Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Yorum'dan 20.Yıl Konseri
http://www.biletix.com/EventImages/gyorum.gif
Grup Yorum'dan 20.Yıl Konseri
Grup Yorum 20 Ağustosda 20. yılı nedeniyle Harbiye'de bir konser vermeyi planlıyor. Biletler Biletix'de satışa sunuldu.
Grup Yorum 20. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda dinleyicileriyle buluşuyor. 20 Ağustos Cumartesi saat 20:00'deki konserde geniş bir orkestra ve koro ile karşınızda olacak Grup Yorum. Aralarında eski Grup Yorum elemanları Hilmi Yarayıcı, Gülbahar ve Efkan Şeşen'in de bulunduğu kimi sanatçıların, yorumlarıyla katılarak destek vereceği konser, Grup Yorum'un 20 yıllık tarihini sahneye taşıyacak. Şarkılardaki anlatımlar, sinevizyon görüntüleriyle desteklenecek.
Konserde, Grup Yorum dinleyicilerini farklı sürprizler bekliyor...
Biletler 22.5 YTL'den Biletix'de satışa sunuldu. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiyi ve bilet alma imkanınını biletixin sitesinden bulabilirsiniz.
İlgili Link:
http://www.biletix.com/live/wtsevent.php?Eventcd=FIDL1# (http://www.biletix.com/live/wtsevent.php?Eventcd=FIDL1#)
Haber Kaynağı:
http://haziranweb.com/haberoku.asp?ID=166
cold_hacked 23.07.2005, 11:50 teşekkürler arkadaşım o gün orda mutlaka olacam.. haberin için saol
Emir_Hattab 23.07.2005, 11:57 vay bee :D 97 miydi 96 mıydı tam hatırlamıyorum.. grup yorum'un ankara yukseliş kollejinde verdiği konserde görevliydik :D slogan atıyoduk vay be nerden nereye neyse öyle bi içimden geldi yazayım dedim...
vay bee :D 97 miydi 96 mıydı tam hatırlamıyorum.. grup yorum'un ankara yukseliş kollejinde verdiği konserde görevliydik :D slogan atıyoduk vay be nerden nereye neyse öyle bi içimden geldi yazayım dedim...
85'ten, 2005'e... Türkiye'nin en çok hakkında dava açılan, en çok gözaltına alınan sanatçısı olma ünvanını kesin kazanmış durumda Grup Yorum. Muhtemelen dünyanın da en çok baskı gören grubu. BBC Yorum hakkında belgesel yapmıştı. O belgeselde Yorum için "Tüm elemanları hapisanedeyken konser verebilen tek grup" diyordu. 20 Yıldır türkülerimizle, Alevi deyişleriyle, Kürtçe, Çerkezce, Arapça, Lazca ve hatta Danca şarkılarıyla; milyonlarla ifade edilen kaset satışlarıyla, sanat tarihimizde silinmeyecek yerini almıştır Grup Yorum. Hala konserlerinde binleri bir araya getirebiliyor. Bazıları için nostaljiyi, bazıları için felsefeyi, bazıları için de coşkuyu ifade ediyor. Bence üniversitede Grup Yorum için ayrı bir kürsü oluşturulması lazım. Nedir hala konser alanlarını dolduran, kasetlerini yüzbinler sattıran şey?
"Neydi onları ordan oraya
Savurup savurup duran şey..."
Emir_Hattab 23.07.2005, 12:31 eğer bazı olaylar alehime gercekleşme se idi sanırım bende grup yorum da olacaktım neyse yaa
Biletler 22.5 YTL bu parayı bence verilmesi yanlış (kaçak girelim)
ErdalNET 28.07.2005, 20:34 85'ten, 2005'e... Türkiye'nin en çok hakkında dava açılan, en çok gözaltına alınan sanatçısı olma ünvanını kesin kazanmış durumda Grup Yorum. Muhtemelen dünyanın da en çok baskı gören grubu. BBC Yorum hakkında belgesel yapmıştı. O belgeselde Yorum için "Tüm elemanları hapisanedeyken konser verebilen tek grup" diyordu. 20 Yıldır türkülerimizle, Alevi deyişleriyle, Kürtçe, Çerkezce, Arapça, Lazca ve hatta Danca şarkılarıyla; milyonlarla ifade edilen kaset satışlarıyla, sanat tarihimizde silinmeyecek yerini almıştır Grup Yorum. Hala konserlerinde binleri bir araya getirebiliyor. Bazıları için nostaljiyi, bazıları için felsefeyi, bazıları için de coşkuyu ifade ediyor. Bence üniversitede Grup Yorum için ayrı bir kürsü oluşturulması lazım. Nedir hala konser alanlarını dolduran, kasetlerini yüzbinler sattıran şey?
