Orijinalini görmek için tıklayınız : Leyla Zana Kuzey Irak'ta
Leyla Zana K.Irak'ta
DTP’nin kuruluşunun ardından Diyarbakır’a çekilerek sessiz kalmayı yeğleyen eski DEP Milletvekili Leyla Zana, yeniden harekete geçti. Barzani ve Talabani hemen davet etti. Zana, Irak Devlet Başkanı ve KYB lideri Celal Talabani ile Kürdistan Bölge Başkanı ve IKDP lideri Mesut Barzani’nin davetlisi olarak Erbil’e gitti. Zana, ateşkes sürecinin yeniden başlatılması için Talabani ve Barzani’nin devreye girmesi için çalışacak.
Sözlü ve Yazılı Davet
Edinilen bilgiye göre, Celal Talabani ve Mesut Barzani değişik zamanlarda Leyla Zana’yı Kuzey Irak’a davet etmişti. Leyla Zana, 15 gün önce Irak Devlet Başkanı ve KYB lideri Talabani’ye telefon ederek bölgeyle ilgili gelişmeleri görüştü. Talabani de Zana’yı bir kez daha Irak’a davet etti.
Uçakla Gitti
Zana, dün sabah bir danışmanı ve avukatıyla birlikte İstanbul’dan Fly Air uçağıyla Erbil’e gitti. Zana’yı Erbil’de IKDP’nin Dışilişkiler Sorumlusu Sefin Dizai başkanlığında bir heyet karşıladı. Zana, havaalanından ziyaret süresince ağırlanacağı Devlet Başkanlığı konutuna götürüldü.
Zana, bölgede kalacağı 28 Nisan’a kadar Erbil’de Barzani ve Talabani ile görüşecek. Zana, ayrıca Bölgesel Başbakan Neçirvan Barzani, parlamento başkanı ile aralarında Türkmen Partisi’nin de bulunduğu tüm partilerin genel başkanlarıyla görüşecek.
Ateşkes Arayışı
Zana, dört günlük gezi sırasında PKK’nın ateşkesi sona erdirerek yeniden saldırılarda bulunması ve Güneydoğu’da askeri operasyonların hızlanmasıyla tırmanan gerilimin sona erdirilmesi için çalışacak. Zana, bu temaslarında "yeni bir çatışmasızlık dönemi başlayabilmesi için" zemin yoklayacak.
Zana, 1993’te PKK’nın ateşkes ilan etmesinde Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile görüşerek büyük rol oynayan Talabani’nin yeniden benzer bir işlevde bulunabilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Zana, "Kürtlerde birliğin ve içbarışın sağlanmasının hem Türkiye’de hem de Ortadoğu ve Avrupa’da da barışın sağlanmasının güvencesi olduğu" düşüncesini dile getirecek.
Orhan Doğan'da temasta
Zana’yla birlikte hareket eden Orhan Doğan da daha geniş bir "aydın, sanatçı, akademisyenlerin içinde olduğu barış girişimi" başlatabilmek için Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunuyor. Doğan’ın şu görüşleri dile getirdiği öğrenildi: "Geçen yılkine göre daha kucaklayıcı ve daha geniş bir inisiyatif oluşturabilmeliyiz. Türk ve Kürtlerin hassasiyetlerini ortak bir paydada buluşturan girişimin altyapısını oluşturmamız gerekli."
bak sen çatışmaları engellemek için zemin yoklıyacakmış barzani ve talabanide buna destek verecekmiş ben size arkadan bi destek veririm sonra ne olacagını tahmin bile edemessiniz artık milletin sabrının sınırına dayandı bu olaylar artık bu operasyondan geri dönüş olacagını sanmıyorum...
izmirksk 25.04.2006, 15:39 bak sen çatışmaları engellemek için zemin yoklıyacakmış barzani ve talabanide buna destek verecekmiş ben size arkadan bi destek veririm sonra ne olacagını tahmin bile edemessiniz artık milletin sabrının sınırına dayandı bu olaylar artık bu operasyondan geri dönüş olacagını sanmıyorum...
izem bu kısım sana mı ait yoksa yazıdamı var:)
bana..çok mu sert oldu:uhhm:
izmirksk 25.04.2006, 15:42 bana..çok mu sert oldu:uhhm:
yokda :)
ben size arkadan bir destek veririm lafı erotik olmuş...:)
yok ben size arkadan bir destek veririm lafı erotik olmuş...:)
erotik?:36_1_7:
geri mi alayım yani?..:garibbak:
Almam ben hocam..Hak ediyor..:yamukgul:
saygılar..
izmirksk 25.04.2006, 15:46 erotik?:36_1_7:
geri mi alayım yani?..:garibbak:
Almam ben hocam..Hak ediyor..:yamukgul:
saygılar..
yok o bakımdan demedim:)
bir bayandan okuyunca insan bir garip oluyor kasıt o olmasada :)
hehe evet..orda biraz sinirlenmıs izem.(g si dusmus )...bu gorusmeden ne cıkar bılmem ama zana nın yaptıgı bısı benı ılgılendırmez..toplumu bılınclendırmek adına farklı seyler pesındeler
yok o bakımdan demedim:)
bir bayandan okuyunca insan bir garip oluyor kasıt o olmasada :)
Kusura bakma ağzım bozuk..
