Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah'ın Alevilere verdiği ilim
Emir_Hattab 23.07.2005, 01:04 Selam sevgili arkadaslar.. konumuzun isminden de anlasılacağı gibi Allah(cc) nın bizlere verdiği ilim hakkında bir kaç yorum yapmak istiyorum.. öncelikle bilindiği üzre Peygamber efendimiz'in Ehl-i Beyt'ine mükemmel bir ilim verilmiştir.. nedir bu ilim derseniz.. kısaca Hakikati bilme ilmi de diyebiliriz.. Bu verdiği ilmi tastik etmek için Peygamberimizin veda hutbesindeki konusmalarını hatırlamamız yeterlidir.."Ey insanlar! Allah benim mevlamdır, ben de sizin mevlanız-efendinizim. O halde ben kimin mevlası isem, bu Ali de onun mevlasıdır."Allah'ım! Onu seveni sev, ona düşman olana düşman ol. Ona yardım edene yardım et, onu yalnız bırakanı yalnız bırak. Ona muhabbet edene muhabbet et, ona buğz edene buğz et."Sonra şöyle buyurdu: "Allah'ım sen de şahid ol"
en önemliside sudur..
Bu arada halkın içinden biri seslenerek, "Ya Resulullah! O iki paha biçilmez şey nedir?" diye sordu. Resul-i Ekrem (s.a.a) şöyle buyurdu:
"Onlardan biri, bir tarafı Allah'ın elinde ve diğer tarafı ise sizin elinizde olan Allah'ın Kitabı'dır. Ona yapışın; sapmayın ve değiştirmeyin; diğeri ise, İtretim olan Ehl-i Beytim'dir. Latif ve her şeyden haberdar olan (Allah), bu ikisinin (Kevser) Havuzu'nun başında bana ulaşıncaya kadar birbirinden ayrılmayacağını bildirdi. Ben Allah'tan bunu istedim. O halde, o ikisinden öne de geçmeyin, arkaya da kalmayın; yoksa helak olursunuz. Onlara bir şey öğretmeye kalkışmayın; çünkü onlar sizden daha bilgilidirler."
bu bizim peygamber soyundan gelmemizdir. dediği gibi Aliyi seveni sev ona tabi olana yardım et..nu maksatla biz alevilere ilim böylelikle Peygamber efendimize hediye olarak verilmiştir.. evet bu görünen guzel yönü.. şimdi gelelim en acı noktaya.. Biz Aleviler olarak bu ilmi gecmişimize bakarak en güzel şekilde yaşatmaya calısmısızdır.. Taki ''BALIM SULTAN'''a kadar evet ''BALIM SULTAN'''dan sonra ''CEM EVLERİMİZE'' Allah'ın haram kıldığı içki girdikten sonra kacınılmaz sona doğru bizleri sevk ettmiştir.. Öyle bir duruma gelmişiski Kendini Alevi zanneden ahmağın birisi çıkıpta ''Nüfus cuzdanımdaki islam yerine alevilik yazılsın'' demesi bunun en canlı göstergesidir.. fakat bu demek olmuyorki butun aleiler yoldan cıkmıstır.. tabi ki böyle birşey söz konusu bile değildir.. Ve gelin Dunyaya barısı Allah'ın izni ile getirdiğimiz gibi tekrar özümüze dönelim.. Hacı bektaş-ı Velilerimizi Pir sultanlarımızı Balım sulatnlarımızı Kabirlerinde rahat uyutalım.. kemikleri sızlaması bitsin artık..GELİN CANLAR BİR OLALIM........ SAYGILAR....
Emir Hattab arkadasimiz cok güzel bir konuya degindi..
Ne üzücüdürki yasadigim cevrede Kendini alevi zanneden ama Hz. Muhammedi (s.a.v)
bile peygamber olarak kabul etmeyen bazi kendini bilmezler var... Bu gösteriyorki
tabiri caizse Alevilikte bölünme veya gruplasmalar basladi... kimi (A) yi savunuyor ,
kimi (B) yi... Dinimizde varmidir Hz. Muhammed´i (hasa) inkar etmek... O mübarek zati inkar eden Hz. Ali ´yi (r.a) inkar etmezmi.... bu nasil mantiktir...???
Emir_Hattab 23.07.2005, 09:50 hiç bir söz bulamıyorum Alundra kardeşim cok guzel yardımcı oldun sözlerime Allah razı olsun kardeşim...
A-L-E-V-İ 03.08.2005, 17:50 Selam sevgili arkadaslar.. konumuzun isminden de anlasılacağı gibi Allah(cc) nın bizlere verdiği ilim hakkında bir kaç yorum yapmak istiyorum.. öncelikle bilindiği üzre Peygamber efendimiz'in Ehl-i Beyt'ine mükemmel bir ilim verilmiştir.. nedir bu ilim derseniz.. kısaca Hakikati bilme ilmi de diyebiliriz.. Bu verdiği ilmi tastik etmek için Peygamberimizin veda hutbesindeki konusmalarını hatırlamamız yeterlidir.."Ey insanlar! Allah benim mevlamdır, ben de sizin mevlanız-efendinizim. O halde ben kimin mevlası isem, bu Ali de onun mevlasıdır."Allah'ım! Onu seveni sev, ona düşman olana düşman ol. Ona yardım edene yardım et, onu yalnız bırakanı yalnız bırak. Ona muhabbet edene muhabbet et, ona buğz edene buğz et."Sonra şöyle buyurdu: "Allah'ım sen de şahid ol"
en önemliside sudur..
Bu arada halkın içinden biri seslenerek, "Ya Resulullah! O iki paha biçilmez şey nedir?" diye sordu. Resul-i Ekrem (s.a.a) şöyle buyurdu:
"Onlardan biri, bir tarafı Allah'ın elinde ve diğer tarafı ise sizin elinizde olan Allah'ın Kitabı'dır. Ona yapışın; sapmayın ve değiştirmeyin; diğeri ise, İtretim olan Ehl-i Beytim'dir. Latif ve her şeyden haberdar olan (Allah), bu ikisinin (Kevser) Havuzu'nun başında bana ulaşıncaya kadar birbirinden ayrılmayacağını bildirdi. Ben Allah'tan bunu istedim. O halde, o ikisinden öne de geçmeyin, arkaya da kalmayın; yoksa helak olursunuz. Onlara bir şey öğretmeye kalkışmayın; çünkü onlar sizden daha bilgilidirler."
bu bizim peygamber soyundan gelmemizdir. dediği gibi Aliyi seveni sev ona tabi olana yardım et..nu maksatla biz alevilere ilim böylelikle Peygamber efendimize hediye olarak verilmiştir.. evet bu görünen guzel yönü.. şimdi gelelim en acı noktaya.. Biz Aleviler olarak bu ilmi gecmişimize bakarak en güzel şekilde yaşatmaya calısmısızdır.. Taki ''BALIM SULTAN'''a kadar evet ''BALIM SULTAN'''dan sonra ''CEM EVLERİMİZE'' Allah'ın haram kıldığı içki girdikten sonra kacınılmaz sona doğru bizleri sevk ettmiştir.. Öyle bir duruma gelmişiski Kendini Alevi zanneden ahmağın birisi çıkıpta ''Nüfus cuzdanımdaki islam yerine alevilik yazılsın'' demesi bunun en canlı göstergesidir.. fakat bu demek olmuyorki butun aleiler yoldan cıkmıstır.. tabi ki böyle birşey söz konusu bile değildir.. Ve gelin Dunyaya barısı Allah'ın izni ile getirdiğimiz gibi tekrar özümüze dönelim.. Hacı bektaş-ı Velilerimizi Pir sultanlarımızı Balım sulatnlarımızı Kabirlerinde rahat uyutalım.. kemikleri sızlaması bitsin artık..GELİN CANLAR BİR OLALIM........ SAYGILAR....
Sayın "Emir_Hattab"....
Saha önceki bir yazınızı buraya yapıştırıyorum:
işte yanıldığın nokta budur ben ne şii yim ne sunni ;) ben elhamdulillah muslumanım...
1- daha önce şii yada sünni olmadığınızı yazmanıza rağmen,Şİİ TERMİNOLOJİSİ ni kullanmakla beraber HAVZ-I KEVSER de fırkay-ı naciye(kurtuşa eren fırka) ile ilgili şianın en çok kullandığı hadisi yamışsınız...
Bu tavrınızı EN HAFİF TANIMLAMAYLA sizin için ÇELİŞKİ sayıyorum
2-Balım sultandan sonra cemevlerine içki girmişmiş!!!!....öyle diyorsunuz
Cem'e KİMLERİN GİREMEYECEĞİNİ yada alınmadığını hatırlatmama gerek yok herhalde:
Hırsız
Arsız
Yol Düşkünü
Zina suçu işleyen
vs..giremez
Cem bir ibadettir ve ibadetlerde ŞUUR AÇIK OLMALIDIR...cem de dağıtılan "Abı kevser " olarak adlandırılan zem zem suyudur...
şu ana kadar onlarca cem'evinde bulundum HİÇBİRİNDE CEMDE İÇKİ VERİLMEZ...
İDDİANIZI İSPATLAMANIZI BEKLİYORUM
Karacaahmetsultan
şahkulu
Erikli baba
garipdede
ikitelli
Yenibosna
Kartal
Gazi
vs..
Bu Cem evlerinde CEM de içki mi veriliyor?...
EL İNSAF
Benim anlamadigim sey demle alkolun bir birne karistirmayiniz cemlerde dem alinir Raki yada diger agir içkiler içilmez orda lutfen demle akolu karistirmayin orda sarhos olasiyakadar içilmez cem evlerine kahvane yada bar gibi bakis açisiyla bakmak cok ayip lutfen.....
tanrim,bu siteyi iki gun once buldum ve cok sewindim...
en sonunda internette canlarla fikir paylasabilecegim,bir seyler ogrenebilecegim bir site dedim...
ama acikcasi biraz da uzuldum...
uzuldum,cunku bizler ne yazikki nerden geldigimizi unutmusuz...
surada HEP BIR AGIZDAN biz suyuz diyemiyoruz...
ve emir hattap'in soylediklerine gelince:
bizler bana gore sii degiliz...onlarla ortak yonlerimiz var ama bir cokda ayrildigimiz noktalar var.
Bizler islamiyeti kendi gelenek ve goreneklerimizle ve de eski din anlayislarimizla sentezlemisiz...
ortayada bana gore dunyanin en humanist din yorumu cikmis...
o yuzden eger biz siiler gibi olursak ozumuzu kaybederiz...
ehli beyt sevgisi her zaman kalbimizde...
arti bende bugune kadar hic bir cemde icki icildigini gormedim...
bizim insanlarimiz allahin ve ehli beytin adinin gectigi yerlerde icki icmeyecek kadar duyarlilardir diye dusunuyorum...
saygilar...
Alevimen 05.08.2005, 04:24 Cem'de içki içilmez. İlk mesajları yazan kişiler alevi olmadıkları vede muhtemelen cem'lere katılmadıkları için cem'de içki içilmediğini öğrenmemişler. Alundra ve Emir_Hattab elbette bir Cem'e katılıp esası öğrenebilirlerdi ama onlarda büyük hata aramak pek doğru olmaz, asıl olarak onlara bu bilgiyi veren zihniyeti bilgilendirmek zorundayız.
Umarım Alundra ve Emir_Hattab burda edindikleri bilgileri devam iletirler kendilerinede bu yakışır zaten. Her konu tartışılabilir yeterki saygı ve seviye korunsun. saygılar.
bence ehli-beyt vasıtası ile ilimle beraber kerametlerde verilmiştir .alevi olduğum için söylemiyorum ama ömerden ebubekirden değilde islam alimleri (sünni-alevi farketmez) feyzlerini ehli beytten almışlardır.
selamlar arkadaslar
köyümüzde cem nasil olurdu sizinle paylasayim.
köyümüzün Dedesi Vaylo Dedeydi,mezirme köyünden geliyordu.cem hemen hemen her sene oluyordu,genelde kisa dogru yada sonbaharda köylüler ekinleri v.s bitirdikten sonra karar alinirdi haberlesip,Dedeyi getirirlerdi.Cem evi yoktu özel köyde kimin evi musaitse yani büyük ginis ise orda yapilirdi,bizde bu ceme görgü diyoruz,görgü olmadan önce herkes dedenin yanina gelirdi konusmaya hosgeldine,ozaman herkese tek tek sorar rizaligini alirdi,kendisini görgü icin kabul ediyoruzmu diye,görgü herkesin haberi olduktan sonra bir iki gün sonra,adagi olanlar kurban keserlerdi,yemekler hazirlanir yani lokmalar bir araya toplanir,canlar kendi aralarinda görevlerini alirlardi -görgü basladigi zaman herkesi kendi rizaligiyla sorguya alirdi küsgün,dargin ödenmemis borcu olan varsa kirginliklari giderirdi aynen bir mahkeme gibi herkesin hakkini adaletli bir sekilde ödettirirdi,yalan söyleyen olursa zaten kendi biliyordu eger saklarsa kirmadan uyarir ve gercekleri kendi söylerdi sen bunu yaptin yada isin özü böyleydi diye ve töbe etirirdi, bu kirginliklari kaldirdiktan sonra cem baslardi,önemlisi o ceme düskünü kesinlikle birakmazdi yani suclu olupta kabul etmeyeni.cünki iceri aldiklarinin yükünü kendi üstüne alirdi.taniyan ve sucunu kabul etmeyenler kerametinden korkarlardi ceme gelmezlerdi,büyük bir ciddilikle oluyordu saygi sevgi esitlikle ile.iceri giren can sayiliyordu,yani erkek yada kadin olarak degil.baci kardes gibi.dualar gülbengler söylenirdi.semahlar yapilirdi.sonunda dede lokmalari dualardi sonra esitlikle dagitilirdi.
dedeye köylüler hediye gibi seyler verirlerdi hizmetinden dolayi.oda kabul eder fakat o köyde kimin durumu kötü yada iyi oldugunu iyi bildigi icin ihdiyaci olanlara verirdi.ve kendisi hic birsey evine götürmezdi.Taniyanlar tanik olanlar benden daha iyi bilirler.
Dedelerimiz oldugundanda dolayida esitlik saglaniyordu,insanlar bir birbirlerine haksizlik etmiyorlardi,saygi ve sevgi dostluk vardi.halende alevilikte böyledir.fazla detayli yazmadim,
bizim cevre köylerde 6-7 sünni köyü vardi,alevileri dislarlardi bizleri sevmezlerdi ,Vaylo dediyi tanidiktan sonra söyle diyeyim belki bizdende daha fazla inanirlardi Kerametlerine sahit olmuslar.o sebeptende cevre de tanik olan sünniler bize karsi,iyidiler.
isterdim herkes sahit olsun öyle bir evliyaya.halende öyle dedeler yasamakta!!!gönül gözü olanlar taniya biliyorlar.
unuttum, asla icki icilmez cemde.
ya arkdaş cemde içki olurmu ...
anlamadıgım bu yazan ıllıgınamı yazıyo yoksa başka hesaplar içindemi...
adı üstünde cem evi ...
yazan nas bir alevidir anlayamadım... hoş olduguda şüpelia
Dostca kalın
Evet bu söylemler alevileri ve ibadetlerini karalamak için söylenmiş , çok çirkin sözlerden ibarettir.Nasıl ki mum söndü v.s v.s gibi yalan ve sapık yakıştırmalar yapılıyor bu da öyle bir şeydir. Cem'e katılan bir insan orada içki içilmediğini pekala bilir.Emir Hattab adlı kişi ilk başta yumuşak giriş yapıp , daha sonra da sözüm ona bizim pirimizin adını kullanarak yalan yanlış bir hikaye ile bizi karalamaya çalışmış.Tarih boyunca bu tür insanlar çıkıp hep fitne saçmışlar etraflarına.... Malum şahıs da büyük ihtimalle onlardan birisidir bence ,Gerçek bir alevi cem'e gitmese dahi orada içki içilmediğini ,kadın-erkek ayrımının olmadığını ( yani orada bulunan insanların birbirlerine erkek veya kadın gözüyle değil de can gözüyle -ruh gözüyle ) baktıklarını bilir.
