Orijinalini görmek için tıklayınız : kıyamete kadar duracak olan taş.
skandinava 24.04.2006, 14:58 http://www.saripapatya.com/Themes/default/images/bubble1.gifhttp://www.saripapatya.com/Themes/default/images/bubble3.gifhttp://www.saripapatya.com/Themes/default/images/bubble4.gifPeygamber Efendiğimiz (S.A.V.) gök yüzüne yükselirken miraç gecesi o taş üzerinden gök yüzüne çıkıyormus o taş'dan Yardım Almış İnerken Taşa Dur Demiş Taş O Şekilde Durmus ve Kıyamete Kadar O Şekilde Kalacakmış
http://img217.imageshack.us/img217/6514/ta9aa.jpg
Saripapatya.Com ™
http://www.saripapatya.com/Themes/default/images/bubble7.gifhttp://www.saripapatya.com/Themes/default/images/bubble9.gif
ilgincde o tas havadami duruyo banami oyle geldi ?
çok şarşırtıcı gerçektende havada görünüyor taş
eylemm82 24.04.2006, 21:04 ilgincde o tas havadami duruyo banami oyle geldi ?
bana da öle geldi cidden cok ilginç..
Bana pek inandırıcı gelmedi doğrusu
öyle bir taş olsa bu zaman kadar o taşın bulunduğu yer kutsal yer olarak kabul edilirdi.
Tüm fizikçiler bu olayı araştırırlardı.
Ben böyle bir olayı ilk defa duyuyorum. Gerçek olsa tüm insanlığın haberi olurdu.
Fotomontaj olabilir.
KoCGiRiLi_ 24.04.2006, 21:47 Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) yücedir. Gerçekten O, işitendir, görendir. (İSRA SURESİ/01)
yani kuranı kerımde mihraca yukselişinde bir kayayla yukseldı demıyor. en cok yaygın olan burak isminde bir tayla yükseldiğidir.
Allah yukarda yani? kayayla yanına gittiğine göre =)
Hüseyin69 24.04.2006, 22:47 istermisiniz zengin müslümanlarin yeni mekani bu tasin cevresi olsun lakin kiyamete kadar birsey olmayacagina göre
güldestim 25.04.2006, 16:50 Bana da pek inandırıcı gelmedi.Böyle bir taşın varlığını çoktan duymuş olmamız lazımdı diye düşünüyorum.
acayip nerede bu tas hangi ulkede
Şeytan diyo git taşlarını kır =) Araplarda bu sayede müslüman turistleri kazıklamakdan vazgeçerler ama onlarda oyun bitmez yeni bişeyler çıkarırlar
Güldestim'e katılıyorum, böyle bir taş olsaydı sürekli medyada falan geçerdi ve niye havada kaldığını bulmaya çalışanlar olurdu hep.
hiç inandırı değil fotomontaj olmalı böyle bişey mümkün olamazki
Esmeralda 25.06.2006, 19:03 wayy be ilkez görüyorum harika bişeyyyyy :D:D
KaRTaL_58 25.06.2006, 19:23 emeüine sağlık kardeş..bana da photoshop gibi geldi.eğer öle bi taş olsaydı bugüne kadar duymayan kalmazdı..yine de emeğin için teşekkürler.
ilgincde o tas havadami duruyo banami oyle geldi ?
ya gerçektne bana da öyle geldi 1 veya 2 cm yukarda duruyo taş yere deymiyo...
manifesto 25.06.2006, 19:33 kavaklı : ilgincde o tas havadami duruyo banami oyle geldi ?
:) :) yok yok resme bakan herkez için taşın havada durduğunu söyleyeceğini söyleyebiliriz...
işin garip yanı ben Muallak taşının Kubbetüs Sahra Camii nin içinde olduğunu biliyordum...sanırım birileri taşı çalmaya çalışmış,yolda yorulunca da bırakıp gitmişler , meraklı bir vatandaşımızda fotoğrafını çekmiş olmalı :)
İşin doğrusu Muallak taşıdır ki şuan da hala Kudüs de Kubbetüs Sahra camii nin içindedir..hz.Peyganber miraç gecesi kudüse geldiğinde burak adlı cennet bineği ile bu taşın üzerinden miraca yükseldiği rivayet edilir...
Yahu cok özür dilerim de sacma sapan uydurma seyleri foruma tasimasaniz olmaz mi.
Bes tonluk tas havada duruyormus ta, öyle kalacakmis ta, kimse simdiye dek böyle sey görmedi. eeeeee, daha baska, var mi:-)))))))))))))))
ama namaz kilan agaclar secdeye yatmis kayalari gördpm, hahh hah haaaa.
olacak is degil.
Demek ki insan beyninin akildisi seyler uydurma yetenegi, bilimsel anlayisin da üzerinde, bunu ögrendik
hiçte inandırıcı değil yine bir safsata işte ne olacak hiç bitermi bu saçmalıklar bilmem yok taşa dur demişte durmuş bu konuda mantığın hiçbir yeri yok şöyle bir düşünün bakalım bulursanız söyleyin
crewchif 02.07.2006, 01:04 emeüine sağlık kardeş..bana da photoshop gibi geldi.eğer öle bi taş olsaydı bugüne kadar duymayan kalmazdı..yine de emeğin için teşekkürler.