Hanım olmayı beceremedim..
Ama artık geçmek ve aşmak lazım bayan-erkek ağzı muhabbetlerini..
sevgiler..
izmirksk 25.04.2006, 15:54 Kusura bakma ağzım bozuk..
Hanım olmayı beceremedim..
Ama artık geçmek ve aşmak lazım bayan-erkek ağzı muhabbetlerini..
sevgiler..
olurmu yafff:)
bizim sahamıza girmeyin:)
neyse laga lugaya çevirdim senin sayfayı..:)
yazdıklarına katılıyorum ..
izem neden geniş bakmıyorsun anlamıyorum...
türkiye içindeki huzursuzlukları çözmenin tek yolu öldürmek yakıp kesmekse, vay halimize...
leyla zana basiretsiz bir politikacı.... yeni bir hareket oluştursun diye salıverildi hapishaneden; başaramadı. şimdiki gezisinin de çok başarılı olacağı kanaatinde değilim.
.. ama kürt meselesinde artık herşey kontrol dışına çıkıyor. husumet insanlar arasına doğru yayılıyor. pkk nın son dönemlerdeki saldırıları yüzünden oldu bi çok şey... belki bu gezi yararlı olur da silahlar susar.. olay siyaset sahnesinde çözülür.
türkiye'nin kuzay ırakta yapacağı askeri operasyon hiç bir şey çözmez..sadece erteler..... bu şekilde hiç bir biçimde iç barışa doğru yol alamayız..
siz arkadan kadına verip veriştirin. yarın türkiyenin içinde türk-kürt kavgası yaşanırsa vebali şiddete prim verenlerdedir. kürt-türk fark etmez...
ben size arkadan bi destek veririm sonra ne olacagını tahmin bile edemessiniz
erkek gibi kız derlerya izem de öyle...
çok komik olmuş burası...:11: :36_1_33:
taylan34 25.04.2006, 16:10 zana hanım efendi yine işbaşında , vaybe...sadece gülüyorum daha düne kadar türk pasaportu ile dışara çıkabilen itler( Barzani, Talabani) şimdi başımıza buyruk kesiliyorlar.
izem neden geniş bakmıyorsun anlamıyorum...
türkiye içindeki huzursuzlukları çözmenin tek yolu öldürmek yakıp kesmekse, vay halimize...
leyla zana basiretsiz bir politikacı.... yeni bir hareket oluştursun diye salıverildi hapishaneden; başaramadı. şimdiki gezisinin de çok başarılı olacağı kanaatinde değilim.
.. ama kürt meselesinde artık herşey kontrol dışına çıkıyor. husumet insanlar arasına doğru yayılıyor. pkk nın son dönemlerdeki saldırıları yüzünden oldu bi çok şey... belki bu gezi yararlı olur da silahlar susar.. olay siyaset sahnesinde çözülür.
türkiye'nin kuzay ırakta yapacağı askeri operasyon hiç bir şey çözmez..sadece erteler..... bu şekilde hiç bir biçimde iç barışa doğru yol alamayız..
siz arkadan kadına verip veriştirin. yarın türkiyenin içinde türk-kürt kavgası yaşanırsa vebali şiddete prim verenlerdedir. kürt-türk fark etmez...
bi işte onu olmaya beceremedim, üzgünüm..
Geniş?..hmmm...
Katılırsın veya katılmazsın olur biter..
Ama akılcı davranış için teşekkürler..
Hadi dediğin gibi olsun..
Katılırsın veya katılmazsın olur biter..
Ama akılcı davranış için teşekkürler..
Ben katılmıyorum
ben teşekkür ederim. Günlük haberleri sayende forumda takip ediyorum :D
Ben katılmıyorum
ben teşekkür ederim. Günlük haberleri sayende forumda takip ediyorum :D
hmmm..öyle mi..farkında değilim valla..:uhhm:
ben teşekkür ederim..iyi forumlar..
ALBAY_KAWA 26.04.2006, 00:52 öncelikle haber olup olmadigi beni ililendirmez, bu forumda konu olarak acilmistir, ama bence konu foruma uygun degil, geyik muhabbeti nereye uygunsa oraya acilmali, tastiklenmsis üyeler diye gecen bazi kisiler, sergiledikleri bu gibi görüntülerle, tastigin foruma göre amacina ulasmadigi sadece tastik amcinda ulasigini bir daha görmüs olduk. Üstelik, arkadasin alinti olarak yanilmiyorsam, hürriyet gastesinin buraya aktararak, konuyla ilgili kullandigi belden asagi yorumuda göstermektedirki, arkadasin, sadece yesillik maksatli oldugunu bana göstermektir...
Bir seyide analmak mümkün degil, itler diye bir keliem var ve her hangi bir uyari yok bu konuda, taylan34 denen üye arkadas kendini acaba hangi katmanda görüyorda böyle bir yorum yapabiliyor...
