Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Çayırlı / Yeşilyaka

Sayfa : [1] 2 3

alicem
27.04.2006, 21:55
Selam arkadaşlar Erzincan çayırlı ilçesi yeşilyaka köyünden olan varmı aranızda eski adıyla(şepke) mesajlarınızı bekliyorum:)

pelinn_n
27.04.2006, 23:10
benim arkadaşım yeşilyakalı..ayrıca burda yeşilyakalı çokk...

Baba Zeynel
29.04.2006, 17:10
Ali kardeş köyünüzün eski adı nedir?.
aleviforumda tekrar görüşmek üzere.

alicem
01.05.2006, 22:49
Ali kardeş köyünüzün eski adı nedir?.
aleviforumda tekrar görüşmek üzere.

babazeynel köyümüzün eski adı şepke

alicem
01.05.2006, 22:51
benim arkadaşım yeşilyakalı..ayrıca burda yeşilyakalı çokk...

pelin_n sen kimlerdensin ayrıca başka yeşilyakalı kimler var onuda bilmiyorum ben yeni üye oldum :sook

Lamekan
01.05.2006, 22:55
Ben bile bir tokatlı olarak yeşil yakayı biliyorum. Güzel ve şirin bir köy... Yanlız hatırlamıyorsam cemevi bile vardı....

alicem
01.05.2006, 23:02
evet lamekan köyümüzde cem evide var hatta muharrem ayında yakın çevre köylerden köyümüze gelip 12 gün boyunca cem tutulup son günde yakın çevre köylerden gelenler aşurelerini cem evinde yaptılar
bu arada köyümüzü tanımış olmana çok sevindim

pelinn_n
02.05.2006, 19:38
ben erzincanlı değilim.arkadaşımın ...soyadları top.tanıdığınız var mı??? bu soyisminden.?

alicem
02.05.2006, 23:26
ben erzincanlı değilim.arkadaşımın ...soyadları top.tanıdığınız var mı??? bu soyisminden.?

var yengemin amcası oluyolar o sülaleye köyümüzde (velogil) derler sende bu forumdanmı tanıyosun?

pelinn_n
03.05.2006, 23:24
yok ya benim okul arkadaşımm.belki tanırsın.eda top...??????aslen de köyde oturuyorlar zaten.o buraya okumaya gelldiiii.

alicem
04.05.2006, 20:47
yok ya benim okul arkadaşımm.belki tanırsın.eda top...??????aslen de köyde oturuyorlar zaten.o buraya okumaya gelldiiii.

pelin tanımıyorum edayı ama köyde oturduklarını biliyorum. ilginede teşekkür ederim bu arada sağol

Baba Zeynel
09.05.2006, 13:02
Şebge'lileri kutlarım kendi köyüne kendi imkanlarıyla Cemevi yaptılar.
Yenisi Yukarı Avşen'lilerin başına.

Güven_Yilmaz
21.05.2006, 14:01
Ben sepkelileri tanirim. hepsi zengin adamlar, hepsinin Kamyonlari, Traktörleri vardi. Tarlalari hep sulu güzel araziler var.

Top'lari tanirim. Necati Top, Halil Top. Necati top bizim eniste, akrabamizin kizi onda. Simdi istanbul tarabya'da oturuyorlar.
Eski Muhtar Halili cok iyi tanirim, Petrol istasyonu vardi.
Hüseyin dede vardi ve cok tanidigim var hatirlamiyorum. Arada 25 yil gecti.

Avusturyada herkese selamlar

babayusen
21.05.2006, 23:08
arkadasim güzel yazmis ben yukari avsenliyim ama maalisef hic hatirlamiyorum

keybar
09.07.2006, 20:51
Hemşeriler hepinize önce selamlar. Bende Şebgeliyim Bilenler bilir Muhtargildenim şebge diye arattığımda rastladım sevgiler saygılar

demokrat24
13.07.2006, 12:01
bende şepkeyi tanıyorum bizim köye cok yakındır.. bende başköylüyüm..

alevi_murat24
15.07.2006, 10:46
şeb geyi tanıyorum btc (bakü,tiflis,ceyhan) ham petrol hattında calışırken orada cok bulundum köy güzel ayrı yeten eniştemiz oralı caglarlardan cengiz caglar beyin cerrahı...

yeşilyakalıugur
16.07.2006, 16:27
slm bende yeşilyakalıyım
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
slm pelin ben edayı tanıyorum yeşilyakada komşumuzdur

atillaara
16.07.2006, 21:10
selam alicem.ben atilla.Ben de şebgeliyim.kimlerdensin?kendini tanıtır mısın?ben nurigilin ismail derler onun torunuyum.saygılar.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
başka şebgeli canlar varsa onlarda msj yazsın.kim olduklarını,hangi sülaleden olduklarını yazarlarsa sevinirim.

alicem
17.07.2006, 15:37
slm bende yeşilyakalıyım
slm pelin ben edayı tanıyorum yeşilyakada komşumuzdur

uğur kimlerdensin
selam alicem.ben atilla.Ben de şebgeliyim.kimlerdensin?kendini tanıtır mısın?ben nurigilin ismail derler onun torunuyum.saygılar.
başka şebgeli canlar varsa onlarda msj yazsın.kim olduklarını,hangi sülaleden olduklarını yazarlarsa sevinirim.

atilla ben istanbulda oturuyorum dedem şeyh hasan derler yani şeyh gil denim:biggrin:

yeşilyakalıugur
17.07.2006, 16:30
ben istanbulda oturuyorum ama yeşilyakada kıme sorsan tanırlar benı .

alicem
17.07.2006, 16:35
memnun oldum uğur bende istanbulda oturuyorum aynı köylüyüz nette tanışıyoz

atillaara
17.07.2006, 23:28
alicem merhaba sana msj yolladım yanıt gelmedi.can ben atilla.alicem kendini tanıtırsan memnun olurum
alicem msj nı yeni okudum.ben de ankara da oturuyorum.köyde herkesi tanırım .annenle,babanın ismini yazarsan daha anlaşılır olur.annemlerede sordum ismden çıkaramadık.
alicem sen haki amca vardı onların aileden misin?kurt soyadları.

atillaara
17.07.2006, 23:42
uğur merhaba sen de kendini tanıtır mısın?

alicem
19.07.2006, 14:07
evt atilla ben kurt sülalesindenim babam,ın adı yusuf annemin adı gülsüm annemin sülaleside ankarda oturur kesin tanırsın mithat güven.

yeşilyakalıugur
21.07.2006, 13:09
slm atilla bnim babamın ismi zeynal genç her yaz koye gıttıgımız icin koyde tanırlar

keybar
24.07.2006, 16:22
e arkadaşlar Akif hocayı tanıyanınız yokmu işte ben onun torunuyum hani Hakkı tanık var bizim amcalarımız olurlar artık tanıyamadıysanız

alicem
24.07.2006, 20:18
ben akif hocayı duydum kardeşim bende yusuf babanın torunuyum
ne kadar bildiğiniz tanıdığınız şepgeli varsa buraya davet edin tanışalım kaynaşalım arkadaşlar çok yavaş gidiyoruz:))

keybar
29.07.2006, 01:28
Yusuf baba eğer benim bildiğim Yusuf babaysa Eyvallah. bizim rehberlerimizsiniz ozaman. yani kul yusuf ocağındansınız değilmi bu arada ellerinizden öperim bütün ailem adınada hayır himmet dualarınızı bizlerden esirgemeyin bizleri yani taliplerinizi dualarınızdan uzak tutmayın. teşekkürler.

Bu arada ceddin kul yusufun bir hikayesiyle kapatayım konuyu bilmeyenlerde belki bu vesileyle öğrenir. ( rivayet uzun olduğu için bazı yerleri atlıyorum ) Osmanlı zamanında Kul Yusufu bayburtta çağırtır sorgu sual ederler Kul Yusufu Ve rehberimiz Kul Yusuf keramet gösterip Onların sorgusunu boşa çıkartır ve geldiği gibi Kendi Köyü olan Lipana ya gitmek üzere yola çıkar ve bir zaman sonra bir sünni köyünde hakka yürür. köy halkıcuma namazından yeni çıkmıştır. Kul Yusufu yerde ölmüş olarak görürler ve aralarında başlarlar tartışmaya; "ne yapsak bu kızılbaşı" "bunların cenazesi yıkanmaz, kaldırılmaz" diye konuşurlarken imama fikir sormaya giderler İmamda ; "bunlar kızılbaşlar münafıktırlar hak kapısına sokulmazlar onun için bu kızılbaş bizim camimizde yıkanamaz" der bunun üzerine,Rehberimiz Kul Yusuf kalkar ve derki; "Burda ölmemde giderim, ölürüm çitonosta" ve dediği gibi gelir ve Bayburtun Çitonos köyünde hakka teslim olur ve rivayet odur ki Kul Yusuf şu sözleride bu olaydan sonra söylemiştir.
"Cuma günü gün değil,
Hoca Müslüman değil,
Hocaya Müslüman diyen
O da Müslüman değil."
Kul yusufun kefşi kerameti tüm canların üzerinde olsun.

alicem
04.08.2006, 22:15
Yusuf baba eğer benim bildiğim Yusuf babaysa Eyvallah. bizim rehberlerimizsiniz ozaman. yani kul yusuf ocağındansınız değilmi bu arada ellerinizden öperim bütün ailem adınada hayır himmet dualarınızı bizlerden esirgemeyin bizleri yani taliplerinizi dualarınızdan uzak tutmayın. teşekkürler.

Bu arada ceddin kul yusufun bir hikayesiyle kapatayım konuyu bilmeyenlerde belki bu vesileyle öğrenir. ( rivayet uzun olduğu için bazı yerleri atlıyorum ) Osmanlı zamanında Kul Yusufu bayburtta çağırtır sorgu sual ederler Kul Yusufu Ve rehberimiz Kul Yusuf keramet gösterip Onların sorgusunu boşa çıkartır ve geldiği gibi Kendi Köyü olan Lipana ya gitmek üzere yola çıkar ve bir zaman sonra bir sünni köyünde hakka yürür. köy halkıcuma namazından yeni çıkmıştır. Kul Yusufu yerde ölmüş olarak görürler ve aralarında başlarlar tartışmaya; "ne yapsak bu kızılbaşı" "bunların cenazesi yıkanmaz, kaldırılmaz" diye konuşurlarken imama fikir sormaya giderler İmamda ; "bunlar kızılbaşlar münafıktırlar hak kapısına sokulmazlar onun için bu kızılbaş bizim camimizde yıkanamaz" der bunun üzerine,Rehberimiz Kul Yusuf kalkar ve derki; "Burda ölmemde giderim, ölürüm çitonosta" ve dediği gibi gelir ve Bayburtun Çitonos köyünde hakka teslim olur ve rivayet odur ki Kul Yusuf şu sözleride bu olaydan sonra söylemiştir.
"Cuma günü gün değil,
Hoca Müslüman değil,
Hocaya Müslüman diyen
O da Müslüman değil."
Kul yusufun kefşi kerameti tüm canların üzerinde olsun.[/QUOTE

evet keybar yazdıkların ı bende büyüklerimden aynı yazdığın gibi duydum kul yusuf ocağındanız tanıştığıma çok sevindim saol varol..
[QUOTE=yeşilyakalıugur]eee beyler bu sene köye giden yokmu

vallahi uğur yaklaşık 6 senedir köye gidemedim çok özledim oraları ilk fırsatta gidecem bi aksilik olmassa

OZAN OĞLU SEMİH
06.08.2006, 11:43
:cool: [QUOTE=pelinn_n]ben erzincanlı değilim.arkadaşımın ...soyadları top.tanıdığınız var mı??? bu soyisminden.?[/QU

Selamlar.Ben Semih.Tanidigim bu soyadindandan bazi adlar:
HÜSEYİN
VİLDAN
MENEKŞE
EDA

yeşilyakalıugur
07.08.2006, 10:14
ewet tanıyorum zaten köyde komşumuz olurlar
benim bildigime göre eda istanbulda okuyordu

candaş
12.08.2006, 00:30
...

candaş
12.08.2006, 16:06
...

