Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye,Kuzey Irak,ABD ve kürtler

ALBAY_KAWA
25.04.2006, 02:55
Türk silahli kuvetleri sirnaga askeri yiginak yapti, yaklasik 300000 bin civarinda, asker mevzilendi ve olasi bir iraga giris durumu görüküyor, öncesinde, baslatilan civardaki hilala operasonuda bunu gösteriyordu...
Simdi bu durum söz konusu, abd den geen reic, bu duurm hakkinda neler masaya sunacak, kürtlerin bu konuda izlenimi ne olacak, olasi bir kuzey irak pkk operasyonuna, özellikle pesmergelerin yani talabani ve barzaninin karsi müdahale gibi bir tutumu sizce söz konusumu, ve budurumda, amerikanin iran emellerinden dolayi ne gibi bir rol oynaya bilir, arada kalip yumusatacakmi, yoksa, taraf mi tutacak...

Düsüncelerini zi bekliyorum...

Not. Bu konuyu lütfen konu disinda, ikili ayrimciliklara cekmeyelim...

Saygilar...

Gannush
25.04.2006, 03:40
askeriyeye toplumda destek sağlamak amacıyla yapılıyodur bu operasyon... siyaset alanı askeriyenin aleyhine genişlemişti son zamanlarda çünkü.

tibet
25.04.2006, 12:41
ABD büyük bir olasılıkla İran'a karşı Türkiye'den yardım isteyecek, karşılığında PKK ya karşı operasyona izin vereceğini söyleyecek. Al gülüm ver gülüm yani. Ancak Türkiye eğer ABD nin üs talebini ve İranla ilgili diğer taleplerini kabul etmezse, ki durum bunu gösteriyor, çünkü irandan sonra sıra suriyede sonra Türkiyede, bu durumda ABD operasyona izin vermeyecektir. Zaten şu anki tutumları da operasyona karşı. Ancak Türkiye ordunun bu konuda haklı olarak bastırmasıyla operasyona girişmiş durumda. Eşzamanlı olarak iran ve suriyede de operasyonlar yapılması bu çalışmanın iran suriye ve türk orduları arasında önceden planlandığını ve eşgüdüm içerisinde sürdüğünü gösteriyor. Sonun 3 tarafta yanlışlarından döndü ve gerçeği anladılar. PKK ancak üç ülkenin inisiyatifiyle bitirilebilir. Ve bu çok akılcı bir ortaklığın başlangıcı olabilir

şah_ismail
26.04.2006, 09:01
pkk ve barzaniye operasyon yapılarak bölgede ağırlık koyulabilecekse ne ala.ayrıca bu konuyu lütfen konu dışına çekmeyin diyerek albay kawa nickiyle mesaj yazmak hiç hoş olmuyor.

ALBAY_KAWA
26.04.2006, 13:42
pkk ve barzaniye operasyon yapılarak bölgede ağırlık koyulabilecekse ne ala.ayrıca bu konuyu lütfen konu dışına çekmeyin diyerek albay kawa nickiyle mesaj yazmak hiç hoş olmuyor.
arkadasim, politikadan ve devlet kelimesinden ne anladiigni ben analyamadim, ama sana sunu söyleyelim, saydigin iki ismin destegi olmadan, adim atamazlar, ki destekelride oalcagini zannetmiyorum...
eger herhangi bir sorunun ve yahutta meragin varsa özel mesaj yolu ile yapa bilriisn, konularla ilgili cevabin yok ise, gereksiz cevap yazamnin bir anlami yok...

tibet
26.04.2006, 17:54
söz konusu ihi şahsın desteği hiç önemli değil. o şahıslar kim ki: hemen söyliyim ABD nin kuklaları. onları bugüne kadar ada eden ABD ve onun kuklası bazı türk yöneticilerdi. onlar sıradan aşiret ağaları toprak ağaları. Türk silahlı kuvvetleri kendisinden beklenen iradeyi gösterip BM nezdindeki haklarını da kulanırdsa kuzey ırakta ne barzani kalır ne talabani

ALBAY_KAWA
26.04.2006, 18:07
cok banel yorumlariniz var, sizi anlamak mümkün degil, hani bir laf vardir, erkeginmi bayaninmi tartismasi hep olur, bu durumdada türkün fendi herkezi yendi gibi bir sey oldu, daha düne kadar bilinmeyen tezlereden bahsediliyor, kimse giremez demiyor, ama orasi türkiye degil diyor... Ayrica tamama inanmak var tapmak vardir yada baska ne varsa vardirda, yani neden söylediginiz sözlerin ne kadar dogruyu yansittigini söylemiyorsunuz,türkiyenin iraga girmesi demek heryerdeki kürtlerin birligi demek olur, türkyie bunu istermi hayir, isine gelmez, böyle bi birlik ortami... Yönetciler neyin yöneticisi, sitemi, yoksa, bir kantinmi yada bask bir yerin, biz milletin hükümetlerinden bahsediyoruz.öyle türkiyeyide gözünüzde askeri bakimdan büyütmenin bir anlami yok heleki amerikandan ...

Ya senin ülkenin ucaklarinin özel sifreleri israildeki bilgisayarlarda, bir tiklamasi ile, ucagi havada patlatir, imha eder, senin pilotlarinin cani pilotcularda yada baskasinda degil israilli görevlinin parmaklarinda...

Yani görüdügüm kadari ile bilmediigniz epey seyler var, ayrica konu hakkindaki yorumlairnizi daha aciklayici yaparsaniz, saglikli konusmus oluruz. Ama hersey iicn biliyorum dmeek olmaz...

Saygilar

Gannush
27.04.2006, 05:54
Yazarlar / Hüsnü Mahalli

Zana arabulucu mu?

Güneydoğu'da ve Irak sınırı boyunca yığnak ve operasyonlar devam ederken DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın Erbil'e gidişi ilgi ile izleniyor. Kürt kaynakları Irak Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti ile Erbil'e giden Zana'nın hükümet ile PKK yöneticileri arasında bir arabuluculuğa soyunmuş olabileceğinden söz ediyor.

Bu kaynaklara göre; Erbil ya da Süleymaniye'de PKK yöneticileri ile bir araya gelmesi beklenen Zana'nın PKK yöneticilerinden silahlı eylemlere derhal son vermelerini ve kalıcı bir ateşkesi ilan etmelerini isteyecek.

Başbakan Erdoğan'ın 'Silahları bıraksınlar konuşalım' sözlerini hatırlatan kaynaklar Zana'nın AB'nin de destekleyeceği bir çözüm paketini Erdoğan hükümetine sunacağını ve PKK yöneticilerinden onay alması durumunda Erdoğan ile bir araya gelmeye çalışacağını söylüyor.

Aynı Kürt kaynaklar, hükümetin de Zana'nın bu misyonuna sıcak baktığını ve bununla ilgili olarak Irak'taki Kürt liderlerle temas halinde olabileceğini belirtiyor. Aynı kaynaklar Iraklı Kürt liderlerin de Kuzey Irak'taki PKK varlığından rahatsız olmaya başladıklarını ve onlardan siyasi bir formül ile kurtulmak istediklerini söylüyor.

Nitekim Irak Dışişleri Bakanlığı Ankara'ya resmi bir nota vermesine karşın Iraklı Kürt liderler bu notada sözü edilen 'Türk ordusu Irak topraklarına giriyor' suçlamalarına bildik sert tepkilerini sergilemiyor.

Yoğun operasyonların zamanlamasına da dikkat çeken Kürt kaynaklar Türk hükümetinin ABD'den umut kestiğini dolayısıyla PKK sorununu farklı yöntemlerle çözmeye çalıştığını ve bu çerçevede her yola başvurduğunu belirtiyor.

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=37807,10,110
...............................
daha kolay ulaşılması için makaleyi buraya kopyaladım.
ali ekber

şah_ismail
27.04.2006, 11:23
şimdi barzani ve talabaninin desteği olmadan Türk ordusu Kuzey Iraka giremezmi? hayal görmeyin. 240.000 asker Kuzey Iraka girer. Zamanında İran ordusu Mahabad devletine nasıl son noktayı koyduysa bu gün de Türk ordusu barzani adlı hergelenin sözde devletçiliğne son noktayı koyacak güçtedir.

zaiyat mı olur? olsun sonuçta 240.000 asker ve hava desteğine karşı Kuzey Irakta 3 bin bilemediniz 4 bin pkk militanı ve bir o kadar da peşmerge var. başıbozuk birlikler 240.000 kişilik nizamlı ordu karşısında kaç gün dayanacak?

tibet
27.04.2006, 12:31
cok banel yorumlariniz var, sizi anlamak mümkün degil, hani bir laf vardir, erkeginmi bayaninmi tartismasi hep olur, bu durumdada türkün fendi herkezi yendi gibi bir sey oldu, daha düne kadar bilinmeyen tezlereden bahsediliyor, kimse giremez demiyor, ama orasi türkiye degil diyor... Ayrica tamama inanmak var tapmak vardir yada baska ne varsa vardirda, yani neden söylediginiz sözlerin ne kadar dogruyu yansittigini söylemiyorsunuz,türkiyenin iraga girmesi demek heryerdeki kürtlerin birligi demek olur, türkyie bunu istermi hayir, isine gelmez, böyle bi birlik ortami... Yönetciler neyin yöneticisi, sitemi, yoksa, bir kantinmi yada bask bir yerin, biz milletin hükümetlerinden bahsediyoruz.öyle türkiyeyide gözünüzde askeri bakimdan büyütmenin bir anlami yok heleki amerikandan ...

Ya senin ülkenin ucaklarinin özel sifreleri israildeki bilgisayarlarda, bir tiklamasi ile, ucagi havada patlatir, imha eder, senin pilotlarinin cani pilotcularda yada baskasinda degil israilli görevlinin parmaklarinda...

Yani görüdügüm kadari ile bilmediigniz epey seyler var, ayrica konu hakkindaki yorumlairnizi daha aciklayici yaparsaniz, saglikli konusmus oluruz. Ama hersey iicn biliyorum dmeek olmaz...

Saygilar

öncelikle sizin son derece banal yorumlarınız olduğunu söylemeliyim. sözünüzü aynen iade ederim. zaten yazım tarzınızda ne kadar asgari düzeyde olduğunuzu gösteriyor ve tabii nick'inizin provakatifliği de.
2. olarak Türkiye nin ırak a girmesi kürtlerin birliğini sağlar demişsiniz ki bu duyduğum en komik söz. kendi içlerinde herhangi bir birlik bulunmayan, aşiretler arasında bölünmüş, tarihin eski devirlerini yaşayan, ulusal birlikleri hayal bile edilemeyecek olan kürtler asla birlik olamazlar. zaten türkiye Apo yakalana kadar hatta ondan da sonra sık sık kuzey ırak a girdi ve çıktı ve orada önemli operasyonlar gerçekleştirdi. hatta çoğu zaman pkk yı yok etme aşamasına kadar geldi fakat ABD destekli tansu çiller hükümetleri ve onun gibi işbirlikçiler çoğu operasyona engel oldu. kısacası ABD kurtardı yardıma yetişti:p ikincisi bu konudaki değişik tezlerin hiç önemi yok. biraz savaş stratejilerini öğrenin okuyun bence, çok zayıfsınız. savaşta herşey değişir. var olan tüm bilgiler sıfırlanır. ABD nin de öyle abartıldığı gibi bir askeri gücü yok eğer olsaydı ırak taan çıkmayı planlamazdı. ırakta bile kontrolü sağlayamayan ABD yıllarca en zorlu dağlarda en engebeli arazilerde görev yapmış hatta bir dönem dünyanın en zor savaş taktiği olan gerilla savaş taktiğini mağlup etmiş türk ordusuyla bu bölgede asla boy ölçüşemez. İsrail in türk silahlı kuvvetlerinin elektronik sistemlerini kilitlemesi meselesine gelince, biraz kitap okuyun bence, türk ordusu hızla silahlarını millileştiriyor, pek çok silahı artık kendimiz üretmeye başladık. ikinxi olarak heralde ordudaki subaylar sizin kadar saf değil, herşey önceden planlanır , geçmişte kuzey ırakta hangi sistemimizi kilitleyebildiler. bir de şu var tabi, pkk ile mücadele nihayetinde karadan yapılan bir harekat insan unsuru çok önemli, dolayısıyla sizin hayal ettiğiniz gibi öyle elektronik sistemler falan işlemiyor savaşta, o sadece ABD filmelerinin bir yalanı ve siz de bunun fazla etkisinde kalmışsınız.
bir de milletin hükümeti demişsiniz. siz heralde hiç tarih okumamuşsınız ve sosyolojiden de haberiniz yok. milletler öyle kolay kolay oluşmaz, sadece ırka dayalı millet hiç olmaz, hele hele bir aşiretten millet hiç olmaz. etnik bakımdan son derece karmaşık olan, millet altı denilen hatta millet altı bile olamayan aşiretlerin yer aldığı ıkuzey ıraktan bugün milletin m sinden bahsedilemez. sadece ABD ve ABD nin eğittiği özel kuvvetler, peşmergeler ve aşiertlerden söz edilebilir ki bu asla bir millet değildir. biraz millet ve milliyeçilikle ilgili kitap okuyp kendinizi geliştirmelisizniz, çok zayıfsınız ne yazıkki. şunu da ekliyim ki şu an bölgede yeni bir birlik olacaksa o da şu olur: kürtlerin büyük ağabeyi ABD iran a saldırır ve çok zor ama iran parçalanacak olursa orada çok büyük bir türk nüfus açığa çıkar. bugün irranın yüzde 40 ı türktür. tabi ırakta bile egemenliği sağlayamayan ve yetersiz kalan ABD iran a asla birşey yapamaz. işin açıkçası bir 5 yıl içinde ABD bölgeden çekilecek gibi görünüyor, çünkü zayıf, çünkü yetersiz ve elektronik savaş rüyaları koca bir yalandan ibaret sadece saflar inanıyor buna. ABD çekilince ise gerçek şu ki, belki Türkiyede değil (çünkü türkiye son derece hoşgörülü bir ülkedir) ama ırakta suriye de ve iranda kürtleri çok karanlık günler bekliyor. en başta araplar diş bileniyor kürtleri. e tabi haklılarda çünkü bölgedeki kürtler tam bir hainlik içerisindeler. büyük ağabeyleri ABD nin oyunlarıyla at sürmeye çalışıyorlar ve etnik temizlik yapıyorlar. bunun cezası çok ağır olacak

