Orijinalini görmek için tıklayınız : Eline Beline Diline HACI BEKTAŞ IRKÇIMI
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 17:28 Arkadaşlar Hacı Bektaşi Velinin bu sözlerinin bir dini anlamı vardır birde Türk dillindeki anlamı
Dini anlamı
1. Eline sahip ol : Burda sözde adam öldürme demek istiyor
2. Diline sahip ol : Bu sözde yalan söyleme demek istiyor
3. Beline sahip ol : Bu sözde zina yapma demek istiyor
Bu sözlerin birde Türk dillindeki karşılığı vardır
1.Eline sahip ol : Eline sahip ol bunun Türkçe anlamı VATANINA SAHİP OL "EL" vatan demektir Türkçe
2.Diline sahip ol :Bu sözde ise Türkçeni koru ona sahip çık demek istiyor
3.Beline sahip çık : Bu sözün Türkçe açıklaması ise Türk soyuna sahip çık soyunu bozma demekti
HACI BEKTAŞ BUNLARI SÖYLEMİŞTIR PEKİ IRKÇIMIYDI
Yorumlarınızı bekliyorum
Ülkene diline malına bayrağına kısaca özüne sahip çıkmak mı ırkçılık ?
Öyleyse hepimiz ırkçı olmalıyız.
Yıllar boyu sözde milliyetçiliği tekeline almış zihniyetten dolayı ülkemize sahip çıkcağımızı söylemeye bile cesaret edemiyoruz. Bu ülkeyi kuranlar yaşatanlar yaşatacaklarda eminim ki bizler olacağız.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 19:20 Ülkene diline malına bayrağına kısaca özüne sahip çıkmak mı ırkçılık ?
Öyleyse hepimiz ırkçı olmalıyız.
Yıllar boyu sözde milliyetçiliği tekeline almış zihniyetten dolayı ülkemize sahip çıkcağımızı söylemeye bile cesaret edemiyoruz. Bu ülkeyi kuranlar yaşatanlar yaşatacaklarda eminim ki bizler olacağız.
yaşasın benim gibi düşünene biri çıktı :)
Dini anlamı
1. Eline sahip ol : Burda sözde adam öldürme demek istiyor
2. Diline sahip ol : Bu sözde yalan söyleme demek istiyor
3. Beline sahip ol : Bu sözde zina yapma demek istiyor
1.Eline sahip ol : Eline sahip ol bunun Türkçe anlamı VATANINA SAHİP OL "EL" vatan demektir Türkçe
3.Beline sahip çık : Bu sözün Türkçe açıklaması ise Türk soyuna sahip çık soyunu bozma demekti
Çok zorlama olmuş bu karşılıklar. İlginç...
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 19:39 aslında arkadaşlar hacıbektaş olsun veya öbür anadolu erenleri rum diyarına "anadoluya" gönderiliş nedenleri vardır bunları herkes biliyor
Siz şunları bir daha açıklar mısınız? Bence o sözlerin anlamı gayet açık. Ve sizin söylediklerinizle alakası yok. Manipülasyon kapsamına girer mi sizin bu yaptığınız?
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 19:51 el türkçe bir kelimedir ve vatan demektir hacı bektaşın anadoluya gönderilme nedeni ondan önce anadoluya türkler gelmiş ama bu geliş kısa olmuş yurt tutamamış töre bilememiştir vatatını bilmesi için söylenmiştir
dilli ne sahip ol türkçe den bahsediyor ondan önce gelen türkler dilerini kaybetmiş bir bölmü kürtleşmış bir bölmü rumlaşmıştır
beline diyor türk soyunu kast ediyor ve de haklı bakın osmanlıya hangisinin anası türktür hepsi gavurdan doğma
yaşasın benim gibi düşünene biri çıktı :)
başka türlü düşünmke mümkünmü dostum
dem_dost 23.07.2005, 20:49 72 Millete bir nazarda bakma felsefesi de haci bektas-i Velinin
el türkçe bir kelimedir ve vatan demektir hacı bektaşın anadoluya gönderilme nedeni ondan önce anadoluya türkler gelmiş ama bu geliş kısa olmuş yurt tutamamış töre bilememiştir vatatını bilmesi için söylenmiştir
dilli ne sahip ol türkçe den bahsediyor ondan önce gelen türkler dilerini kaybetmiş bir bölmü kürtleşmış bir bölmü rumlaşmıştır
beline diyor türk soyunu kast ediyor ve de haklı bakın osmanlıya hangisinin anası türktür hepsi gavurdan doğma
El: Vücut organı olan el. Kastedilen hırsızlık ve benzeri suçlara bulaşmamadır.