şegbeli didem
14.08.2006, 01:48
selam canlar ben kayagıllerdenım yanı annem.ya buraya kayıt olmak için öldum valla ne zor oldu.sızı burda gorunce cok mutlu oldum ben 2 gun sonra sebgedeyım selamını ıletmemmı ıstedıgınız bırılerı varsa varsa soyleyın...

can sezer
14.08.2006, 16:19
slm dostlar bende acarlardan sezer.
didem bende yeni geldim köyden cok güzel valla.kayagilleri bilmiom benim bildiğim kayar var.valla sizden tanıdıklarıımız olsa slm sölerim ama genede saol.
ii gezmeler sana

alicem
14.08.2006, 16:46
vay be yavaş yavaş oluyor galiba toplanıyoruz burada çok güzel ya
candaş h geldin aramıza kimsin kimlerdensin nerde oturuyosun
selam canlar ben kayagıllerdenım yanı annem.ya buraya kayıt olmak için öldum valla ne zor oldu.sızı burda gorunce cok mutlu oldum ben 2 gun sonra sebgedeyım selamını ıletmemmı ıstedıgınız bırılerı varsa varsa soyleyın...

didem sende hoş geldin aramıza kendini tanıtırsan seviniriz. bu arada köye gidiyorum dedin köyümüzün resimlerini çekte geldimi ekleriz çok güzel olur

can sezer
14.08.2006, 17:36
bende geldim dostlar.didem bende gecen hafta geldım koyden cok güzel.ii gezmekler sana.valla kayagilleri tanımıom.benım bıldıgım kayar lar var.
tanısam sızınkılerı slm soelrdım ama saol genede bole bi teklıf için.
alicem ugur selamlar hepize

şegbeli didem
14.08.2006, 21:03
ben didem albayrak ist ümraniyede yasıyorum dedemler ve dayımlar köyde yasıyolar dedemın adı hüseyın yalcın ve yarın gece 3 de yola cıkıyoruz yanı segbedeyım dernek 28 de koye gıdıyormus alkıza gelen varmı herkeze selamlar olsun:)

can sezer
14.08.2006, 21:10
slm didem ben acarlardan sezer.ben sızmkılerı cıkaramadım.bende ist den.koyde gecn hafta dondum ebn.algıza gıtmek cok ısterdım ama.sana ii gezmeler o zamn.tüm canlara slm olsun alicem abey güzl bi ortam yapık burda valla

şegbeli didem
14.08.2006, 23:40
h.g sezercım anneme sordum sımdı sız emırgandamı oturuyorsunuz eger orda oturuyosana orda annemın amcası var ahmet yalcın benım yaslarımda oglu var egemen.bu arada tabı ali abı cekerım hemde heryerını cekerım bızım koyun bu arada alı abı sen kımlerdensın:)

alicem
15.08.2006, 10:08
slm didem ben acarlardan sezer.ben sızmkılerı cıkaramadım.bende ist den.koyde gecn hafta dondum ebn.algıza gıtmek cok ısterdım ama.sana ii gezmeler o zamn.tüm canlara slm olsun alicem abey güzl bi ortam yapık burda valla

evet sezer çok güzel bir ortam oluşuyor yavaş yavaş gün geçtikçe çoğalıyoruz burda dahada iyi olcak :thumbup1:
h.g sezercım anneme sordum sımdı sız emırgandamı oturuyorsunuz eger orda oturuyosana orda annemın amcası var ahmet yalcın benım yaslarımda oglu var egemen.bu arada tabı ali abı cekerım hemde heryerını cekerım bızım koyun bu arada alı abı sen kımlerdensın:)

didem ben yusuf kurt,un büyük oğluyum adım haldun alicem de benim oğlum tanıştığımıza sevindim bu arada teyzen benim yengem oluyor( şahigül) yanlış bilmiyorsam köye selamlar didem :biggrin:

yeşilyakalıugur
15.08.2006, 13:52
çağdaş kardeş benım soy isimim genç belki tanırsın arif acar ı
slm sezer hoşgeldiniz !!!!!

can sezer
15.08.2006, 14:13
meraba dostlar.didem dogru bıldın ben emirgan da oturuom butun akrabalr orda zati.egemen tanıom.hepsini tanıom.belki senide gormusumdur ama hatırlayamuıoz.ii yolculuklar sana i gezmeler gelince gorusuruz
alicem ben memet kurtu tanıosundur heral.eniştem olur.
ugur selamlar olsun sanada...cok güzel oluor ya valla

şegbeli didem
15.08.2006, 19:55
abı anneme soledım senın baban annemlerın gelın arabasının şöförüymus.evet abı sahıgul benım teyzem olur.

alicem
15.08.2006, 20:13
hadı ya bak bılmıyordum bunu dıdem
ismet abiye annene çok selamlar
babamın gelin arabası şöförlüğü ünlüdür çok kişiye gelin arabası olmuştur

can sezer
15.08.2006, 20:16
slm didem evet emirganda oturuodum bütün akrabalr orda zaten zizim.egemenıde tanıyorum hepsini.sen dernek gecelerine geliyormuydun.benım uyelık te sorun var yazı bı cıkıo bı cıkmıo o yuzden ust uste yazıom aynı seyi.kusurauma bakmayın.
haldun abi memet kurtu tanırsın heral benim eniştem olur.babamada sorarım seni tanıodur belki.
ugur haosbulduk.
didem bu gecemi ciıkıosun yola ii yolculuklar sana gelınce gorusmek uzre kib o zman

şegbeli didem
15.08.2006, 23:46
hadı ya bak bılmıyordum bunu dıdem
ismet abiye annene çok selamlar
babamın gelin arabası şöförlüğü ünlüdür çok kişiye gelin arabası olmuştur
aleykum selam abı bız yocu ya tamda zamanında gıdıyoruz :bitmisbu: neyse selametle kalın tekrar görüşmek üzere:clap:

alicem
18.08.2006, 15:52
memet kurt benim amcamın oğlu amca çocuguyuz biz ferahevlerde oturuyolar sen kimin oğlusun

can sezer
18.08.2006, 20:11
memet kurt eniştemin eşi selma babm kardeşi olur.fikret acarın ogluyum.bizde emirganda oturuoduk beylikduzne tasındık..saygılar abicim.görüşmek üzre

can sezer
20.08.2006, 16:03
saol haldun abi cok oldu taşınalı genede saol.bende cok memnun oldum.güzel oluo bu forum bütün köylüleri yoplıyalım buraya haldun abi..ben acarlardan başlıyorum:)görüşmek üzre hoşçakal

asmen_BERLIN
21.08.2006, 15:02
slm dostlar bende acarlardan sezer.
didem bende yeni geldim köyden cok güzel valla.kayagilleri bilmiom benim bildiğim kayar var.valla sizden tanıdıklarıımız olsa slm sölerim ama genede saol.
ii gezmeler sana
sezer acarlardan kimlerdensin.. yani büyüklerinizin adlari nee???ben berlinde acarlari tanirim.. arti anamda sebge dogumlu...
slm alicem!!!
soyadi güc olanlari tanirmisin???
ben bozaga dogumluyum ama anam sebgeli

can sezer
21.08.2006, 19:59
sezer acarlardan kimlerdensin.. yani büyüklerinizin adlari nee???ben berlinde acarlari tanirim.. arti anamda sebge dogumlu...
slm alicem!!!
soyadi güc olanlari tanirmisin???
ben bozaga dogumluyum ama anam sebgeli
meraba buyuklerden sallı(acar)bibi var babannem olur.köyde tanımadıgı yoktur.annen tanıyodur belki.berlinde akraba çok bende gelmiştim berline.soyadı akanlardan tanıdıgın varmı.memnun oldum bu arada..görüşmek üzre

asmen_BERLIN
22.08.2006, 17:51
slm sezer bende memnun oldum...
berlinde kimlerde kaldin???
rahmetli haydar amca vardi.. oglu var $sametdin diye..sen nered yasiyorsun istanbul dami??? yazismak dilegiyle

can sezer
22.08.2006, 23:18
slm sezer bende memnun oldum...
berlinde kimlerde kaldin???
rahmetli haydar amca vardi.. oglu var $sametdin diye..sen nered yasiyorsun istanbul dami??? yazismak dilegiyle
slm ben ist de oturuorum.almanyada (ali akan) amcamda kalmıştım.haydar amcayı tanımıorum.bide şenay yengemi vardı tam hatırlamıom ama.annenin tanıdıgı varmıymıs.saygılar.sevgiler berline

asmen_BERLIN
23.08.2006, 13:47
slm ben ist de oturuorum.almanyada (ali akan) amcamda kalmıştım.haydar amcayı tanımıorum.bide şenay yengemi vardı tam hatırlamıom ama.annenin tanıdıgı varmıymıs.saygılar.sevgiler berline
sezer ben sebgeye en son 1989 gitdim.. ama berlinde mishal hüseyin karaduman var.. arti soy ismi alar ailesi var onlar dayi geliyor bana..
ve ge$olar öz dayilarim...saygilar

can sezer
24.08.2006, 11:07
sezer ben sebgeye en son 1989 gitdim.. ama berlinde mishal hüseyin karaduman var.. arti soy ismi alar ailesi var onlar dayi geliyor bana..
ve ge$olar öz dayilarim...saygilar
vala hiç duymadım dayılarını.vay bee 89 yılı hee.baya olmus.şimdi cok güzel erzincan değişti.berlin nasıl yaşam koşulları.istanbulda bulundunmu hiç.görüşmek üzre

