Orijinalini görmek için tıklayınız : Tokat / Almus / Hubyar köyü

hubyargüzeli
27.11.2005, 17:30
hubyar köyünden yada yakinlarindan olan var mi ???

Lamekan
27.11.2005, 23:26
hubyar tekkesi olanköy mü dediğin .....

eerkan82
28.11.2005, 07:56
öncelikle hoş geldin.
buraya hubyar köyüne ait foto bırakmışlardı yanılmıyorsam hubyar'lı arkadaş var
şöyle bir araştır derim.

hubyargüzeli
28.11.2005, 12:04
evet lamekan hubyar tekkesi olan köy.. bilirmisin ???

hubyargüzeli
28.11.2005, 12:05
hsb sagolasin erkan.. bir arastirayim ben:D

Lamekan
28.11.2005, 14:17
evet lamekan hubyar tekkesi olan köy.. bilirmisin ???

evet bizim köye yakın bir saatte yanılmıyorsam gidiliyor.. ben epeydir gidemiyorum ama bizde kurbanlar hep hubyara götürülür... hayal meyal hatırlıyorum gerçi bir tepenin başıydı galiba 2-3 ev olması gerek... pek net olmassada hatırladıklarım bular

Dostca kalın

eerkan82
28.11.2005, 14:44
peki arkadaşlar KEÇECİ BABA'yı biliyormusunuz?veya GAT BABA'yı
onlarda Tokat'ta

Lamekan
28.11.2005, 15:21
Gat a gitmişdim kekeçi babyı da duymuştum ama gitmedimm...

eerkan82
28.11.2005, 15:24
GAT BABA'ya bende bir kere gittim ama KEÇECİ BABA ya gitmek nasip olmadı.
inşallah seneye.

Niksarli
28.11.2005, 22:00
Nilufer Saritas Hubyarli degilmiydi??

hubyargüzeli
29.11.2005, 12:39
evet niksarli nilüfer saritas hubyarli.. ayrica akrabam....

Lamekan
29.11.2005, 14:00
Ne güzel. Madem akrabalık var serde soralım o zaman bu güzel ses nerelerde hiç sesi neden çıkmıyor ya da kaset varmı bu yakınlarda çıkacak....

Dostca kalın

hubyargüzeli
29.11.2005, 17:35
evet kaseti cikti... bir üclü kaset yapti.. devrim nilüfer ve zeynep...

Lamekan
29.11.2005, 23:26
evet onu duydum solo olarak sormuştum ama neyse sitesinde martta çıkacak yazmış... teşekürler

hüseyinkaratas
06.12.2005, 21:38
ben hubyarliyim dündardan sen tam nerden

Alisahin
06.12.2005, 21:51
Kececi Babaya bir kac sefer Turhal üzerinden gittim,burasi
Tokat/Erbaa ilcesine bagli bir köy,köyün ismi Kececi olarak geciyor.
Gat bildigim kadariyle Tokat /Turhal arasinda olmali,oraya gitmek
nasip olmadi.Yalniz Aziz Baba diye bir yer var orayada gittim.
Ali Sahin/Alm

er1964
08.12.2005, 18:12
Arkadaşlar TOKATTAKİ tekkenin adı GATdeğil KAT'TIR

Lamekan
08.12.2005, 18:26
Kardeş biz tokatlıyız ve anamız babamız gat veya gad derler, ben öle duymuşum ve le biliyorum....

hasret
29.12.2005, 18:43
benden keçeçi tekkesine gitim fakat henüz hubyar tekkesine gidemedim ama baya bilgim var karşı komşumuz hubyarlı allah nasip ederse bu sene gideceğim aynı zaman da köyünüzde dokuzlar tepesi denen bir yer varmıi orayıda çok merak ediyorum... aynı zamandada internet sitenizde çok güzel yapanların eline sağlık...

insivible45
01.01.2006, 18:55
mrb arkadaşlar bende tokatlıyım tokat merkez karakaya köyündenim hubyar keçeci ve gat tekkelerini biliyom ve birçok kez gittim. hubyar yakın değil ama gat ve keçeci yakın sayılır.

salihaçakırka
18.01.2006, 16:47
evet nilüfer sarıtaş hubıyarlıydı

sonsuzluk
01.02.2006, 20:10
ben ulutepekoyundenım acaba hubyara yakınmı :)?