Çok Ceme katıldım ama görmedim.İçki olamaz.
gözdecst 14.08.2006, 16:42 Sayın "Emir_Hattab"....
Saha önceki bir yazınızı buraya yapıştırıyorum:
1- daha önce şii yada sünni olmadığınızı yazmanıza rağmen,Şİİ TERMİNOLOJİSİ ni kullanmakla beraber HAVZ-I KEVSER de fırkay-ı naciye(kurtuşa eren fırka) ile ilgili şianın en çok kullandığı hadisi yamışsınız...
Bu tavrınızı EN HAFİF TANIMLAMAYLA sizin için ÇELİŞKİ sayıyorum
2-Balım sultandan sonra cemevlerine içki girmişmiş!!!!....öyle diyorsunuz
Cem'e KİMLERİN GİREMEYECEĞİNİ yada alınmadığını hatırlatmama gerek yok herhalde:
Hırsız
Arsız
Yol Düşkünü
Zina suçu işleyen
vs..giremez
Cem bir ibadettir ve ibadetlerde ŞUUR AÇIK OLMALIDIR...cem de dağıtılan "Abı kevser " olarak adlandırılan zem zem suyudur...
şu ana kadar onlarca cem'evinde bulundum HİÇBİRİNDE CEMDE İÇKİ VERİLMEZ...
İDDİANIZI İSPATLAMANIZI BEKLİYORUM
Karacaahmetsultan
şahkulu
Erikli baba
garipdede
ikitelli
Yenibosna
Kartal
Gazi
vs..
Bu Cem evlerinde CEM de içki mi veriliyor?...
EL İNSAF
çok dikkatlisin . kutluyorum arkadaşım
1-) HACI BEKTAŞ DERGAHI, PİR EVİ: Hacı Bektaşi Dergahı HACI BEKTAŞ VELİ adına kurulmuştur. Ana doluya gelen Hacı Bektaşi kimi yerleri dolaştıktan sonra o günkü adıyla Sulucakarahöyük’e yerleşir.Burada yaşayan halkla kaynaşır . Burası giderek heterodoks ve Ali-Ehlibeyt inanç odaklı kesimlerin inanç merkezi haline gelir. İşte bu derneşmeden Pirevi dediğimiz Alevi Bektaşiliğin ana dergahı Anadoluda doğmuş olur.Dergahın kurulması Hacı Bektaş’la birlikte başlar . Daha sonraki yıllarda kimi eklenti ve düzenlemelerle türbeler, mezarlık,aşevi ,kilerler,ambarlar,konukevi,çeşmeler,çamaşırhane, hamam ,meydanevi ,çilehane, yönetim yeri ,tekke ,eğitim ve sohbet odalarından oluşan büyük bir külliye oluşur.Dergah içerisindeki cami ikinci Mahmut zamanında yaptırtılmıştır.Anadolu’ya Ali, Ehlibeyt, Oniki İmamlar inancıunı Muharrem yası geleneğini ,tevella ve teberra anlayışını ilk defa Hacı Bektaş Veli getirir.Bu inanç öğelerini Dergahlar tekkeler yoluyla tüm Anadolu ve Balkanlara yayarlar.
İlk dönem Osmanlı padişahları Hacı Bektaşa bağlılık ve saygı duymaktaydılar.Bunlardan 1. Murat Hacı Bektaş’ın mezarına Mimar Yanko Madyan’a Bir türbe yaptırır. Türbenin kubbe si Sekizinci İmam aşkına sekiz köşelidir. Daha sonraları 2. Bayazıt, Dulkadir oğulları beyi Alaüddevle ,Mimar Sinan,4. Mustafa,Abdulaziz ,2.Abdulhamit zamanlarında çeşitli onarımlar ve eklentiler yapılmıştır.
Hacı Bektaş Dergahı giderek Ahi,Kalenderi, Haydari diğer Ali inanç temelli akımların merkezine dönüşür.Bu akımlara ait tekkelerde zamanla Dergaha bağlanırlar. Hacı Bektaş Dergahı aynı zamanda bir kültür ve eğitim merkezidir.Anadolu ve balkanlardaki tekke Şeyhleri burada eğitim görür ve icazetlerini alarak tekkelerinin başlarına dönerler
Pirevini geliştiren Bektaşi Tarikatına yeni biçim kazandıran Balım sultan olmuştur.Kalender Çelebi Ayaklanmasından sonra Hacı Bektaş Veli Dergahının halk üzerindeki etkisinden korkan Osmanlı padişahı bu etkiyi kırabilmek için Dergaha 1552 yılında Sersem Ali adında bir kişiyi Dede-Baba unvanıyla atadığını görüyoruz.Daha sonralarıda Mücerret (Evlenmemiş) Devşirme dervişlerin yerleştirildiği görülüyor. O tarihten sonradırki Hacı Bektaş Evli idi evli değildi tartışmaları zaman zaman alevlenerek sürüp gitmiştir.2. Mahmut’un yeniçeri ve Bektaşi ,Dergahlarına karşı yürüttüğü yıkım ve kıyım dan Pirevide nasibini alır.Dergah post nişini Hamdullah çelebi Amasya’ya sürgün edilerek yerine Nakşi Şeyhi Mehmet Sait Efendi atanır görevi oradakileri Nakşiliğe çevirmektir. Ne varki kendisi ve onun ardıllarıda birer birer Bektaşileşeceklerdir.İşte bu dönemde 2.Mahmut tarafından Pirevinin kalbine camii yaptırılmıştır. Daha sonraları Osmanlının yıkılması Cumhuriyetin ilan edilmesinden hemen sonra 30 kasım 1925 tarihinde 677 sayılı yasayla kapatılır. Bu kapatılmanın ardından Dergah içerisindeki el yazmaları önemli belgeler tarihi değeri yüksek halılar şamdanlar vb binlerce malzeme Ankara’ya taşınması gayesiyle yağma edilmiştir.Daha sonra 1964 yılında müze olarak açılmıştır . açılış tarihi olan 16 ağustos 1964 den itibaren günümüze kadar her yıl düzenli olarak Ulusal ve Uluslar arası düzeyde Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri büyük kitle katılımlarıyla coşkulu bir şekilde yapılır sergilenir .
2-)ABDAL MUSA SULTAN DERGAHI: Abdal Musa Hacı Bektaş’ın önde gelen halifelerindendir. Bektaşi meydanındaki “Ayakçı postu” onundur Söylenceler onun Horasan erenlerinden olduğunu gösterir. Babası Hasan gazidir Dedesi Haydar Ata ise Hacı bektaş’ın amcasıdır.Türbesi Antalya Elmalının Tekke köyündedir.Bektaşi inancında Hacı Bektaş Dergahından sonra en önemli dergahlarımızdandır Denizlide ,Bursada ,Manisada,Bergamada da Abdal Musaya ait Türbeler bulunsada bunların makam olduğu asıl Türbenin Elmalının Tekke köyünde olduğu kesindidir.Hacı Bektaş’ın Vefatından sonra Tarikatın kurallarını Hacı Bektaş’ın eşi Hatun ana (Kadıncık Ana ) ‘dan öğrenmiş belli bir eğitim döneminden sonra bazı düzenlemeler yaparak Tarikatın adap ve usulünü belirlemiştir. ‘.Mahmut döneminde Tekkenin tüm mal varlığına el konularak tekkenin başına nakşi şeyhleri atanmış Erkan Nakşi usuluyle yürütülmüştür. Bu arada yörenin ileri gelenleri fırsattan yararlanarak dergahın mallarına el koymuşlardır. Daha sonraları çeşitli başvurular sonucu tekrarBektaşi Erkanına geçilmiş hatta kimi beylerden el koydukları mallar geri alınmışsada bu gibi durumlar Osmanlı devletinin yıkılmasına kadar devam etmiştir.
3-)HAYDAR BABA TEKKESİ: Adal Musanın atalarındandır. Mezarı Elmalıdadır. Mezarının bulunduğu yerde Tekkesi kurulmuştur. Bu tekke 1826 da 2. Mahmut tarafından yıktırılmıştır.
4-)KİLERCİ BABA TEKKESİ:Abdal Musanın müritlerindendir türbesi Elmalı dadır
5-)KAFİ BABA TEKKESİ:Abdal Musanın dervişlerindendir Türbesi Finikededir.
6-)GEYİKLİ BABA TEKKESİ:Türbesi Bursa İnegöl yolu üzerinde Baba sultan köyündedir Horasan erenlerindendir. Gaziyan-ı Rum veya Abdalan-ı Rum dervişlerinden sayılır.ilkin Baba İlyas ve Ebul Vefa müridi olmuşsada daha sonra Hacı Bektaş Veli’ye bağlanmıştır.
7-)EMİR SULTAN : Asıl adı Şemsettin Mehmet Bin Ali Hüseyin buhari’dir Yıldırım Bayazıt zamanında yaşamıştır Mezarı Bursadadır Ahilik kanalıyla Bektaşileşmiştir Başka Emir Sultanlarda vardır. Yıldırım Bayazıt dönemi dışında yaşayanlar Nakşidirler.
8-)YAMAN ALİ BABA TEKKESİ: Türbesi Tefenninin güney doğusunda Gülhisardadır.
9-)KOLU AÇIK HACIM SULTAN:Asıl adı Receptir Hacı Bektaş’ın akrabasıdır. Elde menakıpnamesi bulunan tek kişidir.Uşakın Sivaslı İlçesinin Susuz köyünde mezarı bulunmaktadır.
10-)YATAĞAN BABA TEKKESİ:Hacı Bektaş’ın Halifelerindendir.Türbesi Muğladadır. 2. Mahmut tarafından 1826 da yıktırılmıştır.
11-)OKLU HOROZ DEDE TEKKESİ:Türbesi veTekkesi Manisanın Akhisar ilçesinin Horoz köyündedir.14.yüzyıl da yaşamıştır.
12-)AYNİ ALİ BABA TEKKESİ:14. yüzyılda Saruhanda yaşamıştır. İstanbuldada adına Tekke ve cami vardır.
13-)YOLA GELDİ BABA TEKKESİ: Saruhan beyliğinin on iki önemli kişisinden birisidir Tekkesi ve Zaviyesi vardır.
14-)İBRAHİM SEYDİ DEDE TEKKESİ:Saruhanoğulları döneminde yaşamıştır.t Türbe ve mezarı zamanla yok olmuştur. Tekkeside vakıflara satılmıştır.
15-)ARIK DEDE TEKKESİ:Asıl adı Halildir Saruhan beyliği döneminde yaşamıştır.Soyu 1784 yılına dek sürmüştür.
16-)ABDİ BEY SULTAN TEKKESİ:Mezarı ve Tekkesi Muğlada Yatağan Baba Tekkesinin yanındadır.
17-)HASAN BABA TEKKESİ:İzmirin kenarında Katipoğlu mahallesindedir.
18-)HAMZA BABA TEKKESİ:Hacı Bektaş’ın yetiştirdiği 360 müritten birisidir. Turgutlu Kemalpaşa yolunun 5 km doğusunda Hamza köyünde dergahı vardır.
19-)VELİ BABA DERGAHI:Ispartanın Senirkente bağlı Uluğ bey kasabasında Dergahı bulunmaktadır. Macasistandaki Gül Baba ile yakınlıkları bilinmektedir. Her yıl Haziran ayında anma etkinlikleri düzenlenmektedir.
20-)AHİ SEMSETTİN TEKKESİ:Türbesi veTekkesi Ispartanın Uluborlu ilçesinin Ahbadın (Ahi Bahaddin)mahallesindedir.
21-)SEYYİT TEKKESİ:Uluborluda Alaaddin cami nin yanındadır.
22-)ŞEYH ÇAKIR TÜRBESİ TEKKESİ:Kütahyanın Hisarcık ilçesinin Şeyh Çakır köyündedir.
23-)HÜSEYİN DEDE TÜRBESİ:Kütahyanın Hisarcık ilçesinin Şeyh Çakır köyündedir Hacı Bektaş’ın müritlerindendir.
24-)SARI DEDE TÜRBESİ TEKKESİ:Hacı Bektaş’ın müritlerindendir. Asıl adı Sarı İsmail dir.Kütahyanın Tavşanlı ilçesinin Dedeler köyündedir.
25-)ŞEMSİ BABA (KARA DUTLU DERGAHI):İzmirde Yağhaneler semtindedir.
26-)HORASANLI ALİ BABA TEKKESİ:Türbesi ve tekkesi Tirede bulunmaktadır.
27-)BABA SULTAN TEKKESİ:Hacı Bektaş müritlerindendir. Tirede Erbain dağları eteklerindedir.
Balım Sultan'dan sonra yukarıda sadece birkaçının isimlerini yazabildiğim pirlerimiz gelmiştir.Malum şahsın dediği gibi balım sultan'dan sonra cemlerimiz bozulmamış bu pirlerimiz yolumuzu sürdürmüşlerdir.İçki safsatası bizlere yakıştırılmaya çalışına diğer iftiralar gibi külliyen yalandır. . ( Bu arada Balım Sultan Bektaşiliğin Hacı Bektaş-ı Veli'den sonra ikinci piri olarak anılır.)
egemen-caybasi 16.08.2006, 11:49 ehli beyt diyosunuz ,gercektende peygamber soyundan geldininize inaniyormusunuz?
biz turk milleti elamdulillah muslumaniz ve peygamberin soyundan da gelmiyoruz
biz hz.nuh un dorduncu oglu yafes in soyundan geliyoruz .
illede muslumaniz diye peygamberimizin soyundan degiliz.
siz nasil bu intibaya varabiliyorsunuz hayret dogrusu.
ama icki konusunda duyarli oldugunuz icin sevindim ama sunuda soyleyin alevilerin %99.9 u icki icerler,namaz a karsidirlar,camiye karsidirlar,kur'ana muhalefettir butun bunlar ,eger butun bunlari yapiyosaniz birakin peygamberin soyundan gelmeyi peygamberin cok yakinlari olsaniz ne faydaki.
saygialrimla.
Egemen.
Serkan_Devrim 16.08.2006, 12:01 ehli beyt diyosunuz ,gercektende peygamber soyundan geldininize inaniyormusunuz?
ama icki konusunda duyarli oldugunuz icin sevindim ama sunuda soyleyin alevilerin %99.9 u icki icerler,namaz a karsidirlar,camiye karsidirlar,kur'ana muhalefettir butun bunlar ,eger butun bunlari yapiyosaniz birakin peygamberin soyundan gelmeyi peygamberin cok yakinlari olsaniz ne faydaki.
saygialrimla.
