Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk hangi ideolojiye sahipti? yada hangi ideolojiye yakındı?

Sayfa : 1 [2]

cemalettin
05.09.2007, 11:20
her kes kendi davasında haklıdır bende tekrar yazmaktan çekinmeyeceğim kim nasıl isterse öyle anlasın KAPİTALİST_FAŞİST_MİLİTARİST bir düzenin türkiyede iktidar olmasının tek sebebidir.......

Mustafa Kemal Rusya'da Lenin'in işbaşı yaptığı zamanlarda Türkiye'de işbaşı yapmış ve her ikisi de ülkelerinde kendi inanç ve idealleri doğrultusunda çalışmışlardır.
aradan geçen zaman sonucu günümüze gelindikte halen fikirleri yürürlükte olan sadece birisidir.

dine dayalı bir sistem ile ırkını ön plana alanlar haricinde oldukça büyük bir kesim tarafından da halen saygı görmektedir.
bütün mesele onun fikirlerini hazmedemeyenler ve kendi ideallerine set olarak görenlerdedir.

kendisini dahi sevmekten/bilmekten yoksun olanlar ister darılsın ister barışsın
halen Atatürk'tür Mustafa Kemal Paşa...

alişero
05.09.2007, 13:57
cemalettin karnımız boş palavralara dolu halkı merkez almayan her siyasal görüş faşizme açılan kapıdır...size kalsa ülkeyi ordu yönetsin dersiniz caddelerde MİLİTARİZM çağrıları yaparsınız........

alevi_che
05.09.2007, 14:31
Atatürk Türkiyede devrim yaptı ama kürtler ve aleviler yine de ezilmeye mahkum kaldılar ve de onlar haklarını isteyince katledildiler.

Atatürk zamanın da kimse ezilmedi.Atatürk kendince TC bir sistem kurdu ve başarılı politikalarıyla ayrıca özgür düşünceleriyle en çok alevilerden destek aldı.Mustafa Kemal Atatürk e Kurtuluş savaşında ve diğer yaptığı devrimlerde,hep aleviler destek vermiştir.

Aleviler, Atatürk zamanında merkeze inmiştir ve daha özgür yaşama hakkına sahip olmuştur.

her kes kendi davasında haklıdır bende tekrar yazmaktan çekinmeyeceğim kim nasıl isterse öyle anlasın KAPİTALİST_FAŞİST_MİLİTARİST bir düzenin türkiyede iktidar olmasının tek sebebidir.......

En çok karşı çıktığım şeylerden bir tanesi komünizmi ve sosyalimi kullanarak Atatürk ü kötülemektir.Evet kötülemek... Çünkü siz eleştirmiyorsunuz resmen yaptıklarından memnun değilim diyorsunuz.En büyük ihaneti kendiniz yapıyorsunuz.

Ben komünistim.Ama asla sizin gibi düşünenlerle aynı yolda yürümeyeceğim.İnanın ki Deniz Gezmiş-Hüseyin İnan-Yusuf Aslan da Atatürk ün yolundaydı.Atatürk e saygı duyuyorlardı.

Bu düzenin iktidar olmasının tek nedeni faşist darbelerdir.Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu rejimle hiç bir alakası yoktur...

cemalettin
05.09.2007, 14:35
[QUOTE=alişero;490168] karnımız boş palavralara dolu QUOTE]

dolu palavraların tercih edildiği belli olmaktadır

alişero
06.09.2007, 10:26
Atatürk zamanın da kimse ezilmedi.Atatürk kendince TC bir sistem kurdu ve başarılı politikalarıyla ayrıca özgür düşünceleriyle en çok alevilerden destek aldı.Mustafa Kemal Atatürk e Kurtuluş savaşında ve diğer yaptığı devrimlerde,hep aleviler destek vermiştir.
Aleviler, Atatürk zamanında merkeze inmiştir ve daha özgür yaşama hakkına sahip olmuştur. BUNLARIDA alevi_che YAZMIŞ .........................ne bir daha yazmak istermiisin kimse ezilmedimi?atatürk döneminde...bunları dersim deki yaşlı alevi kürt lere anlatmak istermisin hadi bir dene kadınların nasıl tecavüze uğradığını hamile olanların karnından süngülendiğini tüm erkeklerin kurşuna dizildiğini aylarca aç susuz bir şekilde sürgünden sürgüne gönderildiğini dinlemek istermiisin ve bunları dinlerken ağlamayacağına SÖZ verebilirmisin..................

