Orijinalini görmek için tıklayınız : aleviler ve sunnilerhangi soydan gelir

ayhan
26.04.2006, 12:51
arkadaslar hakem olaylari islamiyetteki ayriliklarin baslama nedenidir burda üç gurup ortaya çıkmıstır alevi sunni ve hariciler aleviler ali yanlisi sunniler muaviye yanlisi hariciler ise her iki tarafida islamiyette ayrlığa neden oldugu icin düsman görmüslerdir peki bu sunnilerin muaviye soyundan geldiyinin acık bir kaniti deyilmidir
bu arada muaviye ebu süfyanin oğlu yezitin babasidir

müttaki
26.04.2006, 12:56
arkadaslar hakem olaylari islamiyetteki ayriliklarin baslama nedenidir burda üç gurup ortaya çıkmıstır alevi sunni ve hariciler aleviler ali yanlisi sunniler muaviye yanlisi hariciler ise her iki tarafida islamiyette ayrlığa neden oldugu icin düsman görmüslerdir peki bu sunnilerin muaviye soyundan geldiyinin acık bir kaniti deyilmidir

şimdi biz yezidizde siz hz. hüseyinmisiniz. :bitmisbu:

bıktım bu saçma sapan topiclerden

Oli
26.04.2006, 13:02
sapla samanı karıştırmakta üstümüze yok... din konularını soy sopa karıştımayın.
yezit araptır o zaman sünniler arap mı olacak?

müttaki
26.04.2006, 13:07
sapla samanı karıştırmakta üstümüze yok... din konularını soy sopa karıştımayın.
yezit araptır o zaman sünniler arap mı olacak?

emeviler sünni değildir bi anlatabilsek :garibbak: arabistan yönetimi vahabidir. emevilere benzeyen grup bunlardır daha çok. zaten Osmanlıyı arkadan vurup ingilizlerle beraber hareket eden hainlerde bunlardır. sefahat düşkünü insanlardır. zaten arap şeyhlerinin durumuna bakarsanız anlarsınız.

manifesto
26.04.2006, 13:20
bu sunnilerin muaviye soyundan geldiyinin acık bir kaniti deyilmidir
Yeni kullanıcılara karşı toleranslı olmak laım:) Ama Muaviyeyi tutmuyorum,bizim takım başka:)Muaviyede birinci ligde oynamış ama şampiyon olamamış.
Eba Eyyub El Ensarinin ve birçok sahabenin de içinde bulunduğu İslam ordusu ile İstanbulu kuşatan ordunun Başkumandanı idi.Eğer Eba Eyyub El Ensari onun komutasında istanbulu kuşatan orduya girmiş ise ben Muaviyeye bir şey diyemem hepsi bu.Ayrıca Ebu Süfyan Yemame savaşında Şehit olmuşdur.Çağrı filmindeki Ebu Süfyan karekteri biraz yarım yani:) Biz kişi iman etmiş ise geçmiş bütün kusurlarını örteriz.Ama yezidin işi zor sanırım,elinde Hz.Hüseyinin kanı varken bilemiyorum yani....
Ayrıca islamiyette ayrılık hakem olayı yani siyasidir,yani kimin kral halife olacağında anlaşamamışlar yoksa hz.peyganber vefat etmeden önce zaten din tamamlanmışdı.
"Bugün Allah üzerinizdeki nimetini tamamladı ve size din olarak islamı seçti"

ayhan
26.04.2006, 14:43
Yeni kullanıcılara karşı toleranslı olmak laım:) Ama Muaviyeyi tutmuyorum,bizim takım başka:)Muaviyede birinci ligde oynamış ama şampiyon olamamış.
Eba Eyyub El Ensarinin ve birçok sahabenin de içinde bulunduğu İslam ordusu ile İstanbulu kuşatan ordunun Başkumandanı idi.Eğer Eba Eyyub El Ensari onun komutasında istanbulu kuşatan orduya girmiş ise ben Muaviyeye bir şey diyemem hepsi bu.Ayrıca Ebu Süfyan Yemame savaşında Şehit olmuşdur.Çağrı filmindeki Ebu Süfyan karekteri biraz yarım yani:) Biz kişi iman etmiş ise geçmiş bütün kusurlarını örteriz.Ama yezidin işi zor sanırım,elinde Hz.Hüseyinin kanı varken bilemiyorum yani....
Ayrıca islamiyette ayrılık hakem olayı yani siyasidir,yani kimin kral halife olacağında anlaşamamışlar yoksa hz.peyganber vefat etmeden önce zaten din tamamlanmışdı.
"Bugün Allah üzerinizdeki nimetini tamamladı ve size din olarak islamı seçti"yeni üyelere karsi töleraslı olamak burdan su anlasiyo heralde yeni geldi birsey öğrenene kadar üstüne git meyin arkadaslar kendinizi dev aynasinda görmeyin ben burayi örenmeden cok bir paylasim alani olarak görüyorum ve anlattigim olayda herhangibir saptirma yok ben olmusu anlattim yorum sizin ben sumuyum bumuyum gibi alin ganliklara gerekyok ortada bir gercek var islam tarihi hakkında biraz bilgisi olan bunu bilir