Egemen.sayın egemen çaybaşı sizi kuranın ilk emrine davet ediyorum. okuyun. okumadan cahil cahil yazmayın. aleviler içki içerler ama bunu yüzde 99 a nasıl vurdunuz? araştırmanız mı vr? yok. sallamak sizde normal bir olay. cami diye bir kavram kuranda yoktur. mescit denir. ibadet edilecek yer demektir. alevilerin mescitleri de cemevleridir. kuranda namaz da yazmaz. salat der ki Allah'ın içten anılarak yapıldığı ibadet demektir. aleviler ibadetlerini yaparlar. kuranda da ibadetin şekli şemeli yoktur. kuranda olmayan yasaklar ve kurallar getirmekten vazgeçin.
ehli beyt diyosunuz ,gercektende peygamber soyundan geldininize inaniyormusunuz?
saygialrimla.
Egemen.
pardon hala zırvalamaya devam mı ediyorsunuz size ne içkide içeriz camiyide karşı çıkarız ,namazda kılmayız size ne sizi ne alaka ediyo çok mu umrunuzda yapmadınız işkence yapmadığınız şey kalmadı hala çamur mu atıyosunuz unutmayın çamur atarken kendi ellerinizde kirleniyor .Şöle başlıyayım bi kere cami dediğiniz şeyde ben kendim kabul görmüyorum çünkü allahın evi diye bir şey olmaz tanrı ne diyor ben size şah damarınızdan daha yakınım demiyor mu namaz dedmişsiniz biz kılarızda o 7 kat kubbeli camide değil ha kılan varsa saygım sonsuz kılarız ve siz bilmessiniz belki kılmayanda vardır onada saygım sonsuz kur'ana dediniz emin olun SİZDEN DAHA ÇOK SAHİP ÇIKIYORUZ yukarda dedmişisniz peygamber demişsiniz zamanında atalarınız onun CENAZESİNDE BİLE YOKTU ölüsünü HZ.ALİ efendimiz kaldırdı sonra saygı demişisniz olmayan saygıdan söz ediyorsunuz eğer saygınız olsaydı yukardaki cümleleri sarf etmezdiniz artı hz.nuhtan söz etmişisniz pardon nerde yazıyor asıl türklerde ayrıca alevilerdir anadoluda ilk türk hükümdarlığının inancını inceleyiniz selçuklulara da bakınız artı bilmeden etmeden araştırmadan bir daha karşıma çıkmayın bence siz TÜRK OLSANIZ NE YAZAR SEVGİ SAYGI HOŞGÖRÜ OLMADIKTAN SONRA SİZDE müslümanım demişsiniz ÖNCE İNSAN OLUN müslüman değil İNSAN OLUN Kİ İNSANLARI SEVMEYİ SAYGI DUYMAYI ÖĞRENİN bize nedne bu kadar hoşgörürüsünüz bunuda anlamıyorumm ne yaptık sizler katliammı yaptık kestik mi yıktık mı yaktık mı ibadethanenizimi aşşağıladık namazıda orucuda camisde insanın kendine değil midir size ne içkide benim namazda oruçta benim size ne! lütfen laflarınıza dikkat ediniz madem saygı demişsiniz o zaman gerçekten saygı duyunuz dilde kalmasın SAYGI VE SEVGİLERİMLE
Ne oldukları , ne yaptıkları belli değil ki ; Hem Allah'a inanıyoruz derler hemde Allah'ı sadece namaz'la ,oruç'la , zekat'la v.s v.s ...sınırlandırırlar.Belli bir şekle, kalıba sokmaya çalışıyorlar.Günde beş vakit anıyorlar Allah'ı ( C.C) herhalde.
İlk mesajları yazan kişiler alevi olmadıkları vede muhtemelen cem'lere katılmadıkları için....
Konuyu açan alevi olmadığına göre; konu içerisinde ifade ettiği;
"Ey insanlar! Allah benim mevlamdır, ben de sizin mevlanız-efendinizim. O halde ben kimin mevlası isem, bu Ali de onun mevlasıdır."
Bu paragrafında Muhammed tarafından söylenmediğini ve Alevilerinde bu pragrafı kabül etmediğini düşünmek yanlış olmaz demi???
Alevilerde; Muhammedin de, Alininde, Tüm İnsanlarında tek mevlasının tek efendisinin ALLAH olduğunu biliyor demi?
Dolayısla Muhammed; ben sizin mevlanızım demişse kendini ilahlaştırıp, putlaştırmış, Allahın mülküne ortak etmiş, Aliyide bu mülkte yardımcı yapmış ise böyle bir mitolojiyi Alevi dostlarımın kabül etmediğini düşünüyorum.
Aksi takdirde Hırıstiyanların İsaya Allahın oğlu deyip putlaştırmaları ile kendilerini islam içerisinde görenlerin Muhammedi insanların mevlası yapıp putlaştırmaları arasında bir fark görmememe neden olacaktır.
Saygılar....
egemen-caybasi 18.08.2006, 01:44 sizin hosgorunuze inanin hayran kaldim ,demek nette olmsaniz herhalde argo kelimelere de yer verecektiniz.
oyle guzel ithamlar ediyosunuz'ki bunlari gercekten hakediyormuyuz diye dusunuyorum,siz size yoneltilen en kucuk birer sorularlardan dahi rahatsiz olabiliyor ve bana dediginiz zirvalamayi ben size demiyorum cunku hic kimseye hakaret etme gibi bir aliskanligim yok.
ayrica peygamberimin cenazesini biz degilde bir hz.ali kadlirdigini ima ediyosunuz ,sizin yaptiginiz O ayrimi biz yapmiyoruz ,hz.ali de biz dir ,hz. omer de ,hz. ebubekirde ,hz.osman da bizdir.biz insanlar arasinda sinif ayrimi yapmiyoruz.
ayrica sanirim biraz da tarih okumalisiniz,ilk turk milleti aleviler degildir bunu kabul edin ve tarihi arastirirsaniz YUCE turk soyunun hz.nuh un dorduncu oglu yafes kadar gittigi gorulmektedir .
saygilarimla.
egemen-caybasi 18.08.2006, 02:00 [QUOTE=ali ekber]
sevgili ali ekber,%99.9 nasil vurdum aciklayim isterseniz arastrima gurplarinin yontemi vardir bir arastirma yapilirken yas grubu,kultur,bilgi degerleri gozuunde tutularak genis bir cercevede yapilir ve bu arastirmada %99 net bir sonuc cikar .tabii ben de bu sekilde ince dokuyup elemedim ama bu yonteme dayali bir kucuk gozlemleme (anket degil) yaptim ve cevremde hatta bir etraf ve civar yerlerde (ben yurt disindayim)yaptigim gozlemlemeler inaninki bu.
haa icki icmenin gunah oldugunu ben soylemiyorum elbette kur'an soyluyor buna ragmen bende bir zamanlar iyi icenlerdendim.
ayrica kuranda camii demez mescit der diyosunuz ,ehh artik yani kelimlerle de bu kadar oynamayin isterseniz.namaz kilin demez diyosunuz ,burdada hic kur'an okumadiginiz anlasiliyor eger okusaydiniz "namaz'i dosdogru kilin" der bu bir ayettir.
namaz'in sekli yoktur ,dogrudur ama biz daha neden peygamberimizin ogretilerini devam ettiriyoruz,bize namaz'in seklini nasil kilinacagini hz.peygamberimiz ogretti ve pgrettigi sekilde kilinir.
mezhepler vardir ,ornegin biz sunniler ,safiler siiler vs.namazi hemen hemen hep ayni kilariz ama mezheplere gore ne bilim el baglamalar degisir cok kucuk ufak tefek detaylardir ve butun bunlar peygamber ogretisidir.
neyse benden size tavsiye olsun biz insanoglunun oyle bir rehber i varki bu kur'an dir keske tum insanlik bu rehber i elinden dusurmese onun emirlerine uysa dunyada ne savas kalir,ne kin ve nede nefret.bende okumaya anlamaya calisiyorum sizde oyle yapiniz.
SAYGILARIMLA.EGEMEN.
sayın Egemen,
ilk yazınızda nette olmasak argo da yazabileceğimizden bahsetmişsiniz.dikkat edersenmizx biizm söylevlerimizi çok farklı algılıyosunuz ve bilnmeden bizi yargılıyosunuz sizlerin en büyük hatası da bu tanımadan etmedin biz alevileri bu gune kadar yargılamanızdır.bizlerin okuması gerektiğinden bahsetmişsiniz lütfen siz okuyun okumak da önemli değil anlayarak bişileri yorum yaparsanız seviniriz.
içki içmek günah yazmışsınız ki bi aralar sizde içermişsiniz.insan bedenini rahatsızlık verdiği için şuuren yapılanların istem duışı olmasından kaynaklanan olabilecek zararlarrı engelemk amacıyla günah yakıştırmasıbnın yapıldığını bilmelisiniz.biz alevilerin %99,9'u içki içermiş ya nasıl bu şekilde kesin yargılı konuşabiliyosunuz.yaşınız afedersiniz doğruysa benden büyük akıl vermek gibi de olmasın bu saatetn sonrada oluşmuş olan yargılarınızı değiştirmek de inanıyorum ki pey bi zıor olacak fakat çok bişmişliğiniz ve kesin yargılatrınızın böle bi forumda yargılar cinsten sölemeniz hoş değil.
bilgilerinize sunarım forumda kur'anı kerimi hatip eden arkadaşlarımız da var.sunni olmanız sizin sadece bu konulşardaki bilgilerinizin yetefrrli olabileceği anlamaına gelmiyo..
namazda şekil yoktur demişsiniz.ilk namaz kılmayı öğrendiğimde bana şekliyle öğretilmiştir.belli bi şekil veya kural vardır.mezheplere göre farklılık gösterdiğide bi gerçektir.
Biz alevilerin namaza, camiye karşı olduğu ve kur'ana muhalefet olduğumuz falan yok.nasıl böle bi yargıya varıyosunuz anlamıyorum.camiye karşıdır derkende okadar okuduğunuzdan bahsediyosunuz ve bizide okumamız için uyarıyosunuz alevilerin camiye bakış açısının sizin düşündüğünüz kadar iğrenç der tarzda yorumlamayız.ama belli kesin bi geömişimiz var onları unutmakda bize yakışmaz.unutmayızda unutturmayızda.bizler nasıl camilere saygı duyuyosak sizlerde bizim ibadetimizi gerçeklştirdiğimiz tüm canları bi araya toplayan gönül dergahımıza sölediklerinize daha dikkat edin...
saygılar,
Serkan_Devrim 18.08.2006, 11:48 sizin hosgorunuze inanin hayran kaldim ,demek nette olmsaniz herhalde argo kelimelere de yer verecektiniz.
oyle guzel ithamlar ediyosunuz'ki bunlari gercekten hakediyormuyuz diye dusunuyorum,siz size yoneltilen en kucuk birer sorularlardan dahi rahatsiz olabiliyor ve bana dediginiz zirvalamayi ben size demiyorum cunku hic kimseye hakaret etme gibi bir aliskanligim yok.komiksiniz. yazınızı bir daha okuyun.
ehli beyt diyosunuz ,gercektende peygamber soyundan geldininize inaniyormusunuz?
saygialrimla.Egemen.siz bu terbiyesiz tavrınıza hoşgörümü bekliyorsunuz? aleviler içki içerler namaza camiye karşılar peygamberin yanından geçmezler gibi saygısız ve cahilce şeyler yazdıktan sonra hoşgörü mü bekliyorsunuz? tebrik ettim sizi. cevaplara gelince;
Anadolu alevileri Türk kökenlidirler ama 7. imam Musa el Kasım ile kız alıp vererek akraba olmuşlardır. bu bir.
kuranda cami lafı geçmez, mescit geçer. alevilerin mescidi de cemevleridir bu iki.
alevilerin kendi namazları vardır. kuranda da namazın şekli yoktur. bu sebeple sünni namazını kılmak zorunda değillerdir. buda üç. okuyun okuyun okuyun. okumak güzeldir.
ayrica peygamberimin cenazesini biz degilde bir hz.ali kadlirdigini ima ediyosunuz ,sizin yaptiginiz O ayrimi biz yapmiyoruz ,hz.ali de biz dir ,hz. omer de ,hz. ebubekirde ,hz.osman da bizdir.biz insanlar arasinda sinif ayrimi yapmiyoruz.evet evet sizde snıf ayrımı yok. o sebeple kadınlarınız ikinci sınıf. güldüm size.
ayrica sanirim biraz da tarih okumalisiniz,ilk turk milleti aleviler degildir bunu kabul edin ve tarihi arastirirsaniz YUCE turk soyunun hz.nuh un dorduncu oglu yafes kadar gittigi gorulmektedir .
saygilarimla.alevilikte islamla başlamaz am. sizin ilminiz bu kadar olduğu için böyle düşünmenizde normal. alevilik çok eskilere dayanır. kalu belay kadar.
Serkan_Devrim 18.08.2006, 12:01 sevgili ali ekber,%99.9 nasil vurdum aciklayim isterseniz arastrima gurplarinin yontemi vardir bir arastirma yapilirken yas grubu,kultur,bilgi degerleri gozuunde tutularak genis bir cercevede yapilir ve bu arastirmada %99 net bir sonuc cikar .tabii ben de bu sekilde ince dokuyup elemedim ama bu yonteme dayali bir kucuk gozlemleme (anket degil) yaptim ve cevremde hatta bir etraf ve civar yerlerde (ben yurt disindayim)yaptigim gozlemlemeler inaninki bu.tekrar tebrik ettim sizi. demek araştırma gurupları. sizde bu araştırma gurubunun başındaki profsunuz galiba. demek çevrenizdeki çükün bir gözleme dayanarak yaptınız. zaten alevilerde sadece sizin çevrenizdfeki küçük guruptan ibaret. :yamukgul:
haa icki icmenin gunah oldugunu ben soylemiyorum elbette kur'an soyluyor buna ragmen bende bir zamanlar iyi icenlerdendim.soru: Allah içkiyi neden yasklamış? bu soruya cevap verin de sonra tartışalım bu konuyu.
ayrica kuranda camii demez mescit der diyosunuz ,ehh artik yani kelimlerle de bu kadar oynamayin isterseniz.namaz kilin demez diyosunuz ,burdada hic kur'an okumadiginiz anlasiliyor eger okusaydiniz "namaz'i dosdogru kilin" der bu bir ayettir.
yazık size. tarih okuyun. cami kuranda yoktur. mescit vardır. abbasiler devrinde mescitler mimari açıdan yükseltilip minare eklenince adına cami dendi. cami denmesinin nedeni de dört büyük meleğin isminin baş harfleridir.
cebrail
azrail
mikail
israfil
cami ismi peygamberden sonra gelmiştir yani. alevilerde mescitlere giderler. kendi mescitlerine yani cemevlerine. siz nerde gördünüz bir katoliğin bir ortadoks kilisesine gittiğini? yada bi ortadoksun bir protestan kilisesine gittiğini? cehalet hiç iyi değildir.
namaz'in sekli yoktur ,dogrudur ama biz daha neden peygamberimizin ogretilerini devam ettiriyoruz,bize namaz'in seklini nasil kilinacagini hz.peygamberimiz ogretti ve pgrettigi sekilde kilinir.
mezhepler vardir ,ornegin biz sunniler ,safiler siiler vs.namazi hemen hemen hep ayni kilariz ama mezheplere gore ne bilim el baglamalar degisir cok kucuk ufak tefek detaylardir ve butun bunlar peygamber ogretisidir. evet az değişiklik var. çünkü dört mezhebinde kurucularına mezhebi kurmalarını emreden aynı guruptur. abbasilerdir. vede hepsinin hadis alimi aynıdır. o hadis alimleri ki onlarında efendileri emevilerdir. madem hadi,s dediniz bir kaç soru;
1)namazın şekli gibi çok önemli konular kuranda yokta hgadiste varsa Allah kuranı eksik mi indirdi? o eksiği peygamber hadislemi kapattı? kuranda olmayan kurallar koymak kimin haddinedir?