ALBAY_KAWA
27.04.2006, 13:09
tansu ciller döneminden yazdigin yazidan belli oluyorki, ancak sen kitap ve kaynakcilarin, etkisinde kalmissin, ayrica ben yok bilmem kacinci sayfanin falan fikrasi diye konusmayi sevmem, ikincisi, etnik kökenleri oldugu gibi kabul etmeyenler, abdnin israilin, ve ingilterenin, oyununa yapmak zorundadirlar, ve köleligini... yani demem oki, türkiyedkei mileltin basina kurumlar neler olursa oslun, kisiler, akilli ksiilerdir....

ve yine yineliyorum, türkiye iraka giremez...

hep birlikte oturup görecegiz, ne olacagini...

Bilgili insanlarada saygim sonsuzsuzdur, ama kendileri, ben ögretmenim dedigi sürece....

Ama senin su yazdiign yorumuna bakarak, ve önerdiign tavsiyeleride birlestirirsek, bence sen oralardan tahsilini tamamlamissin...

saygilar..

fischer35
27.04.2006, 14:05
Yıllardır görmezden gelinen kürt sorunu malesef bilgisiz ve militarist yaklaşımlarla saptırılıyor.Sorun barzani ile türk devletinin çatışması veay güç kullanması değil bizim türk halkının kürtleri aşağılaması hakaret etmesidir.Mesajlarda da görüldüğü gibi demokrasi ve insan haklarından anlamayan Bm insani kurallarının adını bilmeyen ,güç gösterisi ve operasyonlardan güç alan militarist bir linççi toplumsal ruh başlamış.Bu sorunun çözülmesi için pkk silah bırakmalı ama zihniyetler algılamalar ve medyadaki türk milliyetçisi bağnaz insanlık dışı sunumlar yapıldıkça bu sorun psikolojik vakadan gene siyasi arenaya çıkacaktır.İnsanların birbirini anlaması ve sorunu konuşabilmesi çözüm için atılacak en baştaki adımdır.Eğer bir insan Kürt olduğu ve fakir olduğu için 2.sınıf insan muamelesi görüyorsa bu adama sen teröristsin siyasetçilerin de sana benziyo diyemezsin bu yaptığın suçtur haysiyetsizliktir bu ülkede yaşayamazsın.Türkiyede bilinizki çok sayıda kürt amerikaya tapmıyor savaş istemiyor,ama onları bu duruma sokan gerçek sebep aşiret yapısının varlığı ve koyu feodal sistemin cehaletle varoşlarda kendini hissettirmesidir.Türkiyenin yakın dönemindeki askeri darbelere bakarsanız incelerseniz gerçekleri göreceksiniz.Ne Barzani nede Talabani Türkiyeye düşman değildir bunları kışkırtan sadece dar görüşlü insanlar .biz kendi sorunlarımızı çözersek gelecekler bizim olacaktır.Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir..

türkmenyesevi
27.04.2006, 14:34
şimdi barzani ve talabaninin desteği olmadan Türk ordusu Kuzey Iraka giremezmi? hayal görmeyin. 240.000 asker Kuzey Iraka girer. Zamanında İran ordusu Mahabad devletine nasıl son noktayı koyduysa bu gün de Türk ordusu barzani adlı hergelenin sözde devletçiliğne son noktayı koyacak güçtedir.

zaiyat mı olur? olsun sonuçta 240.000 asker ve hava desteğine karşı Kuzey Irakta 3 bin bilemediniz 4 bin pkk militanı ve bir o kadar da peşmerge var. başıbozuk birlikler 240.000 kişilik nizamlı ordu karşısında kaç gün dayanacak?

katılıyorum arkadaşım dediğine

arkadaşlar barzani kim talabani kim
ikiside abd nin köpeği :)
TSK ya su cografyada meydan okuyabilecek bir ordu yok.

çok güldürdünüz beni :)
barzani ile talabani
edi ile büdü gibi
:)

ALBAY_KAWA
27.04.2006, 18:56
sah ismail, yani bu kadar net bir bicimde aciklanir bir askeri harekat...:p
:):):):):):)

türkmenyesevi
27.04.2006, 19:01
sah ismail, yani bu kadar net bir bicimde aciklanir bir askeri harekat...:p
:):):):):):)

albay kawa
türk ordusu gerek techizat gerek asker sayısı bakımından bu cografyada rakipsizdir.
kaldı ki kuzey ırak da türk askeri körfez savasından beri var.TSK kuzey ırak cografyasını avucunun içi gibi biliyor.kuzey ırakta 15 yıldan bu yana özel harekat ve jandarma komando birlikleri bulunmaktadır ve aktif görevdediler.

ben gelecekden umutluyum kerkükde kardeşlerimizin kanlarını dökenlerden hesap sorulacaktır.
emperyalist ülkelerin kucaklarında gezenler hiç bir zaman özgür olamaz.
talabanide barzanide maşadır tutsaktır

tibet
27.04.2006, 23:55
gerçek ABD VE İSRAİL piyonarı tam aksine etnik kökenleri vurgulayanlardır. BOP u bilmyormusunuz. bugün çokuluslu şirketler e batı tüm dünyada etnik kökenleri ön plana çıkarıyor. dolayısıyla kim etnisiteyi vurguluyorsa o önce faşis sonra abd oyuncağıdır. ikincisi biz tüm etnik kökenleri olduğu gibi kabul ediyoruz. bunu olduğu gibi kabul etmeyip, onları sözde bir takım iletler haline getirmeye ve ülkeleri BOP kapsamında abd destekli olarak bölmeye çalışanlar utansınlar

ALBAY_KAWA
28.04.2006, 00:43
ya sen neler bilyiorsunki bu konuda konsuuyorsun, abdnin piyonlugunu ypaan orta asya ülkelerinde basta türkiye gelir, kerküklü kardeslerini kurtarmak sitiyorsan, oraya gitmelisin, ayrica türkiyenin ne gbi bir asker gücüne bilinen veb ilinmeyen yönleri ile biiyorum, anlatmana gerek yok, birde senin bilmedigin askeri hareketleride bilyiorum....Gelecekten umutlu isen, böyleb ir durumun olmamasindan umut et, hos sen umut etsende etmesende giremezler, üstelik, dedigin cografya eger irak ve türkiye ile sinirli ise, teknoloji bakimindan güclü olduklarini söyleye bilririz, yani milli gelirin % 65 askeriyeye giderse, hali iel geliskin olurlar...Ben ne askerin ölmesinden nede ordaki insanlarin ölmesinden yanayim, yapacaklari olasi bir irak operasyonunda, pkk ile sinirli kalamyacak, bu ise kadinlar cocuklar yasli insanalrda dahil oalcak, bunlari istemiyorum, eger gercek cözüm istiyorlarsa, o dagdaki insalarin türkiyeye nasil dönecekelrini biliyorlar, ve bunu saglarlar, ama türkyie isterse....

Saygilar...

fischer35
28.04.2006, 09:57
türk ordusu biklmnem kaç bin askeri kuzey ırakı silmek için mi gönderiyor.arkadaşlar çok sallıyorsunuz.amerika onay vermeden türkiye adım atamaz.Zaten yıllardır zengin burjuva-faşist -CIA iktidarlarıyla halk iktidarı kurulamamıştır.Ne zamanki emekçi ,öğrenci iktidarı olacak görün siz nası demıkrasi gelecek.Seçimlerde görüşürüz.Yaşasın sosyalizm..

tibet
28.04.2006, 10:38
ya sen neler bilyiorsunki bu konuda konsuuyorsun, abdnin piyonlugunu ypaan orta asya ülkelerinde basta türkiye gelir, kerküklü kardeslerini kurtarmak sitiyorsan, oraya gitmelisin, ayrica türkiyenin ne gbi bir asker gücüne bilinen veb ilinmeyen yönleri ile biiyorum, anlatmana gerek yok, birde senin bilmedigin askeri hareketleride bilyiorum....Gelecekten umutlu isen, böyleb ir durumun olmamasindan umut et, hos sen umut etsende etmesende giremezler, üstelik, dedigin cografya eger irak ve türkiye ile sinirli ise, teknoloji bakimindan güclü olduklarini söyleye bilririz, yani milli gelirin % 65 askeriyeye giderse, hali iel geliskin olurlar...Ben ne askerin ölmesinden nede ordaki insanlarin ölmesinden yanayim, yapacaklari olasi bir irak operasyonunda, pkk ile sinirli kalamyacak, bu ise kadinlar cocuklar yasli insanalrda dahil oalcak, bunlari istemiyorum, eger gercek cözüm istiyorlarsa, o dagdaki insalarin türkiyeye nasil dönecekelrini biliyorlar, ve bunu saglarlar, ama türkyie isterse....

Saygilar...

oraya girecekler bu er ya da geç olacak. ve oraya girdiklerinde bugüne kadar türkmenleri katleden tüm ABD işbirlikçisi kürtlerden bunun acısını çıkarcaklar. ayrıca senin askeri operasyonklar hakkında hiçbişey bildiğini sanmıyorum. sadece ABD filmlerinin etkisinde kalmışsın. Hollywood merkezli bir askeri anlayışın var yani:p daha gerilla savaşının ne kadar zor olduğunu anlamını bile bilmiyorsun

Serkan_Devrim
28.04.2006, 14:42
ve oraya girdiklerinde bugüne kadar türkmenleri katleden tüm ABD işbirlikçisi kürtlerden bunun acısını çıkarcaklar.türkmenlerin çektiğini saddamdan çekti ve aynı saddam kürtlerede çektirdi. hatta o derece ki sayın Özal döneminde sınıra yığılmalar oldu. bazıları içeri alındı. ayrıca alıntıda ki sözler çok çirkin. forumda hiç bir ırkçılığa yer yoktur. lütfen bu uyarıları dikkate alın. yazılarınızın yarısı kürt düşmanlığı dolu.

ALBAY_KAWA
29.04.2006, 02:12
oraya girecekler bu er ya da geç olacak. ve oraya girdiklerinde bugüne kadar türkmenleri katleden tüm ABD işbirlikçisi kürtlerden bunun acısını çıkarcaklar. ayrıca senin askeri operasyonklar hakkında hiçbişey bildiğini sanmıyorum. sadece ABD filmlerinin etkisinde kalmışsın. Hollywood merkezli bir askeri anlayışın var yani:p daha gerilla savaşının ne kadar zor olduğunu anlamını bile bilmiyorsun

ben askeri operasyonalri ock iyi bikyiorum, operasyona cikan askerleirn birbirlerin vurduklarini zaman zaman mitlerle girdikleri catismalar, kamaoyuolusturmak icin ypailan sözde catismalar, derin devletin bu konudaki eli, sinirdaki cirkin askeir olaylar, sadece senin nezlindeki bir türk kuvetleri bunlarin aksine isliyor, ve yansiyor, sizde inanip , bizimle konusuyorsunuz, tartismiyorsunuz bile, inan bana televizyon izleseydim senin giib olurudm...

senin dedigin abd trden nasil olmasini istese öyle,o lur, basina karsi halka karsi, aklian ne gleirse, onlara karsi, abdnin istedigi sekilde konusur ve hareket eder...