alişero
06.09.2007, 10:37
ce mal let tin kelime içindeki oyunlara girmeyelim istiyorsan ben boş palavralara karnımız tok dedim yani artık şöyle oldu böyle oldu yerine kemalizmin halka yaptığı cuntası 12 eylülü toplu idamlarının bir gram faydası olmadığını kabullenmemiz gerekiyor manasında

cemalettin
06.09.2007, 11:13
ce mal let tin kelime içindeki oyunlara girmeyelim istiyorsan ben boş palavralara karnımız tok dedim yani artık şöyle oldu böyle oldu yerine kemalizmin halka yaptığı cuntası 12 eylülü toplu idamlarının bir gram faydası olmadığını kabullenmemiz gerekiyor manasında

isterseniz tarih boyu bütün dünya üzerinde yapılmış toplu idamları/katliamları Atatürk üzerine yükleyelim.
elbet inanmak isteyenler/inanacaklar çıkacaktır...

alevi_che
06.09.2007, 12:00
Aleviler, Atatürk zamanında merkeze inmiştir ve daha özgür yaşama hakkına sahip olmuştur. BUNLARIDA alevi_che YAZMIŞ .........................ne bir daha yazmak istermiisin kimse ezilmedimi?atatürk döneminde...bunları dersim deki yaşlı alevi kürt lere anlatmak istermisin hadi bir dene kadınların nasıl tecavüze uğradığını hamile olanların karnından süngülendiğini tüm erkeklerin kurşuna dizildiğini aylarca aç susuz bir şekilde sürgünden sürgüne gönderildiğini dinlemek istermiisin ve bunları dinlerken ağlamayacağına SÖZ verebilirmisin..................

***En çok karşı çıktığım şeylerden bir tanesi komünizmi ve sosyalimi kullanarak Atatürk ü kötülemektir.Evet kötülemek... Çünkü siz eleştirmiyorsunuz resmen yaptıklarından memnun değilim diyorsunuz.En büyük ihaneti kendiniz yapıyorsunuz.

Ben komünistim.Ama asla sizin gibi düşünenlerle aynı yolda yürümeyeceğim.İnanın ki Deniz Gezmiş-Hüseyin İnan-Yusuf Aslan da Atatürk ün yolundaydı.Atatürk e saygı duyuyorlardı.

Bu düzenin iktidar olmasının tek nedeni faşist darbelerdir.Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu rejimle hiç bir alakası yoktur...***

Sana verdiğim cevap yukarıda alişero

İşine yarayan cevabı alıyorsun, kendi çıkarların doğrultusunda kullanıyorsun ve duygu sömürüsü yaparak Atatürk ü küçük düşürmeye çalışıyorsun.Bunları çok gördük....

Bak aleşero arkadaşım.Biz burada neyi tartışıyorduk? İstersen konuyu bir hatırla... DERSİM apayrı bir olaydır.

Benim birçok alevikürt arkadaşım var.Hemde çoğu Dersimli.Hemde en çok sevdiğim arkadaşlarımdan.Ama senin bu söylediklerini hiç birinin ağzından duymadım.

Madem Atatürk ü sevmiyorsun o zaman sana bir soru sorucam.....

