diye bağırır. Bir anda herşey donar ; nehir akmaz , rüzgar esmez , yapraklar kımıldamaz olur.Ayıda pençesi havada öylece donakalır.
Hemen yanıbaşlarında bir ışık belirir, ışığın içinden birses şöyle der ''Hani sen tanrı tanımazdın, şimdi ne oldu?'' Ateist utanarak başını öne eğer. Işıktaki ses devam eder. " Hadi dile ne dilersen, kabul edilecektir." Ateist adam ''ben şimdi iman ettim desem buna yüzüm yok,bunu istemeye hakkım da yok, ama bu ayı iman ederse belki benim kurtulma şansım olur , ben ayının iman etmesini istiyorum " der. Işıktaki ses "dileğin kabul olacaktır "diye cevap verir ve kaybolur. O anda yeniden rüzgar esmeye, nehir akmaya,yapraklar kımıldamaya başlar. Ayının ateiste inmek üzere kalkan pençesi yere iner ve sonra ayı iki pençesini göğe doğru kaldırarak şöyle dua eder " Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum , sana inandım , senin rızkınla orucumu açıyorum."

BU FIKRA TÜM ATEİSTLERE GÜLDÜRÜCÜ BİR ÖRNEK OLUR İNŞAALLAH GÜN GELİR SİZDE ALLAHIN VARLIĞINI ANLARSINIZ AMA ÇOK GEÇ OLMUŞTUR.

movsarbareyev
12.08.2005, 19:07
ATEİSTİN BİRİ Ateistin biri,doğa ,tabiata hayran kalarak ormanın içinde dolaşıyormuş. "Tabiat ne güzel ağaçlar, renkler yaratmış." diye düşünerek dolaşırken aniden karşısına kocaman , vahşi bir ayı çıkar , ateist adam korkar ve kaçmaya başlar .Ateist önde ayı arkada koşarken ayı sonunda adamı yakalar altına alır.Ayı tam pençesini kaldırıp adama vurmak üzere iken ateist adam can havli ile ''Allahım yardım eyle'' diye bağırır. Bir anda herşey donar ; nehir akmaz , rüzgar esmez , yapraklar kımıldamaz olur.Ayıda pençesi havada öylece donakalır.
Hemen yanıbaşlarında bir ışık belirir, ışığın içinden birses şöyle der ''Hani sen tanrı tanımazdın, şimdi ne oldu?'' Ateist utanarak başını öne eğer. Işıktaki ses devam eder. " Hadi dile ne dilersen, kabul edilecektir." Ateist adam ''ben şimdi iman ettim desem buna yüzüm yok,bunu istemeye hakkım da yok, ama bu ayı iman ederse belki benim kurtulma şansım olur , ben ayının iman etmesini istiyorum " der. Işıktaki ses "dileğin kabul olacaktır "diye cevap verir ve kaybolur. O anda yeniden rüzgar esmeye, nehir akmaya,yapraklar kımıldamaya başlar. Ayının ateiste inmek üzere kalkan pençesi yere iner ve sonra ayı iki pençesini göğe doğru kaldırarak şöyle dua eder " Ey Allahım senin rızan için oruç tuttum , sana inandım , senin rızkınla orucumu açıyorum."

BU FIKRA TÜM ATEİSTELERE GÜLDÜRÜCÜ BİR ÖRNEK OLU İNŞAALLAH GÜN GELİR SİZDE ALLAHIN VARLIĞINI ANLARSINIZ AMA O ZAMAN ÇOK GEÇ OLMUŞTUR.

Ceyhun
12.08.2005, 19:10
Ne yapıyorsun arkadaş sen? Lütfen biraz daha derli toplu yazar mısın? Peşpeşe 5-6 konu açmışsın. Bu forumda hoş karşılanmaz böyle şeyler. Sen yenisin. Birbiriyle bağlantılı 4-5 mesajı iki mesajda yazabilirdin oysa. Yeni Mesajlarda bu konuda birşey yazıldığını görüyorum açıyorum ve yeni olarak şunu görüyorum:
Allahu Akbar.allahu Akbar.

Forumda yeni olabilirsin. Yaşın da 15 olabilir ama lütfen biraz daha dikkat.

Alevimen
12.08.2005, 21:32
movsar.... 6 mesaj ard arda yazmak yasak olduğunu biliyormuydunuz?
Forum kurallarını okunumanızı tasviye ederim, teşekkürler.

chatlakalper
13.08.2005, 10:31
Bismillah yaw neyse birleştirdim mesajları

movsarbareyev
13.08.2005, 15:58
pardon arkadaşlar bir yanlışlık oldu daha sitede yeniyim düzenlersieniz iyi olur.

gzmsrht
13.02.2006, 22:50
ben bir bayanım.Kuran-ı Kerimdede bayanlar gerçekten ikinci sınıfa konuluyor gibi bir pozisyon var.hatta bazı haram denilen şeyler günah bile olmamalıydı diye düşünüyorum üzülüyorum ama neolursa olsun gerçek olan ve tartışılmaz olan bişey var oda ALLAHın varlığı.
hiçbir bilimsel açıklama bana nasıl daha ilklere kadar gidip yoktan nsl var oldugumuzu,rüya görmeyi:höng ve bu dünyada neden yasadıgımızı bana kanıtlayamaz.70 yıllık bir ömür elbet gelip bitecek mutlaka.ALLAH BİRDİR TEKDİR YARADANDIR.
NEYAZIKKİ günaha çok giriyoruz girdikde artık RABBİMİN MERHAMETİNE SIGINICAZ.

YOZCAY
13.02.2006, 23:36
Bir yaratıcının (tanrının) olmadığına inanmak..

Olmadığına inanmak

böyle değil aslında..Mesela bence uğraşılması ve üzerinde ehemmiyetle durulması gereken o kadar çok konu varki..Bunların üzerinde net fikirler üretemeyenler çözümü böylesine ucube konular üzerinden oluşturuyorlar hatta çözüm yerine konuları saptırmaya çalışıyorlar.İnanç yada inançsızlık sorgulamalarının yapılması hiç bir zaman sağlıklı sonuçlara götürmez bizi.İnananlara "neden inanma gereği duyuyorsunuz?" sorusu kadar anlamsızdır.Zaten inançlarının gerekliliğini ve neden inandıklarını açıkmalamaya uğraş verenlerin cevaplarının hiç birinde bilimsellik göremediniz göremezsinizde.Böylesine bilim dışılığı olan bir konuyu getiripte bilimsel bir konuymuş gibi tartışmaya açmak mümkün ama tartışmak çokta mümkün değildir.Bu tartışmanın sonucunu söyleyim ne inananlar inançlarında şüpheye düşecekler nede inanmayanlar "hay Allah biz ne halt ettikte şimdiye kadar inanmadık,bundan böyle inanıyorum" demeyecekler.