Neyse sonucta bilginligin sadece irkiliktan yana, ilerisi yok...

Saygilar

izmirksk
29.04.2006, 02:16
senin dedigin abd trden nasil olmasini istese öyle,o lur, basina karsi halka karsi, aklian ne gleirse, onlara karsi, abdnin istedigi sekilde konusur ve hareket eder...

Neyse sonucta bilginligin sadece irkiliktan yana, ilerisi yok...

Saygilar
bence arkadaşı fazla ciddiye alma bir insan bu kadar da fazla türkçü olamaz ..bir sınırı vardır..
arkadaş sanırım espri yapıyor:komik
bu kadarda olmaz canım..
hayır hayır o arkadaş kesin espri yapıyor:)

ALBAY_KAWA
29.04.2006, 02:27
bence arkadaşı fazla ciddiye alma bir insan bu kadar da fazla türkçü olamaz ..bir sınırı vardır..
arkadaş sanırım espri yapıyor:komik
bu kadarda olmaz canım..
hayır hayır o arkadaş kesin espri yapıyor:)

ciddiye aldigimdan, degil, atip tutmasindan, yani her firsatat saldirdigi biryerler var, benim nickim dahil, gerillanin nasil tarihi varsa, devrimin nasil tarihi varsa, benmde nickimin tarihi var, ama anlatmaya calsitik, olmadi, zaten pes ettim..:komik

tibet
29.04.2006, 18:44
tabi size göre bir insanın ülkesini savunmak türkçülük. ülkeni savununca hemen türkçü oluyrsun.ama bizim milliyetçiliğimiz teritoryaldir (muhtemelen bu kelimenin anlamını bilmiyorsunuz söyliyim topraa bağlı) sizinkiyse antiteritoryal. ve ırkçı sözde kaybedilmiş toprak inancına dayalı. bizim başkasının topraklarında gözümüz yok. gözü olanlar utansın başka topraklarda:p

askeri hareketleri çok iyi biliyorum demişsin, bi de mitle girilen çatışmalaerdan bahsetmişsin. derin devlet konusunda bu kadar bilgili olan biri :hopala ya mittendir ya da atıp tutuyordur sen hangisisin?:p

türkmenyesevi
29.04.2006, 19:57
albay kawa
türk ordusu gerek techizat gerek asker sayısı bakımından bu cografyada rakipsizdir.
kaldı ki kuzey ırak da türk askeri körfez savasından beri var.TSK kuzey ırak cografyasını avucunun içi gibi biliyor.kuzey ırakta 15 yıldan bu yana özel harekat ve jandarma komando birlikleri bulunmaktadır ve aktif görevdediler.

ben gelecekden umutluyum kerkükde kardeşlerimizin kanlarını dökenlerden hesap sorulacaktır.
emperyalist ülkelerin kucaklarında gezenler hiç bir zaman özgür olamaz.
talabanide barzanide maşadır tutsaktır

bu mesajımdan dolayı benim itibar puanımı düşürenin ben şimdi
insanın zorla agzını bozduracaksınız
siz bu vatanın evladı değilmisiniz
nedir bu talabani barzani sevgisi

seviyemi düşürmüşssünüz niye açıklama yazmıyorsunuz
sebebini yazsanıza arkadaşım

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
M.KEMAL ATATÜRK

Gannush
29.04.2006, 19:58
bela aramak diye buna denir herhalde..

türkmenyesevi
29.04.2006, 23:10
bela aramak diye buna denir herhalde..

her yerde bi yalaka çıkar

türkmenyesevi
29.04.2006, 23:33
mod yok mu arkadaş bu sitede
haksız yere verilen uyarıları ve itibar düşüklüklerinden bıktım
site yönetiminin bu faşist tutumuna alıştım artık

lion12
29.04.2006, 23:36
Bence Amerika aklınca Türkiye'ye İran'a yapacağı olası işgalde yardım yapmasına karşılık Irak'taki kürtleri verecek ve PKK'yı bitirecek.Al gülüm ver gülüm hesabı.Talabani ve Barzani gibi kürt liderlerin de tabi ki bu olay karşısında sessiz kalmaları beklenemez.Amerika kendi askeri gücü ile bitiremediği Irak'ı,Türkiye'nin desteği ile çökertmek istiyor.Türkiye'nin gelişmesini hiçbir zaman istemeyen ABD bu sefer de işin içine Türkiye'yi de sokmaya çoluşuyor.Böylece hem savaşa Türkiye'yi de dahil ederek hepten Türkiye'yi sıkıntıya sokacak,hem de kendi ortadoğu emellerine ulaşmanın peşine koyulacak.İşi öyle bir konuma getirdi ki artık Türkiye bu savaşa girmek zorunda çünkü Kuzey Irak Türkiye içinde büyük bir tehdit,oralardaki kürtlerinde işinin bitmesi lazım ve de PKK bu işin bedeli olarak bitecek.Ardından da İran tabi ki.Bu desteğe karşılık da Amerika bak ben sana Kuzey Irağı ve PKK yı bitirdim,sen de bana İran için yardımcı ol diyecek.Klasik Türk-Amerika kardeşliği gibisinden sosyal mesaj verdirmeye çalışılacak.Eğer ki İran'a girmeyi planlıyorsa Amerika,bence havasını alacaktır.Ayrıca İran halkı asla Irak gibi kaypak değildir bu da var.

Gannush
30.04.2006, 00:09
her yerde bi yalaka çıkar

zorba da boldur...hele boğazın bu tarafında :)

türkmenyesevi
30.04.2006, 00:49

asıl zorba kürtçülük yapan site yönetimidir.faşistlikden nefret ediyoruz diyorlar hepsi kürt milliyetçiliği yapıyor.

canazerbaycan
30.04.2006, 01:14
Iraktaki Şii/Alevi Türkmen kardeşlerimizin görüntüleri. Büyük Kerkük Mitingi

canazerbaycan
30.04.2006, 01:26
Şah İsmail Xetayinin torunlarının görüntüleri. Karşılarında da ata baba topraklarına el koymak isteyen İdris-i Bitlisinin torunları var(Talabani, Barzani ve taraftarları). 500 yıl önceki tarih tekerrür ediyor.

Nesimi
30.04.2006, 01:28
Iraktaki Şii/Alevi Türkmen kardeşlerimizin görüntüleri. Büyük Kerkük Mitingi

açtıkları Hz.Ali, Hüseyin posterleri sıcak bakmama neden oluyor ama Şiilerde sever ehlibeyti ancak Alevilerden nefret ederler bu açıdan bakınca olayın boyutu değişiyor.

Kürtler konusunda ise kendi çıkarları için Amerikanın yanında yer aldılar. Biz Türkiyede yaşıyoruz belki ırakda yaşasak ve Kürt olsak farklı düşünürdük. Ancak benim şahsi görüşüm Amerika işgaline son versin ve Irak halkları barış içinde demokratik hakları çerçevesinde yaşamlarını sürdürsünler...

MetinK
30.04.2006, 01:30

Gannush arkadasim;
Bence seviyesiz mesajlara cevap vermeye bile gerek yok.Onlarin düsüncesiz belli.Tek irk ve tek dil.Bunun disinda düsünmek yasaktir.
Bu tiplerin amaci üzüm yemek degil bagciyi dövmektir.Suyu bulandirip balik yakalamaya calismaktir.Muhattap olmaya bile degmez.

Nesimi
30.04.2006, 01:32
Şah İsmail Xetayinin torunlarının görüntüleri. Karşılarında da ata baba topraklarına el koymak isteyen İdris-i Bitlisinin torunları var(Talabani, Barzani ve taraftarları). 500 yıl önceki tarih tekerrür ediyor.

500 yıl önceki olaylar şimdiye ne kadar etki eder? benim şafi kürt dostlarımda var alevi olduğumu bilirler ancak saygı duyarlar yaşlıları sevmezler alevileri doğrudur ama yeni nesilde yobazlık yok.
Irkçılık yapmak yakışmaz bize.

Lazların bir kısmı mum söndüye inanıyor, türklerdede var yani her kesimden bu saçmalıklara inanan var hatta şii-azeri Karslı biri vardı o bile inanıyordu bunlarıda düşünmek lazım.

MetinK
30.04.2006, 01:33
asıl zorba kürtçülük yapan site yönetimidir.faşistlikden nefret ediyoruz diyorlar hepsi kürt milliyetçiliği yapıyor.

site yönetimini sucluyorsunuz ama ne kadar demokratlar ki size bu kelimeleri yazma imkani taniyorlar.Baska nerede bunlari yazabilirsinizki...

canazerbaycan
30.04.2006, 01:35
Irak Türkmenleri aynı zamanda Alevi-Bektaşidir. Cem de ederler. Bu insanlar Alevi olmasalar bile mazlumlar. Ayrıca ben de Azeri-Şiiyim ve Alevileri çok seviyorum. Azeri-Şiilerin Alevilere düşmanlığı nereden çıktı. Karstaki Azeri-Alevi ilişkisini sevgisini saygısını öğrenmek için forumun Karslı Alevi üyesi Damal 75 den bilgi alabilrsiniz.

canazerbaycan
30.04.2006, 01:39
Aynı iftira, Acemler anasını babasını bilmez diye bize de atılıyor. Hiç bir Azeri bu şekilde konuşmaz. Biz Iraklı Şii Türkmenleri savununca ırkçı oluyoruz. Siz Talabani ve Barzani gibi Sünni Kürtleri savununca ilerici oluyorsunuz. O ne güzel iş.

Nesimi
30.04.2006, 01:40
Irak Türkmenleri aynı zamanda Alevi-Bektaşidir. Cem de ederler. Bu insanlar Alevi olmasalar bile mazlumlar. Ayrıca ben de Azeri-Şiiyim ve Alevileri çok seviyorum. Azeri-Şiilerin Alevilere düşmanlığı nereden çıktı. Karstaki Azeri-Alevi ilişkisini sevgisini saygısını öğrenmek için forumun Karslı Alevi üyesi Damal 75 den bilgi alabilrsiniz.

Karslı birisi vardı bizim sınıfta Azeri ve şiiydi(caferi) belkide faşist olduğu için bu tarz söylemlere inanıyordu.

Iraktaki Türkmenlere saygım var tabiki onlarda ayakları üzerinde durmak istiyorlar. Kürtler tarafından ezilmeleri insan olarak üzer. Ama Kürtlerinde Araplar tarafından ezilmeside hoş dğeil yada diğer grupların birbiri üzerine baskı yapması. Irak konusu detaylı biraz...

MetinK
30.04.2006, 01:43
Ayrıca ben de Azeri-Şiiyim ve Alevileri çok seviyorum. Azeri-Şiilerin Alevilere düşmanlığı nereden çıktı.

Genelde bilinen sey Sii denildiginde Iranda yasayan Sia ve Siilik akla geliyor.
Bu konuda yani Azerbeycan Aleviligi ve Iran Siiligi arasinda ne farklar veya benzerlikler oldugu konusunda beni ve forumdaki arkadaslari aydinlatirsaniz sevinirim.
Cami,ramazan orucu ve cem konusunda özellikle.
dostlukla...

