Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi derneklerindeki, genclik kollari....

ALBAY_KAWA
06.03.2005, 01:10
slm arkadasalr, farkli bir seyler danismak ve ögrenemk istiyorum, alevi derneklerindeki, genclik kollari sizce ne yapmali, ne yapmamali,... bu konudaki düsüncelerinizi merak ettim, sayet, uygun tavsiyeler olursa, bu tavsiye alevi genclik kolunda degerlendirelecektr...

Saygilar...

Duncan
07.03.2005, 01:30
Sanırım Alevi Bektaşi Dernekleri ve Anadolu kültür dernekleri kastın pek anlaşılmıyorda daha açık yazarmısın ? birde kime sorduğun[arkadasalr?????????????]:24: konusunda bilgilendirirsen mutlu olacagız forumca !

ALBAY_KAWA
07.03.2005, 15:07
arkadaslar derken, bu konuyu okuyan herkez, bellli bir kesim yada kisiye hitap etmiyorum...

Diger soruna gelince, anlasilmayacak bir sey yok,

bir dernek düsün, o dernegin genclik kolu var, genlik kolu baskani yardimcisi, v.s üyeler ama hepsi genc, bunlar failiyet yapmak istiyorlar, mesela, politika, mesela kültür, yani aktiv calismalar yapmak istiyorlar,, onu soruyorum iste, sizce ne yapabilirler, ne yapmiya bilirler... önerileriniz nedir..

Saygilar

elkufru_billah
07.03.2005, 18:30
Alevi gençlik kolları olarak Avrupa birliğine girme arefesinde şu Alevi azınlık denen safsatalar konusunda biraz raştırma yapıp Avrupa birliği dönem başkanına sunabilirsiniz mesela.Bu çok ciddi konu.Ülkemizin başını iyice ağırtıcak cinsten.Alevilik ülkemizin başına bela olmamalı.Ve Alevi derneklerin Artık bu ezilmiş masum halk paranoyasından kurtulması gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda bir çalışma yapmanız beni gerçekten çok memnun edicektir.Bana göre en iyisi aleviliği ve sunniliği (ki her ikiside aynı hiç farkı yok bence) cehennemin dibine boylaması idealim olsa gerek
Elkufru_billah

ALBAY_KAWA
10.03.2005, 16:50
düsüncelerine saygim var, ama kelime agirligina dikkat et bence, icitebilecegin cok insan var...

ve konu disinda konusma yapmasan iyi olur, cünkü avrupa birligi ile bu konunun alakasi yok, eger ögle bir rahatsizligin varsa bu konu iicn gerekli bölüm var ac orda tartisalim...

Ezo
10.03.2005, 18:47
Alevi gençlik kolları olarak Avrupa birliğine girme arefesinde şu Alevi azınlık denen safsatalar konusunda biraz raştırma yapıp Avrupa birliği dönem başkanına sunabilirsiniz mesela.Bu çok ciddi konu.Ülkemizin başını iyice ağırtıcak cinsten.Alevilik ülkemizin başına bela olmamalı.Ve Alevi derneklerin Artık bu ezilmiş masum halk paranoyasından kurtulması gerektiğini düşünüyorum.Bu konuda bir çalışma yapmanız beni gerçekten çok memnun edicektir.Bana göre en iyisi aleviliği ve sunniliği (ki her ikiside aynı hiç farkı yok bence) cehennemin dibine boylaması idealim olsa gerek
Elkufru_billah

Bir sorunu gozalti yaparak cozemesin aleviler sorun degil alevilerin varligini onlari goz ardiyapmak isteyenler sorun yapiyor. Birde tr avrupaya cok zor girer kendini hic bosuna hayallere kapiltir olurmu.

SahHatayi
24.03.2005, 14:10
ILK HEDEF ... KOYUNLARI TOPLAMAK (!)
Bazi Alevi genclerin yaptiklari seyler hicde güzel ve dogru degil, Alevilige yakismayan hareketler, düsünceler ve cahillikten gelen tavirlar. Böyle genclerimizi toplayip anne ve babalarinin yaninda görüsmek lazim.

Bunlari genc kollar gencler icin yapmasi gerek.

Selamlar SahHatayi

elkufru_billah
24.03.2005, 17:46
Bir sorunu gozalti yaparak cozemesin aleviler sorun degil alevilerin varligini onlari goz ardiyapmak isteyenler sorun yapiyor. Birde tr avrupaya cok zor girer kendini hic bosuna hayallere kapiltir olurmu.

Çok komiksin eda..:3D_NG (25 Ben hayallere kapıldığım falanda yok zaten.Türkiyenin Avrupa birliğine girmesi bana bişey katmıcaktırda..Çünkü ben zaten yurt dışında yaşıyorum....Ok no problem..Sizi sorun falan yapan yok siz sadece yalan konuşuyorsunuz.Samimi değilsiniz..Huvellahu ekber ya.. .Sizin yaptığınızın Hitler faşizminden ne farkı var..Alevilikmiş pehhhhhhh çok duyduk bunları... Yaa sana çok hayalcisin dicem ama neyse o konuya girmiyim...Sizi anlayamıyorum bir arabın dinini başımıza kakıp sorun yapmak türklüklle bağdaşır mı kardeşim.Sen çıkıp ben şamanistim desen sana sonuna kadar destek veririm...Big problem,, ?slam is a big problem....Avrupa birliğine girmek ancak din konusunun pasivize edilmesi ile kolyalaşacaktır..Yoksa sende mi o 5 milyar eurodan pay alanlardansın..:3D_NG (29 Açık konuş... Ben islama karşı ?amanizmi savunurum nede olsa o bizim atalarımızın diniydi...?amanlığı benimseyen halklar aynı zamanda çeşitli kültürlerin, dolayısı ile dinlerin de etkisine açık bulunuyorlardı. ?amanist dünya görüşünde dünya gök, yeryüzü ve yeraltı olmak üzere üç parçadan oluşuyordu. Altay Türklerinde “aydınlık alemi” yukarıdaki dünyayı yani gökyüzünü Tantı Ülgen, yeryüzünü yani orta dünyayı insanlar ve aşağıdaki dünyayı ise Tanrı Erlik ve ona bağlı kötü ruhların oluşturduğu inancı vardı.

Eski Türkler’de ve Moğollarda Tanrı kelimesi Gök ve ?lah anlamlarında kullanılmıştır. Yani Türkler ve Moğollar önceleri Gök’e tapınıyorlardı. Tanrı Gök olarak kabul edilmiş ve gök için kullanılan kavram aynı zamanda Göktanrıyı ifade için de kullanılmıştır.

?amanist halklarda Göktanrı göğün belirli bir katında bulunan ve insana benzeyen bir varlık olarak düşünülmüştür. Altaylarda göğün üç ve dokuz katından sözedilir. Ayin sırasında ?aman bu göğün katlarına yolculuk eder. Bu katlardan yedi veya dokuz katı aşmak gerekmektedir. Bu tabaka veya katların sayısı bazen 17’ye çıkmaktadır.

