Orijinalini görmek için tıklayınız : komünizm ve kapitalizim
munzur_hozat 21.07.2005, 19:05 Komünist ekonomi: Tamamen kapalı bir ekonomik sistemdir. Fazlasıyla sakat ve çağ dışıdır. Bu sistem çok kısa bir süre sonra “gariban halk” ve “zengin tabaka” şeklinde doğal bir ayrım yaratacaktır. Halkın Devlet’e köleleştirilmesi bir başka doğal sonuçtur. Devlet tabakası güçlendikçe halk yerin dibine girecektir. Sölendiği gibi yapılması tam bir Ütopya’dır. Bu yüzden uygulandığı hiçbir ülke bu sistemi halk lehine çalıştırılamamıştır.
Kapitalist ekonomi: Kar amaçlı olan ve zengin fakir tabakayı yine oluşturan zararlı bir ekonomik sistemdir. Türkiye Kapitalist ekonomide değildir ama sistemi bozuktur. Kapitalist ekonominin gerçekten uygulandığı iki Ülke vardır. ABD ve İngiltere.
Doğru ekonomik sistem ne Kapitalist ne de Komünistliktir.
Yapılması gereken temel kurumlarım Devlet tarafından oluşturulması, küçük ve yan faliyetlerin düzgün bir denetimle Özel sektöre verilmesidir.
Örneğin: Eğitim, İletişim, sağlık, Yargı ve Yurt savunması tamamen Devlet eliyle yürütülmelidir. Bunların arasına ufak tefek şeyler eklenebilir.
Bunların dışındaki küçük, Devlete ağırlık ve hantallık veren kurumlar düzgün bir Devlet denetimiyle Özel sektör tarafından yürütülmelidir. Yoksa devlete büyük gider listesi çıkaracaktır.
Düzgün sistem budur. Türkiye’nin yaptığı yanlış faaliyetler vardır. Özellikle iletişim, eğitim ve sağlık açısından büyük eksiklerimiz vardır. Bunlar yukarıda ki gibi düzeltilmelidir.
Sonra Komünizm saçmalığı sadece bir Ekonomik sistem değildir. Her türlü değer yargımızı zedeleyici yok edici bir ideolojidir.
http://www.turkdunyasi.org/ilanlar/21.jpg
komünizmle insan yaşamını da tehlikeye atılmakta.İnsanlar canileşmekte duygu inanç kalmamakta.
kafir.billah 21.07.2005, 19:10 Komünist ekonomi: Tamamen kapalı bir ekonomik sistemdir. Fazlasıyla sakat ve çağ dışıdır. Bu sistem çok kısa bir süre sonra “gariban halk” ve “zengin tabaka” şeklinde doğal bir ayrım yaratacaktır. Halkın Devlet’e köleleştirilmesi bir başka doğal sonuçtur. Devlet tabakası güçlendikçe halk yerin dibine girecektir. Sölendiği gibi yapılması tam bir Ütopya’dır. Bu yüzden uygulandığı hiçbir ülke bu sistemi halk lehine çalıştırılamamıştır.
Kapitalist ekonomi: Kar amaçlı olan ve zengin fakir tabakayı yine oluşturan zararlı bir ekonomik sistemdir. Türkiye Kapitalist ekonomide değildir ama sistemi bozuktur. Kapitalist ekonominin gerçekten uygulandığı iki Ülke vardır. ABD ve İngiltere.
Doğru ekonomik sistem ne Kapitalist ne de Komünistliktir.
Yapılması gereken temel kurumlarım Devlet tarafından oluşturulması, küçük ve yan faliyetlerin düzgün bir denetimle Özel sektöre verilmesidir.
Örneğin: Eğitim, İletişim, sağlık, Yargı ve Yurt savunması tamamen Devlet eliyle yürütülmelidir. Bunların arasına ufak tefek şeyler eklenebilir.
Bunların dışındaki küçük, Devlete ağırlık ve hantallık veren kurumlar düzgün bir Devlet denetimiyle Özel sektör tarafından yürütülmelidir. Yoksa devlete büyük gider listesi çıkaracaktır.