şegbeli didem
24.08.2006, 16:25
selam canlar erzincandan selamlar nasılsınız eyisinizdir inşallah yaa bızım koy artık yazlıkçıların işgalınde :) herkez ev yapmış cem evımızde guzel yanı uzaktan daha gezmedık :)dernekle koye gelen yokmu herkeze selamlar hoşçakalın

can sezer
24.08.2006, 22:48
selam didem sen nasılsın biz eyiyik.sen gittin kimse forum yazmaz ooldu valla.iii gezmeler sana resim çekiosun dimi unutma bak:)buraya koycaz haldun abi dedi yaa.bye bye kib

alicem
26.08.2006, 20:22
epey bi aradan sonra yine fırsat bulabildim bakıyorumda yeni gelen arkadaşlar kardeşler var herkese h geldiniz diyorum
bu arada didem resimleri unutma bol bol kare kare resimleri çek güzel olcak hadi görüşmek dileğiyle

can sezer
03.09.2006, 22:58
selamlar dostlar asmen,didem,ugur,ümit ve haldun abi nasılsınız kimse yazmıor alt sıralara düşüoz forumda ona göre canlar şebgemizi alt sıralara düşmesin ve yazında konusalım.
didem koyden donmedin heral.
asmen berlinde hayat nasıl.
haldunabi sen gittin kimse yazmıor sensiz olmuo burda..
hepiniz kib

keybar
07.09.2006, 23:35
Tekrar merhaba şebgeliler yalnız şunu merak ediyorum bu bizim ankaralılardan hiç yazan yok hep istanbullular yazmış halbuki burda yani ankarada çok memur var (akşama kadar bilgisayar başındalar) buraya talebin artması için içki masası falanmı var desek ne yapsak. hepsi internet kurdu olur içkiyi duyunca. hakkaten ya bizim köylüler niye bu kadar içki içer acaba

:11:

alicem
10.09.2006, 21:32
evet arkadaşlar uzun bir süreden sonra geldim ama bakıyorumki sezerden başka kimse yok forumumuzla ilgilenen neyse bundan sonra düzelir umarım bu arada keybar sanada tşkr sezeri yanlız bırakmamışsın :)

can sezer
12.09.2006, 01:37
hoşgeldin haldun abi.yoklugun hissedildi forumda. evet abi kimse ilgilenmedi ama yavaş yavaş önceki gibi olucak inş...bu arda haldun abi babama iletmiştim selamını onlarında sana slm ı var...gülizar teyze de vardı o gün yengen olur heral..

bizim yücel(acar) abi vardı onu uye yapıcatım nich yuzunden almamıslar..oda istemedi daha davetıye sıteye kızıp :) tanyıomuydun?

görüsürüz haldun abi

alicem
13.09.2006, 22:41
hoşgeldin haldun abi.yoklugun hissedildi forumda. evet abi kimse ilgilenmedi ama yavaş yavaş önceki gibi olucak inş...bu arda haldun abi babama iletmiştim selamını onlarında sana slm ı var...gülizar teyze de vardı o gün yengen olur heral..

bizim yücel(acar) abi vardı onu uye yapıcatım nich yuzunden almamıslar..oda istemedi daha davetıye sıteye kızıp :) tanyıomuydun?

görüsürüz haldun abi

evet sezer saol selamlar için gülizar yengem olur amcamın hanımı yücel abiyide tanırım rahmetli şafik amcanın büyük oğlu yanlış bilmiyorsam steye niye kızdığınıda anlayamadım nickinimi kabul etmiyor acep site görüşmek üzere sezercimm
evet arkadaşlar bakıyorum sezer ve benden başka konuşan yok anlaşılan şebgeliler kayıplara karıştıı kimsecikler yokkk bi ara bayağı iyi olmuştu iyi bir çoğunluk yakalamıştık ama umarım düzelir ilerdeee

şegbeli didem
15.09.2006, 15:58
selam canlar geleli cok oldu ama benım pc bozuldu sımdı halamlardayım ordan yazıyom yenı isimler var hosgeldınız arkadaslar.resımler var vıdeolar var valla sebgeyle ılgılı hemen hemen hersey var sezercım.yalnız sole bıseyde var ben pazar gunu gıdıyorum okula yanı balıkesıre.artık orda halletmeye calışacagız ne kadar olursa :S kendınıze ıyı bakın ben bugun burdayım gorusmek uzere:kapaligöz

can sezer
15.09.2006, 16:15
selam didem h.g sonunda kovuştun formumuza yoklugun hissedildi valla burda ...resimler videolar çokk iiyi didem teşkürler..balıkkesir güsel valla i yolculuklar.üniv heralde hangi bolum?.inş halledicez artık didem ordan..köy nasıldı ziyaretler flan herşey güselmiydi nası geçti...görüsürz kib

şegbeli didem
15.09.2006, 18:26
selam didem h.g sonunda kovuştun formumuza yoklugun hissedildi valla burda ...resimler videolar çokk iiyi didem teşkürler..balıkkesir güsel valla i yolculuklar.üniv heralde hangi bolum?.inş halledicez artık didem ordan..köy nasıldı ziyaretler flan herşey güselmiydi nası geçti...görüsürz kib
h.b sezercim evet unı tekstıl bu sene son inşallah.koy cok guzeldı valla fazla gezemesekte hemen hemen herseyı gorduk zaten ilk gun dayımlar zıyarete goturdu koyu gazı babaya .sonra dugunler vardı ıkı tane sunnet.bulgur kaynattık.algıza gıttık ama ben ilk algıza gıttıgımde dernekle gıtmıstım ve cok eglenmıştım şimdi sankı koyluler zorla gelıyomus gıbı valla pek tadı tuzu yok yanı dernekte gelmedı zaten saat 3 felandı herkes dagıldı.yanı bole işte.

alicem
17.09.2006, 21:56
evt canlar nette gezerken şebgenin bir fotografına rastladım eklemek istedim didemden yeni fotolar videoları aldımı onlarıda ekleriz işte şebgeden bir görüntü

yeşilyakalıugur
19.09.2006, 18:10
herkese slm , yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz

can sezer
21.10.2006, 18:40
kurban Bayram ın 3. günü yaparlar emmo büyük ihtimal bayramlaşmayı 1.gun yapmazlar zaten...1.gün yılbaşı takvime bak
biraz canlandık bayram vesilesiyle hadi bakaım..

ugur seninde bayramın kutlu olsun nerede oturuyon kardeş sen.okulun nası gidio anlat tanıyalım senide..

emmo görşürüz bayramda...yıllar sonra görüşecez ha baya oldu dimi :)
haldun abi bayramın kutlarım şimdiden
herkese sevgilerle

Hevinn
29.11.2006, 16:33
slm bende y. çamurdereden senin soyadın nedir

Şoreş
23.12.2006, 13:56
Arkadaşlar topiği Chat alanına dönüştürmüşsünüz.. :)

Gereksiz Mesajlar silinmiştir..

İyi forumlar.

Hevinn
23.12.2006, 13:56
sen volkanın kardeşi Arifmisin bende çamurdereli seni görmüştüm sanırım

arif acar
24.12.2006, 13:38
Evet,çamurdere'li kardeşim ben volkan'ın kardeşi Arif'im. Fakat ben seni tanıyormuyum? tam olarak adını öğrenebilirmiyim?

arif acar
24.12.2006, 13:50
arkadaşlar Erzincan'da bizim köylü çok. onlarıda sizinle buluşturmaya çalışacağım. hepiniz kendinize iyi bakın. .BU ARADA KÖYÜMÜZDEKİ CEM EVİMİZ İÇİN BİR YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEYELİM.İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN:KÜTÜPHANE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ.ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR EL UZATIRSAK İYİ OLUR.

ehranerz
24.12.2006, 16:11
ben gelip o cem evinde saz çalıcam arif sen rahat ol gün ayarla olur yazın gelirim ben..

bu esom'uda birtek ben tanımıorum ha....

gerçekten o cem evinin yapılması çok ii oldu da belirli günler cem yapıolarmış bazı köylerden millet geliomuş duyduğuma göre gelicem bende kesin..arif sen dinçeride alıştır buraya :D..senin fikrinde ii arif kütüphane işi değerlendirmek gerekir..

Hevinn
24.12.2006, 17:05
Evet,çamurdere'li kardeşim ben volkan'ın kardeşi Arif'im. Fakat ben seni tanıyormuyum? tam olarak adını öğrenebilirmiyim?
Bende Ezginin arkadaşı Esra

can sezer
24.12.2006, 17:24
slm arkadaşlar nasılsınız bende giremedim bayagıdır ama forum canlanmış vay beee çok iyiiiii...yeni köylüler gelmiş tanışmak isterim hepinizle..daha da yeşilyakalı bekleriz herkesi arif sen forumun adını duyurursun artık..

emmo ne yapıon görüşemioz bendede kntür yok msj cekemedim ogün ok.muhabbetti kurmuşşsuz valla güzel...yazın gidioz köye??

haldun abi slm nasılsın bu aralar canlanmış forum sevindim vallahi işler nası gidior bayagı yogun heral giremiosun fazla...

görüşmek üzre canlar

arif acar
27.12.2006, 11:52
erhan'cım sen yeterki gel. yazın kütüphane tamam olacak. sizden ve bütün forum üyelerinden istediğim şu:herkesin evinde 5-10 tane kitap yollasın köyde de herkes yardım eder heralde. insanların kış oldumu kahve yerine kitap okumaları çok daha iyi.

buse
28.12.2006, 10:41
Selam arkadaşlararzincan çayırlı ilçesi yeşilyaka köyünden olan varmı aranızda eski adıyla(şepke) mesajlarınızı bekliyorum:)

selam nasılsınız şebgeden kimlerdesiniz

buse
28.12.2006, 10:43
:sorcerer: selam herkeze öncelikle sizleri burda görmek beni çok duygulandırdı bende erzincan çayırlı şengeliyim ve umuyorumki burda zamanla çoğalacağız ama bir şey ilgimi çekti herkes istanbuldan ben derimki ve isterimki bizler kulaktan kulağada olsa diğer hemşerilerimizi davet edelim ve onlarda aramızda olsun.Bir çoğumuz istanbuldanız şebgede bu kadar kişi olduğuna inanmıyorum diğer illerdeki hemşolarımız nerde ve onlara sesleniyorummm Haydiii Şebgeliler EL EL EL ELeeee

:sorcerer: selam herkeze öncelikle sizleri burda görmek beni çok duygulandırdı bende erzincan çayırlı şengeliyim ve umuyorumki burda zamanla çoğalacağız ama bir şey ilgimi çekti herkes istanbuldan ben derimki ve isterimki bizler kulaktan kulağada olsa diğer hemşerilerimizi davet edelim ve onlarda aramızda olsun.Bir çoğumuz istanbuldanız şebgede bu kadar kişi olduğuna inanmıyorum diğer illerdeki hemşolarımız nerde ve onlara sesleniyorummm Haydiii Şebgeliler EL EL EL ELeeee:surrender :surrender :surrender

yezide lanet
28.12.2006, 12:17
Erzincana bağlı Çayırlı ilçesi Şebge köyünde büyüyen Hasan Pirdalın torunuyum dedem 1970 lerde vefat etti nedense yeşilyaka adıyla anılan köyü kendi toprağım gibi görüyorum Samsunda ticari faaliyetimiz var burada yerleşik durumdayız merakımdan yeşilyakaya 5 sene kadar önce gittim köyün yanından bir akarsu geçiyordu epey ağaçlık mevcuttu ayrıca bir türbe hatırlıyorum çayırlı istikametine giderken sol tarafta biraz içeride kalıyordu insanların sıcaklığını köyün yanında bulunan tepeye çıkarak uzun uzun seyrettiğimi hatırlıyorum ben orada dedemle gerçekten konuştum inanın bana sevgilerimle Şenol Pirdal

can sezer
28.12.2006, 18:01
Slm hrkese gün geçtikçe yeni şebgeliler geliyor çok güzel ...
haldun abi saol bizde iyiz vala dersanede uğraşıoz öss ile..bizim dernek bayramlaşma günü düzenlermi acaba??bilgin varmı haldun abi?

