Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancılara 2006'da 1.206 mülk satıldı
Yabancılara 2006'da 1.206 mülk satıldı
Yabancılara, mülk satışının yeniden başladığı 2006 Ocak ayından bu yana yabancılara bin 206 adet gayrimenkul satıldı. Antalya bu dönemde de yabancıların gözdesi oldu. Türkiye'de emlağa en fazla İngilizler ilgi gösterdi.
Anayasa Mahkemesi'nin konuya ilişkin iptal kararının ardından geçen yıl Temmuz ayında durdurulan satışlar, yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği 7 Ocak 2006'da tekrar başladı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu tarihten Nisan ortasına kadar geçen süreçte, bin 565 yabancıya toplam 412 bin metrekare gayrimenkul satışı yapıldı. Yabancılara satılan taşınmaz sayısı da bin 206 olarak belirlendi. Söz konusu arsa, arazi ve bağımsız bölümlerin toplam büyüklüğü de 412 bin metrekare olarak ölçüldü.
İNGİLİZLER İLK SIRADA
Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de taşınmaz satın alan yabancıların mensup olduğu ülke sayısı 24'ü buldu. Bunlar arasında da ilk sırayı, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine İngilizler aldı. Bu dönemde 588 İngiliz, büyük bölümü güney illerinde, toplam 420 gayrimenkul edindi. İkinci sırada bulunan Almanlar da 258 taşınmaz satın aldı. Türkiye'de mülk edinen Almanların sayısı ise 267 olarak belirlendi. Listede Almanların ardından sırasıyla İrlandalılar, Hollandalılar, Norveçliler, Belçikalılar ve Yunanlılar yer aldı.
SATIŞ YAPILAN İLLER
Yabancılar, 3 ay içinde toplam 30 ilde gayrimenkul edindi. En fazla yoğunluk Antalya'da görüldü. Antalya'da, 875 yabancı 637 taşınmaz satın aldı. Kentte gayrimenkul alan yabancıların dağılımında da İngilizler, Hollandalılar, İrlandalılar, Norveçliler ve Almanlar ilk 5'i oluşturdu. Aydın'da 255, Muğla'da 121, İstanbul'da 68, Mersin'de 63, İzmir'de de 53 yabancı, emlak sahibi oldu.
DAĞILIMLAR
Yabancılara mülk satışının yeniden başladığı Ocak ayından bu yana Türkiye'de taşınmaz edinen yabancı uyruklu gerçek kişilere ilişkin bilgiler şöyle:
http://img170.imageshack.us/img170/5259/gazete16rf.jpg
Yabancı uyruklu gerçek kişilerin gayrimenkul edindiği illerin dağılımı:
http://img170.imageshack.us/img170/6440/gazete20de.jpg
http://img170.imageshack.us/img170/746/gazete30uk.jpg
Hüseyin69 26.04.2006, 17:16 hayirli ugurlu olsun
haa sakin burdada celallenmeyin listede almanya birinci sirada
ve ayni listeyi ayni ülkeyi yine kiyaslayin almanydada türkler birinci siradadir
dogal ve normaldir simdi türkler almanyada diye almanya türklerinmi olacak
hehe güldürmeyin beni allah askina
bozkaplan 01.05.2006, 19:44 canerzincan gardas toprak namustur
senin ciddiye almadığın bu sebep yüzünden israil kuruldu onlarda toprak satın ala ala kuruldular filistin halkı hiç önemsemedi senin gibi şimdi kan ağlıyorlar. ama hiç olmassa onlar bağımsızlık için savaş verdiler sen onu da yapmassın.
