Orijinalini görmek için tıklayınız : Cahil Bir Alevi Nesil
gittikce alevilik daha cahil bir ve ne soledigin bilmeden konusmaya baslayan bir nesil oluyoruz yada geliyor...alevilige din diyen bir alevinin sozleri olamaz ve alevi insanimizin okumadan sagda soldan sozlerle yasami ve anlatmasi cekilmez bir hal aldi..ne dur buya alevilik dindir..yok hz.ali peygamberdir laflari...sunu soleyim arkadaslar yurt disindaki alevileri artik umursamiyorum cunku bulundugu ortam rahatligindan yeni yeni seyler turetiyorlar..gibi geliyor..birisi alevimisin diyor evet diyorum..sordugu soru su aleviligi bilirmosun..bu ne ya..bole bisi mi var .bide kendisi de alevi dusune biliyormsunuz..ben aleviligi bilmiyorum..varmi otesi...giderim cemime...dururum dara ve hissederim kerbela acisini.
bir şeye inanmakla başlar herşey ,sonra ögrenirsin ve uygularsın.bende bir aleviyim ancak benimde bir bilgim var,en azından bilmediğimi biliyorum sokrates gibi.aam bu böyle devam etmez. ben bir şey bilmiyorsam bilenlerden ögrenbilrizim.işte o bilenlere ulaşmak için ortamlar gerek, basın yayın organlarında bu konuların işlenmesi gerek.cemde bulunabilmek de büyük bir imkandıır. tabii ki alevilik din değil bir mezheptir.Hz.Ali bir peygamber değildir,çünkü kendisine kitap gelmemiştir.ama islam'ı yaymak için savaşmıştır ve ilk inananlar arasındadır.zaten HZ .Ali yi sevmeyen bir müslümanda olamaz.
KoCGiRiLi_ 24.04.2006, 19:12 gittikce alevilik daha cahil bir ve ne soledigin bilmeden konusmaya baslayan bir nesil oluyoruz yada geliyor...alevilige din diyen bir alevinin sozleri olamaz ve alevi insanimizin okumadan sagda soldan sozlerle yasami ve anlatmasi cekilmez bir hal aldi..ne dur buya alevilik dindir..yok hz.ali peygamberdir laflari...sunu soleyim arkadaslar yurt disindaki alevileri artik umursamiyorum cunku bulundugu ortam rahatligindan yeni yeni seyler turetiyorlar..gibi geliyor..birisi alevimisin diyor evet diyorum..sordugu soru su aleviligi bilirmosun..bu ne ya..bole bisi mi var .bide kendisi de alevi dusune biliyormsunuz..ben aleviligi bilmiyorum..varmi otesi...giderim cemime...dururum dara ve hissederim kerbela acisini.
alevilik parlak bir gelecektir. ama böylesi bağnaz zihniyetlerın yarattığı sürkülasyınlardan dolayı alevi kelimesi küçük düsürülmüs aleviler ortamlarda kötülenmiştir. cemevlerındekı bazı dede lerin seceresine baksak mutlaka dedelikle alakası olmayan kişilerdir. bir ermişin bir kişiye makam vermesınden sonra o kişinin soyundan gelenler seyyid veya turkcesi dede olamaz ama hep kandırılmış alevi toplumu ve ehlibeyte göre namazı halka namazına cevrilmiş abdesti sunnilere göre alınmıştır. bugun bır aleviye sorsak bilincli olan abdesti ehlıbeyte göre anlatır ama bılınsız kalanlar ise kimisi abdest almayı bilmes kimiside sunnıler gıbı anlatır. alevi toplumunda cok değişecek olan seyler vardır inşaallah duselecektır.
Cahil bir Alevi=
Cem ayinlerine kültürel bir etkinlik diyen,
Muharrem orucuna karşı çıkan,
Özünü aşşalayıp sapan bir örnek.Forumda da cem ayinimize kültür diyen cahiller gördüm cahil nesle nadir bir örnek..