Arif çok iyi bir çaışma yapıosun hepimizden tam destek elimizden ne gelirse yaparız bunun için..hemfikiriz elbette haldun abi..

Slm buse hoşgeldin ben acarlardan senin soyadın nedir..çok iyi bir ortam yarattık burda gün geçtikçe artıyoruz şebgeliler olarak...sende tanıdıgın tüm şebgelilere verirsin adresi..ayrıca renk kattın foruma yazılarınla:) haydi şebgeliler el ele :)

şenol pirdal aramıza hoşgeldin ben dedeni tanımıyorum ama sorucam..köyümüz güzeldir elbet dedenle nasıl konuştun anlamadım.

görüşmek üzre hepiz kendinize iyi bakın

alicem
29.12.2006, 22:55
sezer kardeşim bayramlaşma varmı yokmu inan bilmiyorum ama yapmaları lazım diyede düşünüyorum

slm buse h geldin aramıza yeni katılan arkadaşlar gerçekten renk kattılar çok daha iyi olacak. şebgelileri dediğin gibi burda toplayabilirsek tanıtımımız açısından çok daha iyi olacak
ben kimi görsem köylüm olarak herkesi davet ediyorum
Buse kimledensin? babanın annenin ismi?

şenol bende dedeni tanıyamadım babama sorcam kesin tanıyordur aramıza sende h geldin kardeş

alicem
30.12.2006, 17:05
evet buse rahmetli aziz amcayı tanımayan olamaz en son 2000 senesinde köye geldiğimizde görmüştüm aziz amcayı dediğin gibi konuşması, mimikleri, şapkasıyla kendini belli ediyordu. allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın çok iyi insandı.
ben yusuf kurt un oğluyum annen baban tanırlar sanırım sen tanımasanda akrabayız deden babam sanırım yanlış bılmiyorsam amca çocukları sen almanyadamısın?

Handan Erdoğan
04.01.2007, 16:36
nasılsınız ben de şebgeliyim mahmut dedenin kızıyım herkese çokkkk selamlar:thumbup1: kendinize iyi bakın burada kendi köylülerimizi görmek gerçekten çok güzel birşey allah yardımcınız hızır klavuzunuz olsun

alicem
04.01.2007, 18:28
slm handan ben dedeni duydum babamlardan h geldin foruma katıldığın için tşkr

slm sebgeliler

slm dilberaerzingan hgeldin:)

Şoreş
04.01.2007, 18:48
Arkadaşlar MSN/Mail adresi vermek yasak Forumumuzda..

Lütfen dikkat edin.

arif acar
05.01.2007, 10:36
sağol Sezer abi. herkesin de senin gibi düşünmesini isterim.Geçmiş bayramınızı ve yeni yılınızı kutlarım.yeni üye olan arkadaşlarımada hoşgeldin der iyi vakit geçirmelerini temenni ederim. kib.

arif acar
05.01.2007, 11:10
arkadaşlar köyün ve cem evinin vidyolarını çektim nasıl buraya yükleyeceğim?

oylum
05.01.2007, 12:31
sevgili can bunu için videolar bölümüne açman gerekiyor sanırım konuyu .videolar bölümünden önce rapidshare gibi bir servere upload edip sonra linki vermen gerek.saygılar

alicem
05.01.2007, 12:38
arif öncelikle tekrar hoşgeldin köyün vidyosunu buraya yüklemen için öncelikle vidyoyu (rapid.youtube)gibi upload etmen gerekiyor daha sonra o stelerden alacağın lnki buraya ekleyerek herkesin görmesini sağlarsın ben yapamam dersen ben sana yardımcı olurum
özelinden sana mail adresimi yollayacam ordan detayları istersen konuşuruz

can sezer
05.01.2007, 13:03
slm haldun abi msj ların cogu silinmiş ya didem de dün yorum yazmıstı uzun bi aradan sonra ama silinmiş anlamadım nası oldu bu iş..
videolar yüklenirse çok iyi olur saol arif iyi bi çalışma.

herkese selamlar

alicem
05.01.2007, 13:30
sezercim vallahi bende anlamadım bayağı mesaj silinmiş tamm yanlışlıkla mail adresi verilmişti hadi onlar silindide normal mesajlar niye silindi onu anlayamadım . bu arada arif deki videoları bir an önce eklesek süper olcak

şegbeli didem
05.01.2007, 15:31
slm canlar evet bende anlamadım bakıyom bakıyom bısey yok:ilgili: nese ben bugun gıdıyorum burda konusmak artık zorlasıyo o yuzden maıl adreslerını vermek ısteyen hemserılerım ozelden yollasınlar daha rahat konusuruz Allah a emanet olun saglıcakla kalın...

Handan Erdoğan
06.01.2007, 19:19
TAHİRLE ZÜHRE MESELESİ

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil,
bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte
yani yürekte.

Meselâ bir barikatta dövüşerek
meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken
meselâ denerken damarlarında bir serumu
ölmek ayıp olur mu?

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

herkese çok selamlar herşey gönlünüzce olsun iyi seneler ....

Handan Erdoğan
06.01.2007, 19:41
Selam UĞur Naber Tanidin Mi? Benİ

alicem
06.01.2007, 20:52
arkadaşlar elimde olan resimlerden bir video hazırladım köyümüzle ilgili bakmak isteyen arkadaşlar dosyalar,programlar bölümünden bakabilirler .

ayrıca yorumda bulunmayı unutmayın..

arif acar
07.01.2007, 09:37
tamam Alicem abi msn detayları verirsin

meymana hızıre
07.01.2007, 12:26
MARAŞI SİVASI unutma emekçinin yanında ol

can sezer
07.01.2007, 13:50

Ya Arkadaş Herşeyin bi yeri vardır burdada köyden akrabalarla konuşuyoruz diye maraşı sivası unutmakla ne alakası var..bizim köyün topiği burasıdır kendince muhalefet yapmayamı çalısıyosun nedemek ayrı bi topik açmak...

alicem
07.01.2007, 16:32

konumuzla ne alakası var şimdi bunun meymane kimse maraşı sivası unutmaz yanlız biz videodan bahsederken sen maraşı sivası kattın neyse olur böyle şeyler diyelim

meymana hızıre
07.01.2007, 21:28
alicem abi bak ben daha yeniyim onun için bazı şeyleri bilmeyebilirim ha ikincisi köyümün adını kullanmamda sadece tanınmak için nasıl desem mesela bunu sana yazıyorum ya diğer arkadaşlar nasıl görecek yardımcı olursan sevinirim o sözlere gelince ben sözleri sadece yazımın görünmesi için yazdım tamam kib kimseye ne muhalefet yapıyorum nede kimseye bişey anlatmak istiyorum sadece biraz tecrübesizim sevgilerimle

meymana hızıre
07.01.2007, 21:31
arkadaşım ben maraşı sivası sadece sözümün sonuna ekledim neyse yanlış anlaşıldım tekrar herkesden özür dilerim

alicem
07.01.2007, 22:03
meymane aramıza h geldin kardeş olan ortda bir şey yok zaten neyse artık konuyu uzatmayalım .
bu arada kimsin kimlerdensin şeyhgildenim diye yazmıısn bende şeyhgildenim

meymana hızıre
07.01.2007, 22:06
abi aziz beğin torunuyum zeynalın oğluyum senin soy ismin ne

alicem
07.01.2007, 22:08
ben yusuf kurtun oğluyum senin soy adın ney

meymana hızıre
07.01.2007, 22:10
alicem abi beni anladığın için sağol diğer arkadaşlarda inşallah senin kadar anlayışlı olurlar

meymana hızıre
07.01.2007, 22:11
ŞengÜl Pekİ Abİ AŞur Amca Senİn Neyİn Oluyo

meymana hızıre
07.01.2007, 22:12
ŞU AN istanbulda nerdesin ne işle uğraşıyosun

alicem
07.01.2007, 22:14
alicem abi beni anladığın için sağol diğer arkadaşlarda inşallah senin kadar anlayışlı olurlar

olmayacak bir şey varmıki ortada yanlışlıkla bizim topikin aynıısndan açmıştın o da kapanmış zaten neyse arkadaşlar süper insanlar yaklaşık 1.5 senedir hep beraberiz elimizden geldiğince köyümüz bu sitede temsil etmeye çalışıyoruz git gide çoğalmaya çalışıyoruz sende aramıza yeni katılan biri olarak her zaman dost kalırız burda işallah:thumbup1:

alicem
07.01.2007, 22:15
aşur benim amcamın oğlu istanbulda servis işi yapıyorum senin adın ney?

meymana hızıre
07.01.2007, 22:18
eyvallah abi bende şu an erzincandayım köyüm için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum sizlerle daha iyi şeyler yapacağıma inanıyorum neyse ben kaçıyorum yurt kapanacak kib iyi akşamlar

meymana hızıre
07.01.2007, 22:19
adım ersin tanıştığıma çok memnun oldum

alicem
07.01.2007, 22:20
iyi akşamlar kardeşim kendine iyi bak sende

MetinK
07.01.2007, 22:21
Kisisel bilgileriniz icin Özel Mesaj yolunu kullanabilirsiniz.

alicem
07.01.2007, 22:22
teşekkürler metin bey uyardığın için haklıısn bazen farkında olunmuyor

meymana hızıre
08.01.2007, 20:53
merhaba alicem abi nasılsın hayırdır bu aralar kimse yok

meymana hızıre
08.01.2007, 20:58
erzincanın dağlarına
kurban olam bağlarına
erzincanda bir güzel var
kurbanım edasına

erzincanın ovasına
kalkın gidek yaylasına
erzincanda bir yarim var
kurbanım ben cilvesine
ERZİNCANLI OLMAK APAYRI BİR DUYGUDUR

arif acar
09.01.2007, 13:01
Doğunun baba yeri ERZİNCAN'dır
Dilimiz biraz kabadır
Vücudumuz'un her yeri derin yaradır
Korkmadığımız şey beladır
Canımız dostumuza fedadır.
Alicem abi çok güzel olmuş eline,yüreğine sağlık. 2hafta sonra diğer vidyoyu yollarım daha uzun ve güzel olacak.Çekmek isteyeceğiniz yerleri söylerseniz çekerim.:thumbup1:

buse
09.01.2007, 14:18
Slm ersin nasılsın kimlerdensin gözüm yoksa sen benim emice oğlu Şehgilli ersinmisinnnn

meymana hızıre
09.01.2007, 17:01
evet buse has ve öz şeyhgildenim aziz beğin torunuyum ama ben seni çıkartamadım

can sezer
09.01.2007, 17:16
slm herkese sohbet almış başını gidiyor iyi valla..kuzen ler daha birbirirnizi tanımıomusunuz buse ve ersin :)

ersin şimdi okudum yazılarını olur böyle şeyler neyse geride kaldı..hoşgeldin aramıza tekrar..