2)hadis çok önemli ise neden binlerce hadise rağmen Ali'nin imametini reddettiniz?
3)Ali'nin imametini yazan hadis alimleri yalan yazmışlarsa yalancıdırlar demekki. neden aynı hadis alimlerinin namazın şekli hadislerini kabul edelim?
4)neden ilk üç halife hadis rivayetini yasakladı? sakın hadisler Ali'nin haklılığını ortay çıkarır diye olmasın?
neyse benden size tavsiye olsun biz insanoglunun oyle bir rehber i varki bu kur'an dir keske tum insanlik bu rehber i elinden dusurmese onun emirlerine uysa dunyada ne savas kalir,ne kin ve nede nefret.bende okumaya anlamaya calisiyorum sizde oyle yapiniz.
okuyun o zaman kuranı ve nisa 93 ve kendi tarihçilerinizin Muaviye hkkında yazdıklarını. o zaman anlayın ki Muaviye münafık. size bir link hediyem olsun. okuyunda öğrenin. kendi hadis alimlerinizin yazdıkları şeyler.
www.aleviforum.com/showthread.php?t=10670
saygılar
egemen-caybasi
sevgili ali ekber,%99.9 nasil vurdum aciklayim isterseniz arastrima gurplarinin yontemi vardir bir arastirma yapilirken yas grubu,kultur,bilgi degerleri gozuunde tutularak genis bir cercevede yapilir ve bu arastirmada %99 net bir sonuc cikar .tabii ben de bu sekilde ince dokuyup elemedim ama bu yonteme dayali bir kucuk gozlemleme (anket degil) yaptim ve cevremde hatta bir etraf ve civar yerlerde (ben yurt disindayim)yaptigim gozlemlemeler inaninki bu.
haa icki icmenin gunah oldugunu ben soylemiyorum elbette kur'an soyluyor buna ragmen bende bir zamanlar iyi icenlerdendim.
mezhepler vardir ,ornegin biz sunniler ,safiler siiler vs.namazi hemen hemen hep ayni kilariz ama mezheplere gore ne bilim el baglamalar degisir cok kucuk ufak tefek detaylardir ve butun bunlar peygamber ogretisidir.
SAYGILARIMLA.EGEMEN.[/QUOTE]
Burda göruluyorki kurani okumaya ve anlamaya çalisiyorsunuz ama karsinizdaki insanin nasil hiç kuran okumadiginizi anladiniz yada bilmedigini yazdiniz bu sizin herhalde anlayisinizdan önyargilarinizdan geliyor anlama kapasitenizden geliyor herhalde Ali ekber degil siz önce kendiniz okuyup anlayin ondan sonrada karsinizdaki insana bu sözleri konusunuz. Bende avrupada yasiyorum kahevelerin çogunu sunniler açiyor çogu bar sunnilere ait.....Bunun gözlemeni bende yapiyorum.. Ama sizlerin çogu gizli iciyor bunu hepimiz biliyoruz degilmi...
saygilar
ezo
Ama sizlerin çogu gizli iciyor bunu hepimiz biliyoruz degilmi...
[/QUOTE]
Allahtan değil kuldan korkarlar...
Cemde nasıl icki icilir canlar ya dem ayrıdır insanın kendinden gecmesidir cemden inancıyla ona dem denir
egemen-caybasi 18.08.2006, 20:39 [QUOTE=peri]sayın Egemen,
ilk yazınızda nette olmasak argo da yazabileceğimizden bahsetmişsiniz.dikkat edersenmizx biizm söylevlerimizi çok farklı
sevgili peri hanim,yazimi dikkate alip okuydugunuz icin gercekten tesekkur ederim.ama ben o yazida ismi lazim deil bir kardesimize cevap vermistim ,bilerek asla yapmam ama eger bilmeden sizleri kirdiysam ozur dilerim.
ben o arkadasimizin tutumundan rahatsiz olmustum bir kac kez daha onceleri de boyle yazismis ve bir uc ta birlesememistik ,yoksa hic kimsenin inancina degerine hakaret etmem diye biz sey olmaz .
namazin sekli yoktur derken kur'an i kerimde sekli yoktur demek istemistim namaz bizlere hz.peygamberimizin ogretisidir,diger mezhepler de farkli olarak kilarlar fakat hepsi de haktir.
icki kelimesini defalarca kullandigim icin inanin rahatsizlik duyuyorum artik ama eger kur'an okuduysaniz kabul ediniz lutfen icki haramdir bunu YUCE kur'an soyluyor,ama inatala halaickinin gunah olmadigini savunanlar balim sultan muhabbetidir siz ne anlarsiniz gibilerden olusan insanlara ydi cevabim.
ailem dolayisiyla ben bir sunniyim ama kitabi okuduktan sonra ben oyle mezhepmis,yok sunniymis-aleviymis ben hic biri degilim sadece elinde kur'an i olan ve O YUCE resul e inanmis allahina itaat etmis kendi dinini yasamaya calisan sade bir vatandasim ve bu sekilde de yazilanlari okuyorum sadece bu sitede degil diger siteleri de oyle bilgilenmeye calisiyorum.
neyse bilmeden kirdimsa gercekten ozur dilerim.
saygilarimla.
Egemen.
egemen-caybasi 18.08.2006, 20:59 Burda göruluyorki kurani okumaya ve anlamaya çalisiyorsunuz ama karsinizdaki insanin nasil hiç kuran okumadiginizi anladiniz yada bilmedigini yazdiniz bu sizin herhalde anlayisinizdan önyargilarinizdan geliyor anlama kapasitenizden geliyor herhalde Ali ekber degil siz önce kendiniz okuyup anlayin ondan sonrada karsinizdaki insana bu sözleri konusunuz. Bende avrupada yasiyorum kahevelerin çogunu sunniler açiyor çogu bar sunnilere ait.....Bunun gözlemeni bende yapiyorum.. Ama sizlerin çogu gizli iciyor bunu hepimiz biliyoruz degilmi...
saygilar
ezo[/QUOTE]
sevgili ezo hanim ,ben ali ekber in kur'an okumus veya okumadigi ile ilgili problemler benim problemim degil herhalde her kes reyinde hurdur kimse de karisamaz sadece kur'an dan bir ornek verdigini soyluyor bende o ornegin kur'an da oyle olmadigini savunarak o sozu sarfettim .
demek sizde avrupada yasiyosunuz ben fransadayim haklisiniz kahve,bar gibi yerlerin bir cogu illede ayrim yapmak gerekiyorsa sunnilere aittir ,ama kim olursa olsun kur'an haram demismi lutfen burda anlasalim sonra ayrintilar gelir zaten.
yanliz daha onceleri de bir -kac yazi yazmistim orda da savundugum suydu bir cok cesit alevi vardir her alevi bir degildir diye ayni sey aslinda bir cok cesitte sunni vardir ve her sunni de bir degildir.
siz camiler yikilmali diyen bir cok alevi vatandaslara hak verirmisiniz evet yiklimali diyebilirmisiniz ?
akli selim olan demez zaten ben sizleride zaten yiklmali diyen grubun tavirlarindan dusuncelerinden cok uzak goruyorum.
saygilarimla.
Egemen
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
[QUOTE=ali ekber]komiksiniz. yazınızı bir daha okuyun.
siz bu terbiyesiz tavrınıza hoşgörümü bekliyorsunuz? aleviler içki içerler namaza camiye karşılar peygamberin yanından geçmezler gibi saygısız ve cahilce şeyler yazdıktan sonra hoşgörü mü bekliyorsunuz? tebrik ettim sizi. cevaplara gelince;
once bir soyleyin bakalim hangi tavrim terbiyesiz ,ondan sonra sorulariniza cevap vermeye caliscam.
sevgili arkadasim farkli farkli alevi gruplari var her alevinin gorusu bir digerini tutmaz ben o sozleri soylerken inan bana camiye de karsi olanlar var,namaza da karsi olanlar var,hatta kur'an ali ye indi de muhammed goz aciklik yaparak alinin elinden diyen bir cok alevi de var .ama bunlar alevilerin hepsinin boyle oldugu anlamina gelmezki ,sunnilerde hasa allaha hakaret e varacak soyleyen geri zekalilar yokmu ,elbette ki var ve bunlari da yakindan biliyoruz ama bir kac geri zekali oyle dedi diye bunu tum topluma mal edemeyiz herhalde .
ben size okuyun derken kendimi cok bilgili kulturlu saydigimdan degil bende okuyorum hemde defalarca bitirmeme ragmen eger o zevki o husuyu bir alabilirseniz kur'an insanda bagimlilik yapar ve okudukca okuyasiniz gelir ,o acidan dedim.
saygilarimla.
Egemen.
egemen-caybasi 19.08.2006, 09:01 [QUOTE=ali ekber]tekrar tebrik ettim sizi. isminin baş harfleridir.
cebrail
azrail
mikail
israfil
cami ismi peygamberden sonra gelmiştir yani. alevilerde mescitlere giderler. kendi mescitlerine yani cemevlerine. siz nerde gördünüz bir katoliğin bir ortadoks kilisesine gittiğini? yada bi ortadoksun bir protestan kilisesine gittiğini? cehalet hiç iyi değildir.
sevgili ali ekber arkadasim size cok uzun bir yazi yazdim ama nedense gecmedi bunu tekrar yaziyorum.
oncelikle neden terbiyesiz yazi yazdigimi ogrenmek isterim.
c
a
m
i
olayina gelince demek 4 melegin bas harflerinden olusmus,yaa allah askina once biraz mantikli olun,kuran turkcemiki bunu turkceye uydurdunuz veya cami kelimeseni turkler mi soktu yani sunu demek istiyorum mescit turkcede anlami camii dir yani son iki harfi ii dir demekki bir melek daha eksik:)
ikincisi mescit turkce anlami camii fransizca anlami ise mosquée dir ingilizce si bir baska sey arapcasi bir baska sey almancasi bir baska seydir ,yani 4 melegin bu harflere uymasi sadece bir tesaduftur.
saygilarimla.
Egemen.
gokhandogan33 19.08.2006, 09:47 Efendiler zaten içki(alkollü,alkolsüz) diye bir şey mevzu bahis olmaz..Sonuç itibari ile bir ibadet yerinde olmaz....İçen dışarıda içkisini içsin...Bu ince ayrıma dikkatt edelim.....Birde gerçekten allah(cc) tüm insanlara vermiştir ilimiii.Yterki insan arayıp bulsun..ve istesin onun ilmini....benden bu kadar......sevgi ve saygılarımla......
Ey pri nur on iki imamlar :Nereden gelir nereye gidersiniz?
Ey hak ehli:Marifetten geldik hakikate gideriz...
Sayın egemen caybasi abi; Gördüğüm kadarıyla tipik bir sunnisin. İlk önce şunu ifade edeyim; Ben sunniliğide, aleviliğide, caferiliğide... v.b kabül etmiyorum Diyorum ki sizler islam içerisinde değilsiniz. Yanlız, Allahın bir olduğuna ne kadar inanıyorsam şunuda o kadar inanıyorum ki; Aleviler, sunnilere nazaran daha İslami. Aslında benim inanmam değil bu görünen, Kurani bir gerçek. Sunniler İslamın "İ" sinde bile yer alamaz. Hiç olmassa Aleviler birazcık "İ" sinde yer alıyor. Bırakın demogoji yapmayıda Alevileri kendinize örnek alıp paçayı kurtarın. Yoksa haliniz perişan...
Serkan_Devrim 19.08.2006, 12:37 ]once bir soyleyin bakalim hangi tavrim terbiyesiz ,ondan sonra sorulariniza cevap vermeye caliscam.
demişsiniz. hemen cevap vereyim.
alevilerin %99.9 u icki icerler,namaz a karsidirlar,camiye karsidirlar,kur'ana muhalefettir butun bunlar ,eger butun bunlari yapiyosaniz birakin peygamberin soyundan gelmeyi peygamberin cok yakinlari olsaniz ne faydaki.
saygialrimla.Egemen. bu ne? bu saygısızlık terbiyesizlik değil mi? size ne alevilerden namazlarından? inan bana camiye de karsi olanlar var,namaza da karsi olanlar var,hatta kur'an ali ye indi de muhammed goz aciklik yaparak alinin elinden diyen bir cok alevi de var camiye karşı derken camiye gitmeyiz. bizim mescitlerimiz cami değil cemevleridir. ve her farklı inanç gurubununda buna hakkı vardır. katolik katolik kilisesine gider, ortadoksta ortadoks kilisesine gider. onlar asla birbirlerine siz niye bizim kilisey gelmiyorunuz gibi saçma bir soru sormazlar. aleviler niye camiye gelsinler ki? cami bizim mescidimiz değil. namaza da karşıyız. bizim namazımız halka namazıdır. sünnilerin kıldığını namaz bizim değildir. kuranda da namazın nasıl kılınacağı olmadığına göre bize namaz dayatmasından vazgeçin. herkes kendi inancını yaşasın. kuranın peygambere değilde Ali'ye indiğini söyleyen aleviler ya yoktur yada çok az bir guruptur. aslında yalan bu olay yok bence. ama siz alevilerin yüzde 99 diyipte ithamlarda bulunursanız iftiracı durumua düşersiniz ki siz sünniler alevilere iftira atmaya çoktan alışıksınız.
mescit turkcede anlami camii dir yani son iki harfi ii dir demekki bir melek daha eksik
arapçadaki ikinci i okunmaz ve dört büyük meleğin arapma isimlerininde başharfleri aynıdır. bu bir. bu rivayet yalnış bile olsa kuranda mescit lafı geçer ve cemevleride mescittir. sadece minare koymuyoruz ve adına da cami demiyoruz diye mi? biz cami lafı kullanmak zorundamıyız? kuranın dediği gibi mescitlerimiz var ve adına da türkçe olarak cemevi diyoruz. alla alla cami lafını kullanmak zorundamıyım?
sizin hosgorunuze inanin hayran kaldim ,demek nette olmsaniz herhalde argo kelimelere de yer verecektiniz.
oyle guzel ithamlar ediyosunuz'ki bunlari gercekten hakediyormuyuz diye dusunuyorum,siz size yoneltilen en kucuk birer sorularlardan dahi rahatsiz olabiliyor ve bana dediginiz zirvalamayi ben size demiyorum cunku hic kimseye hakaret etme gibi bir aliskanligim yok.
ayrica peygamberimin cenazesini biz degilde bir hz.ali kadlirdigini ima ediyosunuz ,sizin yaptiginiz O ayrimi biz yapmiyoruz ,hz.ali de biz dir ,hz. omer de ,hz. ebubekirde ,hz.osman da bizdir.biz insanlar arasinda sinif ayrimi yapmiyoruz.
saygilarimla.
hangi hoşgörü sivasta yaktığınız hoşgörümü argo dediniz ben asla haytımda insnalara argo konuşmam itham dediniz kendinize layık gördüyseniz ben bişi diyemem sınıf ayrımı yapmıyosunuzda alevilere yaptığınız ne ee yalan mı cenazesinde varmıydılar madem osmanı ebubekirde aliyide bir görüyosunuz kerbelada hüsyini atalarınız neden kesti şimdi mi oldu ali sizin veli sizn tarih dediniz bence siz okuyun ya bana nerde yazdığını söleyin hz.nuhun bende diyim tamam kanıt ve belgelr sunun önüme ki tezimi çürütebilin saygı ve sevgilerimle
AleviGenç 19.08.2006, 22:42 Selam sevgili arkadaslar.. konumuzun isminden de anlasılacağı gibi Allah(cc) nın bizlere verdiği ilim hakkında bir kaç yorum yapmak istiyorum.. öncelikle bilindiği üzre Peygamber efendimiz'in Ehl-i Beyt'ine mükemmel bir ilim verilmiştir.. nedir bu ilim derseniz.. kısaca Hakikati bilme ilmi de diyebiliriz.. Bu verdiği ilmi tastik etmek için Peygamberimizin veda hutbesindeki konusmalarını hatırlamamız yeterlidir.."Ey insanlar! Allah benim mevlamdır, ben de sizin mevlanız-efendinizim. O halde ben kimin mevlası isem, bu Ali de onun mevlasıdır."Allah'ım! Onu seveni sev, ona düşman olana düşman ol. Ona yardım edene yardım et, onu yalnız bırakanı yalnız bırak. Ona muhabbet edene muhabbet et, ona buğz edene buğz et."Sonra şöyle buyurdu: "Allah'ım sen de şahid ol"
en önemliside sudur..