Tanrı veya en büyük ruh, göğün en üst katında ve insan biçiminde düşünülürmüş. Abakan Türkleri Tanrıdan sözederken onun çadırını bile anlatırlar. Altay Türklerinin inanışlarına göre ise Ülgen altın kapılı bir sarayda, altın bir taht üzerinde otururdu.

Göktanrı çeşitli kudret ve sıfatları ile tanınır. Gökte yaşayan en büyük ruh olarak yeryüzünü, güneşi, ayı ve yıldızları, gökkubbeyi yaratan düzeni sevk ve idare eden, kaderi tayin eden bir güçtür. Herşeye sahiptir. O herşeyi yapabilir. ?nsanlara çocuk veren odur. O yalnız iyilik eder, asla kötülük etmez.

Oğuz kitabelerinde Kök tenri deyiminin mavi gök ile yanyana geçtiği yazılıdır. Çin kaynaklarına göre, Hiungnular’da yılın ilk ayında ata ruhlar ile birlikte yer ve gök ruhları için kurban kesmek gelenektir. Vatan toprağı Türklerde de Moğollarda da saygı gösterilen kutsal bir şeydir. Bu kutsallık Göktürklerin hükümet merkezi olan Ötüken ile birlikte birçok dağ ve nehrin tanrısallaşmasını sağlamıştır.

?amanist düşünceye göre gerek yerde gerek de gökte meydana gelen çeşitli tabiat olaylarının nedeni birtakım ruhlar ve tanrılardır. Uygurlar gök gürlediği zaman haykırmalarla birlikte göğe ok atarlarmış. Bu şekilde ruhları ve tanrıları rahatsız oldukları konusunda uyaracaklarını düşünürlermiş. Yakutlar ise yıldırım düşmesinden kaçınmak için madeni şeylerle gürültü yapıp gök gürültüsünü kaçıracaklarını düşünürlermiş. Onlara göre gök gürlemesi ve şimşek çakması Süge Toyon “Balta Tanrı” yapardı. Tunguzlar ise gök gürlemesini gökteki büyük bir kuşun kanat çırpmasından meydana geldiğini düşünürlerdi ve tanrı huzuruna çıkan şamanları da bu kuş korurdu.

Bu durumda ben şamanist olmayı yeğlerim...

elkufru_billah
24.03.2005, 17:56
Boşuna hayallere kapılıpta isteklerinizi avrupa birliği sayesinde yapabileceğinizi sanıyorsan aldanıyorsun...
keh kehhhhhh kehhhhhhhhhhh

ALBAY_KAWA
24.03.2005, 18:23
Arkadaslar konunun basligi, alevi derneklerindeki genclik kollari, ve bu konunun disina cikacak her cevap konuyu saptirmaya ve ilerde kisisel, olaylara cevirecektir...Bu nedenle silinecektir...:140:

Lütfen konuya saygi duymanizi ve konu ile ilgili yazisip tartismanizi istiyorum...

Ezo
24.03.2005, 20:06
Ben hollanda bir alevidernegine bir donem genclik kolarinda calistim ama neyazikki genclik kolari istenilen sekil calismayapamiyor ama bu butun dernekler icin gercerli degil tabiki.....

ALBAY_KAWA
25.03.2005, 20:59
eda bende onu soruyorum ya taren yapamiyorlar, belliki akillarina gelmiyor, bende diyorum ki ne yapmalilar...

Ezo
25.03.2005, 21:37
Otoretör birsi basa gelmeli daha cok aktiviteler yapilmali genclerin onerilerine sadece okey verilmeli destek olunmali ve birliktelik duygusu genclere hissettirilmeli seminerler yapilmali alevilik hakkinda birde bayanlara farkli sekilde yaklasilmamali.

ALBAY_KAWA
25.03.2005, 21:46
eda cok kisa ve net konusmussun ama, zaten bir baskan secilir, o baskan aktif oldugu icin secili...

Bence önerilerini aciklayarak yazsan iyi olur, mesela sen olsaydin neöler yapardin neden yapardin...lütfen

Saygilar

Ezo
27.03.2005, 14:44
albay ben sana bir oneri yazmam icin dernegi cok iyitanimam grek bir dernegin kapatisesini cok iyi bilmem gerek. Derneklerde bir baskan seciliryor ama bazen yanlis secip yapiyorlar ben bunu kendim tanik oldum ama bir dernek ornek olarak 2005 yildan beklentileri nedir hedefinedir bunu iyi bilmesi gerek ya genclik ten ne bekliyor yada ne vermek istiyor bunu onceden planlanmasi gerek.

Gencleri sadece alevilik hakkinda degil yasadiklari ulkedenin siyasetin, economisinde neler oluyor bunu genclerle tartismali ve alevigecligi olarak neler yapilmali nasil bizlerde acitief olarak kaltilmaliyiz bunlarin tartisilmasi gerek derneklerde cok farkli ozelliklere saip genclervar bunlarin bu ozelliklerinden nasil faydanlanmak gerektigini bilmek gerek bunlar icinse cok yogun calismak birlikte calismak gerek.

albay bir arkdasim alevidernekleri hakkinda bir calisma yapacak ozaman bende o metini bu raya yazarim.

albay sen aleviderneginde mi calisiyorsun genclik kolunda...

ALBAY_KAWA
27.03.2005, 20:33
hyir daha degil, ama gelen fikirleri degerlendirmeye suna bilirim...
yani yalnis yapanlari aydinlatmak gibi...

Alevi_cocuk
30.03.2005, 13:32
Aleviler yıllardan beri insanların beyninde baş kaldıran kendi ezdirmemek için mücadele veren insanlar olarak biliniyor.
Alevi kurumları bence bu kavgasını daha şiddetli bir şekilde ve ateşli bir şekilde arttırarak dayanışmayı sağlayarak devam ettirmeli alevi liği tam olarak sosyal yaşamda sıradan bir anlayışmış gibi hisettirmeli yani topluma kabullendirmeli.

HEP YOLDA?'ÇA

celikmslm
30.03.2005, 15:36
Slm arkadaş ...
Ben daha önce kendi köyümün gençlik derneğinde yöneticilik yaptıım. Ama bir türlü gençleri bir arada tutamadık. Her 15 günde bir toplantı yapmamıza rağmen olmadı.Her geçen gün üye sayımız azaldı. 2 yıl sonra bir futbol takımı kurduk inan futbol takımına herkes gelmeye başladı. Daha sonra bir çok etkinlik ve geziler düzenledik . Sohbet günleri tartışma ortamları yaratrtık ve başaralı olduk. ?yi bir ortam ve insanların eğleneceği bir ortam yaratılırsa yürür bence.....

TheGodfather
30.03.2005, 17:27
Maalesef geçlerimizin çoğu bu konuda vurdumduymaz oluyor...Birarada tutabilmek için aktivite yapmak zorunda kalabiliyorsunuz...

