Orijinalini görmek için tıklayınız : Laik Cumhuriyet Tasfiyemi Ediliyor?

iyidost69
26.04.2006, 14:46
Medya dün lebalep Bülent Arınç ''a ilişkin yorumlarla dolup taşıyordu; bizim Cumhuriyet''te arkadaşların çoğu Meclis Başkanı''nın konuşmasını ele almışlardı...

Dinci basında Arınç''a övgülerden geçilmiyordu...

Ne diyorlardı ''''Bülendinejat'''' ın konuşması için:

''''Manifesto!..''''

Açtım sözlüğe baktım, manifestonun Türkçesi neydi:

''''Bildiri!..''''

Sözcüğün Osmanlıcası daha da alengirli bir anlamı yüklenmişti:

''''Tebligat!..''''

Haydi hayırlısı!..

Öyle görünüyor ki AKP yönetimi iktidarda tırıs, rahvan derken dörtnala hazırlanıyor...

**

Ancak kimisi de Bülent Arınç''ın ''manifesto'' sunu daha ''masum'' niyetlerine bağlıyor:

- Cumhurbaşkanı olmak istiyor, bu amaçla AKP''li müşterisine gösteri yaptı...

- Sezer ''in 23 Nisan konuşmasını yanıtlayarak prim toplamak istedi...

- RTE ''yi aşmak çabasında...

Büyük Millet Meclisi Başkanı''nın 23 Nisan Manifestosu''ndan sonra zaten meydanda salınan bir gerçek, bir kez daha kabak gibi ortaya çıktı:

Türkiye''de siyaset tartışması yok..

Rejim tartışması var!..

Hem de etnikçi tehlikenin yaşandığı bir zamanda gündeme oturan rejim tartışmasında konu geldi, anayasanın değişmez maddelerinin de değiştirilmesine dayandı...

''Laik Cumhuriyet'' in ipini elbirliğiyle çekmek istiyorlar...

**

Arınç karnından konuşsa da bildirisi belli:

- Bugün egemenlik Meclis''indir diyoruz, ama, siz lafa bakmayın!.. Türkiye''yi gizli bir iktidar yönetiyor, bunlar egemenliğe ipotek koymuşlardır...

Peki, ne yapmalı? Laikliği halkoylamasına götürmeli, anayasanın değişmez maddelerini değiştirmeli, Meclis gizli iktidarın egemenliğini yıkmalı...

Tam sırası, değil mi?..

Böyle bir fırsat dincilerin eline bir daha geçemez!..

Gaflet ve dalalet içinde bulunanlar ''''etnikçileri Meclis''e sokmayalım'''' diye seçim barajını yüzde 10''a çıkarıp halkın yüzde 45 oyunu heba etmişler; seçime katılanların 4''te 1''i ve sandığa gidenlerin 3''te 1''inin oylarıyla Meclis''in 3''te 2 çoğunluğunu Arınç''ın partisi ele geçirmiş...

Evet, tam sırası!..

Karnından konuşan başkanın ilginç ''''manifestosu'''' Arınç''ın dudakları kıpırdamasa ve ağzı açılmasa da tebligatını yerine getiriyor...

Peki, ne olacak?..

Ne olacağını hep birlikte ve ilerde göreceğiz; şimdilik bilinen gerçek şu: Laik Cumhuriyet''i tasfiye etmek isteyen bir kişi, bugün Büyük Millet Meclisi''nin başkanıdır.

