Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrenci Meclisi'nde imam hatip gölgesi
iyidost69 24.04.2006, 14:32 TBMM'de bu yıl 3'üncüs toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi, imam hatip liseleriyle (İHL) ilgili politik mesajlar ve "seçim" tartışmaların gölgesinde gerçekleşti.
81 ilden gelen temsilciler arasında İstanbul, Ankara, Trabzon, Erzurum ve Çorum temsilcilerinin, İHL'li olması dikkat çekti. 21 yaşındaki İHL'li İbrahim Seyhan, Öğrenci Meclisleri İçtüzüğü hükümlerine göre "en yaşlı üye" unvanıyla Geçici Başkanlık görevini üstlendi.
Önce hafız, sonra öğrenci
20 yaşındaki İstanbul temsilcisi Fatih Çalışkan'ın özgeçmişinde "5. sınıfı bitirdikten sonra Kuran kursuna girdi. Hafızlığını tamamlayarak tekrar ilköğretime geri döndü" açıklaması yer aldı.
21 yaşındaki Trabzon Temsilcisi Adem Yılmaz'ın özgeçmişindeki "5. sınıftan sonra 3 yıl süren hafızlık eğitimini tamamladı" ifadesi dikkat çekti.
Usulsüzlük iddiası
Öğrenci temsilcilerinin Başkanlık Divanı seçiminde ise tartışma yaşandı. Yarışan 5 adaydan 3'ü İHL'lilerden oluştu. Topladığı 30 imzayla en güçlü adaylardan olan Konya Temsilcisi Şeyma Sunar'ın listesi kabul edilmedi. Usulsüzlük iddiasında bulunan Sunar, diğer listelere sahte imza atıldığını öne sürdü.
Demokrasi buysa öğrendik!
Başkan Vekili adayı İsmail Konak da "Bizde 30 oy var. Kalan 50 civarında temsilciden, gece saat 02.00'den sabah 08.00'e kadar 4 listeye nasıl bu kadar oy toplandı? Sahte imza kullandıklarını düşünüyoruz. Demokrasi buysa öğrenmiş olduk" dedi. Oylama sonucu İHL'li Yıldız 17 oyla başkan seçildi.
İHL damgası
İHL öğrencisi Fatih Çalışkan'ın girişimiyle de 75 imza toplanarak "üniversiteye giriş sınavında meslek okullarına katsayı eşitliği tanınması" istendi. Bu talep, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gönderilecek sonuç bildirgesinde yer aldı. Bildirgenin, MEB bürokratlarının katkısıyla hazırlandığı iddia edildi. Meslek liseli Mehbir Eryılmaz, "Eğer herkesle eşit şekilde askere gidiyorsak, sınavlara da eşit şekilde girmeliyiz" derken, Seyhan, "Önümüze hangi engeli koyarsanız koyun en zirveye çıkacağız. Dağları, taşları önümüze koysanız da en iyi üniversiteyi kazanıp, en iyi yere geleceğiz" sözleriyle dikkat çekti.
Öğrenciler nasıl seçildi?
TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"ne göre, öğrenci temsilcileri seçimle belirleniyor. TBMM Başkanlığı'nın yayınladığı Öğrenci Meclisleri İçtüzüğü'ne göre, öncelikle ilk ve orta dereceli okullarda "Okul Meclisi Başkanı" seçiliyor. Bu seçimde sandık kurulları öğretmenlerce oluşturuluyor. Okul başkanlarının katılımıyla "İl Öğrenci Meclisi" oluşturuluyor. İl Öğrenci Meclisi kendi arasında toplanarak "İl Öğrenci Meclis Başkanı"nı seçiyor. İl başkanları her yıl 22 Nisan'da Ankara'ya gelerek TBMM'de "Türkiye Öğrenci Meclisi"ni oluşturuyor.
ernestoguavera 24.04.2006, 20:49 bu adamlar çok ileriye gitti ...artık bişeyler yapmanın zamanıdır...