Düzgün sistem budur. Türkiye’nin yaptığı yanlış faaliyetler vardır. Özellikle iletişim, eğitim ve sağlık açısından büyük eksiklerimiz vardır. Bunlar yukarıda ki gibi düzeltilmelidir.
Sonra Komünizm saçmalığı sadece bir Ekonomik sistem değildir. Her türlü değer yargımızı zedeleyici yok edici bir ideolojidir.
Yaptığın yoruma katılmamak mümkün değil.Tebrik ederim.Aynen altına imzamı atıyorum.
munzur_hozat 21.07.2005, 19:15 çok sağol nakafir billah savunduklarımı korkmadan yazıyorum.Burada üstü kapalı bir şeyler sölemiyorum
(not: na arapçada ektir. )
DiyaR_02 21.07.2005, 20:49 Dunyada En Iyi Saglik Egitimi Hangi Ulkede Verilir Sen Bilirmisin kuba'da
munzur_hozat 21.07.2005, 20:57 Dunyada En Iyi Saglik Egitimi Hangi Ulkede Verilir Sen Bilirmisin kuba'da
EVET bir SSCB de bir küba da vardı. SSCB hakka tecelli etti sıra kübada.
DiyaR_02 21.07.2005, 21:15 sana kalsa zaten dünyayi türk yapmaya kalkisirsin
ErdalNET 21.07.2005, 21:18 Peygamper gelmeyen tek millet türklerdir. Demek ki Allah peygamber göndermeye gerek duymamış. Bu sizi yola getirir belki.
DiyaR_02 21.07.2005, 21:29 seni uyaririm böyle konusma ne demek gerek duymamis senmi bileceksin bunlari???????????????????????? Allah'in ne bildigini senmi bileceksin tövbe tövbeee
DiyaR_02 21.07.2005, 21:30 seni uyaririm böyle konusma ne demek gerek duymamis senmi bileceksin bunlari???????????????????????? Allah'in ne bildigini senmi bileceksin tövbe tövbeee
ErdalNET 21.07.2005, 21:50 Herşey ortada
DiyaR_02 21.07.2005, 21:52 sen onumu baz alarak söylüyorsun kardes ona bakarsan kürdlerede isveclilere almanlarada peygamber gelmemis böyle sacmalik olmaz. ofsayt!
munzur_hozat 21.07.2005, 22:00 bence kürtler tarih sahnesine şu son yüzyılda yanlış bir çok çıkış yaptı.Düzeltmek yüz yıllar alır.Benim sorunum kürtlerle değil kürtlükle.
ErdalNET 21.07.2005, 22:01 Kürtlerin bir tarihi olduğunu duymadım ki sana onlar için açıklama yapayım. Tarihin birinde ortaya çıkmışlar işte.
DiyaR_02 21.07.2005, 22:29 sizin sorununuz kendinizle baskada birsey yok. tarihin birisinde herkes cikmistir sizler gökten düsmediniz??bu sekil yaklasimlari abes kabul ediyorum seviyenizi duzeltin
Bence bu forumda ırkçı ve sağcı propoganda yapmak için bulunan arkadaşlar var. Artık bazı yorumlarını, kinlerini ciddiye almamak zorunda kaldım. Komünizm yazmayı bilmeden komünizm hakkında yorum bile yapılıyor.
Komünist ekonomi: Tamamen kapalı bir ekonomik sistemdir. Fazlasıyla sakat ve çağ dışıdır. Bu sistem çok kısa bir süre sonra “gariban halk” ve “zengin tabaka” şeklinde doğal bir ayrım yaratacaktır. Halkın Devlet’e köleleştirilmesi bir başka doğal sonuçtur. Devlet tabakası güçlendikçe halk yerin dibine girecektir. Sölendiği gibi yapılması tam bir Ütopya’dır. Bu yüzden uygulandığı hiçbir ülke bu sistemi halk lehine çalıştırılamamıştır.