İlhan Selçuk tan..

manifesto
26.04.2006, 16:53
Dinci basında Arınç''a övgülerden geçilmiyordu...
:) Dinsiz basın ne diyor bu konuşma için ben dinlemedim de
Ne diyorlardı ''''Bülendinejat'''' ın konuşması için:
Burada Ahmedinejad'ı'ı aşağılamaya mı çalışıyorsunuz? Hep CHP ağzı.Oysa o abd emperyalizmine karşı direniyor çelişmiyormusunuz:)
Türkiye''de siyaset tartışması yok..
Rejim tartışması var!..
:) Her tartışmayı Rejime dayamak büyük marifet, ekmek arası rejim tartışması:) mola bitti rejim tartışmasına devam.Onun Manifestosunu okursanız türkiyede Rejimin tartışılamayacak kadar köklü olduğunu anlarsınız.Kimsenin rejimle sorunu yok yani.Marksistler hariç onlar sosyalist düzenden yanalar.
''Laik Cumhuriyet'' in ipini elbirliğiyle çekmek istiyorlar...
Şimdide Laikliğin yanına cumhuriyeti de ekledik öylemi:) Cumhuriyeti yıkıp neyi kuracaklar krallığı mı????:)Laiklik tehlikede değil ama laiklik adıyla din düşmanlığı yapma tehlikededir artık.
Peki, ne yapmalı? Laikliği halkoylamasına götürmeli, anayasanın değişmez maddelerini değiştirmeli, Meclis gizli iktidarın egemenliğini yıkmalı...
İlhan Selçuğa selam söyleyin Laiklik anayasanın değişmezi,yani bu insanları Laiklik karşıtı göstermeye çalışmak deveye hendek atlatmakdan daha zor ama gayretli olanlar var:)
Karnından konuşan başkanın ilginç ''''manifestosu'''' Arınç''ın dudakları kıpırdamasa ve ağzı açılmasa da tebligatını yerine getiriyor
Yakışıksız bir ifade,İlhan Selçuk neresinden konuşuyor acaba???

Oli
26.04.2006, 17:07
dinci=din satan
dinsiz (=eşitdeğil=) dindar

iyidost69
26.04.2006, 17:08
dinci=din satan
dinsiz=(değil) dindar

::::))))))))))))

manifesto
26.04.2006, 17:13
dinci=din satan
dinsiz (=eşitdeğil=) dindar
Din satan öylemi? Cem Tv ,Su tv bunlarda din satan basından oluyor o halde.
Komedi,4956

iyidost69
26.04.2006, 17:17
Sevgli Manifesto,

Dinci'nin karşıtı Dinci olmayandır.

Dinciye örnek: Erbakan, RTE, Bülent Arınç, (aday adayı Manifesto)
Dinci olmayana örnek:Ahmet Necdet Sezer, Atatürk, Nesrin-Asli, Ben, Canerzincan, Oli

Dinsiz'in karşıtı ise Dinlidir.

Dinsiz'e örnek:Aziz Nesin, (bu gidişle bende olacağım)
Dinliye örnek: Müttaki, (değerlendirme aşamasındayım), kayınpederim

Kısaca elma ile armutu toplamayalım..

Oli
26.04.2006, 17:22
Din satan öylemi? Cem Tv ,Su tv bunlarda din satan basından oluyor o halde.
Komedi,4956

onlar din satmıyor ki...
bizim bir din hocamız bizzat dinci sözü ne biçin diye bize demişti. o ne öyle soğancı patatesçi gibi din mi satıyoruz biz demişti. bende ondan sonra her dinci sözü ile karşılaşınca din satanları hatırlıyorum. yanlışta sayılmaz senin burda yaptığın misyonerlik bi çeşit din satmaktır...:yamukgul:

manifesto
29.04.2006, 12:56
Sevgli Manifesto,
Dinci'nin karşıtı Dinci olmayandır.
Dinciye örnek: Erbakan, RTE, Bülent Arınç, (aday adayı Manifesto)
Dinci olmayana örnek:Ahmet Necdet Sezer, Atatürk, Nesrin-Asli, Ben, Canerzincan, Oli
Dinsiz'in karşıtı ise Dinlidir.
Dinsiz'e örnek:Aziz Nesin, (bu gidişle bende olacağım)
Dinliye örnek: Müttaki, (değerlendirme aşamasındayım), kayınpederim
Kısaca elma ile armutu toplamayalım..
Ben Dinciyim tabiki:) Hayatta benim için dinden daha önemli hiçbirşey yoktur bunu açık söyleyeyim sizden mi saklıycam,benim için DİN=HAYAT Bu kadar basit yani.Dinliye örnek müttaki:) öyleya siz sünni olan kayınpederinizin dahi bir dine sahip olup olmadığına dhi karar vermemişsiniz :)