Dil: Vücut organı olan dil. Kastedilen kimseye kötü söz söylememe, kimsenin dedikodusunu yapmamaktır.
Bel: Vücutun bir bölümü olan bel. Kastedilen kimsenin namusuna göz dikmemek, şehvet peşinde koşmamaktır.
Bu kadar zorlama yorumları ilk defa sizden duydum. Belden Türk soyunu kastediği ise ancak öyle kastettiğine inanmak için inanılacak kadar ciddiyetsiz bir iddia. Asıl anlamları yukarıdadır. Aslı ise "Nefsine, hiddetine, eline, diline, beline sahip ol. " bu şekildedir
(http://www.enistutuncu.nom.tr/site_temeli/index.asp
http://www.gercekilim.com/sozler.htm)
Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli'nin onca sözü arasında ırkı, kafatasını öne çıkaran hiçbir sözü yoktur:
Bkzhttp://www.aleviyol.com/anadoluerenleriaydin.htm
Lütfen bilgileri verirken gerçekliğini ve doğruluğunu önce süzgeçten geçirelim.
72 Millete bir nazarda bakma felsefesi de haci bektas-i Velinin
çok doğru 72 millete bir bakacaksın
ayrıca özüne sahip çıkacaksın.
en başta yapılan zorlama bir yorum en iyi bu şekilde açıklanır.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:03 El: Vücut organı olan el. Kastedilen hırsızlık ve benzeri suçlara bulaşmamadır.
Dil: Vücut organı olan dil. Kastedilen kimseye kötü söz söylememe, kimsenin dedikodusunu yapmamaktır.
Bel: Vücutun bir bölümü olan bel. Kastedilen kimsenin namusuna göz dikmemek, şehvet peşinde koşmamaktır.
Bu kadar zorlama yorumları ilk defa sizden duydum. Belden Türk soyunu kastediği ise ancak öyle kastettiğine inanmak için inanılacak kadar ciddiyetsiz bir iddia. Asıl anlamları yukarıdadır. Aslı ise "Nefsine, hiddetine, eline, diline, beline sahip ol. " bu şekildedir
(http://www.enistutuncu.nom.tr/site_temeli/index.asp
http://www.gercekilim.com/sozler.htm)
Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli'nin onca sözü arasında ırkı, kafatasını öne çıkaran hiçbir sözü yoktur:
Bkzhttp://www.aleviyol.com/anadoluerenleriaydin.htm
Lütfen bilgileri verirken gerçekliğini ve doğruluğunu önce süzgeçten geçirelim.
arkadaşım ben hacıbektaşa ırkçıdır demedim bu sözlerden benim söyledimi söylemiştır benim söylediklerim dogru olmasaydı bektaşı tarıkatı nasıl olurda anadoludaki insanları türkleştirdi
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:05 adam töre bilmiş bu törede bu 3 sözde saklıdır
seyit-sabuni 23.07.2005, 21:06 CcGunal beyfendi siz anti ırkçılık yapayım derken aslında türkleri bir kenara atma politikası izliyorsunuz ben böyle bir izlenim sizde gördüm takkiye yapıyor diye bana dediniz ancak belki siz kürtsünüz türk görünerek kürtlere sempati duyan türkler var imajımı oluşturmaya çalışıyorsunuz.
arkadaşım ben hacıbektaşa ırkçıdır demedim bu sözlerden benim söyledimi söylemiştır benim söylediklerim dogru olmasaydı bektaşı tarıkatı nasıl olurda anadoludaki insanları türkleştirdi
Sizin söylediklerinizin doğru olmadığı ortada. Linkler verdim. Sözün aslı var. Ve o sözlerin anlamı ahlaklı olmadır. Bir ırkı öne çıkarmaz.
