Orijinalini görmek için tıklayınız : Cahil neysede tahsilli biri nasıl ayırım yapar??
Gökkuşağı 29.04.2006, 15:46 Dün öğretmen arkadaşlarla sohbette söz döndü dolaştı alevilik ve sünniliğe geldi,önce yorumsuz bir şekilde sadece gözlemci oldum,onları dinledim;ama baktım iyice saçmalamaya başladı eğitimci arkadaşlarım...
Birisi dedi ki,alevilerin elinden bir şey alıp yemek günah olduğu için ben alevi olduğunu bildiğim bir komşumun gönderdiği her şeyi çöpe atarım.Bende arkadaşım o zaman günahsa sen cehenneme gitmeye hazırlan;çünkü benim elimden çok şey yedin dediğimde şok oldu inanamadı alevi olduğuma ve "sen asla alevi olamazsın" dedi.Allah aşkına arkadaşlar alevilerin gözü kulağı farklı mı oluyor,fiziksel olarak,kişilik olarak uzaylılara mı benziyor??Maalesef günümüzde bile hala böyle insanların var olması beni çok üzüyor ve lanet ediyorum o insanlara.
Eğer tahsilli bir insan böyle düşünürse varın diğerlerini siz düşünün...
Saygılar Burçak
Her okuyan akıllıdır, kafası çalışır diye bir kanı mı var. Bu kişi okumuş cahillerdendir. takma kafana bunlardan çok var.
Gökkuşağı 29.04.2006, 16:06 Sevgili naci kafaya taktığımdan değil,o insanlar sıradan insanlar değil onlar birçok çocuk eğitiyorlar ve kendi yanlış düşünce ve inançlarını,inanışlarını onlarada empoze ediyorlar.Her meslekten kişiler kendini yetiştirmeli;ama öğretmenlik çok daha farklı,bu kesimden birilerinin bu tarz düşüncesi bir eğitimci olarak daha çok üzüyor beni.
Ayrıca haklısınız bırakın eğitimciyi her kesimden okumuş cahiller daha çok
konusma cahille olursun cahil kisi itibardanm dusermi duser
kulaktan dolma kelimelere inaniyolar malesef bunlari degistirmek sizin elinizde dogrulari anlatin bence dinliceklerdir sizi eminim
yusufçukgecegez 29.04.2006, 18:19 yunus ne demiş,'elif elif dersin hoca,manası ne demektir.'.....araştırıcı değilde ezberci olan eğitim sistemimizin sonuçları işte.o adam hep ezberlemiş,bi günde sormamış kendine bu olabilirmi bunda bi yanlışlık var diye.
Okumak cahil olmamayı gerektirmez.Nasıl ki bakan körler varsa,nefes alıp veren,kalbi atan ama kalp gözü kapalı olanlar varsa,bu da gayet normaldir.Öğretmen olması onun adam olduğu anlamına gelmez ki,21.yüzyılda yaşayan o dangalağın demek kalp gözü de kapalı,gözleri de görüyor fakat bakan kör.Naci79 kardeşin dediklerine de katılıyorum.Böyle cahil insanlar maalesef hala var hem de o kadar çoklar ki.
Adam olmak var adam olmak var..
En hassas konumdur bu..
Bilgi diplomayla olmuyor..
sevgili gökkuğaşı arkadaşım. Olay kurguya benziyor:))))
hasanerdogan 29.04.2006, 18:44 Bizim topklumda araştırma kabiliyeti yok.Birtisi bir şey diyor herkes ona inanıyor. Benzer olay benim başıma da gelmişti.
Gökkuşağı can yazdıklarından bir şey fark ettim. o ana kadar bahsettiğin kişi senin alevi olduğunu bilmiyordu,doğrumu anlamışım.
Aleviliğimizi gizledikçe o tür insanlar bizim öcü olduğumuzu düşünmeye devam edecektir..o an konu açılmasaydı o kişi her gün gördüğü yemeğini paylaştığı
o hakikatli insanın ,alevi olduğunu hiç bir zaman bilmiyecekti..
demek istediğim aleviliğimizi gizlemeyelim,artık bizleri gerçeğiyle tanısınlar...