Alevi_cocuk
03.04.2005, 09:47
Arkadaşlar bir türlü ALBAY KAWA nın istediğini anlamıyorsunuz yada anlamamaya çalışıyorsunuz arkadaşımız bu derneklerin ne yapabileceklerini soruyor.
Bence alevi dernekleri Çok geniş kitleye hitap eden çeşitli seminerler verip aleviliği anlatmalı aleviliğin insanlık içerisende ki önemini ve yerini anlatmalı ,
Alevilik hakkında afişleme lerde yapılarbilir,
Cem yapılabilir,
Dernekteki gençlere semah öğretip gençlerinde başka ebebeyinlere semah öğretmesini kültürümüzü tanıtmalarını sağlaya bilir diye düşünüyorum alevi dernekler.
Ayrıca Alevilik adı altında çeşitli kütüphane gibi insanların yararına olacak şeyler açılmalı

HEP YOLDA?'ÇA.

Duncan
03.04.2005, 15:07
Bize alevi derneklerinin ne yağabileceklerini :11:
sorduğunu anlattıgın için teşekkürler alevi çocuk .
Sizi gerekli gereksiz her önünüze gelen yere alakalı alakasız yazı yazmamanız konusunda son kez uyararıyorum devamında her yazınız silinecek.
Kimsenin kimseyi anlamama yada destek olma gibi lüxleri yok.

Alevi_cocuk
05.04.2005, 09:49
Duncan sen ne saçmalıyon ya tehditmi ediyon Size o açıklamayı yapmamım nede ni Konunun sapmasıdır yoksa benim kimseyi desteklemeye niyetim yok.
Ve de bu siteye bu tür davranışlar hiç ama hiç yakışmıyor yazılarımı silecekmiş sil istediğin kadar sil bu arada kendini sitenin tanrısı ı gibi görme aklını başına topla.

ALBAY_KAWA
07.04.2005, 19:56
Bir üye olarak, bence
Duncan, gereksiz bir uyari yapiyorsun , daha önce sms dede belirttim, benim konumun saptirilmasi gibi bir yönünü arkadas tespit etmis, ve hakli, ozaman, her kesin bilgisine göremi konu acacaz, senin icin ayri, benim icn ayri, onun icin ayri, Yani kisi hangi konuyu anliyorsa, öyle konu acsin, ve o konular üzerinde cevap versin, ozaman yerli oluyor öylemi bence iste ozaman yersiz oluyor, öyle olursa kisi bilmedigi seyi, nasil ögrenecek, yeni fikirler nasil gelisecek...
Bence yazi yazarken düsünmüyorsun....

Su mesejdan sonra konu ile alakali olmayan, mesajlarin hepsi tarafimdan silinecektir... Bir Yönetici olarak...

YOLGEZER1984
07.04.2005, 21:12
gerek site yöneticileri gerkekse arkadaşlarımız dahil birbirimizi lütfen kırmayalım... albay kaya 'nın sorusu ve önerisi güzel acaba neler yapılabillir?

1) öncelikle genç insanlarımızı sahip olunan ******inde tam olarak bilği sahipi olmalarını sağlamak.. ayni seminerler düzenlemek( her konu olabillir)

2) etkinlikler yapılarak gençlerin birbirlerini tanımasını ,arkadaşlık..vs güçlendirmek ( buna örnek olarak kurslar düzenlemek,bağlama kursları belli bir ücret karşılığı yada ücretsiz.)

3) katılımları sağlamak için gerek ülkemizde gerkse yurt dışındaki alevi temsilcilikleriyle bir çatı altında birleşmek ( bu sayede daha ğüçlü bir birliktelik oluşaçaktır.ve oluşacak herhangi bir olumsuzluğa karşı aynı anda tepki göstermek daha hızlı bir şekilde hepimizin ortak sesi olabilir.)

4) bu gençleri bu oluşumun içinde tutabilmek için (belki katılırmısınız bilemiyeceğim ama iş adamlarımızı tanıyıp kendi gençlerimizin oarlarda ekmek sahipi olmalarını sağlamak)....

şimdilik düşüncelerim bu yönde mutlaka eksik olabilir.. ben bu kadar yardımcı olabilirim şimdilik.

Alevi_cocuk
13.04.2005, 10:27
yolgezer arkadaşımızın son maddessi bana çok saçma geldi alevi dernekleri iş bulma kurumu değilki böyle birşeyin yapılması çok saçma ve anlamsız olur diye düşünüyorum..

HEP YOLDA?'ÇA.

YOLGEZER1984
13.04.2005, 10:46
bence saçam değil arkadaşım dar kalıpta düşünme lütfen.. herkes çalışmıyor.. çünkü hayat şartlarına göre en az yüksekokul mezunu olman gerekiyor.. ama okumayan veya okuma şansı olamay insanlarıız da var.. köylerde genelde.. bu insanlr için yazdım..

Alevi_cocuk
13.04.2005, 13:39
e ozaman ipini koparan ben aleviyim diye bu derneklere girer ve iş bulurlar o nasıl olacak peki

HEP YOLDA?'ÇA

YOLGEZER1984
13.04.2005, 15:47
senin kafan hiç çalışmıyor belii.... git ögren..

Alevi_cocuk
15.04.2005, 09:01
birader sen kafana göre konuş öyle atıp tut bakalım.
Adam öle kafasına göre kafasına nasıl eserse konuşuyor hani derlerya ağzı olan konuşuyor buda onun gibi birşey
ama bunun ağzını banlamışlar.
kolay kolay konuşamaz..

..

ALBAY_KAWA
15.04.2005, 15:15
Alevi cocuk lüten, arkasindan konusuyorsun, ve benim actigim konularda, lütfen birbnirimize karsi seviyemizi koruyalim, insanlarla dalga gecmiyelim...

Saygilar....

Duncan
15.04.2005, 15:55
Konu özüne dönmeyecek ise kilitlenecek .
Gereksiz tartışmaya mahal vermeden alevi dernekleri ile ilğili düşüncelerinizi yazmanızı öneriyorum ve bırakın herkez işini yapsın sayın kawa geç kalınmış eylemlere gerek yok.

ALBAY_KAWA
15.04.2005, 17:24
duncan yolun acik olsun benimle ugrasma surda sesiz sankin duruyorum, ve konun sahibi olarak senin kadar uyara bilme hakkina sahibim... Ortada gec kalinmis eylemde yok rica ederim yani, kisacasi anliyamiyacagin degerler var, ondan bir cok sey normaldir konular icerisinde, e bu cevabimdan sonrada sen kilitlersin simdi konuyu..

Saygilar...