Mesele birbirini anlamak ise daha elzem konulara dönelim

Mİİİ?

oktay
26.02.2006, 02:19
sen din hakkında nekadar bilgi sahibisin???bana kendini anlat desem onuda beceremezsin kendini bilmeyen kişi zatii cahildir,cahilde bol söz olur kendini derya bilir....aleviler dinsiz inaçsız diyorlar yaa sizin yüzünden diyorlar bari karşı tarafa ben ataistim derken kendinizi de farklı tanıtın ki bizde yanmayalım

sonunda oldu Ateist!!!

saygılar

oktay
26.02.2006, 02:28
yahu siz nasıl insanlarsınız hiç mi büyüklerinize dedelerinize danışmıyorsunuz akıl alış verişliği yapmıyorsunuz hadi onu bırakın hiçmi tarih bilginiz yok....yapmayın yaww biraz kendiniz araştırın öğrenin :36_1_2:

Seyduna
28.02.2006, 23:04
Sayısal okumak, Fen bilimleri ve matemaktin sonra artik herseyi bir mantiga temele oturmak gerekiyordu, oturmayanlar kendiliginden kalkmak zorunda kaldi :-). Bir evren sonsuzlugunu, bir evrim teorisini nasil reddedebilirimki. Ustelik bunlari ti ye alan hikayeler anlatan bir kitap ve peygamber varken. Br kere koleciligi yasaklarken, Muhammed ayaklanan koleleri asker olarak saflarinda Cennet vaadiyle savastirmistir. Ya sonra kendisin de cevresindekilerinde cariyeleri koleleri vardi. Svas kazaninca kadinlari paylasiyorlardi ilk olarak. Hem 40 yasina kadar ticaret yapmis bir adamin okuma yazma bilmememsi bile kafadan sacma geliyo bana. Hem suan din bir inanctan cok, bir vicdan temizleme bir toplum yonetim araci olarak kullaniliyor. Ole olunca metafiziksel olan kismi yavas kaliyor. Iste bole ben de oldum bir ateist ama kendi bulgularimla. Kafasinda soru isareti olanlar dini tam olarak anladiktan sonra hafizken birden ateist olan ve de kitaplar yazarken oldurulen turan dursun u arastirabilirler. hatta "www.turandursun.com" die bir site de vardi bilimiyorum hala duruyor mudur. Neyse millet yerimizde saymayalim, ilerleyelim, arastiralim, obur dunya inanci olmadigina gore zamani ii degerlendirelim..

aksakal
01.03.2006, 15:53
İnsanın ya bir inanca sahip olması yada olmaması gerekiyor. İnanca sahip olanlar nasıl ayrı ayrı şekilde inanıyorsa inanmayanlarda öyle. Ne diyelim şimdi araştırma yapanlar araştırmalarını doğru kaynaklardan alırsa gerçeği görür. Kaynakların kiminde nur akar kiminde kir. Hatırlıyorumki K.Kerinde bir ayet meali şöyle idi. "Sen hidayete memur değilsin. Ancak (Allah) ben dilersem hidayet bulur" dileğim ise kendisini ateist olarak niteleyen varlığı inkar eden kim varsa yeryüzündeki gökyüzündeki delillere iyi baksınlar. Bilim bir noktaya kadardır. Sonu olandır.

akil
02.03.2006, 01:13
Ete kemiğe büründüm Yunus oldum göründüm... demiş inanmak sevgiye dostluğa aşka inanmaktır, güvenmektir... 4 kitap da onun kitabıdır... yoksa sen bir kaç filozofu reddetmişsin sevgiye dostluğa aşka inanmışsan materyalist değil müminsin... ha bunlara da inanmıyorsan o zaman kendine kafir de... şimdi bana söyle sen kafir misin? yoksa bakma sen insanların müslümanlık hristiyanlık alevilik sünnilik diye isim koyduğuna kitap yazdığına.... adamlık ademlik işte islamiyet budur???? Mesela aşkın kanunudur oruç tutmak ki içindeki hayvanı öldüresin.... yine aşkın kanunudur namaz, cem ki içindeki insana hakkıyla eğilesin... aşksız sevgisiz hayat mı olur? dinlerin karşı çıktığı budur? bilimdeki her icadı bulan insanlık aşkıyla bulmuştur? dinsizlik sadece maddeye inanmak demektir yani içindeki maneviyatı reddetmek içindeki aşkı reddetmek şehvani,hayvani zevklere tapmaktır... yoksa Allah demişsin, god demişsin, yehova demişsin, şeyhim, demişsin, Ali demişsin, Veli demişsin, İsa demişsin ben demişsin farketmez... insanlara dinsizlik sıfatını verdiren insan kılığındaki bencillerin hırsları ve yarım akıllarındaki kısa tanımları... Hak insanı kendi suretinde yarattı...

akil
02.03.2006, 01:29
Dinler insana sadece maddeye tapmamayı öğretir... yani şunun gibi iki adam filmi seyreder biri der ki karı ne güzeldi öteki derk i filmin konusu şuydu buydu... Hayvanlıktan insanlığa terfi ettirir... O yüzden analarımız çocuklarına hak yolunda hayvanlıktan insanlığa terfi etmeleri için sıpa derler... Büyükler bebeleri eşşoluşşek diye severler... Dinler; kadının, bacağının arasındaki delikten ibaret olmadığı, paraya makama tapılmayacağı, hakkın olmayana el sürülmeyeceği, hatta elinle koymadığının alınmayacağı, dostluğun ve aşkın asl olduğu gibi mana değerlerini öğretir ki, bunların doğruluğunu kabul etmicek insan yoktur sanırım... ha bunlara inanıyorsan sen hakkın yolundasındır... sen işine gelen dini,dostu seçersin hakka yürürsün... hayvani zevklere ve şehvete ve maddeye tapmaya dinsizlik denir... yoksa çokları diliyle dinleri inkar ediyor ama manevi değerlere sahip çıkıyor... bu nasıl dinsizlik... yarım imamlar hep dinsiz yapıyor milleti...

manifesto
08.03.2006, 16:35

Aklını gözüne indirgemiş materyalist düşüncenin bulabileceği hiçbir hakikat yoktur.
O gözü açılanların neler yaptığını biliyoruz Stalin 40 milyon insanın canına kastedmiştir. İnançsızlığın daha yıkıcı sonuçları olduğunu görmek için geriye bir dönüp bakman yeterli.
İlle de Yaratıcı yı görme peşinde olanlara Ahhaaa işte orada gördün mü ? demeyi çok isterdim. Ama görünce imanın ne hükmü kalır ki o inanmak olur ikna olmak olur oysa iman daha üstün birşeydir.
Allah korkusu ve Allah sevgisi beraberdir.Sadece korku ve sadece sevgi değildir bir denge vardır.
Dünyada inanacak hiçbirşeyi olmayanlar günlerinin tadını çıkarsınlar. Zira ölüm kıskıvrak yakaladığı anda hakikatle yüzleşmek zorunda kalıcaklar.