KoCGiRiLi_ 24.04.2006, 19:18 bir şeye inanmakla başlar herşey ,sonra ögrenirsin ve uygularsın.bende bir aleviyim ancak benimde bir bilgim var,en azından bilmediğimi biliyorum sokrates gibi.aam bu böyle devam etmez. ben bir şey bilmiyorsam bilenlerden ögrenbilrizim.işte o bilenlere ulaşmak için ortamlar gerek, basın yayın organlarında bu konuların işlenmesi gerek.cemde bulunabilmek de büyük bir imkandıır. tabii ki alevilik din değil bir mezheptir.Hz.Ali bir peygamber değildir,çünkü kendisine kitap gelmemiştir.ama islam'ı yaymak için savaşmıştır ve ilk inananlar arasındadır.zaten HZ .Ali yi sevmeyen bir müslümanda olamaz.
aslına bakarsanız meshep yoktur. hz muhammedin aliyi överek söylediği senin şii lerin kelimesi dahi meshep değildir. eğer öylesi bir meshepcilik olmus olsaydı imamlarımız mesheplerimizi belirtirdi ama öyle bir belirtme olmamıstır.
arkadaslar artik biktim usansim bisi demiyorum....beni uzen sey alevi arkadaslarin yarim bilgi ile yola ciktiklari ve konusmalari..artik kaldiramiyorum..bu yuzdende aleviik konusmalarindan kacarim...yada evime cagirir kitaplarla ispatlamaya calisirim...alevi gencliginin cok azi bilinci..soylenditerler ve bir baskasinin laflariyla inaniyorr heryese..buna cok uzuluyorum
alevililige din diyen,
dine din katan,
dert bir iken bin yapan
ne alevi cahiller gördüm???
canugur-1966
KoCGiRiLi_ 24.04.2006, 20:32 alevililige din diyen,
dine din katan,
dert bir iken bin yapan
canugur-1966
kuranı kerımden ne bir eksik ne bir fazlalık gosteren kafirdir.
sizler alevi olduğunuzdan gurur duyun. arastırmalarınızdan taviz vermeyin gerisi önemli değildir.
KoCGiRiLi_ 24.04.2006, 20:35 arkadaslar artik biktim usansim bisi demiyorum....beni uzen sey alevi arkadaslarin yarim bilgi ile yola ciktiklari ve konusmalari..artik kaldiramiyorum..bu yuzdende aleviik konusmalarindan kacarim...yada evime cagirir kitaplarla ispatlamaya calisirim...alevi gencliginin cok azi bilinci..soylenditerler ve bir baskasinin laflariyla inaniyorr heryese..buna cok uzuluyorum
hz ali 23 sene sabretmiştir ama biat etmemiştir sizler nasıl olurda alinin evindekiler hemen bıkabılıyor ?
alevililige din diyen,
dine din katan,
dert bir iken bin yapan
canugur-1966
canugur kısa ve oz iste bu
Bunların tek ilacı eğitimdir canlar eğitimle aşarız biz bunları tahminimce.
Ardahanlı 25.04.2006, 22:39 Arkadaslar neyin kavgasını veriyoruz burda bir anlam weremedim...Tek bildiğim kendimize çeki düzen vermemiz gerek...Yeni nesili bilinçlendirmemiz gerek.Ben çocukluğumu hatırlıyorum da Alevi olduğumu söylemek tabu idi.Annem sıkı sıkı tembihlerdi başıma birşey gelmesinden öte deildi kaygısı.Ya benim kültürüm hakkında birşey verebildi mi bana? Koca bir hayır...Ama onu kınamıyorum.Neden diyecek olursanız okuma yazması bile yok.Burda topu anneme atmaya da hakkım yok....Üniversiteye geldiğimden beri ailemin kökenine kadar bütün verileri topladım kendi çabalarımla.Her alevi gencininde araştırmacı kimliğinin ortaya çıkarma zamanı geldiği kanısındayım.Okuyalım araştıralım ve sorulan sorular karşısında sus pus olup kalmayalım...Yeter artık kıyı köşe kaçtığımız...Nereye kadar sorarım sizlere.......