Hubyar
15.02.2006, 21:37
Tokat ili Almus ilçesine bağlı Hubyar köyünün geçmişi 14. yüzyıllara kadar (bilinen) dayanmakta olup, türkiyenin en çok talip köyü olan ve en büyük alevi aşiretlerinden biri olan bir Alevi Ocağı köyüdür. Web sitemize ve yeni açılan forum sayfamıza sizlerinde bir not bırakması bizlere mutluluk katacaktır, esen kalın.

http://www.geocities.com/hubyars/

Sevgi, Saygı, Hubyar.

sava
15.02.2006, 21:42
selam hemşerim ben pek bilmem amam bilgi alınca çok seviniyorum daha çok bilgi verirsen sevinirim
sevgiler

candost60
21.02.2006, 14:35
Selam kardeşim,Hubyar gerçekten görülmeye değer bir alevi köyümüzdür. Hubyar türbesine gitmenizi öneririm ven 3 defa gittim Hubyar a. Ve köyün üstünde ki dağa çıktığınız da güneşin doğuşunu ve batışını çok güzel bi şekilde izleyebilirsiniz. yalnız yaz ortasında gidin çünkü çok yüksek olduğundan acayip soğuk oluyor. ben mayısta gitmiştim bi kere ve donmuştuk çok soğuktu. ama temmuz ve ağustosda çok güzel oluyo her taraf.

Hubyar Sultan Dedemizin türbesini ziyaret etmek de çok iyi olacaktır CANLAR...

Hüseyin Akcan

alabey
24.02.2006, 02:10
Bende Tokat Merkezdenim Kececibabaya gittim ve kurbanimi kestim herkese tavsiye ederim gidin görün.Aslende Hubiyardan gelmeymisim babam öyle der tanidimda vardir.

karakartal
24.02.2006, 09:22
tüm hubyarlılara merhabalar ve sevgiler.

Ben kervansaraylıyım ve bildiğim kadarıyla kökümüz hubyar ocağına dayanıyor. Bizlerde kendimizi sıraç Türkmenleri olarak biliyoruz. Ancak köken konusunda horasan dan geldiğimiz ve baba ishak isyanında osmanlı zulmunden kaçıp zilenin bu kırsal alanlarına sığındığımız söyleniyor. Sıraçlığın geçmişi konusunda detaylı bilgisi olan var mı ?

Hubyar
26.02.2006, 23:57
Merhaba, size hubyar köyünün adresini veriyorum.
www.ubyarlilar.org burada ' ubyarlilar.org ' un basina ' H ' harfini ekleyin, site yöneticisi saolsun, bu ismi yasakladığı için bu şekilde yazmak zorunda kaldım, açık adresi benim Profil bilgilerimden de alabilirsiniz, esen kalınç

Hubyar
27.02.2006, 00:05
ordaki adresi kapatmışlar dostlar, profil bilgilerimden site adresimize ulaşabilirsiniz, esen kalın...

candost60
27.02.2006, 13:13
Ulutepe yani kelidlisin demi kardeşim.Bende Ormanözü köyündenim.Hubyarı bizim oralarda tokat civarında,turhal da almusta bilmeyen yoktur. Hubyar Almus a bağlı dır. Bizim oralara yaklaşık olarak 3,4 saatlik mesafededir. Aslında çok uzak değil ama yüksek bir yerde olduğundan sürekli çıkıyorsunuz. Ondan dolayı zaman alıyo ulaşım. Herkesin gidip görmesini öneririm.

Sevgiyle kalın CANLAR...