manifesto
08.03.2006, 16:50
Akil hocam hak insanı kendi suretinde yarattı derken hakkın suretine vakıf olmuş gibi yazmışsın.
Bir sandalye ustasına nekadar benziyorsa bizlerde Yaratıcıya okadar benziyoruz. O şekil veren kusursuzca varedendir, şeklini tartışmak bizim işimiz değil.
Bir insan ömrü boyunca güzel şeyleri yaptığını farzayalım.Fakiri doyurmuş,yetimi kollamış, falan falan bunlar elbette güzel şeylerdir ancak inkarda o nisbetle büyük bir küfürdür.
Sen o fakiri yaratanı o rızkı vereni bulamamışsan ne kadar iyilik yapsan nafile yaptığın iyiliklerin mükafatını dünyada alırsın ama ahirete hiçbirşey götüremezsin.Salih amel dışında, o da yaratıcıyı bilmekle ona kul olmakla elde edilir.
Şimdi bir insan düşün hertürlü kötü fiili işlesin ama karşına çıkıp benim kalbim temiz desin!! olacak işmi yani temiz kalp o fiilleri yapar mı? temiz kalp yaratıcıdan uzak kalır mı?
Hz.Muhannedi cennet vaadiyle etrafında insanları topladı diyenleri anlamak zor.
O atalarına karşı geleceksin onların dinini terk edeceksin,zina yapmayacaksın,içki içmeyeceksin,haram iş işlemeyeceksin,yalan söylemeyeceksin vesair vesair birçok hüküm demiş ve atrafındaki insanlar bütün bu güzellikleri islam için terketmişlerdir.
Elbette cennet bir mükafattır vedahi cehennem bir cezadır.Şimdi o insanları cennet için hayatlarını verdiler dersek meseleyi tam izah etmiş olmayız.
O kadar zevk ve sefa düşkünü olsalardı mallarını ailelerini bırakıp hicret ederlermiydi canları pahasına islam davasına hizmet ederlermiydi?
Şimdi canını kimin sevdiği ortadadır, onlar ise canlarını dahi hiçe saymışlardır.
Şimdi süslü sözler ile içi boş anlamsız cümleler ile din ve kamil insanı tarif edemezsin.
Yaşarsın ve olursun.İslama tepeden bakan küçümseyen bir anlayışı makul görmek mümkün değil.

Kolera
08.03.2006, 17:22
Tanri varsa da kendine yoksa da kendine. Acikcasi bu konulari konusmayi da sevmem, tartismayida. Benim din ile iilgili bütün görüslerim Server Tanillinin islam cagimiza yanit verebilir mi kitabindan sonra degisti. ama benim icin degisti yani cevremi degistirmem yada basklarina fikir empoze etmem icin deil. herkes herkesi rahat biraksin.Nasilsa biryerlerde bir gün mutlaka bulusuruz.

Serkan_Devrim
08.03.2006, 20:33
biliyoruz Stalin 40 milyon insanın canına kastedmiştir. İnançsızlığın daha yıkıcı sonuçları olduğunu görmek için geriye bir dönüp bakman yeterli.konuda size katılmakla birlikte stalinin 40 milyonu biraz abartı olmuş. onu düzeltmek istedim. ama 15 milyon olduğu konusunda ciddi söylemler var. yalnız bunun inançsızlıkla bir ilgisi yok. hırıstiyanların 15 milyon kızıldereliyi katletmelleri din adınaydı.

aşık
03.04.2006, 22:44
Sevgili arkadaşlar bir dönem ateistim.Bunda en büyük etken sorgulamam ve İslam hakkında kullanılmasının sonucu yanlış saptamalarısanki tek gerçeklermiş gibi alıp isyana yönelmem olmuştur.Birde en büyük sebeblerden biride kendi kendime ettiğimin Allah'a yükleyip onu suçlamam olmuştur.Şimdi ki duruma gelince ne mezhebim yok.Açıkcası böle bir durum ayrılık yaratıyor diye düşünüyorum.Bunların İslam'ı yorumlamada bir yol olarak düşünüyorum.Tasavvufu incelediğimden beri Allah'a karşı iman konusunda hiç bir şüphem kalmamıştır ve İslam'a da.Burdan bütün canları ne olursanız olun sizleri kucaklıyorum.Ve bir sözle kapatıyorum...
Ne insanlar gördüm üzerinde kıyafeti yok, ne kıyafetler gördüm altında insan yok.
İnsansı yaşamdan insan olmaya layık olabilmek dileğiyle ;)

sunni06
05.04.2006, 17:17
Arkadaşlar ben bu konu hakkında sadece 2 ayet yazarak yorum yapacam lütfen atheist arkadaşlar okusunlar

Mü'minün:66-67
'Ayetlerim size okunuyordu da,siz topuklarınız üzerinde gerisin geri gidiyordunuz.O'na karşı büyüklük taslıyor,geceleri toplanarak hezeyanlar savuruyordunuz.'

Mülk-18:
'Andolsun ki,onlardan öncekiler de yalanlamışlardı.Fakat benim intikamım nasıl oldu?'

kirshof
05.04.2006, 18:13
Allah yoktur.
Herşey kendi kendine olmuştur.
Her insan bir düşünen hayvandır.
Maymundan geldik.
Merak ediyorum.Bu ilk yaratılış(bir maddeden türedik.Bir atomun patlamasıyla oldu)
Ya o atom neden oluştu.
Neredeydi.
Mekanı falan yokmuydu.
Peki o zaman bu uzaydaki gezegenler nasıl olurda birbirine çarpmadan gider veya nasıl olurda hiç biri aşağı düşmez.
Acaba neyle bağlılar bir yerlere.
tabiiiki tesadüf
Peki bu dünyada neden oksijen karbondioksit azot.... miktarları canlıların yaşayacağı seviyede.
Neden birbiriyle sentez oluşturupta bu zamana kadar yok olmaz

Allah Allah

Adam
05.04.2006, 23:19
Tanrının varlıdığı yokluduğu kanıtlanamaz. O yüzden inanmayanada, inana duyduğumuz saygıyı duymak zorundayız. Sayın kirshof o tartışmanın sonu yok. Siz nokta olarak ulu yaratan Allah'ı koyuyorsunuz. Fakat bu muhteşem evreni yaratmak için ulu ve büyük Muhteşem'e ihtiyaç duyuyor. Tanrı nasıl oldu. Kur'an ayetleriyle değil, mantığınızla cevaplayın. Cevabı yok, kutsal kitaplar siz algılayamassınız diyor. Yani Tanrının varlığını da yokluğunu da kanıtlama girişimleri boşunadır. Ben çoğu insanın inandığı şekilde olmasa da Tanrıya inanıyorum, fakat inanmayanlara da en az kendi inancıma duyduğum saygıyı duyuyorum. Çünkü adı üstünde inanç. Kanıtlanabilir bir olgu değil.

alewist
06.04.2006, 11:08
neden ateist oldunuz sorusuna verilecek cevap şu gerekçelerle dini seçmedim olur. bu gerekçelere çoğu arkadaşımız değinmiş.
ben doğduğumda her hangi bir dine mensup değildim.
kendime yakışan bir din göremedim gerekte görmedim
katkısız yaşamı yani özgür irademle yaşamı seçtim.

evrim1
06.04.2006, 12:42
mantıgımın almadıgı şeylere inanmıyorum bu cagda birilerinin yazdıgı gercekligi olmayan düzmecelere inanmıyorum

kirshof
06.04.2006, 17:17
Ama teori olan şeylere inanıyorsunuz.
Mesela Evrim teorisi
Mesela mesela.....
bir sürü teoriler kuramlar var.
Sadece kanun olanlar,onlarda zaten Fen ve kimyanın bazı konularında var.Oytsa biyoloji matematik gibi konular,psikoloji,hepsi teorilere dayanıyor.Yani tam olarak kanıtlanmamış.