Konuya gelince, heryerde karsit yorumlar okunur, ama hic bütünlesme yok...
Türk silahli kuvetleri girerse kuzey iraka, karsininda pkk dan önce görecegi pesmergler var, kimse unutmamalidirki, saddam hüseyinde oraya cok girmek istedi... Ayrica böyle bir hareket türkiyenin yararina degil, aksine zararinadir, o yüzden bu gecici gerginlik, kisa zamanda son bulacaktir...
Saygilar...
Hüseyin69 26.04.2006, 02:29 zana hanım efendi yine işbaşında , vaybe...sadece gülüyorum daha düne kadar türk pasaportu ile dışara çıkabilen itler
şimdi başımıza buyruk kesiliyorlar.
o itler kelimesi foruma hic uygun olmayan bir kelimedir yahu su foruma benim gibi giriyapmayi ne ögreneceksiniz
ben bu foruma her girdigimde phsiko terapi kontrolunden geciyorum
cokta zor birsey degil kafami avuclarimin arasina alip iki saniye bekliyorum
ama bazi insanlarda bu yetenek malesef gelisme sürecine bile girmemis ben dogal karsiliyorum bu tür forum kirleten kelimeleri nede olsa kelimelerin kendileri degil onlari yazanlarda denge(sizlik)sorunu var
gelelim leyla zana olayina gidecek gitti yada gitmis herneyse
kimimiz avrupada kimimiz türkiyede
kablolar araciligiyla müthis atip tutma yarisinda girmisiz bari ödülün adini da bilsek
neyse leyla zana gitmis iraka leyla zana imkani varsa her yere gitsin ama
para icin dilencilik icin bes kurus fazla alacam diye yüzbinlerin hayatini hice sayanlar gibi gitmesin baris icin gitsin halklarin kültürlerin inanclarin özgürce yerine getirilmesi icin gitsin
bunlarin disinda baska bir amac icin gidiyorsa zaten akp hükümeti hic icerde durmuyor devamli disaridadir
şah_ismail 26.04.2006, 08:58 İsyanla baş etmenin yolu silah olduğu kadar sorunları da çözmeye çalışmaktır.Devletin kalkıp ta pkk veya onun temsilcisi ile masaya oturmasını asla tasvip etmem. Devletin vatandaşına sahip çıkması ve onu kollaması gerektiğine inanırım.
öncelikle haber olup olmadigi beni ililendirmez, bu forumda konu olarak acilmistir, ama bence konu foruma uygun degil, geyik muhabbeti nereye uygunsa oraya acilmali, tastiklenmsis üyeler diye gecen bazi kisiler, sergiledikleri bu gibi görüntülerle, tastigin foruma göre amacina ulasmadigi sadece tastik amcinda ulasigini bir daha görmüs olduk. Üstelik, arkadasin alinti olarak yanilmiyorsam, hürriyet gastesinin buraya aktararak, konuyla ilgili kullandigi belden asagi yorumuda göstermektedirki, arkadasin, sadece yesillik maksatli oldugunu bana göstermektir...
Bir seyide analmak mümkün degil, itler diye bir keliem var ve her hangi bir uyari yok bu konuda, taylan34 denen üye arkadas kendini acaba hangi katmanda görüyorda böyle bir yorum yapabiliyor...
Konuya gelince, heryerde karsit yorumlar okunur, ama hic bütünlesme yok...
Türk silahli kuvetleri girerse kuzey iraka, karsininda pkk dan önce görecegi pesmergler var, kimse unutmamalidirki, saddam hüseyinde oraya cok girmek istedi... Ayrica böyle bir hareket türkiyenin yararina degil, aksine zararinadir, o yüzden bu gecici gerginlik, kisa zamanda son bulacaktir...
Saygilar...
Haberin geyiklik bir kısmı yok, eğer çok fazla ciddiye alıyorsan birilerini eleştirmek yerine konu hakkında yorum yap..
Kimden bahsediyorsan ki -o benim- açıkça ismini ver, böyle kapalı taş atmaardan hoşlanmıyorum..
Saygıda bir kusur ettiğimi de düşünmüyorum?..
Zana bir akraban ise bilemem şayet öyle ise de lafım senin için de geçerlidir..
İtlere, çakallara "aaa Zana hanımcım demek kuzey ıraka gitmişsiniz, ee hayırlısı olsun bakalım şekerim.." diyecek halim yok!
Benim dilim de bu üslubum da bu efendi!..
Beğenmiyorsan okumazsın olur biter..
Prim yapmak adına oynamayın..
Tasdik almamın teke nedeni de 20 msj sınırını aşmaktır, bunu Site sahibi de bilir..
Fakat sana ne gibi bir açıklama gereğim var bunu ben de anlamış değilim.
Bak istemeden bir de snaa saygı gösterdim..
Herkes kendinden sorumludur, siz kendinizi düzeltin, bana örnek olun..
Sevmiyorum böyle muhabbetleri..
Sağolasın sabah sabah iyi gerdin beni..
hadi selametle..