Nesimi
30.04.2006, 01:43
Aynı iftira, Acemler anasını babasını bilmez diye bize de atılıyor. Hiç bir Azeri bu şekilde konuşmaz. Biz Iraklı Şii Türkmenleri savununca ırkçı oluyoruz. Siz Talabani ve Barzani gibi Sünni Kürtleri savununca ilerici oluyorsunuz. O ne güzel iş.

bu işin sunnisi-şiisi yok ki Din savaşı yapılmıyor orda hem Kürtlerin içinde Yezidiler(Zerdüşti tarzında ışık kutsallığına inanlar), Şiiler ve Hristiyanlar var. önemli olan kardeşliği savunmak...

canazerbaycan
30.04.2006, 01:50
Arkadaşım Irak Kürtlerinin %99'u Sünni. %1 Yezidi var Sincarda onlarda kendilerini Kürt olarak görmüyor. Kendi örgütleri var. Yezidice diye ayrı bir dilleri var Şii veya Hristiyan Kürtte yok. Burada sorun halk olarak Kürtler değil. PDK ve PUK isimli iki Kürt şovenisti parti var ki bunlar 400.000 nüfuslu bir tane Kürdün bile yaşamadığı Telaferi bile Kürdistan haritalarında gösteriyorlar. Şimdi Şii Türkmenler ne yapsın. Kardeşlik diye bunlara teslim bayrağımı çeksinler.

canazerbaycan
30.04.2006, 01:52
Ayrıca Yezidilerin Zerdüştlerle ilgisi yoktur. Melik Tavus dedikleri şeytana taparlar.

asd.1950
30.04.2006, 01:52

Saygilar

Merak ediyorum neleri bildiğini sanıyorsun. Türk uçaklarının elektronik yapıları İsrailliler tarafından yapılmış olması sizin kafanızda bazı düşünceleri yeşertmiş olabilir. Son zamanlarda Kürtlerin yahudi olduğu savı ileri sürülüyordu. Büyük Barzaninin İsrail ile ilişkilerinde söz ediliyordu. Buradan hareketle İsrail ile Kürtlerin işbirliği içinde Türk gücünü çökerteceği gibi bir düşünceye saplandığınızı görüyorum. Şu anda İsrailin GAP bölgesinden toprk almasını bu yönde değerlendirenler de var. Ancak bütün bunların doğru değerlendirmeler olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İsrailin bölgedeki varlığı büyük ölçüde Türkiyenin tavrına bağlıdır. Siz ABD desteği ile İsrailin yaşadığını düşünüyorsanız. Sanırım yanılıyorsunuz. Türkiye uzun yıllar İsraili bu bölgede desteklemişti. Politika gereği Filistin halkını da desteklemiş. İkili bir siyaset ile bölgede bir denge unsuru olmuştur. Bölgenin kişilikli iki ülkesi vardır. Türkiye ve İran. Son zamanlarda ekonomik ablukaya aldıkları Türkiyeyi bertaraf etmeye çalışsalar da bunda uzun vadede başarılı olamıyacaklardır. ABD'nin bu bölgedeki zayıf ülkeler üzerinde kurduğu baskı, onu büyütmez, aksine küçültür. Bizim jenarosyon ABD'nin Vietnemden nasıl çekildiğini bilir. Abd bugün Irakta ise bu devletin bir millet olamamasındandır. Aslında bugün Irakta ıraklılar birbiriyle savaşmaktadır. Eğer birbirlerine düşmemiş olsalardı ABD nin işi çok zordu. İran'a saldırmayı göze alamazlar. Zaman bunu gösterecektir. Bu bölgede yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu Türkiyede yaşamaktadır. Onların ayrı bir devlet düşündüğünü sanmıyorum. Zaten Türkiyeyi Kürtler yönetiyor. Niye ayrılsınlar. Eğer birileri ayrılmayı düşünecekse Aleviler ayrı bir devlet kurmak istemelidir. Kürtler değil. Çünkü bu ülkede asıl ezilen ve devlet yönetiminden uzak tutulan Alevilerdir diye düşünüyor saygılar sunuyorum

canazerbaycan
30.04.2006, 02:02
Bence Kürtler istedikleri takdirde Irakta Kürt devleti kurabilmeli. Ancak bunu kendi topraklarında, yani çoğunlukta oldukları yerlerde yapmalılar. Süleymaniye, Dohuk, Zaho, Halepçe vs. Ancak 1 tane Kürdün bile yaşamadığı 400.000 nüfuslu Şii Türkmen kenti Telaferi, Kerküke bağlı çoğunluğunu Şii Türkmenlerin oluşturduğu Tawuq, Tuzhurmatu, Tazehurmatuyu ve tarihi Türkmen kenti Kerkükü sınırları içerisinde göstermeleri kabul edilemez. Kürtlerin çoğunlukta oldukları topraklarda ne kadar federe devlet hakkı varsa Türkmenlerin de o kadar vardır.

Nesimi
30.04.2006, 02:29
Ayrıca Yezidilerin Zerdüştlerle ilgisi yoktur. Melik Tavus dedikleri şeytana taparlar.

Zerdüştlükle var bağı ben dersimliyim bizlerde Güneşe saygı gösterir sabahları ve akşam güneş batarken güneşe bakıp dua edermiş büyüklerimiz.

Ayrıca Yezidilerin anadili Kürtçedir. Melek tausa taparlar.

Hüseyin69
30.04.2006, 02:45
Zerdüştlükle var bağı ben dersimliyim bizlerde Güneşe saygı gösterir sabahları ve akşam güneş batarken güneşe bakıp dua edermiş büyüklerimiz.

.

halen ihtiyarlarimiz bu geleneklerini sürdürüyorlar
örnegin
ya tij a heq i rost a xu ma sero kilm meke vs
ya allah in günes i isi-gi-ni üzeri miz de kisa-ltma

insallah dogru yazdim
eksik yada yanlis yazmissam gecmiste dilimizi yasaklayanlarin marifetleridir

ALBAY_KAWA
30.04.2006, 05:16
Merak ediyorum neleri bildiğini sanıyorsun. Türk uçaklarının elektronik yapıları İsrailliler tarafından yapılmış olması sizin kafanızda bazı düşünceleri yeşertmiş olabilir. Son zamanlarda Kürtlerin yahudi olduğu savı ileri sürülüyordu. Büyük Barzaninin İsrail ile ilişkilerinde söz ediliyordu. Buradan hareketle İsrail ile Kürtlerin işbirliği içinde Türk gücünü çökerteceği gibi bir düşünceye saplandığınızı görüyorum. Şu anda İsrailin GAP bölgesinden toprk almasını bu yönde değerlendirenler de var. Ancak bütün bunların doğru değerlendirmeler olduğunu düşünmüyorum. Çünkü İsrailin bölgedeki varlığı büyük ölçüde Türkiyenin tavrına bağlıdır. Siz ABD desteği ile İsrailin yaşadığını düşünüyorsanız. Sanırım yanılıyorsunuz. Türkiye uzun yıllar İsraili bu bölgede desteklemişti. Politika gereği Filistin halkını da desteklemiş. İkili bir siyaset ile bölgede bir denge unsuru olmuştur. Bölgenin kişilikli iki ülkesi vardır. Türkiye ve İran. Son zamanlarda ekonomik ablukaya aldıkları Türkiyeyi bertaraf etmeye çalışsalar da bunda uzun vadede başarılı olamıyacaklardır. ABD'nin bu bölgedeki zayıf ülkeler üzerinde kurduğu baskı, onu büyütmez, aksine küçültür. Bizim jenarosyon ABD'nin Vietnemden nasıl çekildiğini bilir. Abd bugün Irakta ise bu devletin bir millet olamamasındandır. Aslında bugün Irakta ıraklılar birbiriyle savaşmaktadır. Eğer birbirlerine düşmemiş olsalardı ABD nin işi çok zordu. İran'a saldırmayı göze alamazlar. Zaman bunu gösterecektir. Bu bölgede yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu Türkiyede yaşamaktadır. Onların ayrı bir devlet düşündüğünü sanmıyorum. Zaten Türkiyeyi Kürtler yönetiyor. Niye ayrılsınlar. Eğer birileri ayrılmayı düşünecekse Aleviler ayrı bir devlet kurmak istemelidir. Kürtler değil. Çünkü bu ülkede asıl ezilen ve devlet yönetiminden uzak tutulan Alevilerdir diye düşünüyor saygılar sunuyorum

hak veridigm yerler var, yok degil, ama israili türkiye ile karsilastirmaniza büyük ölcüde katilmiyorum, burda yavru bir aslandan bahsediyoruz, ve amerikayida bu konuda yasli bir aslan olarak görüyorum, ve bu orta asya, baskisinin irana dayanacagi malum, ama bu yillar önce hesaplanmis bir oaly, ve unutmaki, dediign yerlerden briinde, iraklilar birbirlerini vuruyor demissin, batililar, bunu hep yapmayi saglayacaklar...Evet irani vurmayi göze alamazlar, ama bu vurmayacaklar anlaminada gelmez, malum iran cok güclü ve beleli basli silah teknolojilerinide gelsitirdiler, issllah düüsndügümüz yönde bir savas cikmazda, kimse ölmek zorunda kalamz...Ayrica benimle ilgili saplamalariniza benimle görüsürseniz karar verin, yaptigim yorumlardan degil...

saygilar

antichrist
30.04.2006, 19:55
Selamlar-

Bence Türkiye Irak'a girse hatta oradaki bütün PKK menzilerine girse (ki daha önce yapılmıştı bildiğim kadarıyla) yine sorun bitmez. Sonuçta PKK'ya katılanların çoğu Türk vatandaşı olan kürtler. PKK'ya katılanlar Almanlar veya Fransızlar da değil. PKK'ya sempati duyanlar, her dediğini yapıp bir işaretiyle sokağa çıkıp etrafı yakıp-yıkanlar da Fransızlar, Almanlar, İrlandalılar vs. değil. Bunları yapanlar Türkiye'de doğmuş, büyümüş, Türk vatandaşı olan kürtler. Bence yapılacak bir askeri operasyon bir kaç bizi rahat ettirir sonra yine insanlar ölmeye devam eder. Başka bir faydası olmaz. Bu sorunu askeri harekatlardan çok toplumsal bir çözüm bulunmalı bence. Bit Türk vatandaşı olarak her gazeteyi elime aldığımda şurda PKK'lılar gösteri yaptı, şurda bilmem şu kadar asker öldü vs. haberleini duymaktan gına geldi. Bu sorun kesin ve temelden, sosyal ve toplumsal bir yöntemle çözülmeli.

asd.1950
30.04.2006, 20:48
hak veridigm yerler var, yok degil, ama israili türkiye ile karsilastirmaniza büyük ölcüde katilmiyorum, burda yavru bir aslandan bahsediyoruz, ve amerikayida bu konuda yasli bir aslan olarak görüyorum, ve bu orta asya, baskisinin irana dayanacagi malum, ama bu yillar önce hesaplanmis bir oaly, ve unutmaki, dediign yerlerden briinde, iraklilar birbirlerini vuruyor demissin, batililar, bunu hep yapmayi saglayacaklar...Evet irani vurmayi göze alamazlar, ama bu vurmayacaklar anlaminada gelmez, malum iran cok güclü ve beleli basli silah teknolojilerinide gelsitirdiler, issllah düüsndügümüz yönde bir savas cikmazda, kimse ölmek zorunda kalamz...Ayrica benimle ilgili saplamalariniza benimle görüsürseniz karar verin, yaptigim yorumlardan degil...

saygilar

Gençsiniz ve heyecanlısınız. Tabii sizi anlıyorum. Ama anlamadığım sizinle görüşürsem sizi anlayacağım, yorumlarınızdan sizi anlamayacağım. Bu ne demek. Siz yorumlarken başka, yüzyüze başka mısınız? YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL diyen Mevlana havayı mı dövmüş?

okan02
30.04.2006, 21:14
türkiye degil 300 000 askerle opersayon yapmak bir milyon askerle yapsa bile pkk yi silip atamazlar. ayrica abd operasyon yapsa oda basaramaz.
cünkü pkk hareketi halka dayali.. bes kisi ölür onbes kisi yerine gecer..
bitiremezler... ancak 20 milyon kürt ölürse pkk biter buda mümkün olmadigina göre pkk nin bitmesi mümkün degildir

garcia
30.04.2006, 21:19
arkadaşlar şunu açıkaça belirtmek istiyorumki,türk şovenizmi bu güne kadar hiç bu boyuta çıkmamıştı.şimdi bazı konularda, bahsetmek istediğim şeyler var.pkk'nın varlığı devletin ve türk faşistlerinin çok işlerine geliyor.açlığı yoksulluğu,anti-demokratik uygulamaları,dahası faşizmi kimse görmüyor.pkk nın varlığı devletin çok işine geliyor.en azından ülkemizde devrimci hareketin gelişme çabalarına karşı,herkes pkklı olmakla suçlanıyor.hatırlarsanız trabzonlu tutuklu yakınları,faşistlerce pkklı olarak ilan edilmiş,linç edilmek istenmiştir.her hak arama eylemi yapan insanlarada aynı iftira atılıyor.pkk'nın varlığını istedikleri gibi kullanıyorlar,istedikleri gibi pkk'yla hiç bir alakası olmayan insanları dahi pkklı ve bölücü olmakla suçluyorlar.tabii bunu herkes bilmiyor,sopayı kapan geliyor,helede bilinçsiz halk kitleleri hiç bilmiyor.şimdi size soruyorum;elinizde istediğiniz zaman istediğiniz gibi kullandığınız,sopa gibi salladığınız,sizin bir kozunuz ,bir can simidiniz var(bir an için kendinizi devletin yerine koyun)bu kozun bitmesini istermisiniz?yoksa hepsi bir genel affa bakıyor.kan dökülmesine bile gerek yok.