"Neydi onları ordan oraya
Savurup savurup duran şey..."
Hakkında o kadar çok dava açılmış bir grup için biraz oturup düşünmek lazım. Demek ki bu elemanlar okadarda saf ve temiz olmasa gerek. Konserlerinde pekte hoş şeyler vuku bulmuyor.
Hakkında o kadar çok dava açılmış bir grup için biraz oturup düşünmek lazım. Demek ki bu elemanlar okadarda saf ve temiz olmasa gerek. Konserlerinde pekte hoş şeyler vuku bulmuyor.
:))) Bir müzik grubu hakkında davalar açıp gözaltına alanlar hakkında düşünmek gerekmiyor da, hakkında dava açılan müzik grubu hakkında düşünmek gerekiyor demek. İlginç bir zihniyet. Üstelik davaların hemen hepsi beraatle bitmesine rağmen.
Ay aksamdan isiktir, oynama sikidim sikidim,neremi neremi diye türkü calanlar hakkinda dava acilmaz.Gözaltina da almazlar.
Grup Yorum topluca baklava caldiklari icin veya bir bankanin icini bosalttiklari icin gözaltina alinmadilar.
Halkin sorunlarini dile getiren sairler,ozanlar,yazarlar düzene ters düstükleri icin hapse atildilar.
Pir Sultan´i asma sebepleri "saf ve temiz" olmadigi icindi galiba!
Ruhi Su`yu sesi gür oldugu icin gürültü yapiyor insanlari rahatsiz ediyor diye hapihaneye attilar galiba!
Nesimi´nin derisini zenci oldugu icin,beyazlasin diye yüzdüler.
Mahzuni tirnaklarini kesmedigi icin fazla uzamasin diye kazidilar.
Ay aksamdan isiktir, oynama sikidim sikidim,neremi neremi diye türkü calanlar hakkinda dava acilmaz.Gözaltina da almazlar.
Grup Yorum topluca baklava caldiklari icin veya bir bankanin icini bosalttiklari icin gözaltina alinmadilar.
Halkin sorunlarini dile getiren sairler,ozanlar,yazarlar düzene ters düstükleri icin hapse atildilar.
Pir Sultan´i asma sebepleri "saf ve temiz" olmadigi icindi galiba!
Ruhi Su`yu sesi gür oldugu icin gürültü yapiyor insanlari rahatsiz ediyor diye hapihaneye attilar galiba!
Nesimi´nin derisini zenci oldugu icin,beyazlasin diye yüzdüler.
Mahzuni tirnaklarini kesmedigi icin fazla uzamasin diye kazidilar.
Ruhi Su banka hortumladı. Bu bilinen bir gerçek.
Mahsuni de hayali ihracat yaptı.
Nesimi'nin eşkiya çetesi olduğu biliniyor.
Pir Sultan ise İran Gizli Servisi adına çalışıyordu.
Grup Yorum da konserlerinde kedi kesip bakire kız kurban ediyormuş.
Öyle durup dururken hakkında dava açılır mı yani? Devrim diyor, sosyalizm diyor diye rahatsız olunur mu müzik gruplarından, notalardan, türkülerden? Hele bizim gibi demokratik bir ülkede. Dava açılıyorsa sebebi kesin başkadır. Bakma davalar genelde beraatle sonuçlanıyor ama o da delil yetersizliğinden.
Öyle durup dururken hakkında dava açılır mı yani? Devrim diyor, sosyalizm diyor diye rahatsız olunur mu müzik gruplarından, notalardan, türkülerden? Hele bizim gibi demokratik bir ülkede.
Su dersimin daglari vay le le vay,yigitlerin odagi.......
Nedense böyle türküler bana fazla demokratik gelmiyor,acikca daglara
cikin terörist olun deniliyor.
Hepimiz Memleketimizim daha demokratik olmasini istiyoruz ama bu adam
öldürmek,eskiya olmak anlamina gelmez.
Grup yorum alevi etkinligi mi yapiyor?Hayir,türkü konseri veriyor ,eh burada isi
ne o zaman?Ozan arif'de konser veriyor onuda tanitalim bari .
Nedense böyle türküler bana fazla demokratik gelmiyor,acikca daglara
cikin terörist olun deniliyor.
Hepimiz Memleketimizim daha demokratik olmasini istiyoruz ama bu adam
öldürmek,eskiya olmak anlamina gelmez.
Grup yorum alevi etkinligi mi yapiyor?Hayir,türkü konseri veriyor ,eh burada isi
ne o zaman?Ozan arif'de konser veriyor onuda tanitalim bari .
Aha. Çok feci yakalamışsın. Dağ diyor ha, yiğit diyor. İdam edilsin.