evet arkadaşım bende izledim.bir an önce gerçekten önlem alınmalı.bunların fikir özgürlüğüyle hiç alakaları yok.herkesten saygı bekliyorlar ama kendilerinin kimseye saygısı yok.günden günede güçleniyorlar.allah sonumuzu hayretsin.yalnız bia alevilerin değil tüm demokratların
Bu imamhatip okuyan öğrencilerin hepsi camide imamlık yapmak için yetiştiriliyorlar üniversitelerin ilahiyat bölümlerinde okuyabilirler ancak üniversitelere yerleştirilmelerine hiç sıcak bakmıyorum, gitsin camide imamlık yapsınlar
cumhuriyet hür halkların temel iradesidir, laiklik, demokratik bir düzenin temel ilkelerinden bir tanesidir,din ve devlet işlerinin ayrı ayrı yürütülmesi anlamındadır,imamhatip okulların din konusundaki eytimlerinden dolayı şeriatla yönetilen ülkelerde ülke yönetme istekleri kabul görülebilir,cumhuriyetle yönetilen bir ulkede,asla kabul edilmez, yönetici olsalar bile cumhuriyet ilkelerini uygulamak zorundadır,devlet işlerinin bilimsel olarak yürütülmesi zorunlu kılar,demokrasi karşıtı bir felsefe inancıyla,demokrasiden yararlanarak inancını sinsice kabul etirme istekleri başarıya ulaşmıyacaktır,bu ülkeye zarardan başka bir şey getirmedikleri gibi ve ne zaman kulanıldıklarının bilincine varacaklar?kulanma miadları bitimi,ibin ladin gibi düşman ilan edilip,diş emperyalist güçler tarafından sırtlarından sadece çıkar sağlama işi için yarıyacakları ne zaman anıyacaklar.saygılarımla...
akp liler kendilerini çok uyanık sanıyorlar.
bir daha ki seneye ben gideyim de bir muhtıra vereyim:)
takarım yakalığımı,
eski siyah önlüğümüde sandıktan çıkarırım,
mendilimi güzece katlar atarım cebe.
meclisin yollarına düşerim artık... 27 lik çocuk olur mu demeyin, 21 lik çocuk oluyorya:yamukgul:
Alpha_Phonixis 25.04.2006, 11:29 Meclis zaten camiye dönmüş baksana. Muhtırayı hicaz makamında okumanı ister bunnar :p
iyidost69 25.04.2006, 11:30 Meclis'in AKP'li üyeleri yaptıkları her çizgi dışı ve tuhaf davranışa kendilerince bir mantiki açıklama getiriyor ve yaygın olarak bilindiği şekliyle kılıf geçirmeci bu açıklamayı son güçlerine kadar savunabiliyorlar. Gizli misyonları alışılmış kalıpları, kuralları yıkmak olduğundan, bunu yaparken züccaciyeci dükkanına girmiş bir fil gibi davrandıklarından yani bir noktada yıkıma giderken sonunda dükkanı da tepemize yıkıveriyorlar. Sonra da bunun hakkında bu da normalmiş gibi açıklamalar geliyor. Buna da onay vermemiz bekleniyor.
Örneğin; bugüne kadar ne yapılırdı? 23 Nisan'da sembolik anlamı olsun diye bazı çocuklar devlet büyüklerinin koltuklarına oturtulurdu ve bununla 'gelecek çocukların' mesajı verilmeye çalışılırdı. Bu bayramda Arınç çocuk olduğunu söylediği 21 yaşındaki kişiyi Meclis kürsüsüne çıkardı ve bunun da sembolik değerini görmemizi istedi. Biz de başkanın istediğini yaptık ve o bizzat kendisi çocuk sahibi olabilecek yaşta olan bu çocuğun o kürsüye çıkarılmasının asıl sembolik öneminin, o çocuğun imam hatipli olmasında yatmakta olduğunu gördük. Çünkü ilk defa AKŞAM gazetesinin pazar günkü manşetinde değinilen haberde de görülebileceği gibi 'çocuk' da kürsüden yaptığı konuşmada bu gerçekten hareket ederek bazı laflar söylemiş, hepimiz için sembolik değeri büyük olan bir güne farklı anlamlar yüklemiş, günün anlamını yeniden tanımlamaya çalışmıştır.