Sélâmun Aléyküm
"Bismi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîym"
Eyy Müslüman karşıtı...Eyy kendini müslüman sayan pis münafık kafir...
Ben sana ne yazsam azdır.Dönek senin sunni meshebinin kurucularının Din öğretmeni bizim meshebimizin kurucusu İmam Cafer-i Sadık'tır.
Haddin olmadan küstahca İbadet yerimiz Mescidimiz Cem Evine yazı yazmışsın dur orada münafık hoppp!!
Cami denen bişe yok ne kuranda nede İslkam tarihinde günümüzdeki camileri pis nalet muavya yaptırmıştır.
Peygamberimiz ve 12 İmamlar Cem evinde ibadetlerini yapmışlardır.
Canlar şunu yazabilirim ki yıllardı "Alévilere" yapılan baskılar asimile politikaları Alevileri derinden etkilemiş bir kısmını dinden nefret ettirmiştir.Bu bir gerçektir...
Alevilere yapılan baskılar zulümler Peygamberimizin kızına(Fatma anamıza)Damadı ve yiğeni aynı zamanda ilk müslüman olan (Hz.Ali)Peygamberimizin Torunları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'den bu yana sürmekte geçmişteki (Nalet-Muavya ve Yezid)olmakla birlikte onların taraftarları bu zulmü meşru görmekte.
Ne kadar açıdır ki bu insanlar ellerini açıp hem Müslümanların peygamberin'den medet umuyorlar hemde onun torunlarını kadlediyorlar.Anliçanız iki yüzlülük'den başka bişey değil.Peygamberi sevdiklerini söylerler ama Peygamberimizin kendinden farklı görmeyen Varisi Hz.Ali'yi ilk Halife kabul edmezler halvuki Peygamberimiz Şeref-i Hadislerinde ve veda hudbesinde ap açık Hz.Ali'yi varisi göstermiştir bile.
Bu nalet-muavya yezid taraftarları yılllarca Alevilerin Müslüman olmadını propaganda ederek karalamak istediler.İslam dışı yaptıkları birtakım şeyleri İslama empoze ederek kendilerinin yaptını yapmayana Müslüman değil dediler ne garip.Ki dünyada çoğunluklar ama unutmayın ki çoğunlukta olmaları haklı olmalarının bir kanıtı değil eğer öle bişey olsa Dünyanın ençok Nufusü Çin'de buda gösteriyor ki En çok Budizme inanan var ne yani şimdi budistler çok diye budizm mi haklı yokkk!...
Demek oluyorki "Alevilik İslamiyetin Özü'dür."
İlk günden bu yanma İslamiyetten hiç ayrılmayan özünü koruyan Alevilik sapmaların ne kadar siz İslam deilsiniz desede onlar İslam-a aykırı olduklarını biliyor.
Yıllarca siz Müslüman deilsiniz dayatmalar sonucu bir çok Öz Müslüman Aleviler inancını kaybetsede Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan!!!
Aleviyiz....
AleviGenc
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Emir Hattab arkadasimiz cok güzel bir konuya degindi..
Ne üzücüdürki yasadigim cevrede Kendini alevi zanneden ama Hz. Muhammedi (s.a.v)
bile peygamber olarak kabul etmeyen bazi kendini bilmezler var... Bu gösteriyorki
tabiri caizse Alevilikte bölünme veya gruplasmalar basladi... kimi (A) yi savunuyor ,
kimi (B) yi... Dinimizde varmidir Hz. Muhammed´i (hasa) inkar etmek... O mübarek zati inkar eden Hz. Ali ´yi (r.a) inkar etmezmi.... bu nasil mantiktir...???
Al işte al birini vur ötekini sen ne kadar yalancısın...
Hiç bir Alevi Hz.Peygamberimizi peygamber değil demez.
"Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali"
Gir bir Alevi sitelerine veya bak bu foruma Hz.Muhammede Peygamber değil diyen varmı yokk ee daha ne...
Senin ne oldunu biz iyi biliyoruz pis putperest...
Hem Peygamberimizi sevdiniz,i sölersiniz hemde emrine karşı çıkarsınız.Hazreti.Ali'nin ilk halife oluşuna.
Hem peygamberimizi sevdinizi sölersiniz Hemde Peygamberimizi torunlarını kadledenleri nalet-muavya-yezide hz.'dersiniz bu 2 yüzlülük değilmi?
AleviGenç 19.08.2006, 23:02 ehli beyt diyosunuz ,gercektende peygamber soyundan geldininize inaniyormusunuz?
saygialrimla.
Egemen.
Eyy "ALLAH"tan korkmaz münafık...
Sunnilerin %100'ü içki içer hele Türkiyede en çok içki içlen şehir Konya.
Bizle Anadoludaki Türkler Öz Türküz ama Alevi Dedeleri Hz.Muhammed soyundan geliyor.Yoksa "Dede" olamaz.
Bak sana ali ekber abim çevap yazmış ona son derece katılıyorum ve 3-5 bişe ekliçem:
ali ekber:
sayın egemen çaybaşı sizi kuranın ilk emrine davet ediyorum. okuyun. okumadan cahil cahil yazmayın. aleviler içki içerler ama bunu yüzde 99 a nasıl vurdunuz? araştırmanız mı vr? yok. sallamak sizde normal bir olay. cami diye bir kavram kuranda yoktur. mescit denir. ibadet edilecek yer demektir. alevilerin mescitleri de cemevleridir. kuranda namaz da yazmaz. salat der ki Allah'ın içten anılarak yapıldığı ibadet demektir. aleviler ibadetlerini yaparlar. kuranda da ibadetin şekli şemeli yoktur. kuranda olmayan yasaklar ve kurallar getirmekten vazgeçin.
Kuran'da Cami yazmıyor Mescid var bizimde Mescidimiz "CEM EVLERİ"
Kuran-ı en iyi Aléviler okur.Hem zahiride hemde batinide açıklayabilir.Onun için sizden bu konuda kat kat üstünüz.Bizim kutsal kitabımız Kuran siz derdinize yanın.
İftira atmaktan başka bi işe yaramıyon yaramaz adam.Biraz gerçekçi ol!!!
AleviGenç 19.08.2006, 23:48 ayrica peygamberimin cenazesini biz degilde bir hz.ali kadlirdigini ima ediyosunuz ,sizin yaptiginiz O ayrimi biz yapmiyoruz ,hz.ali de biz dir ,hz. omer de ,hz. ebubekirde ,hz.osman da bizdir.biz insanlar arasinda sinif ayrimi yapmiyoruz.
saygilarimla.
Sen hem Hz.Ali efendimiz sevdini sölüyorsun hemde ömer-osman-bekir'i olmaz çok ters.Nasıl ki bu gün hem gs'li hem fb'li olunmaz o da öle olmaz.Çünkü Hz.Ali'nin Halifelik hakkını gasp eddiler.
Yüce Allahın emri ve resulallahın isteği üzerine Hz.Ali halifedir ve ondan sonrada İslam Dünyasının İmamları hep Peygamber soyundan olmalı bu Kuran'da geçer Aleviler onun için bunu savunur.
Kuran'da yazar ki: Allah Ehl-i Beyt'i tertemiz yaratmıştır.
Herzaman yazarım tekrar yazıom aç Kuran-ı kuranda ömer-osman-bekir yazmaz ama Hz.Ali Kuran'da var! Hemde övülür kuran'da Hz.ALi
Biz kuranı rehber alırız.:thumbdown
egemen-caybasi 20.08.2006, 01:36 Eyy "ALLAH"tan korkmaz münafık...
Sunnilerin %100'ü içki içer hele Türkiyede en çok içki içlen şehir Konya.
Bizle Anadoludaki Türkler Öz Türküz ama Alevi Dedeleri Hz.Muhammed soyundan geliyor.Yoksa "Dede" olamaz.
Bak sana ali ekber abim çevap yazmış ona son derece katılıyorum ve 3-5 bişe ekliçem:
Kuran'da Cami yazmıyor Mescid var bizimde Mescidimiz "CEM EVLERİ"
Kuran-ı en iyi Aléviler okur.Hem zahiride hemde batinide açıklayabilir.Onun için sizden bu konuda kat kat üstünüz.Bizim kutsal kitabımız Kuran siz derdinize yanın.
İftira atmaktan başka bi işe yaramıyon yaramaz adam.Biraz gerçekçi ol!!!
demek allahtan korkmaz munafigim peki neden?
sunniler in de %100 icki icerler?
kuran i en iyi siz okursunuz?
bizden de kat be kat ustunsunuz?
alevi dedeleri hz.peygamberin soyundan geliyor yoksa dede olamazlar?
bu tum soru isaretleri aslinda cevaplamaniz gerek ,sunni dediniz %100 icki icerler sizin ettiginiz hakaret i ben size etmiyorum ve kardes diyorum galiba ben anlatamiyorum ben bir tarafi hakli bir tarafi haksiz ilan etmiyorum ki oyle bir yetkiyede sahip degilim . kim icerse icsin hatta icki komasina girip te tahtali koyu boylasin:) madem kuran i bizden de fazla okuyup anldiginiza gore zaten siz de haram oldugunu bilirisiniz.
acikcasi yoruldum artik saygilarimla.
Egemen
egemen-caybasi 20.08.2006, 01:53 hangi hoşgörü sivasta yaktığınız hoşgörümü argo dediniz ben asla haytımda insnalara argo konuşmam itham dediniz kendinize layık gördüyseniz ben bişi diyemem sınıf ayrımı yapmıyosunuzda alevilere yaptığınız ne ee yalan mı cenazesinde varmıydılar madem osmanı ebubekirde aliyide bir görüyosunuz kerbelada hüsyini atalarınız neden kesti şimdi mi oldu ali sizin veli sizn tarih dediniz bence siz okuyun ya bana nerde yazdığını söleyin hz.nuhun bende diyim tamam kanıt ve belgelr sunun önüme ki tezimi çürütebilin saygı ve sevgilerimle
ne demezsiniz o gun sivas katliaminin basinda bende vardim ve tum katliamcilari ben orgutledim ve ben dedimki alevilere olum:)
yaaa allahaskina benmi yaptimda sivas katliamini bana mal ediyosunuz yapanlarin allah belalarini versin bunu daha oncede sana soylemistim yapanlar canidirler siz ne kadar uzuntu yasadiysaniz bizde o kadar o derecede uzuntu yasadik buna inanin allah sahittir.
huseyin i kesen de benim atalarim degildir,benim atalarim mustafa kemaller, osmanogullari,oguz boylari,ve YUCE YAFES tir,peygamberimiz bile "ben araptanim ama arap benden degildir "demistir arap kimki benim atalarim olsun.
onlarla sadece ayni dine mensubuz ama maalesef huseyin i katletmis ve cezalarinida mutlaka goreceklerdir.
kanit belge diyosun yaa sen gercekten bilmiyomusun ben senin universiade ogrencisi oldugunu zannetmistim bunu her tarihci bilir turk tarihine bak,william h.mcneil in yazdigi dunya tarihine bak en kolayi suleyman ates in tercume ettigi kuran i kerime bak yani onunde net var bir iki tusa bas ciksin.bunlari da sizin tezinizi felan curutmek icin degil bilginiz olsun diye soyluyorum ne demis hz.ali " bana bir kelime ogretenin 40 yil kolesi olurum"bak sunu da ekleyim ordan nasil goruyrsunuz ve ya goruluyoruz ama inanki bana YUCE ALLAH i da sahit tutarim bizim icin hz.ali cok cok degerli bir zattir keza halifedir ,allah resulununyakinidir ,damadidir ve ehlibeyttendir.yok aslinda birbirimizden farkimiz biz sizden arti olarak diger 3 halifeyi de ayni derecede sevmemizdir.
allahin selami seninle olsun kardes.
Egemen.
Sen hem Hz.Ali efendimiz sevdini sölüyorsun hemde ömer-osman-bekir'i olmaz çok ters.Nasıl ki bu gün hem gs'li hem fb'li olunmaz o da öle olmaz.Çünkü Hz.Ali'nin Halifelik hakkını gasp eddiler.
Yüce Allahın emri ve resulallahın isteği üzerine Hz.Ali halifedir ve ondan sonrada İslam Dünyasının İmamları hep Peygamber soyundan olmalı bu Kuran'da geçer Aleviler onun için bunu savunur.
Kuran'da yazar ki: Allah Ehl-i Beyt'i tertemiz yaratmıştır.