Sayın Munzur_Hozat bilmeden yorum yapmama konusunda sizi sürekli dostça uyarıyorum. Komünizmin uygulandığı hiçbir ülke falan diyorsun. Komünizm herhangi bir ülkede uygulanamaz. Ülke varsa komünizm olmaz. Bilmiyorsun ki. Zengin fakir de demişsin. Komünizm sınıfsız ve devletsiz toplum demektir. Bütün üretim araçlarının toplumca ortak paylaşımda bulunduğu, ekonomik sınıfların ortadan kalktığı ve devlet aygıtının olmadığı bir toplum düzeni. Ve bugüne kadar uygulanamamıştır. Ben diğer konularda yaptığınız ve ırk ayrımını körükleyen yorumların da yardımıyla amacınızın bilgi paylaşımı değil sağcı propoganda yapmak olduğuna inanmaya başladım. Yani hiç bilmediğiniz birşeye bu kadar düşmanlığı ancak art niyetle açıklayabilirim.
Sosyalizm ve komünizme olan bu kini de ancak Alevi halkın bu iki dünya görüşüne oldukça rağbet etmesi ve değer vermesine olan hırsla açıklayabiliyorum.
DiyaR_02 22.07.2005, 10:07 sana aynen katiliyorum ccgunal
bilgisizlik, önyargili davranmak insanligin en kötüsüdür.
munzur_hozat 22.07.2005, 11:51 arkadaşlar yorumlarınız ve iyi veya kötü tenkidleriniz için sağolun daha yapıcı olursanız her şey daha güzel olacak.
Komünizmin izleri hakkında fotoğraflar var onlar komünizmi daha iyi anlatıyor onları da fırsat bulursam koyacağım.
DiyaR_02 22.07.2005, 12:29 herkesin düsüncesi kendine göre dogrudur. sen bir defa onlari kendine göre dogru kabul ediyorsun biraz daha acik görüslü olursan yanlis düsüncelerin kalmayacagina eminim. cunku yanlis yorum yapiyorsun... vahsi kapitalizmin dislilerinden olmak icin can atiyorsun sanirim. o carklar elbet birgün kirilacaktir.
munzur_hozat 22.07.2005, 12:39 yooo ben kapitalizmi de istemiyorum ben ataturkçü bir sosyal demokratım o kadar.
yooo ben kapitalizmi de istemiyorum ben ataturkçü bir sosyal demokratım o kadar.
İstediğiniz şey olabilirsiniz. Ama bu size bilmediğiniz şeyler hakkında suçlamalar ve hakaretler etme hakkı vermez. Hem devletin varlığını reddeden komünizmde "devletin güçlenmesi"nden veya "devletin insanları köleleştirmesi"nden bahsediyor, hem de bu alakasız ve bilgisiz yorumunuz sonucunda bir felsefeyi çağdışı ilan ediyorsunuz. Herşey tartışılabilir. İsteyen istediğini savunabilir. Ama birşeyi bilmeden, tanımından bile haberdar olmadan saldırgan kelimeler kullanarak yapılan şeye tartışma denmez, dense dense "bilgisizce önyargılı saldırı" denebilir.
munzur_hozat 22.07.2005, 14:04 anlıyorum komünizmi savunmamak yada kötü yönde eleştirmek bilgisizlik oluyor.
anlıyorum komünizmi savunmamak yada kötü yönde eleştirmek bilgisizlik oluyor.
Hayır efendim. Komünizmin tanımını bilmeden eleştirmek ve "çağ dışı", "sakat" gibi aşağılayıcı terimler kullanmak bilgisizlik oluyor. Komünizmin tanımını yaptım size. Komünizm'de devletin olamayacağını da söyledim. İşte sizin komünizme "devletin insanları köleleştirmesi" diye nitelendirmeniz bilgisizlik oluyor bu durumda. En ufak bir araştırma, birkaç kitap okuma bile komünizmde devletin olmadığını öğretebilirdi oysa ki size. Siz sosyalizmle, komünizmi harmanlamış; kulaktan dolma bilgilerle çeşitli suçlamalar yöneltmeye kalkmışsınız.
munzur_hozat 22.07.2005, 14:28 siz şeriatçı olabilirmisiniz şuan, hayır değilmi bende işte komünist olamam ve onu savunmam akıl alır birşey olmaz.
siz şeriatçı olabilirmisiniz şuan, hayır değilmi bende işte komünist olamam ve onu savunmam akıl alır birşey olmaz.