Mustafa Kemal Atatürk diye birisi olmasaydı daha mı iyi olurdu???

nuran
06.09.2007, 12:15
***En çok karşı çıktığım şeylerden bir tanesi komünizmi ve sosyalimi kullanarak Atatürk ü kötülemektir.Evet kötülemek... Çünkü siz eleştirmiyorsunuz resmen yaptıklarından memnun değilim diyorsunuz.En büyük ihaneti kendiniz yapıyorsunuz.

Bu düzenin iktidar olmasının tek nedeni faşist darbelerdir.Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu rejimle hiç bir alakası yoktur...***

Sana verdiğim cevap yukarıda alişero

İşine yarayan cevabı alıyorsun, kendi çıkarların doğrultusunda kullanıyorsun ve duygu sömürüsü yaparak Atatürk ü küçük düşürmeye çalışıyorsun.Bunları çok gördük....

Bak aleşero arkadaşım.Biz burada neyi tartışıyorduk? İstersen konuyu bir hatırla... DERSİM apayrı bir olaydır.

Benim birçok alevikürt arkadaşım var.Hemde çoğu Dersimli.Hemde en çok sevdiğim arkadaşlarımdan.Ama senin bu söylediklerini hiç birinin ağzından duymadım.

Madem Atatürk ü sevmiyorsun o zaman sana bir soru sorucam.....

Mustafa Kemal Atatürk diye birisi olmasaydı daha mı iyi olurdu???

çok çok haklısın...:thumbup1: helal diyorum sana can!!işte mesele bu..saygı duymayı bilmiyorlar;işlerine gelenlere cevap verip,işlerine gelmeyince susuyorlar!!:thumbdown
çok gördük bunlardan çok...:001_tt2:
ama bilsinler..artık kimse yemiyor bunları..

alişero
06.09.2007, 12:54
alevi_che komünistim diyorsun bence sen içindeki kemalizm i aşamamış tipik bir oportünist sin duygu sömürüsü yapmadım dinlediğim yaşlı dersim lilerinde duygu sömürüsü yapmadıklarından eminim sana tavsiyem YUSUF HALLAÇOĞLU ile bir dernek kur çok iyi anlaşırsınız...bide şu var eğer konu atatürk ise tartışdığımız kişide o oluyor neden zorunuza gidiyor..konuyu açan arkadaşa derdinizi anlatsanız bence daha doğru olur

alevi_che
06.09.2007, 13:12
alevi_che komünistim diyorsun bence sen içindeki kemalizm i aşamamış tipik bir oportünist sin duygu sömürüsü yapmadım dinlediğim yaşlı dersim lilerinde duygu sömürüsü yapmadıklarından eminim sana tavsiyem YUSUF HALLAÇOĞLU ile bir dernek kur çok iyi anlaşırsınız...bide şu var eğer konu atatürk ise tartışdığımız kişide o oluyor neden zorunuza gidiyor..konuyu açan arkadaşa derdinizi anlatsanız bence daha doğru olur

Alişero can

Bırak şimdi oportinist di falan dı filan dı.

Ben senden sosyal mesajlar vermeni istemiyorum.

Sorduğum sorulara cevap ver...

Benim kemalizmi aşamadığım falan yok.Ben Komünistim kardeşim.Ama senin gibilerle de benim davam aynı değil.

Solcuyum diyorsan solculuğa yakışır şekilde hareket et...

Atatürk bir put değil eleştirilebilir.Ancak aşağılanamaz.

Ben buna izin vermem...

cemalettin
06.09.2007, 13:19
"derdimin dermanı yoktur,bu derdi ben yarattım,
düşünmeyi terk ettim,mantığı dışarıda bıraktım.
ne ben ettim bir şeyler,ne de edilen şeyleri gördüm,
dinlemek kolay geldi,dinleyerek geçti bu ömrüm..."

diyebilir bazıları, bir zaman gelince...

eski_adam
06.09.2007, 13:35
"kemalizm" kapitalizmin Türkiyeye özgü ismidir
kapitalizmin kendi özünde barındırdıkların başka kemalizm hiçbir farklı şey barındırmaz
Hani o devletçilik ilkesi meselesi de 1929 krizinde zorunlu olarak uygulanmıştır
(ABD'de bile devlet müdahale etmiştir)

alişero
06.09.2007, 13:37
dersim katliamından daha büyük bir alevi katlimı göster ben de onu sosyal mesaj olarak kullanim..alevi_che kardeşim

alevi_che
06.09.2007, 13:43
dersim katliamından daha büyük bir alevi katlimı göster ben de onu sosyal mesaj olarak kullanim..alevi_che kardeşim

Boşuna beni tahrik etmeye çalışma alişero....