Komedi,şu hale bak dinli dinsiz dinci din satan,neyin takiyyesini yapıyoruz???
Açık açık yazın bizim gibi

SivanA SimyacI
29.04.2006, 15:23
bakın sayın manifesto siz dinci değil dinsel bağnazlığa körü körüne tutulmuş olmalısınız ve oldukçada saçma yazılar bunlar resmen aşağılama söz konusu biz herkesin değerlerine saygı gösteririz dolayısıyla sizede lakin laiklik cumhuriyet söz konusuysa şeriata saygı maygı duymam bizim yaptığımıza gelince biz solun takiyesini yapıyoruz doğruluğun laik cumhuriyetçi türkiyenin eşit türkiyenin takiyesini yapıyoruz sizn niyetiniz nedir asıl üniversiteleri kaldırıp medreseler kurmakkı ya da insanları zorla camii ye göndermekmi bunlara sessiz kalmayız biz.ya da niyetiniz laik TÜRKİYEYİ BİR ŞERİAT ÜLKESİMİ YAPMAK???siz daha açık olun bizim açık ve netliğimiz belli gizili tarikatlar kurmuyoruz ya da insan ayrımı gözetmiyoruz

Aziz
29.04.2006, 15:35
dınsızlerın basında bende varım arkadaslar

Aziz
29.04.2006, 15:46
arkadaslar camiye gitmıyoruz, dıye adama ıyı gözle bakmıyorlar
kayserıde ercıyes unıversıtesınde meslek yuksek okulunda oruc tutmuyoruz dıye dayak yıyen arkadaslarım oldu pekı bu nasıl anlayıs herkes oruc tutmak mecburıyetınde mı?
ıster tutarım ıster tutmam bundan sıze ne?
neden oruc tutmaya zorlanıyoruz.

spartakus
29.04.2006, 23:34
bunlarin (AKP) niyetleri bellidir, ne amacla iktidarlarini sürdürdüklerini ve
firsat olursa ne yapabilecekleride .
bu yopazlar Türkiye Cumhuriyetini kurmadilar vede yikamayacaklar.
Bunlara karsi gelecek güc Türk Gencligidir...
bu güc Türk genliginin asil kaninda mevcuttur!.

selva
30.04.2006, 10:10
yazı gerçekten güzel. evet bizim okuldada ramazanda kimse sigara içmesin diye baskı yapıyorlardı.ilk ve son eylemim o olmuştu.kantinin ortasında sigara içmiştim.ondan sonra diğer arkadaşlarda içmeye başladılar.arkadaşlar bu insanlar bir tek kendilerine demokrat ve anlayışlı.
yalnız spartaküs arkadaşım bizde buna dayanarak bu ülkeyi onlar kurmadılar dersek onlardan hiç bir farkımız kalmaz.bu ülkeyi bugün hoşumuza gitsin veya gitmesin bir çok insanla beraber kurduk.bu ülke ne senin benim tekelimde nede onların tekelinde.çanakkaleyi ziyaret edersen özellikle şehitlikleri gezersen bu ülkeyi kimlerin kurduğu hakkında çok daha güzel aydınlanırsın.orda türkiyenin dört bir yanından gelmiş insanların mezarları var.bir tek senin benim değil

EŞİTLİK PARTİSİ
30.04.2006, 13:49
YADA KAZANIMLAR...

Sevgili selva...