CcGunal beyfendi siz anti ırkçılık yapayım derken aslında türkleri bir kenara atma politikası izliyorsunuz ben böyle bir izlenim sizde gördüm takkiye yapıyor diye bana dediniz ancak belki siz kürtsünüz türk görünerek kürtlere sempati duyan türkler var imajımı oluşturmaya çalışıyorsunuz.
Sana bişey ispatlamak zorunda değilim. İnsanlara özel mesaj gönderip hakaretler eden ve tehditler savuran birini muhattab almak istemiyorum. Benim kim olduğumu bilen, hemşerim olan ve hatta köyümü bile bilen üyeler var bu grupta. Chatlakalper var örneğin. Benimle kişisel diyaloglara girme artık forum içinde. Seviyeyi düşürmek istemiyorum.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:17 linki tıkladım neden benim söylediklerim yanlış olsun hacıbektaşın bunları söyledigi gerçek biraz hoca ahmet yeseviyi tanısaydınız anlardınız bunun nedenini
linki tıkladım neden benim söylediklerim yanlış olsun hacıbektaşın bunları söyledigi gerçek biraz hoca ahmet yeseviyi tanısaydınız anlardınız bunun nedenini
Alakası bile yok efendim. Söz aşağıda duruyor:
Nefsine, hiddetine, eline, diline, beline sahip ol.
Bu sözden nasıl bakarsanız bakın ırk veya kafatasıyla ilgili bir anlam çıkmaz. Çıkartan da görmedim sizden başka. Sözün anlamı gayet açık. İnsanlara ahlaklı olmayı, hırsızlık yapmamayı, yalan söylememeyi ve sakin olmayı öğütlüyor.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:22 bunlar kelimenin dini anlamı bunlara itrazım yok zaten ben turk dilindeki karşılını yazdım ve hacıbektaş turklere bunu öğutlemiştır dedim
bunlar kelimenin dini anlamı bunlara itrazım yok zaten ben turk dilindeki karşılını yazdım ve hacıbektaş turklere bunu öğutlemiştır dedim
Nasıl yani? Bir sözün bir dini, bir de etnik anlamı mı var? Tam anlayamadım. Yani bu söz ırktan ırka değişiyor mu? Gayet açık bence ne söylenmek istendiği. Ayrıca insanın konuşmasındaki amaç birşey anlatmaktır. Bunu söyleyim, bunlar şöyle anlasın, şunlar böyle gibisinden bir amacı olamaz Hacı Bektaş'ın. Bu oportünizme girer. O sözlerde tek bir anlam vardır ve insanlara ahlaklı olmayı öğütlemektedir.
herkes vatanını milletini sevme hakkına sahiptir bu ne kafatasçılık ne de ırkçılıktır.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:27 Nasıl yani? Bir sözün bir dini, bir de etnik anlamı mı var? Tam anlayamadım. Yani bu söz ırktan ırka değişiyor mu? Gayet açık bence ne söylenmek istendiği. Ayrıca insanın konuşmasındaki amaç birşey anlatmaktır. Bunu söyleyim, bunlar şöyle anlasın, şunlar böyle gibisinden bir amacı olamaz Hacı Bektaş'ın. Bu oportünizme girer. O sözlerde tek bir anlam vardır ve insanlara ahlaklı olmayı öğütlemektedir.
etnik değil türkçe anlamı bu inanmak inanmamak senin elinde
herkes vatanını milletini sevme hakkına sahiptir bu ne kafatasçılık ne de ırkçılıktır.
Pardon. Ne anlatmak istediğinizi anlamadım. Konuyla da bir bağlantısını kuramadım. Ne vatanı, ne milleti? Kim vatanı ve milleti sevmemekten bahsetti?
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:28 herkes vatanını milletini sevme hakkına sahiptir bu ne kafatasçılık ne de ırkçılıktır.
katılıyorum ve vatanınmı seviyorum
etnik değil türkçe anlamı bu inanmak inanmamak senin elinde
Bunu da anlayamadım. Yani bu sözün Arapça anlamı "ahlaklı olun", Türkçe anlamı da "soyunuza sahip çıkın" mı?
katılıyorum ve vatanınmı seviyorum
Buradaki herkes vatanını seviyor beyefendi. Konuyu saptırmayın. Ama vatan millet sömürüsü yaparak bazılarının geçmişte Alevilere yaptığı katliamları da gördük. Her muhalif fikir savunucusu vatanını veya milletini sevmeyen değildir. Lütfen konunun özüne dönünüz. Farklı yerlere taşmasın.