Duncan
16.04.2005, 02:37
Duncan sen ne saçmalıyon ya tehditmi ediyon Size o açıklamayı yapmamım nede ni Konunun sapmasıdır yoksa benim kimseyi desteklemeye niyetim yok.
Ve de bu siteye bu tür davranışlar hiç ama hiç yakışmıyor yazılarımı silecekmiş sil istediğin kadar sil bu arada kendini sitenin tanrısı ı gibi görme aklını başına topla.Sayın alevi_cocuk site yöneticisi olarak sadece görevimi yapıyorum üst tarafta uyardım konu aslına dönemeyecekse kilitlenecek buda görevim ayrıca aleviforum yöneticilerinden herhangi biri ile bu tarz konuşmaktan men ederim
Bir üye olarak, bence
Duncan, gereksiz bir uyari yapiyorsun , daha önce sms dede belirttim, benim konumun saptirilmasi gibi bir yönünü arkadas tespit etmis, ve hakli, ozaman, her kesin bilgisine göremi konu acacaz, senin icin ayri, benim icn ayri, onun icin ayri, Yani kisi hangi konuyu anliyorsa, öyle konu acsin, ve o konular üzerinde cevap versin, ozaman yerli oluyor öylemi bence iste ozaman yersiz oluyor, öyle olursa kisi bilmedigi seyi, nasil ögrenecek, yeni fikirler nasil gelisecek...
Bence yazi yazarken düsünmüyorsun....

Su mesejdan sonra konu ile alakali olmayan, mesajlarin hepsi tarafimdan silinecektir... Bir Yönetici olarak...
Sol tarafta nick yazan bölüme bakarsanız bu konuda hüküm vermek bana aittir nazım ustanın siiri var bilirmisiniz ?
'bakakalırım giden geminin ardından'

Konuyla ilgili silinmesi gereken mesajları lütfen forum yöneticilerine bildirin!
Lütfen konuya dönelim !!!

Alevi_cocuk
17.04.2005, 10:47
Albay ben onun arkasından konuşmuyorum gelsin yüzünün tam ortasınada söylerim bunları söylüyordumda zaten biz hiç bir zaman kimsenin arkasından kelime yapmayız yanlış anlamayın .

B@RI$...:3D_NG (27

umit
03.06.2005, 18:58
BEN ist yasıyan bi aleviyim! yaş 17! eger biz alevi gencligini bi arada tutmak istiyorsak mesala bizlere dersler verilmeli(okul ve alevilikle)!

acareftelya
07.07.2005, 18:23
bizim kendi köy derneğimizin de gençlik kolları var,ama şu ana kadar kayda değer birşey yaptıklarını göremedim. gönül ister ki,gençlik kolları kendini ifade etsin,gençlere yönelik daha çok şeyler yapsın. eğer sizin bildiğiniz güzel gençlik kolları varsa öğrenmek isterim doğrusu...http://www.aleviforum.com/images/smilies/3D_NG%20%2827%29.png

chatlakalper
08.07.2005, 09:15
Çorum HB veli vakfı bu konuda kayda değer çalışmalar yapıyor Gençlere saz kursu bayalara okuma yazma kursu o yüzden bizim buradaki dernekler bayağı işini hakkıyla yaptığının kanaatindeyim

onurtt
13.07.2005, 01:58
KI?LAYA,OKULA,DERGAHA S?YASET G?RMEMEL?...(tabi bu sadece ideal)

Ben ne yapmamalı onu söyleyim...

S?YASET...(yani Alevi oylarına talip kişilere karşı)

Sıpa_Mansur
22.07.2005, 20:52
bence alevi gençlik koları

1.cumhuriyete sahip çıkmalı

2.aleviler azınlıktır diye çıkarılan saçma sapan bu milleti bölmeyi amaçlayan olaylara karşı durmalı ve biri azınlıksa azınlıkta olanların kendileri avrupa birligi yandaşları oldunu kanıtlamalı

3.alevi gençlik koları abd ve ab nın yerli yalakalarıyla mucadele etmeli

4. diyanetle mucadele etmeli

5. din dersini kaldırmalı

6. cem evi açmalı

TheGodfather
22.07.2005, 22:55
bence alevi gençlik koları

1.cumhuriyete sahip çıkmalı

2.aleviler azınlıktır diye çıkarılan saçma sapan bu milleti bölmeyi amaçlayan olaylara karşı durmalı ve biri azınlıksa azınlıkta olanların kendileri avrupa birligi yandaşları oldunu kanıtlamalı

3.alevi gençlik koları abd ve ab nın yerli yalakalarıyla mucadele etmeli

4. diyanetle mucadele etmeli

5. din dersini kaldırmalı

6. cem evi açmalı

Hemen yapalımda kaynak nerde.Devlet kaynak akatrmıyoki.Diyanet bizi temsil etmiyor.:bitmisbu:

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 09:33
Hemen yapalımda kaynak nerde.Devlet kaynak akatrmıyoki.Diyanet bizi temsil etmiyor.:bitmisbu:

herşey para değildir biz varlımızı anadoluda binlerce yıl sürdürmüşsek bu dayanışmayla yardımlaşmayla olmuştur kurtuluş savaşi parayla değil inaçla kazanıldı yani uzun lafın kısası vatan ve alevilik söz konusu oldugunda para bunun enson yerinde olmalı

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 09:36

biz varlımızı anadoluda binlerce yıl sürdürmüşsek bu parayla değil yardımlaşma ve dayanışmayla olmuştur kurtuluş savaşı paraylamı kazanıldıişin içine vatan ve alevilik girdigi anda para bunun son noktasındadır

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 10:47
herşey para değildir bugune kadar aleviler anadoluda varlıklarını sürdürmüşse bunu yardımlaşma ve dayanışmayla yapmıştır kurtuluş savaşı parayla değil inaçla kazanılmadımı? TheGodfather işin içine vatan ve din yanı inaç girdiginde paranın önemi yoktur

DiyaR_02
23.07.2005, 10:59

kaynağı hemen bulalım demiyoruz ki bu yapılacak olanlar zaman içerisinde ortaya çıkacak şeylerdir. Bunları yapmamız için devletin üst düzey yöneticiliği için çalışmalıyız. Ancak bu şekilde güç kazanabiliriz.

TheGodfather
23.07.2005, 21:22
ilk önce faşizm ve şeriat engelini aşmamız lazım.Yani cumhuriyete laikliğe sahip çıkmalıyız.

Sıpa_Mansur
23.07.2005, 21:24
katılmamak elde değil

aleviboy
23.07.2005, 23:53
arkadaşlar bırakalım kürtçülüğü türkçülüğü,
ilk önce faşizm ve şeriat engelini aşmamız lazım.Yani cumhuriyete laikliğe sahip çıkmalıyız.

katılıyorum.