meymana hızıre
09.01.2007, 17:21
eyvallah can senin soyadın acar mı neyse kib görüşürüz

can sezer
09.01.2007, 17:25
benim soyad acar evet...tanıomusun acar ları...

meymana hızıre
09.01.2007, 17:54
eee 18 yıl boyunca köyde kalınca sen de tanırsın acarların hemen hemen hepsini tanırım ya bide sen ankaradamısın

meymana hızıre
09.01.2007, 18:19
merhba şu an siteyi okuyan arkadaşım şebgeli didem gelde tanışalım sen suat abini neyi oluyosun

şegbeli didem
09.01.2007, 18:20
arkadaşlar elimde olan resimlerden bir video hazırladım köyümüzle ilgili bakmak isteyen arkadaşlar dosyalar,programlar bölümünden bakabilirler .

ayrıca yorumda bulunmayı unutmayın..

YA ALİCEM ABİ BEN BAKTIM AMA BULAMADIM VİDEOLARI BİR ANLATSAN NASIL BULUCAGIMI.DOSYANIN NERDE OLDUGUNU BILE BULAMADIM:bitmisbu:

meymana hızıre
09.01.2007, 18:33
istersen ben yardımcı olayım didem youtube sitesine gir şebge yaz gelsin

alicem
09.01.2007, 23:30
slm arkadaşlar ben yokken muhabbet almış başını gitmiş sezrin dediği gibi maşallah diyelim nazar değmesin devam böyle arkadaşlar kaynaşalım tanıyalım birbirimizi alem şebgelileri görsün kendinize iyi bakın görüşmek üzere

YA ALİCEM ABİ BEN BAKTIM AMA BULAMADIM VİDEOLARI BİR ANLATSAN NASIL BULUCAGIMI.DOSYANIN NERDE OLDUGUNU BILE BULAMADIM:bitmisbu:

didemcim hg anasayfaya git orda programlar dosyalar videolar bölümü var orada bizim başlığı görürsün zaten 2 tane videomuz var izle ordan bakalım sen ne not vereceksin:thumbup1:

buse
10.01.2007, 11:37
evet buse has ve öz şeyhgildenim aziz beğin torunuyum ama ben seni çıkartamadım

Slm Gözüm bende has ve has senin ancanın kızıyım hacı şengülün kızıyımm . Ablamn kurban olsun sana nasılsın okul nasıl gitmekte sertoşum nasıl

Slm bende has ve has şebgeli aziz şengülün torunuyum ve seninde emicen hacı şengülünde kızıyım.Ablan kurban olsun erseşüm nasılsın okul nasıl gitmekte serteşüm nasıl iyimi bayramda gelecektin istanbula gelmedin çok da bekledimmmm

Slm bende has ve has şebgeli aziz şengülün torunuyum ve seninde emicen hacı şengülünde kızıyım.Ablan kurban olsun erseşüm nasılsın okul nasıl gitmekte serteşüm nasıl iyimi bayramda gelecektin istanbula gelmedin çok da bekledimm.Sende Hoş Geldin Aramıza HAYDİ ŞEBGELİLER EL ELE ELEEEE :surrender :surrender :surrender :surrender

arif acar
10.01.2007, 13:48
mrhb.dostlar. forum çok canlanmış. yeni üyeler var. hoşgeldiniz.:thumbup1:

meymana hızıre
10.01.2007, 18:18
ya abla niye üye olduğunu söylemedin herkes iyi amcamlar nasıl ya ben ara tatilde gelicem haftaya finaller var dersler çok zoooorrr neyse siteye girdiğin zaman haber ver tamam meymane hızıre

slm arkadaşlar köyümüzün adının ne anlama geldiğini bilen varmı cevap bekliyorum ŞEBGE ermenicedir

alicem
10.01.2007, 20:25
ersin kardeşim ne anlama geldiğini bilmiyorum ama büyüklerimden duyduğuma göre çok eskiden şeb şehri olarak geçermiş büyüktaşın olduğu yerede şah kalesi denirmiş benim bildiklerim bunlar. tabii araştıralacak olunursa şebgenin ne anlama geldiğibilinebilir illaki bir anlamı vardır şebge diyen boşa dememiştir

meymana hızıre
10.01.2007, 22:29
evet doğru abi babamda öyle diyo ama daha iyi araştırmayı düşünüyorum

arif acar
11.01.2007, 12:54
ya abla niye üye olduğunu söylemedin herkes iyi amcamlar nasıl ya ben ara tatilde gelicem haftaya finaller var dersler çok zoooorrr neyse siteye girdiğin zaman haber ver tamam meymane hızıre

slm arkadaşlar köyümüzün adının ne anlama geldiğini bilen varmı cevap bekliyorum ŞEBGE ermenicedir

Arkadaşlar köyümüzün ermeniler zamanındaki adı:şeb şehriydi.
ŞEB:Eski farsça'da:gece anlamına gelir.GE ekide bizimkinler yerleştikten sonra gece anlamında ek olarak kullanılmıştır.

meymana hızıre
11.01.2007, 15:49
Arkadaşlar köyümüzün ermeniler zamanındaki adı:şeb şehriydi.
ŞEB:Eski farsça'da:gece anlamına gelir.GE ekide bizimkinler yerleştikten sonra gece anlamında ek olarak kullanılmıştır.

arif ermenicede ŞEB TUZ ANLAMINDADIR ŞEBGEDE tuzluluk doğru farsçada gece anlamına gelir :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

arif acar
12.01.2007, 09:58
ne anlama geldiğini biliyorsan niye soruyorsun?:excl:

meymana hızıre
12.01.2007, 12:00
ne anlama geldiğini biliyorsan niye soruyorsun?:excl:

bak hukukta okuyan arkadaşım benim bilgim sınırlı olduğundan ben sizlerinden bilgileri öğrenmek istedim tamam mı ha sınavların başladımı

arif acar
12.01.2007, 12:11
tamam arkadaşım. çalışmalarına devamet yanındayız. bende T.dil hocasıyla araştırırım

ehranerz
12.01.2007, 13:36
canlar bu ne ya görmeyeli forum canlanmış..forumluktan çıkmış chat odasına dönmüş görmeyeli...yeni üyeler hoşgeldiniz kürtler aleviler:D saygılarımla görüşmek üzere

ehranerz
12.01.2007, 13:39
arif senden şebgenin anlamını bekliorum karar verin sonra söyleyin kawga etmeyin loo

şebgeli BURAK
12.01.2007, 23:37
ben burak yeşilyaka köyünden velogildenim

alicem
13.01.2007, 16:38
burak kardeş aramıza h geldin

arif acar
13.01.2007, 17:17
Öyle bir kimseyi dost tut ki, aranIzda kardeslik husule gelsin ve senin bulunmadIgIn yerlerde, seni müdafaa etmek için düsmanlarInla pençelessin.
.

şebgeli BURAK
13.01.2007, 18:22
hoşbulduk haldun abi

eren_eren06
13.01.2007, 19:29
slm ark.lar bende şebgeliyim walla bunu görünce çok şaşırdım herkese slm

alicem
14.01.2007, 11:33

şaşırma bildiğin şebgelilere haber ver onlarda girsinler baksınlar aramıza hoşgeldin eren:thumbup1:

meymana hızıre
14.01.2007, 13:05

eren kardeş kimlerdesin :excl: :excl: nerde kalıyosun şu an

arif acar
14.01.2007, 14:10
Dostlukta aşırı gitme,kimbilir belki o dostun birgün düşmanın olur.Düşmanlıkta da aşırı gitme,kimbilir belki o düşmanın birgün

DOSTUN OLUR.

eren_eren06
15.01.2007, 16:45
ben ankarada yaşıyorum ama hiç erzincana gitmedim(köye tabi) annem sivaslı hep oraya gidiyoruz sadece soyadım 'İNCEL' bizim kiler köyden geleli yaklaşık 40 seneden fazla olmuş yani beni tanıyan çok fazla kişi yok

can sezer
15.01.2007, 17:37
selam arkadaşlar nabersiniz.bu aralar giremiyom ben.yeni canlar hoşgeldiniz.
arif çok güzel sözler yazıon saolasın.

haldun abi yav ben unutmuşum bizde köyün videosu var imiş 2 dk flan camera ya çekmiş babam 4 sene önce unutmuşum onu...

kasetten cd ye aktarabilirsem atarım video bölümüne videolarımız çoalır güzel olur...yeşilyakalıları yeşilyakayı alem tanısın :) ne kadar kalabalığız her yerde burdada öle olacagız.

hoşçakalın

arif acar
15.01.2007, 19:45
Dostların çoğalsın diye çırpınma.Onları birgün ihmal etmeye kalkarsan çabucak düşmanın olurlar.Dostlar ateş gibidir:Pek çoğalırlarsa yakarlar.

alicem
15.01.2007, 20:41
eren h geldin aramıza tanımak tanımamak önemli değil kardeşim zamanla tanışacaz burda herbirimiz ankarada yaşadığını yazmışsın benimde ankarada çok akrabam var aramıza h geldin

sezer çok iyi olur ekleyebilirsen 4 sene önceki video çok güzel olur kardeşim dediğin gibi kalabalıklaşıyoruz zamanla dahada çoğalacaz

arifcim bu arada döktürüyorsun bravo süper sözler

arif acar
16.01.2007, 13:22
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.Öyle bir yaşaki hayat seni kıskansın.öylebir sevki ölüm sana acısın.ÖYLE BİR DOST OLKİ DOSTUN OLMAYAN UTANSIN.Arkadaşlar hergün yazarım artık. sağolun

meymana hızıre
16.01.2007, 13:30
slm arkadaşlar ya içinizde zazaca bilen var mı varsa cvb bekliyorum bre vua zaza nizane

eren_eren06
16.01.2007, 14:26
benimde tanınımak gibi bi niyetim yok sadece kendi köylülerimle hoşca vakit geçirmek istiyorum o kadar bu arada hoşbulduk:)

arif acar
17.01.2007, 16:11
Arkadaş kış ortsında
yaz getiren.
Dost ise
çöl ortasında suyunu paylaşandır.