canazerbaycan
30.04.2006, 21:19
20 milyon Kürt olduğu kanısına nasıl bir hesaplamayla vardın.

antichrist
30.04.2006, 22:11
türkiye degil 300 000 askerle opersayon yapmak bir milyon askerle yapsa bile pkk yi silip atamazlar. ayrica abd operasyon yapsa oda basaramaz.
cünkü pkk hareketi halka dayali.. bes kisi ölür onbes kisi yerine gecer..
bitiremezler... ancak 20 milyon kürt ölürse pkk biter buda mümkün olmadigina göre pkk nin bitmesi mümkün degildir

Selam-

Bütün kürtlerin aynı fikirde olduğunu sanmıyorum. Ben 20 yaşındayım ama bu yaşıma kadar öyle kürtler gördüm ki, Türkten daha Türk milliyetçisiydiler. Hepsinin aynı şekilde homojen olarak PKK'yı desteklediklerini düşünmüyorum.

antichrist
30.04.2006, 22:18
arkadaşlar şunu açıkaça belirtmek istiyorumki,türk şovenizmi bu güne kadar hiç bu boyuta çıkmamıştı.şimdi bazı konularda, bahsetmek istediğim şeyler var.pkk'nın varlığı devletin ve türk faşistlerinin çok işlerine geliyor.açlığı yoksulluğu,anti-demokratik uygulamaları,dahası faşizmi kimse görmüyor.pkk nın varlığı devletin çok işine geliyor.en azından ülkemizde devrimci hareketin gelişme çabalarına karşı,herkes pkklı olmakla suçlanıyor.hatırlarsanız trabzonlu tutuklu yakınları,faşistlerce pkklı olarak ilan edilmiş,linç edilmek istenmiştir.her hak arama eylemi yapan insanlarada aynı iftira atılıyor.pkk'nın varlığını istedikleri gibi kullanıyorlar,istedikleri gibi pkk'yla hiç bir alakası olmayan insanları dahi pkklı ve bölücü olmakla suçluyorlar.tabii bunu herkes bilmiyor,sopayı kapan geliyor,helede bilinçsiz halk kitleleri hiç bilmiyor.şimdi size soruyorum;elinizde istediğiniz zaman istediğiniz gibi kullandığınız,sopa gibi salladığınız,sizin bir kozunuz ,bir can simidiniz var(bir an için kendinizi devletin yerine koyun)bu kozun bitmesini istermisiniz?yoksa hepsi bir genel affa bakıyor.kan dökülmesine bile gerek yok.

Selam-

Ben bir konuda fikrimi açıklamak istiyorum. Birisi Türk kültürünü ve ülkenin birliğini vs. savunursa Türk şovenisti oluyor ama kürtler bütün kürtlerin bir araya gelip pan-kurdist bir ülke kurması gerektiğini söyleyince demokratik, hak arayan sosyalistler oluyor. Bence bu durum bir saçmalıktır. Yayılmacı bir amaç güden her türlü akım bence şovenisttir. Ben bir türk olarak nasıl İran'da yaşayan 30 milyon Azeri Türk'ünü Türkiye'ye katıp ortak devlet kurmak istesem kınanmam gerekirse, aynı şey kürtler için de geçerli olmalıdır bence. Ama, nedense bugün kürtler bir çok sol grup tarafından adeta dokunulmaz. Ne derlerse demokratik, ne yaparlarsa barışçıl. Sol örgütler, Türk şovenistlerine gösterdikleri tepkiye kürtlere de gösterinceye kadar belli kesimler tarafından şüpheyle karşılanmaya devam edeceklerdir kanımca. Bu arda, bu ayrımı yapan solculardan beni affetmelerini dilerim.

ALBAY_KAWA
01.05.2006, 03:39
Gençsiniz ve heyecanlısınız. Tabii sizi anlıyorum. Ama anlamadığım sizinle görüşürsem sizi anlayacağım, yorumlarınızdan sizi anlamayacağım. Bu ne demek. Siz yorumlarken başka, yüzyüze başka mısınız? YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL diyen Mevlana havayı mı dövmüş?

szinle yüz yüze görüsmek gibi bir kelime söyledigimi hatirlamiyorum, görüyorsunuz sadece bunu demek istedim, yazilana göre yorum yapyiorsunuz anlamadan dinlemeden...Yorumlarin ya düz yazarim, yada baska bir sekil, fazla acarak yazmam...Genclik ile bu konuyu alakli oldugunu zannetmiyorum, bence sizinle benim armada yada bi baskasi ile aamizda bir fark göremiyorum, yas farki haricinde, oda allahin emri, ama bu düsüncenizide dogal karsiliyorum...Yasinizinda benimle yada konu ile ilgili bir önemi yok.

Arkadasin biri devletin siene geldgini belirtmis, tabiki gelir, bu bilinmiyen brisey degil, devletten ziyade hükümetler, hep desteklemislerdir, cesitli sekillerde. Tansu ciller döneminde patlak verince, herkez biliyor zaten ne oldugunu, ondan sonraki gelismeler, gecmise oranalr daha zayif kaldi sonrasi malum. aponun yakalanma gibi bir düzenli oyunuydu...apo yakalndi ama is bitmedi, geri ckeilen pkk gene basladi eyleelrine sebep, aponun serbest birakilmasi, onlara göre sebep buydu, ama baskasina göre degil...

Sonucta gelinen nokta, suclu sucsuz, ölüm oldu...

Saygilar !

garcia
05.05.2006, 19:47
20 milyon Kürt olduğu kanısına nasıl bir hesaplamayla vardın.

sayın canazerbaycan,20milyon sadece türkiyedeki kürtlerin sayılarıdır.iran,ırak,suriye ve ermenistanda yaşayan kürtler bu nüfusa dahil değildir.

garcia
05.05.2006, 19:57
Selam-

Ben bir konuda fikrimi açıklamak istiyorum. Birisi Türk kültürünü ve ülkenin birliğini vs. savunursa Türk şovenisti oluyor ama kürtler bütün kürtlerin bir araya gelip pan-kurdist bir ülke kurması gerektiğini söyleyince demokratik, hak arayan sosyalistler oluyor. Bence bu durum bir saçmalıktır. Yayılmacı bir amaç güden her türlü akım bence şovenisttir. Ben bir türk olarak nasıl İran'da yaşayan 30 milyon Azeri Türk'ünü Türkiye'ye katıp ortak devlet kurmak istesem kınanmam gerekirse, aynı şey kürtler için de geçerli olmalıdır bence. Ama, nedense bugün kürtler bir çok sol grup tarafından adeta dokunulmaz. Ne derlerse demokratik, ne yaparlarsa barışçıl. Sol örgütler, Türk şovenistlerine gösterdikleri tepkiye kürtlere de gösterinceye kadar belli kesimler tarafından şüpheyle karşılanmaya devam edeceklerdir kanımca. Bu arda, bu ayrımı yapan solculardan beni affetmelerini dilerim.
merhaba sekiz yaşındaki küçük kardeşim.
öncelikle şovenizm konusunu açmak gerekiyor.bir milliyetçiliğin şovenizm ve faşit olması için,bir ülkede egemen olan,dili resmi dil olarak kabul edilmiş olması gerekiyor.elbette ben kürt milliyetçiliğininde yanında değilim,ideolojik anlamda onuda yanlış buluyorum.
ancak sana soruyorum şimdi?kürtler hangi ülkede egemen olmuşki,ulusal anlamda varlıklarını korumaya çalışmaları şovenizm yada faşizm olsun?
ayrıca kürtler imha ve inkar politikalarına maruz kalan bir ulustur.yaşadıkları,var oldukları tüm ülkelerde bunlar olmuştur.kart-kurt gibi masallar,köy boşaltmalar,hatta insan ve hayvan dışkısı yedirilmeye kadar varmıştır bu faşist baskılar.korucular,özel harekat timleri,kontr-gerila bunların ne işle meşgul olduğunu sanıyorsun?birde seninle hemşehri oluyoruz.

antichrist
05.05.2006, 20:33
öncelikle şovenizm konusunu açmak gerekiyor.bir milliyetçiliğin şovenizm ve faşit olması için,bir ülkede egemen olan,dili resmi dil olarak kabul edilmiş olması gerekiyor.elbette ben kürt milliyetçiliğininde yanında değilim,ideolojik anlamda onuda yanlış buluyorum.
ancak sana soruyorum şimdi?kürtler hangi ülkede egemen olmuşki,ulusal anlamda varlıklarını korumaya çalışmaları şovenizm yada faşizm olsun?
ayrıca kürtler imha ve inkar politikalarına maruz kalan bir ulustur.yaşadıkları,var oldukları tüm ülkelerde bunlar olmuştur.kart-kurt gibi masallar,köy boşaltmalar,hatta insan ve hayvan dışkısı yedirilmeye kadar varmıştır bu faşist baskılar.korucular,özel harekat timleri,kontr-gerila bunların ne işle meşgul olduğunu sanıyorsun?birde seninle hemşehri oluyoruz.

ne alaka yani. bir ülkeleri olmaları mı gerekiyor illa faşist ve şovenist olmaları için. hiç böyle bir şey duymadım bundan sonra da duyacağımı sanmıyorum. ayrıca her ülke kendi milli ve ülkesel sınırlarını korur. PKK'nın yaptıklarının yanında devletin güvenlik güçlerinin yaptıkları solda sıfır olur. ayrıca inkar-imha ne demek? tipik bir kürt milliyetçisinin terminolojisini kullanıyorsun. Bu bakımdan Tokatlı olduğunu sanmıyorum. Tokat ta şimdiye kadar hiç kürt milliyetçisine rastlamadım. Tokatlılar ülkelerine gayet bağlı vatansever insanlardır. senin gibi bölücüsüne rastlamadım.

sayın canazerbaycan,20milyon sadece türkiyedeki kürtlerin sayılarıdır.iran,ırak,suriye ve ermenistanda yaşayan kürtler bu nüfusa dahil değildir.

ayrıca bu 20 milyon kürt sayısına nerden ulaştın merak ediyorum. bölgenin zaten toplasan nüfusu 10 milyon etmiyor. batıda zaten çoğu kürt asimile yani ne kürtçe biliyor ne de kürt kimliğiyle alakası var. Türkiye'de kürt kimliğine sahip kürt sayısının 6 milyonu geçeceğini sanmıyorum.

canazerbaycan
05.05.2006, 20:51

Arkadaşım! Lütfen istatistiklere dayalı olarak konuşun. Türkiye'de yaşayan Kürtlerin sayısı taş çatlasa 10 milyonu geçmez. Bu sayıya Zazalarda dahildir. Bu yanılgınız Doğu ve Güneydoğu Anadoluda yaşayan herkesi Kürt sanmanızdan kaynaklanıyor. İşin aslı Kürtler, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadoluda bile genel olarak azınlıklar. Ben de doğuluyum. Bölgeyi iyi tanıyorum.

İşte bazı illerden bilgiler:

Erzurum:

%80 Türk
%20 Kürt (Tekman, Hınıs, Karayazı, Karaçoban ilçelerinde çoğunluk; bir miktar da Çat, Horasan ve Köprüköyde var, diğer ilçelerde hiç yok, merkezde ise yok denecek kadar az)

Erzincan
%90 Türk
%10 Zaza(Tercan vs. dağınık)

Kars
%65 Türk
%35 Kürt(Digor ve Kağızmanda çoğunluk; merkezde, Selimde, Susuzda ve Sarıkamışta önemli azınlık- Arpaçay ve Akyakada yok)

Iğdır
%60 Türk(Tamamı Azeri)
%40 Kürt

Ardahan
%75 Türk
%25 Kürt (merkezin %40'ı, Gölede çoğunluk, diğer ilçelerde (Damal, Posof, Çıldır ve Hanak hiç yok))

Yukarıdaki Kürt nüfus oranları 20 sene önce daha düşüktü. Ancak Kürtlerin diğer etnik gruplara göre hızlı nüfus artışı ve burada yaşayan Türklerin batıya yoğun göçü oranlarda değiğşikliğe yo açtı.