soysuzlardan medet umulmaz
benim anam babam belli benim soyum atatürkün soyudur öyle bir insanın soyuna laf eden vatanına lafeder
sen turkıye dekı fasıst sayısını ogrenmek ıstıyosan gecmısı bır arastır turk ıntıkam tugayı nı bır ogren ondan sonra konus
ayrıca bir faşist sizin gibi on tanesine bedeldir ve ben hiçbirzaman millete sövmedim senin gibilere gerek yok dedim biz vatanımızı kendimiz kurtarırız siz bi oturun hele siz burda misafirsiniz sizinde sıranız gelecek
devsirme mi be gardaşım komik duruma düşürme şimdi kendini biz sana diyoruzki atatürkün soyundanız sen diyosunki devşirme niye türk olamadım diye bu ulu soya mensup insanları kıskanırsın. yoksa sadece konuşmak içinmi konuşuyosun
tabi ki turk soyunun en ulu yapılmasını engelleyen bır alay vasıfsız insan
sen lafı nerenden anlıyon be gardaş atatürkün soyundanız dediysek has türküz (kendideğerlerine sahip çıkan bir türk
balta gardaş ben ülkücü değilim atatürkçü türk milliyetçisiyim kendi değerlerime herzaman sahip çıkarım ayriyeten tarihine küfür eden adam değildir
sizden korkan sizin gibi olsun
canerzincan gardas toprak namustur
Bizimkilerde daire satmışlar toprak namus oldugu için :)
senin ciddiye almadığın bu sebep yüzünden israil kuruldu onlarda toprak satın ala ala kuruldular filistin halkı hiç önemsemedi senin gibi şimdi kan ağlıyorlar. ama hiç olmassa onlar bağımsızlık için savaş verdiler sen onu da yapmassın.
Burda çaktırmadan kişilere hakaret ediyorsun bilmem farkındamısın
Kendine gel
Ağır ol faşizan bey... Bu ülkeyi senin gibi kafatası milliyetcileri değil birlik olabilmiş insanlar kurtardı, gene gerekirsede gene kurtarırız sen merak etme. İlk olarak sizin gibi geri zihniyetlerden kurtaracaz ama hiç merak etme....
Soyu olmayan belli oluyor... Size baktıkca bunu görebiliyorum sağolun....
benim anam babam belli benim soyum atatürkün soyudur öyle bir insanın soyuna laf eden vatanına lafeder
Vay dokunulmaz zırhınıda hemen bulmuş, sen millete ağzına geleni söyle arkasından kendine olmadık saçma kılıflar bu.
Bu faşistlerde bir başka zavallı oluyorlar helede sayıları azaldıkca başka bir garip oluyorlar. Yakında nesilleri tükenmesin diye kel aynak sürüleri gibi korumaya alınacaklar.
Şimdi ben bu laflarla vatan haini oldum. bak laf ettim.
sen turkıye dekı fasıst sayısını ogrenmek ıstıyosan gecmısı bır arastır turk ıntıkam tugayı nı bır ogren ondan sonra konus
Adı tugay ama bir tim bile etmeyen zavallı kovboyculuk oynayan devşirmeler
ayrıca bir faşist sizin gibi on tanesine bedeldir ve ben hiçbirzaman millete sövmedim senin gibilere gerek yok dedim biz vatanımızı kendimiz kurtarırız siz bi oturun hele siz burda misafirsiniz sizinde sıranız gelecek
Biz kimler açık söylede sizin hedefiniz belli olsun adını koyalım
devsirme mi be gardaşım komik duruma düşürme şimdi kendini biz sana diyoruzki atatürkün soyundanız sen diyosunki devşirme niye türk olamadım diye bu ulu soya mensup insanları kıskanırsın. yoksa sadece konuşmak içinmi konuşuyosun
Biz asırlardır özbe öz türküz ama siz osmanlı soyundansınızdır iyi bak belki soyuna bir hanedan helgalık vardır. Atatürk soyundan mış ülkücülerin dedesi osmanlıdır. Karıştırma.