Hüseyin Akcan

Lamekan
27.02.2006, 16:41
Ulutepe yani kelidlisin demi kardeşim.Bende Ormanözü köyündenim.

merhaba Ormanözü ( ovacık'lı ) arkadaşım bende Ağcaşarlıyım..

hubyar_dost
12.03.2006, 20:32
Hubyar Köyü , Orta Karadeniz ile İç Anadolu bölgesi sınırında , 40-41 kuzey paralelleri ile 37 doğu meridyenleri arasında kalmaktadır. Yörenin en yüksek dağı (2640 m.) olan Tekeli dağı (Dokuzlar) eteklerinde bulunmaktadır.
Hubyar Köyü Türbenin bulunduğu merkezle birlikte, Bekülü – Kızılarmut – Kamıççek – Köroğlu ve birçok ayrı ayrı ailelerin serpiştiği yerleşim yeri olan Öyekler diye adlandırılan mezralardan oluşmaktadır.
Hubyar Köyü karasal bir iklime sahiptir. ekim- kasım aylarında yağmaya başlayan kar, mayıs-haziran aylarına kadar kalmakta, özellikle Tekeli dağının kuytu yerlerinde temmuz – ağustos aylarında bile kar bulunmaktadır. Ürün bakımından oldukça verimsizdir.
Bölge oldukça kırsaldır. Bitki örtüsü olarak eskilerden oldukça fazla olduğu anlaşılan ormanlardan günümüzde eser kalmamıştır. Birçok sebeplerden dolayı ormanlık çam ve meşelik alanlar kesilerek yok edilmiştir. Bugünlerde Çam alanı olarak adlandırılan veya çamlığın öyek diye isimlendirilen bölgelerde bir veya iki çam ağacına ancak rastlanmaktadır. Tekke' de Kutsal Gürgen Çukuru ormanı kutsallığından dolayı muhafaza edilmiştir. Bekülü mezrasının yamacında bulunan ormanlık bölge Hubyar Köyünün en büyük ormanlık bölgelerinden birisidir. Ayrıca Bekülü mezrasının üst kısımlarında yine ormanlık alanlar mevcuttur. Kızılarmut bölgesinde ve öyekler mezralarının bir kısımlarında kısmen küçük ormancıklar bulunmaktadır.
Hubyar Köyü mezralarında Elma, Armut, Erik, Ceviz, Fındık v.b meyve ağaçları bulunmaktadır. Yörede bol miktarda kuşburnu ağacı bulunmaktadır. Bölgede ayrıca bozkıra hakim bölgelerde kendiliğinden yetişen Keven otu yetişir ki, erezyonu önlemesi bakımından önemlidir. Ayrıca yenebilen otlardan madımak, yemlik, efelik, kuzukulağı, kömeç, v.b isimlerini tam olarak sayamadığımız birçok ot çeşidi yetişmektedir.
Hubyar Köyü Dağlarında ve Ormanlarında Yaban Hayvanları olarak Kuşlardan; Kartal, şahin, doğan, atmaca, karga, kırlangıç, saksağan, serçe, üveyik, gügük, baykuş, bıldırcın, keklik, akbaba, sığırcık, güvercin, ağaçkakan Sürüngenlerden ; Yılan, kertenkele, salyangoz, Diğer Hayvanlardan; Ayı, Kurt, Domuz, Tilki, Tavşan, Sansar, Gelincik, Keskü, Kirpi, Kaplumbağa, Fare, Köstebek, Kurbağa bulunmaktadır.
Hubyar Köylüleri ;Akarsu olarak bölgenin yüksekliği ve fazlasıyla su kaynakları bulunmasına rağmen suyu kullanabilme ve tarıma dönüştürebilme konusunda da oldukça tembel ve bilinçsiz bir uygulama içerisindedirler. Bölgeden akan su tamamen Değeryer köyüne gitmekte ve bu köyde amacına uygun bir şekilde kullanılmaktadır.
Ulaşım; Hubyar Köyüne Ulaşım 1) Tokat –Almus –Tozanlı deresi yoluyla 2) Sivas – Hafik – Doğanşar yoluyla olmaktadır.
Hubyar köyüne Tokat’ dan özellikle yaz aylarında her gün, günde bir defa minibüs seferi yapılmaktadır.
Köye gidildiği zaman belirli bir konaklama yeri olmayıp, köylüler bu konuda oldukça misafirperver davranmaktadırlar.
Kaynak:www.***********

Şoreş
12.03.2006, 20:34
Çok güzel bir köy yaa süper

Sema
12.03.2006, 20:39
Bizde hubyar taliblerindeniz. Bana oraya gitmek bir kere nasip oldu ama tekrar gidip türbeyi ziyaret etmek istiyorum