Herzaman yazarım tekrar yazıom aç Kuran-ı kuranda ömer-osman-bekir yazmaz ama Hz.Ali Kuran'da var! Hemde övülür kuran'da Hz.ALi
Biz kuranı rehber alırız.:thumbdown
:) :) cok komik ama tek dogru su ki aslan GALATASARAY liyim ve ne bu dunyada ne de oteki dunyada tanrim beni fb li yapmasin dinamo kievli yapsin ama fb li asla:):)
ya isin komik tarafi bu ama bu benzetme verdiginiz ornege uymaz siz oyle gorun ve diger uc halifeyi dislayin ,biz oyle gormuyoruz ve dordunede tam saygi tam itaat icerisindeyizdir.
ayrica sunuda iyi bili ,zaten cok okumusunuz ama gozden kacirmisiniz herhalde kur'anda ali ismi felan gecmez ,sadece peygamberlerin ve devirlerindeki iktidar guclerinin isimleri gecer ,hatta kadin ismi hz.meryem, belkis melikesi haric hic gecmez.
neyse en buyuk cimbom
Egemen
ne demezsiniz o gun sivas katliaminin basinda bende vardim ve tum katliamcilari ben orgutledim ve ben dedimki alevilere olum:)
yaaa allahaskina benmi yaptimda sivas katliamini bana mal ediyosunuz yapanlarin allah belalarini versin bunu daha oncede sana soylemistim yapanlar canidirler siz ne kadar uzuntu yasadiysaniz bizde o kadar o derecede uzuntu yasadik buna inanin allah sahittir.
huseyin i kesen de benim atalarim degildir,benim atalarim mustafa kemaller, osmanogullari,oguz boylari,ve YUCE YAFES tir,peygamberimiz bile "ben araptanim ama arap benden degildir "demistir arap kimki benim atalarim olsun.
onlarla sadece ayni dine mensubuz ama maalesef huseyin i katletmis ve cezalarinida mutlaka goreceklerdir.
kanit belge diyosun yaa sen gercekten bilmiyomusun ben senin universiade ogrencisi oldugunu zannetmistim bunu her tarihci bilir turk tarihine bak,william h.mcneil in yazdigi dunya tarihine bak en kolayi suleyman ates in tercume ettigi kuran i kerime bak yani onunde net var bir iki tusa bas ciksin.bunlari da sizin tezinizi felan curutmek icin degil bilginiz olsun diye soyluyorum ne demis hz.ali " bana bir kelime ogretenin 40 yil kolesi olurum"bak sunu da ekleyim ordan nasil goruyrsunuz ve ya goruluyoruz ama inanki bana YUCE ALLAH i da sahit tutarim bizim icin hz.ali cok cok degerli bir zattir keza halifedir ,allah resulununyakinidir ,damadidir ve ehlibeyttendir.yok aslinda birbirimizden farkimiz biz sizden arti olarak diger 3 halifeyi de ayni derecede sevmemizdir.
allahin selami seninle olsun kardes.
Egemen.
:) :) cok komik ama tek dogru su ki aslan GALATASARAY liyim ve ne bu dunyada ne de oteki dunyada tanrim beni fb li yapmasin dinamo kievli yapsin ama fb li asla:):)
ya isin komik tarafi bu ama bu benzetme verdiginiz ornege uymaz siz oyle gorun ve diger uc halifeyi dislayin ,biz oyle gormuyoruz ve dordunede tam saygi tam itaat icerisindeyizdir.
ayrica sunuda iyi bili ,zaten cok okumusunuz ama gozden kacirmisiniz herhalde kur'anda ali ismi felan gecmez ,sadece peygamberlerin ve devirlerindeki iktidar guclerinin isimleri gecer ,hatta kadin ismi hz.meryem, belkis melikesi haric hic gecmez.
neyse en buyuk cimbom
Egemen
sevgili egemen bey bakın kendinizde itiraf ettiniz başında olduğunuzu :lol: bakın madem bu kadar destek veriosunuz sizde MEB destek versenize desenize alevi çocukları din dersi görmesin bi dilekçe ben sünniyim ama ben destekliorum diye yada madımak müze olsun diye bi dilekçede siz sizn gibi destekleyen yada desteklediğini göstermeye çalışan alevileri sevdiğini göstermeye çalışan binlerce sünni hani çok seviyorsunuz ya madem destek verin desteğinizi görelim yazması kolay söz etmesi kolay sizde sesinizi duyurmaya çalışın madımak müze olsun diye yada MEB E madem farkımız yok sizde savunun bakın pir sultan derneğindeki çoğu alevi protesto etti dilekçe verdi sizlerde birleşin madem o kadar seviyorsunuz sizde destekleyin desteğinizi görelim madem bizden farkınız yok buyrun hodri meydan ne kadar çok sevdiğinizi görelim yada birleşin cem evlerine destek verin desteğinizi yazılarda değil sesnizi meydanlardada duyalım buyrun hodri meydan çok sveiyorsunuz ya bizleri o bakımdan sevgi ve saygılarımla
AleviGenç 20.08.2006, 14:56 demek allahtan korkmaz munafigim peki neden?
sunniler in de %100 icki icerler?
kuran i en iyi siz okursunuz?
bizden de kat be kat ustunsunuz?
alevi dedeleri hz.peygamberin soyundan geliyor yoksa dede olamazlar?
bu tum soru isaretleri aslinda cevaplamaniz gerek ,sunni dediniz %100 icki icerler sizin ettiginiz hakaret i ben size etmiyorum ve kardes diyorum galiba ben anlatamiyorum ben bir tarafi hakli bir tarafi haksiz ilan etmiyorum ki oyle bir yetkiyede sahip degilim . kim icerse icsin hatta icki komasina girip te tahtali koyu boylasin:) madem kuran i bizden de fazla okuyup anldiginiza gore zaten siz de haram oldugunu bilirisiniz.
acikcasi yoruldum artik saygilarimla.
Egemen
Sélâmun Aléyküm
"Bismi'llâhi'r-rahmâni'r-rahîym"
Bak Sevgili Değerli Can!!!
Sen nasıl ve ne uslubla yazarsan karşılığını alırsın.İyi yaz iyi Çevap al...
Ben kimseyi kırıcı inçitiçi ne yazarım nede sölerim taki o bana söleyene kadar.Ama ilk ondan gelirse gereken Çevabı alır....
1.Bir insanın içki içip içmemesi ne beni nede seni ilgilendirir.(Bu doğru)
2.Senin bu Aléviler içki içer diyişini cahilline bağışlıyorum çünkü böle bişey yok!Şöle bişey var Aléviler "Üzüm suyu" içerler.Nasıl ki sen üzüm yiyorsun haram değil suyuda haram değil.(Bak aklını niyetini kötü yöne çalışıp şarap deme çünkü diil)
3.Aléviler çok iyi Kuranı Kerim-i okur.Hem Görüneni okur siz'de bunu yapabilirsiniz.Hemde batini yorumunu yapabilir Görünmeyen kısım bunu siz yapamassınız.(İşte bu bize 12 İmamlardan geçmiş bu öğreti)
4.Alévi Dede'leri (Seyid)'dir.Peygamber soyundan gelir.
AleviGenç 20.08.2006, 15:08 :) :) cok komik ama tek dogru su ki aslan GALATASARAY liyim ve ne bu dunyada ne de oteki dunyada tanrim beni fb li yapmasin dinamo kievli yapsin ama fb li asla:):)
neyse en buyuk cimbom
Egemen
Valla galatasaraylı değilim ama Gs'nin amlemi aslan Allah'ın aslanıda Hz.Ali...
Ve Gs'nin bayranda "Kızıl" renk var "Kızılbaşları" temsil eder gibi...
Dostum biz dier üç şahısı Hz.Muhammedin sözüne uymadığı için sevmeyiz.Eğer sizde biraz Peygamber sevgisi olsa sizde sevmezdiniz.
KURAN'DA BİLE HİLAFET HAKKI "EHL-İ BEYT'İN" YAZDIĞI AÇIKTIR.ONLARI ALLAH TER TEMİZ YARATMAK İSTER...Diye yazıyor...
Senin kuran okumadığın belli okuduysanda bişey anlamadığın okumak için okuduğun belli...Zaten Kuran-ı Kerim'i bi okusan kendiniz döversin ben ne kadar hata yapmışım diye...Ama nerede sende o kabileyet...Kuranda ömer-osman-bekir yazmaz...
Hz.Ali içinde Allahın Aslanı 'der...Yahu Hz.Muhammed Biriçik damadı öz yiğeni ve özmü öz torunlarınımı sever yoksa ne olduğu belli olmayan sonradan çıkar için Müslüman olan o üç şahısı mı?
Hadda ömer denen sizin halifeniz zorla Müslüman olmuş...
-HANİ BEN DEDİM YA EN İYİ ALEVİLER KURANI KERİM-İ OKUR İŞTE BAK BURADA ÇIKTI ORTAYA ÇÜNKÜ KURANI ANLASAYDINIZ KURANDA ALİ YAZMAZ DEMEZDİNİZ...
Ömer-osman-bekir putlara secde ederken HZ.ALİ Efendimiz 9 yaşında Kuranı Kerim-i ezbere biliyordu...
Cahillere karşılık vermekten nefret ederim ama ne yapim...Bir nevi mecburum Allah beni affedsin!
egemen-caybasi 20.08.2006, 15:44 sevgili egemen bey bakın kendinizde itiraf ettiniz başında olduğunuzu :lol: bakın madem bu kadar destek veriosunuz sizde MEB destek versenize desenize alevi çocukları din dersi görmesin bi dilekçe ben sünniyim ama ben destekliorum diye yada madımak müze olsun diye bi dilekçede siz sizn gibi destekleyen yada desteklediğini göstermeye çalışan alevileri sevdiğini göstermeye çalışan binlerce sünni hani çok seviyorsunuz ya madem destek verin desteğinizi görelim yazması kolay söz etmesi kolay sizde sesinizi duyurmaya çalışın madımak müze olsun diye yada MEB E madem farkımız yok sizde savunun bakın pir sultan derneğindeki çoğu alevi protesto etti dilekçe verdi sizlerde birleşin madem o kadar seviyorsunuz sizde destekleyin desteğinizi görelim madem bizden farkınız yok buyrun hodri meydan ne kadar çok sevdiğinizi görelim yada birleşin cem evlerine destek verin desteğinizi yazılarda değil sesnizi meydanlardada duyalım buyrun hodri meydan çok sveiyorsunuz ya bizleri o bakımdan sevgi ve saygılarımla
tabiiki destek veririm cem evelriniz olmali,dernekleriniz olmali gerekiyorsa ne bilim devlet te ise el atmali ama mazur gorun ben yurt disindayim kime nereye ne yazmaliyim inaninki bilmiyorum.
okullardan din dersini kaldirilsin derken bakin iste burda anlasamayiz sizin cocuklariniz istemiyorsa zorlanmamasi gerek onun cozumunu meb bulsun ama bizim cocuklarimiz okumalidir bunada lutfen siz saygi gosterin.
aslinda hani icki konusundada goruslerim ozellikle alevi kesimine felan da degil ama nedense sanki illede alevilere karsi tavir almisim gibi algilaniyor ben her aleviye degil sunnilerein de bir cok tutumuna karsiyim.ben ickiye karsiyim.
kendine iyi bak kardes.
Egemen.
egemen-caybasi 20.08.2006, 16:00 Valla galatasaraylı değilim ama Gs'nin amlemi aslan Allah'ın aslanıda Hz.Ali...
Ve Gs'nin bayranda "Kızıl" renk var "Kızılbaşları" temsil eder gibi...
Dostum biz dier üç şahısı Hz.Muhammedin sözüne uymadığı için sevmeyiz.Eğer sizde biraz Peygamber sevgisi olsa sizde sevmezdiniz.
KURAN'DA BİLE HİLAFET HAKKI "EHL-İ BEYT'İN" YAZDIĞI AÇIKTIR.ONLARI ALLAH TER TEMİZ YARATMAK İSTER...Diye yazıyor...
Senin kuran okumadığın belli okuduysanda bişey anlamadığın okumak için okuduğun belli...Zaten Kuran-ı Kerim'i bi okusan kendiniz döversin ben ne kadar hata yapmışım diye...Ama nerede sende o kabileyet...Kuranda ömer-osman-bekir yazmaz...
Hz.Ali içinde Allahın Aslanı 'der...Yahu Hz.Muhammed Biriçik damadı öz yiğeni ve özmü öz torunlarınımı sever yoksa ne olduğu belli olmayan sonradan çıkar için Müslüman olan o üç şahısı mı?
Hadda ömer denen sizin halifeniz zorla Müslüman olmuş...
-HANİ BEN DEDİM YA EN İYİ ALEVİLER KURANI KERİM-İ OKUR İŞTE BAK BURADA ÇIKTI ORTAYA ÇÜNKÜ KURANI ANLASAYDINIZ KURANDA ALİ YAZMAZ DEMEZDİNİZ...
Ömer-osman-bekir putlara secde ederken HZ.ALİ Efendimiz 9 yaşında Kuranı Kerim-i ezbere biliyordu...
Cahillere karşılık vermekten nefret ederim ama ne yapim...Bir nevi mecburum Allah beni affedsin!
peki arkadasim siz oyle diyosaniz oyledir ,demekki farlki farkli kur'an i kerim var
siz okudugunuz bildiginiz yolda devam edin.
saygilarimla.
AleviGenç 20.08.2006, 16:22 peki arkadasim siz oyle diyosaniz oyledir ,demekki farlki farkli kur'an i kerim var
siz okudugunuz bildiginiz yolda devam edin.
saygilarimla.
Vallah bizim bir tane "Kuranı Kerimimiz" var siz Başka Kuran'dan bahsediyorsanız ben bilmem. :p
egemen-caybasi 20.08.2006, 19:48 bu gece mubarek mirac kandili,hz.peygamberin yaraticimiz yuce allahin huzuruna ciktigi gece ,bu gecenin tum islam alemine mubarek olmasini diliyorum.
Egemen.
pardon çok özür diliyerek şunları diyecem diyologlarınız çok hoşuma gitti bi işin içine futbol bi siyaset politika bide din vallaha bildiğim kadarıyla muhammedden sonra kuran değiştirildi değiştirmediğine dahil isbat var mı yada yanındamıydık kur an yazılırken neye dayanarak güveniyoruz onuda anlamış değilim neyse herkesin kitabıda bizim neyimiz :sas HERKESE SEVGİ VE SAYGILAR
egemen-caybasi 20.08.2006, 23:40 pardon çok özür diliyerek şunları diyecem diyologlarınız çok hoşuma gitti bi işin içine futbol bi siyaset politika bide din vallaha bildiğim kadarıyla muhammedden sonra kuran değiştirildi değiştirmediğine dahil isbat var mı yada yanındamıydık kur an yazılırken neye dayanarak güveniyoruz onuda anlamış değilim neyse herkesin kitabıda bizim neyimiz :sas HERKESE SEVGİ VE SAYGILAR
gizem kardes sen akli basinda birisin oncelikle siradan basit bir insandan soz etmiyosun onun icin hz.muhammed demen gerekir.kuran in degistirildigini nasil soyleyebilirsinki bunu soylersen zaten dinden cikarsin ,kuran degistirilemedi cok ugrastilar ama olmadi neden cunku hz.allah derki "ya resulum o oyle bir kitab ki hic endiselenme o nu ben koruyacagim" der ve kuran ayet ayet inerken peygamberimiz bunu hafizlara ezberletti,ve o zamalar bir savas ciktiginda peygamberimiz sahabierden birinin olmesi halinde ayetin bir kisminin yok lacagi icin cok korkmustu.o gun hz.peygamberin ogrettigi tum ayetler noktasi virgulune kadar hafizlarin beyinlerine kazinmistir onun icin bir hafiz bugunde kuran a hic bakmadan tumunu noktasi virgulune dek okur.
bunun isbata geregi yoktur gizem bilmeden gunaha giriyosun lutfen daha duyarli ol.
kandilin mubarek olsun.
Egemen.
gizem kardes sen akli basinda birisin oncelikle siradan basit bir insandan soz etmiyosun onun icin hz.muhammed demen gerekir.kuran in degistirildigini nasil soyleyebilirsinki bunu soylersen zaten dinden cikarsin ,kuran degistirilemedi cok ugrastilar ama olmadi neden cunku hz.allah derki "ya resulum o oyle bir kitab ki hic endiselenme o nu ben koruyacagim" der ve kuran ayet ayet inerken peygamberimiz bunu hafizlara ezberletti,ve o zamalar bir savas ciktiginda peygamberimiz sahabierden birinin olmesi halinde ayetin bir kisminin yok lacagi icin cok korkmustu.o gun hz.peygamberin ogrettigi tum ayetler noktasi virgulune kadar hafizlarin beyinlerine kazinmistir onun icin bir hafiz bugunde kuran a hic bakmadan tumunu noktasi virgulune dek okur.
bunun isbata geregi yoktur gizem bilmeden gunaha giriyosun lutfen daha duyarli ol.
kandilin mubarek olsun.
