Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek bir Lider ağlarmış...

haydarsultan
02.05.2006, 23:26
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Çankaya köşkünde çalışma odasında bir gün oturmaktadır. Söndürdüğü sigaraların arkası kesilmez. Bi ara kendi kendine mırıldanır ve öfkelenir. Bağırarak genç yaverini çağırır.

-Emredin paşam!
-Otur. Der.
-Sana bir soru soracağım der paşa...
Bu topraklarda nereye gitsem halk elime sarılıyor. Benden medet umuyor benden mucizeler bekliyor bana yalvarıyorlar. Ben ne yapabilirimki bende onlar gibi bir insanım. Her sözümde her namemde kendi istikballerinin kendi ellerinde olduklarını söylemekteyim! Daha ne yapabilirim der...Söyle bana daha ne yapabilirim...Halk yoksul, aç, hasta,....
Söyle bana benim görmediğim daha ne var der...
Yaver sessizce paşanın gözlerine bakmaktadır...

İşte o sıra paşa birden hiddetlenir ve hızlı bir tonla
- Bana bir kahve getir çocuk der...

Kapıyı kapatırken yaverin yüzüne bir acı vurur...
Genç yaver Paşanın ağladığını görmektedir, kahve bahanedir...

İşte arkadaşlar sadece toprağına, insanına, vatanına bağlı liderler ağlarmış...Çünkü gerçek liderler onlarmış....

NOT: yukarıda yazdığım gerçek kaynağından bire bir alıntı değildir. Sizlere kelime kelimesine aktarmaya çalıştım. Ufak tefek yanlışlarım olduysa özür dilerim...

Özgür-Taylan
03.05.2006, 10:28
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Çankaya köşkünde çalışma odasında bir gün oturmaktadır. Söndürdüğü sigaraların arkası kesilmez. Bi ara kendi kendine mırıldanır ve öfkelenir. Bağırarak genç yaverini çağırır.

-Emredin paşam!
-Otur. Der.
-Sana bir soru soracağım der paşa...
Bu topraklarda nereye gitsem halk elime sarılıyor. Benden medet umuyor benden mucizeler bekliyor bana yalvarıyorlar. Ben ne yapabilirimki bende onlar gibi bir insanım. Her sözümde her namemde kendi istikballerinin kendi ellerinde olduklarını söylemekteyim! Daha ne yapabilirim der...Söyle bana daha ne yapabilirim...Halk yoksul, aç, hasta,....
Söyle bana benim görmediğim daha ne var der...
Yaver sessizce paşanın gözlerine bakmaktadır...

İşte o sıra paşa birden hiddetlenir ve hızlı bir tonla
- Bana bir kahve getir çocuk der...

Kapıyı kapatırken yaverin yüzüne bir acı vurur...
Genç yaver Paşanın ağladığını görmektedir, kahve bahanedir...

İşte arkadaşlar sadece toprağına, insanına, vatanına bağlı liderler ağlarmış...Çünkü gerçek liderler onlarmış....

NOT: yukarıda yazdığım gerçek kaynağından bire bir alıntı değildir. Sizlere kelime kelimesine aktarmaya çalıştım. Ufak tefek yanlışlarım olduysa özür dilerim...

paylasim için çok sagol can !!!

izindeyiz ATAM !!

seastorm
03.05.2006, 11:45
Bu anısını bilmiyordum, sağolasın..

deniz gibi
03.05.2006, 13:57
Paylaşımın için saol dostum...
Atatürk bir kahraman değil önderdir.Onu önder kılansa halktır ve Atatürkün yanında olanlardır.Hiç kimse tek başına birşey ifade etmez.Atatürk hızlı düşünebilen ve düşündüklerini pratiğe geçire bilen bir insandır. O zaman Atatürk için başarılı bir lider deriz.Ağlaması ise herşeyini halka adadığını ve içtenliğini gösterir.
Saygılar...

kgunduz
03.05.2006, 14:05
Gerçek önderler kalbini milletine açanlardır....Atatürk te onlardan biri idi...

Paylaşımın için çok sağol.......

haydarsultan
04.05.2006, 00:01
Bu konu hakkındaki ilginiz için hepinize tek tek teşekkür ederim canlar...
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum...

Damaskrov
04.05.2006, 00:56
Yanlış anlaşılmasın ama benim bildiğim tarihte de yeri var olay 19 mayıs günü oluyor. M.K. Atatürk hastalığının çok ilerlediği zamanlarda 19 mayıs günü durumu kötüleşiyor ve doktor yürüyüşün yapılacağı yere gitmesini çok sakıncalı bularak Ata'nın gitmesini istemiyor ve Ata'da buna uyarak geçit törenine gitmiyor. Bunun üzerine (hangi okul olduğunu hatırlayamadım kusura bakmayın) Deniz Kuvvetlerinde okuyan ögrenciler kalabalık bir şekilde savaş gemisine binerek Ata'nın istirahat ettiği yere dogru giderler. Hepbir ağızdan Ata'yı görmek istediklerini söylerler İsmet Paşa ise cama yaklaşarak onları geri göndermeye çalışır ama başarılı olamaz ardından da Ata zorda olsa pencereye yaklaşır ve ögrencilerin hepsi aynı anda genç marşını söylemeye başlarlar Ata böyle bir olaya şahit olduğu için daha fazla dayanamaz ve ağlamaya başlar. Ata'nın başyaveri Salih Bozok tarafından yazılmıştır. Atatürk'ün tarihte ilk son defa ağladığını söylemiştir.

lion12
04.05.2006, 01:11
Çok güzel bir paylaşım eren sağolasın.Şunu unutmamak lazım ki gerçek lider toplumun içinde olduğu durumda gözyaşı dökendir.Hz.Ali'nin liderlik sırları isminde bir kitap okumuştum da orada da geçer bu olay.Gerçek bir lider toplumunun çektiği acıyı içinde hisseder zaten.İmam Ali'nin de böyle gözyaşı döktüğünü görüyoruz.Atatürk ve Hz.Ali,şimdi baktığımızda her ikisi de devirlerindeki en büyük liderler,sadece belli ideolojilerin değil,farklı inaçların ve de toplumların mensuplarının da ilgisini çekmiş,saygılarını kazanmış insanlar ve liderler onlar.Ben bir Amerikalı siyasetçinin şimdi ismini tam hatırlayamıyorum ama kendisine sorulan bir soru var''Siyasi yaşamınızda kimi örnek aldınız diye,bu soruya islam peygamberi Muhammed'in damadı olan Hz.Ali'yi örnek aldım diye cevap verdiğini görmüştüm.İşte Atatürk ile ilgili de aynı böyle var bir örnek.Her zaman için ülkenin içindeki duruma karşı gözyaşı döken bir lider,gerçek bir öncüdür o toplum için...Saygılar!

ernestoguavera
08.05.2006, 00:17
bu olay antalya'da bir köyde , bir yurt gezisinde yaşanmıştır...gerçekten çok insanca bir tepki...

buradan da anlaşılacağı gibi...
bir kurtarıcı beklememeliyiz...
eğer beklersek ataya ihanet etmiş oluruz...

saygılar...

the lion
13.05.2006, 23:54
bu anıyı bizimle paylaştığın için sağol.