Şoreş
12.03.2006, 20:46
Köydeki canların giyimleri ne kadar da güzel ya çok etkileyici anadolunun gerçek sahipleri bizlerin farkı :D

hubyar_dost
13.03.2006, 11:24
Merhaba arkadaşlar..Hubyar Köyü çerçevesinde meydana gelen güzel sohbetlerde ve fikir alış verişlerinde,kültürümüze olan samimi bağlılığı ve özlemi görüyorum.Hubyar Sultan Türbesi bugün,inançsal açıdan Anadolu'daki 12 büyük Ocak'lardan biri olma özelliğine sahip.Hubyar Köyü'nde bulunan Türbe'ye,özellikle yaz aylarında binlerce ziyaretçi misafirlik etmekte ve inançsal görevlerini yerine getirmektedirler.Bu nedenle,Hubyar Köyü ciddi bir inanç turizmi potansiyeline sahip..
Köyümüzdeki yöresel kıyafetler de,aynı otantik yapının Türkmen Alevi kültürünün bir uzantısı.Ve,bugün de hala bu özellik muhafaza edilmektedir.

hasan cicek
21.03.2006, 23:39
merhaba hubyar cok isterdim hubyar köyünü o memleketin dogasini severim selam h cicek

hubyar_dost
22.03.2006, 08:18
Hasan Çiçek dost,Hubyar hakkında böyle güzel,manidar düşünce ve özlem içinde olmanız bizleri sevindirdi.Eğer Hubyar Köyü'ne yakın yerleşim yerlerinde oturuyorsanız,günü birlik Hubyar Sultan Türbesi'ni ziyaret edebilir ve Hubyar'da bir günlüğüne de olsa güzel bir zaman geçirebilirsiniz.
Saygı ve dostlukla Hasan dost.

hubyar_dost
22.03.2006, 08:22
Evet Niksarlı,Nilüfer Sarıtaş Hubyar'lı bir Halk Müziği sanatçımız ve köylümüzdür.
Hubyar Köyü,Hubyar Sultan Türbesi'ni topraklarında barındırdığından dolayı,Alevi-Bektaşi inanç sistemi içerisinde farklı bir yere sahiptir.Anadolu Aleviliği'ndeki 12 büyük Ocak'tan biri olan Hubyar Sultan Ocağı,binlerce talibe bağlıdır.Hubyar Köyü,türbe'nin inançsal ve kurumsal duruşu nedeniyle,aynı zamanda önemli bir inanç turizmi özelliğine sahip bulunmaktadır.
Hepinizi dostlukla selamlıyorum.

zeynel_can
24.03.2006, 19:38
selam olsun herkese hic farkedermı yurdun bırtarafın dan olması yeter kı bır olalım degilmi

Bütün yozlara ve yobazlara rağmen Alevi kalmaya devam edeceğiz

dursundemir35
03.05.2006, 19:16
herkese mrb ben tokat-almus hubyardanım Köroglu mezrasındanım.

yeni uye oldm ve bütün http://www.aleviforum.com ziyaretci ve uyelerine merblar:)

benden bu kadar sizlerle ii anlasacama inanıorm

herkese bbol sans...

noktaiBA
03.06.2006, 21:55
bende hubyardanım.aslan lılardan.teketamı ndan..şimdi uzaklardayız.

noktaiBA
03.06.2006, 22:00
Bende hubyar torunlarındanım.bununla gurur duyuyorum ve layık olmaya çalışıyorum.HZ ALİ buyurmuşki; Soyunla övünme,Soyluluğunla övün.Buyüzden dirki,hubyarlı olmak değil,hubyar a layık olmak gerek..nİYAZ EDERİMKİ ÖYLE OLURUZ...

sergin60
07.06.2006, 13:15
merhaba canlar gerçekten hubyar mükemmel bir doga harikası gidip o yayla havasını teneffüs etmek lazım. bu arada bende hubyar talibiyim her sene ziyarete giderim gitmeyenlere tavsiyem geç kalmasınlar hoşça kalın canlar... ARTOVA LI

hubyar_dost
08.06.2006, 18:20
Merhaba ''Noktaiba'',dostane paylaşımın için teşekkürler.Mesajına eklemiş olduğunu son cümle,oldukça yerinde.HUBYAR'a,bu yüce Ocak'a layık olmak bizim görevimizdir.Güzel paylaşımlarda görüşmek dileği ile..
''Sergin60'' merhaba,dediğin gibi HUBYAR Yaylası'nın o eşsiz havasını teneffüs etmek gerekir.Ben,bunun ayrıcalığına her Yaz erişiyorum.Görüşmek dileği ile..