şah_ismail 26.04.2006, 11:05 Türk silahli kuvetleri girerse kuzey iraka, karsininda pkk dan önce görecegi pesmergler var, kimse unutmamalidirki, saddam hüseyinde oraya cok girmek istedi... Ayrica böyle bir hareket türkiyenin yararina degil, aksine zararinadir, o yüzden bu gecici gerginlik, kisa zamanda son bulacaktir...
ne bu tehdit mi? koskoca devlet çarıklı iki peşmergeden mi korkacak? bakın bu tür tehditkar havalara girmeyin.
Ben işte diyince de kızıyorlar..
Hatta çoğu gülüyor bile..
TSKyı küçümsemeyin aa dostlar!
Alıntı için tşk Şah İsmail..
şah_ismail 26.04.2006, 11:08 buraya yazdığınız TSK karşıtı saçma sapan mesajlar yüzündendir ki bu gün Türkiyede birçok insan Aleviyi abdullah öcalanla eşdeğer tutar olmuştur. Bu tür yorumlar hiçbir fayda sağlamayacak aksine devletin kılıcı hep boynunuza bir santim mesafede olacak.
Şimdi ben mesajı anlamadım..
Ne yorum yapacağım bilmiyorum?..
TSK karşıtı olan ben mi oldum :D
Herneyse..
Orduyua,ordumuza güveniyorum..
Yıkılmayacak sağlam kalelerimizden biri..Kimileri dese de kadrolaştı içinde sinsizler var, ABD falan filan fiş mekan..Bir kaç dengesiz yüzünden (EVREN,ÖZKÖK..) bütün orduya mal ettirmem hiç bir eleştiriyi..
şah_ismail 26.04.2006, 11:15 sadece bir genellemedir üzerine alınma.
Bu aralar alınganım mazur görün..
Ben de bıktım kendimden..
iyi forumlar..
ALBAY_KAWA 26.04.2006, 13:38 Haberin geyiklik bir kısmı yok... haberin geyik oldugunu söyleen oldumukine, anlamadiigniz nokta bir burasi...
ikincisi, okul tarihi ve okul edebiyati, sokak mantigi ile birlesince ortaya cikan, manzara yazdigin degersiz cevabinla anlasiliyor...
Ayrica, tarzin , mantiginla mantigin ise, yazinla uyusmuyor, senin ben haksizligin hak oldugu yerde direnmektir felsefesiyle haraket ederim, ve akrabam degil, sana bu yazdigin cevabin icin akrabalik sarti gerekmyior.
sana örnek olmak iicn, önce geyigi yutmak gerekir, üstelik neden gerildiginide anlamdim, gerilebilecek bir sey yok ortada...Saygi konusundada cevap vermek istemiyorum, o senin insaniyetligin...
sah_ismail arkadas okudugun yazidan ne anladin bilmiyorum, ama tehtit olmadigi aciktir...
Acikcasi söyle konusalim, böyle bir hareket, türk devletinin yillardir yaptigi, calismalari bir anda bosa cikarir ve göze alamayacagi akdar büyük bir sorun olur... Ayrica türkiyeyide amerikadan ayirmanin bir anlami yok...Ve türk mantiginida böyle her yerde yansitmanin bir anlami yok diye düsünüyorum ki zaten herkez ne oldugunu biliyor...
Saygilar
colddream 26.04.2006, 14:25 Leyla Zana K.Irak'ta
bak sen çatışmaları engellemek için zemin yoklıyacakmış barzani ve talabanide buna destek verecekmiş ben size arkadan bi destek veririm sonra ne olacagını tahmin bile edemessiniz artık milletin sabrının sınırına dayandı bu olaylar artık bu operasyondan geri dönüş olacagını sanmıyorum...
İzem sakin ol ve sana yakışmamış bence...
şimdi leyla hanımın peşinde koştuğu mevzu başka. ŞUnu demeye getiririyor hanım efendi ( benim için hanım degil ) ''ben türkiyenin doğu bölgesinin sözcüsüyüm'' bunlar birbirlerini öne sürerek bir noktaya gelmeye çalışan insanlar Türkiyenin amerikandan korktuğu YOK bunu açıklıkla belirtmek gerek Türkiye sıkıntılı bir ortamda polemik yaratmamaya dikkat ediyor. Pkk denen gurubunda amacı bölgede etkin bir ortam yaratmak. Bunun zararlarını biliyorlar. Bu guruba destek veren barzani ve talabani sırtlarını amerikaya yasladıklarını sanıyorlar fakat amerika onları kukla niyetinde kullanıyor. Onlarla daha işi bitmedi bitincede kan emen pireler gibi duran bu iki adamı Saddama yaptığı gibi silecek. Türkiyeye pasif oyunlar içinde yer almıyor arkadaşlar ülkemizin en ufak hareketliliğidiger ülkelerce iyi takip ediliyor özellikle askeri hareketliliklerimiz.
saygılarımla...
Haberin geyiklik bir kısmı yok... haberin geyik oldugunu söyleen oldumukine, anlamadiigniz nokta bir burasi...
ikincisi, okul tarihi ve okul edebiyati, sokak mantigi ile birlesince ortaya cikan, manzara yazdigin degersiz cevabinla anlasiliyor...