ErdalNET
24.07.2005, 14:50
Bütün alevileri Demokratik ve Laik Türkiye cumhuriyetinin daha ileriye götürmeye ve kara cahilleri eğitmeye davet ediyorum

DiyaR_02
24.07.2005, 17:24
Bütün alevileri Demokratik ve Laik Türkiye cumhuriyetinin daha ileriye götürmeye ve kara cahilleri eğitmeye davet ediyorum

aynen katiliyorum! cahil insanlar toplumun ayak bileklerine sarilmis demir gibidir yürümekte zorluk cektirir topluma o yüzden her yönden egitim verilmelidir

Ezo
24.07.2005, 22:08

Bunu nasil yaptmayii düsunuyorsun bizlerle paylarsirmisin bir fikrin varsa

aleviboy
24.07.2005, 22:15
daha ileriye götürmek mi alevilere verseler biz ileri götürmeyi bırak ışık hızıyla çağdaşlaşırız kara cahil derken kimler onlar ??????

dersimsevdalisi
24.07.2005, 23:01
Alevi gencligi bugun bircok önemli seylerin altina imzasini atiyor.iyi takip edip öyle yazmak gerekiyo,havanda suyu dövmek kolay.Bin yilin türkülerini,Kadinin Türküsünü,örgütlenmeyi,Festivalleri,gibi daha sayamadigim bircok güzel ve önemli bir cok konuya emeklerini, güclerini koydular.Kahve köselerinde dolasmayip gelecekleri icin bir seyler yapmaya calistilar.Yazisirken düsünceleri tek tarafli götermeyin.Alevi gencligi daha güclü bir örgütlü yapida dahada büyüyecek.Bundan kimsenin süphesi olmasin.

ErdalNET
25.07.2005, 09:41
Alevi gençlerinin göremediğim elle tutulu bir bilimsel çalışması var mı? Ben göremedim varsa söyleyin bizde bilelim. Kısır tartışmalar içerisinde bir adım bile ileri gidemiyoruz. Alevilik karşıtı düşünceler bizi cadı kazanına çevirmiş ve bizi dar bir kalıba hapsetmişlerdir. Kendimizle uğraşmaktan başka bir işimiz yok. Biz aleviler arasında şu yaygındır. Aramızdan biri çıkıpta tanıdıkları bir fakire yardım topladığında hemen şu laf söyleniyor. Acaba bunun bu işten çıkarı ne. Öyle bir toplum olmuşuzki biribirimize güvenmiyoruz. Hepimiz paraya değer vermediğimizi söyleriz ancak bir çoğumuz paranın esiri olmuşuz. Aramızdan birisi çıksa deseki arkadaşlar bir cem evi yaptıracağım yemin ederimki 5-10 YTL de olsa yardım ederim ancak birçoğumuz derki bu bizi dolandırıp parayı yer. Benim kendi düşünce şu: başkaları yiyeceğine kendi adamım yesin. Ancak bu kişinin doğru söylemediğini bilemeyiz ve ona inanmak durumundayız.

Bir diğer durum vakıf ve dernek kurulması konusunda. Bazı iyi niyetli aleviler dernek ve vakıf kuruyorlar ardından alevilikten kopmuş ve aleviyim diyen insanlar gelip buraları ele geçirerek siyaset yuvası ve terör yuvası haline getiriyor. Saysan bu kişileri çok azdır ama kaçtane cem evi var ki. Bu nedenle cem evi gibi yerler açan iyi niyetli aleviler sakın olaki dernek veya vakıf adı altında cem evi açmayın. Siyaset yapmaya gelenleride içinizden atınki varlığınızı ve amacınızı sürdürebilesiniz. Saygılarımla

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 09:47
Alevi gençlerinin göremediğim elle tutulu bir bilimsel çalışması var mı? Ben göremedim varsa söyleyin bizde bilelim. Kısır tartışmalar içerisinde bir adım bile ileri gidemiyoruz. Alevilik karşıtı düşünceler bizi cadı kazanına çevirmiş ve bizi dar bir kalıba hapsetmişlerdir. Kendimizle uğraşmaktan başka bir işimiz yok. Biz aleviler arasında şu yaygındır. Aramızdan biri çıkıpta tanıdıkları bir fakire yardım topladığında hemen şu laf söyleniyor. Acaba bunun bu işten çıkarı ne. Öyle bir toplum olmuşuzki biribirimize güvenmiyoruz. Hepimiz paraya değer vermediğimizi söyleriz ancak bir çoğumuz paranın esiri olmuşuz. Aramızdan birisi çıksa deseki arkadaşlar bir cem evi yaptıracağım yemin ederimki 5-10 YTL de olsa yardım ederim ancak birçoğumuz derki bu bizi dolandırıp parayı yer. Benim kendi düşünce şu: başkaları yiyeceğine kendi adamım yesin. Ancak bu kişinin doğru söylemediğini bilemeyiz ve ona inanmak durumundayız.

Bir diğer durum vakıf ve dernek kurulması konusunda. Bazı iyi niyetli aleviler dernek ve vakıf kuruyorlar ardından alevilikten kopmuş ve aleviyim diyen insanlar gelip buraları ele geçirerek siyaset yuvası ve terör yuvası haline getiriyor. Saysan bu kişileri çok azdır ama kaçtane cem evi var ki. Bu nedenle cem evi gibi yerler açan iyi niyetli aleviler sakın olaki dernek veya vakıf adı altında cem evi açmayın. Siyaset yapmaya gelenleride içinizden atınki varlığınızı ve amacınızı sürdürebilesiniz. Saygılarımla

adam cem evi açmış kürtlük davası guduyor ben birdaha gitmem o cem evine adam cem evi açmış siyaset yapıyor ama tabi hangi partı bol para verirse onun siyasetini oyunlara gelmemek için terörü yok etmek için alevillikten kopan insanları hak yoluna çakmek için ne yapmalıyız peki bunu tartışmak lazım

thosun
25.07.2005, 12:16
Hiçbirimiz aleviliğe sahip çıktığımızı söylemeyelim ... globalleşme uğruna kendi benliğimizi yavaş yavaş yitiriyoruz ... içimizden kim ; eline , beline , diline sahip çıktığını söyleyebilir ??? bunu kabullenelim yavaş yavaş foslaşıyoruz ... Eski dedelerimizin kültürlerini unutuyoruz ... Bu en büyük ayıbımız ... (düşüncemi söylemek istedim)

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 12:20
Hiçbirimiz aleviliğe sahip çıktığımızı söylemeyelim ... globalleşme uğruna kendi benliğimizi yavaş yavaş yitiriyoruz ... içimizden kim ; eline , beline , diline sahip çıktığını söyleyebilir ??? bunu kabullenelim yavaş yavaş foslaşıyoruz ... Eski dedelerimizin kültürlerini unutuyoruz ... Bu en büyük ayıbımız ... (düşüncemi söylemek istedim)

sadece eline beline dilline değil vatanınada sahip çıkmak lazım hayatta en acı şey vatansız kalmaktır

Ceyhun
25.07.2005, 12:45
sadece eline beline dilline değil vatanınada sahip çıkmak lazım hayatta en acı şey vatansız kalmaktır

Doğru söylüyorsun. Bence ABD vs gibi emperyalistlere karşı vatanımıza sahip çıkmalıyız. Ama bu çok muğlak bir kavram. Geçmişte vatan kurtarma adına Alevileri katledenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün birileri aynı düşmanlığı Kürtlere karşı da örgütlemek istiyor. Biz gerçekten bütün halkımızın eşit ve kardeş olduğunu bilerek; vatanımızı yutmak isteyen güçlere karşı vatanımıza sahip çıkmalıyız. Bu vatanın insanlarına karşı değil.