Şoreş
06.04.2006, 17:25
Ataist değilim.Ataist olmayıpta buraya kimse giripte küçümseyici şeyler söylemesin. Yada ötmeyelim.

huseyincem
06.04.2006, 17:44
bence bu konu bayağı çırrığından çıkmış.hakaretler nerelere varmış.mesela konuyu açan arkadaş neden ataist oldunuz demiş.ataist olmayanlar hemen nasıl olursun böyle falan filan.

arkadaşlar;

1-kimse kimsenin inancını yada görüşünü tartışarak değiştiremez,bilakis o görüşe daha fazla savunmasına neden olur.

2-felsefenin 2 çıkmazı vardır.
a-evrenin bir ruh(allah)tarafından yaratıldığı
b-evrenin maddeden meydana geldiğidir.
dünyanın bütün filozofları daha bu ikisine kanıt bulamamışken burada tartışmanın anlamı yoktur.mümkünse sadece ateist olanlar buraya nedenlerini yazsınlar.

3-kuranı okudum,tarihi okudum,felsefe okudum ateist oldum

saygılar.

alamut
30.04.2006, 20:01
bende inanmak için bi kitaba ihtiyaç duymayanlardanım herşeyin insanın doğasında var olduğuna inanıyorum. ve inanmayanlara materyalist diyen arkadaşlara da şunu söylemeliyimki doğruyu bulmak için bi kataba ihtiyaç duymak bence bi materyalistlik.

ben ateist değil deistim. yalnızca kitaplara ya da dinlere inanmam.

Ardahanlı
30.04.2006, 20:41
Allah birdir dinler bölen onun için hiçbir dinin ritüelleri ilgilendirmiyor beni....72 vmillete bir gözle bakmak asıl mesele deil mi bizim öğretilerimizde....

canugur
30.04.2006, 21:20
3-kuranı okudum,tarihi okudum,felsefe okudum ateist oldum

saygılar.

Bundan gercekci, bundan acik bir yanit bulamadim sayin hüseyincem.
saygilar

nisannn
30.04.2006, 23:18
Insanlar; bence nerden ne verilmis, nerden ne gelmis degilde kullanabilecegimiz aklimizi, yanina katabilecegimiz yuregimizin varligindan suphe etmeden onu en iyi nasil kullanabiliriz sorularinin pesinde kosalim. Insanlar dedim cunku dunyadaki herkesin bunu yapmasi gerek. Akil ve yurek yanyana geldiginde kimse ateistligede kufur etmez, dinini yasayanada. Cunku kalp ve beyini ayni anda kullanmadiginizda icgudulerinizle hareket edecek ve yakip, yikip, lanetleyip, yokedici olacaksiniz. Bu sozlerde biryerde yazmiyor. Aklim ve yuregimin dostlugundan dolayi gozlerimde gormem gerekene, ellerimde yazmam gerekene, dilimde soylemem gerekene barisik yasamaya calisiyorum. Tavsiye ederim....Yasam sosyallik, bilimsellik, egiticilik ve paylasimcilikla butundur. Inanc sistemi sosyallikle ilgilidir. Birtek parca bir insani tamamlayamaz!!!!!!

muhammedordusu
10.07.2006, 21:52
selam kafir.billah.arkadaş iznin olursa bende birşeyler eklemek istiyorum.senin allah yokluğu hakkındaki bilimsel bir tez yoktur görüşüne katılmıyorum.bir kere şunu kabul etmen gerek.senin aklın veya benim aklımherşeyi anlayacak kapasitede değildir.bunu kabul edersen işimiz daha da kolaylaşır.gelelim bilimsel tez konusuna.bir kere sen evrenin önceden var olduğunu söylüyorsun.ama varlığının ise kendiliğinden olduğunu belirtiyorsun.halbuki sen

muhammedordusu
10.07.2006, 22:31
kafir.billah arkadaşım sen kuranı hz.muhammedin yazdığını söylüyorsun.ama sana bir şey söyleyeyim.bir ara rivayetlere göre 40 nün veya 6 ay boyunca ayet inmedi.müşrikler onunla bayağı alay ettiler.onu çok kırdılar.senin deyişinle muhammed isteseydi bir şeyler yazamazmıydı.ama o bunlara sabretti.onların eleştirilerine katlandı bu bir. ikincisi resulallah hiç bir zaman bir hırsızı yakaladığınız zaman elleri ayaklarını çarprazlama kesin dememiş. bir kerehırsızın eli öyle şıp diye kesilmez. bak bu meseleyi de bilmiyorsun.üçüncüsü ise resılullah hiç bir zaman krallar gibi yaşamadı.bir siyer okuma zahmetinde bulunursan ne demek dediğii mi anlarsın.

muhammedordusu
10.07.2006, 23:02
gelelim ALLAHIN varlığı yokluğu konusuna neden bunun bilimsel açıklaması olmasın ki.bir kere sen evrenin kendiliğindenvar olduğunu söylüyorsun.işte bunun bilimsel açıklaması yok.yoksa sen de biliyorsun ki önündeki bilgisayar kendiliğinden oluşmadı.mutlaka birilerinin yardımıyla yapılmıştır.veya bir tebeşir tahtaya kendiliğindenbirşeytler yazabilir mi.tabiki hayır. öyle ise bu muazzam evren nasıl kendiliğinden oluşsun.mutlaka bir yaratıcının parmağı vardır.bunu unutma ALLAHI GÖRMÜYORSAN BU ONUN VAR OLMADIĞI ANLAMINA GELMEZ.BAZEN BİR ŞEY ÖYLE ŞİDDETLİ KENDİNİ HİSSETTİRİRKİ ONU SENİN GÖZLERİN GÖREMEZ.ÖRNEĞİN SICAK BİR GÜNDE GÜNEŞ TAM TEPEDEYKEN ONA BAKARSIN AMA GÖZLERİN BULANIR VE SEN ONU GÖREMEZSİN.diyebilirmisin güneş yoktur.HA BİR DE KURAN MUCİZELERİ VAR ONLARI SONRA KONUŞURUZ GEÇ OLDU GİTMEM GEREK

öncü nesil
13.07.2006, 17:41
.HA BİR DE KURAN MUCİZELERİ VAR ONLARI SONRA KONUŞURUZ GEÇ OLDU GİTMEM GEREK
Yahu mücahid yavaş ol:komik.Vallahi seni yetiştiren aileye helal olsun.
Gerçektende atesitlerin iddialını üzülerek okuyorum.İnşaALLAH buradaki atesitler senin bu dediğini anlamıştır.Zira bunu anlamış iseler zira kurtuluşa ermişlerdir.Teşekkür ederim canım kardeşim......

