Orijinalini görmek için tıklayınız : MeRziFoN iL oLuRSa ?!?
Timbilli79 28.04.2006, 11:18 slm canlar hem$olar,
eger dedigim gimi merzifon il olursa, men soyunup Kara Mustafa Pasa nin heykelinde önünde poz verecem:p
bu da yetmez gimi Amasya li oldugumu inkar edip, ayni Bartin/Zonguldak kavgasini dönüsdürecem bu forumu:o svglr
bence merzifon il amasya ilcesi olmasi lazim.
amasyada bu söylem bi ara çoktu,eğer merzifon il olursa suluovayı felan ilçesi olarak alacak diyen ama bana kalırsa olmaz tabi olursa iyi olur ama zor en azından görüşü ve etkinlikleriyle amasyadaki kadar bağnazlık ve yobazlık olmaz
bi ara havzada amasyaya baglanacakti havzalilar öyle istiyormus daha yakin oldugu icin internette okumustum. Amasya cok berbat illikle alakasi yok.
Zaten sorana Merzifonlu diyoruz :D
Timbilli79 05.05.2006, 16:52 malesef yillardir oy derdinde olan partiler, cözüm ve mantikli bir proje bulamadiklari zaman vatandaslari bu vaatlerle kandirdilar . bi sene DSP diger sene CHP verdi bu sözü....Merzifon il olursa Amasya nin degeri eski Kagit paralara benzer, yani süs olarak yanimizda gezdiririz...
ne iller gördük içinde merzifonun insanı gibi insan yok:)önemli deil yani
özgüraktaş 27.05.2006, 23:46 canlar merhabalar ilk önce.nedir bu sizdeki amasya düşmanlığı anlayamadım.birileri sizleri kandırmış sizde buna inanmışsınız.merzifon il olacak diye.kusura bakmayın ama siz amasyayı tanımıyorsunuz.merzifonu amasyayla nasıl bir tutarsınız.amasya yerleşim açısından çok eski ve daha güzel bir şehir.teyzemin oğlu merzifonda öğretmenlik yapıyor ve merzifonu hiç beğenmiyor.merzifonda birkaç fabrika ve askeri havaalanı var başka birşey yok.ayrıca siz yobaz insan görmemişsiniz amasyanın böyle durumlarla alakası yok.arkadaşlarıma amasyayı gezdirmiştim hayran kalmışlardı.siz hala merzifon amasya ayrımından bahsediyorsunuz amasya insanında yobazlık yok ki.... hepinize selamlar
amasya düşmanlığı diye bişey ben düşünmüyorum şahsi fikirler bunlar..amasyanın tarihi açıdan güzel bi şehir olduğuna da katııyorum ama yobazlık konusunda aynı amasyadan mı bahsediyoruz karar veremedim..merzifonun beğenilmemesi konusunada varlığı yeter diyorum
corumsinan 13.06.2006, 10:15 arkadaslar merzifon il oldumu amasyada millet kalmaz. amasyayı tasiyan bi ilçeyide il yapmalari cok zor ancak merzifonlu biri basbakan olursa
metzifonlu birinin başbakan olması şu şartlarda mümkün mü?:D
Timbilli79 19.06.2006, 17:35 canlar merhabalar ilk önce.nedir bu sizdeki amasya düşmanlığı anlayamadım.birileri sizleri kandırmış sizde buna inanmışsınız.merzifon il olacak diye.kusura bakmayın ama siz amasyayı tanımıyorsunuz.merzifonu amasyayla nasıl bir tutarsınız.amasya yerleşim açısından çok eski ve daha güzel bir şehir.teyzemin oğlu merzifonda öğretmenlik yapıyor ve merzifonu hiç beğenmiyor.merzifonda birkaç fabrika ve askeri havaalanı var başka birşey yok.ayrıca siz yobaz insan görmemişsiniz amasyanın böyle durumlarla alakası yok.arkadaşlarıma amasyayı gezdirmiştim hayran kalmışlardı.siz hala merzifon amasya ayrımından bahsediyorsunuz amasya insanında yobazlık yok ki.... hepinize selamlar
denzzz arkadas yazdigi gibi burda bir ayrim yada yobazlik yapmak niyetimiz degildi yoktur zaten. sadece bi baslik atip düsüncelerinizi tartmak istedim,
Amasyanin güzelligini ve tarihini tahminimce kimse tartismak istemez. yanliz sunu belirtmek istiyorum. Eger Gaziantepin "KILISI" bilmem azbucuk nufuslu, il olabiliyorsa .....sadece merzifon degil GümüsHaciköy'ün bile il olmasi fikri bile yip olmaz derim:36_1_41: ....