Diğer illerle ilgili bilgisi olan arkadaşlar da katkıda bulunabilir.

garcia
05.05.2006, 20:58
anlaşılan görünen oki,bazı şeyleri anlayacak kadar büyümemişsin.ben hem kürt değilim hemde kürt milliyetçisi değilim.ayrıca asırlardır tokatlıyım,soyum itibarıyla, benim nereli olduğuma sen karar veremezsin.tokatlı devrimcileri kimse aşağılayamaz.tokat aynı zamanda devrimci potansiyeli yüksek olan bir yerdir daha sen kendi memleketini bilmiyorsun.şimdi küçücük arkadaşım size soruyorum;senin yok saydığın ben varım diyorsa bu haklı bir tepki değilmidir?senin yazılarını farklı bir isimle yazan bir başkasının tarzını hatırlatıyor.senin sekiz yaşında olmadığınıda anladım zaten ironi olsun diye öyle yazdım.gerçeği söyleyenlere neden çamur atıyorsun,eğer bir kürt ulusalcısı olsaydım bunuda açıkça ifade ederdim.biraz faşizmin ve şovenizmin ne olduğunu şovenist ve faşist olmayan kaynaklardan araştırırsan bu bilgilerin doğru olduğunu anlarsın. ayrıca forumda şovenizme karşı olan ve türk-kürt kardeşliğini savunan çok sayıda tokatlı var.eğer benim tahmin ettiğim kişiysen tokatlı olmayan sensin.yazı tarzından kim oluğunu tahmim ediyorum.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:02

Erzurumun Çat ilçesine bağlı Yavi köyünde 36 kişiyi, Pasinler Çiçeklide 5 kişiyi, Erzincan Kemaliye Başbağlarda 39 kişiyi sırf Türk soylu oldukları için katleden PKK'mıydı yoksa uzaylılar mıydı?

antichrist
05.05.2006, 21:04
kimmişim doğrusu çok merak ediyorum. Ayrıca, kürt ayrılıkçılarına sempati duyduğun kullandığın terminolojiden açıkça belli zaten. ben de sana o sözde devrimci olan kürt ayrılıkçısı kaynaklardan farklı kaynaklara yönelmeni tavsiye ederim.

merak etme Tokat hakkında senden daha çok bilgim var. ayrıca ben kürt yok demedim. olduğu zaten Türkiye'nin şu anki durumundan belli. ama sayıları öyle abartılı şekilde 20 milyon değil. 20 milyon kürt olsa Türkiye'de taş üstünde taş kalmazdı. İrak gibi bir yer olurdu herhalde.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:06
Maviçarşıda, Bakırköy Necatibey mağazasında insanları kim diri diri yaktı?

antichrist
05.05.2006, 21:06
canazerbaycan-

Tabi ki PKK ve onun destekçileriyidiler. ama onlar faşists veya şovenist dahi olamazlar. zira onların kendi ülkesi yok. nasıl mantık ama? garcia'nın mantığı. tipik PKK'lı mantığı. bir de Tokat lı olacakmış. güldürmeyin beni.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:07
Iğdırdaki Şii-Azeri köylerimize de etnik temizlik amacıyla saldıranlar herhalde PKK değil Angolalılardı.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:08
Tuzhurmatunda ve Telaferde Şii Türkmenleri herhalde Nijeryalılar katletti.

garcia
05.05.2006, 21:14
sevgili canazerbaycan ben bölgenin hepsinin kürt olmadığını gayet iyi biliyorum.kars,ardahan ve ığdır için araştırma doğru olabilir.erzurum ve erzincan için açıkça söylemek gerekirki yanlı bir istatistik.bu verilerde hakkari,diyarbakır,ş.urfa(bir bölümü arap),mardin(bir bölümü arap),elazığ(türklerde var),şırnak,batman(bir bölümü arap),adıyaman(bir bölümü türk),siirt(araplarda var),muş(çok az çerkez,terkeme ve azeri var),bingöl,tunceli,bitlis,van(on iki köy azeri),ağrı(bir kısmı azeri)
ayrıca kürt nüfusun sadece bölgede yaşadığını düşünmek çok yanlış olur.örneğin;sivas,k.maraş,kırşehir,konya,yozgat,a nkara gibi orta anadolu illerinde köylerde yerleşik olarak yaşayan kürtleride unutmamak gerek.birde istanbul,ankara,izmir,adana,mersin,antalya,bursa,k ocaeli gibi metropol şehirlerde yaşayan bir kaç milyon kürtü unutmamak gerekir.tek tek bir bütün illeri araştırsanız,kürt nüfusun olmadığı hiç bir il olmadığını görürsünüz.sinop,samsun,kastamonu,çankırı,çorum,am asya,tokat gibi illerdede kürt köyleri vardır.iyi günler..

antichrist
05.05.2006, 21:19
o saydığın kürtlerin çoğu kendini kürt bile saymaz. benim lisede bir arakadaşım vardı Haymana lı. "kürt" kelimesini kabul etmezdi. ayrıca o yörelerden hiç biz ayrılalım kürt devleti kuralım diyene rastlamadım. tam tersi, türklerden daha ülkelerine bağlı bir çoğu. onların bir çoğu kendini kürtden çok, "kürt kökenli Türk" sayar. Türklerden pek bir farkları yoktur. tamamen topluma entegredirler. hatta bir çoğu ülkesini ve milletini senden çok severler.gerçi senin tokatlı olduğuna inanmıyorum ama.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:29
Erzurum için azami rakamı verdim %20 olarak. Daha azda olabilir. Zira DEHAP Erzurumda DEHAP %9 oy aldı. Türklerle birlikte yaşadıkları bölgelerde Kürtlerinn daha da şovenleştiği, DEHAP'a oy verme eğilimlerinin arttığı biliniyor.

Erzurumun Kürt ilçelerinde DEHAP'ın oy oranları:

HINIS

1 DEHAP %39,56 4.218
2 AKP %19,83 2.114
3 CHP %19,43 2.071

Karaçoban

1 DEHAP %63,81 4.686
2 AKP %12,62 927
3 MHP %6,30 463

Karayazı

1 DEHAP %71,15 8.066
2 AKP %14,62 1.657
3 ANAP %5,50 624

Tekman
1 DEHAP %69,28 7.131
2 AKP %10,94 1.126
3 ANAP %8,61 886

Garcia arkadaşım. Erzurumun 4 Kürt ilçesinde gördüğün gibi DEHAP %70 leri geçen oy alıyor. Yani Erzurum Kürtlerinde çok kuvvetlibir DEHAP eğilimi var. DEHAP Erzurumda %9 oy aldığına göre, Erzurumda Kürt oranı en iyimser tahminle %15'i geçmez. %20 yle biraz iskonto yapmışım. O oranı geri alıyorum.

antichrist
05.05.2006, 21:34
aaaa olmadı ama. DEHAP adlı parti kürtlerin hakları için savaşan demogratig, huguga saygılı solcu bir partidir. lol

garcia
05.05.2006, 21:42
bak küçük kardeş;
siz benim bir kürt milliyetçisi olmadığımı çok iyi biliyorsunuz.ben hiç pkkdan bahsetmedim,sadece kürt halkından bahsettim.zaten kürt olmadığımıda defalarca vurguladım,benim için çok farketmiyor ama sizin için farkedebilir.ya türk,yada kürt miliyetçisi olmak sizin için şart olabilir ama,siz kendi adınıza konuşun,haddinizi bilin.bu ülkede 12 eylül darbesinidemi pkk yaptı?orduyu savunmanızdan nekadar ilerici olduğunuz belli oluyor.ben pkk sempatizanı değilim ama,postal yalayıcıda değilim.ayrıca bu topikte benim başka bir yazım var.pkknın varlığını kim nasıl kullanıyor diye?düşüncemi çok merak edenler varsa söyleyim;ben komünistim ve hertürden ulusal,sınıfsal,toplumsal haksızlığa karşıyım.eğerki kürtlere haksızlık yapılıyorsa bunada karşıyım.ayrıca biz burda kürt nüfusda bahsediyoruz,kendini ne olarak gördüğünden değil.çünkü haymanadaki kürt köylerinin tamamı bu gün aktif kürtçe konuşuyor.diğer bölgelerdekilerde öyle.

Gannush
05.05.2006, 21:44
Garcia mesajın alınmıştır kardeş.. Milliyetçiliğe (Türk-Kürt-Alman-Fransız-Arap..etc) karşıyım ben de.

garcia
05.05.2006, 21:50
sayın canazerbaycan mhpye oy veren kürtlerde var.tokatın turhal ilçesindeki kürtlerin ezici çoğunluğu mhpye oy vermiştir.birkaç kürt köyü var ve bir önceki mhpli belediye başkanıda kürttü.keza zile ilçesindeki sünni kürt 7-8 köy var.ve zilenin en tutucu köyleri genel olarak mhp,akp,dyp,gibi hep sağ partilere oy verirler.tamamı aktif olarak kürtçe konuşur.zilede 7 tanede alevi-kürt köyü var.onlarda chp ye veriyor.şimdi her kürt dehapa oy verseydi %25 oy alırdı.ayrıca %1 oyu dehap türk kesimden almıştır,yaklaşık 300-400bin oy eder.dehap bana göre kürt orta burjuvalarının partisidir.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:52
Sayın Garcia arkadaşım,

PUK'un, PDK'nın ve PKK'nın Türk, Türkmen ve Azerilere karşı uyguladığı katliamları; etrafta koca koca haritalar yayınlayarak azınlık oldukları veya hiç olmadıkları; Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Urumiye, Maku, Nahcivan, İskenderun, Sivas, Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Hoy, Salmas, Neqadeh, Tikantepe, Gaziantep vs. şehirleri Kürt ve Kürdistan şehri olarak göstermelerini kınıyormusunuz?

antichrist
05.05.2006, 21:52
ne zaman postal yalayıcılığı yapmışım merak ediyorum! Ben sadece ülkesini savunan askerlerin karalanmasına ve PKK'nın melek gibi gösterilmesine karşıyım.

ayrıca, benim bildiğim komunizm milliyetçi olmaya engel değil. Çin'de komunist bir ülke ama kendi ulusal benliğine sahip ve koruyor.

canazerbaycan
05.05.2006, 21:54
Güzel kardeşim Garcia Erzurumda Kürtlerin yaşadığı ve çoğunlukta olduğu 4 ilçe var ve bunlar neredeyse %70 DEHAP'a oy vermiş. Ne istiyorsun Erzurumun 19 ilçesinin etnik yapısını tek tek mi açıklayayım?

garcia
05.05.2006, 21:57
Tuzhurmatunda ve Telaferde Şii Türkmenleri herhalde Nijeryalılar katletti.

siz bu soruları kime soruyorsunuz sayın canazerbaycan?ben talabani ve barzaniden her zaman amerikan köpeği diye bahsederim.bilmiyorsanız onuda söyleyim.ayrıca katledilen türkmenlerle belki akrabalığımız bile olabilir.çünkü, bende türkmenim,ırakta yaşayan alevi-türkmenlerin çoğu anadoludan kaçanlar ve sürgün edilenler.birde safeviliğin günümüzdeki temsilcileri bunlar.

garcia
05.05.2006, 22:01
Sayın Garcia arkadaşım,

PUK'un, PDK'nın ve PKK'nın Türk, Türkmen ve Azerilere karşı uyguladığı katliamları; etrafta koca koca haritalar yayınlayarak azınlık oldukları veya hiç olmadıkları; Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Urumiye, Maku, Nahcivan, İskenderun, Sivas, Telafer, Kerkük, Tuzhurmatu, Hoy, Salmas, Neqadeh, Tikantepe, Gaziantep vs. şehirleri Kürt ve Kürdistan şehri olarak göstermelerini kınıyormusunuz?

elbetteki kınıyorum.ben kerkükün demografik yapısının değiştirilmesi için,talabani ve barzani yanlısı binlerce,on binlerce kişinin kerküke amerika tarafından yerleştirildiğinide biliyorum.sevgili kardeşim,emperyalizm bütün dünya halklarının can düşmanıdır.saddam kürtlere fırlattığı kimyasal silahlarıda amerikadan aldı.

garcia
05.05.2006, 22:04
birde forumda iran hükümetinin türkmen ve azeri alevilere uyguladığı,asimilasyon,baskı ve katliamlardan forumda bahseden insanları bilgilendirmeye çalışan bir insanım.yazdığım mesajlarda bunu görebilirsin.

garcia
07.05.2006, 18:23
[quote=canazerbaycan]

Erzincan
%90 Türk
%10 Zaza(Tercan vs. dağınık)
sayın canazerbaycan ,erzincanda kırmanç dilini konuşan onlarca kürt köyü var.refahiye,
kemah ve merkeze bağlı olan köylerde yaşıyorlar.eğer bu köylerden haberiniz yoksa size bilgilendirmek istedim.verdiğiniz,istatistik yanlı bir istatistiktir.çünkü,erzincanda toplam kaç köy varki bu istatistikte kurmanç konuşan onlarca köy,dikkate alınmamış,zazaca konuşanlara gelince onlar dersim kökenli ve size şunu söyleyim;bu insanların sayısıda %10un çok üzerinde