hubyar_dost
08.06.2006, 18:22
Hoşgeldin aramıza Noktaiba..

murat cem aslan
24.06.2006, 20:37
herkese selam ben hubyar köyüne yakındayım bagtaşı kasabasından
murat

pelinn_n
15.07.2006, 14:08
kendi köyüme gitmedim ama hubyar'a gittim..şu anda su tv'den izliyorum..hubyar vakfı açılışı var..ama ortam baya gerilmişş..jandarmalarr falan gelmişş...

hacıbektaşlı
20.07.2006, 23:52
Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme

salihdemirag
28.07.2006, 17:52
Slm
Nasilsn
Ben Hubyara Geldİm

TOKAT-Zile
29.07.2006, 14:13
merhaba arkadaslar nickimndende anlasılacağı gibi zileliyim ama inşallah hubyara gidicem bu aralar ist deyim okul bitipte zileye gidince mutlaka geleceğim hubyara keçeciyede gitmiştim ben, cok dağlık cevresi ama güzeldi baya

kardelen_c
30.07.2006, 19:32
ewet nilüfer sarıtaş hubuyarlıı :D

şir_i yezdan
08.08.2006, 13:00
hubyar köyünden yada yakinlarindan olan var mi ???
ya ben hubyarlı degılım ama tanıdıklarım var cokcada dugunlerıne gıderım

0nurr
11.08.2006, 22:37
hubyara bir kere gittim de bayagı zor oraya gitmesi..

kınıklı_efsane
13.08.2006, 17:08
merhaba ben de kınık dan hacı bektaşa keçeci gittimde hubyara yolumuz düşmedi inşallah bir gün gideriz.fakat arkadaşlar gitmişlerde çok uzak ve yüksek de oldugunu söylediler..

cemalagöz
13.08.2006, 18:11
merhaba dostlar,
ben berlin´den cem, tokat´lilar dernegi üyesiyim. ankara alevisi olmama ragmen hic yabancilik cekmiyorum. üyelerin cogu niksar akgüney köyünden, aramizda hubuyarlilar da var. cemlerde asiklik yapiyorum, büyük bir seref, cünkü yörenizin zenginligi müthis...

cicek60
14.08.2006, 16:47
hubyarlı değilim ama orayı çoookk seviyorum

hasret_ali
15.08.2006, 16:05
benim eniştem hubuyarlıdır

tunags
16.08.2006, 11:05
selam hubyaı bılmemmı bızım koyun ılerısındedır hubyar baba tekkesı vrdır ve o tekkeyı tanıtan asık alıcan y8ıldırm denen super bır sahıs vardır ınsanın muzıklerıyle olduren bır ınsandır ısteyen olursa atarım paylasım yapmayı bılmıyorum amaedid msn adresım bende almus çambulak koyundenım
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
abılerı ben tokattakı tekklerın hepsıne gıttım gat babayada kececı babaya da vu hubuyarda hepsı guzel yerlerdır

Bir yolcu
20.08.2006, 14:12
kececi baba hakkında bilgisi olan arkadaslar biraz bilgi aktara bilirmisiniz kececi baba hakkinda arastirilmis yazili bir kaynak var ise yardimci alabilirseniz sevinirim

dursundemir35
29.08.2006, 19:51
hubyar şenliklerine gelen varmıydı...?

ErenCan_!4
31.08.2006, 22:14
hubyar şenliklerine gelen varmıydı...?
evet baba ben geldim senle birlikte :D:D !! Baska warmı geLen?