müttaki
26.04.2006, 14:58
yeni üyelere karsi töleraslı olamak burdan su anlasiyo heralde yeni geldi birsey öğrenene kadar üstüne git meyin arkadaslar kendinizi dev aynasinda görmeyin ben burayi örenmeden cok bir paylasim alani olarak görüyorum ve anlattigim olayda herhangibir saptirma yok ben olmusu anlattim yorum sizin ben sumuyum bumuyum gibi alin ganliklara gerekyok ortada bir gercek var islam tarihi hakkında biraz bilgisi olan bunu bilir

eğer öğrenmek istiyorsan herkes hz. ademin soyundan gelir

lion12
26.04.2006, 14:58
Bence işi soya sopa dayandırmak çok boş.Yani önemli olan insanın kimin soyundan geldiği değil,kimin yolundan gittiğidir.Muaviye'nin torunu,Yezit'in oğlu 2.Muaviye'de o soydan geldi fakat bütün dedeler bilir inanmayan gitsin dedelere sorsun,babası ona hilafeti bırakacağı zaman dedi ki babasına''Baba yıllar boyu sen ve dedem Ehlibeyt'e zulüm ettiniz,onların kanını döktürdünüz,peygamber buyruğunu hiçe saydınız,hilafet hakkı Ehli Beytindir.Ben hilafeti kabul edemem çünkü hak imam Zeynelabidin'indir.'' dedi ve babası Yezit tarafından acımasızca öldürüldü.Şimdi ortada zaten kesin bir delil yokken sünni kardeşlerimizi böyle hakaret boyutuna varacak bir şekilde suçlamamak lazım derim ben.Kaldı ki dediğim gibi,eğer Muaviye'yi destekleyen birisi olursa ki ben çok gördüm,ancak o insanlara bizler doğru düşündüklerimizi kibar ve anlayışlı bir ortamda aktarmaya çalışabiliriz.Hiçbir insan geldiği soy bakımından aşşağılanamaz,gittiği yol yanlış ise,doğruları göremiyorsa o zaman ona da doğru bildiklerimizi aktarabilmeliyiz.Alevi bir can olaraktan bu tür sözlerin alevi-sünni dostluğuna zarar vereceği düşüncesindeyim.Dostluğu pekiştirebilmek için daha yapıcı sözler söylemek lazım.Kimse soy sop bakımından bir diğerinden üstün olamaz,üstünlük ancak insanlıkladır.Hz.Ali efendimizin şu sözünü hatırlatmak isterim;

ÖVÜNÇ DUYACAĞI BİR SOYU VARSA BİLGİSİZ KULUN;
BİLSİN Kİ ÇAMURDAN VE SUDANDIR ÖZÜ SOYUNUN.

Serkan_Devrim
26.04.2006, 15:15
bu arada muaviye ebu süfyanin oğlu yezitin babasidiralevilikte sünnilikte inançtır ve inanların etnik kökenle soyla sopla ilgisi yoktur. illa bir üstün ırk birde lanetli ırk yaratma çabasında olmayın. gereksiz polemik yaratacak olan bu konu yalnış yerde açılmış olmakla beraber sünni dostları incitebilir. kanıt yok belge yok sağlam bir dayanak yok. sadece bir şahsın düşüncesi ile bir inancı toptan yargılayamayız.

ey soyuyla sopuyla övünen ahmak,
hepimiz tek bir ana babadan gelmedik mi?
hz Ali

kazana atıyorum.