Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimse duymasın millet bile düşmanımızdır

manifesto
26.04.2006, 23:00
İkinci İnönü Savaşları sırasında Bursa’dan geriye doğru göçen ve içinde subayların-ailelerinin bulunduğu bir kafileye rastlanır…
İsmet Paşa, kafileye nasıl hitap ettiğini anılarında şöyle anlatıyor:
“Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım…
Dedim ki, içinde bulunduğumuz vaziyeti iyi bilesiniz. Bundan başka subay olarak da yerinizi bilmelisiniz…
Padişah düşmanınızdır... Yedi düvel düşmanınızdır…
Bana bakın dedim… Kimse işitmesin, MİLLET DÜŞMANINIZDIR!” (Kaynak: CHP lideri İsmet İnönü’nün Ulus gazetesinde yer alan hatıratından, 17 Mayıs 1968)

Kurulu düzenin savunucuları aynı yoldan azimle ilerliyorlar:)
Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sözünün güzel bir yorumu.

tibet
27.04.2006, 12:44
ancak senin gibi biri bu sözü böyle anlayabilirdi. lafı orasından burasından kesip güzelce yayınlamışsın. o lafın sonlarını da yazsana sıkıysa. ama yapamazsın. işte kapasite bu. orada millet düşmanımızdır sözü isyancı gruplar ve askerden kaçanlar için (zira asker kaçağı 30 binleri buluyordu) söylenmiş bir sözdür. ve orda abartma sanatı vardır. sence ismet paşa bu sözün senin gibi saflar tarafından kullanılmayacağını bilmeyecek kadar saf mı?? ama heralde o da senin gibilerin bu kadar sahtekarlık yapıp bir cümleyi oraından burasından kırpacağını bilemezlerdi. ne de olsa AKPlisin ya takiyyecisin. bi de kalkar d. perinçek e laf edersin yo kapoyla görüşmüş diye sen kurtuluş savaşımız dahil olmak üzere herşeye terssin. sen bu millete o kutsal savaşa tüm değerlerimize saldıran bir hainden başka birşey değilsin. sana böyle şeyler yazmak istemezdim ama ne yazıkki senin seviyene inmek zorundayım seninle başka türlü konuşulmuyor çünkü. tek bildiğin demogoji. hangi insan kendi ulusal kurtuluş savaşını bu kadar aşağılar. sen o dönemin koşşullarını biliyormusun. o dönemde cahil halkı savaşa katmak için neler yapıldığını, asker kaçaklarını toplamak halkı mücadeleye katmak için harcanan çabaları. kalk da biraz kurtuluş savaşı kitapları oku. tabiki millet de düşmandı ama bu mecazi anlamdaydı. o kadar yıl savaşmış çökmüş bir ülkede, bir yandan da şeriat afyonuyla sulanmış bir ülkede o halkı savaşa katmak ne kadar zordu biliyormusun. ingiliz işbirlikçisi yeşil ordularla hilafet ordularıyla, yunan ordularıyla dersimli isyancılarla kör ali hocalarla ve binbir türlü ipsiz sapsız hain şerefsiz ingiliz işbirlikçisi emperyalsit toprak apasının isyanlarıyla uğraştı türk ordusu. yunanlılardan çok iç isyanları bastırmaya upraştı. her yerde ajanlar cirit atıyordu. halk artık bıkmıştı. asker kaçağı sayısı çok artmıştı. bütün bunlara karşı canla başla mücade eden vatanseverler kurdu bu cumhuriyeti sense kalkmış İsmet paşanın sözünü orasından burasından alıp yayınlayıp bi de bak efendim işte bunların millet anlayışı böyle gibi bir tavırla yayınlıyorsun. AKP olarak çok demokratsınız ya. yahudi bankerlere iyi para akıtıyorsunuz ya, koça sabancıya para kazandırıp onların sizin propagandanızı yapmasını sağlayıp sonrada iktidar oluyorsunuz ya en iyi millet anlayışı siz de oluyor değilmi siz toptan hainsizin. ve hepnizin birer hiçsiniz. ve evet, kurtuluş savaşımızı böylesine kötüleyen herşeyimize tüm değerlerimizze saldıran birine karşı ben asla kibar olamam çünkü karşıdaki kişi hem intihal yapmakta, hem sahtekarlık yapmaktadır. sıkıysa o yazının tamamını yayınlasana, sen tam bir akp lisin yani hainsin

izem
28.04.2006, 13:48
Şey gibi olmuş bu..
Hani magazinciler yapar ya..Önemli ve çarpıcı olanı alırlar..
Hah işte aynen öyle..

Ama fena da olmamış..
Tarih ve zaman..
Bakıyorum evet gerçekten millet bile düşman-mışşşşşş..
Bakın şimdi millet dostt..aman ne dost!!!!..

İsmet Paşam rahat uyu emi!..

manifesto
28.04.2006, 14:08
sence ismet paşa bu sözün senin gibi saflar tarafından
Saf falan bak bu tarz konuşmaları hiç sevmem üslubun boyunu aşmasın.
Ben o yazının tamamınıda okudum merak etme manzara ortada millet bile düşmanınızdır sözünden sen ne anlıyorsun.Tabi gene yargıların aklının önüne geçmezse.
ne de olsa AKPlisin ya takiyyecisin
İşin gücün akp başına akp kadar taş düşsün diycem:) neyse,Ben takiyyeciyim ya sen nesin:)
bi de kalkar d. perinçek e laf edersin
Töbee ne haddime perinçeğe laf etmek:) apocu maocu ulusalcı kominist....bu adamın hangi bir vasfına laf edeyim ben.
Yazılanı iyi oku cepheden kaçan subaylar değil onlar cepheden dönen subaylar farkı farkedebilicekmisin bilemiyorum artık.
sen o dönemin koşşullarını biliyormusun
Öyleya benim ne haddime bir sen biliyorsun birde perinçek:)
bir yandan da şeriat afyonuyla sulanmış
Senin işin gücün din düşmanlığı daha bir marifetini görmedik zaten
Tibet kominist parti kurultayında konuşmacı gibi yazmışsın istersen araştır yazının tamamını oku, Sn.İzem sizede tavsiye ederim yazının tamamını okuyun isterseniz yada ben buraya kopyalayayım sizi zahmetten kurtarayım.:)

Kimse işitmesin millet düşmanınızdır:) Aynı kafa devam ediyor AKP ye oy veren 14 milyon insana hain diyenlerin kafası aynı kafa:)Nato kafa Nato mermer:)