Efendim sizden savunmanızı isteyen yok. İsteyen istediği şeyi savunabilir. Ben sizin tanımını bile bilmeden suçlamanızdan bahsediyorum. Konuyu saptırmayalım.
munzur_hozat 22.07.2005, 14:50 Sen komünistsin ben anti kominist olay bitmiştir.
Sen komünistsin ben anti kominist olay bitmiştir.
:) Bilmediğiniz bişeyin antisi olabilirsiniz tabi. Bu ne önyargıdır, bu ne bağnazlıktır? Tartışma hoşuna gitmeyince "sen şucusun, ben bucuyum olay bitmiştir" de sıyrıl. Türkiye'de en çok sosyalist, komünist Aleviler arasından çıkmıştır. Ama komünizmi bilmeden anti-komünist olanı ilk defa görüyorum. Ama bu forum benim için oldukça faydalı. Aleviler arasından ırkçı çıktığını da bu forumda görmüş oldum.
munzur_hozat 22.07.2005, 15:18 Bana bak, ben anti komünistim bumu sen mi beliryeceksin.Anti sosyalistim.anti metaryalistim. Böyle alevilerin olduğunu göstermek için çabalıyorum yani aleviler komünisttir, inançsızdır gibi yakıştırmalardan sizin gibiler sayesinde kurtulamayız.
Bana bak, ben anti komünistim bumu sen mi beliryeceksin.Anti sosyalistim.anti metaryalistim. Böyle alevilerin olduğunu göstermek için çabalıyorum yani aleviler komünisttir, inançsızdır gibi yakıştırmalardan sizin gibiler sayesinde kurtulamayız.
Komünizm=inançsızlık mı ki, "Aleviler komünisttir" yakıştırması sizi rahatsız ediyor? Hem ayrıca bilmediğiniz birşeyi insanların savunması sizin için nasıl sıkıntı oluyor? Ayrıca bana öyle "bana bak" falan cinsinden laubali konuşmalar yapmayın lütfen. Laubalilik sevmem.
Türkiye'de en çok sosyalist ve komünistin Aleviler arasından çıkması gayet normal bir durumdur. Sol, sosyalist partileri genelde Aleviler oluşturur. Ayrıca birçok sosyalist sanatçı da Alevidir. Grup Yorum, Ferhat Tunç, Mahsuni, Ali Asker, Hasret Gültekin bunların hepsi Alevidir. Neden Alevilerin sosyalist olması sizi rahatsız ediyor ki? Bu gayet normal. Ayrıca neden bilmediğiniz birşeyden rahatsız oluyorsunuz?
DiyaR_02 22.07.2005, 17:21 kapitalizm: sermaye sahiplerinin yonetime egemen oldugu (bkz: somuru) uzerine kurulu duzendir.
bu sistem karşısında toplum çirkinleşir kötüleşir, batmayada mahkumdur. bunun savunuculugu olmaz yanlistir!!!
munzur_hozat 22.07.2005, 17:34 kapitalizmi savunan kim ya ben sosyal demokrasiyi savunuyorum.
kapitalizmi savunan kim ya ben sosyal demokrasiyi savunuyorum.
Sosyal demokrasi diye bir ekonomik düzen mi buldun? Sosyal demokrasi bir siyasi tercihtir. Lenin'in partisinin adı Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi'dir. Bilgiye dayalı konuşalım.
munzur_hozat 22.07.2005, 17:48 lenini de marksıda hepsi hesap veriyor Allaha şimdi.O dönemden sadece Atatürk bir lider olarak çıktı.Onlar fasa fiso.
lenini de marksıda hepsi hesap veriyor Allaha şimdi.O dönemden sadece Atatürk bir lider olarak çıktı.Onlar fasa fiso.