Bir de şey var:
belimizde kılıncımız kirmani
taşı deler mızrağımın temreni
hakkımızda devlet vermiş fermanı
ferman padişahın hey dost dağlar bizimdir
Aha bak bak bak. Resmen halkı devlete karşı kışkırtıyor. Delveti dinlemiyor. Bu resmen terörizm yav. Asmayalım da besleyelim mi yani. Yanlış anlaşılmasın biz de demokratız ama bu kadar demokratlık da fazla ohoooo.
Grup Yorum Aleviler tarafından çokca dinlenen bir müzik grubudur. O yüzden burada tanıtılıyor. Aleviler tarafından çokca sevilen ve dinlenilen bir müzik grubu. Ozan Arif'i tanıtmak istiyorsan o da senin bileceğin iş. Git bir faşist sitesine tanıt. Grup Yorum'la da Ozan Arif'i karşılaştırma. Terbiyeni takın. Burada çoğunluğu Alevilerden oluşan bir müzik grubuyla, Alevi halkımızın katillerini karşılaştırmaya kalkma.
Bana Grup Yorumu,Munzuru anlatma cc,senden daha iyi tanirim.
Yok alevilerden olusuyormus yok dinliyecileri alevi,masal anlatmaktan
baska birsey yapmiyorsun.
Biktim artik,nerde alevi etkinligi olsa bu soytarilar boy gösteriyor.
Maocular,tikkocular bilmem neciler,bunlarin alevilikte hicbir ilgisi yoktur
nede emperyalist ideologileri.Istanbuldaki sivas katliaminin anma törenlerinde
bu soytarilar yüzünden midem bulandi.37 can hayatini kaybetmis bunlar ise "Yasasin Devrim" diye anirdi.
Evet gunal,sagcilik solculuk terimleri nerden geliyor biliyor musun?
Türkiye'den degil ,iki hakkin daha var,iyi düsün.
Grup Yorum'la da Ozan Arif'i karşılaştırma. Terbiyeni takın.
Terbiye nedir bilir misin?Bilmiyorsan susma hakkini kullanabilirsin.:3D_NG (5)
Grup yorumu ve ozan arifi bal gibide ayni kefeye koyarim.Bir diyecegin mi var?
Ikisininde halkin duygularini istismar etmekten baska bir halt ettikleri yok.
Hepside zararli ve bana göre alevi düsmanlari.
Bana Grup Yorumu,Munzuru anlatma cc,senden daha iyi tanirim.
Yok alevilerden olusuyormus yok dinliyecileri alevi,masal anlatmaktan
baska birsey yapmiyorsun.
Zırvalamanın anlamı yok. Grup Yorum'u herkes tanır. Grup Yorum bilinmez bir bilmece değil. Metin Kahraman, Dersimli bir Alevi çocuğudur. Gene Yorum deyince akla gelen Hilmi Yarayıcı Hataylı bir Arap-Alevi ailenin çocuğudur. Dolayısıyla masal ve manipülasyon yapan sensin.
Biktim artik,nerde alevi etkinligi olsa bu soytarilar boy gösteriyor.
Maocular,tikkocular bilmem neciler,bunlarin alevilikte hicbir ilgisi yoktur
nede emperyalist ideologileri.Istanbuldaki sivas katliaminin anma törenlerinde
bu soytarilar yüzünden midem bulandi.37 can hayatini kaybetmis bunlar ise "Yasasin Devrim" diye anirdi.
Evet gunal,sagcilik solculuk terimleri nerden geliyor biliyor musun?
Türkiye'den degil ,iki hakkin daha var,iyi düsün.
Terbiyeni takın dedik, hala hakaretlere ve terbiyesizliğe devam ediyorsun. "Ne sağcıyım, ne solcu; futbolcuyum futbolcu" ayaklarına burada şizofrenik nameler dökmeye devam ediyorsun. Ama "soytarı" vs gibi hakaret terimleri kullanmazsan şizofren kimliğin ortaya çıkmazdı doğruya. Miden konusunda bir sır vereyim. Yorum'u gördüğünden bulanmıyordur miden. Ayna falan vardır yakınlarda. Bir daha miden bulanırsa bak etrafa. Bak haklı olduğumu göreceksin. Bir de çokbilmişlik yapıyor... Sağcılık ve solculuk terimleri Türkiye'den gelmiyormuş. Bayağı bilgiliymişsin be :) Ne zaman keşfettin bu gerçeği? Biz de onu araştırıyorduk :)
Terbiye nedir bilir misin?Bilmiyorsan susma hakkini kullanabilirsin.
Grup yorumu ve ozan arifi bal gibide ayni kefeye koyarim.Bir diyecegin mi var?
Ikisininde halkin duygularini istismar etmekten baska bir halt ettikleri yok.