kalin saglicakla
aysun_05 01.07.2006, 01:59 şu amasya ya laf edenler neye dayanarak ediyo bu saçma lafları amasya yobazsa yobazlaştıranlarda belli gelin görün alevi köylerini kasabalarını yobazlıkla ilgisi varmı
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
taaa hopadan gelen laz arkadaşım trabzonlu arkadaşlarım vs vs hepsi hayran kaldı amasyay ya sürekli bi ayrım nedir ya alevi sünni meselesini geçtik şimdi de amasyalı merzifonlu hayret bişi ya
benim yobazlık yorumlarım amayanın alevi köyleriyle ilgili değildi zaten..ama amasyanın gayet içi tam içini konuşuyosak gördüklerimizi söylüyosak ebnce yobazlaşmışlar...tarihi güzelliğinine tabiki bi lafımız yok
aysun_05 01.07.2006, 17:22 bende diyorumki amasyanın halkı yobaz değil dışardan gelenlerde yobazlaştırıyo olabilir ama artık kıyaslama yapmayın ya ben merzifonada gittim merzifonlu tanıdıklarımaızda var biz memleketliyiz ayrım yapmayın
yok ben de ayrım yapmıyorum..ayrıca amasynın yobazlaşmasında çok üzlüyorum..bunlar benim gördüklerim..söylediğin gibi belki dışardan gelenlerdi gördüklerim..tabiki memleketliyiz..bu arada hoşgeldin foruma:)
aysun_05 01.07.2006, 23:46 hoşbulduk direk muhabbete daldım çünkü dayanamadım amasyamı seviyorum yani :)
grupgenc 04.07.2006, 16:53 umarım merzifon il olur
merzifon un il olması çok da önemli değil zaten bizim için bitane:)
05amasya 13.08.2006, 23:49 Bırakın Amasya Merzifon: Ekmek nerde?Amasya mı Merzifon mu?Ekmeğim nerede?Eğer ki cehennemin dibinde ise orası il olsun, memleketim, yuvam, vatanım olsun!!!!!!!
arkadaşlar merzifon kara listede.bunu biliyomusunuz.kurtuluş savaşında düşmana hiç direniş göstermeden teslim olduğu için il olamaz denilio.kara listede olanlardan biridir.
nerden duydunuz kara liste mara liste yaw ?
Herkes takmis su listeye, aciklama bekliyorum.
arkadaşlar merzifonun il olması sürekli gündemde il olduğu taktirde havza ve gümüş hacıköy merzifona bağlanacak ama coğrafi açıdan biraz sıkıntılı amasya üniversite sayesinde birazdaha yobazlıktan çıktı ve güzelleşti ama merzifona yapılan organize sanayi merzifonun gelişmesinde önemli rol oynayacak yaklaşık 5 yıl sonra merzifon amasyayı nüfus açısındanda geçecektir amasyada yabancı halk çok iken merzifonda yerli halk çoğunluktadır amasyada laik ve cumhuriyetci anlayışda gümüşhacıköy ve merzifon ileri taşımaktadır alınan oylarada bakarsanız merzifon ve hacıköy olmazsa amasdya bitmiştir
ya il olması gündemde falan değil geçmişten günümüze bu böyle.ben hep öyle duydum.merzifon il olursa çetmide ilçe olmalı...
herkes kafasına göre liste hazırlamış bendemi hazırlasam napsam özendim
amac bisey söylemek degilmi, liste diye tuttrmus millet.
firariHH 06.11.2006, 21:09 Merzifon bu gidiste cok rahat il olur , yeni geldim izinden ve söyle bir baktimda cok gelisme var amasyadan güzel biryer haline gelmiss , cok büyük calismalar yapilmaya baslanmis güzel projeler kurulmuss ve havaalani sivile aciliyor 2007 yilina yani bence coook rahat il olur. Saygilarla !!
selam firariHH hosgeldin, ne güzel yazmissin.
bu arada seçime 1 yıl var belki tayyip erdoğan il yapar ne dersiniz
firariHH 20.11.2006, 17:33 arkadaşlar merzifon kara listede.bunu biliyomusunuz.kurtuluş savaşında düşmana hiç direniş göstermeden teslim olduğu için il olamaz denilio.kara listede olanlardan biridir.
Hangi karalisteden bahsediyorsun ??? Sen her duyduguna inaniyormusun kardes? Birak bi isleri , hem merzifon rahatlikla il olabilme kapasitesine sahip her yönünden gerek sanayi gerek toplumu gerek ilerlemeleriyle !! Dikkatini cekerim!!!!!!!! Aciklama bekliyorum Kara Liste ile ilgili !!!!!:o
o kara listenin söylentisi şu arkadaşlar kurtuluş savaşında merzifon ingilizlere karşı koymadan teslim olmuştur yav iyide bunun il olmakla alakası ney bunu anlamadım bi kara listedir gidiyor ama doğru merzifon il olursa sağ opartiler buradan millet vekili çıkartamaz orası kesin hacıköyle merzifon yeter onlara
Bencede Merzİfon İl Olmayi Hakedİyor
merhaba arkadaslar ben amasyaya gittiğimde mukemmel şirin tarihi ve güzel bir şehir havası var ama merzifonda öyle bir durumyok şehir olacak kapasitesi var amabelli çokdaha sonra bunu şuan tartışmak yanlış.
gelin canlar bir olalımmm
Merzifon stratejik konum,sanayi,tarım,ticari ve askeri bakımdan bir çok il den daha üst seviyededir. Orta ve batı karedenize geçit köprüsü sayılır ankara ve istanbul yolarının birleştigi ve karadeniz bölgeasine baglaması en basiti buda merzifonun ticari faliyetlerini büyük ölçüde etkilemektedir.Sanayisi ise merzifon organize bölgesinde bulunan bir çok fabrikanın avrupaya açılmış olması da önemli etkenlerden biridir.Tarım için söyliceklerim ise merzifon ovasını genişligi sulu tarımın yaygın olması bir diger deyimle küçük adana die adından bahsettiriyor buna baglı olarakda sanayimize büyük katkısı var tarımın ekonomisinide etkiliyor. 5.anajet üstünün merzifonda bulunması ise askeri bakımdan da ne kadar üstün oldugunu anlatmaya bile gerek kalmıyor birçok il den daha etkin bir şehir.Bunlar gibi bir sürü nedenden dolayı fazlasıyla il olmayı hak ediyor
|