Asıl niyeti bir gün sonraki gazetelerin manşetlerinden belli olan Bülent Arınç dün tüm olan bitene tuhaf yorumlar getirmeyi sürdürdü ve o 'çocuğun' yaptığı konuşmaya eleştiri getirenlere 'siz o kürsünün hür olduğunu bilmiyor musunuz' dedi. Bir Meclis Başkanı'nın kürsü dokunulmazlığı kavramını bu kadar yanlış anlamasıyla Türk Cumhuriyet tarihinde ilk kez karşılaşılıyor. Durum böyleyse o kürsü bir tamir filan için dışarıya çıkarıldığında marangozun teki kürsüyü Türkiye'de istediği meydana kurup ağzına geleni söyleyebilir. Başkanının Arınç olduğu bir Meclis'in dokunulmazlıklar konusuna bile çekidüzen getirmesini beklemek de mümkün değildir.
Gördüğünüz gibi olan biten her şeyi bizim 'imam hatipliler yoluyla siyaseti Meclis'e taşıma girişimi' olarak yorumlamamıza kızıyor AKP'liler. Kızsınlar bakalım. Ona kızmayacağız buna kızmayacağız, onlar da meydanı boş bulup iyice çıtaları düşürecek, istediklerini istedikleri gibi yapmayı sürdürecekler. Bülent Arınç bilsin ki 23 Nisan günü için TBMM'de yaptırdığı hareket Türkiye'de sayıları hiç de azımsanmayacak kadar fazla insanın tepkisini de çekmiştir. Eğer Bülent Bey Meclis Başkanı olarak kalmak istiyorsa o makamın gerektirdiklerini bir kez daha düşünüp gözden geçirmek zorunda. 21 yaşındaki adama çocuk muamelesi çekerek çocuklaşan ve toplumda bunun sevimli görülmesini isteyen Bülent Arınç'ın bu memlekette Cumhurbaşkanı olmak için amacı olabileceğini bile düşünmek insana hayli sevimsiz geliyor.
Serdar Turgut tan..
Alpha_Phonixis 25.04.2006, 11:30 Meclis zaten camiye dönmüş baksana. Muhtırayı hicaz makamında okumanı ister bunnar :p
Sonradan Gelen Edit : yine pardon. Nette bi kasılma söz konusu :)
bir daha ki seneye ben gideyim de bir muhtıra vereyim:)
takarım yakalığımı,
eski siyah önlüğümüde sandıktan çıkarırım,
mendilimi güzece katlar atarım cebe.
meclisin yollarına düşerim artık... 27 lik çocuk olur mu demeyin, 21 lik çocuk oluyorya:yamukgul:
sevgili oli
benimde kafamı karıştıran o oldu.21 yaşında lise öğrencisi olur mu ya.sitemde bir değişme oldu da benim mi haberim olmadı.
saygılarımla
iyidost69 25.04.2006, 11:45 Bülent Arınç bir mesir macunu bağımlısıdır. Son macun dağıtma festivalinde Arınç en kısa zamanda en fazla macun yakalama dalında dünya rekorunu kırmıştır.
Bunun sonuçlarını da macunları istiflediği ceketini iki yana açarak ahaliye göstermiştir.
Ben başkanı o hareketi yaparken gördüğümde 'eyvah' dedim kendi kendime, 'başka bir şey gösterecek şimdi' dedim. Olabilirdi de bu, çünkü bu memle-kette halkla uzun süredir muhatap olan siyasetçilerin sonunda halktan 'ö' diyeceği geliyor. Arınç'a da o olmuş olabilir ve gerçek hislerini de böyle ifade ediyor olabilirdi.
Ama korktuğum olmadı. O sadece topladığı mesir macunlarını teşhir ediyormuş. Yakaladığı mesir macunu sayısıyla iftihar eden bir Meclis Başkanı'nın olabildiği bir ülkenin durumunun hiç de iyi olmadığını söyleyebiliriz ara sonuç olarak.