Kars
%65 Türk
%35 Kürt(Digor ve Kağızmanda çoğunluk; merkezde, Selimde, Susuzda ve Sarıkamışta önemli azınlık- Arpaçay ve Akyakada yok)

arpaçayda çok kürt köyü var.sayın canazerbaycan benim tanıdığım arpaçaylı kürtlerde vardı.terekemelerin daha fazla olması demek kürt yoktur anlamına gelmez.kars sizin memleketiniz,ben karslı olmadığım halde,ben bunları biliyorsam sizinde biliyor olmanız gerek.bu yüzden gene tekrar ediyorum.baş vurduğunuz kaynak,taraflı bir kaynaktır ve o istatistik gerçeği yansıtmıyor.

antichrist
07.05.2006, 18:26
garcia-

senin mantığına göre Türkiye'de kaç tane Türk vardır acaba merak ediyorum? Yoksa, kürtler çoğunluk mu?

canazerbaycan
07.05.2006, 18:29
Arpaçayda sadece 2 Kürt köyü vardır. Tepeköy ve Koçköy. Ayrıca Arpaçayda sadece Terekeme yoktur. Terekeme kadar Şii Azerbaycan Türkü ve Yerli Türk de vardır. 2 köyü önemsiz bir nüfus olduğu için yazmadım. Arpaçay ve Akyaka Kürt nüfus olmadığından DEHAP'ın teşkilatlanamadığı tek iki ilçedir.

garcia
07.05.2006, 18:35
bak hala herşeyi anlamak istediğin gibi yorumluyorsun.eğer türkiyenin nüfusu 75 milyonsa benim tahminim 50milyon civarındadır.kürt,çerkez,laz,arnavut,gürcü,çingene (roman),çeçen,rum(özellikle trabzonda müslüman rum kesim,nüfusun ezici çoğunluğu),boşnak,pomak(müslüman bulgar),ermeni(doğu karadenizde müslüman olanlarıda var.örneğin hemşinliler),bu nüfusu hesapladığın zaman 50milyon civarı olur.
ben başka etnik kökenden gelen insanları etnik farklılıklarıyla kabul ediyorum.siz kabul etmediğiniz için,gerçekleri anlamak zor geliyor galiba size.

antichrist
07.05.2006, 18:44
Selam-

O zaman Atatürk ne peki? Kendisi selanikli? Boşnak mı, rum mu, yahudi mi yoksa kendisinin iddia ettiği gibi Türk mu?:komik

Benim kimsenin etnik kökeniyle bir sorunum yok. Ama, Türkiye'de yaşıyorsa ve Türkiye "Türk" olmayı etnik kökene değil vatandaşlığa dayandırıyor, her Türk vatandaşı kendisini en azından Türk hissetmelidir. Ayrıca, benim bildiğim Tarbzon, Türklerin yerleştiği önemli merkezlerden biridir. İkinci bir itirazım da listenizde Gürcüleri unutmuşsunuz. Sonuçya biz bir salata kasesi değiliz. Bir ulusuz!

Gannush
07.05.2006, 18:45
Aynı şeyleri söylüyorsunuz galiba :)

garcia
07.05.2006, 18:48
arkadaşlar hala birşeyleri anlamak bu kadar zormu?ruandada onbinlerce tutsi katledildi.nedeni ırkçılık ve faşizm.endonezyada doğutimor halkının yarısından fazlası katledildi,nedeni ırkçılık ve faşizm.doğu timorlular kendince güçleri oranında direndiler,elbette endonezyanın faşist yönetimi direnişçilere bölücü,hain,terörist dedi.ispanyada bask bölgesinde binlerce basklı katledildi,nedeni ırçılılık ve faşizmdi.ingilterede binlerce irlandalı katledildi,nedeni gen ırkçılık ve faşizm,güney afrikada faşist beyaz yönetim onbinlerce siyahı katletti,nedeni gene faşizm.dünyada bu kadar açlık,bu kadar yoksulluk ve bu kadar savaş kapitalistlerin ve emperyalistlerin kar hırsı yüzünden oluyor arkadaşlar lütfen biraz mantığınızı kullanın.buna karşı olmak bölücülükmüdür?halkların kapitalist çıkarlar ve kapitalizmin,faşizmin kirli emellerine karşı olmak bölücülükmüdür?sizde bu kirli emellere alet olmayın.

Gannush
07.05.2006, 18:51
sevgili garcia
haklısın ama. türkiye'de saydığın ülkelerdeki kadar derin etnik ayrılık ve nefret insanlar arasında yok.devletin sakat politikaları yüzünden olaylar çıktı biraz. onlar da zamanla düzeliyor neyse ki.
bu yüzden çok da fazla bu etnisite ve nüfus kısmını deşmemek gerekiyor. selamlar

garcia
07.05.2006, 18:52
Selam-

O zaman Atatürk ne peki? Kendisi selanikli? Boşnak mı, rum mu, yahudi mi yoksa kendisinin iddia ettiği gibi Türk mu?:komik

Benim kimsenin etnik kökeniyle bir sorunum yok. Ama, Türkiye'de yaşıyorsa ve Türkiye "Türk" olmayı etnik kökene değil vatandaşlığa dayandırıyor, her Türk vatandaşı kendisini en azından Türk hissetmelidir. Ayrıca, benim bildiğim Tarbzon, Türklerin yerleştiği önemli merkezlerden biridir. İkinci bir itirazım da listenizde Gürcüleri unutmuşsunuz. Sonuçya biz bir salata kasesi değiliz. Bir ulusuz!

gürcüleri yazdım yazımı bir daha okuyun.ben üst kimlik kavramına karşıda değilim.ayrıca ben bütün dünya halklarının kardeşçe özgür bir ortamada ve insanları ayıran bütün sınırların,ortadan kalktığı bir yaşamı savunuyorum.

antichrist
07.05.2006, 18:55
gürcüleri yazdım yazımı bir daha okuyun.ben üst kimlik kavramına karşıda değilim.ayrıca ben bütün dünya halklarının kardeşçe özgür bir ortamada ve insanları ayıran bütün sınırların,ortadan kalktığı bir yaşamı savunuyorum.

ben de öyle istiyorum ama insalık daha o aşamaya ulaşmadı.

garcia
07.05.2006, 18:56
sevgili garcia
haklısın ama. türkiye'de saydığın ülkelerdeki kadar derin etnik ayrılık ve nefret insanlar arasında yok.devletin sakat politikaları yüzünden olaylar çıktı biraz. onlar da zamanla düzeliyor neyse ki.
bu yüzden çok da fazla bu etnisite ve nüfus kısmını deşmemek gerekiyor. selamlar

gannush kardeş,benim anlatmak istediğim kapitalizmin,faşizmin ve emperyalizmin bütün halkların,bütün ezilenlerin ve bütün işçi ve emekçilerin düşmanı olduğudur.benim kriterimi söyleyim;bütün işçi ve emekçiler,bütün ezilenler kardeştir.ben bunu anlatmaya çalışıyorum,ancak bazı arkadaşlar başka tarafa çekiyor,üstelik sanki beni doğuran kendisiymiş gibi tokatlı olduğuma inanmayan bile var,bak gördüğün gibi sabırla bir şeyleri anlatmaya çalışıyorum.

garcia
07.05.2006, 19:58
ben de öyle istiyorum ama insalık daha o aşamaya ulaşmadı.

insanlık o aşamaya ulaşmadığı için ve ulaşması için çaba sarfediyorum.ozaman ne yapalım insanlık o aşamaya ulaşmadı diye bildiğimiz doğruları anlatmayalımmı?yada bugünün yanlışlarını kabul edip,yanlışların varlık nedeni olanları onaylayalımmı?ne yapalım?gerçekleri ve doğruları savunanlar susarsa,tırsarsa insanlık o aşamaya nasıl ulaşacaktır?çözüm önerileriniz nelerdir?zaten hep suskun bir toplum olduğumuz için yaşam alanlarımız hergeçen gün daraldı ve sustukçada daralmaya devam edecektir.

canazerbaycan
07.05.2006, 20:17
1 AKP%40,55
44.377
2listesi (javascript:popup2('PHP','vekiller.php?parti_id=12 3&yil_id=14&il_id=924',450,350,'no','yes','yes'))» http://www.belgenet.net/images/y.gif2CHP%27,74
30.358
1listesi (javascript:popup2('PHP','vekiller.php?parti_id=12 2&yil_id=14&il_id=924',450,350,'no','yes','yes'))» http://www.belgenet.net/images/y.gif3DYP%10,12
11.075
http://www.belgenet.net/images/k.gif4MHP%7,25
7.937
http://www.belgenet.net/images/k.gif5ANAP%3,68
4.025
http://www.belgenet.net/images/k.gif6SP%2,32
2.544
http://www.belgenet.net/images/k.gif7GP%2,29
2.505
http://www.belgenet.net/images/k.gif8DEHAP%1,61
1.764

Erzincandaki Kürt/Zaza nüfus oranı yukarıda aktardığım 2002 genel seçimlerinin sonuçlarından ortaya çıkar. Öncelikle Erzincanda Sünni Kürt yoktur. Tamamı Alevidir. Ancak Erzincan Alevilerinin aşağı yukarı yarısı Türkmen Alevidir. Erzincanda DEHAP yok denecek kadar az oy almıştır. Zira Erzincanlı Alevi Kürt kardeşlerimizde Diyarbakırlı Sünni Kürtlerde olduğu gibi bölücü/kürtçü eğilim yoktur. Vatanlarına bağlı insanlardır. Oylarını DEHAP'a değil CHP'ye vererek bunu kanıtlamışlardır.

CHP'ye oy veren Alevi Türkmenleri ve az da olsa bir kısım Sünni Türkü hesaba katmazsak Erzincanın Kürt nüfusunu bulmuş oluruz. CHP'nin oyu %27'dir. Bunun yarısı(%13) Alevi Türkmen oyudur. En kötü ihtimalle CHP'nin buradaki memur ve öğrenci kesimiyle Erzincanın Sünni Türklerinden de %3 oyu vardır. Geriye %11 Alevi Kürt oyu kalmaktadır. Buna %1,5 lik DEHAP oyunu da eklersek sonuç olarak %12,5 lik bir Kürt nüfus ortaya çıkar.

canazerbaycan
07.05.2006, 20:41
Arpaçayda sadece 2 Kürt köyü vardır. Tepeköy ve Koçköy. Ayrıca Arpaçayda sadece Terekeme yoktur. Terekeme kadar Şii Azerbaycan Türkü ve Yerli Türk de vardır. 2 köyü önemsiz bir nüfus olduğu için yazdım. Arpaçay ve Akyaka Kürt nüfus olmadığından DEHAP'ın teşkilatlanamadığı tek iki ilçedir.

Umarım Arpaçay konusunda tatmin edici olabilmişimdir Garcia. Arpaçayın 2 Kürt köyünün de ismini verdim. Ayrıca Arpaçay bilindiği gibi sadece Terekeme ilçesi değildir. Terekeme kadar yerli Türk ve Şii Azerbaycan Türkü de vardır. Ancak bu üç grup da(Terekeme, Azeri, yerli) çok sayıda karma evlilik yapmıştır.

Akyakada ise 1 tane bile Kürt köyü yoktur. Nüfusun çoğu Şii Azerbaycan Türkü olup bir miktar da Terekeme vardır. Bu ilçenin bulunduğu bölge Kars kent merkezinin doğusuyla birlikte(Başgedikler beldesi)olarak Şöreyel adlandırılır. Şöreyel bütün Karslılarca Karsın silme Şii-Azeri bölgesi olarak bilinir.

Bu ilçelerde Kürt nüfus çok düşük olduğu veya hiç olmadığı için DEHAP buralarda teşkilatlanamakta ve oy da alamamaktadır.

Ayrıca Ardahanın 4 ilçesinde de hiç Kürt nüfus yoktur: Posof, Hanak, Damal, Çıldır. Bu konuda forum üyesi Ardahanlı Damal75 size ilgili bilgileri verebilir.

Karsın Digor ilçesinin %97'si Kürttür. Sadece 2 Azeri köyü vardır(Halimcan, Halıkışlak)

Kağızmanın merkezinin çoğu yerli Türktür. Ayrıca 8 tane yerli ve Alevi Türkmen köyü vardır. Kürtlerin ilçe bazında %65 civarında olduğunu düşünüyorum.

Sarıkamışın ilçe merkezinin çoğu ve Karaurgan beldesi Türktür. İlçe genelinde Kürt-Türk nüfus yarı yarıyadır.

Selim de önemli bir Terekeme nüfus vardır. Ayrıca yoğun bir Alevi Türkmen ve yerli yerleşimi vardır. Azeri yoktur. Kürtler burada nüfusun %30 unu oluşturur. Forumdaki Selimli Alevi(biz Türkman diyoruz) kardeşler de bu bilgiyi teyid edebilir.