Nesimi
14.07.2006, 22:31
aha muhammed ordusu ve öncü nesil *** *****siz gidin camiye ibadet edin zamanınıza yazık buralarda zaman harcamayın

Burda çevirceğiniz adam sayısı azdır ha belki ince noktalardan girerseniz iki üç kişiyi müslüman yaparsanız sizde cenneti garanti edersiniz ordan toprak kaparsınzı huriler ve şarapdan ırmağıda hazırlamıştır size şimdi ohh keyif sizin

erayY
15.07.2006, 19:26
aziz nesin şöyle diyor;

_okuyarak ateist oldum.

manifesto
15.07.2006, 20:31
aziz nesin şöyle diyor;

_okuyarak ateist oldum
:) evet hangi kitapları okuduğunu biliyoruz Salman Rüşdî'nin Şeytan Ayetleri kitabını mesela

Okuyarak ancak insanın cehaleti gider..Cehalet kendini bilmemek dir...
Bazıları işi tesadüflere havale ediyor..Mesela bu aleviforum kendi kendine ortaya çıktı dersek Alevimen'in hakkını yemiş olmazmıyız?
Mesele şu ki Yaratan var mı yok mu? kişi buna cevap bulmadan hayatını ikame ettirmemeli..yok cevabını bile kabul etse sorgulama neticesidir...sorgusuz yaşamak ise cehalet...

erayY
15.07.2006, 23:39
Mesele şu ki Yaratan var mı yok mu? kişi buna cevap bulmadan hayatını ikame ettirmemeli..yok cevabını bile kabul etse sorgulama neticesidir...sorgusuz yaşamak ise cehalet...

Bildiğim kadarıyla islamiyet ; sorgulamamak ,teslimiyet vb. gibi anlamlara geliyor
senin bir fikrin var mı ?

yusufçukgecegez
16.07.2006, 00:53
bende neden ateist olmadım diye kendime soruyorum,çünkü çok soru soruyorum ve sorularımın cevabını ateizm veremiyor.sorularımdan biride şu.bir arkadaşım öldürüldü,kim yaptı bilinmiyor.bu yaptığının cezasını kim verecekbinlerce cinayet,faili meçhul tecavüzlerin cezasını kim verecek.güçlü olan elini kolunu sallayarak her istediğini yaptıgında insanları ezdiğinde bunun cezasını kim verecek,kanunlarmı,nereye kadar.ilahi bir adaletin olmadığı fikri çıldırtıcı.

SahHatayi
16.07.2006, 01:19
kafir.billah arkadaşım sen kuranı hz.muhammedin yazdığını söylüyorsun.ama sana bir şey söyleyeyim.bir ara rivayetlere göre 40 nün veya 6 ay boyunca ayet inmedi.müşrikler onunla bayağı alay ettiler.onu çok kırdılar.senin deyişinle muhammed isteseydi bir şeyler yazamazmıydı.ama o bunlara sabretti.onların eleştirilerine katlandı bu bir. ikincisi resulallah hiç bir zaman bir hırsızı yakaladığınız zaman elleri ayaklarını çarprazlama kesin dememiş. bir kerehırsızın eli öyle şıp diye kesilmez. bak bu meseleyi de bilmiyorsun.üçüncüsü ise resılullah hiç bir zaman krallar gibi yaşamadı.bir siyer okuma zahmetinde bulunursan ne demek dediğii mi anlarsın.

PIR HÜNKAR EVLAD-I RESUL HACI BEKTAS-I VELI söyle buyurur:

"TEVRAT - MUSA'nin, INCIL - ISA'nin, FURQAN - MUHAMMED'in BUYRUGUDUR"

h_yol
16.07.2006, 02:16
Mülk-18:
'Andolsun ki,onlardan öncekiler de yalanlamışlardı.Fakat benim intikamım nasıl oldu?'
benim allaha inancım var fakat kuranı okurken körü körüne inanmak yerine bazı şeyleri sorgulamak zorundayım ki tüm taşlar yerine otursun.
mesela kuranı okurken dikkatimi çeken şeylerden birisi yukarıdaki ayette olduğu gibi allahın intikam alması şeklinde geçen kelimelerdi.insana özgü birçok zaaf allaha yakıştırılmıştır.bu kelimeleri okuduğumda korkmaktan çok şaşırdım ve bende kafa karışıklığına yol açtı.nasıl olurda herşeye gücü yeten allah insanlardan intikam alma ihtiyacı duyar?ikinci bir kafa karışıklığına yol açan şey ise ömer hayyam`ın şu şiiri olmuştur.
var mı dünyada günah işlemeyen,söyle;
yaşanır mı hiç günah işlemeden, söyle;
bana kötü deyip kötülük edeceksen,
yüce tanrı ,ne farkın kalır benden,söyle.
bunları yazmamdaki amaç sadece çelişkilerin aydınlanması içindir.beni bilgilendirecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

erayY
16.07.2006, 13:55
benim allaha inancım var fakat kuranı okurken körü körüne inanmak yerine bazı şeyleri sorgulamak zorundayım ki tüm taşlar yerine otursun.
mesela kuranı okurken dikkatimi çeken şeylerden birisi yukarıdaki ayette olduğu gibi allahın intikam alması şeklinde geçen kelimelerdi.insana özgü birçok zaaf allaha yakıştırılmıştır.bu kelimeleri okuduğumda korkmaktan çok şaşırdım ve bende kafa karışıklığına yol açtı.nasıl olurda herşeye gücü yeten allah insanlardan intikam alma ihtiyacı duyar?ikinci bir kafa karışıklığına yol açan şey ise ömer hayyam`ın şu şiiri olmuştur.
bunları yazmamdaki amaç sadece çelişkilerin aydınlanması içindir.beni bilgilendirecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

iyi niyetine birşey diyeceğim yok lakin asıl sorun da şu bu çelişkiler bi türlü aydınlanamıyor... biraz işin derinliğine inenler kah vuruluyor kah sindiriliyor-dışlanıyor ... en fazla yapabildiğimiz kendi içimizde yüzleştiklerimiz ,sanırım seninkide buna benzer.

muhammedordusu
16.07.2006, 13:58
arkadaş şu an sende olan nimetlerin hepsi ALLAH ta mevcuttur.yani sen görüyorsan o da görüyor.sen duyuyorsan o da semidir işitir.yani bizde olan özelliklerin hepsi ALLAHta fazlasıyla vardır.öyle ise sende veya insanoğlunda diyelimintikam hissi varsa bu ALLAH tada vardır.gelelim ömer HAYYAMA o adamkendini düşünüyor yani bencillik yapıyor.örneğin sen bir adama zulmediyorsun sonra diyorsunkiALLAH bana ceza vermesin.ama ALLAH O MAZLUMU DA DÜŞÜNÜR.bu ALLAHIN adaletinin tecellisidir.sen ise ALLAHIN senintarafını tutmanı istiyorsun.yani adaletsizlik istiyorsun.hem bu imtihanın manasınada ters olur

manifesto
16.07.2006, 14:10
Eray ; Bildiğim kadarıyla islamiyet ; sorgulamamak ,teslimiyet vb. gibi anlamlara geliyor
senin bir fikrin var mı ?
İslamda teslimiyet imandan sonra gelir..
Önce gemiye binmeyi önemser..iman gemiye binmekdir..sonra kaptanın işine karışma çünkü rotayı o biliyor ...teslimiyet kaptana karışmamakdır..Kaptan ise Hz.Peygaber,Kur'an,Ehli Sünnet vel Cemaat..

Mülk Suresi :

18- Andolsun, onlardan öncekiler de yalanladılar. Ama beni inkâr nasıl oldu?