Ben fazla mesir macunu tüketmenin bir başka organa iyi geldiğini düşünüyordum ama gördüm ki Meclis Başkanı'nın beyni bundan etkilenmiş. Başkan'ın beyni 'overdrive'da çalışmaya başlamış, beynine fazla enerji yüklendiğinden başkan saçmalamaya başladı. Son bir iki gündür yaptıklarını ve açıklamalarını okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Aşırı mesir macunu tüketimi nedeniyle gözü dönmüş halde bulunan başkan ilk önce genç yaşta evlenseydi şu an rahatlıkla dede olabilecek irilikte olan bir adamı çocuk ilan ederek onu Meclis'e çocuk olarak getirdi.
O da çocuksa benim kendi çocuğumu henüz daha doğmamış olarak ilan etmem gerekecek, bu da bir başka ara sonucumdur.
Başkan o kürsüye çıkan her insanın istediğini söyleyebileceğini söyleyerek bana bir fikir verdi. Keşke bu öğrenci irilerini Meclis'e getirme olayı 1970'lerin başında da olsaydı, o zaman da biz Deniz Gezmiş'i Meclis kürsüsüne çıkarıp bir saat konuştururduk, buna da kimse bir şey diyemezdi çünkü yaşı tutuyor. Benim istediğim de gelecek 23 Nisan'da çocuk irisi olarak beni Meclis'e götürmenizdir. Orada yapacağım konuşmanın çok uzun yıllar boyunca hatırlanacağına emin olun derim.
Başkan bey biraz daha fazla mesir macunu yerse kendini tutamayıp Çankaya'ya kadar koşacak ve Cumhurbaşkanı da ilan edecek kendisini. Benim korkum bu.
Özet olarak bazı insanların enerji veren madde tüketmeleri hiç de iyi sonuç vermiyor. Bu AKP'liler de hiç durmadan fındık, fıstık, macun, çikolata, lokum tüketip duruyor, içki içmiyorlar ya kendilerini bu tür keyfe vurmuş durumdalar. Bu kadar yiyip içmenin sonunda da beyinler speed kullanmış gibi oluyor, fazla çalışmaktan duracak noktaya geliyor ve kafalarını fazla uçmuş heavy metalciler gibi duvara çarpıp duruyorlar. Bakalım bu kez hangi noktada bayılıp kalacaklar, bekleyelim de görelim...
Serdar Turgut tan
21 yaşında lise öğrencisi olur mu ya.sitemde bir değişme oldu da benim mi haberim olmadı.
aslında olur... biz lisedeyken bir abi gelmişti bizim sınıfa..20 yaşındaydı galiba.
ama bu eleman belli ki kasıtlı olarak sırf o lafları söylemek için gelmiş meclise...
Abi ben açacaktım haberi sen açmışsın neyse artık izin verirsen konu hakkında düşüncelerimi aktarayım
konu başkan seçilenin 21 yaşında olması mı
yoksa imam hatipli mi olması yoksa gencin meclis herkese meydan okuması mı.
yaşsa eğer o çok sorun değil ama 0-15 yaş arasında kazık kadar adamı okula ara vermiş diye onuda bahsettiğim yaş grubu arasında göstermek çok saçma
acaba bu arkadaşımızıda 19 mayısta da kürsüde görecekmiyiz hani belki yaşı 21 aklı küçük 23 nisana katıldığını kabullenebiliriz.yaş itabariylede 19 mayıs tada aramızda görmek isteriz.
imam hatipli bir öğrencinin seçilmesi çok önemli değil seçilebilir sevgili tbmm başkanımızda çok demokratik bir seçim olduğunu söylemişti.acaba bu 81 ilden seçilen çocuklar seçilirken nasıl bir ortamda ve neye dikkat edilerek seçildi.
akp'liler diyorki bu şekilde bu 81 ilin valileri ve eğitim müdürleride töhmet altında bırakılıyormuş.
öğrencinin söylediklerine gelirsek imam hatipli öğrenciler yani bu okulları seçen öğrenciler bu okulları seçmelerindeki amaç zaten imamlık.şimdi neden önlerinin açılmasını istiyorlar ki.kendileri kapatmışlar kendi önlerini.onları bu tercihi yapmaya zorlayan bir sistem mi vardı.
hem arkadaşın kürsüde heyecanlanmasına gerek yok iktidar onların elinde
önleri nede olsa açılırr.akp bu yapar mı yapar.bu halkta kabullenir
kişilerin
iyidost69 25.04.2006, 13:41 Selam Zozan Bacı.