Gökkuşağı 29.04.2006, 20:03 Sevgili rinda2006,ben forumda daha öncede belirtmiştim,alevilikle ilgili olarak evde pek konuşulmazdı,Ankara'da yetiştim,ne komşularla ne arkadaş ortamında hiç konuşmazdık ta ki üniversiteye kadar...inanın ben alevilik ve sünnilik kavramlarını okul zamanları yoğun olarak yaşadım,o zamanlarda çok soran oluyordu ve asla inkar etmedim;ama laf açılmayıncada direkmen ben aleviyim denmiyor,samimi olduğum kişiler bunu zaten biliyor.
Aleviliğimizi,özümüzü tabiki gizlememeliyiz;ama arkadaşlar sizlerde kabul edersiniz ki bu olayların daha yoğunu ve daha üzücü olanlarını birçok kişi yaşamıştır,sırf alevi olduğu için az mı insan öldürüldü,az mı insan dışlandı.Sakın o olaylar geride kaldı,hangi çağda yaşıyoruz demeyin en basiti benim bu yaşadığım olay bile o tür geri kafalı insanların hala var olduğunu gösterir.Bizler alevileri o tür kişilere muhakkakki anlatacağız;ama "kalıplaşmış düşünceleri yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur" yinede umarım onların kara zihniyetlerini değiştirebiliriz.
Sevgili gökkuşağı,bazı sözlerine katılıyorum ama durduk yerede olsa artık kendimizi ifade etmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.Bazı şeyleri kalıbından çıkarmalı bu atom çekirdeğini parçalamak gibi olsa bile imkansız değildir..
gökkuşağı merhaba can
malsef öyle bi toplumda yaşıyoruz senin yaşamış olaya benzer birçok yaşamışlıklarım var.yeni öğretmen olack bi arkadaş öğretmen olmak isstemiyo sebebi: kafasının açılacağı için.evinden gelen tepkiye bakarmısın babası 'hayır kızım okula gidince açılacaksın buda allah tarafından sana verilmiş bi görev git ve o öğrencilere allahın yolunu göster.bizler çıkar ortaya.
işte daha ne denile bilirki.....
okadarda kafaya takma bence yok aleviler yıkanmaz yok et yemez oooooo çok.ağzı olan konuşuyo
gökkuşağı arkadaşım eğitim sistemi diyoruz, milli eğitim bakanlığı diyoruz eğitimi ön plana çıkarıyoruz ama okullarda ya da üniversitelerde öğrenim bile zor yapılıyor,eğitim ise hiç yok. en önemli şey insanın öğrenmeyi öğrenmesidir. özellikle milli eğitim bakanlığının yeni amacı öğrenci merkezli eğitim. bu amaçla da öğrencileri araştırmaya sevketmek isteniyor.ama maalesef öğretmenlerde araştırma alışkanlığı yok. ailesinden duydugu şeylere körü körüne inanıyorlar.araştırma gereği duymuyorlar.dinini bilmeyen dindarlar var,hurafelerle yaşayanlar var.düşünceye saygı desen hiç yok.üniversitelerde fikir ayrılıklarından doğan kavgalar az değil.
bu konu egitim içinde kendilerin
i yetitiremeyen insancık diyorum çünkü onların eline yetişen çocukların yarın farkı nasıl olacak ? ben bu düşünce içindeki insanları görünce ve düşününce utanıyorum insan olarak insan nasıl bu kadar yanlış olabilir bukadar bilemiyorum dilim varmıyor .herşeyden önce insanız ben bunun bilincindeyim bilincinde olan arkadaşlara ve doslara çok teşekkürer. iyiki vasınız.:107: bu konularla karşılaşınca :p :D sadece birgün benimle konuşan olursa neyaparım bilmiyorum.(olumlu olmayacagı kesin birikim var çünkü) özüm sözüm her zaman bir olacak
Hüseyin69 26.05.2006, 00:10 Birisi dedi ki,alevilerin elinden bir şey alıp yemek günah olduğu için ben alevi olduğunu bildiğim bir komşumun gönderdiği her şeyi çöpe atarım.