Bozuk plak gibi tekrarlıyorsun... DERSİM İ kendi sinsi düşüncelerinin içine bulaştırma.

Sorduğum sorulara cevap ver.

alişero
06.09.2007, 14:26
vallahi kimin bozuk plak gibi çaldığını görmek gerekir...ne demişsin komünizmi sosyalizmi kullanarak atatürkü kötülemeyin zoruma gidiyor demişsin.canım kardeşim sosyalist adam sosyalizmi kullanır çünkü adam sosyalisttir de ondan benim dünya görüşüm sosyalizm..VE asla faşizme yer yok.zamanında az veya çok faşistlik yapan olmuş ise o onun sorunudur..tartıştığımız konu da budur..üzme kendini bazen güvendiğin dağlara da kar yağabilir.ama bence MARXSİZMe geri dön onu merkez al bırak burjuva idoolojilerini.....

alevi_che
06.09.2007, 14:35
vallahi kimin bozuk plak gibi çaldığını görmek gerekir...ne demişsin komünizmi sosyalizmi kullanarak atatürkü kötülemeyin zoruma gidiyor demişsin.canım kardeşim sosyalist adam sosyalizmi kullanır çünkü adam sosyalisttir de ondan benim dünya görüşüm sosyalizm..VE asla faşizme yer yok.zamanında az veya çok faşistlik yapan olmuş ise o onun sorunudur..tartıştığımız konu da budur..üzme kendini bazen güvendiğin dağlara da kar yağabilir.ama bence MARXSİZMe geri dön onu merkez al bırak burjuva idoolojilerini.....

:) alişerom :)

Ne zamandan beri Atatürk ü sevmek ve saygı göstermek faşistlik oldu?

Neyse alişero, ben emin ol hala Komünistim ve hala Atatürk ü seviyorum.

Hani belki bilirsin alişero, Nazım Hikmetin bir şiirinde ;

''Yok edin insanın insana kulluğunu'' ifadesi geçer.
Şimdi ben de sana kendi zihninde ''Yok et başkalarının fikirlerine kulluk etmeyi'' diyorum.

Umarım mesajı almışsındır.

alişero
06.09.2007, 14:57
ben sadece sosyalizme inanıyorum başka türlü dünyamız temize çıkmaz arkadaşım...... kan,silah pazarı,petrol pazarı ve daha yazmak istemediğim bir çok rezalet ve katliamlar sadece demokratik sosyalist düzen dünyamıza hakim olursa biter son bulur.birde not düşeyim sosyalizmin ilk isteği kişinin bağımsız düşünen bir BİREY olmasıdır.bağımsız düşünen bir birey de kimseye kulluk etmez hakkını arar.hakkını aramaya başladıkça da sosyalist olmaya başlar son nokta DEVRİM dir.

alevi_che
06.09.2007, 15:03
ben sadece sosyalizme inanıyorum başka türlü dünyamız temize çıkmaz arkadaşım...... kan,silah pazarı,petrol pazarı ve daha yazmak istemediğim bir çok rezalet ve katliamlar sadece demokratik sosyalist düzen dünyamıza hakim olursa biter son bulur.birde not düşeyim sosyalizmin ilk isteği kişinin bağımsız düşünen bir BİREY olmasıdır.bağımsız düşünen bir birey de kimseye kulluk etmez hakkını arar.hakkını aramaya başladıkça da sosyalist olmaya başlar son nokta DEVRİM dir.

