Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Savaş Anısı

deste
26.04.2006, 11:11
http://img506.imageshack.us/img506/4917/bomba6zp.jpg

Çok beğendiğim bir yazıyı, gerçek bir olayı aktarmak istiyorum size :

"8 Haziran 1972’de, Kuzey Vietnam’da saklandıkları tapınağa bir Amerikan uçağından dört napalm bombası atıldı.

Sağ kalan çocuklar, elbiseleri, saçları, vücutları yanık içinde, çığlıklar atarak kaçışırken, foto muhabiri Nick Ut kendisine Pulitzer ödülünü getirecek olan bu fotoğraf karesini çekti.

Ortada, çığlık çığlığa koşan çıplak kız, Vietnam Savaşı’nın bütün dehşetinin isimsiz simgesi haline geldi.

Amerika’yı dünya kamuoyunun önünde mahkum eden bir simge...

1982’de bir Alman gazeteci "resimdeki kızın" peşine düştü.

Kızın adının Kim Phuc olduğu ortaya çıktı.

Bütün vücudu yandığı için Saigon’da 14 ay hastanede yatmış, yanık derisi ayıklanırken her seferinde acıdan bayılmıştı.

İleri bir yaşta, kocasıyla gittiği Moskova dönüşü siyasi mülteci olarak Kanada’ya sığınmıştı Kim.
O günlerde 34 yaşındaydı.

Evliydi, 3 yaşında bir oğlu vardı.

Astım ve şeker hastasıydı, sık sık migren krizi geçiriyordu.

Vücudunda, her vesileyle azan, silinmek bilmez yaralar taşıyordu, cildi nefes alma yeteneğini kaybetmişti, ama "Ama ne talihliymişim ki yüzümde en küçük bir leke bile yok" diye avunuyordu.

1995 senesinde Washington’da Vietnam Savaşı’nı anmak için bir tören yapıldı.
Kim Phuc da oradaydı.

Kürsüde konuşurken, "O bombaları atan pilotla karşılaşsam, ona ’geçmişi değiştiremeyiz’ derdim, "ama bugün ve yarın, barışa hizmet etmek için elimizden geleni yapabiliriz’".

Salondan sessizce ayrılıyordu ki, eline bir kağıt sıkıştırdılar, göndereni işaret ettiler.

Kim Phuc önce dönüp adama baktı.

Adam orada öylece durmuş, eli ayağı titreyerek Kim Phuc’a bakıyordu.

Sonra elindeki notu okudu Kim Phuc, notta, "Kim, o adam benim!" yazıyordu.

8 Haziran 1972 günü Vietnam’daki o mabede napalm atan uçağın pilotu John Plummer’di orada duran.

Savaştan sonra yıllarca kendine gelememiş, ne yapacağını bilememiş, din adamı olmuş, "o küçük kızın" resmini gazeteden kesip her an cüzdanında taşımıştı.
Kim bir an adama baktı, sonra kollarını açarak ona doğru koştu.

Hangisinin yarası daha derindi dersiniz? "

Bu sorunun cevabını çok düşündüm.. ikisinin de çok derindi galiba...

.Alıntı
www.masalprensesi.com (http://www.masalprensesi.com)

huseyn
26.04.2006, 15:06
teşekkürler

suveydiyeli
22.08.2007, 21:13
Bizimle paylaştığın için teşekkürler..........

ankh
22.08.2007, 22:19
Hayattaki bir çok yaramız iyileşiyor belkide iyileşmeyen tek yara savaştan kalan yaralar.

Savaşsız bir dünya istiyoruz.
Silahsız, Nükler bombaların olmadığı
Güçlünün zayıfı ezmediği bir dünya
Dünyamız küresel ısınmayla karşı karşıya
Unutmasın hiçkimse bu dünya bizim değil biz bu dünyayı çocuklardan emanet aldık.

denizandche
22.08.2007, 22:50
Paylaşımın için sağol. :) :).En azından bir kaç kişinin ''Savaşa hayır!'' diye bağırdığını duymak beni mutlu ediyor.
''Savaşa hayır!''
Saygılar...

tmordueri
22.08.2007, 22:56
Gerçekten güzelmiş.Savaşa hayır!!!

halitseyfi
22.08.2007, 23:00
Hangisinin yarası daha derindi dersiniz? "

BEnce bonbayı atanın yarası dahada fazladır. Çünki her geçen gün yarasının dahada derinleştiğini, ve derinleşeceğin tahmin ediyorum.

O çocuğun yerinde olmak istemezdim
ama
O pilotun yerinde hiç olmak istemezdim.

Bomba atacaklar, yaratacakları acıyı ve kendi vijdanlarında çekecekleri acıyı düşünmeden atmasınlar.

NiSAN_Rojda
22.08.2007, 23:11
çok güzel ve çok dramatik ve çok hüzün verici bir hikaye....
bazen diyorum ki....
masum bir çocuk neden bu kadar acı çekiyor...

Onları görüp halimize şükretmek için mi....??( peki neden o kişi (kişiler) kurban ediliyor.....)
Yoksa ABD mi....??? bize ve masum insanlara acı veren.........?? neden kimse engel olamıyor...büyük güç olduğu için mi..??? 0Peki nasıl büyük güç oldu..?? Bizi onları herkesi sömürerek...dünyanın patronu kim ABD...dünyayı ABD yönetiyor...dünyaya dur emri verse dünya bile boyun eğecek....Ben yokken dünyada ABD bombalamakla meşgul,ben 24 yaşıma geldim Irak ı bombalıyor...ve ben yaşlanıp öldüğüm zaman hala bombalamaya devam edecektir.........
Peki neden Türkiyeyi bombalamıyor????

Acaba Türk askerinden ve cephanelerimizden korktuğu için mi....yoksa her gün faiz gelen borçlar(yani tamamen çıkar ) için mi bombalamıyor....nasıl olsa başımıza gelen sayın büyüklerimiz kendi çaplarında borçları kapama yolları arıyor,sanırım o çuvalda delik var,bizden her çıkan o çuvala girerken dökülüyor....bunca yıl o borcun faizi bile ödenmemiş..........bizim aldlığımız hava harici tüm gider gelirler VERGİLİ...bu vergiler nereye gidiyor....altlarındaki son model arabalaramı,yoksa meclisdeki ceylan derisi (en pahalı ) koltuklara mı...?? yada sayamadığım herşey.........
ABD bunulada kalmıyor........Türkiyenin tekstil bölgelerinden (en kaliteli ve en ucuz ) olan kumaşları alıp bi kaç dikiş yaptırıp 15 hatta 20 katına satıyor....ve bizim milletimiz ABD malı kaliteli düşüncesiyle önde koşuyorlar almak için......ilk önce halkımız bilinçlenmeli......eğer ABD sömürmeye devam ediyorsa bizi, oturup kendi insanlarında aramalı hatalarını....Belki Turgut Özal dış piyasayı açarak iyi yaptı yada kötü.......tek bildiğim bu borç varken ve bizim cahil insanlarımız varken sömürülmeye devam ediliyor olmamız.........

ABD çok masumun canını aldın......çok yürekler yaktın......bunu acısı bu gün çıkmaz ama elbet bir gün fazlasıyla ve acıların en büyüğüyle çıkacaktır........