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 12:48
Doğru söylüyorsun. Bence ABD vs gibi emperyalistlere karşı vatanımıza sahip çıkmalıyız. Ama bu çok muğlak bir kavram. Geçmişte vatan kurtarma adına Alevileri katledenlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün birileri aynı düşmanlığı Kürtlere karşı da örgütlemek istiyor. Biz gerçekten bütün halkımızın eşit ve kardeş olduğunu bilerek; vatanımızı yutmak isteyen güçlere karşı vatanımıza sahip çıkmalıyız. Bu vatanın insanlarına karşı değil.

öncelikle geçmiş geçmişte kalmıştır sen vatanına sahip çıkmazsan ırkçı vatan düşmanı bölücü ler senin vatanına sahip çıktıını söyleyip insanlarımızı perişan eder

Ceyhun
25.07.2005, 12:53
öncelikle geçmiş geçmişte kalmıştır sen vatanına sahip çıkmazsan ırkçı vatan düşmanı bölücü ler senin vatanına sahip çıktıını söyleyip insanlarımızı perişan eder

Hayır. Ne demek? Ben vatanıma her zaman sahip çıktım, çıkarım. Bu ülkenin tarihine bakın. 6. Filo'ya, 1. ve 2. Körfez Savaşına, NATO zirvesine bakın. İncirlik'in önünde yapılan gösterilere bakın. Bu vatana her zaman gerçek anlamında solcular sahip çıkmıştır. Birileri bunun sömürüsünü yapıyor diye, biz doğru yoldan vazgeçecek değiliz. Vatana ülke halkını birbirine düşürmek için değil, birleştirmek için sahip çıkılır.

Sıpa_Mansur
25.07.2005, 12:58
Hayır. Ne demek? Ben vatanıma her zaman sahip çıktım, çıkarım. Bu ülkenin tarihine bakın. 6. Filo'ya, 1. ve 2. Körfez Savaşına, NATO zirvesine bakın. İncirlik'in önünde yapılan gösterilere bakın. Bu vatana her zaman gerçek anlamında solcular sahip çıkmıştır. Birileri bunun sömürüsünü yapıyor diye, biz doğru yoldan vazgeçecek değiliz. Vatana ülke halkını birbirine düşürmek için değil, birleştirmek için sahip çıkılır.,

çok dogru dostum sağcılar abd tarafından ve ab tarafından kulanılıyor adam dünyadaki butun turk ve muslumanları yer yüzünden yok edecez diyen bir insanın papanın heykelinin önünde turk halkın grurunu hiçe sayarak imza atmaya gidiyor bu ne biçim başbakan kukla gibi oynatılıyor yeri gerdiğinde dansöz gibi kıvırıyor

kızılbaş
22.09.2005, 10:35
BU YAPMIŞ OLDUGUNUZ DEMEÇLERE SADECE,
Pir sultan abdalın deyişinden küçük bir demeçle açıklama getirmek istiyorum.
SİYASET GÜNLERİ GELİP YETMEDEN
AÇILIN KAPILAR ŞAHA GİDELİM....
BU YETERLİ HERHALDE.
bırakın siyaset yapmayı birbirinizi kırmayı...

aleviyiz_can
08.10.2005, 15:13
aleviler her zaman bu ülke için özgürlük istemiştir ve halende istemekteyiz ama ne yazıkki bazı zihniyetler bunu anlamakta direniyor bizim görüşümüz bubudur her zaman haktan yanayız tüm alevi geçlik kollarına slm olsun alevi_can

kızılırmak77
31.10.2005, 22:17
öncelikle Alevi Dernaklerindeki Gençlerimiz Ve Büyüklerimiz Aleviliği Tam Olarak öğrenmeli Yaşamali Ve Yaşatmaliyiz.

hasan1
01.11.2005, 21:42
selam

aleviler her zaman bu ülke için özgürlük istemiştir ve halende istemekteyiz ama ne yazıkki bazı zihniyetler bunu anlamakta direniyor bizim görüşümüz bubudur her zaman haktan yanayız tüm alevi geçlik kollarına slm olsun alevi_can

bazi zihniyetler anliyorlar ama islerine gelmedigi icin direniyorlar
haksiz yere direnenler cabuk düserler

candost
02.11.2005, 21:12
herkese selam arkadaslar gercekden iyi bir konuya deginmisisniz ben her hangi bir dernege veya genclik koluna uye deyilim ama yinede dusuncelerim soyle genclik demek gelecek demek yani yarinlar demek en onemlisi genclerin birbirini daha iyi taniyip daha iyi bilgi alisverisi icin bol bol toplanti seminer ve geziler yapilabilir bunun disinda geceler duzenlenebilir semeh grubu kurulabilir buna benzer etkinlikler yapilmalidir.bulundugum yer itibariyla su an icin her hangi bir genclik kolunda yer almiyorum ama yinede sizlerin yazdiklarinizi okuyunca mutlu oluyorum en azindan bilgi ediniyorum sevgiyle dostca kalin canlar....

thosun
10.11.2005, 17:20
canlar çoğunuz vatanımıza sahip çıkalım diyorsunuz ... bu konuda ne yapıyorsunuz ... en basiti coca cola içiyorsunuz ... ayranımız varken ... vatan kelimelerle korunmaz niyetle,yürekle,bilekle korunur ...

Lamekan
28.11.2005, 19:38
vatan kelimelerle korunmaz niyetle,yürekle,bilekle korunur ...

söylediklerinin bu kısmına katılıyorum. ayran bana susurlugu o da bu rezil yönetimi hatırlattıgı için içmiyorum. Coco coladan vaz geçtim içmiyorum ama ülkerin turkasını içipde gericilerede destek vermek istemiyorum. :)

Bu arada susyayan bir insan su içmek ister suyun başında oturana pek bakmaz bence....

konuya dönmeye çalışırsak. bence dernek içerisinde genç yaşlı diyerek bir ayrım yapmakla gençler dışlanmaya başlıyor zaten.Yönetimde söz hakkı olmalı gencin, gençlere dernek içinde kendi ayakları üzerinde durabileceklerini göstermesi için fırsat verilmeli. Yaşlıları dernek lokallerine tıkıp gençleri futbol rüzgarında bir arada tutmaya çalışan dernek pek uzun ömrlü olmaz bence..
ha ne yapılmalı derseniz aslımızdan bişeyler olmalı derim. bunu içinde dernekler semah ekipleri kuruyor müzik aletleri üzerine kurslar veriyorlar geziler düzenleniyor zaten. Ama genede gençler bir arada tutulamıyorsa bunun sebebi dernekler değildir artık yetiştirilme, çevrenin ekgisidir. Unutulmamısı gereken birşey ise gençlik çağlayıp akan bir su gibidir değilmi..Su akar eninde sonunda yatagını bulur.. aslını