Şu paragrafını çok beğendim.
öğrencinin söylediklerine gelirsek imam hatipli öğrenciler yani bu okulları seçen öğrenciler bu okulları seçmelerindeki amaç zaten imamlık.şimdi neden önlerinin açılmasını istiyorlar ki.kendileri kapatmışlar kendi önlerini.onları bu tercihi yapmaya zorlayan bir sistem mi vardı.
Sevgiler,,
manifesto 25.04.2006, 13:56 İmam Hatip öğrencilerinin ekserisi önce hafızlık eğitimlerini tamamlıyor daha sonra liseye devam ediyorlaryaşları o yüzden büyük:)
Ayrıca o kürsü milletin kürsüsü orada düşünceler özgürce ifade edilmeyecek de nerede edilecek.
Nedir bu imamhatip öğrencileri ile alıp veremediğiniz onuda anlamış değilim yaa
Kulaklarınıza gelen fısıltılar hepsi bu kaç imam hatipli tanıyorsunuz yada hiç mi imam hatipli arkadaşınız yok.
Onlarda sen ben gibi insan:)
Selam Zozan Bacı.
Şu paragrafını çok beğendim.
Sevgiler,,
bu görüşe katılmıyorum zozan abla ve iyidost abi
dini eğitimlerini alırken aynı zamanda da yaşamlarını seçebilecekleri mesleklerde çalışma hakları olmalı. imam hatip okulu olarak yazmıyorumda dini eğitim temelli bir okul olarak yazıyorum.
çünkü o okula girenler imam olmaya değil dini temelli eğitim almaya giriyorlar. çoğuda gerçekten başarılı öğrenciler ama önleri tıkanıyor ve sistemden uzak tutulmaya çalışılıyor. siyasete kurban olan insanlardan onlarda.
ben birşeye kurban olduklarını düşünmüyorum.dini eğitimlerini dışarıdada alabilirler. bu kadar sorun yaşadıklarını düşünüyorlarsa neden inadına imam hatipe giriyorlar.meslek liseli çocukların sesleri niye çıkmıyor. kendi bölümlerini tercih ettikleri zaman ek puanda alıyorlar. yani düz lise okuyanlardan daha şanslılar.hiç değilse ellerinde bir meslekleri var.evet siyaset hem dini eğitim alacaklar hemde yükselip seni beni zamanla sindirecekler
sedatçım
onların dini eğitim almalarına engel olacak bir kurum yok ki.
tabiki yaşamlarını seçebilecekleri meslekleklerde çalışma hakları herkes gibi onların da var.
ama kendileri bu tercihi yapıyor.içlerinde başarılı olanlarda vardır mutlaka
onlara diyecek sözüm olamaz ama bu tercih onların.
3 Mart 1924 tarihli ve 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 4. maddesinin âmir hükmü gereğince imamet ve hitabet gibi dini hizmetleri ifa edecek memurların yetişmesi için kurulması öngörülen “İmam ve Hatip Mektepleri”nin ilk olarak bundan 82 yıl önce 1924’de açılmıştır.
imam hatip okullarının açılış ve eğitim amacı belli yukarıda olduğu gibi
ben birşeye kurban olduklarını düşünmüyorum.dini eğitimlerini dışarıdada alabilirler. bu kadar sorun yaşadıklarını düşünüyorlarsa neden inadına imam hatipe giriyorlar.meslek liseli çocukların sesleri niye çıkmıyor. kendi bölümlerini tercih ettikleri zaman ek puanda alıyorlar. yani düz lise okuyanlardan daha şanslılar.hiç değilse ellerinde bir meslekleri var.evet siyaset hem dini eğitim alacaklar hemde yükselip seni beni zamanla sindirecekler
dini eğitimlerini dışarıda alabilirler mesela kuran kurslarında, yada tarikatlerde öylemi
Laik devlet dini yok sayamaz. bu Laikliği dinsizlik yapar. ama Laikler dinsizlik olarak algılıyorlar herhalde
Devlet herkesin inancına göre eğitim kurumları açmakla mükelleftir. açamıyorsa desinki serbest siz açın. o da yasak. illa imam olmak mı şart yani. adam işadamının oğlu ama imamlık okuyacak.
