Orijinalini görmek için tıklayınız : AtatÜrk'Ün Bİlİnmeyen YÖnlerİ

stugrul
24.04.2006, 15:19
Atatürkle ilgili yeni elime geçen bir yazıyı forumla paylaşmak istedim.

Bunları biliyormuydunuz diyorum sadece

Hayatı “çaresizliklerle”
Dolu bir adamın öyküsüdür!

v 7 Yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı.

v 8 Yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi.

v 10 Yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı. Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkmadı.

v 17 Yaşında hayalindeki okulun isteği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.

v 24 Yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı.

v 25 Yaşında sürgüne gönderildi.

v 27 Yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı kendisinin de üyesi bulunduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu. Doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu.

v 30 Yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşmanların eline geçti.

v 30 Yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı. Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı.

v 37 Yaşında böbrek hastalığından Viyana’da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı.

v 37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu, dağıtıldı.

v 38 Yaşında Savunma Bakanı görevinden atıldı.

v 38 Yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı.

v 38 Yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı.

v 38 Yaşında en yakın beş arkadaşının üçü, onun Kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı.

v 39 Yaşında idam cezasına çarptırıldı.

SONRA NE Mİ OLDU?

“42 Yaşında TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI oldu!
Okuduğunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal ATATÜRK’E aittir.”

iyidost69
24.04.2006, 15:21
Harika bir paylaşım, eline, emeğine ve yüreğine sağlık.

stugrul
24.04.2006, 15:24
Harika bir paylaşım, eline, emeğine ve yüreğine sağlık.

Eyvallah ben okuyunca tüylerim diken diken olmuştu. begendiğine sevindim

canakan
24.04.2006, 15:48
gerçektende çoğunu bilmiyordum eline sağlık can

selin
24.04.2006, 17:26
Atatürkle ilgili yeni elime geçen bir yazıyı forumla paylaşmak istedim.

Bunları biliyormuydunuz diyorum sadece

Hayatı “çaresizliklerle”
Dolu bir adamın öyküsüdür!

v 7 Yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı.

v 8 Yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi.

v 10 Yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı. Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkmadı.

v 17 Yaşında hayalindeki okulun isteği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.

v 24 Yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı.

v 25 Yaşında sürgüne gönderildi.

v 27 Yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı kendisinin de üyesi bulunduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu. Doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu.

v 30 Yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşmanların eline geçti.

v 30 Yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı. Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı.

v 37 Yaşında böbrek hastalığından Viyana’da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı.

v 37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu, dağıtıldı.

v 38 Yaşında Savunma Bakanı görevinden atıldı.

v 38 Yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı.

v 38 Yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı.

v 38 Yaşında en yakın beş arkadaşının üçü, onun Kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı.

v 39 Yaşında idam cezasına çarptırıldı.

SONRA NE Mİ OLDU?

Okuduğunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal ATATÜRK’E aittir.”

Sevgili Can; Yazmışsın güzelde 39 Maddeli açıklamandaki olayları yaşamasına neden olanlarıda açıklarsan o derin bilginden faydalanmış olurum, Eğer bilmiyorsan Ben nedenlerini sana açıklamaktan memnunluk duyarım.

stugrul
24.04.2006, 17:40
Sevgili Can; Yazmışsın güzelde 39 Maddeli açıklamandaki olayları yaşamasına neden olanlarıda açıklarsan o derin bilginden faydalanmış olurum, Eğer bilmiyorsan Ben nedenlerini sana açıklamaktan memnunluk duyarım.

39 maddelik bir açıklama yapmadık sadece M.Kemal ATATÜRK'ün yaşadıklarını farklı bir bakış açısı getirdim. Olayların hepsinide biliyorum tabiki ama neden yazayım bence bu şekli ile anlamlı oldu.

lion12
28.04.2006, 02:10
Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık.Bunların bir kısmını biliyordum fakat bazılarını da bilmiyordum.Atamız baya kısmetsiz bir yaşam geçirmiş belli.Zaten böyle tarihe adını yazdırmış insanlarını hayatı hep bu şekilde.Yani hayatlarında hep böyle acılar yaşamış insanlar.

Hüseyin69
28.04.2006, 04:19
cok güzel olmus ellerine saglik
ama birazdaha dikkatli olmak lazim
forumda atatürk köses zaten var ne demistik
atatükle ilgili tek kelime dahi atatürk kösesine dimi kardes?
bir daha öyle kopie yaparsan bari nereye paste yapacagini forumda ara

alyeşil
28.04.2006, 04:26
ellerine sağlık çook güzel bi paylaşım ama ben en çok bu kısmını sevdim :);

SONRA NE Mİ OLDU?