Dostca Kalın

mesut60
29.12.2005, 00:46
selam canlar elbetteki gençliğin gidiş hatı hiçde iyi değil gençlerimiz sistemin çarkına kendilerini kaptırmışlar ve kültürel emperyalizm 60lı yıllardan sonra birçok kültürün yok olmasına neden olmuş ve alevi kültürünede büyük bir darbe vurmuştur ama bizim kültürümüzdeki insan ilişkileri sağlam olduğu için ayakta şuan için ama geleceği tehlikede gençlerimizin çoğu bilinçsizce alevilik propagandası yapmakta ve çoğu zaman toplumdan dışlanma söz konusu olmaktadır bu alevi kültürü için sorun olmaktadır elbetteki bunun en güzel çözüm yöntemi kitap okumak hem kendi kültürümüzün gelişimi hemde bize sürülen bunca karalama ve iftiraların önüne geçilmesi için bir adımdır kişisel gelişim birinci çözüm olabilir elbetteki dernekler ve kurumlarda bunun yanında gelmekte ama öncelik kişisel gelişimdir bencesi tabi elbetteki derneklerde çalışmalar göz ardı edilemez semah ,bağlama,genel bilgiler vs gibi çalışmalar yapılabilir ama bilindiği üzere alevi dernekleri herhangi bir kültürel etkinlik yaptığı zaman ilk yapılan teröris damgası vurulmasıdır bu nasıl aşılmalı neden aydınlıkçı düşünceler korkutur sistemleri bunun analizi gerek işimiz siyaset olmamalı ilk başta insana insan gibi yaklaşmayı kavratmalı bizim felsefemiz ve yaşam biçimimiz daha ekleyecek çok şey var ama cevap geldikçe olsun daha verimli olur saygılar canlar

battalgazi
10.01.2006, 02:00
kendini tani, insanlari sev, mutlu olacaksin

halitseyfi
01.02.2006, 00:13
Sevgili canlar
Konuda yazılan yazıları ibretle okudum.Bazı yazıların uslubu çok kötüydü.Bazı yazılar gerçekten çok hoştu. Teşekkürler.
Canlar
Şeriatçı örgürlenmeler içinde gençlik çalışmalarını izledim. Onların örgürlenme şekilleri bize fikir verecek şekilde.
Özellikle eğitim çalışmalarını sizlere anlatmak istiyorum; Bunlarda "Abiler" ve "Ablalar" gurupları var. Bu guruplar genellikle lise ve üniversitede okuyan yada mezun olmuş gençlerden oluşmaktadır. Kendilerinden alt sınıflarda okuyan diğer gençlere gönüllü öğretmenlik yaparlar.Bu çalışmalar sırasında şeriatçı düşünceyide öğretir ve benimsetirler. Bunların sadece kendileri gibi dinci kişilikli ailelerin öğrencilerini çalıştırdıklarını sanırdım fakat sonradan öğrendimki,arayış içinde olan gençleri ele alarak onlarada şeriatı benimsetme çalışmaları yapıyorlar. Özellikle kendileri gibi düşünen ailelerin zeki,başarılı cocuklarını yetiştirerek ileriki dönemlerde kendilerine veya düşüncelerine hizmet vermelerini sağlıyorlar. Böyle çalışmalarda bir çok alevi gencide bu tuzağa düşmüş ve şu an tüm ailesini dışlamış veya aileye namaz kılmaları ve türban takmaları için baskı yapmaktalar. Türkiyede özellikle bazı anadolu ve fen liselerinde halen bu çalışmalarını sürdürmekteler. Bu örgütlenmnin başarısıda bu günkü Türkiyenin halindende belli olmakta tüm devlet kademelerinde yoğun bir şekilde işgal etmekteler.
Alevi derneklerinde gençlik örgütlenmesi yapılacaksa bu tür bir örgütlenmenin geleceğimiz için önemli olduğunu düşünüyorum.Şöyleki:Böyle bir örgütlenmede herşeyden önce aleviliği hiç bilmeyen bir kuşağa alevilik öğretilir. Zeki alevi gençlerinin eğitimde daha başarılı olması sağlanır.Unutmalımki "En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır"
Bu dahada geliştirilebilecek bir örgütlenme şeklidir.

Selam ve saygılar

izmirksk
01.02.2006, 01:05
Şeriatçı örgürlenmeler içinde gençlik çalışmalarını izledim. Onların örgürlenme şekilleri bize fikir verecek şekilde.
Özellikle eğitim çalışmalarını sizlere anlatmak istiyorum; Bunlarda "Abiler" ve "Ablalar" gurupları var. Bu guruplar genellikle lise ve üniversitede okuyan yada mezun olmuş gençlerden oluşmaktadır. Kendilerinden alt sınıflarda okuyan diğer gençlere gönüllü öğretmenlik yaparlar.Bu çalışmalar sırasında şeriatçı düşünceyide öğretir ve benimsetirler. Bunların sadece kendileri gibi dinci kişilikli ailelerin öğrencilerini çalıştırdıklarını sanırdım fakat sonradan öğrendimki,arayış içinde olan gençleri ele alarak onlarada şeriatı benimsetme çalışmaları yapıyorlar. Özellikle kendileri gibi düşünen ailelerin zeki,başarılı cocuklarını yetiştirerek ileriki dönemlerde kendilerine veya düşüncelerine hizmet vermelerini sağlıyorlar. Böyle çalışmalarda bir çok alevi gencide bu tuzağa düşmüş ve şu an tüm ailesini dışlamış veya aileye namaz kılmaları ve türban takmaları için baskı yapmaktalar. Türkiyede özellikle bazı anadolu ve fen liselerinde halen bu çalışmalarını sürdürmekteler. Bu örgütlenmnin başarısıda bu günkü Türkiyenin halindende belli olmakta tüm devlet kademelerinde yoğun bir şekilde işgal etmekteler.
Alevi derneklerinde gençlik örgütlenmesi yapılacaksa bu tür bir örgütlenmenin geleceğimiz için önemli olduğunu düşünüyorum.Şöyleki:Böyle bir örgütlenmede herşeyden önce aleviliği hiç bilmeyen bir kuşağa alevilik öğretilir. Zeki alevi gençlerinin eğitimde daha başarılı olması sağlanır.Unutmalımki "En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır"
Bu dahada geliştirilebilecek bir örgütlenme şeklidir.