çok eksik düşünüyorsunuz. :kapaligöz
iyidost69 25.04.2006, 14:46 İmam Hatip öğrencilerinin ekserisi önce hafızlık eğitimlerini tamamlıyor daha sonra liseye devam ediyorlaryaşları o yüzden büyük:)
Ayrıca o kürsü milletin kürsüsü orada düşünceler özgürce ifade edilmeyecek de nerede edilecek.
Nedir bu imamhatip öğrencileri ile alıp veremediğiniz onuda anlamış değilim yaa
Kulaklarınıza gelen fısıltılar hepsi bu kaç imam hatipli tanıyorsunuz yada hiç mi imam hatipli arkadaşınız yok.
Onlarda sen ben gibi insan:)
Sevgili Monifesto ve Müttaki Canlar, Deliyi ancak sizler anlar diyorum.
Benim tanıdığım imam hatiplilerin sayısı belki sizlerden fazladır.
Bizim zamanımızda 19780-1985 li yıllarda imam hatip diye bir sonrunumuz yoktu. hatta aleviler bile çocuklarını imam hatibe gönderirlerdi.
Nasıl ki türban sorunu da siyasal islamla birlikte sonradan ortaya çıktıysa, imam hatip sorunuda (birilerinin arka bahçesi olmasını hatırlatmak isterim) bu zamanda ortaya çıktı.
Yezit nasılki islamiyeti böldüyse, maalesef imam hatip ve türbanda hızla ülkemizi bölmeye doğru yol alıyor.
Aklımızı başımıza alalım. Zararını hepimiz çekeriz.
Sevgiler,
saygılar..
Sevgili Monifesto ve Müttaki Canlar, Deliyi ancak sizler anlar diyorum.
Benim tanıdığım imam hatiplilerin sayısı belki sizlerden fazladır.
Bizim zamanımızda 19780-1985 li yıllarda imam hatip diye bir sonrunumuz yoktu. hatta aleviler bile çocuklarını imam hatibe gönderirlerdi.
Nasıl ki türban sorunu da siyasal islamla birlikte sonradan ortaya çıktıysa, imam hatip sorunuda (birilerinin arka bahçesi olmasını hatırlatmak isterim) bu zamanda ortaya çıktı.
Yezit nasılki islamiyeti böldüyse, maalesef imam hatip ve türbanda hızla ülkemizi bölmeye doğru yol alıyor.
Aklımızı başımıza alalım. Zararını hepimiz çekeriz.
Sevgiler,
saygılar..
aslında imam hatip liselerini savunuyormuşum gibi oldu abi ben imam hatip liselerini savunmuyorum
Din temelli okumak isteyen insanlar için devlet okulları olmalı. Devletin böyle bir kapasiteside var, kaynağıda var. Fen okulları açılırken, Anadolu liseleri açılırken neden din temelli eğitim kurumları açılmıyorda Din imamlık okuluna sıkıştırılmaya çalışılıyor bana yanlış gelen bu
yoksa banane siyasetten imam hatip okulundan
iyidost69 25.04.2006, 15:00 aslında imam hatip liselerini savunuyormuşum gibi oldu abi ben imam hatip liselerini savunmuyorum
Din temelli okumak isteyen insanlar için devlet okulları olmalı. Devletin böyle bir kapasiteside var, kaynağıda var. Fen okulları açılırken, Anadolu liseleri açılırken neden din temelli eğitim kurumları açılmıyorda Din imamlık okuluna sıkıştırılmaya çalışılıyor bana yanlış gelen bu
yoksa banane siyasetten imam hatip okulundan
Sevgili müttakiciğim.
Eminim dinin siyasete alet edilmesine bizim kadar sende karşısın.
Ayrıca, tüm insanlığı kurtarma misyonu taşıyan islamiyetin bir türbana ve bir okula indirgenmesine de karşıyım. Evrensel bir dini Farsi/Arabiliğe indirgemeyelim. O zaman evrenselliğini yitirir.
Sevgiler..