Susuz da Kürt nüfus çok yoğundur. Kars da Digor ile birlikte DEHAP'ın birinci olduğu iki ilçeden biridir. Kürt nüfus çok rahat %40 ı bulur.

Gannush
07.05.2006, 20:46
Terekemeler hangi etnik kökenden?

canazerbaycan
07.05.2006, 20:53
Azerbaycan Türklerinin bir kolu. Karapapak da denir. Türkiye dışında İran Azerbaycanının Sulduz şehir ve çevresinde, Gürcistanın Borçalı vilayetinde ve Azerbaycanın Kazak vilayetinde yaşarlar.

antichrist
07.05.2006, 22:04
canerzincan-

bilgilnedirici açıklamalarından dolayı teşekkür ederiz...

canazerbaycan
07.05.2006, 22:06
Canazerbaycan:S

Nesimi
07.05.2006, 22:30
Canazerbaycan:S

Tunceli bölgesinin de bi analizini yaparmısın merakla bekliyorum =)

canazerbaycan
07.05.2006, 22:32
Tuncelili sensin. Oranın analizini de kendin yap.

antichrist
07.05.2006, 22:36
Benim lisede Tuncelili bir arkadaşım vardı. Kendisi aynı zamanda aleviydi. Onun fikrine göre, Tuncelideki kürt alevilerinin bir kısmı zamanında Osmanlıdan kaçan, dağlara çıkan ama zamanla dillerini unutan Türkler olduğunu iddia ederdi. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. ama ilk duyduğumda bana ilginç gelmişti.

eyhayat
07.05.2006, 22:44
Umarım Arpaçay konusunda tatmin edici olabilmişimdir Garcia. Arpaçayın 2 Kürt köyünün de ismini verdim. Ayrıca Arpaçay bilindiği gibi sadece Terekeme ilçesi değildir. Terekeme kadar yerli Türk ve Şii Azerbaycan Türkü de vardır. Ancak bu üç grup da(Terekeme, Azeri, yerli) çok sayıda karma evlilik yapmıştır.

Akyakada ise 1 tane bile Kürt köyü yoktur. Nüfusun çoğu Şii Azerbaycan Türkü olup bir miktar da Terekeme vardır. Bu ilçenin bulunduğu bölge Kars kent merkezinin doğusuyla birlikte(Başgedikler beldesi)olarak Şöreyel adlandırılır. Şöreyel bütün Karslılarca Karsın silme Şii-Azeri bölgesi olarak bilinir.

Bu ilçelerde Kürt nüfus çok düşük olduğu veya hiç olmadığı için DEHAP buralarda teşkilatlanamakta ve oy da alamamaktadır.

Ayrıca Ardahanın 4 ilçesinde de hiç Kürt nüfus yoktur: Posof, Hanak, Damal, Çıldır. Bu konuda forum üyesi Ardahanlı Damal75 size ilgili bilgileri verebilir.

Karsın Digor ilçesinin %97'si Kürttür. Sadece 2 Azeri köyü vardır(Halimcan, Halıkışlak)

Kağızmanın merkezinin çoğu yerli Türktür. Ayrıca 8 tane yerli ve Alevi Türkmen köyü vardır. Kürtlerin ilçe bazında %65 civarında olduğunu düşünüyorum.

Sarıkamışın ilçe merkezinin çoğu ve Karaurgan beldesi Türktür. İlçe genelinde Kürt-Türk nüfus yarı yarıyadır.

Selim de önemli bir Terekeme nüfus vardır. Ayrıca yoğun bir Alevi Türkmen ve yerli yerleşimi vardır. Azeri yoktur. Kürtler burada nüfusun %30 unu oluşturur. Forumdaki Selimli Alevi(biz Türkman diyoruz) kardeşler de bu bilgiyi teyid edebilir.

Susuz da Kürt nüfus çok yoğundur. Kars da Digor ile birlikte DEHAP'ın birinci olduğu iki ilçeden biridir. Kürt nüfus çok rahat %40 ı bulur.

ARDAHAN'DA ETNİK YAPI

1.Merkez : Türk Nüfus % 70 (yerli türk,terkeme,azeri), Kürt ve Diğer %30 (köylerde yoğun) Azeriler dışında tamamı sünni geleneğe bağlı

2. Göle : Bu ilçe de Kürt nüfusun ,Türk nüfustan %10 -15 fazla olduğu
bilinmekte. Geneli sünni geleneğe bağlı ,4 Tane alevi köyü vadır

3.Çıldır : Bu ilçe de Türk nüfus % 100 (Terekeme ve azerilerden oluşmakta)
Büyük çoğunluğu sünni geleneğe bağlıdır .Az sayıdaki azeriler şii
geleneğe bağlıdır.

4.Hanak : Bu ilçede Türk nüfus %98 dir (Yerli Türk ve Türkmen) ,Kürt nüfus %2 (İki köyde vardır onlarda kürtçeyi unutmuşlardır)
Türkmenler Alevi geleneğe, bağlı Diğerleri sünni

5.Damal : Bu ilçede Türk nüfus %100 (Geneli Türkmen olup,bir köyü yerli Türktür.)
İlçenin %98 Alevi geleneğine bağlıdır. %2 sünni vardır.

5. Posof: Bu ilçede Türk nüfus % 90 (Ahıska Türkleri ) ,Gürcü Nüfus %8, Kürt Nüfus %2 (3 tane kürt köyü vardır)
Bu ilçedeki Müslüman Gürcüler kendilerini Türk olarak tanımlamaktalar.
Geneli sünni geleneğe bağlıdır.

Not: Yukarıdaki bilgiler yaklaşık değerler olup gerçeğe yakındır

canazerbaycan
07.05.2006, 22:46
Verdiğin bilgiler için teşekkürler saygıdeğer hemşerim.

eyhayat
07.05.2006, 22:51
Açtığınız konuya katkı sağlayabildimse ne mutlu bana.

canazerbaycan
07.05.2006, 22:51
Damal 75 kardeş,

Gölede Sünni-Kürt nüfus %70 i bulabilir mi? Yanılıyorsam düzelt.

eyhayat
07.05.2006, 23:02
Damal 75 kardeş,

Gölede Sünni-Kürt nüfus %70 i bulabilir mi? Yanılıyorsam düzelt.

Şmdi Göleli bir komşumdan öğrendim .Gerekli düzeltmeyi yaptım.

Nesimi
07.05.2006, 23:13
Benim lisede Tuncelili bir arkadaşım vardı. Kendisi aynı zamanda aleviydi. Onun fikrine göre, Tuncelideki kürt alevilerinin bir kısmı zamanında Osmanlıdan kaçan, dağlara çıkan ama zamanla dillerini unutan Türkler olduğunu iddia ederdi. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum. ama ilk duyduğumda bana ilginç gelmişti.

öyle insanlar var tabiki türkmen aleviler ama sayıları çok az. Tunceli etnik olarak, Zaza, Ermeni ve Kürtlerden oluşuyor

Nesimi
07.05.2006, 23:15
Tuncelili sensin. Oranın analizini de kendin yap.

senin yorumunu merak ettim nedense her dehaplıya Kürt olarak bakıyrosun halbuki dehapa oy veren Türk insanlarda var, hatta Akp ye oy veren Kürtler Türkiye geneline bakarsak daha çok. Seçimlerle etnikliğin ilgisi vardır elbet ama senin erzincan örneği biraz yanlış geldi bana. Erzincanda Ödp nin oyu dehapdan fazla,

canazerbaycan
07.05.2006, 23:23
Alıntı:

Erzincanda DEHAP yok denecek kadar az oy almıştır. Zira Erzincanlı Alevi Kürt kardeşlerimizde Diyarbakırlı Sünni Kürtlerde olduğu gibi bölücü/kürtçü eğilim yoktur. Vatanlarına bağlı insanlardır. Oylarını DEHAP'a değil CHP'ye vererek bunu kanıtlamışlardır.

.[/quote]

Türkiye'de Alevi Kürtlerde DEHAP eğilimi neredeyse yok gibidir. Tamamına yakını CHP'ye oy verir. Sünni Kürtlerin ise %60 kadarı DEHAP eğilimlidir. Geri kalanının büyük çoğunluğu ise AKP'yi destekler.

Nesimi
07.05.2006, 23:25
Dehap a alevi-şafi ayrımı yapıldığı için Aleviler pek oy vermiyor Kürt aleviler genelde oy verir. Türkmenler pek oy vermiyorlar zaten onlarda desteklese baraj dertleri kalmaz

garcia
07.05.2006, 23:31
sayın canazerbaycan verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.benim terekeme arkadaşlarımda var.aynı dünya görüşünü paylaştığımız için,onlarla çok iyi anlaşıyorum,çok cana yakın insanlar ve benim tanıdıklarımda din olgusu ya çok zayıf yada hiç yok.hatta beni memleketine davet eden terekeme arkadaşımda vardı,ama gidemedim.yerli türk(ahıska türkü )olan tanıdıklarımda var,azeri olanda,türkmen olanda var.hangi etnik kökene sahipi olursa olsun,hangi dinsel kökenden gelirse gelsin,bütün insanlara aynı mesafede yaklaşıyorum.önemli olan insanların düşünceleridir,insanı ölçüleri ve yaşama,dünyaya nasıl baktığıdır,sayın canazerbaycan.ben hertürden haksızlığa karşı bir kişiliğe sahibim.bu arada,erzincan,elazığ,tuncelide yaşayan alevilerin bir bölümü türktür.erzincanda yaşayan türkmen-aleviler genellikle erzincan merkez köyleri ve yanlış hatırlamıyorsam kemaliye ilçesinde yaşıyor,çok azda tercan ilçesi köylerinde var.k.maraş ta yaşayan alevilerinde bir bölümü türkmendir.kars ve gaziantep alevilerinin tamamına yakını,malatya alevilerinin yaklaşık yarısı,adıyaman alevilerinin önemli bir bölümü,diyarbakırda toplam 7köy olan alevilerin tamamı türkmen alevisidir.gene erzurum alevilerinin bir bölümü türkmendir.sayın canazerbaycan türkiye alevilerinin içinde kürt olanlar aşağı yukarı %20dir ve kürt toplumunun %80i sünni(şafii,hanefi)dir.ancak ben toplumlara dinsel inancının dışında yaklaşıyorum,yani insanlarla kan bağımız olmasada eğerki halklara karşı baskı uygulanıyor,asimile edilmeye çalışılyorsa buna buna ortak olmak,hatta savunmak bile insanlık suçudur.ben tarihe hesap vermek istemiyorum.aslında kapitalizm ve emperyalizmin kar hırsı halkları birbirine kırdırmak istemektedir.eğerki bizler türk,kürt,sünni,alevi birbirimize düşersek yoksul insanlarımızı sömüren,açlığa,sefalete,yoksulluğa sürükleyen kapitalistler,burjuvalar,faşistler,emperyalistler ve uşakları hanedanlıklarını rahatsız olmadan sürdürecektir,ben bunu anlatmaya çalışıyorum ve kahrolsun faşizm diyorum.saygılar..

garcia
07.05.2006, 23:53

niye sen hiç hak etmediğin halde ''şah ismail''rumuzuyla yazıyorsun hoş oluyorda,arkadaş ''albay kawa''rumuzuyla yazdığı zaman,hoş olmuyor.sadece kürtçe bir isim olduğu için tepki gösterdin öyle değilmi?bir ingilize ismi ingilizce diye aynı tepkiyi gösteriyormusun?yada bir kızılderiliye ismi kendi dilinde diye?bu arada bir açıklama yapma gereği duydum.siz demirci kawa efsanesini bilmiyor olabilirsiniz.efsaneye göre demirci kawa zalim pers hükümdarı dehakın hükümdarlığına son veren bir ayaklanmanın lideri ve elindeki çekici hükümdarın kafasına indiren kişidir,böyle muhalefet edeceğinize birazcık araştırın.hem niye rahatsız oluyorsunuzki siz zalim pers hükümdarı dehak olmadığınıza göre.ama siz çağdaş dehakları savunduğunuzdan herhalde muhalefet ediyorsunuz,evet çağdaş dehakları yaratan tarih çağdaş kawalarıda yaratacaktır.buna şüpheniz olmasın.

kürdoğlu
21.07.2006, 19:36
erzurumda kürt nüfus %20 değil %40 tır
kars tada o kadar türk yok çoğunluk kürttür
kars için kesin değil ama dediğiniz kadarda az değil
erzurum ise dediğimden daha çok bir erzurumlu olarak iyi biliyorum