Hepside zararli ve bana göre alevi düsmanlari.
Bırak bu ayakları. Faşist forumlardan kopup buraya gelip devrimci, solcu sanatçılara saldırarak birşey elde edemezsin. En fazla diğer bir rumuzunla gelip +1 koyarsın yazılarının altına. Kendinden başka kimseye yutturamazsın bu namleri. Burada Alevi ayağı yapıp kurucuları ve üyeleri Alevilerden oluşan; dinleyicisini de çoğunlukla Aleviler arasından bulan bir grubu karalayıp; Ozan Arif propogandası yapamazsın. Bu belki faşo sitelerde para eder. Bir de orada dene bakalım.
Bırak bu ayakları. Faşist forumlardan kopup buraya gelip devrimci, solcu sanatçılara saldırarak birşey elde edemezsin. En fazla diğer bir rumuzunla gelip +1 koyarsın yazılarının altına. Kendinden başka kimseye yutturamazsın bu namleri. Burada Alevi ayağı yapıp kurucuları ve üyeleri Alevilerden oluşan; dinleyicisini de çoğunlukla Aleviler arasından bulan bir grubu karalayıp; Ozan Arif propogandası yapamazsın. Bu belki faşo sitelerde para eder. Bir de orada dene bakalım.
Nerde Arif Ozan propagandasi yapmisim?Sadece bir örnekti(sagci olarak tek o it aklima geldi) buna Ibo'da ,Tarkan'da,diyebilirdim ama herhalde anlamakta yine güclük cekerdin.
Hem fasist kelimesini ne güzelde kullaniyorsun,kim ögretti sana bunu?:3D_NG (24
Ha unutmadan,grup yorum icindeki hainleri nasil kesfetti ve atti anlata bilirmisin?
Terbiyeni takın dedik, hala hakaretlere ve terbiyesizliğe devam ediyorsun.
Ayni fikirde olmiya bilirsin bu senin en dogal hakkin ama önce kendine ceki düzen ver ondan sonra baskalarina "terbiyeni takin" diyebilme hakkina sahipsin,anladin mi?
Miden konusunda bir sır vereyim. Yorum'u gördüğünden bulanmıyordur miden. Ayna falan vardır yakınlarda. Bir daha miden bulanırsa bak etrafa. Bak haklı olduğumu göreceksin. Bir de çokbilmişlik yapıyor
Allah akil,fikir verdiginde sen neredeydin?Anma töreni nedir bilir misin?
37 can hayatini kaybetti, o kadar ucuz mu onlarin üstünden siyaset yapmak?Evet soytari diyorum,hatta le$ kargalari bile dedigim olmustur.
Bir itirazin mi var?Söyle.
Sağcılık ve solculuk terimleri Türkiye'den gelmiyormuş. Bayağı bilgiliymişsin be :) Ne zaman keşfettin bu gerçeği? Biz de onu araştırıyorduk :)
Evet yasasin devrim,yasasin gerilla aniranlarda biliyor ama sonuc?
Sonuc olarak Grup Yorum alevi grubu degil,terörist yandasidir ve burada tanitilmalari sakincalidir.
Bu arada bütün kasetleri bende bulunur ama teröristleri sevdigimden degil.:3D_NG (5):3D_NG (9).
Defol. Senin gibi ahlaksız, şizofrenlerle tartışıp saygınlığımı yitirmek istemiyorum forumdaki. Yok o, ona hain demiş de; yok anma töreninde kendi istediği gibi sloganlar atılmamış da. Senin gibi müzik gruplarının şarkılarından terörist diyen ortaçağ artıklarının yeri faşist forumlarıdır. Senin gibi müzikten, düşünceden, korkan ona buna "terörist" falan filan diye zırvalayanlardan ala da terörist olmaz. Git faşist forumlarında yap dedikodularını. Anlatırsın onlara "Reis şu şuna hain diyor." falan filan kusarsın bişeyler.
Bir de 37 insanın sömürüsünden bahsediyor. Senden ala sömürücü mü olur? Sanki yaşamını yitiren 37 aydın solcu, devrimci değildi de gelmiş burada solculara, devrimcilere çirkefleşmeye çalışıyor. Sen kimsin ki onların anmasının nasıl olacağına karar veriyorsun? Hasret Gültekin gibi, Asım Bezirci gibi insanların üzerinden solculara, devrimcilere iftira atmak için bu rumuzu mu buldun? Şizofren.
Alevimen 30.07.2005, 22:05 Nesimi: Forum uslubuna uymanızı rica ediyorum. Kişisel atmacalarda bulunmayalım lütfen.
Ayrıca müzik'de bir zevktir, üstünde tartışma südürmek yersiz olabiliyor.
|
|