bostancili
18.01.2007, 11:29
erzincanlı kardeşlerimi sevmeyen ölsün sadık oldugunuz kadarda dobrasınız bana gurur veriyosnuz ya ali senden medet bostancıda cok erzincanlı var he bizim orda

buse
18.01.2007, 11:34
slm herkese arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz uzun zaman oldu nete giremiyorum neler yaptınız resimler çok güzel olmuş ellerinize sağlık güzelde bir ekip çalışması görüyorum ve gercektende çok sevindim . Eren sende aaramıza hoş geldin . git gidede çoğalıyoruz o zaman ne Diyoruz :thumbup1: haydi şebgeliler El elle ele :surrender :surrender :surrender

arif acar
20.01.2007, 11:37
arkadaşlar neden yine kimse girmiyo foruma?

yeşilyakalıugur
20.01.2007, 13:47
slm canlar naslsnız.... forum gıt gıde canlanıyor ..... yenı gelen arkdaslar hosgedınız... can sen bostancıda mı oturuyorsun..

can sezer
20.01.2007, 17:29
Arif nbr erhan yanımda..ayın 26 sında oraya geliyoruz dinçere söyle tanju...flan:) sofrayı hazırlayın votka ,viski ,,rakı :) kurun geliyoruz...

bu arada camera,,foto makine yani tam teşkilat forum için bişeler hazırlarız orada iyi olur.....erhanın slm ı var sen anlarsın dio...

herkese selamlar

sevgilerle

veli(kul yusuf)
21.01.2007, 04:16
merhabalar yeni üye oldum bende şebgeliyim cırıklılardanım:) herkese slm görüşmek üzere

alicem
21.01.2007, 11:59
h geldin veli aramıza katıldığına sevindim bende yusuf babanın torunuyum görüşmek üzere

veli(kul yusuf)
21.01.2007, 14:16
saolasın alicem görüşürüz. herkese slm

buse
22.01.2007, 11:40
hoşgeldin aramıza siz kimlerdensiniz umuyorum sizde burda güzel dosluklar yakalayacaksınız ve şebgeyi daha yakkından tanıyacaksınız .Git gide çoğalıyoruz ne diyoruz Haydi şebgeliler El ele :thumbup1: :thumbup1:

ehranerz
23.01.2007, 11:58
slm canlar nasılsınız yeni üyeler hoşgeldiniz ben erzincandayım sezerin babası gelmesine izin vermedi:D neyse görüşürüz canlar hadi herkese ii günler

onur çağlar
26.01.2007, 13:13
merhaba ben velogilerden onur bütün sebgelilere selam olsun şu anda balıkesir de makine mühendisliğinde okumaktayım

onur çağlar
26.01.2007, 13:22
merhaba ben şebgeli onur yeni üye oldum velogillerdenim dayım doktor cengiz çağlar sen de bildiğim kadarıyla yusuf dayının oğlusun saygılarımla

onur çağlar
26.01.2007, 13:27

merhaba kirve bende yeni kayıt oldum artık bol bol görüşürüz

şebgeli BURAK
26.01.2007, 13:31
merhaba ben velogilerden onur bütün sebgelilere selam olsun şu anda balıkesir de makine mühendisliğinde okumaktayım

merhaba onur ben burak velogilden mahmut topun oğluyum.bundan sonra sık sık görüşürüz.

onur çağlar
26.01.2007, 13:31

selam pelin ben yeşilyakalıyım yeni üye oldum eda yı çok yakından tanıyorum ikimizde aynı takımdanız velogillerden Hüseyin amcamın kızı olur kendisi

onur çağlar
26.01.2007, 13:34
merhaba onur ben burak velogilden mahmut topun oğluyum.bundan sonra sık sık görüşürüz.

Merhaba burak mahmut amcamlar nasıl yeni haberim oldu böyle bir siteden sen de hiç haber vermiyosun neyse burdan sonra bol bol görüşürüz

şebgeli BURAK
26.01.2007, 13:40
Merhaba burak mahmut amcamlar nasıl yeni haberim oldu böyle bir siteden sen de hiç haber vermiyosun neyse burdan sonra bol bol görüşürüz

iyiler, valla benimde yeni haberim oldu bende yeni sayılırım.senin üniversite nasıl gidiyor.

şebgeli BURAK
27.01.2007, 16:35
...

şebgeli BURAK
27.01.2007, 16:52
KÖye Selamlarrrrrrrrrrrrr

şebgeli BURAK
27.01.2007, 16:56
Kerbala

Yine muharrem
Yine asura
Yine maziden hatra
Kekeme acilar gelip oturur basucumuza,

Kanli bir kum firtinasinda
Mersiye okur çöller -
Cennet gençlerinin efendisi adina,
Günes mum gibi eriyiverir,
Yildizlar Kerbela’ya düser,
En güzelden, yillar evvelinden
Kesik bir basi oksar gibi teselli ..

Firatin gözleri hala kan çanagi..
Asirlar geçti, yetmedi
Hala yas tutar gözlerimiz,
Ey Hüseyin(r.a)!
Susuz kalan her gül
Senin kaninla hayat bulur simdi!
Kirmizi ölümü terkine alip gittin,
Zeynep (r.a) el salliyor Kerbela’dan, ardindan senin,
Melekler gözyasi döküyor
Biz de agliyoruz
Aglayisimiz seni bilmeyisimizden,

Yine Muharrem
Ve bugün asura
Bugün demli efkarlar dolasir zulamda,
Ey Hüseyin (r.a)!
Gittin, gözlerimizde kirmizi gözyasi kaldi
Gittin, ellerimizde sabir
Yüreklerimizde davana sebat kaldi,
Ey Zeynep (r.a)!
Ey kiliçlarin efendisinin kizi!
Haber saldin tüm cihana
On dört asir evvelinden:
Kerbela’ya kimsecikler ugramasin!
O gün sabahi olmadi alemin,
Günes Kerbela topraklarina gömüldü,

Ey Hüseyin (r.a)!
Ey dünya gözüyle görülebilecek
Cennet güllerinin sonuncusu!
Bugün seni yine hayirla yad ediyoruz
Senin neslinden öyleler geldi ki
“Binlerce basin feda oldugu hakikat ugruna -
bizim basimiz dahi feda olsun” dediler,
Onlar da hasretine dayanamayip sana geldiler.

Yine Muharrem, yine asura
Yine Kerbelada’ki elim hatira dokunur bir yanimiza,
Ey Hüseyin (r.a)!
Ey cennet gençlerinin efendisi!
Ey Hüseyin (r.a)!
Ey dünya gözüyle görülebilecek
Cennet güllerinin sonuncusu!
Bizi de alsana yanina
Beraber gölgelenelim tuba agacinin altinda,
Bizi de al, bizi de al, bizi de al…

KERBELA ŞİİRLERİNDEN............

ORUÇLARINIZ KABUL OLSUN ALLAH YARDIMCINIZ HIZIR KLAVUZUNUZ OLSUN AMİN............

alicem
27.01.2007, 18:07
merhaba ben şebgeli onur yeni üye oldum velogillerdenim dayım doktor cengiz çağlar sen de bildiğim kadarıyla yusuf dayının oğlusun saygılarımla

onur h geldin aramıza evet ben yusuf kurtun oğluyum tanıştığımıza sevindim görüşmek üzere saygılar..

bu arada forum yeni gelenlerle iyice canlandı :thumbup1: işallah böyle devam eder..

eren_eren06
28.01.2007, 00:44
merhaba ark.lar bende şebgeliyim walla sizlerle tanışmak isterim ve köye hiç gelmedim bizimkiler de(dedemler yani) 1939 erzincan depreminde gelmişler ankaraya nüfüsta bile ankara yazıyor ve kimseyi tanımıyorum sizlerle tanışmak isterim herkese ii günler:ilgili:

onur çağlar
28.01.2007, 17:28
nasılsınız ben de şebgeliyim mahmut dedenin kızıyım herkese çokkkk selamlar:thumbup1: kendinize iyi bakın burada kendi köylülerimizi görmek gerçekten çok güzel birşey allah yardımcınız hızır klavuzunuz olsun

merhaba handan ben halil ibrahimin torunuyum ben seni tanıyorum ama sen beni tanımaya bilirsin babanlara sor onlar tanırlar bu arada babanlara selamı mı ilet

onur çağlar
28.01.2007, 18:36
şeb geyi tanıyorum btc (bakü,tiflis,ceyhan) ham petrol hattında calışırken orada cok bulundum köy güzel ayrı yeten eniştemiz oralı caglarlardan cengiz caglar beyin cerrahı...

merhaba siz kimlerdensiniz cengiz çağlar benim dayım olur

alevi_murat24
28.01.2007, 21:26
merhaba siz kimlerdensiniz cengiz çağlar benim dayım olur

cengiz abi halamın dagmadı

can sezer
29.01.2007, 18:20
merhaba yeşilyakalılar..yeşilyakalı üye sayımız her geçen gün artıyor şöyle bi bakıyorumda en kalabalık köy topiği bizim köy..
yeşilyakalıları tanısın alem..

yakın akaraba çıkanlar bile oluyor vay be..

yeni arkadaşlar hoşgeldiniz bu arada..varmı acarları taıyan.

haldun abi nerelerdesin??

görüşmek üzre

dilberaerzingan
30.01.2007, 13:19
Asmen bozagali haydar agadanmi sözediyon oglu sameddin var.Oysa o benim dedémin kardesi sameddin aga.

can sezer bu sene kuzenim sebgeye gelin gitti ve senelerdir sebgeye kiz vermeme büyüsü bozuldu oda acarlara gitti.

alevgul
30.01.2007, 13:30
Bu siteye yeni üye oldum siteyi baya inceledim en son durağım burasıydı ama çok güzelmiş gerçekten
Hatta aynı memleket ve köyden olunması daha güzel bişey yaaa :D

alicem
30.01.2007, 15:08
sezer burdayım merak etme bir yere gitmem:) sen yoksun aslında uzun zamandır msndede yoksun.
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz aramıza.
alevgül sen hangi köydensin?
Asmen bozagali haydar agadanmi sözediyon oglu sameddin var.Oysa o benim dedémin kardesi sameddin aga.

can sezer bu sene kuzenim sebgeye gelin gitti ve senelerdir sebgeye kiz vermeme büyüsü bozuldu oda acarlara gitti.

dilberaerzingan nasıl yani sizin köyden bizim köye kız verilmezmiydi :)

alevgul
30.01.2007, 15:30
Çayırlı başköy :D

alicem
30.01.2007, 15:36
çayırlı erzuruma bağlıyken bizm kazamız başköydü başköy nahiye olarak geçer zaten çayırlı erzincana bağlanınca ilçemiz çayırlı olarak değişti menun oldum alevgül tekrar hoşgeldin başköylü çok tanıdıklar var zaten :)

alicem
30.01.2007, 17:15
en sonunda uctular tutamadık :biggrin:

eşom vallahi üzülmüş gibi bi haliniz var üzülmeyin bize gelin gelenler pişman olmazlar ayrıca bizden kız alamadınızsa kabahat sizin delikanlılarda bu güzel köyün güzelim kızlarının farkında değiller herhalde :blushing:

alicem
31.01.2007, 20:55
arkadaşlar videolarımızın olduğu bölümü youtube linkleri bölümüne kaydırmışlar artık o bölümden takip edebilirsiniz