yil 2006
alevilerin elinden yemek yemeyenler cehennem korkusundan yemiyorlar lakin o zihniyete bagli yiginla topluluk var avrupada
haribo meyvali yogurtlar vs gibi gidalari yemesini biliyorlar ama :)
haribo da domuz jelatini maddesi meyvali yogurtlarda domuz sütü vs birde almanyada büyük marketlerde satiliyor daha domuz katkisi olan binlerce yiyecek var ayrica daha neler var neler neyse bosver gök kusagi
bizim ne cennette nede cehenemde gözümüz var yukardaki nereyi uygun görürse kabul ederiz :)
ustaclu han 26.05.2006, 00:16 Bu konunun tahsille alakası yok bence..günümüzde Türkiye'de üniversitelerdeki lisans eğitimin düzeyi ve durumuda belli...kesinlikle bu işin tahsille okumuşlukla alakası yok tamamiyle kişinin kendisini geliştirmesi,yorum yapabilmesi,yeniliğe açık olması,ufkunun geniş olması ile alakalı bir konu..
Benim bildiğim bir sürü güya tahsilli,okumuş olup alevilik konusunda bir tek paragraf bile okumadan önyargı denen illetle hareket edip mangalda kül bırakmayacak tarzda yorum yapıp duran tipler var.
Yaşanan olay çok üzücü,verdiğin cevap o kişinin içine oturacak tarzda olmuş.ama keşke biraz daha içini dökseydin onu utandıracak birşeyler daha söyleseydin en azından kendi içini boşaltsaydın bizide rahatlatsaydın..
Çok hazırlıklı olmalıyız daha dün bir alevi arkadaşımla konuştum iş yerinde söylenenler hakkında o da bana senin durumuna benzer olaylar anlattı.Hayat boyu bu ve buna benzer olaylarla karşı karşıya kalacağız..
Okumak dört duvar arasında,okumak okulda değil orda sadece sinıf geçemek vardır.Eğitim sistemimizde derin sorunlar vardır...kendini geliştirmek kitap okumak ama okulda ama başka yerde farketmez..Tahsilli olupta ben allahın askeriyim diyenler var birde avukat bunu soyleyen.Şimdi forumda bazı arkaadaşlarımız "nedir bu insan ayırımı onlar bıraktı biz başladık ayırım yapmaya"diye başlıklar açmişlar..birde burdan yak...
bunlar sadece insanların alevileri karalama politikalarıdır canlar.alevilerin verdigini yemekle insan cehenneme gidermi.bu tip sakmalıklar ne yazık ki gunumuzde hala mevcuy yazık diyorum.
GELİN CANLAR BİR OLALIM...
Yaprak... 26.05.2006, 12:06 cahillik, insanın taşıdığı kitabı bilmemesinden, görmemesinden kaynaklanır
cahillik, körlüktür
cahillik, uyumaktır
istediği kadar okul okul dolaşsın
insan istemediği sürece uyanamaz....
sevgiler....:)
cahillik, insanın taşıdığı kitabı bilmemesinden, görmemesinden kaynaklanır
cahillik, körlüktür
cahillik, uyumaktır
istediği kadar okul okul dolaşsın
insan istemediği sürece uyanamaz....
sevgiler....:)
cok haklisiniz, yorumunuza ek olarak, adini simdi unuttugum eski bir milli egitim bakaninin meclisteki sözünü aktarmak isterim:
"Tahsil cehaleti alir, esseklik bakidir."(kalicidir yani)
saygilar
Atatürk ne demiş;
Ben cahilden korkmam yarı cahilden korktuğum kadar.
İnsanlar alevileri çok yanlış tanıyor.Aynı olayları bende çok yaşıyorum.Geri zekalının biri hemen dalıyor aleviler şöle,böle,şudur,budur.Müdahale ediyorum bu dediklerini nerden öğrendin?hangi kitapta yazıyor bunlar?
çıt yok tabi.geri kafalı üç beş yobazın lafıyla bazı kesimlerin kafasına çok saçma sapan şeyler sokulmuş.
Tahsil sadece okul bitirmeyle olmuyor ne yazıkki...