Egemen.
Benim size bir sorum var... Kuran'da kadini ikinci sinif insan gibi gösteren ayetler varmi yokmu? örnek olarak erkegi kadindan ilerde tutan...
saygilar
ezo
egemen-caybasi 21.08.2006, 01:32 Benim size bir sorum var... Kuran'da kadini ikinci sinif insan gibi gösteren ayetler varmi yokmu? örnek olarak erkegi kadindan ilerde tutan...
saygilar
ezo
ezo kardes oncelikle kandilini kutlarim,kur'anda kadin ikinci sinif degildir islamiyette kadin ikinci sinf degildir ama gercek islamiyeti kim uygulayabiliyorki
kur'an i kim gercek anlaminda algilayip uygulayabiliyorki.
islamiyet incelenirse kur'an iyi okunursa kadin in degeri cok daha iyi anlasilir.
ama siz baz olarak afganistan,pakistanne bilim geri kalmis bagnaz ulkelerde islam ulkeleri diye onlarin birakin kadin a saygisi kendilerine bile saygilari yoktur.
bana sorarsaniz eger kadin bizim GOKYUZU muzdur gokyuzunu elleri ustunde kadinlar tutar eger kadinlar ellerini bir cekseler gokyuzu ustumuze duser.
bir cok islam ulkesi maalesef kadinlari dislamislardir misir da bunlardan biridir ilk misir- israel savasinda misir hic ummadigi bir yenilgiye ugradi ve o yenilginin sokunu bugun olmus hala yasar nedir biliyomusunuz o misira sok a ugratan olay
misir tanklari bir tek bomba dahi atamadan israel askerleri tarafindan topluca esir alinir ve bu esir alan askerlerin tamami kadin dir.iste bir ornek maalesef biz kadinlari disladik toplumun disina attik ama yahudiler tam tersini yapti dislamadi ve savasi kadinlarin sayesnde kazandilar.
esas sorunuz u tekrarlayim ezo kardes kur'anda kadin kesinlikle ikici sinif degildir bunun icin kur'an i cok iyi okuyup analiz etmeniz zaten gercegi gozler onune serer.
allahin selami seninle olsun.
Egemen.
Sayin egemen bey bende sizin kandilinizi kutlarim..
Benim soruma siz tam olarak hayir cevapbi vermemisiniz ben kuranda kadini ikinci sinif insan yerine koyan ayetlar varmi yok mu onu bilmek istiyorum siz malum kurani okumaya anlamaya çalisiyormusunuz bunu hiç kuranda fark ettenizmi?
Bende biliyorum hangi ulkererin kadina nasil davarandigini saydiginiz ulkeler arasinda kendi ülkemizide katalim turkiye onlardan fazla geride degil....kadinin çalisip erkelerin kahve hanelerde oturmasi, kadini eve kapatim erkegin hayatini yasamasi vs vs.. bunlari hepimiz biliyoruz..
saygilar
ezo
AleviGenç 21.08.2006, 11:45 Sayin egemen bey bende sizin kandilinizi kutlarim..
Benim soruma siz tam olarak hayir cevapbi vermemisiniz ben kuranda kadini ikinci sinif insan yerine koyan ayetlar varmi yok mu onu bilmek istiyorum siz malum kurani okumaya anlamaya çalisiyormusunuz bunu hiç kuranda fark ettenizmi?
Bende biliyorum hangi ulkererin kadina nasil davarandigini saydiginiz ulkeler arasinda kendi ülkemizide katalim turkiye onlardan fazla geride degil....kadinin çalisip erkelerin kahve hanelerde oturmasi, kadini eve kapatim erkegin hayatini yasamasi vs vs.. bunlari hepimiz biliyoruz..
saygilar
ezo
Allah için saçmalamışsınız Kuran'da erkek otursun kadınlar çalışsın eve kitlensin kadınlar diye bişey yazmıyo konuyu çarpıtmayalım o yüce ulu kitaba böle iftiralar atmayalım.
kandilin mubarek olsun.
Egemen.
hz.muhammed bakın ben yanlış yazmış olabilirm sıradan veya değil başım tacıdır bu kadar büyütmeye gerek yok yazıyı dinden çıkmak ne diyosunuz siz ya ya acaba gökden zembille mi indinizde bizim mi haberimiz yok sizin söylediğiniz şeylerin ,hafızlar dediniz ben diyorum ki ya onlardan sonra ya hz.muhammedden sonra ya hafızlardan sonra ya değiştirildi ne biliyosunuz yanındamıydınız siz mi korudunuz bugüne getiridnizde rahat biçimde bana dinden bile çıkarsın diyorsunuz günah demişisniz girerim veya girmem Tanrı ile arama girebilirmisiniz günah sevap benim günahsa ben affetttiriirm sevabsa ben kazanırm günahımı sevabımı siz mi hesaplıyorsunuz yada siz nerden biliyosunuz günah olduğunu vahiy mi geldi size gizem böle dedi söle ona günah işliyo uyar diye size vahiy mi geldi sonuçta dinden çıkarım veya çıkmam günah işlerim veya işlemem Tanrı ile arama giremedinize göre ve bende burda tartıştığıma göre size günah veya sevap kimseyi alaka etmez ayrıca ben mantık yoluyla düşünüyorum ben kanun olarak evet değişitirldi mi diyorum sadece tartışma ve eleştiri
Allah için saçmalamışsınız Kuran'da erkek otursun kadınlar çalışsın eve kitlensin kadınlar diye bişey yazmıyo konuyu çarpıtmayalım o yüce ulu kitaba böle iftiralar atmayalım.
siz ne anladinizda neye cevap yazdiniz allah askina....ben bunlar kuranda yaziyor demiyorumki diyen kim gemen beyin yazdigina bir cevap o.. önce biraz anlamayi deneyin sonra cevap yazin konu dahilmis ola bilir o benim ve egemen beyin bilecegi bir sey siz ceva vermeyin biz nerde konuyu kapatacagimizi biliriz ....
saygilar
ezo
kuranda kadini ikinci sinif insan yerine koyan ayetlar varmi yok mu onu bilmek istiyorum
Bu konu üzerine ben tartışmaya katılabilirmiyim??? :001_tt1:
Bu konu üzerine ben tartışmaya katılabilirmiyim??? :001_tt1:
sordugum soruyu anladiysaniz buyrun cevap verin soruyu sordum diger arkadas gibi anlamadan cevap vereceksiniz vermeyin daha hosolur....
saygilar
ezo
sordugum soruyu anladiysaniz buyrun cevap verin soruyu sordum diger arkadas gibi anlamadan cevap vereceksiniz vermeyin daha hosolur....
Siz Kuranda kadını ikinci sınıf yerine koyan ayetler varmı yokmu onu sormadınız mı???
Kuran kadını ikinci sınıf insan yerine koymuyorda siz bizi ikinci sınıf erkek yerine koyuyorsunuz :p
Siz Kuranda kadını ikinci sınıf yerine koyan ayetler varmı yokmu onu sormadınız mı???
Kuran kadını ikinci sınıf insan yerine koymuyorda siz bizi ikinci sınıf erkek yerine koyuyorsunuz :p
:)) tmm tsk ederim cevabimi aldim...
:)) tmm tsk ederim cevabimi aldim...
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana :) Yanlız Egemen abi ile tartışmanız çok kısır geçiyor. Şöyle aksiyon heycan felan katsanız :komik
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana :) Yanlız Egemen abi ile tartışmanız çok kısır geçiyor. Şöyle aksiyon heycan felan katsanız :komik
aa siz benim yazılarıma göz attın daha amazon başlamadı sadece ısınıyorum :p ısınmadan girersem kaslarımı zedelerim yada girdiim konulara bakın baya bi cebelleşme oluyor buyrun sizde gelin:D :p :001_tt2: saygı ve sevgilerimle
egemen-caybasi 21.08.2006, 20:17 Sayin egemen bey bende sizin kandilinizi kutlarim..
saygilar
ezo
ezo hanim saygilar, sorunuz un cevabi tabiiki kur'anda kadin kinci sinif degildir
kadin serefli varliktir.
ulkemiz yine diger islam ulkelere bakarak en demokratik ulkedir ama tabiiki bir cok ta geri kalmis yonlerimiz var bunlardan biride tabiiki kadin haklari,insan haklari.
kendinize iyi bakn.,gorusmek dilegiyle.
egemen.
hz.muhammed bakın ben yanlış yazmış olabilirm sıradan veya değil başım tacıdır bu kadar büyütmeye gerek yok yazıyı dinden çıkmak ne diyosunuz siz ya ya acaba gökden zembille mi indinizde bizim mi haberimiz yok sizin söylediğiniz şeylerin ,hafızlar dediniz ben diyorum ki ya onlardan sonra ya hz.muhammedden sonra ya hafızlardan sonra ya değiştirildi ne biliyosunuz yanındamıydınız siz mi korudunuz bugüne getiridnizde rahat biçimde bana dinden bile çıkarsın diyorsunuz günah demişisniz girerim veya girmem Tanrı ile arama girebilirmisiniz günah sevap benim günahsa ben affetttiriirm sevabsa ben kazanırm günahımı sevabımı siz mi hesaplıyorsunuz yada siz nerden biliyosunuz günah olduğunu vahiy mi geldi size gizem böle dedi söle ona günah işliyo uyar diye size vahiy mi geldi sonuçta dinden çıkarım veya çıkmam günah işlerim veya işlemem Tanrı ile arama giremedinize göre ve bende burda tartıştığıma göre size günah veya sevap kimseyi alaka etmez ayrıca ben mantık yoluyla düşünüyorum ben kanun olarak evet değişitirldi mi diyorum sadece tartışma ve eleştiri
peki kardes sen degistirildigine inaniyosun peki degistirildigi ile ilgili kanit i sen bul da geitr bakalim.
hangi ayet i ters buluyosun da bu hisse kapiliyosun,tanri ile arana ben niye gireyim kisadece dinden cikarsin dememdeki maksat kur'an da derki "kim ki bizim ayetimizi inkar ederse onlara azap vardir" bunlari ben soylemiyorum ki.
sen yinede kalbini dogru tut birak bu tur sacma dusunceleri eger senin dedigin gibi olsaydi piyasada yuzlerce kur 'an olurdu ama allahin hikmetine bakki tum dunyada bir tek kur'an vardir noktasi virgulune dek te korunmustur.
kendine iyi bak .
Egemen
egemen-caybasi 21.08.2006, 20:30 siz ne anladinizda neye cevap yazdiniz allah askina....ben bunlar kuranda yaziyor demiyorumki diyen kim gemen beyin yazdigina bir cevap o.. önce biraz anlamayi deneyin sonra cevap yazin konu dahilmis ola bilir o benim ve egemen beyin bilecegi bir sey siz ceva vermeyin biz nerde konuyu kapatacagimizi biliriz ....
saygilar
ezo
hay diline saglik ezo hanim allah razi olsun.
aa siz benim yazılarıma göz attın daha amazon başlamadı sadece ısınıyorum :p ısınmadan girersem kaslarımı zedelerim yada girdiim konulara bakın baya bi cebelleşme oluyor buyrun sizde gelin:D :p :001_tt2: saygı ve sevgilerimle
Peki bende geliyom. Egemen abi katılıyorum tartışmaya ona göre :)
peki kardes sen degistirildigine inaniyosun peki degistirildigi ile ilgili kanit i sen bul da geitr bakalim.
Abi, burdan başlıyom tartışmaya. Başlangıç olarak burası iyi...
Alevi dostlarım ve beni ellerine geçirseler yakacak olan sunni dostlarım :) bilirler daha önce ifade ettim..
Abi şimdi Tevbe suresinin son iki ayeti 128-129 Kurana ilavedir. Çünkü bu surede geçen Merhametli ismi (Rahim) Allahın Kuranda kendisi dışında bir beşer için kullanmadığı isimdir. Dolayısyla bu iki ayet Kurana ilavedir. BU aynı zamanda Kuranın korunmasına ilişkin "Zikri biz indirdik biz Koruruz" ayeti ile çelişir. Çünkü Zikrin (Kuranın) korunması mucizevi, edebibir metin deil belli sistemle oluşturulan bir kitaptır... aynen Tevrattaki gibi. Dolayısyla bu iki ayet siz sunnilerin Kurandışı oluşturmaya çalıştığı dinin temellerini atmış ve hadis olayını yasaklayan Kuranın elçi adına hadis uydurmasına sebep olmuştur.
Saygılar abi...
Peki bende geliyom. Egemen abi katılıyorum tartışmaya ona göre :)
Alevi dostlarım ve beni ellerine geçirseler yakacak olan sunni dostlarım :) bilirler daha önce ifade ettim..
Abi şimdi Tevbe suresinin son iki ayeti 128-129 Kurana ilavedir. Çünkü bu surede geçen Merhametli ismi (Rahim) Allahın Kuranda kendisi dışında bir beşer için kullanmadığı isimdir. Dolayısyla bu iki ayet Kurana ilavedir. BU aynı zamanda Kuranın korunmasına ilişkin "Zikri biz indirdik biz Koruruz" ayeti ile çelişir. Çünkü Zikrin (Kuranın) korunması mucizevi, edebibir metin deil belli sistemle oluşturulan bir kitaptır... aynen Tevrattaki gibi. Dolayısyla bu iki ayet siz sunnilerin Kurandışı oluşturmaya çalıştığı dinin temellerini atmış ve hadis olayını yasaklayan Kuranın elçi adına hadis uydurmasına sebep olmuştur.
Saygılar abi...
egemen abi buyur yukarda kanıt kalbim benim insna kabesinde meraklanma egemen abi taştan kabe olsa ne yazar kuran benim kuranım onu inkar eden yok ama yukardaki ayetler anlatıor ben bişi demiorum zahir abi ya kim yakcak seni boşver bin kere ölmektense 1 kere yakılmak iyiidr:sas
zahir abi ya kim yakcak seni boşver bin kere ölmektense 1 kere yakılmak iyiidr:sas
Ablası bu yakılmak işi insanı ürkürtüyor ya . Hele sivaslı sunnilerden tırsıyom. Valla geçen ay tatile çıkmıştım. Otobüste yanımda biri oturuyo yol uzun bi muhabbet kurayım dedim başladım söze nerelisin dedim hemşerim bana nasıl cevap verse iyi. cebinden çakmağı çıkardı pat yaktı. ne o dedim sana nereli olduğunu sordum adam anlamadın mı nereli olduğumu sivaslıyım gardaş sivaslı dedi... Allahtan şoför tanıdıktı. gittim hostes koltuğunda oturdum yolculuk boyunca.