Birde abuksubuk hakaretler yağdırma burası senin sitelerine benzemez.
atatürkün soyuymuş güldürme beni bi kere atatürkün çocuğu yok. hem onun soyundan olsan faşist değil sosyalist olurdun. hem oyunlarına atatürkü alet etme. HEM HER OROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE
balta gardaş ben ülkücü değilim atatürkçü türk milliyetçisiyim kendi değerlerime herzaman sahip çıkarım ayriyeten tarihine küfür eden adam değildir
İki topikte aynı şeyleri sıralıyorsun, bu şekilde devam edersen sanırım daha ciddi kararlar almak zorunda kalacağız
atatürkün soyuymuş güldürme beni bi kere atatürkün çocuğu yok. hem onun soyundan olsan faşist değil sosyalist olurdun. hem oyunlarına atatürkü alet etme. HEM HER OROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE
Atatürk sosyalist değildi..
saygılar..
Bakiyorum, millietci kesim, atatürk laflarini agzina dolamis durumda son yillarda.
Bunlarin sebebi hikmeti bay türkesin ölmeden önce Nazim ve cumhuriyet icin sactigi incilerden arta kalanlar olmali.
Bakiniz, daha düne kadar Türk milliyetcilerinin Atatürk hakkindaki görüsüne:
"Türk´ün atasi Selanik´li dinsiz sari Mustafa olamaz, ana yurdumuz orta asyadir!"
Yukaridaki sayin milliyet takkesi takmis arkadasin abileriyle M.Kemal hakkinda dogru dürüst konusmasini öneririm.
Ne zamandan beri Atatürk´ü tanir oldunuz?
Anadolu alevi ve demokrat halki; irkcilar M.Kemal düsmanligi yaparken, cumhuriyetciliginden taviz vermeden ve saygin bir sekilde Ata´ya gereken sevgilerini gösteriyorlardi.
simdi hangi emegi sarfettiniz de mirasa konmak istiyorsunuz.
Gercekten atatürk´e saygi duymak istiyorsaniz, cumhuriyet ve osmanli tarihini, sonra Ata´nin ne yapmak istedigini cok iyi ögrenmelisiniz.
Kocabaslar size, "anayurdumuz artik orta asya degil anadoludur, Atatürk´e sahip cikin mi" dediler?
Atatürk´e sahip cikmak, onu anlamak, anlayanlara saygi duymak demektir.
Atatürk e sahip cikmak, ulus icinde bir düsman ulus yaratmadan kardesce elini tüm mazlumlara uzatmak demektir??Atatürk´ü anlamak; kanini, komsunun kanindan üstün görmemektir ??????
saygilar
canerzincan gardas toprak namustur
yabanci sermayenin türkiyeye girmesi lazim.. bunun namusla alakasi yok.
tabii ki sirket icin yatirim yapilsa daha iyi olur diye düsünüyorum
yerli ermaye yatirim yapmayinca is yabanci sermayeye kaliyor...
yabanci sermayenin türkiyeye girmesi lazim.. bunun namusla alakasi yok.
tabii ki sirket icin yatirim yapilsa daha iyi olur diye düsünüyorum
yerli ermaye yatirim yapmayinca is yabanci sermayeye kaliyor...
Arkadaşlar birinin ak dediğine diğeri kara diyor hep uç noktalardamı olmalıyız. Şimdi biri öyle dedi diye ülkeyi yabancı sermayenin tekeline mi sunalım. Bir ülke kendi öz kaynaklarıyla ayakta durabilir. Eski bir atasözü;
Taşıma suyu ile değirmen dönmez.
Çözüm önerileri sınarken lütfen daha iyi düşünelim. ve lütfen şu tansiyonu biraz düşürelim.
Saygılar
TheGodfather 02.05.2006, 20:46 Ben yabancıların ülkemizden malikhane satıl almasından fazla kaygı duymuyorum..beni asıl endişlendirilen..Yahudilerin Antep ve Urfa gibi illerimizde Yahudilerin büyük araziler satın alması ve çocuklarını Antep ve Urfa nufusuna kayıt ettirmeleri.