kıvılcım 22.07.2006, 10:06 gokkusağı bende arkadaslarıma alevı olduğumu soyledığımde sok oluyolar hıç benzemıyosun diyolar e alevı nasılmıs dıyorum esmer olur onlar dıyolar saçmalığa bakarmısınız?ünvde en kıdemlı proflardan bıle alevı dusmanı alevılerı bı kasık suda boğabılecek zıhnıyette kısıler var malesef bu konu eğıtımle ılgili değıl zıhnıyetle ılgıli bence.adam ellı yıl bıle okusa alevılere bı defa gıcık olduysa bu tavrı yıne değısmez.oğretmenmıssın can ne guzel bende oğrtmen adayıyım (tarıh)ıkı sene sonra gircem kpss ye .suan alevı kımlığımı sonuna kadar savunuyorum ınsallah oğrtmen de olursam bu artarak devam edıcek . İLİM İLİM BİLMEKTIR,ILIM KENDIN BILMEKTIR SEN KENDINI BILMEZSEN,BU NİCE OKUMAKTIR?YUNUS EMRE
Arkadaşlar artık bu tür şeyleri bence yadırgamayın sanki bu zamana kadar bunca kıyımı, bunca baskıyı, bunca asimilasyonu, bu kimliksizleştirme savaşını bu insanlar değilde başkalarımı veriyor sanıyorsunuz elbette bizler daha iyi düşmanlarımı var onların sizin elinizden su bile içmezler mezarınıza bir kürek toprak bile örtmezler mevlanayı yüce bilirler yunusu yüce bilirler ama hacı bektaşı tanımazlar daha doğru tanımazlıktan gelirler bütün duygularını baskı altında tutan nesiller yetiştirip çağdaş diye geçinirler ve ileri gördüklerini iddia ederler fakat diplerini dahi göremiyecek kadar kördürler bizler bu körlere yol göstermek yerine bırakalım bunlar karşıdan karşıya geçerken araba çarpsın nasıl olsa çarpan şoför de eminim onun gibi kör olacaktır....
saygılar
mehmet_onal 01.12.2006, 21:05 cahillik okul okumakla olmuyor sayın hocam cahillik insanların kafalarını kemiren bir parazit gibi her an her yerde karşımıza çıkıyor.bırakın hocam böyle insanlar hep oldu olacakta serdo arkadaşıma katılıyorum ve son olarak şu özlü sözü söylemek istiyorumm müsadenizle...
Cahil ile etme sohbet fıttırırsın,cam ilen alma taharet yırttırırsın..:D:D:D:D
berximin 01.12.2006, 21:43 cahil insan yaşayarak öğrenilen en korkulması gereken insan modelidir..Her zaman söylemişimdir Allah hepimizi diplomalı cahillerden korusun..
tanocan_ 01.12.2006, 23:43 bir keresinde bende arkadaş ortamında sohbet ederken..arkadaşlardan biri çok terbiyesiz bir biçimde alevileri suçladı...o arkadaşın anlattıklarını hatırlayınca..alevilik kavramını bilmeyen alevi düşmanlarının çoçuklarını nasıl kötü bir biçimde yetiştirdiklerini anladım...arkadaş sonra yalnış yaptığını anladı ve özür diledi...ama iş işten geçmişti çünkü ben kafayı çoktan atmıştım:)
Utanc Verici Bi Durum Nasil Böyle Düsünebiliyolar Ve Bunlar
Cocuklarimizi Egitiyorlar
Ama Güzel Bi Cevap Vermissiniz Sizi Tebrik Ediyorum
Yanilmiyorsam Ögretmen Yemini Var
Ögretmen Arkadaslarimiz Bunu Burda Yayinlarlarsa Sevinirim
Ona Göre Söylicek Bi Kac Cümlem Daha Var
Kolay Gelsin
Dün öğretmen arkadaşlarla sohbette söz döndü dolaştı alevilik ve sünniliğe geldi,önce yorumsuz bir şekilde sadece gözlemci oldum,onları dinledim;ama baktım iyice saçmalamaya başladı eğitimci arkadaşlarım...
Birisi dedi ki,alevilerin elinden bir şey alıp yemek günah olduğu için ben alevi olduğunu bildiğim bir komşumun gönderdiği her şeyi çöpe atarım.Bende arkadaşım o zaman günahsa sen cehenneme gitmeye hazırlan;çünkü benim elimden çok şey yedin dediğimde şok oldu inanamadı alevi olduğuma ve "sen asla alevi olamazsın" dedi.Allah aşkına arkadaşlar alevilerin gözü kulağı farklı mı oluyor,fiziksel olarak,kişilik olarak uzaylılara mı benziyor??Maalesef günümüzde bile hala böyle insanların var olması beni çok üzüyor ve lanet ediyorum o insanlara.
Eğer tahsilli bir insan böyle düşünürse varın diğerlerini siz düşünün...