Selam ve saygılar
önemli bir yazı bence
maalesef alevi toplumu devlet kademelerinde yok ayrıca yoksul ve nerede ise örgütsüz bir toplum(var olan örgütler birbiri ile 180 derece zıt).içimizden çıkan akıllı ve kültürlü gençlerde birer birer gidiyor

halitseyfi
01.02.2006, 02:09
önemli bir yazı bence
maalesef alevi toplumu devlet kademelerinde yok ayrıca yoksul ve nerede ise örgütsüz bir toplum(var olan örgütler birbiri ile 180 derece zıt).içimizden çıkan akıllı ve kültürlü gençlerde birer birer gidiyor

Teşekkürler
Birşey eklemeliyim gençlerimizi yok eden örgütleri çok iyi ayırtedip deşifre edilmelidir.

eylemm
02.03.2006, 00:36
arkadaşlar nedense biz alevilerde örgütlenme çabaları ya da oluşumları pek amacına ulaşmıyor. daha bilinçli, eğitimli, deneyimli insanların, büyüklerin, eğiticilerin bu gibi örgütlenmelerin başına gelmesi gerekiyor bence. biz gençleri alevilik felsefesi hakkında etraflıca bilgilendirmeliler ve bize yol göstermeliler. böylelikle daha bilgili, inançlı, kararlı, aktif, kendi özüne kültürüne değer veren, ve bunu savunan insanlar olacağımıza inanıyorum.

mesut60
11.03.2006, 02:32
halitseyfi arkadaşımıza katılıyorum gerçekten şeriatçı kesimin örgütlenme tarzı bize yeni arayış yolları getirmeli ve eylemm kardeşede katılıyorum bizdeki örgütlenmeler genelde hedefinden çıkıyor farklı boyutlara ulaşıyo sebep olarak çokmu demokratik bir yapıya sahip olmak bu acaba yada gerçekten deneyimsizlikmi sorunlar elbette çözülecektir önerilerinizi yazın lütfen

SivasLee
12.03.2006, 22:16
albay kawa bizim gençlik kollarının yapması gereken en önemli şey aleviliğin yanlış bişe olmadığını tüm türkiyeye anlatmasıdır [özümüz sözümüz SivasLee] başka sorun varmı ?

erdal ates
13.03.2006, 03:51
sevgili kardeşim ne kadar samimi olduğunu bilmiyorum ama şunu söyliyim eğer bir gençlik kolu oluşturulacaksa onu gençler kurmalı ve ilerletmeli.çünkü yeni fikirler rancak genç beyinle hayat bulur.bundan 3 sene önce istanbul' da bir cem evinin gençlik kolunda görev alıyordum ama baktım ki orası gençlik kolu değilde ihtiyar heyeti gibiydi.çünkü düşüncelerimizi onlara aktaramıyorduk ve bütün aldığımız kararlar red ediliyordu.böyle olduğu için bayağı soğudum ve görevimi bıraktım.ama eğer budurumu aşarsanız lütfen bu işe ilk öncelikle eğitim ile başlamalısınız.alevilik öğretilmeli,aleviliğin güzelliklerinin herkese aşılanması ancak bu yolla olur.bak görüyoruz eğitimi bazıları ele almış götürüyor bari bizler bunları içimize almayalım.bize ulaşmalarını engelleyelim.kurulan derneklerde bu durum aşılanmalı,

halitseyfi
30.03.2006, 23:08
sevgili kardeşim ne kadar samimi olduğunu bilmiyorum ama şunu söyliyim eğer bir gençlik kolu oluşturulacaksa onu gençler kurmalı ve ilerletmeli.çünkü yeni fikirler rancak genç beyinle hayat bulur.bundan 3 sene önce istanbul' da bir cem evinin gençlik kolunda görev alıyordum ama baktım ki orası gençlik kolu değilde ihtiyar heyeti gibiydi.çünkü düşüncelerimizi onlara aktaramıyorduk ve bütün aldığımız kararlar red ediliyordu.böyle olduğu için bayağı soğudum ve görevimi bıraktım.ama eğer budurumu aşarsanız lütfen bu işe ilk öncelikle eğitim ile başlamalısınız.alevilik öğretilmeli,aleviliğin güzelliklerinin herkese aşılanması ancak bu yolla olur.bak görüyoruz eğitimi bazıları ele almış götürüyor bari bizler bunları içimize almayalım.bize ulaşmalarını engelleyelim.kurulan derneklerde bu durum aşılanmalı

sevgili kardeşim
gençlik kolalrıyla ilgili fikrine katılıyorum kesinlikle bu örgütlenmeyi gençler yapmalıdır. bu gençler inatçı,yılmaz ve uzun soluklu mücadeleye hazır olmalıdır.örgütlenme enerji ve dayanıklılık ister,inat ister yeterince inatcıysan bunu bunu yapabilirsin.
yalnız şunu unutmamalıki yaşlıların hayat teçrübeleri gençlere yol gösterecek çinstedir onların teçrübelerini kullanmadan bu uzun soluklu mücadelenin başarıya ulaşması epey zordur.her seferinde mücadele yeniden başlar.öyle ise yaşlıların tecrübeleri,bilgili kişilerin bilgileri,gençlerin gençlikleri ve ateşleriyle bu başarılır.
haydi gençler vazgeçmek,başkasından beklemek yok bizzat siz örgütlenin

bozkaplan
22.04.2006, 20:35
albay kawa gardaşım ben alevi değilim değerlendirirseniz birşey solemek istiyorum işin boyutunu kürtlerin yaptığı gibi isyan ve bölücülük boyutuna getirmeyinde ne yaparsanız yapın herzaman saygı duyacağız atam genclik olaraksavunduğumuz görüş bu halkın gardaşlığıdır saygılarımı sunarım

Nesimi
22.04.2006, 21:42
albay kawa gardaşım ben alevi değilim değerlendirirseniz birşey solemek istiyorum işin boyutunu kürtlerin yaptığı gibi isyan ve bölücülük boyutuna getirmeyinde ne yaparsanız yapın herzaman saygı duyacağız atam genclik olaraksavunduğumuz görüş bu halkın gardaşlığıdır saygılarımı sunarım

Dişi Kurt asena soydaşı arkadaşım şimdi Alevilerin hiç bir zaman bölme gibi bir derdi olmamıştır en önemlisi kimi böleceğiz? kaça böleceğiz? :) Alevilik bir inanç belli topraklar üzerinde yaşayan bir ırki kavim değilizki bölüp kendi toprağımızda yaşayalım.

Aleviliğin özü insan sevgisiine dayanır, eline, diline, beline sahip olmak en önemli kuraldır...

ALBAY_KAWA
23.04.2006, 05:29

ya isiniz gücünüz bir yazi yazip, konuyu saptirmak, konuda krt kelimesi gecmiyor, neden illa herseyi kürtler ile pekistirioyrsunuz anlamiyorum, konumuz, genclik kollari ile alakli, ayrica böyle bir önemli konuya katilimci sayisi cok az, 3000 yakin okuma sayisi var ve benim bu cevabimla birlikte, 80 oalcak yanilmuiyorsam, ama is konu saptiginda, cevap akini oluyr, herkez kendi sazimi calarim, diyor...

Saygilar...

gmutlu
02.11.2006, 11:04
konu gençlik kollaı değilmi arkadaşlar o zaman eger kurumlarımız aktif ve sosyal aktiviteler yapıyorlarsa bu gençlik kolları sayesindedir. yani kurumlarımızı kurum yapan en büyük güç gençlik kollarıdır. gençler iyi şeyler yaptıkca kurumlarımızda ilerlerler. sosyal kültürel çalışmalar yaparak gençlerimizi sokaklardan bu kurumlara çekmek için çalışmalar yapabilirler. bunların adına ne derseniz deyin
mesle özel günler düzenleyerek buralara gençler çağrılabilir
nedir bunlar
satranç turnavaları
resim yarışmaları
şiir yarışmaları
sporsal aktiviteler
kültürel geziler
piknikler
özel anma günlerinde bir araya gelmek