çok haklısın. bencede öyle bir şey olsa bütün insanların akınına uğrardı
sanırım bu taş kıbrıs ta olması gerekiyor...
reyhan22 03.07.2006, 09:11 teşekkür ederiz arkadaşımda gerçekten böyle bişey olsaydı çoktan kutsal yer ilan ederdiler ama unutmuslarsa bari biz gidip parselliyelim etrafını:P
meryem demir 03.07.2006, 18:07 Allahtan taşın ayakları yok. yoksa nasıl taşırdı minnacık ayaklarla koca kayayı. Birde Allah yok diyorlar. herşeyi nasılda ince düşünmüş:)
izmirksk 03.07.2006, 18:15 birde uzaktan çekilmiş foroğrafı olsa idi bir şeyler bulabilirdik..
arkadaki binanın gölgesine baktım ..taşın gölgesine baktım..ama taşın gölgesinde bir sorun var gibi..güneşin açısı kaç derece idi acaba..uzaktan çekilen bir resmi daha olsa idi güneşin kaç derecelik açı ile düştüğü dolayısı ile taşın altındaki gölgenin buna uygun oluşup oluşmadığ söylenebilirdi..ama yinede taş gölge ile kendini ele veriyor sanki..tam emin değilim ama gölge önemli
kızılcan 03.07.2006, 19:27 ilginç gerçekten taş açaba ordaki bir yer çekimi yada basınçtan dolayı o konuma gelmeyemi bilim adamları incelemişlerdir mutlaka inceleme raporlarını görmek isterdim
bişey diyebilirmiyim sizlere arkadaşlar o taş şimdi havadamı duruyor biri bana yardım etsin :D :D :D nerede bu yerçekimi kuvveti....
hımmm bencede doğru olamaz bikere böyle havada duran bi taş olsaydı bunu ilk kez burda öğrenmezdim bende sizler gibi .. dünya yerinden oynardı :sas
ama görüntü ilginç :D
ilginc ve o kadarda sahte
yaw hıc havada asılı duran tas olurmu
hıc ınandırıcı gelıyormu...
ibo_eren_27 04.07.2006, 18:48 bana inandırıcı gelmiyor tas havada kalırmı bu zaman kadar öyle olsaydı şimdiye ben değil sağır sultan gene duyardı o taşı
yaw hıc havada asılı duran tas olurmu
hıc ınandırıcı gelıyormu...
Bilimin ugramadigi yerlerde daglar taslar havada durabilir sayin Aziz.
saygilar
ufuk2235 06.11.2006, 00:58 Yalan Bence Bunlar Yenere Katiliyorum
zohre-35 06.11.2006, 10:11 çok ilginç hiç duymamıştım.taş havada duruyor.
Canlar bu saçma ve bilim dışı haberi ibret olsun diye kapatmıyorum böylece bu saçmalıkları görüp dini dogmaların ve yobazlığın ne kadar da aciz olduğunu görmenizi isterim.
Canlar bu saçma ve bilim dışı haberi ibret olsun diye kapatmıyorum böylece bu saçmalıkları görüp dini dogmaların ve yobazlığın ne kadar da aciz olduğunu görmenizi isterim.
Bencede Bırakalımda Kıyamete Kadar dursun burda :lol: :lol:
Ali_Yolcusu 06.11.2006, 12:03 bir dinin kutsallığını artırmak için uydurulan haberler.
önceden de kuranı yırtan genç bir kızın kanguruya dönüştüyü haberi çıkmıştı
bunların hiçbirine gerek olmamalı herkesin dini kendine, böyle mantık dışı şeylere de gerek yok ki böyle birşey olsa idi tüm dünyanın ilgisini çekerdi.
alevi_murat24 06.11.2006, 12:27 arkadalar bu taşın ismini daha öncede duymuştum . bu taş muallak taşı olması lazım . yanlış hatırlamıyorsam..
hatice keleş 06.11.2006, 12:41 o taş gerçekten havadamı duruyor yani.çok ilginç
güneş hangi açıyla vurursa vursun o taştan o gölge cıkmaz,
birileri bişey yapmak isterken yüzüne gözüne bulaştırmış sanırım
meryem demir 06.11.2006, 18:36 tek başına takılıyor işte. bırakın öyle kalsın
Bence uyduruk bir resim gerçek olduğuna inanmıyorum.
eerkan82 07.11.2006, 07:42 herkese kucak dolusu slm dostlar çok uzun bir zamandır aranızda yoktum(galiba birazda benim eksikliğim olsa gerek)neyseki artık buradayım mutluyum
bu kadarda uydurmasyon birşey olamaz ya bu olay asırlar önce oluyor ve yeni haberim(iz) oluyor çok enterasan
galiba dinin birazdaha pirim yapması için:)))))))))))
Bence uyduruk bir resim gerçek olduğuna inanmıyorum.