şegbeli didem
03.02.2007, 01:15
merhba şu an siteyi okuyan arkadaşım şebgeli didem gelde tanışalım sen suat abini neyi oluyosun

yaaa ersın kusura bakma yaa sorunu daha yenı okudum.ben suatın yegenıyım ablasının kızı sen kımlerdensın dıyıcem ama kafam o kadar karısıkkı burda kım kımın nesı anlayamadım nese bu o kadarda onemlı deıl zaten hepımız aynı candanız..ama senı tanırmıyım?

merhaba ark.lar bende şebgeliyim walla sizlerle tanışmak isterim ve köye hiç gelmedim bizimkiler de(dedemler yani) 1939 erzincan depreminde gelmişler ankaraya nüfüsta bile ankara yazıyor ve kimseyi tanımıyorum sizlerle tanışmak isterim herkese ii günler:ilgili:

slm eren bızde bırbırımızle tanısmak istıyoruz ve bu senekı geceyı dort gozle beklıyoruz,sende gel geceye tanısırız hep bırlıkte artıkk..

meymana hızıre
03.02.2007, 14:02
yaaa ersın kusura bakma yaa sorunu daha yenı okudum.ben suatın yegenıyım ablasının kızı sen kımlerdensın dıyıcem ama kafam o kadar karısıkkı burda kım kımın nesı anlayamadım nese bu o kadarda onemlı deıl zaten hepımız aynı candanız..ama senı tanırmıyım?

tanımazsın ama ben seni yazın köyde bi kaç defa görmüştüm bizim evlerde suat abilerin evinin altında bende şeyhgildenim ve şu anda istanbuldayım gece diyosun derneğin gecesinden mi bahsediyosun derneğinkiyse ne zaman bna ileetirmisin kib görüşmek üzere :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

şegbeli didem
03.02.2007, 18:09
tanımazsın ama ben seni yazın köyde bi kaç defa görmüştüm bizim evlerde suat abilerin evinin altında bende şeyhgildenim ve şu anda istanbuldayım gece diyosun derneğin gecesinden mi bahsediyosun derneğinkiyse ne zaman bna ileetirmisin kib görüşmek üzere :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

tanımammı dıyosun yanı?valla dernegın gecesı ne zaman bılmıyorum daha bısey solemedıler ama baskan yenılendı yaa yapar bu sene sen istda nerdesın?

eren_eren06
03.02.2007, 18:13
inş. didem ama bu olay nerde olacak bunun hakkında bi bilgin varmı

can sezer
03.02.2007, 18:19
Selam herkese Dernek gecesi çok güzel oluyo valla..bu senede olucak tır kesin..martın ortalarınaa olur büyük ihtimalle..

forum üyeleri olarak görüşürüz orada

ayarslanhan
03.02.2007, 20:50
yeşilyakalılara selamlar- 2002-2003 yıllarında öğretmenlik yapmıştım orda. yeşilyakalı öğrencilerim de vardı

meymana hızıre
03.02.2007, 23:29
tanımammı dıyosun yanı?valla dernegın gecesı ne zaman bılmıyorum daha bısey solemedıler ama baskan yenılendı yaa yapar bu sene sen istda nerdesın?

didem ben seni yazın çok görüyodumda sen tanımazsın erhanlarla yanınna gelmiştim 1 kaç defa neyse tanışırız o sorun değil ben tatil için istanbuldayım yoksa erzincanda kalıyorum şu anda sarıgazideyim ee sen ne yapıyosun okuyomusun kib görüşmek üzere bye:yamukgul: :yamukgul: :thumbup1: :yamukgul: :thumbup1:

şegbeli didem
04.02.2007, 20:22
inş. didem ama bu olay nerde olacak bunun hakkında bi bilgin varmı

genelde kardelen dugun salonunda yapılıyo ama bu sene baskan degıstı belkı baska bır yerde yaparlar.valla zamanı konusunda ben pek bır fıkır veremem burda olmıya bılırım okuyorum cunku o yuzden artık bu iş forumda gecenın tarıhını öğrenen ilk kişi bizide bilgilendirsin artık.bugunde asure gunu yapılmıs dernekte ve annem cok kalabalıktı dedı bızım dernek pek kalabalık olmaz yanı şaşırdım doğrusu:S bu arada ersın evet okuyorum balıkesırde yenı geldım bende sınavlar vardı oyle oturuyom evde hadı k.i.b görüşmek üzere:thumbup1:

dilberaerzingan
05.02.2007, 19:36
94-95 yillari arasinda cayirlida okuyan arkadaslar vardi sebgeli.Bunlardan en yakin arkadasim rabia tunc vardi taniyan varmi.Alev,gülhan,sakine,pinar.baya ögrenci vardi tolga,mecit falan üst siniflardan.Okul yillari zorda olsa cayirlida güzeldi.

eren_eren06
05.02.2007, 19:41
bu olay ne zaman olursa bana haber sevirsen sevinirim:thumbup1:

alicem
05.02.2007, 23:10
94-95 yillari arasinda cayirlida okuyan arkadaslar vardi sebgeli.Bunlardan en yakin arkadasim rabia tunc vardi taniyan varmi.Alev,gülhan,sakine,pinar.baya ögrenci vardi tolga,mecit falan üst siniflardan.Okul yillari zorda olsa cayirlida güzeldi.

saydıkların arasında sakine, pınar ve mecit sanırım benim amca çocukları pınarla mecit kardeşler mecit pınardan daha büyük pınar avrupada bir ülkeye gelin gitti ama hangi ülkeye gitti hatırlamıyorum yanlız hatırladığım yakın bi akrabasıyla evlendi sanırım mecitte geçtiğimiz yaz evlendi yaylakent(gülebağdı) ordan evlendi sakinede benim amcamın torunu o da istanbulda yaşıyor şu anda bekar üniversiteyi bitirdi iş hayatınada atıldı. sorduğun kişiler benim amcaçocukları isimlerden onlar diye tahmin ediyorum.:biggrin:

arif acar
06.02.2007, 13:09
merhaba arkadaşlar.Uzun bir aradan sonra yine baş başayız. köyde olduğum için yazamıyordum. yine bugün köye gideceğim.yeni üye olan arkadaşlara iyi vakit gecirmelerini diliyorum.[/COLOR]

Yeni videoları bu ayın 12 sinde yükleyeceğim.:rolleyes: özellikle çekmek istediğiniz yerler varsa çekeyim!!!!

dilberaerzingan
06.02.2007, 13:26
Alicem pinari gecen bi kac sene önce yolculuk yaparken görmüstüm gene.Gerci sizinkiler bos kalmaz hep okurlar.Alev vardi onun dersleri cok iyiydi.Demek pinarlar kuzenin.

Şoreş
06.02.2007, 13:33
Canlar merhaba..İlçenizin Çevresinde Kurmanca Lehçesini konuşan Köyler var mı Kırmançkiden başka ?

dilberaerzingan
06.02.2007, 17:53
Canlar merhaba..İlçenizin Çevresinde Kurmanca Lehçesini konuşan Köyler var mı Kırmançkiden başka ?

Bizim cevre köyler genelde zazaca konusur cok nadir kürtce var ve sanirim oda cayirli tarafi degilde genelde tercan cevre köyleri ve erzincandaki bi kac köy.Biz aslen dersimden geldigimiz icin zazaca konusuyoruz.Tabi cok az farkliliklarda var.

Şoreş
06.02.2007, 19:19
Bizim cevre köyler genelde zazaca konusur cok nadir kürtce var ve sanirim oda cayirli tarafi degilde genelde tercan cevre köyleri ve erzincandaki bi kac köy.Biz aslen dersimden geldigimiz icin zazaca konusuyoruz.Tabi cok az farkliliklarda var.

Kemah, Kemaliye, İliç, Refahiye Yöresinde Kurmanca yoğunmuş, diğer İlçelerde de seyrek.. Tuncelinin ise Güney İlçeleri Kurmanca konuşur.. Erzincanda Dersim sayılıyor, Doğu Sivasta, Muş Vartoda.. Hepimiz Dersimliyiz yani, hemde en hasından..:yamukgul:

Handan Erdoğan
09.02.2007, 23:17
selam şebgeliler ben hüseyin dedenin torunu mahmut dedenin kızıyım tanıyan var mı ?????

selam çağlar hatırladım şimdi ailene çok selamlar

ehranerz
11.02.2007, 17:29
slm handan ben seni tanıdım ben erhan bilmem sen beni tanıdın mı??

arif acar
12.02.2007, 09:30
Arkadaşlar dün videoları yolladım.inşallah bugün izleriz.Umarım beğenirsiniz.

arkadaşlar ben bugün köydeyim. alkız,zige,şahtepe ve köyün videolarını çekip yollarım.

alicem
12.02.2007, 20:53
arkadaşlar yeni cem evi videomuzu yükledim siteye bakmak isteyen arakadaşlar ilk yüklediğim videoyla aynı yerde youtube linkleri bölümünde ordan takip edebilirler imzamada tıklayıp videoya erişebilirler.

alicem
18.02.2007, 18:22
arkadaşlar köyümüzle ilgili 3 adet videoyu bir araya topladım konu imzamin olduğu linkte herkese iyi seyirler

can sezer
19.02.2007, 13:09
bu aralar kimsecikler yok nerelerdesiniz millet bir anda kayboldu bir anda geliyorlar :)

evet haldun abi bayagıdır kimse yazmamış..bende uzun bi aradan soa yazıorum..videolar için saol..bizim amcaoglu erhan da köye gitmişti bayagı resim çekmiş çokta güzel yerleri..onlarıda ekleriz
ya keşke bizim köye ait bi sitemiz olsa orada sergilerdik chat odası flan yapardık..çok güzel olur ama bir gün onuda yaparız yaz gelsinde bir...

hadi görüşmek üzre

şebgeli BURAK
20.02.2007, 19:07
arkadaşlar dernek gecesi 17 mart cumartesi yapılacaktır.

tapınaksu
20.02.2007, 20:53
arkadaşlar yeni cem evi videomuzu yükledim siteye bakmak isteyen arakadaşlar ilk yüklediğim videoyla aynı yerde youtube linkleri bölümünde ordan takip edebilirler imzamada tıklayıp videoya erişebilirler.