Saygılar Burçak
tahsil hayati nekadar yüksek olsa bile birseye yaramaz... ''Cevremiz'' insani A dan Z ye degistirebiliyor ne yazikki...
sidarta54 02.12.2006, 10:17 tahsil ne kadar yüksek olursa olsun yobaz yobazdır hatta ben öylelerinden korkarım yobazlığını kafa karıştırarak yaparlar ve bunu haklı göstermek için kendilerince her yolu denerler ve bu şekilde insanların kafalarınıda bulandırırlar
cahillik okul okumakla üniversiteler bitirmekle bitmez....
hayat okulunda cahilliğinden arınırsın tam bu hayat okulu bitti dersin mastırı çıkar mastırı biter doktorası tam profösör olucakken hayata pasaportunu verir dier tarafa geçersin..
dier taraf içinde bişi diyemicem ....ama tek bildiğim biz cahilliği millet olarak şekil anlımnda alıyoruz üniversitelerle 5-6 dil bilmekle ama şekilin ötesini geçip insan olmayı hayat okulunda düşmeyi kalkmayı canımızın yandığını öfkeyi bitirdiğimiz zaman işte o zaman o ünivertsiteler 5-6 dil işe yarar kafa düşünce sistemi okullarla değişmiyo ne yazıkkıi ...haa bi diğer tarafa sorup geliyim bakalım orda da okul varmıymış bakarsınız kaydımızı yaptırıveririz:D
zohre-35 06.12.2006, 11:37 arkadaşlar hepinizin yorumları çok güzel.ama karşıdaki bildiğinden şaşmıyor ne kadar anlatsanda anlamıyor.herşeyin çok güzel bir eğitimden geçmesi gerekiyor.ama o eğitimi doğru dürüst verende yok.
cemalettin 06.12.2006, 12:55 sözüm meclisten dışarı,
"tahsil cehaleti alır,eşeklik ebedi kalır"
diye öğretmişler idi çocukluğumda.
bilmeyen,bildiğini başkalarını ezmek için kullanan,hele bilmediğini de bilmeyenlerden uzak durulmasında fayda vardır.üstelik öğrenmek de istemiyorlar ise..
(eşeğe yoktur bir kastımız da,davranışlarının tutarsızlığından ve saçmalığından dolayı sataşılır kendisine garibin)
denizsefiri 06.12.2006, 13:19 15 sene evvel en samimi arkadaşlarımın alevi olduğunu öğrendiğim güne kadar alevilik benim için sırlarla dolu bir dünyaydı. Ermenilerle ilgili bir topikte bir arkadaşımız "Aramızda yaşayan Ermeniler mi var? Nasıl yani, neye benziyorlar, ben hiç görmedim" gibi safiyane ifadelerle şaşkınlık ve merakını ortaya koymuş. İnanın ben de aleviler için bunu hissediyordum. Gerçi o zamanlar aleviler belki de bugünkü kadar rahat söyleyemiyorlardı alevi olduklarını. Ben ve ailemin söylentilere dayalı önyargısı o gün bitmişti. Bence önyargı sahibi, ezberci o insanlara kızmayın. Sonsuz hoşgörünüzle hepsine şans tanıyın. Her sünni için bir alevi tanımak tüm ön yargıları bitirmeye yeter -yetmeli - diye düşünüyorum.
gulenyuz 06.12.2006, 18:28 Gökkuşağı can yazdıklarından bir şey fark ettim. o ana kadar bahsettiğin kişi senin alevi olduğunu bilmiyordu,doğrumu anlamışım.
Aleviliğimizi gizledikçe o tür insanlar bizim öcü olduğumuzu düşünmeye devam edecektir..o an konu açılmasaydı o kişi her gün gördüğü yemeğini paylaştığı
o hakikatli insanın ,alevi olduğunu hiç bir zaman bilmiyecekti..
demek istediğim aleviliğimizi gizlemeyelim,artık bizleri gerçeğiyle tanısınlar...