bencede uyduruk resim ayrıca o taşın bulundugu bölgede doğa olayları olmuyomu yani taşın altındaki cisimler o zamandan beri hiç değişime uğramamışmıdır? öylemi kalmıştır? illaki aşınma vb şeyler olacaktır... tamamen uydurma........
mıknatıs gibi manyetik alan oluşturmuş bir metalkitlesi olabilir, artı eksi kutuplar birbirini iter, ama böyle bişey değilse,mantığa aykırı bişey, mantığa aykırı olan bişeyse eğer Sadettin teksoy bu işe kesin parmak basardı
-''ben sadettin teksoy''
-'az sonra'':)
zeynel_can 07.11.2006, 09:56 sevgili arhadaslar Bu taşın adı Muallak Taşı ya da Hacer-i Muallak'tır anlamı asılı duran taş demektir. Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kaya ; Kuruluş Kayası, Oyuk Kaya da denir. Altı boş olan ve sadece bir köşesinden destekle durabilen bu kaya parçası, Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindedir. Kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır.
Hz. Fatma bu kayanın yanında namaz kıldıgından özellikle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların dua ettikleri bir mimber yapılmıştır. Cami içinde mermere gömülü ve dışı tahta oymalı bir kutu içinde ‘’sakalı şerif’’ vardır. Ziyaretçiler bu sakal-ı şerife dokunabilmek için ellerini bu kutunun içine sokarlar. Yine muallak taşı’nın altında, Hz.Huhammed, kendisini almaya gelen meleğin kanatlarının üzerinde iken, onunla birlikte yükselen kaya, peygamberimizin işareti ile durmuştur. kayaya sonradan sütunlarla destek yapılmış.
Peygamberin miraca çıkarken üzerine bastığı taş olmasının yanı sıra İbrahim Peygamberin oğlu İsmaili kurban etmek için yatırdığı taş olması islam dünyasındaki önem tasir
zeynel can:
sevgili arhadaslar Bu taşın adı Muallak Taşı ya da Hacer-i Muallak'tır anlamı asılı duran taş demektir. Peygamberimizin Miraca çıkarken bastığı ve ayak izinin bulunduğu kaya ; Kuruluş Kayası, Oyuk Kaya da denir. Altı boş olan ve sadece bir köşesinden destekle durabilen bu kaya parçası, Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindedir.
Bu tas simdi Kubbet-üs Sahra nin icindeki tas mi?:yamukgul:
Onunla bunun bir alakasi yok.Onun etrafi ve üzeri kapalidir.Bunda öyle birsey var mi?
Bu tas simdi Kubbet-üs Sahra nin icindeki tas mi?:yamukgul:
Onunla bunun bir alakasi yok.Onun etrafi ve üzeri kapalidir.Bunda öyle birsey var mi?
gerçekten alakası yok resimdeki taş başka taş
seyhunbey 07.11.2006, 10:58 valla çok ilginç gercekten nev sehır haci bektaş velideki beştaşlardaki taşlarda çok ilgincti bi taş vardi bol bol taşladik :)
buna benzer doğa üstü resimleri çok görüyoruz ama nedense sadece resimlerde görüyoruz..sanki görünmez bir kahramanımız var sürekli ona denk geliyor böyle doğa üstü şeyler ve durmadan resim çekiyor:)
acareftelya 07.11.2006, 21:19 Bana da pek inandırıcı gelmedi.Böyle bir taşın varlığını çoktan duymuş olmamız lazımdı diye düşünüyorum.
evet bende bunu düşünüyorum..hiç böyle bir taştan bahsedilmemeşti.
Şu meşhur şarlatan Saadettin Teksoy'muydu neydi, haber versek de gizemli haberler yapsa!
peygamberımız göğe benım adım olan burak ısımlı bı seyle yukselmıstır
Ali_Yolcusu 29.12.2006, 02:37 peygamberımız göğe benım adım olan burak ısımlı bı seyle yukselmıstır
yanlış hatırlamıyorsam bu şey at idi :)
Vay Be TAş Hala Duruyor :garibbak: :garibbak:
Doğrumudur Nedir Kıyamete Kadar Duracak Sanırım :S :S
:clown: :clown: :clown:
enteresan cidden ama ben de diğer arkadaşlara katılıyorum ki böyle birşey olsa çoktan ortaya çıkardı.saaddettin teksoy olsun,objektif olsun,ne bileyim sır dünyası gibi programlar çoktan konuyla ilgili propagandalar yapardı.bence bu bir fotoğraf hilesidir.yani şunu da dünmek gerek hadi kabul ettik diyelim ki peygamber bu taşla allah katına çıkmış niye tepede dur desinki aşağı inmeyecek mi sonuçta.taşın üstünden atlamak o kadar mantıklı değil
Konu ile konunun icerigindeki resim birbiriyle iliskili degil.
Evet böyle bir olay oldugu anlatilir ve bilinir ama bu resimdeki tasla bir ilgisi yok.
|