Bunu da anlayamadım. Yani bu sözün Arapça anlamı "ahlaklı olun", Türkçe anlamı da "soyunuza sahip çıkın" mı?
isteyen öyle yorumlar ben yorumlamamıştım daha evvel mesela ama başkası yorumlamış.
sonuçta HBV de bir insan ve soyuna sahip çık demiş olamazmı her ne kafar 72 milleti bir görsede ?
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:30 ewet sen öyle anla ve türk soyuna sahip çık
isteyen öyle yorumlar ben yorumlamamıştım daha evvel mesela ama başkası yorumlamış.
sonuçta HBV de bir insan ve soyuna sahip çık demiş olamazmı her ne kafar 72 milleti bir görsede ?
Eeeee. Bunun vatanını veya milletini sevmekle ne alakası var? Bu sözden öyle bir anlam çıkmayacağını söyleyince vatanı ve milleti sevmemiş mi oluyoruz? İki mesaj önce siz de bu mesajın çıkarttığı yorumlar için "çok zorlama olmuş" diyordunuz. Bu sizin vatanınızı ve milletinizi sevmediğinizi mi gösteriyor?
İnsan insandır. Türk de olsa, Kürt de olsa, Japon da olsa, Hindu da olsa insan insandır. İnsanları ırkına, diline, dinine göre sınıflayıp bazılarını üstün, bazılarını da aşağı göremem ben.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:34 Eeeee. Bunun vatanını veya milletini sevmekle ne alakası var? Bu sözden öyle bir anlam çıkmayacağını söyleyince vatanı ve milleti sevmemiş mi oluyoruz? İki mesaj önce siz de bu mesajın çıkarttığı yorumlar için "çok zorlama olmuş" diyordunuz. Bu sizin vatanınızı ve milletinizi sevmediğinizi mi gösteriyor?
üffff sen anlamsanda olur mesaj yerini buldu
üffff sen anlamsanda olur mesaj yerini buldu
Neresiydi mesajın yeri?
İnsan insandır. Türk de olsa, Kürt de olsa, Japon da olsa, Hindu da olsa insan insandır. İnsanları ırkına, diline, dinine göre sınıflayıp bazılarını üstün, bazılarını da aşağı göremem ben.
tamam işte karşılıklı zorlama oluyor.
isteyen istediği yorumu çıkarırı işte.
benim ne çıkarıp çıkarmadığım onemli değil.
çok zorlarsan istediğin herşey çıkar ama bu çıkardığımız sonuç ters düşmüyor düşünce yapımızla.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:36 Neresiydi mesajın yeri?
insanlar dı mesajın yeri
insanlar dı mesajın yeri
Hiç de öyle gözükmüyor ama. Zorlama bir yorumla Hacı Bektaş'ın sözlerini çarpıtmışsınız. Ahlaki amaçla söylenen bir sözü, bir ırk hakkında propoganda yapmak için kullanmışsınız. Ondan sonra çeşitli kaynaklardan sözün aslı anlatılıp, anlamı konusuna açıklık getirilince de "Sen anlamasan da olur" gibisinden gayriciddi tepkiler vermişsiniz. Oysa ki ahlaki mesajları çarpıtmak üstelik ırkçı bir temelde çarpıtmanın insanlığa karşı yapılan bir yanlış ve bir ayrımcılık olduğu ortadayken.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:42 Hiç de öyle gözükmüyor ama. Zorlama bir yorumla Hacı Bektaş'ın sözlerini çarpıtmışsınız. Ahlaki amaçla söylenen bir sözü, bir ırk hakkında propoganda yapmak için kullanmışsınız. Ondan sonra çeşitli kaynaklardan sözün aslı anlatılıp, anlamı konusuna açıklık getirilince de "Sen anlamasan da olur" gibisinden gayriciddi tepkiler vermişsiniz. Oysa ki ahlaki mesajları çarpıtmak üstelik ırkçı bir temelde çarpıtmanın insanlığa karşı yapılan bir yanlış ve bir ayrımcılık olduğu ortadayken.