rinda arkadaşım bende üniversiteye ilk başladığımda senin gibi düşünüyordum
hemen tanıştığım herkese alevi olduğumu söylüyodum ramazan ayında oruç tutmadığımı belli ediyodum ama böyle olunca onların zaten kafalarında alevilerle ilgili önyargı olduğu için direk önyargıyla yaklaşıyolar. alevi olduğumuzu tabiki saklamayacağız ama alevi olduğumuzu söylemeden önce bir süre kendimizi tanıtacağız güzel kişiliğimizi göstereceğiz üstün taraflarımız olduğumuzu göstereceğiz sonradan alevi olduğumuzu söyleyeceğiz böylece öğrenmiş olacaklar
Tabiki alevilerle ilgili kötü bir şey söylediklerinde karşılığını vereceğiz.
gulenyuz 06.12.2006, 18:30 ......taraflarımız olduğunu yerine olduğumuzu yazmışım afedersiniz
rinda arkadaşım bende üniversiteye ilk başladığımda senin gibi düşünüyordum
hemen tanıştığım herkese alevi olduğumu söylüyodum ramazan ayında oruç tutmadığımı belli ediyodum ama böyle olunca onların zaten kafalarında alevilerle ilgili önyargı olduğu için direk önyargıyla yaklaşıyolar. alevi olduğumuzu tabiki saklamayacağız ama alevi olduğumuzu söylemeden önce bir süre kendimizi tanıtacağız güzel kişiliğimizi göstereceğiz üstün taraflarımız olduğumuzu göstereceğiz sonradan alevi olduğumuzu söyleyeceğiz böylece öğrenmiş olacaklar
Tabiki alevilerle ilgili kötü bir şey söylediklerinde karşılığını vereceğiz.
üniversite gibi ayrımın çok yoğun olduğu kritik bir yerde saklamak doğaldır ama benim cvp yazdığım arkadaş farkındaysan bir öğretmen yani belli bir yere gelmiş söz sahibi bir insan ve artık gizleyecek bir durumu kalmamış..benim aleviliğimizi belli edelimdeki kastımda ramazanlarda yiğecekleri insanların gözüne sokarak yemek ezan okuduğunda müzik sesini daha çok açmak değildir..gizlemeden yerinin gelmesini beklemeden insanlığımızla doğru bir şekilde kendimizi ifade etmektir...
Lancelot 07.12.2006, 12:39 Bu konuda çok çok manalı bir özdeyişimiz var daha önce de yazılmış... (teşbihde hata olmazmış)
"Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır"
Daha da söyleyecek bi söz bulamadım..
bak çocuğum. bu mama. anne debakim. baba de bakim. kızılbaşlar kötüdür, kafirdir. bak yaramazlık yaparsan seni aleviye veririm ha.
yere düşen yenmez, pis yenmez, alevinin verdiği yenmez.
kuyrukları vardır. saçları kızıldır. mum söndü yaparlar. cehennemde yahudilerden aşağıdadırlar. yıkanmazlar.....
bebelere yürümeye başlamayla beraber bunları öğretiyorlar valla.
aklınıza hayalinize gelmeyen binlerce akıl almaz düşünce. bir insan nasıl bunları düşünür nerden aklına gelir?
bu kadar yaratıcı fikirleri ilme fenne yorsalar emin olun jüpiterde piştilik oynardık.
eee doğumla beraber başlayan bu alevi düşmanlışını nasıl yıkabilirsin zor valla.
aynı arkadaşların ki gibi sivas yıldızelinde arabamıza aldığımız aileye alevi olduğumuzu bir türlü inandıramamıştık. bide sivas burası. bir kuştan aldığı ödünç beyinle amcam aklında nasıl bir alevi kurgulamışsa :-)))
taylanasan 07.12.2006, 15:00 Okumuşuda Aynı Okumamışı da . Böyle Şeyler Söyleyen İnsanlar Kendilerine Sorulduğunda Müslümanım Derler Ama Gerçek Müslümanlıktan Haberleri Yoktur. Kuran-ı Kerim de Başkalarının İnançlarına Saygılı Olun Yazar Ama Nerdeeeee...
okumakla adam alunmuyor ki veya okumuş insan cahilliğini atamıyor ki. okuyarak evet belli konularda bilgi sahibi oluyorsun ama insan olamıyorsun. bunun örneklerinide görüyoruz işte.öğretmen olmuş bir insan bunları diyebiliyorsa artık bizim cahil gözüyle baktığımız insanların dediklerini yadırgamamak gerekir. bırakalım her şeyi üniversitede öğretim üyeliği yapan insanlar bile ırk, din, dil ayrımı yapıyorlar bunun örneklerine hepimiz rastlamışızdır.
