Orijinalini görmek için tıklayınız : oğlunun ismi osman pir şaşa kalır
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 10:59 alevi köylerine giden bir pir agacın dibinde oturmuş ve çocunu çagıran anneyi görmüş anne bagırmış osman gel osman gel pir bu ismi duyunca çok şaşirır ve kadına yaklaşıp ogluna neden osman ismini taktın diye sormuş kadında pirim beni oğlum oldu ismi hasandı öldü bir oğlum daha oldu ismini hüseyin taktık oda öldü birazda onlardan gitsin diye osman taktım ismini pir şaşkın şaşkın kadına baka kalmış
yaraLiCeyLan 23.07.2005, 17:58 Cok hos:3:
idealciler 23.07.2005, 21:55 bence bir kültüre karşı ayıp edilmiş osman ismini küçümsememek lazım.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:57 bence bir kültüre karşı ayıp edilmiş osman ismini küçümsememek lazım.
isimle alıp veremedimiz birşey yok bu sadece fıkra ama ben şahsen osman ismini sevmem :))
idealciler 23.07.2005, 22:06 biz ali hüseyin hasan isimlerini severiz, bu konuda insancıl olan ortada.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 22:07 hz muhammedin vasiyetine uymayan ve soyunu kurutmaya çalışanları sevmem
idealciler 23.07.2005, 22:10 baba mansur ne demek anlamıyorum babalığınızı göremiyoruz, muslumanlıkta önemli şahsiyetleri sevmem diyorsunuz siz bilirisniz.Yorum okuyanların.
baba mansur ne demek anlamıyorum babalığınızı göremiyoruz, muslumanlıkta önemli şahsiyetleri sevmem diyorsunuz siz bilirisniz.Yorum okuyanların.
Evet. Ben okudum ve Baba Mansur doğru söylemiş.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 22:12 3 halifeyi tanımam yorum okuyanın ebubeki ömer osman
idealciler 23.07.2005, 22:14 çok yazık o değerli şahsiyetleri tanımamak lütfen araştırın öğrenin.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 22:15 sızde hz muhamedin vasiyetini araştırın not : uydurulan değil gerçek vasiyetini
idealciler 23.07.2005, 22:17 töbe töbe çarpılacaksınız medyum keto gibi yamulacaksın dikatli konuş
özgüreren 05.11.2005, 16:11 çok güzel bir fıkra teşekkürler..burada fıkra vermek haram oluyo heralde milleteki devamı gelmemiş haksızda sayılmazlar..saygılar
soleylem 08.11.2005, 12:38 ya bencede idealciler haklı bu fıkrayı bende cumhuriyet gazetesinde ilhan selçuk'un köşesinde okumuştum hos bir mizahi var tamam biz o isimleri koymayiz ama o şahsiyetlere saygi duymamiz lazim müslümanlık adına iyi seyler yapmışlar ve açikcasi niye araştırmadan böyle ön yargi yaptığınızı anlayamadım
Yakapınarlı 08.11.2005, 16:06 bence fıkra güzel...
soleylem 02.12.2005, 12:56 sızde hz muhamedin vasiyetini araştırın not : uydurulan değil gerçek vasiyetini
Ya merak ettim Hz. Muhammed (s.a.v) vasiyetinde çocuklarınızın ismini ömer vs. koymayın mı demiş? cevaplarsan sevinirim. ama ben böyle bir beyan hatırlamıorum.
çok güzel bir fıkra :) çok beyendim
ellerine sağlık
Ya merak ettim Hz. Muhammed (s.a.v) vasiyetinde çocuklarınızın ismini ömer vs. koymayın mı demiş? cevaplarsan sevinirim. ama ben böyle bir beyan hatırlamıorum.
Sıpa mansur un bi soruyu cevaplaması biraz zor kaçak yoldan geri gelmediyse...
Bu arada islamiyet adına güzel şeyler yaptıklarına pek katılmıyorum mesela osman emeviler adına güzel şeyler yapmış olabilir ama bunu islamiyet adına demek dogru olmaz bence....
soleylem 02.12.2005, 16:26 Sıpa mansur un bi soruyu cevaplaması biraz zor kaçak yoldan geri gelmediyse...
Bu arada islamiyet adına güzel şeyler yaptıklarına pek katılmıyorum mesela osman emeviler adına güzel şeyler yapmış olabilir ama bunu islamiyet adına demek dogru olmaz bence....
Peki ya hz. Ömer o islamiyet için yapılan harblerde Hz. Ali (r.a.) yanında olan ve onunla birlikte Allah uğruna canını ortaya koyan bir şahsiyettir. Yanlış yolda iken HZ. muhammed'in getirdigi o mukaddes kitaba ve rasullah'a inanmış insanlardan biridir bence çok önyargili dvranıyorsunuz.
soleylem 02.12.2005, 16:28 Sıpa mansur un bi soruyu cevaplaması biraz zor kaçak yoldan geri gelmediyse...
Peki ya hz. Ömer o islamiyet için yapılan harblerde Hz. Ali (r.a.) yanında olan ve onunla birlikte Allah uğruna canını ortaya koyan bir şahsiyettir. Yanlış yolda iken Allah'ın o mukaddes kitaba ve rasullah'a inanmış insanlardan biridir bence çok önyargili dvranıyorsunuz.