Sevgiler..
manifesto 25.04.2006, 15:02 1970 li 80 li yıllarda neden imam hatip sorunu yokdu? O yıllarda üniversitelerde türban sorunuda yoktu.Çünkü zaten tek tük türbanlı vardı onuda kabul edebiliyorlardı.Ama anadolulu dindar halk yıllardır ihmal ettikleri kız çocuklarını okutmaya başlaynca bu oran arttı ve bazılarını korku sardı.Sn.iyidost türbanı siyasi simge yapanları yargılayalım ama türbanı değil,türbanlıyı değil.
Yani hukukda bile zanlı yargılanır mazlum ve mağdur değil:)
Onun için aileler çocukları iyi bir dini eğitim alsınlar diye çocuklarını imam-hatipe gönderdir imam olsunlar diye değil.Katsayı problemi ne zaman çıktı??? size hatırlatmak isterim 28 şubatta? ne oldu o dönemde post modern bir darbe yani siz farkında olmadan darbelerde dayatılanları savunuyorsunuz.
Sevgili müttakiciğim.
Eminim dinin siyasete alet edilmesine bizim kadar sende karşısın.
Ayrıca, tüm insanlığı kurtarma misyonu taşıyan islamiyetin bir türbana ve bir okula indirgenmesine de karşıyım. Evrensel bir dini Farsi/Arabiliğe indirgemeyelim. O zaman evrenselliğini yitirir.
Sevgiler..
Sevgiler..
yıllarca kürtçe yayın yasağı yapıldı da ne oldu abi şimdi serbest dinleyen yok. karaborsacılara yaradı. kaçak kaçak götürdüler götüreceklerini
aynı şey dini( Farsi/Arabi) olarak algılayanlar içinde geçerli. baskı ile bazı kesimlere rant sağlanıyor. buda Laiklik adı altında yapılmaya çalışılıyor. bir nevi Laiklik siyasete ve menfaate aracılık ediyor. bir zamanlarda şeriat siyasete ve menfaatçilere aracı olarak kullanılıyordu.
önemli olan Hakikati hiçbir zaman kanunlarla sınırlamamak. çünkü HAK sınır tanımaz.
saygılar
deniz gibi 25.04.2006, 15:06 Yani arkadaşlar Erbekan en azından herşeyi belli ediyordu açık sözlü olarak belirtiyordu tavrını.
Bakın şunların yaptıklarına komplo teorisi üretiyorlar,ılımlı islamcılar he.
Yakında bunlarında kafasına vuracaklar,bekleyelim ve görelim.
Meydan boş değil şeriatçı zihniyet...
meydan dolu olsa ortada boş konuşanlar cirit atmazdı :kapaligöz
iyidost69 25.04.2006, 15:20 1970 li 80 li yıllarda neden imam hatip sorunu yokdu? O yıllarda üniversitelerde türban sorunuda yoktu.Çünkü zaten tek tük türbanlı vardı onuda kabul edebiliyorlardı.Ama anadolulu dindar halk yıllardır ihmal ettikleri kız çocuklarını okutmaya başlaynca bu oran arttı ve bazılarını korku sardı.Sn.iyidost türbanı siyasi simge yapanları yargılayalım ama türbanı değil,türbanlıyı değil.
Yani hukukda bile zanlı yargılanır mazlum ve mağdur değil:)
Onun için aileler çocukları iyi bir dini eğitim alsınlar diye çocuklarını imam-hatipe gönderdir imam olsunlar diye değil.Katsayı problemi ne zaman çıktı??? size hatırlatmak isterim 28 şubatta? ne oldu o dönemde post modern bir darbe yani siz farkında olmadan darbelerde dayatılanları savunuyorsunuz.
Sevgili Manifesto,
Ben baştan beri söylüyorum.
Türbana özde karşıyım. Benimsemiyorum. Ve islamiyetle bir ilgisi olmadığını savunuyorum.
Buna rağmen, hangi nedenle olursa olsun, bir başkasının kullandığı kıyafet beni ilgilendirmez. İsyeten istediği kıyafeti seçme, beğenme ve giyme özgürlüğüne sahiptir.
Ben zaten türbanı bir moda olarak görüyorum. İslamiyetle bir ilgisi yok. Siyasi islamla bir ilgisi var ama. Vah benim zavallı, sömürülen, ezilen, horlanan ve ikinci sınıf insan muamelesi gören bacılarım, analarım. Vahki vah size.