sen nasıl kabul ediyorsan öyle et benim itrazım yok dini anlamıda bu sözlerin önem li türkçe anlamıda
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:43 zaten ben ırçı değilim sadece bir yorum yazmanızı istedim kabul etmek zorunda tabiki değilsiniz
sen nasıl kabul ediyorsan öyle et benim itrazım yok dini anlamıda bu sözlerin önem li türkçe anlamıda
Beyefendi. Ben de onu soruyorum işte. Bu sözlerin dini anlamı ile Türkçe anlamı nasıl farklı oluyor? Başka dini anlamı ile Türkçe anlamı farklı olan sözler nelerdir? "El" dincede (böyle bir dil var ise) vücut organı anlamına gelip Türkçe de vatan anlamına mı geliyor? Ayrıca bu sözler İngilizce, Fransızca ve Çince de ne anlama gelmektedir? Çincede de bu sözleri "Terli terli su içme" şeklinde yorumlayabilir miyiz? Lütfen bu sözlerin nasıl dini anlamının ve Türkçe anlamının farklı olduğunu açıklayabilir misiniz?
zaten ben ırçı değilim sadece bir yorum yazmanızı istedim kabul etmek zorunda tabiki değilsiniz
Evet. Kabul etmek zorunda değilim elbette ki. Siz de benim düşüncelerimi kabul etmek zorunda değilsiniz. Ama bu sizin benim düşüncelerimi, benim de sizin düşüncelerinizi eleştiremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Tartışıyoruz.
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 21:54 bir kelimenin birden fazla anlamı vardır el kulanıldıgı yere göre hem vatan olur hem de organ organ olabilir onun için eski türkler eline sahip oldemişler yani vatanına sahip ol
bir kelimenin birden fazla anlamı vardır el kulanıldıgı yere göre hem vatan olur hem de organ organ olabilir onun için eski türkler eline sahip oldemişler yani vatanına sahip ol
Doğru. Birden fazla anlam içeren kelimelerin anlamı kullandığı yere göre değişir. Ama bu bir sözün içerisinde iki anlama geleceğini belirtmez. El kelimesinin dilimizde pek çok anlamı vardır. Ama bir cümle içerisinde kullanılınca o cümlede tek bir anlamda kullanılabilir. Bu temel bir dil kuralıdır.
Ki aksi durumda:
Eline sahip ol.
sözü;
Malına mülküne sahip çık. (Elin kelime anlamlarından biri mülkiyettir)
Oyunda sırana sahip çık. (Elin kelime anlamlarından biri iskambil oyununda sıradır)
Yönetimine sahip çık. (Elin yönetim anlamı vardır)
Nesnelerin tutmaya yarayan bölümüne sahip çık. (Elin kelime anlamlarında böyle bir anlam vardır Bkz:TDK)
Aracına ve vasıtana sahip çık. (Elin vasıta mecazi anlamı vardır)
Sizin söylediğiniz şey asla mümkün olamaz. Bir cümle tek bir anlam için söylenebilir. Kelimelerin birden çok anlamının olması cümle içinde farklı anlamlar anlatmak için kullanılabileceğini göstermez. Öyle bir mantıkla gidersek yukarıdaki anlamların hepsi çıkar. Hacı Bektaş da bu sözü söylerken "Dini anlamda şunu anlatayım, Türkçe anlamında da şunu" şeklinde hareket etmemiştir zaten. Böyle birşey de olamaz. Ki zaten "Nefsine, hiddetine, eline, diline, beline sahip ol." cümlesinde anlatılmak istenen de gayet açıktır.
idealciler 23.07.2005, 22:12 grup yorum resimli arkadaş grup yorum bir çok kez gözaltına alınmıştır lütfen daha merkezci bir resim seçin
Sıpa_Mansur 23.07.2005, 22:14 Doğru. Birden fazla anlam içeren kelimelerin anlamı kullandığı yere göre değişir. Ama bu bir sözün içerisinde iki anlama geleceğini belirtmez. El kelimesinin dilimizde pek çok anlamı vardır. Ama bir cümle içerisinde kullanılınca o cümlede tek bir anlamda kullanılabilir. Bu temel bir dil kuralıdır.