Neden önyargılı olayım ki.... Ömerde Osman kadar olmasada bence aynı yolun yolcusudur...Bunun ön yargı ile bir ilgisi yok ki ayrıca bu sadece benim fikrim..... Allaha büyük konuşmayım ama oğlum olsa adını ömerde koymam osman da..
Merak ediyorum ömer osman sonra sırada yezit ismimi gelecek.. Yezidede saygı duymamız mı istenecek....
soleylem 02.12.2005, 16:58 Neden önyargılı olayım ki.... Ömerde Osman kadar olmasada bence aynı yolun yolcusudur...Bunun ön yargı ile bir ilgisi yok ki ayrıca bu sadece benim fikrim..... Allaha büyük konuşmayım ama oğlum olsa adını ömerde koymam osman da..
Merak ediyorum ömer osman sonra sırada yezit ismimi gelecek.. Yezidede saygı duymamız mı istenecek....
Bende koymam yani büyük konuşmamak lazım dediğin gibi hele yezit Allah korusun!!!!
Ama benim o isimleri koymama sebebim o insanlar değil şuan yapılan ayrımdır. Şuan öyle birseyki adamın adı hüseyin olduğu zaman kesin alevi ömer olduğu zaman kesin sünni deniyor ben bu ayrımdan dolayı koymam!!
inanamıyorum arkadaslar sadece bu ismi sunniligi hatırlattıgı için mi koymazsınız yani peygamber efendimiz goctukten sonra sahımıza yapmadıgı kalmamıs bu insanların bu insanlara nasıl bi saygı beklenir lutfen soyleyin. peygamber efendimiz halifelik Hz. ALİnin dedigi halde onabu hakkı vermediler uzunca bi sure .siz bari yapmayın bunu lutfenyezit neyse (lanet olsun )bizim için omerde osmanda odur.
Kizilbas 66 03.12.2005, 08:55 Arkadaslar bence isim konusunu abartmamak lazim.Bir laf vardir bilirsiniz cok Aliler gördüm Osman ciktilar yada bunun tersi olabilir.Bugün en gerici ve fasist insanin ismi Ali,Hasan,Hüseyin,Cafer... vs olabilir, varda.Yada ismi ömer,osman olur cok demokrat,cagdas,devrimcide olur bunlarda var.
Bana göre zamaninda 40 bin Aleviyi kilictan geciren Yavuz ve Selim .ismi Ömer,Osmandan daha antipatik duruyor.yani ömer ve osmani ..Yavuz ve Selim ismine yeglerim... ne dersiniz ?
Serkan_Devrim 03.12.2005, 13:43 ben kimseye saygısızlık etmek istemem ama tevella ve teberra gereği hz Muhammet'e ve onun ehlibeytine zarar veren birini sevemem.
ali ekbere tamamen katılıyorum bizim yolumuzda tevelle ve teberra vardır .Bence isim onemli bişey o ismi koymak demek onu anmak demek ki buda istemedigimz bişeydir
kadir_y10 15.12.2005, 23:52 ben bu isimleri cok severdim .......küçükken koyunlarımız vardı..tabiii......köpeklerimizde ......üç tane ikisi erkek biri disi... erkeklerin ismi ömer ve bekir , dişinin ismi osmandı ben bu köpekleri cok severdim ..bu yüzden bu isimleri seviyorum... köpeklerimi hatırlatıyorlarrrrrr
ben bu isimleri cok severdim .......küçükken koyunlarımız vardı..tabiii......köpeklerimizde ......üç tane ikisi erkek biri disi... erkeklerin ismi ömer ve bekir , dişinin ismi osmandı ben bu köpekleri cok severdim ..bu yüzden bu isimleri seviyorum... köpeklerimi hatırlatıyorlarrrrrr
ilahi kadir_y10! :3D_NG: biraz ironi iyidir.
Osman adını seven alevi ben daha görmedim etrafımda... Küçükken OSMAN OSMAN .SSUR..UMA DÜŞMAN diye birde tekerlememiz vardı... :3D_NG (4)
ben bu isimleri cok severdim .......küçükken koyunlarımız vardı..tabiii......köpeklerimizde ......üç tane ikisi erkek biri disi... erkeklerin ismi ömer ve bekir , dişinin ismi osmandı ben bu köpekleri cok severdim ..bu yüzden bu isimleri seviyorum... köpeklerimi hatırlatıyorlarrrrrr
ahahahh ilahi sen :3D_NG (9)
mustafag 05.03.2006, 20:33 tabiki isimle kimsenin alıp veremediği yok ama insanlar arasına ayırımı ve düşmanlığı sokanlar yine yapacaklardır osmanlıklarını 1400 yıl öncede osman osmandı şimdide..
mustafag 05.03.2006, 20:36 tabiki isimle kimsenin alıp veremediği yok ama insanlar arasına ayırımı ve düşmanlığı sokanlar yine yapacaklardır osmanlıklarını 1400 yıl öncede osman osmandı şimdide..
|