Ayrica, tarzin , mantiginla mantigin ise, yazinla uyusmuyor, senin ben haksizligin hak oldugu yerde direnmektir felsefesiyle haraket ederim, ve akrabam degil, sana bu yazdigin cevabin icin akrabalik sarti gerekmyior.
sana örnek olmak iicn, önce geyigi yutmak gerekir, üstelik neden gerildiginide anlamdim, gerilebilecek bir sey yok ortada...Saygi konusundada cevap vermek istemiyorum, o senin insaniyetligin...
sah_ismail arkadas okudugun yazidan ne anladin bilmiyorum, ama tehtit olmadigi aciktir...
Acikcasi söyle konusalim, böyle bir hareket, türk devletinin yillardir yaptigi, calismalari bir anda bosa cikarir ve göze alamayacagi akdar büyük bir sorun olur... Ayrica türkiyeyide amerikadan ayirmanin bir anlami yok...Ve türk mantiginida böyle her yerde yansitmanin bir anlami yok diye düsünüyorum ki zaten herkez ne oldugunu biliyor...
Saygilar
tırı vırı tırı vırı..:yamukgul:
selametle..
ALBAY_KAWA 26.04.2006, 16:38 tırı vırı tırı vırı..:yamukgul:
selametle..
kendini cok güzel sekilde tarif ediyorsun, afferin sana, zorlanmiyorum sayende...
sanada hayirli yerli mali haftasi dilerim...
sen de kendini çok güzel ifade ediyorsun sayın albay:p leyla zana kimdir. ha barzani ha o. eee tabi tutuştular şimdi. o kadar insan öldüren pkk lılar ve onların politikadaki temsilcileri şimdi barış mesajları veriyorlar. döndüler bir anda. aa ben hayatımda bu kdar dönek insanlar görmedim. fakat artık boşuna pkk da abd de yolun sonuna geldi.
Haberin geyiklik bir kısmı yok... haberin geyik oldugunu söyleen oldumukine, anlamadiigniz nokta bir burasi...
Saygilar
ha bu arada unutmuşum:senin yazıklarının anlamı şu albayım: eline bir kemal ve gıy gıdı gıy gıy gııy
ALBAY_KAWA 26.04.2006, 18:16 sizin gibi büyük insnalarin önünü tikamaktansa bu konuya cevap yazamamk artik en güzeli, küresel dünyada, karsisindakine kendisi gibi davranan insanalrin yaratmaya calistigi, kendi ic dünyalarinda ve bu dünyalarindaki tek agacin tek kurdu olur, lafini dogrulamaktadir...
Iyi forumlar...
Amerika'da vatandaşa sorsanız Kürtler nerde inanın böyle bir ırkın varlığından bile haberdar değillerdir..Kürt vatandaşlarımız alınmazlar inşallah...Politik anlamda ABD Türkiyeye karşı PKK terörünü iyi kullanmakta..Türkiye artık aklını başına toplamalı..PKK ile mücadelede Türkiye kaydadeğer bir gelişme elde edememiştir. PKK'nın derinliklerine inilmeli..Bu terörizmi besleyenler belli..Ona göre tavrını açıkça ortaya koymalı..ABD'li diplomat bir arkadaşım bana Talabani'nin koca Irak'a ABD tarafından Cumhurtbaşkanı olarak atanması kendi pimini çekmesi anlamına geldiğini söylemişti..Şimdi ne demek istediğini daha iyi anlıyorum..Irak kaosa ve içsavaşa sürükleniyor..Iraklı Araplar zaten Talabaniyi kesinlikle cumhuru olarak kabul etmiyorlar..Bunu yapmış oldukları intihar saldırılarından çok kolay anlayabiliyoruz..
Peki Türkiyenin tavrı ne olmalı bu durumda...Son günlerde bir askeri seferberlik başlatılıp Terörizm(PKK) bitirilmek istenmektedir ama yeterli değildir..PKK nin maddi ve manevi destekçileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hükümlerince yönetimde bulunuyorlar..Kimisi belediye başkanı, kimisi kaymakam, kimisi milletvekili. Peki bu kuşatılmanın Türkiyeye zararı varmıdır? Biraz ince düşünürsek Diyarbakır(Osman Baydemir), Hakkari gibi illerimizin belediye başkanları tam anlamıyla terörist olduklarını tescil etmişlerdir.Askerimize kurşun sıkan teröristlerin cesetlerini devletin ambulansıyla aldırtıp vatan şehidimiz olarak tanıtıyorlar .Leyla Zana ve Hatip Dicle teröristleri ise daha da ileri giderek Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile PKK'Yı denk görmüşlerdir..Aynı masaya oturup anlaşmalarını istemişlerdir..Bu istek gülünç bir istektir..Komik olan şey ise Leyla Zana teröristi devletten milletvekili maaşı almasıdır..Ben bunu öğrenince inanamadım ama gerçekmiş..Artık bu çığırtkanlığa son verilmeli..PKK nın eylemlerini artırdığı yıllarda 85 li yıllarda Tunceli Merkez Tugay Komutanlığında askerdim..PKK halkı askerimize karşı kışkırtmaya ara vermiyordu..Hatta bazı askerlerimize bile dağda operasyondayken güvenemiyorduk.