19- Üstlerinde kanatlarını açıp yumarak uçan kuşları görmüyorlar mı? Onları Rahmân'dan başkası tutmuyor. Doğrusu O, her şeyi görmektedir.

20- Rahmân olan Allah'a karşı şu size yardım edecek askerleriniz hani kimlerdir? İnkârcılar, ancak derin bir gaflet içinde bulunmaktadırlar

Allah kafirlerden elbette intikamını alacakdır.Bu aciziyet değil zaaf değildir.Bu haksızca olan bir şey de değil, onlar ki Allah'ı inkar ettiler ve inananlara zulm ettiler,onlara bahşedilen hayatı ona karşı kullandılar...

h_yol ; ömer hayyam`ın şu şiiri olmuştur.

İlahi adalet duygusu Ömer Hayyam'ı yalanlıyor..En basit beşeri adalette dahi hem mesela Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret şuan da TCK da suç..O ki yeri ve göğü yaratan her şeyin sahibi ve onu yok saymak amiyane ifadesi ile kaale almamak onun zatına yapılmış en büyük hakarettir ve karşılığıda elbette şiddetlidir.
Çünkü dünyada çalışıp onun rızası doğrultusunda yaşayanlar ile diğerleri arasında fark kalmaz...Katil ile mazlum aynı kefede olur..
Allah'ın cezalandırması KÖTÜLÜK İÇİN DEĞİL adalet içindir..

muhammedordusu
16.07.2006, 22:40
arkadaşlar kuran mucizeleri konusuna değinecektim ki emir_hattab kardeşimiz benden çok önceden bu konuya değinmiş.lütfen 3. kısma bakınız.tabi birazanlayarak.kalbiniz kararmamışsa faydalı olacağını umuyorum.alıntı yapıyorum 3.kısma bakmanıza gerek yok.alıntı yapmayı bilmiyorum siz en iyisi 3. kısma bakın

öncü nesil
18.07.2006, 17:59
aha muhammed ordusu ve öncü nesil *** *****siz gidin camiye ibadet edin zamanınıza yazık buralarda zaman harcamayın

Burda çevirceğiniz adam sayısı azdır ha belki ince noktalardan girerseniz iki üç kişiyi müslüman yaparsanız sizde cenneti garanti edersiniz ordan toprak kaparsınzı huriler ve şarapdan ırmağıda hazırlamıştır size şimdi ohh keyif sizin
Çok komiksiniz yahu hiç gülesim yoktu.:komik
Forumuda faklı görüşler içerisinde insanlar.Herkes kırıcı olmadan görüşlerini
sunuyor.Ben ister camiye giderim ister cem evine.Ayrıca kusura bakmayın ama anlatım diliniz çok kaba olmuş.Burada kimin kalıp kimin kalmayacağı sizi ilgilendirmez galiba?Burada kimseyi kırıcı bir kelime yazmadık yazmakda.
Saygılar...

emreank
31.07.2006, 20:08
TÜM ateistlere sesleniyorum. NEDENLER NİÇİNLER NEDENDİR BİTMEZ BİR ŞEYİ İNKAR İÇİN YOK DİYEBİLMEK YETMEZ. İnsan sapmaya görsün. sapkınlığının sınırı yoktur. öyleki hayvandan daha aşağı olur kısacası çukur olur. Umarım ki en kısa zamanda hatalarınızı anlarsınız. Kuranda bir çok ayetin sonu " düşünen insanlar için ibretler vardır" anlamında bitmektedir. Düşünürken ise faydalınacak kaynakta önemli. Tatlı sudan içersiniz,maden suyundan, tuzlu sudan deniz suyundan. doğruyu bulmanız dileği ile....

cerdem06
03.08.2006, 23:18
Bu konuyla ilgili HZ: ALİ'nin çok güzel bir sözü var.
Allahın yok olduğunu kabul edelim ben inanmadığım için ne kaybetmiş olurum.Peki ya Allah varsa sen ne kaybetmiş olursun!!!

sinems
03.08.2006, 23:20
:online2lo ya bence biraz dar düşünüyosunuz :)) olaya gecmişte olanlar ve gelecekte ne olacağı gibi bakıyosunuz :) bence zaman kavramı ilerlemiyor.gecmişte gelecekte şimdiki zamanda yaşıyor,hiç durmadan...yani geçmiştekiler yok olmadı.nasılki biz onlara göre geleceksek gelecektekiler içinde biz şuanda yaşanıp bitmiş durumdayız :) sayı doğrusu gibide bakabiliriz bu duruma.uçan cisimler olarak görülen ve ufo diye tanımlanan varlıklarda gelecekten gelmişlerdir herhangi bi galaxiden gelseler bile o galaxiler bizden milyonlarca yıl uzaklıktadır buda gelecekten geldiklerini gösterir :) belkide gelecekteki insanlar(ya da varlıklar) çoktan uzayın geniş bi bölümünü keşfettiler zamanlar arası seyahatler düzenliyorlar ve geleceğin değişmemesi için bize herhangi bir müdehalede bulunmuyolar(ya da geleceği kurtarmak adına milimetrik değişimler yapmamıza çalışıyorlar:P)
olaya böle baktıgımız taktirde ne geçmiş ne gelecek oluyor :) sürekli akıp gidiyormuş gibi görünüyor ama aslında zamanın her dilimi oldugu yerde yaşanmaya devam ediyor.
Arkadaşlar bize göre gelecektekiler geçmişte olanı biteni evrenin yaratılışını hepsini biliyorlardır ne yazıkki geçmişteki bi zaman diliminde yaşıyoruz ve hiçbişeyden haberimiz yok hala dinle uğraşıp hayalgücümüzü yok etme çabası içersindeyiz :P herşeyin sebep ve sonucunu dinlere göre yorumluyor başka düşünce üretmiyor üretilen düşünceleride kaile almıyoruz.ya bu kitapta yazılanların hiçbiri size ait fikirler diilki.din insanın düşünce gücünü geriletiyor bence tıpkı türkiyedeki egitim sistemi gibi hayatımızı bi sınav olarak görüp ona göre yaşıyoruz :) bundan dolayıda sorgulamıyor olduğu gibi kabul edinmekle yetiniyoruz :wink: yinede tanrım beni affet düşüncelerime hakim olamıyorum:innocent: sonuçta bu aklı ve fikri sen verdin bana bunun için cezalandırmassın dimi :sneaky2:

DrmdrM
27.08.2006, 03:36
TÜM ateistlere sesleniyorum. NEDENLER NİÇİNLER NEDENDİR BİTMEZ BİR ŞEYİ İNKAR İÇİN YOK DİYEBİLMEK YETMEZ.

ben şimdi desem ki,''allahtan daha yüce bir yaradan vardır,allahı yaradan'' ,sen yoktur diyeceksin ,inkar edeceksin ve bitecek dimi,yetecek yani.
işte ben de yok diyorum,bitiyor.