Şu ana kadar, bana kalırsa yazdığın yazıların en güzeli ve mantıklısı bu :wink:

Bence biz daha çok konuyu uzatmayalım.

En iyisi dost kalalım.

alişero
06.09.2007, 15:10
AKLIN YOLU BİRDİR..sosyalist dayanışma...............sadece tartışıyoruz tartışmadan doğrulara ulaşamayız ama senin dediğin gibi birbirimizi kırmadan olmalı..........

acıyagülmek60
07.09.2007, 20:49
Batı ülkelerinde evlilik kurumu yıpranıyor
kadınlar çocuk yapmaktan kaçınıyor
budurum Amerika nın geleceğini tehdit eder hale geliyor
Türk milleti dost ve müttefik Amerikayı düşdüğü bu açmazdan
Kurtarmak için elinden gelen fedakarlığı gösteriyor örneğin
Artistler şovmenler tüccarlar iş adamları hamile eşlerini
ABD ye gönderip orada doğum yapmasını sağlıyor böylece
Doğan o cocuk Amerikan nüfusuna kayıt oluyor ve ABD
Pasaportu almaya hak kazanıyor Bu kervana şimdi siyasetçiler de
Katılıyor başkakanımız erdoğanın da ABD de bir torunu dünyaya gelmiş
Minik ömer tayyipe analı babalı nice yıllar dileriz AMERİKAYI DA kutlarız
Nüfüsu bir kişi daha arttı diye
:biggrin: yakınta bunlar beşik kertmeside yapar:biggrin:

cemalettin
07.09.2007, 23:26
abd'de doğumlar...

bazıları bahsi geçen ülkede doğum yapıp nüfusa kaydoluyorlar-mış.
pek çok yahudi/israil vatandaşı da Türkiye'ye gelip Urfa'da doğum yapıyor ve Urfa'dan nüfusa kaydoluyorlar-mış.
(galiba Urfa ilimiz yahudiler için kudüs'ten sonra gelen kutsal şehir imiş,ayrıca
Hitit toprakları olarak yahudilere vaad edilmiş topraklar arasında yer alıyor imiş)

birileri bir başka birileri buraları sahiplenir ise gidecekleri yeni yerleri hazırlıyorlar her halde.
(aslında yurt dışına yerleşen vatandaşlarımız özbenliklerini korurlar ise bu ülkemiz için faydalı olabilir.bazı hasım lobilerin karşısında denge kurulur belki.
korunması gereken değerler kalır ise o zamanlara kadar...)

eski_adam
07.09.2007, 23:47
Koçgiri katliamını unutmayalım. Ayrıca Ağrı Zilan ayaklanmalarıda var.

Koçgiri de Topal Osman çete liderini Atatürk kullanıp Sivasdaki Alevileri katlettirmiş, tecavüz ettirmiştir. Bu Topal Osman gibileri o dönemin derin devleti diyebiliriz. Bugün nasıl Ogün Samastı kullananlar, Çakıcılar, Nuriş ler fln varsa o dönemde çerkes ethem, topal osman vardı.

Sonra ne oldu? Atatürkle enseye tokat fotoğraf çektiren bu alevi katili topal Osman bizzat Atatürk tarafından idam ettirildi.

Ayrıca İbrahim tatlıses tvde bir laf söylemişti "Nasıl ki ALmanyanın HİTLERİ var Türkiyenin de ATosu var"

Aslında o amaçla söylememiş ama bu Hitler kitabında Atatürkü örnek aldığını yazmış. İkiside ırkçı

Oligarşi mendil gibi kullanıp atar. Aman dikkat.