Artık tüm orduyla birlikte seferber olup Kürdistan denen sözde hayyaller tarihin eski ve kara sayfalarında yerini almalı..
Vatan sevgisiyle dolup taşan tüm Atatürkçü gençlerimize sesleniyorum..Vatanınıza sahip çıkın..Atamızın ilke ve inkilaplarından asla taviz vermeyin..
Amerika'da vatandaşa sorsanız Kürtler nerde inanın böyle bir ırkın varlığından bile haberdar değillerdir..Kürt vatandaşlarımız alınmazlar inşallah...Politik anlamda ABD Türkiyeye akrşı PKK terörünü iyi kullanmakta..Türkiye artık aklını başına toplamalı..PKK ile mücadelede Türkiye kaydadeğer bir gelişme elde edememiştir. PKK'nın derinliklerine inilmeli..Bu teröriszmi beselyenler belli..Ona göre tavrını açıkça ortaya koymalı..ABD'li diplomat bir arkadaşım bana Talabani'nin koca Irak'a ABD tarafından Cumhurtbaşkanı olaraka ataması kendi pimini çekemsi anlamına geldiğini söylemişti..Şimdi ne demek istediğini daha iyi anlıyorum..Irak kaosa ve içsavaşa sürükleniyor..Iraklı Araplar zaten Talabaniyi kesinlikle cumhuru olarak kabul etmiyor..Bunu yapmış oldujkları intihar saldırılarından çok kolay anlayabiliyoruz..
Peki Türkiyenin tavrı ne olmalı bu durumda...Son günlerde bir askeri seferberlik başlatılıp Terörzm(PKK) bitirilmek istenmektedir ama yeterli değildir..PKK nin maddi ve manevi destekçileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hükümlerince yönetimde bulunuyorlar..Kimisi belediye başkanı, kimisi kaymakam, kimisi milletvekili. Peki bu kuşatılmanın Türkiyeye zararı varmıdır? Biraz ince düşünürsek Diyarbakır(Osman Baydemir), Hakkari gibi illerimizin belediye başkanları tam anlamıyla terörist olduklarını tescil etmişlerdir.Askerimize kurşun sıkan terörsitlerin cesetlerini devletin ambulansıyal aldırtıp vatan şehidimiz olarak .Leyla Zana ve Hatip Dicle teröristleri ise daha da ileri giderek Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile PKK'Yı denk görmüşlerdir..Aynı masaya oturup anlaşmalarını istemişlerdir..Bu istek gülünç bir istektir..Komik olan şey ise Leyla Zana teröristi devletten milletvekil maaşı almasıdır..Ben bunu öğrenince inanamadım ama gerçekmiş..Artık bu çığırtkanlığa son verilmeli..PKK nın eylemlerini artırdığı yıllarda 85 li yıllarda Tunceli Merkez Tugay Komutanşığında askerdim..PKK halkı askerimize karşı kışkırtmaya ara vermiyordu..Hatta bazı askerlerimize bile dağda operasyondayken güvenemiyorduk.
Artık tüm orduyla birlikte seferber olup Kürdistan denen sözde hayyaller tarihin eski ve kara sayfalarında yerini almalı..
Vatan sevgisiyle dolup taşan tüm Atatürkçü gençlerimize sesleniyorum..Vatanınıza sahip çıkın..Atamızın ilke ve inkilaplarından asla taviz vermeyin..
:36_1_55: :36_1_55: :36_1_55: yorum yapmasam..
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=37807,10,110
Yazarlar / Hüsnü Mahalli
Zana arabulucu mu?
Güneydoğu'da ve Irak sınırı boyunca yığnak ve operasyonlar devam ederken DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın Erbil'e gidişi ilgi ile izleniyor. Kürt kaynakları Irak Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti ile Erbil'e giden Zana'nın hükümet ile PKK yöneticileri arasında bir arabuluculuğa soyunmuş olabileceğinden söz ediyor.
Bu kaynaklara göre; Erbil ya da Süleymaniye'de PKK yöneticileri ile bir araya gelmesi beklenen Zana'nın PKK yöneticilerinden silahlı eylemlere derhal son vermelerini ve kalıcı bir ateşkesi ilan etmelerini isteyecek.
Başbakan Erdoğan'ın 'Silahları bıraksınlar konuşalım' sözlerini hatırlatan kaynaklar Zana'nın AB'nin de destekleyeceği bir çözüm paketini Erdoğan hükümetine sunacağını ve PKK yöneticilerinden onay alması durumunda Erdoğan ile bir araya gelmeye çalışacağını söylüyor.
Aynı Kürt kaynaklar, hükümetin de Zana'nın bu misyonuna sıcak baktığını ve bununla ilgili olarak Irak'taki Kürt liderlerle temas halinde olabileceğini belirtiyor. Aynı kaynaklar Iraklı Kürt liderlerin de Kuzey Irak'taki PKK varlığından rahatsız olmaya başladıklarını ve onlardan siyasi bir formül ile kurtulmak istediklerini söylüyor.