Sevgili manifesto, demekki iyi müslüman olmak için illaki imam hatip okumak gerekiyor. Geri kalanlar kötü müslümanlar mı oluyor???Biz, siz, onlar, bunlar, şunlar, vs......İslamiyeti öğrenmek için Kuranı Kerim var zaten. bir sürü kitap kaynak var. var oğlu var yani. Ayrıca, iyi müslüman olmak veya daha çok müslüman olmak gibi düşünceler, zaten bin parçaya bölünmüş islam alemini iyice böler. Bizim bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacımız var. Bizim referansımızda molllar, softalar, iran, suudiler olmamalı. Tüm islam aleminin referansı Atatürk olmalı. akılcılık, bilimsel değerler olmalı.
Sevgiler..
iyidost69 25.04.2006, 15:22 yıllarca kürtçe yayın yasağı yapıldı da ne oldu abi şimdi serbest dinleyen yok. karaborsacılara yaradı. kaçak kaçak götürdüler götüreceklerini
aynı şey dini( Farsi/Arabi) olarak algılayanlar içinde geçerli. baskı ile bazı kesimlere rant sağlanıyor. buda Laiklik adı altında yapılmaya çalışılıyor. bir nevi Laiklik siyasete ve menfaate aracılık ediyor. bir zamanlarda şeriat siyasete ve menfaatçilere aracı olarak kullanılıyordu.
önemli olan Hakikati hiçbir zaman kanunlarla sınırlamamak. çünkü HAK sınır tanımaz.
saygılar
"Hak sınır tanımaz" kesinlikle doğru; ne türban, ne imam hatip nede başka bir şey tanımaz..
İşte bu.....
manifesto 25.04.2006, 15:44 Sn.İyidost siz türbanlıları sömrülüyor olarak görebilirsiniz bense podyumlardaki kadınların sömürüldüğünü düşünüyorum.
Mesele bakış açısı ama her iki kesim de halinden memnun bizene.
İmam hatipe gitmek iyi müslüman olmak değil , bu kanıya yazılardan nasıl vardınız anlamadım.Dini öğrenmek için bir fırsat dedim.Siyer,fıkıh,tevsir ve arapça dersleri verilir imamhatip liselerinde bu insanını iyi bir müslüman olması demek değil.Ben imam hatipli değilim ama meslek lisesi öğrencisiydim.Ve katsayı problemi yaşanmaya başlandığı dönemde liseyi bitirmişdim ve iyi bir puan almama rağmen istediğim üniversitede okuyamadım şimdi benim gibi daha birçok mağdur insan var onların hakkını kim verecek??? benim kaybolan imkanlarımı kim geri getirecek? ben liseye başlarken katsayı sorunu yoktu hatta sınavla alınıp güya seçme öğrenciler oluyorduk ne oldu????
Yani hep kendi tarafınıza yontuyorsunuz.
ülkemiz en çok din görevlisine ihtiyaç duyan ülke heralde...
atatürkün kemikleri sızlıyor...ona layık olamadık...
komik bir görüntüydü çocuk bayramında askerlik zamanları gelmiş (tecil ettirmişler) kişileri makam koltuğuna oturtmaları.. fakat tiksindirici olan ise o çocukların (!) ajitasyon dolu konuşmalarıydı.
bir kaç gündür aklımda 23 nisandaki bu tablo ve 1970 -80 li yılların meclisi aklımda düşünüyorum.bu meclis türkiyenin sancılı dönenlerinde 17 yaşındaki ve 20 yaşlardaki gençlerin idamına karar verirken ogündenbugüne ne değişti ülkemizde vemeclisimizde.
tabiki birşey değişmedi o idamların kararlarını veren kişilerin torunları veya çocukları şuanda mecliste onları temsil ediyor.değişen sadece isimler ve görüntülerdi ama zihniyet hep aynı
DENIZCENK 09.05.2006, 16:05 artık bir olmanın zamanı geldi türkiyede laikliği kadlırmaya çalışıyorlar ve laikliği hiçe sayıyorlar..yakında görecekler günlerinii az kaldı
|
|