Hitler sadece onun için "o benim öğretmenim"dir demiştir.
üzerinde çok düşünülmesi gereken bir durumdur

cemalettin
07.09.2007, 23:58

acaba bu söz südetler'de ,fransa'da kalmış alman toprakları ve insanlarının kurtarılması için bizim liderimizi ve kurtuluş savaşını örnek almış olduğunu belirtmek için söylenmiş olabilir mi?
malumdur,emperyalizm ve işgalciler ilk darbeyi bu topraklarda yemişler ve bu olay pek çok ülkeye örnek olmuştur da...

eski_adam
08.09.2007, 00:02
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek ideolojisinin CUMHURİYET olduğunu net bir şekilde belirttiği kanısındayım.

basit kapitalizm oyunudur
Fransada jakobenlere ve diğer gruplarla halkada aynı şey söylendi 3-4 yıl demeden burjuvazi iktidarı eline aldı
eehh şimdi onlar da haklı,halkı bir diktatörlük rejiminden kurtardığınızı söyleyip yeni bir dikta rejim kurduğunuzu açıklayamazsınız
onlarında devlet yönetimine katıldığını göstermek için oy kullanma hakkı verirsiniz ama sonuç istediğiniz gibi olmazsa türlü oyunlarla (darbe,tüketim mallarını stoklayıp halkı yola getirme vb... ) CUMHURİYET! korunur,kollanır,geliştirilir,yaşatılır vs...
İlginç bir şey demi??

eski_adam
08.09.2007, 00:19
[QUOTE=cemalettin;491581]acaba bu söz südetler'de ,fransa'da kalmış alman toprakları ve insanlarının kurtarılması için bizim liderimizi ve kurtuluş savaşını örnek almış olduğunu belirtmek için söylenmiş olabilir mi?
malumdur,emperyalizm ve işgalciler ilk darbeyi bu topraklarda yemişler ve bu olay pek çok ülkeye örnek olmuştur da...[/QUOTE

Osmanlı toprağını büyütmek için savaşa girecek(almanya gibi) ama tam yok olmanın eşiğind bir adam çıkacak(osmanlı için çanakkalede savaşmış ) bu yok olmayı farklı bir şekilde durduracak ama bunun adı emperyalizme karşı savaş olacak "ordular İLK hedefiniz akdenizdir ileri" ilk hedef ya sonrası? koca orduya alabildiğin yer senindir diyor ama bu emperyalizm olmuyor(ilginç!) neden çünkü zaten kendi toprağı e o zaman kalan üç kıtadaki topraklarıda alsaydı,alamaz gücü yok(musul için bile ne kadar mücadele verilmiştir) o zaman mazlum MİLLET edebiyatı giriyor devreye hadi yavv
araplar kendi devletini kurmak istedi diye pilavı elleriyle yer oldular,korkak oldular,satıcı oldular yılarca o kültürü dayatan bir devletin başındakiler diyor bunu
bırakın bu emperyalizme karşı savaş mitlerini ,osmanlı o kadar ülkeyi ellerinde çiçeklerle mi aldı?
son olarak faşist hitlerinde derdi toprağını büyütmekti tabii potansiyel düşmanlarını da kökünden kazıyarak.şimdi bu emparyalizme karşı savaş mı oluyor?
HADİ CANIM SEN DE
HADİ CANIM SEN DE!!!!

cemalettin
08.09.2007, 10:46
[QUOTE=cemalettin;491581]acaba bu söz südetler'de ,fransa'da kalmış alman toprakları ve insanlarının kurtarılması için bizim liderimizi ve kurtuluş savaşını örnek almış olduğunu belirtmek için söylenmiş olabilir mi?
malumdur,emperyalizm ve işgalciler ilk darbeyi bu topraklarda yemişler ve bu olay pek çok ülkeye örnek olmuştur da...[/QUOTE