Nitekim Irak Dışişleri Bakanlığı Ankara'ya resmi bir nota vermesine karşın Iraklı Kürt liderler bu notada sözü edilen 'Türk ordusu Irak topraklarına giriyor' suçlamalarına bildik sert tepkilerini sergilemiyor.
Yoğun operasyonların zamanlamasına da dikkat çeken Kürt kaynaklar Türk hükümetinin ABD'den umut kestiğini dolayısıyla PKK sorununu farklı yöntemlerle çözmeye çalıştığını ve bu çerçevede her yola başvurduğunu belirtiyor.
.........................................
daha kolay ulaşılması için makaleyi buraya kopyaladım.
ali ekber
şah_ismail 27.04.2006, 11:15 Artık tüm orduyla birlikte seferber olup Kürdistan denen sözde hayyaller tarihin eski ve kara sayfalarında yerini almalı..
çok güzel bir yorum.
sizin gibi büyük insnalarin önünü tikamaktansa bu konuya cevap yazamamk artik en güzeli, küresel dünyada, karsisindakine kendisi gibi davranan insanalrin yaratmaya calistigi, kendi ic dünyalarinda ve bu dünyalarindaki tek agacin tek kurdu olur, lafini dogrulamaktadir...
Iyi forumlar...
ben de senden bunu beklerdim albayım. zaten istesen de bişey yazamazsın. tıkanınca, kapasiten yetmeyince ancak bunu yapabilirsin. hemen tavır değiştirisin. tıpkı ABD nin kürtleri gibi:p
ALBAY_KAWA 27.04.2006, 13:11 ben de senden bunu beklerdim albayım. zaten istesen de bişey yazamazsın. tıkanınca, kapasiten yetmeyince ancak bunu yapabilirsin. hemen tavır değiştirisin. tıpkı ABD nin kürtleri gibi:p
senin terbiyesizce, cevabina karsilik, tikanikliksa evet terbiyesizlige karsi tikaniyorum...
Serkan_Devrim 27.04.2006, 13:37 ben de senden bunu beklerdim albayım. zaten istesen de bişey yazamazsın. tıkanınca, kapasiten yetmeyince ancak bunu yapabilirsin. hemen tavır değiştirisin. tıpkı ABD nin kürtleri gibi:pher fırsatta olur olmaz yerde kürt sataşmalartını bırakın. bu forumda her türlü ırkçılık yasaktır.
Hatta bazı askerlerimize bile dağda operasyondayken güvenemiyorduk.
Izem seni anlayamadim.Bunlari mi alkisliyorsun?:p
Isinize gelince kirmizi pasaportlar verip devlet töreniyle karsilarsiniz.Isinize gelmeyince tukaka.
Burayi tarihin karanlik sayfasina gömdükten sonra sirada hangi memleket var?
Izem seni anlayamadim.Bunlari mi alkisliyorsun?:p
Isinize gelince kirmizi pasaportlar verip devlet töreniyle karsilarsiniz.Isinize gelmeyince tukaka.
Burayi tarihin karanlik sayfasina gömdükten sonra sirada hangi memleket var?
Sayın Metink
Bakın yanlış yapıyorsunuz..Yada anlatmak istediğinizi ifade edemi
yorsunuz..
Bu tavrınız Pkk'ya detek niteliğinmdedir..Biz Ulu önder Atatürkün misaki milli sınırıları dahilinde kurmuş olduğu sınırlarda Kürdistan hayllerinin tarihin kara sayflarında yerini alması gerektiğini söylüyoruz.PKK ve sözde Kürdistan artık tarihe gömnülmeli..Türkiye sınırları içinde böyle bir yapılaşma olamaz..Bu kabul edilinemez..
Artık Atatürkün gençliğe hitabesi vuku bulmuştur..
Atamız devlet yönbetimidne olanların hiyanet içinde olabiliceklerini söylemiştir..Bugunki durum bunu açık açık göstermektedir..
Türkiye Cumhuriyetinin ekmeğini yiyen her ay sonu maaşını çeken bu sözde vatan sever PKKlılar (Osman Baydemir, Leyla Zana, HAtip dicle) Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü parçalamak için devletimizin meşruluğuna dinamit koymuşlardır..Leyla Zana denen terörizm yandaşı milletvekili maaşı alarak Anayasa Kurallarını göz göre göre ihlal ederek Türkiye Cumhuriyetine karşı tavır almıştır..Kuzey Irak dağlarından peşmergelerel Türk ordusunun dişini saymaya kalkışan BArzani ve Talabani denen lafazanlar en iyi cevabını Türk mordusundan alıcaklardır..
Hem insan hakları diyeceksin hem eşitlik diyeceksin PKK'nın terörist eylemleriini destekleyeceksin masumların canını alıcaksın..Yok öyle yağma. Tükriye cumhuriyeti bedavadan kendilğinden kurulmuş bir devlet değildir..Milyonlarrca şehid verdik kurduk Türkiye Cumhuriyetini..
Sayın Metin bilmem anlatabildim mi?
Sayın Metink
Bakın yanlış yapıyorsunuz..Yada anlatmak istediğinizi ifade edemi
yorsunuz..
Türk ordusunun dişini saymaya kalkışan BArzani ve Talabani denen lafazanlar en iyi cevabını Türk mordusundan alıcaklardır..
Sayın Metin bilmem anlatbaildim mi?
Bence siz anlama zorlugu cekiyorsunuz.
Tuncelide askerlik yaptiginizi ve bazi asker arkadaslariniza güvenmediginizi söyleyen sizsiniz.
Barzaniye ye kirmizi pasaport verende T.C. Devleti.
Ben insan öldüren her zihniyete karsiyim.Teröre karsi cikan bir insanim.Kim olursa olsun.Kim yaparsa yapsin.
Benim sorum baska:
Talabani ve Barzani Türkiye ye neden getirildiler ve neden TC pasaportu verildiler?
Simdi neden kötü oldular?
Yoksa isleri mi bitti?
ALBAY_KAWA 27.04.2006, 18:53 Bence siz anlama zorlugu cekiyorsunuz.
Tuncelide askerlik yaptiginizi ve bazi asker arkadaslariniza güvenmediginizi söyleyen sizsiniz.
Barzaniye ye kirmizi pasaport verende T.C. Devleti.
Ben insan öldüren her zihniyete karsiyim.Teröre karsi cikan bir insanim.Kim olursa olsun.Kim yaparsa yapsin.
Benim sorum baska:
Talabani ve Barzani Türkiye ye neden getirildiler ve neden TC pasaportu verildiler?
Simdi neden kötü oldular?
Yoksa isleri mi bitti?
bra, herkez, kendi bildiginin dogru oldugunu 100 % savunur, tartismaya ve ögrenmeye kapali oldugunu gösteriri bu duurmda, karsi bir kelime söylendiginde , bulur bulustururlar...
Kac ksii bu forumda, yada kac isnan vardir, türkiyede yada baska biryerde insanlar ölsün, kimse istemez, isteyenlerin isleri budur, nasil gelirse öyle davranirlar...
Haci arkadas, askerligini tuncelide yaptigini ve bazi arkadasalrina güvenmediigni söylüyor, ama nedenlerine girmemis fazla, bir kacyil gerisine gidersek cok sey yazilir buraya, ama ya vatan haini yada terörist ilan ederler, yada ajan...
Saygilar...
senin terbiyesizce, cevabina karsilik, tikanikliksa evet terbiyesizlige karsi tikaniyorum... ben se tikanmıyorum senin çok bilmiş edalarına karşı. bu da bir çeşit terbiyeszliktir unutma. tıpkı dmokrasiyi kullandığınız gibi nexaket kuralarını da kullanıyorsunuz senin tıkanmanın gerçek sebebi ise ceap vermeme isteğin değil, saf tıkanıklığındır. ve ben de senin saf tıkanıklığının eleştirisini yapıyorum:p
bra, herkez, kendi bildiginin dogru oldugunu 100 % savunur, tartismaya ve ögrenmeye kapali oldugunu gösteriri bu duurmda, karsi bir kelime söylendiginde , bulur bulustururlar...
Kac ksii bu forumda, yada kac isnan vardir, türkiyede yada baska biryerde insanlar ölsün, kimse istemez, isteyenlerin isleri budur, nasil gelirse öyle davranirlar...
Haci arkadas, askerligini tuncelide yaptigini ve bazi arkadasalrina güvenmediigni söylüyor, ama nedenlerine girmemis fazla, bir kacyil gerisine gidersek cok sey yazilir buraya, ama ya vatan haini yada terörist ilan ederler, yada ajan...
Saygilar... bu sözcükler tam sizi anlatmış
ALBAY_KAWA 28.04.2006, 00:34 tabi tikanmassin, ben dada tartisma iceriisnde, ayni nakarati söyleyen popcularin aksina, konusan bir türk görmedim...
zaten saf kangala kafa tutulmaz birde, saf irkcilik yapanla konusulmaz, o yüzden bundan sonra bu konuda muhattabim degilsin...
ha ha saf ırkçılıkmış kendinden bahsediyorsun heralde:p nickinden belli sözde albay kawa. o ne biçim isim öyle yenir mi:p
Açıyorum sayfayı..
Okuyayım diyoruma acaba üyeler ne konuda ne tartışmış diye..
Ama yine ikili tartışma..
Yeyin birbirinizi yeyin..
Ama arada konu başlığı hakkında tartışmayı unutmayın emi?..
Ama yine ikili tartışma..
Yeyin birbirinizi yeyin...
Ya birileri özellikle bunu istiyorsa burada.Bunu özellikle yapiyorsa...
Gladyatörler de var nasil olsa...
Onlar birbirini yesinler birileri de onlara puan versin.
Degil mi?
Yemezler...:p :sas :p
Onlar yer ben yemem... :höng :p :sook
Şideti red eden tüm girişimlere önyargılı bakmaktan uzaklaşalım.
|
|