VİDEO ÇALIŞMAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELİNE SAĞLIK ..SEVCANDA İYİ OKUMUŞ..ELİNDE ÇAYIRLI İLÇESİNE,ÇEVRE KÖYLERE VE ZİYARETLERE AİT RESİM VAR İSE YOLLARSAN SEVİNİRİM...

arif acar
21.02.2007, 12:27
abi alkız'ın falan videolarını bugün yollarım. onlarada bir müzik ayarladım kib

alicem
21.02.2007, 20:54
abi alkız'ın falan videolarını bugün yollarım. onlarada bir müzik ayarladım kib

tamm arif bekliyorum gönder sende olmasan biz ne yapardık

arkadaşlar dernek gecesi 17 mart cumartesi yapılacaktır.

burak bu bigiyi paylaştığın iyi oldu ne yapıyoruz o zaman 17 mart akşamı hepimiz gecedeyiz yine burdanda yerini duyururuz

şebgeli BURAK
21.02.2007, 21:38
burak bu bigiyi paylaştığın iyi oldu ne yapıyoruz o zaman 17 mart akşamı hepimiz gecedeyiz yine burdanda yerini duyururuz[/QUOTE]

alicem abi yerinide söyliyim şadırvan restaurant saat 19.00-24.00 arası

zenobiya
21.02.2007, 23:59
mrb canlar bende erzincanın yeşilyaka köyündenim.muhtargillerdenim köylülerimle tanışmak isterim.

arif acar
22.02.2007, 11:54
muhtargilden kimin kızısın belki tanırım? kib

zenobiya
23.02.2007, 01:03
muhtargilden kazım güneyin torunuyum sen kimlerdensin?

arif acar
23.02.2007, 09:06
Ben' Zekeriya ACAR'ın oğluyum.Kazım GÜNEY'de babamın dayısı olur.Bende muhtargildenim. Aramıza hoş geldin. Adını da söylersen iyi olur.muhtargilden kazım güneyin torunuyum sen kimlerdensin?
:thumbup1:

onur çağlar
23.02.2007, 16:57
nasılsın arif ATAMER i tanıyomusun senin neyin olur

ehranerz
23.02.2007, 18:58
tanışmaya gerek yok burda herkes akraba..

can sezer
24.02.2007, 18:54
merhaba arkadaşlar..dernek gecesini buradan öğrendim bilgiyi veren arkadaş saolsun.hepimiz gidiyoruz demi..çok güzel geçecek herseneki gibi..
sanatçılardan haberi olan varmı kim geliyor acaba..

görüşmek üzre

meymana hızıre
24.02.2007, 20:45
herkes dernek gecesinde ama biz yokuz valla istanbuldakinleri kıskanıyorum ama yinedeinşallah iyi geçer forumdakinler birbirini tanımış olur ya gerçekten hangi sanaçılar geliyor bilgisi olan varsa aydınlatsın bizi herkese saygılarımla

valla arkadaşlar inşallah dernek gecesi iyi geçer forumdakiler birbirini daha yakından tanıma fırsatı olur ama ben gelemiyorum valla gidecekleri şimdiden kıskanmaya başladım neyse dediğim gibi inşallah iyi geçer gidenlr bizim içinde eğlensin:001_rolle :001_rolle :thumbup1:

ehranerz
24.02.2007, 22:33
ersin ben senin yerine de giderim rahat ol sen..protokol masasını kapatalım üzerine aleviforum üyeleri yazısı asıcam gelin oraya..emmoğlu sanatçıları bilmem ama inşallah sevcan gelmez arzu gelir biliosun sevcana uyuz olma nedenimi......

Şoreş
24.02.2007, 22:34
Köyünüz Kureyşanlı mı arkadaşlar ?

ehranerz
24.02.2007, 22:34
o ne demek?

Şoreş
24.02.2007, 22:39
o ne demek?

Yöre Köyleri genellikle Kureyşan Aşiretindendir :) Sizin Köyünde Kureyşanlı olduğunu sanıyordum:)

alicem
25.02.2007, 11:52
slm arkadaşlar arif acar arkadaşımız yine bizler için köyümüzde video çekimi yapmış bende bu videoyu youtube linleri bölümünde videolarımızın olduğu bölümde açtım umarım beğenirsiniz teşekkürler arif acar.
bu videoda alkız,zige,şahtepe ve köyümüzün genel görüntüleri var.izleminizi tavsiye ederim.
ayrıca buradanda türkü konusundaki yardımlarından dolayı Esom arkadaşımıza çok teşekkür ederim. Videolarımızın devamı gelecek...

imzama tıkla videoyu izle..

Hevinn
25.02.2007, 12:06
yine süper olmuş valla kıskandım :( hehe eline sağlık alicemdediğin gibi ne bir söz nede birşarkı yeter bizim oraları anlatmaya arifede teşşekkürler çok iyidiniz yine yakışır:thumbup1:

blackmulberry
25.02.2007, 23:12
İyİ AkŞamlar Bende YeŞİlyakayi Bİlİyorum TÜm Zİyaretlerİne GİtmİŞİmdİr Ama BaŞkÖylÜyÜm Ben

arif acar
26.02.2007, 09:11
İnsanların en acizi,insanlardan kardeş edinemeyenidir. Ondan daha acizi ise kardeş edindikten sonra onu yitirenidir.

arif acar
26.02.2007, 09:13
İyİ AkŞamlar Bende YeŞİlyakayi Bİlİyorum TÜm Zİyaretlerİne GİtmİŞİmdİr Ama BaŞkÖylÜyÜm BenBizim burada nereli olduğun değil. ne olduğun önemli

deniz-ci
27.02.2007, 23:42
Merhaba gençler ...Sanırım hepiniz benden gençsiniz.Bende Şebge köyündenim.Tesadüf eseri forumunuzu eşim buldu ve üye oldum....Biz büyüklerin belkide yapamadıklarımızı yapmış olduğunuzu görmek bizi çok mutlu etti...Bende Gülüm Gade nin torunu Hüseyin..Oğlum Onur da yakında sizlerle olacak.Oda üye oluyor.Sevgiler görüşmek üzere....

deniz-ci
27.02.2007, 23:52
Alicem..Ali Kurt Senin neyin olur?Kendisi benim kirvem olur...Eğer tahmin ettiğim gibi amcan ise ellerinden öperim.selamlar..

ehranerz
28.02.2007, 19:28
hoş geldin aramıza denizci....

alicem
28.02.2007, 21:03
Alicem..Ali Kurt Senin neyin olur?Kendisi benim kirvem olur...Eğer tahmin ettiğim gibi amcan ise ellerinden öperim.selamlar..

h geldin hüseyin evt ali kurt benim en büyük amcamın oğlu oluyor tabi yaşça benden çok büyük olduğu için amca diyorum tanıştığıma sevindim :D

last samurai
01.03.2007, 16:44
Merhaba arkadaşlar...Bende aranıza yeni katıldım....Negüzel toplanmış herkes..
köyümüzün videolarına ulaşamadım.Resimler harika.Teşekkürler..

ozerzincan24
01.03.2007, 17:54
,,,,

ehranerz
01.03.2007, 19:19
vay bu bizim amcaoğluoğlu olmasın...slm abi aramıza hoşgeldin sende...köylüler toplandık burda işte hep bir aradayız.....son samuray sende hoşgeldin can....

şebgeli BURAK
01.03.2007, 19:21
yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz.

alicem
01.03.2007, 20:46
Merhaba arkadaşlar...Bende aranıza yeni katıldım....Negüzel toplanmış herkes..
köyümüzün videolarına ulaşamadım.Resimler harika.Teşekkürler..

h geldin last samurai videolar ı izlemek için imzama tıklaman yetrli sağlıcakla kal

sende hoşgeldin aramıza dediğin gibi köyümüzü görmeyenlerde bu sayede resimlerden videolardan köyümüzü görmüş olacaklar yeni video ve fotografları elime geçer geçmez hazırlayacağım görüşmek üzere:thumbup1:

can sezer
02.03.2007, 13:15
Selam herkese.
Vay be özkan abi de gelmiş..hoşgelmişsen..nasılsın özkan abi..köyümüz le ilgili bişeler yapıoz burda işte elimizden geldince..dernek gecesine gelionmu izin al gel.hadi görüşmek üzre

emmo acarlarda toplanıyor yavaş yavaş..(amcaogluoglu) :):)
Sanatçıları ögrendinmi emmo amcam dernekle baglantılıya öğrenmiştir heral..

Alicem abi videolar çok güzel olmuş ellerine sağlık..arifinde tabi..

yeni üyeler sizde hoşgeldiniz..

görüşmek üzre

ehranerz
02.03.2007, 16:32
amcaoluolu yanls olmus yaw 2 tane olu ckmis:D walla sanatcilari bilmiorm emmo bakicaz artik az kaldi zaten dernegn gecesine sabret:D

adnan
03.03.2007, 12:35
Herkese selam
Uzun zamandir takip ediyorum sizleri,güzel seyler cikariyorsunuz Sebgeadina resimler olsun videolar olsun en azinda kaynasma adina sizleri kutluyorum.Aslinda üye olmadan takipetmek daha baska, cünkü heycanla bekliyorsun, kim katiliyor kimin oglu kimin kizi taniyormuyum diye.Tabi insan yurtdisinda olunca bu heycan özlem daha farkli oluyor.Bilmiyorum icinizden beni taniyan varmi,ben cogunuzu mesajlarinizdan cikarmaya calisiyorum.Ismim Adnan Kurt Almanyada yasiyorum alicem benim kuzenim.(Haldün naber iyimisin ben seni öpüyorum herkese selam) Böyle devam edin, zamanla araniza benim gibi Sebgeliler cok katilacaktir.Görüsmek üzere hosca kalin.

buse
03.03.2007, 12:59
Herkese selam
Uzun zamandir takip ediyorum sizleri,güzel seyler cikariyorsunuz Sebgeadina resimler olsun videolar olsun en azinda kaynasma adina sizleri kutluyorum.Aslinda üye olmadan takipetmek daha baska, cünkü heycanla bekliyorsun, kim katiliyor kimin oglu kimin kizi taniyormuyum diye.Tabi insan yurtdisinda olunca bu heycan özlem daha farkli oluyor.Bilmiyorum icinizden beni taniyan varmi,ben cogunuzu mesajlarinizdan cikarmaya calisiyorum.Ismim Adnan Kurt Almanyada yasiyorum alicem benim kuzenim.(Haldün naber iyimisin ben seni öpüyorum herkese selam) Böyle devam edin, zamanla araniza benim gibi Sebgeliler cok katilacaktir.Görüsmek üzere hosca kalin.
Slm arkadaşlar nasılsınız iyimiisiniz işlerimin yoğunluğundan sizlere bir selam bile veremedim ama biraz göz attımda çok güzel şeyler yapmışınız vidyolar fotoğraflar ve yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum umarım hepimiz şebge için çok güzel etkinlikler yaparız diyorumki Haydi Şbgeliler el ele leeeeee

can sezer
03.03.2007, 14:52
amcaoluolu yanls olmus yaw 2 tane olu ckmis:D walla sanatcilari bilmiorm emmo bakicaz artik az kaldi zaten dernegn gecesine sabret:D

Bilirsin emmo yılda bi kez oluyo bizim için ayrı bi anlamı vardı ama neyse anladın sen..:) hadi görüşürüz