Arkadaşlar bune ya aelvilik kadar güzel bi din varmı ya.Hem unutmayın canlar din bir inanç biçimidir isteyen inanır isteyen inanamaz.Hem bence en iyi ibadet her geçen gün iyi insan olma çabandır.Bunun daha gererisi yok.Hem bizim toplum kadar ileri görüşlu bir toplumda yok.Alevi gençliğindeki dinden uzaklaşma görünüyor.Ama herkes kulaktan dolma bilgilerle.Naden böyle=dedelerimiz anlatmıyor-cem evleri yetersiz.ama dediğim gibi "Korktuğun için değil,sevdiğin için ibadet et" vede en iyi ibadet"her geçen gün daha iyi insan olma çabandır"!!!!!!
haydarsultan 27.04.2006, 11:49 Arkadaşlar bizlere alevilik hakkında soru sual yöneltiğinde cevap veremeyince karşı taraf ister istemez kendi kafasından cevaplar vermeye başlıyor.. Tabii bu cevabın iyi niyetli içeriği onun vicdanına kalıyor... Artık kendi kendini daha rahat ifade edebilen bir alevi toplumu var...Böyle bir rahatlığın içinde iken bizler ve bizlerden sonraki nesiller bzim kim olduğumuzu özümü sözümüzü bence tam tamamıyla ifade etmeli diye düşünüyorum...
maviel34 04.05.2006, 17:38 selam!aleviliğin hem bu gününü hem tarihsel geçmişini içinde bulunduğu siyasal ,sosyal,ve ekonomik şartların dışında değerlendirmek sağlıklı bir analiz yapmamızı engeller!ben bugün içinde bulunduğumuz duruma dair bir kaç cümle söylemek isterim.malum dengesiz kontrolsüz vahşi kapitalizm diye tarif edebileceğimiz ekonomik koşullarda yaşıyoruz.devleti idare edenler ve sistemin isteklileri gözlemlediğimiz gibi dini (özellikle hanefiliği) düzenin idamesi için araç olarak kullanmaktalar.bu yüzden ramazan ayında hiç bir masraftan kaçınmıyorlar.her sokağa bir davulcu insanları neredeyse silkeleyerek oruca kaldırıyor,koca koca çadırlar kurup bedava iftar veriyorlar.olanca güçleriyle insanları dine sığınmaya itiyorlar.vatandaşa (sünni kesime)içinde bulunduğun koşulları düşünme sen ahirete hazırlan senin inancın en doğrusu bu yaptıklarınla cenneti kazanıyorsun düşüncesini durmadan angaje ediyorlar.şimdi devletin ve sistemin ağababaları bu yönde çabalarken alevilik nerede duruyor!onlara göre muhalefette tabi bizi mahallenin yaramaz çocukları olarak görüyorlar.bu durumda asimile olmamızı istemeleri doğal değilmi?niye durmadan kuran-kerim in dışına çıkmak kafirliktir diye bas bas bağırıyorlar?bizim için tabi!biz onların heyulası yız.bunu bilelim herşeyden önce!biz ki hz.muhammedi,hz.ali yi,ehlibeyti,hz.hüseyin i haksızlığa karşı canları pahasına karşı çıktığı için sevmiyormuyuz?muharrem orucunun bir anlamıda bu değilmi!kerbela tüm zamanların iyinin ve kötünün savaşıdır.zalim e karşı mazluma sahip çıkma savaşıdır.günceldir bu savaş bugünde dünyanın heryerindedir.şimdi kuran-ıkerimde yazmıyor diye bunları görmezden mi gelelim.bu gün bize düşen okumak bilinçlenmek,çocuklarımızı mutlaka okumaya özendirmek meslek sahibi olmak ehli beyt-e mirasına sahip çıkmak.tüm canlara saygılar..
hamkozeri 06.06.2006, 07:47 Hamkozeri nazimiye,de bir ziyaretin adidir.Bende nazimiye,liyim.NAZIMIYE, lilerle
konusmak istiyorum. selamlar.
hamkozeri 06.06.2006, 07:59 Neden hamkozeri, hamkozeri Nazimiye,de bir ziyaretin adidir.Nazimiye,lilerlen
konusmak isterim. selamlar.
Geliyorlar ... her şeyi .. tüm kutsalları..insanlığı.. her şeyi mahvedecekler.. geliyorlar
Serkan_Devrim 06.06.2006, 18:28 eski bir topiği daha canlandırmayı becermişsiniz.:yamukgul: (bkz topik tarihi)
|