Osmanlı toprağını büyütmek için savaşa girecek(almanya gibi)savaşın çıkış sebebi Osmanlı toprağını paylaşmaktır,savaşan bütün taraflarca hem de ama tam yok olmanın eşiğind bir adam çıkacak(osmanlı için çanakkalede savaşmış ) Çanakkale'den evvel ne yapmış?bu yok olmayı farklı bir şekilde durduracak ama bunun adı emperyalizme karşı savaş olacakingiltere,fransa,italya,rusya ve arka planda amerika hatta japonya zamanın emperyalist devletleridir.almanya da bu guruba katılma kavgası vermiştir. "ordular İLK hedefiniz akdenizdir ileri" ilk hedef ya sonrası? koca orduya alabildiğin yer senindir diyorAkdeniz'in karşı kıyısını hedef göstermemiştir ama bu emperyalizm olmuyor(ilginç!) neden çünkü zaten kendi toprağı e o zaman kalan üç kıtadaki topraklarıda alsaydı,alamaz gücü yok(musul için bile ne kadar mücadele verilmiştir) o zaman mazlum MİLLET o devirdeki kadar dış ve iç düşmanın saldırısına uğramış başka bir ülke biliniyor mu?edebiyatı giriyor devreye hadi yavv
araplar kendi devletini kurmak istedi kurulmuş hangi ciddi arap devleti var?neden halen prenslikler,şeyhlikler halindeler ve bir arada değiller?diye pilavı elleriyle yer oldular,korkak oldular,satıcı oldular yılarca o kültürü dayatan bir devletin başındakiler diyor bunu
bırakın bu emperyalizme karşı savaş mitlerini ,osmanlı o kadar ülkeyi ellerinde çiçeklerle mi aldı?ülkemize gelenlerin ellerinde ne vardı?
son olarak faşist hitlerinde derdi toprağını büyütmekti tabii potansiyel düşmanlarını da kökünden kazıyarak.şimdi bu emparyalizme karşı savaş mı oluyor? hitler'in iktidara gelişinin en başlıca sebebi 1.harbin sonunda almanya'ya dayatılan ağır şartlar/kısıtlamalar,ekonomik çöküntü ve parçalanmış alman topraklarıdır.iktidara geldikte maksadını aşan davranışlar göstermeye başlamıştır.
HADİ CANIM SEN DE
HADİ CANIM SEN DE!!!!
bu deyişe katılıyor ve aynen kullanıyorum...

Aysss
09.09.2007, 19:30
Kişi kültünün yıkılması gerekir. O'nun hangiş ideolojiyi benimsemesi önemli değil, önemli olan neyi uyguladığıdır.

Almanya'dan -Fransa'dan bir tutam Faşizm, Sovyetler'den bir tutam faşizmi örtmek için "eşitlik" (!) , birazda manevra için demokrasi...

Tabi, faşizmin etkin gücü daha öncelikli bakınız; katliamlar-zulmler- Türkçülükler vs ...