denizgunola
30.08.2006, 03:09
tek kelimeyle cevab vereyim istersen ateizm sonucunda idealizme gider materyalizm bu değildir yani bir materyalist hiç bir şekilde ateist değildir ateizm sadece anarşit bir olgudur iyice özüne bakarsan daha iyi anlarsın tanrı büyük yada küçük olmaz var yada yok olmaz bu anrşizmin sonucudur o kıyaslamadır islamiyet gibi oysa materyalizm önce tanrının bilimsel ortaya çıkışı yani insanın yarttığı tanrının nedenlerini araştırır sonra da bilimsel yöntemlerlede bunu ispatllamaya çalışır oysa ateistler bir gün tekrar inanabilirler bir çok örnek var ...
engels ise marxın ölümünden sonra mezarında ki konuşmada bunu güzel güzel açıklamıştır ve kendi öldüğünde külleirni marxın mezarına döktürmüştür sadece marxın mezarını insaların unutmaması için anıtlaştırmıştır ...

gizem
30.08.2006, 16:25
bir ateistle konuşmamı anlatayım size.....Birgün yeri ve zamanı geldi benden en az 40 yaş büyük biriyle konuşuyorum bir bay mesleği ise devletin yüksek bir yerinde çalışıyor kıdemide var aslında konusu açıldığı için dedim bana düşmez ama merakımı bağışlayın neden dedim bana verdiği cevaplar aslında bugünün gerçekleriydi ama ilk cevabı sadece inanmıyorum dedi....sustum ve bekledim meraklı bakışlarımı görünce devam etti dedi ki
- ailemde dedi farklı bir inanç gördüm sünni yaşam biçimiydi dedi
-çevremde dedi yani okul hayatımda dedi başka bir inanç gördüm dedi
-insanları tanıdım dedim farklı inançlar gördüm dedi
-sünniliği araştırdım dedi birbirne tutmayan milyonlarca şey dedi
-başka innaçlara baktım dedi insanlar koyun gibiydi dedi
-kendi içimden gelmiyordu bir şekilde dedi
-bu işin bilimsel yönü ise gayet mantıklı geldi ekosistemi vs vs (bilimde insanın var oluşu öncede hücremizn içindeki organizmlara dünyada tek yaşıyorlarmış işte lizozomu felan sonra evrim geçirip bir araya toplanmışlar sonra hücreler değişik biçimlerde insanları oluşturmuş..... kısa halidir)
-aleviliğide inceledim dedi fakat dedi inanmayan yönüm daha ağır bastı ve bişiyleride sağlıyınca dedi inanmadım bundan ötesi yok dedi ama dedi illaha inannıcak olsam aleviliğe inanırdım dedi ve bu kişi bizi bizden daha iyi tanıyan araştıran bir kişi olabilir inanmak kadar inanmamakda normal bence saygı ve sevgilerimle gizem

hasret_eylul
30.08.2006, 20:52
bir ateistle konuşmamı anlatayım size.....Birgün yeri ve zamanı geldi benden en az 40 yaş büyük biriyle konuşuyorum bir bay mesleği ise devletin yüksek bir yerinde çalışıyor kıdemide var aslında konusu açıldığı için dedim bana düşmez ama merakımı bağışlayın neden dedim bana verdiği cevaplar aslında bugünün gerçekleriydi ama ilk cevabı sadece inanmıyorum dedi....sustum ve bekledim meraklı bakışlarımı görünce devam etti dedi ki
- ailemde dedi farklı bir inanç gördüm sünni yaşam biçimiydi dedi
-çevremde dedi yani okul hayatımda dedi başka bir inanç gördüm dedi
-insanları tanıdım dedim farklı inançlar gördüm dedi
-sünniliği araştırdım dedi birbirne tutmayan milyonlarca şey dedi
-başka innaçlara baktım dedi insanlar koyun gibiydi dedi
-kendi içimden gelmiyordu bir şekilde dedi
-bu işin bilimsel yönü ise gayet mantıklı geldi ekosistemi vs vs (bilimde insanın var oluşu öncede hücremizn içindeki organizmlara dünyada tek yaşıyorlarmış işte lizozomu felan sonra evrim geçirip bir araya toplanmışlar sonra hücreler değişik biçimlerde insanları oluşturmuş..... kısa halidir)
-aleviliğide inceledim dedi fakat dedi inanmayan yönüm daha ağır bastı ve bişiyleride sağlıyınca dedi inanmadım bundan ötesi yok dedi ama dedi illaha inannıcak olsam aleviliğe inanırdım dedi ve bu kişi bizi bizden daha iyi tanıyan araştıran bir kişi olabilir inanmak kadar inanmamakda normal bence saygı ve sevgilerimle gizem

sevgili gizem sana ufak ama çok önemli birşeyden bahsetmek istedim insan hücresi aminoasitlerden oluşmuştur yani şuan için en ufak yapı taşımız aminoasitlerdir.. tabi bilim birgün bunuda parçalara ayıracaktır emin ol...

gizem
30.08.2006, 21:10
sevgili gizem sana ufak ama çok önemli birşeyden bahsetmek istedim insan hücresi aminoasitlerden oluşmuştur yani şuan için en ufak yapı taşımız aminoasitlerdir.. tabi bilim birgün bunuda parçalara ayıracaktır emin ol...
ya bu sorun değil zaten ben bunu bir örnek olarak anlatığı onca şeyden örnek olarak kısa bir kısmını yazdım bilim kısmı sadece örnekti öenmli olan bence ordaki bilim değil adamın ağzından dökülen ufak sözcük parçalarıydı

alevidewrimi
30.08.2006, 21:45
bende aklımdaki bazı soruları yazmak istiyorum ama bu soruların aklımda olması ateist olduğum anlamında algılanmasın bir çok tezatın olduğu muhakkak başlayacak olursak en başından başlaycak olursak madem tanrı her şeye kadir her şeyi bilen her şeyi gören ve evreni her şeyi ile yaratan o olduğuna göre neden evreni canlı cansız yaratıkları yartma gereğini duydu yoksa yalnızlıktan sıkıldığı içinmi bu bir tarafa madem bzileri her şeyimizle yaratan o neden tüm insanları iyi ve kendisine itaat edecek şekilde yaratmadı bizlere özgür bir irade vermeye neden gereksinim duydu madem insanlara dünyada bazı şeyleri yaaklayacaktı neden bizleri yartırken yasaklı olan şeyleride yarattı dahası bu kadar basit kullarının kötü yola sapmalarına yardımcı olması için neden şeytanı yarttı yoksa şeytanın kendisine karşı geleceğini önceden göremedimi dahada açacak olursak insanları yaratıp peygamber kı,utsal kitaplar vs ire göndererek neden doğru yola çağırma gereksinimi duydu sen şunu yap cennete gidersen sen şunu yap cehenneme gidersin anlaşılna bu bir kukla oyunu ve bizlerde kuklalarız ve tanrı bizimle istediği gibi oynuyur bu kadar aciz yarttığı kıullarına bu denli zorlu bir sınav bence pek adil değil her şey adaletsiz hemde olabildiğine adaletsiz bu sorular uzayıp gider yazmakla bitmez bu soruların cevabını inanın merak eden çoktur
bu bir tarafa bu noktadan sonra farklı bir bakış açısıyla bakacak olursak evrenin büyüklüğü ve içindeki hassas dengeler düşünüldüğünde bunların bir toplu iğne ucu kadar bir patlamdan meydana geldiğne inanmak ise dahada düşündürücü
sonuç olarak gerçek cevabı almak için ölmek gerek sanırım ya tüm soruların cevabı yada koca bir hiç