Okulunuzda aldığınız tavrınızı canı gönülden alkışlarım,ama bildiğiniz gibi MEDENİ Hukukumuz da belirtildiği üzere bazı mirasları,yani bize bırakılan TOPLUMSAL DEĞERİ olan mirasların kaynağını bilerek,nasıl kazanıldığını bilerek,ne cefalarla elde edildiğini bilerek sahip çıkıp,asla ve asla bölüşülemiyeceğini de sanırım bilirsiniz...
Sevgili spartakus konuyu bir başka açıdan NET şekilde ortaya koymuş,tamamen katılıyorum...
Sevgili selva sanırım bilirsiniz,ÇANAKKALE'deki şehitlik mezarlığındaki bazı şehitlerimizin doğum yerleri,Gn.Kurmaydaki bazı işgüzar görevlilerce değiştirildi,güya bu yapılırsa bazı insanlara birlik mesajı verilecek dendi ama buda olmadı,olmadı çunki GERÇEKLE alakası olmayan ''iyiniyetli'' ve propaganadaya yönelik bir uygulamaydı...ha,geniş HOŞGÖRÜNÜZE saygı duymamak mümkün değil ama,bu konu çok hassas...
Toparlayacak olursak,TÜRKİYE CUMHURİYETİ üç imzayla KURULMUŞTIR,bu imza sahipleri,
1-) Mustafa Kemal ATATÜRK önderimiz,
2-) Dersimli DİYAP ağa önderimiz,
3-) Cemalettin ÇELEBİ Efendimize aittir...
Ne yazık ki,tarihi kayıtları değiştirmede uzman olan şüreka bunu da becermiştir...SAMSUN-HAVZA da düzenlenen belge Mücadeleye başlama belgesidir,kuruluş belgesi değildir...nitekim Cemal KUTAY bunu net şekilde ortaya koymuştur,hatta birilerinin iddia ettiği gibi KUVAYİ MİLLİYE hiç bir yerden MADDİ destek almamış,sadece ve sadece ALEVİLER adına HACI BEKTAŞTA ödenen PARA ile haraket HIZ kazanmıştır...
Peki bunun anlamı ne ?
Bunu anlamı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ALEVİLER TARAFINDAN kurulmuştur,tek uluslar arası MADDİ destek ise AFGANLI VE İRANLI MÜSLÜMANLARDAN gelmiştir ki,bu gün AFGANİSTANA bu denli ağır yaptırımlar uygulanmasının nedeni de budur,öyle ağır yaptırımlar ki,RUSLAR-İNGİLİZLER ve bu gün ABD ve AB,geçmişin hesabını sorarcasına ARAPLARLA birlikte AFGANİSTANI tanınmaz hale getirmişlerdir...
Ha birileri biz hani BELGE diye soruyor,TARİHİ ters yüz ediyorsunuz diye suçluyor ki,biz bunların neden bu soruları sorduklarını biliyor,etkisinde kaldıkları EMPERYALİST KÜLTÜRÜ tanımadıklarını da,en son BAĞDAT kütüphanesine uygulanan AŞAĞILIK uygulamayı örnek göstererek cevaplıyoruz...
İnşallah Cemal KUTAY'ın belgelerinide DEĞİŞTİRMEZLER...
Diyebilirsiniz ki,Kurtuluş Savaşına diğer inanç gurubuna mensup insanlar katılmadımı,elbette katıldı,ama ASLOLAN PROJE ve Merkezi Otoritenin Anlayışıdır...
Hiç dikkatinizi çektimi bilmem,Dünyanın hiç bir yerinde uygulanmayan bir AŞAĞILIK uygulama bizim KURTULUŞ SAVAŞI Gerçek Gazilerine uygulanmış ve O insanlar EKONOMİK anlamda sersefil yaşamalarına GÖZ yumulmuştur...onların çocukları ve Torunlarına ASLA Devletin Temel Kurumlarında görev verilmemiştir...
Bu ne demektir,neden bu uygulamalar 10/11/1938 den sonra ÖZELLİKLE DEVAM ETMİŞTİR...
Saygılarımla.

