Orijinalini görmek için tıklayınız : alevi memur olmak

denizyusufmahir
03.05.2006, 08:08
ben devletimizin bir sağlık kuruluşunda çalışmaktayım, her alevi gibiönceleri arkadaşlarla iyiydim beni nazlım olmam dolayısiyle severlerdi, çalıştığım arkadaşlarımla büyük çaplı sorunum olmadı ama aynı bölgede 14 yıldır görev yapmak artık zoruma gidiyor alevi olmam sebebiyle tayin istekleri geri çevriliyor, eğer sağlık sen üyeside değilsen işin yaş ben bu sendikaya üye olduğum halde işim yapılmıyor,tek başıma bir hizmetli olarak tam 8 soba yakmak zorundayım,manevi çöküntü içindeyim, esas çalışanın kıymeti yok ama yatan olursa o el üstünde geziyor, bu benim zoruma gidiyor,ben yalakalığı sevmiyorum,yapmadımda bu güne kadar

aksakal
03.05.2006, 09:20
Bu ülkenin gerçekleri var. Bunları bilmek ve iyi irdelemek lazım. Eğer çalışıyorsanız ülkenize milletinize neslinize bir şeyler bırakmak gayretinde iseniz vay haline... Bu ülkede çalışanı üreteni........................................... ......
Gerçek bu. Sabırlı olmak gerek.

selva
03.05.2006, 10:01
arkadaşım hiç yılma madem böyle çifte standart var en iyi savaşma yolu dimdik aykta durmaktır.onlar bunu mutlaka sen yılasın diye yapıyorlardır.biz arkandayız yanlız değilsin bunu bil

puduhepa
03.05.2006, 11:01
bürokrasi böyle işliyor maalesef.ama bence siz yılmadan devam ediniz.şu an ben de devletin bir memuruyum .önce kendime sonra aileme olan saygımdan dolayı işimi severek ve aldığım maaşı hakederek çalıştığım kanısındayım.haksızlıklar elbette oluyor ama önemli olan kişiliğimizi kaybetmeden birşeyler üretebilmek.
5 yıl önce G.Antep"in bir ilçesinde 2 yıl görev yaptım.alevi olduğumu herkes biliyordu,o kadar saçma sapan sözler söyleniyordu ki alevilik hakkında!elimden geldiğince ve bilgim dahilinde konuşmaya çalıştım insanlarla.
yaptığın işte için rahatsa gerisi hiç önemli olmamalı,kendinize dikkat edin oralarda...

Hüseyin69
03.05.2006, 12:23
arkadaşım hiç yılma madem böyle çifte standart var en iyi savaşma yolu dimdik aykta durmaktır.onlar bunu mutlaka sen yılasın diye yapıyorlardır.biz arkandayız yanlız değilsin bunu bil

iyide dimdik ayakta durmanin da bir siniri var selva
bak iste görüyorsunuz yil 1900-10-20-30-40 70- degil
yil 2006 nin ceyregi
ne gariptirki biz halen diyoruzki hosgörülü olalim alevilik hosgörüdür sevgidir kardesliktir vs vs
ve yine ne gariptirki o kadar peslerinden gidiyoruz ama onlar bizim icin bir adim bile atmiyorlar
haa simdi yine diyeceksiniz ki bes parmak bir degil
ozaman gecmisi unutalim gitsin :)

denizyusufmahir
03.05.2006, 12:24
destek ve moralinize teşekkür ederim.mutlu günlere

Hüseyin69
03.05.2006, 12:43
destek ve moralinize teşekkür ederim.mutlu günlere

simdi sana isin gercegini söylemek istiyorum
iyisimi kendini alevi olarak göstermemeye bak
senin gelecegin senin planlarin herseyden önce olmalidir
SIKILMA sana sorarlara alevimisin diye
yok alevi degilim elhamdulillah müslümanim de olsun bitsin
aleviligini yine yasa yine alevi oldugundan gurur duy ama görüyorsunki
resmi otoriter yapi bile alevileri bir inanc toplulugu olarak kabul etmiyorsa
artik baska bir alternatif yok seni burda gaza getirecekler cekinme korkma diyenlerde olacak sakin onlarin dedigine gitme bu zamanda iyi bir isin varsa az cok yasayabiliyorsan sakin dik kafaliliga gitme he isini kayberdersin hemde gelecegin tehlike altina girer

Oli
03.05.2006, 13:10
sayın denizyusufmahir!
sizin sorununuz alevi olmakla alakalı değil sanırım. dediiniz gibi iş hayatında yalakalık yapanlar el üstünde tutulur ama sonradan ilk tekme vurulanda onlar olur. memurlukta tekme vurmak zordur elbette... sizin sorununuz sanırım sürekli aynı yerde ve rutin işler yapmak. kapitalizm böyledir bir hergün akşama kadar bir vida sıkarsınız hatta 20 yıl boyunca vida sıkarsınız. bu nedenle görev değişimi veya il değişimi yapılmalı çalışanlar arasında. bunalmışsınız sıkılmışsınız ama biz size bir iki moral verici sözden başka birşey yapamayız..
hızır yardımcınız olsun...

denizyusufmahir
12.05.2006, 18:22
beni son der
ece iyi anlamışsın keşke sağlık müdürüde böyle düşünsesayın denizyusufmahir!
sizin sorununuz alevi olmakla alakalı değil sanırım. dediiniz gibi iş hayatında yalakalık yapanlar el üstünde tutulur ama sonradan ilk tekme vurulanda onlar olur. memurlukta tekme vurmak zordur elbette... sizin sorununuz sanırım sürekli aynı yerde ve rutin işler yapmak. kapitalizm böyledir bir hergün akşama kadar bir vida sıkarsınız hatta 20 yıl boyunca vida sıkarsınız. bu nedenle görev değişimi veya il değişimi yapılmalı çalışanlar arasında. bunalmışsınız sıkılmışsınız ama biz size bir iki moral verici sözden başka birşey yapamayız..
hızır yardımcınız olsun...

roro
12.05.2006, 19:37
Sevgili denizyusufmahir ağabeyin bir memur olarak yaşadığı sıkıntıları, her demokrat memurun bire bir yşadığı sıkıntıdır.Burda bence tek neden alevi olması değildir.Tüm demokrat ve devrimci sendika içerisinde yer alan memurlar bu tür ayırımlara maruz kalıyorlar.Maalesef devran onlardan yana.
Duyarlı ve demokrat memurların bir şekilde çalıştıkları yerlerde, çeşitli sindirme ,yıpratma ve sürgün olayları ile karşıkarşıyadırlar.