Oluk oluk kana akıtarak aldığımız topraklarımız adeta vatana ihanet edilir gibi gizlice satılıyor..
ATam ne günlere kaldık..Atam sen bize yobazlara karşı Türkiye Cumhuriyetini koruyun diyerek göçtün..Biz her ne kadar senin izindeysekte bize vermiş olduğun yükümlülüğü tam anlamıyla yapamıyoruz...
Atatürkçü gençlik Atatürkün gençliğe hitabesini tekrar tekrar okuyun iyi anlayın..
Yine aynı mevzuu.Açılan konu hariç, herkes herşeydem dem vurup gidiyor.Arkadaşlar burda farklılığımız önplana çıkarmak bir şeyi çözmez.Herkesin mutlaka fikri ve düşüncesi olmalı.Önemli olan ortak noktalarda birleşmeş. ortak noktalarımızı bulmak.Amaç bu olursa birlikte bir yol alabiliriz,Amaç da ortak noktalar etrafında birleşmek.birbirimizi anlamak. Birbirimizi neden kırıyoruz.? gerek de yok.Burda kimse, ki,msye üstünlük saymasının yeri değil. İnsanlar saygı ve sevgi içinde birşeyelere dönüştürülebilir.Üç temel ana düşüncemiz olan eline beline ve diline ilkesinin, dil olan tarafını çoktan kaybetmişiz.Artık fırsat olursa dil ve bel kısmında neler olur allah bilir.Dilimize sahip olmadan Aleviliğin neyini savunabiliriz. Kendi kendimizle çelişmeyelim.
izmirksk 02.05.2006, 21:20 Bakiyorum, millietci kesim, atatürk laflarini agzina dolamis durumda son yillarda.
Bunlarin sebebi hikmeti bay türkesin ölmeden önce Nazim ve cumhuriyet icin sactigi incilerden arta kalanlar olmali.
Bakiniz, daha düne kadar Türk milliyetcilerinin Atatürk hakkindaki görüsüne:
"Türk´ün atasi Selanik´li dinsiz sari Mustafa olamaz, ana yurdumuz orta asyadir!"
Yukaridaki sayin milliyet takkesi takmis arkadasin abileriyle M.Kemal hakkinda dogru dürüst konusmasini öneririm.
Ne zamandan beri Atatürk´ü tanir oldunuz?
Anadolu alevi ve demokrat halki; irkcilar M.Kemal düsmanligi yaparken, cumhuriyetciliginden taviz vermeden ve saygin bir sekilde Ata´ya gereken sevgilerini gösteriyorlardi.
simdi hangi emegi sarfettiniz de mirasa konmak istiyorsunuz.
Gercekten atatürk´e saygi duymak istiyorsaniz, cumhuriyet ve osmanli tarihini, sonra Ata´nin ne yapmak istedigini cok iyi ögrenmelisiniz.
Kocabaslar size, "anayurdumuz artik orta asya degil anadoludur, Atatürk´e sahip cikin mi" dediler?
Atatürk´e sahip cikmak, onu anlamak, anlayanlara saygi duymak demektir.
Atatürk e sahip cikmak, ulus icinde bir düsman ulus yaratmadan kardesce elini tüm mazlumlara uzatmak demektir??Atatürk´ü anlamak; kanini, komsunun kanindan üstün görmemektir ??????
saygilar:36_1_55: :36_1_55: :3:
güldestim 02.05.2006, 21:37 Arkadaşlar artık konuya dönsek diyorum:)
Ben Antalya'da yaşıyorum.Ve burda daha çok Alanyada İngilizlere arsalar satılmış.Alanya'ya gittiğimde bir sürü ingiliz görüyorum. Resmen oralı olmuşlar.Gerçi sempatik insanlar ama yinede yabancı uyruklu kişilere topraklarımızın satılması uygun değil.
|