kürecik
29.04.2006, 21:55
Arkadaşlar eleştiri diyince ne anlıyoruz. Bizim ülkede eleştiri nasıl oluyor.
Fikirlerinizi paylaşmanızı isterim.........
Fikirlerinizi paylaşmanızı isterim.........
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Eleştiri kürecik 29.04.2006, 21:55 Arkadaşlar eleştiri diyince ne anlıyoruz. Bizim ülkede eleştiri nasıl oluyor. Fikirlerinizi paylaşmanızı isterim......... foodal 29.04.2006, 22:04 Eleştri bence bir kişinin yaptığı davranışlar ya da kişiliği hakkında birtakım söylemlerde, önerilerde bulunmak. Ama nedense genelde, bir kişi hakkında eleştri yapıldığında olumsuz özellikleri çok önplana çıkararak yıkıcı eleştiri yapılıyor. Aslında ne kadar yapıcı yönde ve bunu güzel bir şekilde dile getirerek yapılırsa o kadar iyi sonuçlar alınır. İnsanlar herzaman eleştiriye açık olmalı ki kendi göremediği yanlışları düzeltebilsin, kendini daha iyi geliştirsin. Eleştri alınca da insan otomatik olarak savunmaya geçiyor, ama öncelikle eleştri noktaları iyi değerlendirilmeli ve haklı olduklarına inandığında bunları düzeltebilmeli, bu da büyük erdemliliktir... Malesef genelimiz eleştiriye açık değiliz... nisannn 29.04.2006, 22:26 Elestirilirken, dusuncelerine ve birikimlerine guvendigim odaklardan alabilecegim elestirilere kulak asarim. Gerisinin icinde mutlaka anlayissizlik ve yanli duygular vardir derim. Boyle olunca herzaman elestiriye acik olmam gibi bir sonuc cikariyorsaniz tabiiki derim cunku her kafadan cikan sesler gercek elestiri degildir!! Alpha_Phonixis 29.04.2006, 22:33 Bir şeyin daha iyiye gitmesi için veya bir yanlışın düzeltilmesi için yapılan bir değerlendirme eyleminin ismi > gibi bişiy demiş TDK Yani bunu yapanlar genelde ukala sıfatını alma riskleri yüksektir.. :D Velhasılı ; Malesef genelimiz eleştiriye açık değiliz... +1 moycan 29.04.2006, 22:44 Eleştiri mi? ODA NE YENİR Mİ? Elbette bu formdan da görüldüğü gibi herkes gibiyim.(İşime gelirse) kürecik 29.04.2006, 22:46 Elestirilirken, dusuncelerine ve birikimlerine guvendigim odaklardan alabilecegim elestirilere kulak asarim. Gerisinin icinde mutlaka anlayissizlik ve yanli duygular vardir derim. Boyle olunca herzaman elestiriye acik olmam gibi bir sonuc cikariyorsaniz tabiiki derim cunku her kafadan cikan sesler gercek elestiri degildir!! sizin fikriniz ben bişey çıkarmam nisannn 29.04.2006, 22:49 Elestiriyi gercek anlaminda anlayip kullanabilecek az kisilerin varligidir "ukala" deyiminin kullanilmasinda... Bazen susmak bile elestiridir; bazen habire konusmaktir ukalalik.. sun 30.04.2006, 00:59 ben elestiriye acik biriyim ,... cünkü ben basta kendimi elestiriyorum ,... ha bu demek degil her önüne gelen bilsin bilmesin yorum yapabilir,...elestiriyi yapacak kisinin benim nazarimda hangi konuyu elestiriyorsa o konu hakkinda bilgi sahibi olmasi sart ,... sirf laf olsun diye konusulursa bence bu elestiri degil yargilama olur,... bu benim fikrim arkadaslar,.... Hüseyin69 30.04.2006, 02:24 Bizim ülkede eleştiri nasıl oluyor. ......... bizim ülke dedigin türkiye dir mutlak nasil oluyor demissin yapiliyormu deseydin malesef elestiri olmuyor bölücülük oluyor anarsistlik oluyor vs vs elestiriye gelince genel olarak elestiriye kapaliyiz istemeyizki biri bizim bir yanlisimizi yüzüme vursun bir yanlis bizim sonumuz gibi algilanir bende elestiriye acigim ama gerek sanalda gerekse gercek yasamda birini elestirirken sürekli dedirgin olurum neden derseniz uzun hikaye yada forumu biraz dolasin neyi niye elestirip niye cephe alinmisim haa kendimi elestiriken sürek KESKE yapmasaydim söylemeseydim vs gibi pismanliklar duyar sitem ederim yani bir tür kendimle küskünlük gibi birsey haydarsultan 12.05.2006, 02:31 Arkadaşlar eleştiri diyince ne anlıyoruz. Bizim ülkede eleştiri nasıl oluyor. Fikirlerinizi paylaşmanızı isterim......... Sevgili kürrecik bu oylamada eleştiriye açık olarak fark atarak önde gidiyor ama hiçbirimiz o kadar da açık değiliz..Eleştirilen kişi mutlaka kendini karşı tarafa koyup o çerçeveden bakmalı birazda ama maalesef çok azımızda var..Mesela biri bir topic açıyor konuyu eleştirince hemen kötü itibar puanı veriyor...böyle bir saçmalık olabilirmi...Sen neden topic açıyorsun yanına yandaş bulmak için mi yoksa tartışılması insanların birbirlerinden faydalanması için mi? ALBAY_KAWA 12.05.2006, 02:52 valal ben isterimki, elstiri bicimi isnanin yaptigi yalnislardan yola cikmakla olmasin, yapilan yalnis, okulda ögretmenn sordugu soruya israrla cevap istemesi gibi birsey, calismadigin yerden yakalirsin, ama isnain fikirleri ile, elstiri yapilirsa bence daha saglikli olur, ozaman karsimizdakini inciltmek yalnisini yüzüne vurmak yerine, onu anlamaya calsitigimizi yada, fikrinin nekadar dogru oldugunu kendi acimizdan yöneltirsek, saglikli bir iliskiyi korumus oluruz... saygilar ! cagdascetin 27.06.2006, 16:08 eleştiri düzeyli ve saygılı yapıldığı sürece evet açığım ama düzeysiz seviyesiz ve benzetmeli eleştirmeyi ve eleştirileri sevmem canugur 27.06.2006, 16:12 Bu anket güzel oldu, bundan böyle erlestiriye acik olmayan arkadaslarla daha dikatli yazismayi öneriyorum. elestiri düzeysiz ise zaten elestiri degil karalamadir. saygilar SivanA SimyacI 27.06.2006, 16:48 eleştiriye sonuna kadar açığım eleştirildikçe insan olumsuz eleştirilere maruz kalan yönünü değiştirebilir. arslan 27.06.2006, 20:59 elestiriler dogrulari gercekleri tamamliyorsa,elestirilmek gerceklere yaklasmamizi saglar. tabiki anlayana elestiriyi kabul etmek kadar ozelestiri vermekte onemli oldugunu saniyorum.biz de en eksik olanda budur. |