Bektaş ÇELEBİ

manifesto
30.04.2006, 18:11
bu güc Türk genliginin asil kaninda mevcuttur!.
Ovvvv çok etkileyici:)
kantinin ortasında sigara içmiştimBravo tebrik ederim büyük bir iş başarmışsınız.
Osmanlıda ermeni ve yahudiler ramazan ayı geldimi dükkanlarının önüne perde koyarlardı ki içerde yenilen yemekler dolayısıyla müslüman ahalin iştahı kabarmasın.Ermeniler ramazanda müslüman komşularını iftara çağırırlardı kendileri oruç tutmadığı halde,sokakda birşey yiyip içmemeye dikkat ederlerdi,bu onlardaki hoşgörü ve halden anlama erdemi.
Kimse oruç tutmadığı için eleştirilemez bu zaten yanlış benim sınıftada bir ataist vardı:) ramazan oldumu elinde sigara tüttüre tüttüre sınıfda dolaşır milletin yüzüne üfler onları kızdırmaya çalışırdı samimiyetine güvenerek.Yani aklınca bişeyler yapıyordu işte ama başka oruçlu olmayan arkadaş onu uyardı eğer ben uyarsaydım kesin yanlış anlayacağı için hiç müdahale etmedim.
Yani herşey hoşgörü içerisinde halledilebilir.

selva
30.04.2006, 19:16
senin dediğin farklı benim dediğim farklı şeyler tabiki saygı göstermemiz gerekiyorfakat bu yasak bunu yapamazsın diyede yasak koyamazsın türkçe esnek bir dil çek nereye çekersen manifesto bravo sana

spartakus
30.04.2006, 23:13
neye kime ne hosgörüsü ?...kardesim hep Alevilermi altdan alacaklar.
oruc tutan insanlara medeni saygi gösterilir, ama bu tek tarafli olmamali!
daha Alevilerin yapmak istedigi Ibadetleri kücümseyen bu kafaya ben
kesinlikle saygi ve medeni davranis gösteremem ve de beklemesinler.
simdiye kadar gösterilen bu hosgörüyü insanlar zayif bir gücümüz
olarak gördüler ve algiladilar...
Hicbir toplumda ve uluslarda insanlar tek tarafli boyun egmezler,
sevgi ve saygi karsiliklidir,tek tarafli boyun egen zaten bastan kaybetmistir.

sen bana iyi isen ,ben de sana iyiyimdir...olay bu kadar basit!

CaNCa
17.08.2007, 15:42
...

Ne olacağını hep birlikte ve ilerde göreceğiz; şimdilik bilinen gerçek şu: Laik Cumhuriyet''i tasfiye etmek isteyen bir kişi, bugün Büyük Millet Meclisi''nin başkanıdır.

İlhan Selçuk tan..

İlhan Selçuk bir yıl öncesinden gidişattan bugünleri anmış gibi, perşembe'nin gelişi çarşamba'dan belli olmuş..

Dediği gibi;

Ne olacağını hep birlikte görüyoruz; şimdilik bilinen gerçek şu: Laik Cumhuriyet'i tasfiye etmek isteyen bir kişi, bugün laikliğin son koruma alanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oluyor!

Şah-Mat
17.08.2007, 16:45
Ne olacağını hep birlikte görüyoruz; şimdilik bilinen gerçek şu: Laik Cumhuriyet'i tasfiye etmek isteyen bir kişi, bugün laikliğin son koruma alanı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oluyor!

Ben kısaca tekrardan yazayım...

Avucunu yalar....:yamukgul:

İyiki AKP yeniden geldi..ben çok seviniyorum onların tekrar başa gelmelerine..

Hele bekleyin..görün...ve izlemeye devam edin..

Bu arada bol bol NOT tutun...

Lazım olacak...:)