keanu_1907
31.08.2006, 14:06
bu konuya girmemek lazım giren herkes banlanmışşş

galantine
18.09.2006, 20:14
abi bilmiyorum ne kadar doğru olur bundan binlerce yıl önceki insanlar şimdiki gibi değildi aradan çok uzun zaman geçti şimdi bile insanlar birilerinin söğlediği yalanlara inanırken ozamankiler hayli hayli inanır abartıla abartılada bugüne glmiş ve son şeklini aldı desem ne ben kanıtlayabilirim nede bana karşı gelenler kanıtlıyabilir ne kadarda tartışsak bi sonuca ulaşamayız diye düşünüyorum

meryem demir
18.09.2006, 23:38
Galiba bir zamanlar bende ateist olmuştum. Arkadaş çevrem hep Allaha inanmayanlardan oluşuyordu. bende ister istemez onlardan etkilenmiş, Allahın varlığını sorgulamaya başlamıştım Gün geldi onların yüzünden ölümü seçtim ama o an yanımda yoktular ve ondan sonrada olmadılar. Sadece henüz ölüm vaktimin gelmediğini hissettiren yaradanım dışında. bana o kişilerden uzaklaşmam için eşimi gönderdi.
Ondan sonra o arkadaşlarımı hiç görmedim. zaten hayatımda onların yeri o günden sonra hiç olmadı.

faust
19.09.2006, 10:24
keanu_1907 arkadasımın dediklerine bende katılıyorum...ama yinede bişeler yazmak istiyorum..öncelikle her ne dine mensup olursa olsun din adamlarından ve yorumcularından nefret ederim..burda bi kaç arkadasta tanrının ispatı bilmem kimin mucizeleri die bir sürüşey yazmışlar..din konusu herkesin özel konusudur bence..tanrı eğer varsa o hakkında bu kadar yorumu doğru gösterrerek nasıl yapıyorlar anlamıyorum..birde din alimleri var isterseniz o konuya hiç girmeyelim kendimi tutamayabilirim...

ThassosIsland
20.09.2006, 01:47
bir donem isvicrede yasamıstım..
yasadıgım yerde bir ıkı aileden baska Türk yoktu (solothurn)
gerce sımdı masallahı var heryer Türk olmus..

neyse o zamanlar kendı ıcımde kucuk karmasalar yasıyordum.. dıger ıkı aile sunnıydı cocukları kafir der benı doverdı..
gerı kalanlar ıse sırp ya da yunanlardı Musluman kopek der yıne doverlerdı.
bende tektım elımden gelen hicbirsey yoktu..
bu karmasada ben neyım dıye cok defa kendımı sorguladım.
Ateizme suruklendım..
Sonra aklıma birsey geldı..
pekı ben sımdı bu kadar guzsuzum. ezılıyorum. bu hakkımmı..
bırı kafir der dover (sunnı aileler asiri derecede dıncıydı alevilere kafir gozuyle bakıyorlardı)
biri musluman der dover...
demekkı gucunuzun yetmedıgı zamanlarda herseyden daha guclu Birsey sıze yapılanın hesabını elbet soracaktır..
İşte O Allah tır..
Ne mutlu bana Muslumanım..
Ne mutlukı Aleviyim..

yusufçukgecegez
20.09.2006, 02:45
bir donem isvicrede yasamıstım..
yasadıgım yerde bir ıkı aileden baska Türk yoktu (solothurn)
gerce sımdı masallahı var heryer Türk olmus..

neyse o zamanlar kendı ıcımde kucuk karmasalar yasıyordum.. dıger ıkı aile sunnıydı cocukları kafir der benı doverdı..
gerı kalanlar ıse sırp ya da yunanlardı Musluman kopek der yıne doverlerdı.
bende tektım elımden gelen hicbirsey yoktu..
bu karmasada ben neyım dıye cok defa kendımı sorguladım.
Ateizme suruklendım..
Sonra aklıma birsey geldı..
pekı ben sımdı bu kadar guzsuzum. ezılıyorum. bu hakkımmı..
bırı kafir der dover (sunnı aileler asiri derecede dıncıydı alevilere kafir gozuyle bakıyorlardı)
biri musluman der dover...
demekkı gucunuzun yetmedıgı zamanlarda herseyden daha guclu Birsey sıze yapılanın hesabını elbet soracaktır..
İşte O Allah tır..
Ne mutlu bana Muslumanım..
Ne mutlukı Aleviyim..

sen çok haklıymışsın arkadaşım.ve ne mutlu sana,tepki duydun ateist oldun,kendini dinledin müslüman oldun.bunu yapamayan çok var.saygılarımla.

yusufçukgecegez
20.09.2006, 03:02
keanu_1907 arkadasımın dediklerine bende katılıyorum...ama yinede bişeler yazmak istiyorum..öncelikle her ne dine mensup olursa olsun din adamlarından ve yorumcularından nefret ederim..burda bi kaç arkadasta tanrının ispatı bilmem kimin mucizeleri die bir sürüşey yazmışlar..din konusu herkesin özel konusudur bence..tanrı eğer varsa o hakkında bu kadar yorumu doğru gösterrerek nasıl yapıyorlar anlamıyorum..birde din alimleri var isterseniz o konuya hiç girmeyelim kendimi tutamayabilirim...

din adamlarına değil bilim adamlarına bak.bir gün şunu okudum.maddenin en küçük parçası atom ve onun çekirdeği,ondanda küçük kuarklar.bu küçüklük düşüncelerimizin çok ötesinde,bir kuarkın küçüklüğü,dünyaya göre portakal ne kadar küçükse,atoma göre kuark o kadar küçük.elektronlar dünyaya göre futbol topu kadarve atomun içinde koca bir boşluk.bir dünyada bir futbol topu nekadar yer tutar.atomdaki boşluğu hayalinde üşün bir.sonra,bir dünyayı düşün,güneş sistemini,saman yolu galaksisini,ve onun büyüklüğünü bir düşün ,ve bu galaksi gibi 256 milyar galaksi düşün.ve sonsuza giden küçüklüğü,sonsuza giden büyüklüğü düşün.sonra şunu sor kendine,bu dehşet küçüklük ve dehşet büyüklük,kendi kendinemi oldu ve bir düzen içinde sürüp gidiyor.yoksa sonsuz güç sahibi bir yöneticimi var.çok basit....kendikendinemi,...bir düzenleyici ve oluşturucu mu var.

.cevabın iki şıktan bir ama hangisi düşünen bulur. saygılarımla.

guneyyy
20.09.2006, 14:02
Evrenin var oluşu ile insanın yeryüzünde var oluşu arasında milyarlarca yıl var inandığınız tanrı neden bu kadar beklemiş.

Bundan yola cıkarak evrim teorisini çürütebilmeniz mümkün degildir , derim

hasret_eylul
20.09.2006, 14:41
Evrenin var oluşu ile insanın yeryüzünde var oluşu arasında milyarlarca yıl var inandığınız tanrı neden bu kadar beklemiş.

Bundan yola cıkarak evrim teorisini çürütebilmeniz mümkün degildir , derim

:thumbup1: :thumbup1: :thum