Yani şimdi alevi olup yakılmak gelenekselde :komik hele benim bide sunni aileden olup, sunniler hakkında neler dediğimi bilseler.... düşünemiyorum valla :p bide eşimin alevi olduğunu öğrenseler, çift dikiş...:komik
egemen-caybasi 22.08.2006, 09:32 Peki bende geliyom. Egemen abi katılıyorum tartışmaya ona göre :)
Saygılar abi...
tevbe suresi
ayet128: andolsun,icinizden size oyle bir elci geldki sikintiya ugramaniz ona agir gelir;size duskun,mu'minlere sefkatli,merhametlidir.
ayet129: eger(inanmaktan)yuz cevirirlerse de ki:"allah bana yeter!o'ndan baska tanri yoktur.o'na dayandim,o buyuk arsin sahibidir!"
sevgili kardes,ben aslinda kur'anda ki ayetler hakkinda tartismaktan son derece rahatsiz oluyorum cunku kur'andaki ayetleri tartismak son derece ilkel bir davranistir bana gore .size o ayetleri ornek olarak ta yazdim yok merhametli kelimesini allah hic bir beser(insan) icin kullanmaz demisin birakin yaa allahaskina bu ayetleri tartismak ne sizin nede benim harcim deildir.
sizde benim gibi bir sunni oldugunuzu yaziyosunuz evet bende sunniyim ama ben oyle mezheplerle ugrasmam pek sahip te cikmam benim sadece itibar ettigim kuranim vardir.o kadar.
tevrat,ve incil hakkinda o kadar cok ihtilaf vardir ki istersen sen o nlari bir oku normal bir insan dahi dogruyu ve yanlisi ciplak gozle gorebilir.lut aleyhisselem ve nuh aleyhisselam in ornekleri orda mide bulandirir hic bizim kitapla alakasi yoktur sanki ayni kisileri anlatmiyolardir siz bir okuyun da ondan sonra tartisalim.
haa hristiyan amentusunu bilirmisin? bak bir ara size ginderiyimde bir bakin allaha nasilda sirk kosuyolar.
saygilarimla.
Egemen.
Ablası bu yakılmak işi insanı ürkürtüyor ya . Hele sivaslı sunnilerden tırsıyom. Valla geçen ay tatile çıkmıştım. Otobüste yanımda biri oturuyo yol uzun bi muhabbet kurayım dedim başladım söze nerelisin dedim hemşerim bana nasıl cevap verse iyi. cebinden çakmağı çıkardı pat yaktı. ne o dedim sana nereli olduğunu sordum adam anlamadın mı nereli olduğumu sivaslıyım gardaş sivaslı dedi... Allahtan şoför tanıdıktı. gittim hostes koltuğunda oturdum yolculuk boyunca.
Yani şimdi alevi olup yakılmak gelenekselde :komik hele benim bide sunni aileden olup, sunniler hakkında neler dediğimi bilseler.... düşünemiyorum valla :p bide eşimin alevi olduğunu öğrenseler, çift dikiş...:komik
iyiyle dogruyu,guzelle cirkini,akilliyla akilsizi,ayirt edecek kadar cahil nsanlar deilsinizdir herhalde.
o otobuste ki olay i buraya bu sekil tasimaniz cok yanlis o geri zekali cakmak yakmissa o onun ne kadar kustah ne kadar geri zekali oldugunun zaten kaniti,ama bunu ornek vererek tum sivas lilari da olayin icine cektiniz.bari yazinizdan dolayi tekrar bir aciklama bir ozur dileyin.
Egemen.
egemen abi buyur yukarda kanıt kalbim benim insna kabesinde meraklanma egemen abi taştan kabe olsa ne yazar kuran benim kuranım onu inkar eden yok ama yukardaki ayetler anlatıor ben bişi demiorum zahir abi ya kim yakcak seni boşver bin kere ölmektense 1 kere yakılmak iyiidr:sas
bir kez olsun itaat et gizem,herseyi tartis sorgula her seyin altinda biseyler ara ama birak kur'an i tartismayi o senin benim gibi zavallilarin isi degildir.
Egemen
allahaskina bu ayetleri tartismak ne sizin nede benim harcim deildir.
bunu ornek vererek tum sivas lilari da olayin icine cektiniz.bari yazinizdan dolayi tekrar bir aciklama bir ozur dileyin.
bir kez olsun itaat et gizem,herseyi tartis sorgula her seyin altinda biseyler ara ama birak kur'an i tartismayi o senin benim gibi zavallilarin isi degildir.
Egemen
Tamam abi sizin harcınız değilse bırakalım tartışmayı. Abi özürdileyecek ne yaptım ki kötü bişe sölemedim. Tüm sivaslıları niye olayın içine çekiyim. Yani biz tüm sivaslılar yobazdır diyecek kadar yobazmıyız ki???
Abi siz kendinizi zavallı hissediyorsanız bilmiyorum ama biz zavallı değiliz. Tabiki dinimizi Kuranı okuyarak, konuşarak öğreneceğiz. Allah bile Kuranı okumamızı öğütlerken siz neden kendinizi zavallı görerek konuşmaktan çekiniyorsunuz???
Bu kadar kendinizi aşağılamanın alemi yok... Siz Allahın halefesisiniz elbette Allah sözünü konuşacaksınız...
Saygılar abi...
tevbe suresi
ayet128: andolsun,icinizden size oyle bir elci geldki sikintiya ugramaniz ona agir gelir;size duskun,mu'minlere sefkatli,merhametlidir.
ayet129: eger(inanmaktan)yuz cevirirlerse de ki:"allah bana yeter!o'ndan baska tanri yoktur.o'na dayandim,o buyuk arsin sahibidir!"
sevgili kardes,ben aslinda kur'anda ki ayetler hakkinda tartismaktan son derece rahatsiz oluyorum cunku kur'andaki ayetleri tartismak son derece ilkel bir davranistir bana gore .size o ayetleri ornek olarak ta yazdim yok merhametli kelimesini allah hic bir beser(insan) icin kullanmaz demisin birakin yaa allahaskina bu ayetleri tartismak ne sizin nede benim harcim deildir.
sizde benim gibi bir sunni oldugunuzu yaziyosunuz evet bende sunniyim ama ben oyle mezheplerle ugrasmam pek sahip te cikmam benim sadece itibar ettigim kuranim vardir.o kadar.
tevrat,ve incil hakkinda o kadar cok ihtilaf vardir ki istersen sen o nlari bir oku normal bir insan dahi dogruyu ve yanlisi ciplak gozle gorebilir.lut aleyhisselem ve nuh aleyhisselam in ornekleri orda mide bulandirir hic bizim kitapla alakasi yoktur sanki ayni kisileri anlatmiyolardir siz bir okuyun da ondan sonra tartisalim.
haa hristiyan amentusunu bilirmisin? bak bir ara size ginderiyimde bir bakin allaha nasilda sirk kosuyolar.
saygilarimla.
Egemen.
iyiyle dogruyu,guzelle cirkini,akilliyla akilsizi,ayirt edecek kadar cahil nsanlar deilsinizdir herhalde.
o otobuste ki olay i buraya bu sekil tasimaniz cok yanlis o geri zekali cakmak yakmissa o onun ne kadar kustah ne kadar geri zekali oldugunun zaten kaniti,ama bunu ornek vererek tum sivas lilari da olayin icine cektiniz.bari yazinizdan dolayi tekrar bir aciklama bir ozur dileyin.
Egemen.
Egemen
abi zavallı demişisn zavallı tartışmayan sorgulamayan her şeyin altında bir şey aramayandır diye düşünüyorum sen kendine o lafı layık gördüysen ben bişi diyemem ama bil ki ben gelecekti gençliksem her şeyi sorguluyorum bu belki yapımda var belki bazı zamanlar bu işe yaramıyo başaıma dert açabilir ama sorguluyorum sorgulayacağım her daim yoksa bu millet daha çok koyun gibi gitmeye mahkum bişileri en ufak konuda sorgulamayı becerebilirsem ne mutlu ki bana KUR AN kitabımdır baş tacımdır ehlibeytimdir ama bırakta bişileri sorguluyum yoksa daha nice sivaslar daha nice maraşlar urfalara mahkum olurum bu millete can kurban ama kuru kuruya değil
egemen-caybasi 22.08.2006, 12:30 abi zavallı demişisn zavallı tartışmayan sorgulamayan her şeyin altında bir şey aramayandır diye düşünüyorum sen kendine o lafı layık gördüysen ben bişi diyemem ama bil ki ben gelecekti gençliksem her şeyi sorguluyorum bu belki yapımda var belki bazı zamanlar bu işe yaramıyo başaıma dert açabilir ama sorguluyorum sorgulayacağım her daim yoksa bu millet daha çok koyun gibi gitmeye mahkum bişileri en ufak konuda sorgulamayı becerebilirsem ne mutlu ki bana KUR AN kitabımdır baş tacımdır ehlibeytimdir ama bırakta bişileri sorguluyum yoksa daha nice sivaslar daha nice maraşlar urfalara mahkum olurum bu millete can kurban ama kuru kuruya değil
ben sana tartismayin demiyorum,sorgulamayinda demiyorum dogru gelecekteki gencliksin sen,ama benden sana gelecekteki gencligi temsil etmen icin bir tavsiye sadece kur'an i tartisma kur'an allahin kitabidir bunu sen yani gelecekteki bir gecligin temsilcisi acarsa tartismaya ehh cahil olanlar ne yapsin.
ben allahin aciz zavalli bir kuluyum ve bu halimle de mutluyum.bende arastiririm elestririm hemde cok sert sekilde ,ama konusu kur'an degildir.
savaslar bitsin insanlar,sadece musluman olduklari icin oldurulmesin,lubnanda kucucuk bendenlerin bombalar ile parcalanmasin,amerikan -ingiliz-israel alcaklari oteki dunyada zaten cezalarini cekecekeler ama insanlik bu alcaklara da hakettigi cevabi versin.
nerdesin ey genclik ,bu konuda neden hic bahsetmiyosun.
saygilarimla
Egemen
Tamam abi sizin harcınız değilse bırakalım tartışmayı. Abi özürdileyecek ne yaptım ki kötü bişe sölemedim. Tüm sivaslıları niye olayın içine çekiyim. Yani biz tüm sivaslılar yobazdır diyecek kadar yobazmıyız ki???
Abi siz kendinizi zavallı hissediyorsanız bilmiyorum ama biz zavallı değiliz. Tabiki dinimizi Kuranı okuyarak, konuşarak öğreneceğiz. Allah bile Kuranı okumamızı öğütlerken siz neden kendinizi zavallı görerek konuşmaktan çekiniyorsunuz???
Bu kadar kendinizi aşağılamanın alemi yok... Siz Allahın halefesisiniz elbette Allah sözünü konuşacaksınız...
Saygılar abi...
cunku oyle bir antamisiniz ve de yorum etmisinizki sivasli demek artik bu sekilde tarif edilir ve tum sivaslilar da bu sekilde sanki anilmaktan cok mutudurlar ,yaziniz o intibayi veriyor.
evet ben allah aciz bir kuluyum safi,im ve bu halimlede cok mutluyum ama bu hic bir seyi irdelemeyen ,sorgulamayan anlaminda degil tabiiki,ama kuran in bir ayetini bile sonradan elklenmistir demek bana ters ben bunu irdeleyecek kadar zavalli degilim.
allah kurani okumamizi ogutlerken ,gidin de bir bakin yanlis seyler varmi icinde mi?demis.
insan allahin yarattigi en ustun varlik en serefli varliktir ben sadece layik olmaya calisiyorum.
kendinize iyi bakin
saygilarimla
Egemen.
egemen-caybasi 22.08.2006, 23:05 ezo hanim saygilar, sorunuz un cevabi tabiiki kur'anda kadin kinci sinif degildir
kadin serefli varliktir.
ulkemiz yine diger islam ulkelere bakarak en demokratik ulkedir ama tabiiki bir cok ta geri kalmis yonlerimiz var bunlardan biride tabiiki kadin haklari,insan haklari.
kendinize iyi bakn.,gorusmek dilegiyle.
egemen.
hangi ayet i ters buluyosun da bu hisse kapiliyosun,tanri ile arana ben niye gireyim kisadece dinden cikarsin dememdeki maksat kur'an da derki "kim ki bizim ayetimizi inkar ederse onlara azap vardir" bunlari ben soylemiyorum ki.
sen yinede kalbini dogru tut birak bu tur sacma dusunceleri eger senin dedigin gibi olsaydi piyasada yuzlerce kur 'an olurdu ama allahin hikmetine bakki tum dunyada bir tek kur'an vardir noktasi virgulune dek te korunmustur.
kendine iyi bak .
Egemen
ARKADASLAR GENELDE BIR YAZI YAZDIM ISMI /ESKI AHIT VE YENI AHIT NE KADAR AKLA UYGUN / DIYE YORUM DUSUNCELERINIZI YAZARSANIZ SEVINIRIM.
EGEMEN.
ARKADASLAR GENELDE BIR YAZI YAZDIM ISMI /ESKI AHIT VE YENI AHIT NE KADAR AKLA UYGUN / DIYE YORUM DUSUNCELERINIZI YAZARSANIZ SEVINIRIM.
EGEMEN.
buyuk yaziyla cevap yazmak birincisi sanal alemde bagirmak anlama gelir buda saygisizliktir...2 cisi kurallarda yazar buyuk harfle yazi yazmak yasaktir...
lutfen kurallara uyalim
saygilar
ezo
egemen-caybasi 22.08.2006, 23:37 buyuk yaziyla cevap yazmak birincisi sanal alemde bagirmak anlama gelir buda saygisizliktir...2 cisi kurallarda yazar buyuk harfle yazi yazmak yasaktir...
lutfen kurallara uyalim
saygilar
ezo
bilmiyordum ozur dilerim,uyariniz icin de tesekkurler.
Saygilarimla.
Egemen
Serkan_Devrim 24.08.2006, 10:51 kur'andaki ayetleri tartismak son derece ilkel bir davranistir bana gore araştırmaktan, sortgulamaktan korkmak ilkeldir sayın Çaybaşı. imanından şüpheniz yoksa araştırın ve korkmayın. Allah zalim değildir.
ben sana tartismayin demiyorum,sorgulamayinda demiyorum dogru gelecekteki gencliksin sen,ama benden sana gelecekteki gencligi temsil etmen icin bir tavsiye sadece kur'an i tartisma kur'an allahin kitabidir bunu sen yani gelecekteki bir gecligin temsilcisi acarsa tartismaya ehh cahil olanlar ne yapsin.
ben allahin aciz zavalli bir kuluyum ve bu halimle de mutluyum.bende arastiririm elestririm hemde cok sert sekilde ,ama konusu kur'an degildir.
savaslar bitsin insanlar,sadece musluman olduklari icin oldurulmesin,lubnanda kucucuk bendenlerin bombalar ile parcalanmasin,amerikan -ingiliz-israel alcaklari oteki dunyada zaten cezalarini cekecekeler ama insanlik bu alcaklara da hakettigi cevabi versin.
nerdesin ey genclik ,bu konuda neden hic bahsetmiyosun.
saygilarimla
Egemen
cunku oyle bir antamisiniz ve de yorum etmisinizki sivasli demek artik bu sekilde tarif edilir ve tum sivaslilar da bu sekilde sanki anilmaktan cok mutudurlar ,yaziniz o intibayi veriyor.
evet ben allah aciz bir kuluyum safi,im ve bu halimlede cok mutluyum ama bu hic bir seyi irdelemeyen ,sorgulamayan anlaminda degil tabiiki,ama kuran in bir ayetini bile sonradan elklenmistir demek bana ters ben bunu irdeleyecek kadar zavalli degilim.
allah kurani okumamizi ogutlerken ,gidin de bir bakin yanlis seyler varmi icinde mi?demis.
insan allahin yarattigi en ustun varlik |