o zaman görüyoruz ki okumakla bir şey olunmuyor önemli olan insanın kendini geliştirmesi kişiliğini ortaya tam anlamıyla koyması insana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini bilmesidir.
gulenyuz 07.12.2006, 18:55 üniversite gibi ayrımın çok yoğun olduğu kritik bir yerde saklamak doğaldır ama benim cvp yazdığım arkadaş farkındaysan bir öğretmen yani belli bir yere gelmiş söz sahibi bir insan ve artık gizleyecek bir durumu kalmamış..benim aleviliğimizi belli edelimdeki kastımda ramazanlarda yiğecekleri insanların gözüne sokarak yemek ezan okuduğunda müzik sesini daha çok açmak değildir..gizlemeden yerinin gelmesini beklemeden insanlığımızla doğru bir şekilde kendimizi ifade etmektir...
ama arkadaşım ben saklayalım demiyorum şu an ülkücüler ve cemaatçilerin arasındayım yine de saklamam sadece tanışma aşamasında durduk yere söylemeyelim yeri gelince söyleyelim.
unutmayalım temel eğitim ailede alınır ve insan onun üstüne bir şeyler katarak eğitim seviyesini geliştirir veya bizle paylaşılan olaydaki gibi beynini değil fiziğini geliştirir zaman içinde. Fiziği gelişmiş o kadar çok insan var ki etrafımızda...Eğitim durumunun hiç bir etkisi yoktur aslında. özü sağlam olmalı insanın. bir konu vardı Herkes aslına çeker diye forumumuzda. evet onlarda aslına çekmiş. okumakla bir şey değiştirilemez onların düşünce yapısında.
lamekan bawo 07.12.2006, 23:53 Akıl yaşta değil baştadır demişler... İşte örneği insan en kral üniversiteyide bitirse kendi dalında prof. da olsa '''cahil adem olmaz imiş''' demiş Şah Hatayi boşa dememiş...
halitseyfi 08.12.2006, 00:07 "Okumak cahilliği giderir,eşeklik baki kalır"
Kendi beynini kullanamayan, özgür düşünemeyen, kendini bilgili sanan, alemin merkezini kendi inanç ve düşünceleri olduğu sanan, hele hele eğitimli olduğunu sandığımız kişilere artık cahil denilmez onlara ...............................
Onlar gibisi az değil. onlar belli bir dini örgütlenmenin mensuplarıdır ve malesef sadece aleviliği kötülemek için bunu yaparlar.
ama arkadaşım ben saklayalım demiyorum şu an ülkücüler ve cemaatçilerin arasındayım yine de saklamam sadece tanışma aşamasında durduk yere söylemeyelim yeri gelince söyleyelim.
dikkat edersen yorumlarımdada bunu ifade etmiştim zaten..
bu arda sanırım konuyu dağıtmışım..konuya dönersek..eğitim anne karnından itibaren başlar ve aile içinde şekil alır..çocuk okula gidene kadar aile içindeki eğitimle zaten kalıplaştığı için eğitimde bir yerde yetersiz kalıyor....
sengulkc 17.12.2006, 20:46 benimde bu tarz bi olay basıma geldi ve benimalevi oldugu mu bile bile bunu konuşmaya kalkıstılar ben kızdıgımda da sen baska alevisin die yorum yaptılaar ve bu daha da buyuk cehalet bence baska alevilik mi var ya
odtülü aslan 17.12.2006, 21:00 Öğretmen böyle düşünürse yetiştirdiği öğrencilerin nasıl olacağını varın siz düşünün.
okumakla yada alınan diplomayla adam adam olsaydı ortalık sözde adamlardan geçilmez olurdu diplomasını okuldan değil insanların taktirinden almış insanların sevgisini ve sempatisini kazanmış kişiler bence adam gibi adamdır gerisi de tamamen yalandır...
okumuş olan doğru düşünür kavramına son derece karşıyım..kendini geliştirmemiş bir beyin boş beyindir isterse 10 sene üniversite okusun fark etmez...İnsan gibi insan olmak en zor eğitimdir en başta bunun tamamlanması lazım...
aykudgöksun 04.02.2007, 21:31 benim okduğum üniversitede birkaç hocayı görseniz gerçekten okumakla yazmakla bu işin olmadığını bilirsiniz
|