Ki aksi durumda:
Eline sahip ol.
sözü;
Malına mülküne sahip çık. (Elin kelime anlamlarından biri mülkiyettir)
Oyunda sırana sahip çık. (Elin kelime anlamlarından biri iskambil oyununda sıradır)
Yönetimine sahip çık. (Elin yönetim anlamı vardır)
Nesnelerin tutmaya yarayan bölümüne sahip çık. (Elin kelime anlamlarında böyle bir anlam vardır Bkz:TDK)
Aracına ve vasıtana sahip çık. (Elin vasıta mecazi anlamı vardır)
Sizin söylediğiniz şey asla mümkün olamaz. Bir cümle tek bir anlam için söylenebilir. Kelimelerin birden çok anlamının olması cümle içinde farklı anlamlar anlatmak için kullanılabileceğini göstermez. Öyle bir mantıkla gidersek yukarıdaki anlamların hepsi çıkar. Hacı Bektaş da bu sözü söylerken "Dini anlamda şunu anlatayım, Türkçe anlamında da şunu" şeklinde hareket etmemiştir zaten. Böyle birşey de olamaz. Ki zaten "Nefsine, hiddetine, eline, diline, beline sahip ol." cümlesinde anlatılmak istenen de gayet açıktır.
ama bu konu sıktı sence olamaz bence olur ok
grup yorum resimli arkadaş grup yorum bir çok kez gözaltına alınmıştır lütfen daha merkezci bir resim seçin
Benim resmim seni ilgilendirmez. Grup Yorum birçok Alevi insanımızın sevgisini kazanmış bir müzik grubudur. Sen önce Alevi halkımızın katledildiği Maraş, Çorum gibi katliamlarla adı beraber anılan "Ülkü Ocağı" isimli kurumun yanında duran resmine bak. Benim resmime de karışma. Sen taraftarlarının Alevi halkımıza işkence ettiği, katlettiği iddia edilen bir kurumun resmini koyuyorsun da ben neden bir müzik grubunun resmini koyunca değiştirmem gerekiyor. Benim seçtiğim resim kimseyi ilgilendirmez. Benim özgür seçimime kimse karışamaz.
idealciler 23.07.2005, 22:23 kardeşim sertleşme hemen, maraş çorumda yaptığımız bir şey yok ozaman ülkeyşi komistlerden kurtamalıydılar.Yoksa ülke allahsız olcaktı.
kardeşim sertleşme hemen, maraş çorumda yaptığımız bir şey yok ozaman ülkeyşi komistlerden kurtamalıydılar.Yoksa ülke allahsız olcaktı.
Benim sertleştiğim falan yok. Sen benim hangi resmi seçeceğime karar veremezsin. Ben senin resmine birşey dedim mi? Önce benim resmimi değiştermemi isteyerek konuyu saptırdın. Şimdi de konuyu komünizme taşıdın. Komünizmle mücadele ismi altında masum Alevi vatandaşlarımıza akla gelmeyecek işkenceler edilmiş ve katledilmişlerdir. İşte Malatya, Maraş ve Çorum:
http://www.akmb.ch/Dokumente/alevi_katliamlari1/malataya_katliami.htm
http://www.akmb.ch/Dokumente/alevi_katliamlari1/maras_katliami.htm
http://www.akmb.ch/Dokumente/alevi_katliamlari1/corum_katliami.htm
Alevimen 23.07.2005, 22:30 Forum kurallarını neden okumuyor veya ciddiye almıyorsunuz?
Genel forum kuralları:17. Profil ve Avatar (Kullanıcı resmi) resimleri kesinlikle propaganda amaçlı kullanılamaz. Radikal simgeleri Avatar ve Profil bölgelerinde kayıt etmek genel olarak yasaktır. Ayrıca provokatif resimlerde kullanıma yasaktır.
Önemli paragraf altındaki madde'den biri:
7. Bu maddelerin birini uygulamayan üyemiz banlama ile cezalandırılabilir.
Ayrıca konu sapıyor, kapatıyorum. iyi akşamlar.
|