alenya
28.04.2006, 21:58
sunniler arasında benim inanmadıgım mum sondu olayı var mumsondu nedir alevilikte oyle bir olay varmıdır ilginize tesekkurler.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : mumsondu nedir alenya 28.04.2006, 21:58 sunniler arasında benim inanmadıgım mum sondu olayı var mumsondu nedir alevilikte oyle bir olay varmıdır ilginize tesekkurler. Alpha_Phonixis 28.04.2006, 21:59 Artık komik bir hal almaya başlayan bir komedya .. Mod. arkadas gerekli linki verir. Bir kez tartışılmıştı bu mevzu .. Edit : http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=7996 Benim ne eksiğim var :D Canan58 28.04.2006, 22:01 http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=55&highlight=mum+s%F6nd%FC+karalamas%FD Bu konu daha önce açıldığı için tekrar açamazsınız sanırım .Bilginize sunulur alenya 28.04.2006, 22:03 ben bu forma yeni uye oldum beni bagıslayın ama merak ediyorum var veya yok seklinde bilgilendirirseniz sevinirim Alpha_Phonixis 28.04.2006, 22:05 Gerekli bilgi linklerde mevcut . Tıklayınız sadece :) Azrail 28.04.2006, 22:06 sunniler arasında benim inanmadıgım mum sondu olayı var mumsondu nedir alevilikte oyle bir olay varmıdır ilginize tesekkurler.önce bir topiklerde ara cevabını bulabilirsin, ''benim inanmadığım'' derken bu mum söndünün ne demek oldugunu bildiğini anlıyorum, ama neden sordugunu anlamadım, mum söndü nedir? herkesi kendi gibi şerefsiz zanneden şerefsizlerin uydurduğu bir yalandır mum söndü nedir? akıllı ile akılsızı ayıran , cahille bilgili ayıran bir iftiradır, mum söndü nedir? alevi inancınına hazımsızlık çeken ahlaksızların yalanıdır mum söndü nedir? insanla hayvanı ayıran bir örnektir(nazarımda..., mum söndüye inanan hayvan oğlu hayvan, inanmayan insandır) vs. vs Azrail 28.04.2006, 22:12 ben bu forma yeni uye oldum beni bagıslayın ama merak ediyorum var veya yok seklinde bilgilendirirseniz sevinirimbak hem inanmıyorum diyorsun, hem var mı yok mu diyorsun, üsteki yazımın son satırını oku cevabını alırsın Alpha_Phonixis 28.04.2006, 22:15 insanla hayvanı ayıran bir örnektir(nazarımda..., mum söndüye inanan hayvan oğlu hayvan, inanmayan insandır) vs. vs İnsan bilmiyorsa cahildir. Hayvan değil. Anlatacaksın ki aydınlansın.. Haci 28.04.2006, 22:15 Mum sondü yobazlığın, gericiliğin ürünüdür. Kendisinden olmayana karşı ortaya atılan bir iftiradır. Din istismarcılığının bir ürünüdür. Mum söndü karalamısını aleviliğin bir hükmü gibi gösteren anlayışa yazıklar olsun. Bunu iddia edenlerden ben şüphelenirim..Vicdanından şüphe ederim.. Azrail 28.04.2006, 22:22 İnsan bilmiyorsa cahildir. Hayvan değil. Anlatacaksın ki aydınlansın..kardeş yapma Allah aşkına, bunun için kimseye acıklama yapmaya gerek görmüyorum, tek kelime ile inanan HAYVAN OĞLU HAYVANDIR insan ne kadar art niyetli ise karşısındakinide öyle görürmüş ben buna inananları kendilerinden şüphe etmeye yönlendiriyorum, demek ki o niyet bilinç altlarında var ki böyle düşünebiliyorlar Alpha_Phonixis 28.04.2006, 22:30 Doğruluğu yanlışlığı sorgulayabilecek yaşta ve durumdayım .. Eğer sen "Ben Aleviyim" diyip sünnilere "İnsan" gözüyle bakmayı öğrenememişsen -ki temeli budur Aleviliğin- sorgulamaları sana bırakıyorum.. Herşeyi yana bırakırsan; Sen bunu yaparsan o adam da sana " Hayvan " deme hakkına sahip olur. Kimsenin de böyle bir hakkı yoktur.. Hiçbir etiğede sığmaz. İster Alevi ol ,ister sünni . Azrail 28.04.2006, 22:36 Doğruluğu yanlışlığı sorgulayabilecek yaşta ve durumdayım .. Eğer sen "Ben Aleviyim" diyip sünnilere "İnsan" gözüyle bakmayı öğrenememişsen -ki temeli budur Aleviliğin- sorgulamaları sana bırakıyorum.. Herşeyi yana bırakırsan; Sen bunu yaparsan o adam da sana " Hayvan " deme hakkına sahip olur. Kimsenin de böyle bir hakkı yoktur.. Hiçbir etiğede sığmaz. İster Alevi ol ,ister sünni .sen sünni olsaydın ve biri sana alevilikte mum söndü var deselerdi, inanırmıydın? sana karşı inancına karşı iftira atılmış, hemde öyle bir iftira ki yeryüzünde hiçbir inanca böyle bir iftira atılmamıştır, ve söyledikleri inandıkları düşünce hangi etige hangi insanlıga giriyor söylermisin? bu ıftırayı bana atan beni hayvanlar gibi görmüyor mu soruyorum sana? buna ınanan hayvandır, sen ne dersen de bunun için kimseye acıklama yapılmasına gerek yoktur Azrail 28.04.2006, 22:42 Eğer sen "Ben Aleviyim" diyip sünnilere "İnsan" gözüyle bakmayı öğrenememişsen -ki temeli budur Aleviliğin- sorgulamaları sana bırakıyorum..sen nerden cıkardın benim sünnilere ters birsey söylediği mi? http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=9234 bu topikte benim sünniler için yazdıgım yazıyı oku istersen, bunun sünnilikle alakası yok, bu insan olmak ve olmamak meselesidir, karsındaki seni hayvan yerine koyuyor, ebebynleriyle ilişkiye girdigini öne sürüyor( tıpkı hayvanlarda oldugu gibi) sense onlara hayvan diyeni sucluyorsun, burda hata onu diyende, ona ınananda bende degil, ben degil onlar hayvan Şoreş 28.04.2006, 22:46 Osmanlı dönemince bizlere atılmış iftira ama kimse bilmezki o yobaz padişahların oğlancı olduğunu :) Ezo 28.04.2006, 22:49 gereksiz bir konu ve daha önce tartisilmistir.. forumda mevcut bir konu.. saygilar ezo Hüseyin69 28.04.2006, 22:54 alenya´isimli üyeden Alıntı "sunniler arasında benim inanmadıgım mum sondu olayı var mumsondu nedir alevilikte oyle bir olay varmıdır ilginize tesekkurler." sunni kesimi pek bilmem ama alevi kesiminde böyle bircirkinlik yok vardir diye iddia edenlerde kendi pisliklerini baskalarina sicratmak sevdasi icerisinde olanlardir |