Tunc@y
02.10.2006, 16:00
evet ben hubyarlıyım arkadaşım ...

almuslum
19.10.2006, 20:08
selam hubuyarlı kardeşim nasılsın bende almusun yuva köyündenim hubuyarı cok iyi bilirim hatta bizim dedelerimiz hala hubuyardan gelirler neyse işallah daha iyi tanışırız

Cemoli12
27.02.2007, 21:32
almus kuruseki köyünden cem herkese slmlar

Murat KANTEKİN
21.03.2007, 00:48
Sevgili arkadaşlar, Hubyar Ocağını, Hubyar Köyünü, Ocağın kurucusu Hubyar Sultan'ı (1. Hubyar) ve Hubyar Ocağı'nı günümüzdeki güçlü ve etkin konumuna getiren Hubyar Abdal / Derviş'i (2. Hubyar) anlatan bir makalem var. Bu makale "Alevilikte Dedelik Kurumu ve Ocaklar Sempozyumuna" sunduğum bir bildirinin orjinali. Yaklaşık 187 sayfa ve 55.000 kelimeden oluşuyor. Bu foruma 10.000 kelimeden fazlasını yazamadığımız için bildiri metinin buraya ekleyemedim. Hubyar Ocağının Tarihsel sürecini merak eden canlar tamamen tarihsel verilerle ve donelerle beslenen bildirime aşağıdaki öbeklerden ulaşabilirler.
Aşk-ı niyazlarımla...

http://www.aleviyol.com/yolalevi/content/view/1799/30/
http://www.***********/v2/news.php?readmore=225

infinity
16.04.2007, 03:27
slm arkadaşım ben hüseyin babamlar falan sizin köyü çok iyi bilir ilys dede falan ama ben hiç gidemedin inş bu yaz nasipse

ibrahimdemirci
19.05.2007, 13:35
selam tekkeli canlar bende gevrekliyim hubyara küçükken gitmitim ama o yolunu hiç unutmam birde tersine akan suyunu dostça kalın

duyguseli
31.05.2007, 12:52
Gat a gitmişdim kekeçi babyı da duymuştum ama gitmedimm...

lamekan ben keçeciliyim can beklerim keçeci baba ya bu yaz eylülün ilk haftası pazar günü şenlikler var gelirsen sevinirin
tüm canlar davetlidir.
gat baba yada çok gittim bize yakın , hubuyar sultanı duydum ama hiç gitmek nasip olmadı işallah bir gün giderim

duyguseli
31.05.2007, 13:02
kececi baba hakkında bilgisi olan arkadaslar biraz bilgi aktara bilirmisiniz kececi baba hakkinda arastirilmis yazili bir kaynak var ise yardimci alabilirseniz sevinirim

meraba can ben keçeciliyim seninle bildiklerimi paylaşmak isterim.
Keçeci baba horasan pirlerinden bir tanesidir. bizim orda türbenin bahçesinde bir taş var ve bu taşın keçeci baba tarafından getirildiğine inanılır. keçeci baba horasandan anadoluya gelmeden önce bu taşı eliyle atmış ve nereye düşerse benim yerim orasıdır demiş(tabi bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır). ve bizim oraya düşmüş bu taş ve gelip keçeci baba evini yapıp yerleşmiş. Keçeci baba ya gelen insanlar aklidengesi yerinde olmayan kişileri iyileştirdiğine ınanırlar (tabi bu var ve iyileşenler çok) daha bir sürü kişinin derdine derman olur can

umarım bildiklerim seni Keçeci baba hakkın da bilgi sahibi yapmıştır yazılı kaynaklar da var ama şu an elimde olmadığı için pek fazla şey yazamadım.

tolga_esen
19.09.2007, 13:32
Slm Bende Hubyarliyim

tolga_esen
19.09.2007, 13:33
Ben Çatak KÖyÜndenİm Sİz Hangİ KÖydensİnz Hubyarin

qatesi
19.09.2007, 16:47
evet niksarli nilüfer saritas hubyarli.. ayrica akrabam....

slm ben sivaslıyım ama gecen sene hubyar senlıklerıne bende katıldım babamın arkadasları var onlarda hubyarlı ve nilüfer sarıtasın akrabası okmeydanında oturuyorlar tanıyor olabılırmısın suan ben ısmını hatırlayamıyorum

hatta babam ıstanbuldan gıdecek olan otobuslerden bazılarını ayarlamıstı.
:thumbup1: