Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Kuzey Irak'a Müdahale Eder mi?

Oli
25.04.2006, 18:55
Bugünlerde bir curcuna bir hareketlilik neler oluyor sizce.

Lamekan
25.04.2006, 19:02
Amerikanın emri, izni, onayı olmadan nasıl müdahale edecekki. amerikanın kürtlerle işi bittiyse ve bizimkilere alın bunlar sizndir dediyse müdahale edebilir ancak....

Serkan_Devrim
25.04.2006, 19:04
anketi pek sağlıklı bulmadım. mesela edemez şıkkı ile etmeyecek farklıdır. edemez şıkkı buna gücü yetmez gibi bir anlam veriyor. üçüncü şıkkı hiç anlamadım. ABD bugüne kadar girdiği hangi yerden çekildi?

kaldı ki ABD girebilecek mi?

Oli
25.04.2006, 19:07
anketi pek sağlıklı bulmadım. mesela edemez şıkkı ile etmeyecek farklıdır. edemez şıkkı buna gücü yetmez gibi bir anlam veriyor. üçüncü şıkkı hiç anlamadım. ABD bugüne kadar girdiği hangi yerden çekildi?

haaa! haklısın... etmeyecek şıkkınıda eklesen... yetkin var ne de olsa:komik
çekilecez diyorlar ondan yazdım üçü... çünkü şu anda girsek karşımızdaki güç ABD oluyor.

colddream
25.04.2006, 19:14
sınırdaki birikme birtek bizim ülkemizce yapılmadığına dikkat edin iranda aynı düşünceyi öne sürerek türkiye sınırına asker yerleştirmekte burda çok ince noktalar vardır iki ülkeninde siyasi tartışmalar yaptığı ortamda askeri hareketliligin nedenleri başka olmalıdır eger türk ordusu kararğah kurarak hareket ediyor ise ileriye yönelik oluşumun habercisidir. Bu oluşum ırak için mi yoksa iran için mi ? PKK sadece işin başlama noktası gibi geliyor bana. Müdahele etme konusunda eder derim Çünki daha öncede etmişti.

saygılarımla...

Oli
25.04.2006, 19:24

düzeltin kardeşim oy kullansana, neyi sağlıksız be:uhhm:

ABD zaten girmiş dağıtmış daha nereye giriyo be tertip:yamukgul:

ya beceremedim deyip gidecek veya tamam yönetimi kurdum diyecek gidecek. ya da üçe bölecek.. her hâlukarda türkiye müdahale edebilir.

Serkan_Devrim
25.04.2006, 19:32
düzeltin kardeşim oy kullansana, neyi sağlıksız be:uhhm:

ABD zaten girmiş dağıtmış daha nereye giriyo be tertip:yamukgul:

ya beceremedim deyip gidecek veya tamam yönetimi kurdum diyecek gidecek. ya da üçe bölecek.. her hâlukarda türkiye müdahale edebilir.Türkiyenin Irak'a müdahalesini meclis ve halk ancak kuzey Irakta bir kürdistan devleti durumunda onaylar. ancak bu şuanda söz konusu değil. gerçi ABD bunu istiyor. orta doğuda İsrail'e yardımcı ne türklerle nede araplarla anlaşamayan bir kürdistan kafasında var. ama durum o kadar basit değil. bu sebeple şimdilik bir müdahale beklemiyorum.

canugur
29.04.2006, 17:57
Ben de etmez diyorum;zira Türkiye bogazina dek borclu, IMF ye de tam paca yakalanmis durumda.
Borclu ülkelerin bagimsiz hareket etmelerini düsünmek, devrim sorununu, köklü degisiklikleri gündeme getirir ki, böyle bir görünüm yok.

Ancak ABD ve AB ve onlarla isbirligi icindeki Türk sermayesi, yeni ortadogu pazari icin tasfiye etmeye soyunduklari din feodalizmini yikamk icin kürtleri de kullnmak kaydi ile bir cikis aramaktalar.
Kimse türk-kürt-arap kara kafasi asigi degildir.
Sermaye konusur.
ABD; Türkmen-Musul sorununda Türkiyeye verecegi federe garantörlük tavizi karsiliginda rahatlikla üslenebilecegi kuzey irak kürdistanini da kurdurup, bun karsi, iran´i provake ederek Türk ordusu ile catistirma ihtimali bence büyüktür. Aksi halde 3-5 bin pkk li icin, 200 bin asker göndermek, anlamsiz geliyor bana.
ABD 200 bin asker ile bir devleti ele gecirdi? Benzer techizat Türk ordusunda da vardir.

saygilar

murat_ank20
29.04.2006, 18:29
Başımızdakiler ABD yalakası olmuşlar illaki gireceğiz ...

roro
29.04.2006, 18:35
Abd nin zini olmadan türkiye nin kuzey ıraka' a bir müdahale etme söz konusu olamaz.Abd nin de bu tavrı nettir.Van savcısının kara kavuetleri komutanı Yaşar Büyükanıt hakındaki iddianemenin gündemden düşürülmesi için yapılmış bir manevradır.Kuzey Irak a bir müdahele yok.asıl Operasyon yurt içinde yapılıyor.(olagan bahar operasyonları):bu Kuzey ırak daki askeri yığınak durumu da Genek kurmay başkanı seçimlerine kadar devam eder.Güney cephede değişen bir şey yok.

murat_ank20
29.04.2006, 18:38
Bence IRAQ a gireceğiz kaçınılmaz gerçek ABD nin köpekliğini yapıyor devletimiz Ahmet Necdet Sezer olmasa ülkemiz mahvolmuştu şimdi ... Ülke içinde nereye müdahale ediliyor ? terör yandaşlarının talanına bile müdahale edemeyen bi hükümetimiz var !