Anladım. Konuyu çok güzel tarihi bir süzgeçten geçirip bilimsel tezlerle desteklemişsin. Bravo.
munzur_hozat 22.07.2005, 17:55 sağol, sen o zaman bir başlık aç komünizmi kendi dilinle güselce anlat o zaman derim bu böyle şu şöyle.Ben Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetinden memnunum.Alternatife gerek yok.
sağol, sen o zaman bir başlık aç komünizmi kendi dilinle güselce anlat o zaman derim bu böyle şu şöyle.Ben Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetinden memnunum.Alternatife gerek yok.
Tabi. Memnuniyetle açarım vakit olduğu zaman. Keşke sen böylesine eleştirmeden önce hakkında daha çok fikir sahibi olsaydın yardımcı olurdum. Sen de böyle zor durumda kalmazdın. Vakit olunca açarım öyle bir başlık.
munzur_hozat 22.07.2005, 18:00 Yoo ben zor durumda kalmadım ülke çöktürme ustası komünizmi nasıl övebiliridim ki hı söyleyin.
Yoo ben zor durumda kalmadım ülke çöktürme ustası komünizmi nasıl övebiliridim ki hı söyleyin.
Yok yani. Komünizmde devlet olmamasına rağmen "Komünist düzende devlet insanları köleleştirir" gibisinden ifadeler yazıp sonra da bu ifadelerinizin dayanaksız olduğu ortaya çıkınca güç durumda kalmazdınız demek istedim.
DiyaR_02 22.07.2005, 18:10 sağol, sen o zaman bir başlık aç komünizmi kendi dilinle güselce anlat o zaman derim bu böyle şu şöyle.Ben Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyetinden memnunum.Alternatife gerek yok.
TC ne laiktir ne demokratiktir ne de tamcumhuriyettir. senin dedigin gibi olmus olsaydi Avrupa Birligi tc ye git sen bu kriterleri hazirla gel demezdi!!
niye laik degildir?
cevap: diyanet isleri baskanligi tek bir mezhepe dayalidir. Acik ve ortadadir.
niye demokratik degildir.?
cunku oy veren secmenlerin belirli bir seviyeden sonra mecliste temsil edilemiyor (ör: secim barajinin %10 olmasi) hal böyle olunca kendi kendini yönetme lüksüne sahip degil!!
yarim cumhuriyet sayilabilir niye:
cunku cumhuriyet, yönetenleri siyasal bakımdan halka “sorumlu”duruma getirir iste bu cumhuriyetin özelligidir gunumuzde ise mecliste bir cok suclu milletvekili var fakat yargilanamiyor burda basli basina bir celiskidir. normal vatandas statüsünde degilller.
ve bunlar böyle oldugu halde de bunlarda memnunum diyorsan savundugun degerleri tam olarak bilmiyorsun demektir!!! ya da kendini kandiriyorsun
Sıpa_Mansur 22.07.2005, 21:13 arkadaşlar bence ilk önce kendi devrimimize sahip çıkmalıyız yani kemalızme
ilayda1985 22.07.2005, 22:41 arkadaşım komunizm hakkında bu kadar şey bilmeden nasıl böyle konuşuyorsun komunizm herkesin eşit haklara sahip olduğu ülkenin bütün kaynakları devletin elinde olduğu ve devletin en üstteki ile halkın en alttaKİ kişinin aynı parayı aldığı adaletli ve insancıl bir sistem. t.c. cumhuriyetini bugünkü yarı kapitalist sisteimini beğeniryorsanız helal olsun sizi bu kadar sömürü ve adaletsizliğin olduğu sistemi beğeniyorsanız
kurdish_hacked 22.07.2005, 22:43 . t.c. cumhuriyetini bugünkü yarı kapitalist sisteimini beğeniryorsanız
YARI kapitalist değil TAM BİR KAPİTALİZM KOYNUNDAYIZ SÖMÜRGECELİK ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ..
|