Dostlukla,
Aysss

Özgür insan24
06.12.2007, 22:24
TARİHE BİLİMSEL BAKMAK LAZIM...
Şunu önce çok iyi ayırt etmek gerekir.nerede ve kim olursa olsun yeni kurulan bir devletin başkanının ya da kim olursa olsun her şeyden habersiz insan olsun elbetde bir ideolojisi vardır.bunu öğrenmek çok basitdir aslında sadece hayatı boyunca ne yapmış ve nasıl yaşamıştır..Atatürke gelince onunda elbetde bir ideolojisi vardı o da bulunduğu konum gereği burjuvadır temsilcisidir.ama şunuda baştan söleyelim kurtuluş savaşı dnemlerinde ilk başlarda tabiki asker kökenli bir aydın(batıcı) olmasından ötürü küçük burjuvadır ve katıksız bir türk milliyetçisidir.bu o ilk dönemler onu ilerici yapmıştır fakat sonra iktidarı tamamiyle ele geçirdikten sonta gericileşmeye başlamıştır.tavrını ezilenlerden yana koymayıp ezenlerden yana tavır koymuştur.yani bunlar toprak ağaları,oluşturmaya çalıştığı burjuvalar,tefeci-tüccarlar bunların tarafında olmuştur.bunu ömrünün sonuna dek yaptıklarından çıkarmakda zor olmasa gerek.
Örneğin laiklik demiştir laikliğin en büyük düşmanı diyaneti kurmuş.devletçi(sosyal politikları öncelik saymak,halkın çıkarı adına) bir ekonomi demiş izmir iktisat kongresinde serbest piyasa ekonomisinin tercih edilmesiyle halkın değil burjuvazi ön plana çıkarıldı ve kapitalistleşmeyi tercih etdi böylece.kurtuluş savaşı döneminde ortak düşmana karşı beraber mücadele edelim demiştir(yapılmıştır doğru)kardeşiz demiştir .fakat sonra güneş dil teorisi gibi ve türk tarih tezleri gibi anti-bilimsel ırkçı şovenist bir türk kimliği yaratmaya çalışmıştır.kurulan devlete önce sahte bir ulus ve bu sahte ulusa sahte bir tarih yaratmaya çalışmıştır.halkçılık ilkesi vardır lakin hiç bir dönemde halktan yana politika yapılmamıştır.çünkü üstden yapılan bir devrimdir yapılan.tabandan gelen hiçbir şey yoktur burda.hele hele yönetimde bulunan halkın bir ferdi yoktur mecliste sadece esnaf asker ağa aşiret reisleri az da olsa dini temsilciler alevi vekiller.sonra etnik olmasından dolayı kürtler lazler çerkezle vardır.mecliste atatürk dönemi değil sadece tarihte hiç bir dönem birkaç istisna dışında halk yoktur temsilcileri yoktur sayıca fazladır ama adı var yeri yok mecliste çok vahim bir durumdur.halk hangi dönem kendi temsilcilerini kendi içinden gönderdiki meclise bu Atatürk dönemide dahil.izin verilmeyen 1 mayıslar izin verilmeyen grevler sendikacılık örgütlenme hakları hiç biri olmamıştır o dönemlerde bir çok muhalif ya öldürüldü ya da zindanlara atıldı.bu muhalifler işçi oldu köylü oldu aydın-sanatçı oldu ulusal kimlikdeki kürtler ve dinsel olarak aleviler olmuştur.birde cumhuriyetçilik dönemi varki daha traji komiktir.çünkü cumhuriyet demek demokrasi demek halkın kendi kendini yönetmesidir kısacaysa ve hukun halktan yana olduğu sosyal bir devletdir yalnız bunu hiç bir dönem göremedik Atatürk zamanında hukuku tam bir burjuvayı taklit etmeye çalıştığı bir hukuk olmuştur isviçredeki alınan burjuva hukuk kuralları faşist almanyadan alına faşist ceza kanunları ve daha bir çok yasa ve kanunda burjuva avrupa ilkelerinde alınmıştır.bunllar hep adı var kendisi yok ilke ve inkılaplardır.sadece milliyetçilikde yerine tam oturtmuştur kendisini ilk dönemler ilerici olan milliyetçilik sonraları ırkçı-şoven bakış açılarından dolayı gericileşmiştir.atatürk dönemi öle bir kaç satırlık değil kitaplar yazılacak bir bir dönemdir.ayrıca yaşam tarzıda tam bir halkın gibi değil yöneten egemen bir burjuvadır başkada şimndilik fazla söz söylemeye gerek yoktur.
Atatürk kısaca önce küçük-burjuva sonra burjuva karakter,kimlik kazanarak onların temsilcisi durumundadır...

Westside
06.12.2007, 22:56
monarsiyi kimse isaretlememis halbuki diger sacma sapan sıklardan daha mantıklı.

alican19
01.02.2008, 23:57
Dikkat edersen hala Atatürk yönetir bu ülkeyi saygılar.....

şuan atatürk yönetseydi bu ülkeyi ne pkk ne türban nede şeriat kavgası olurdu bunu bir düşün

turk3458
02.02.2008, 00:46
zavallı türkiyem; kimin dost, kimin düşman kimin, vatansever, kimin hain, kimin milliyetçi, kimin faşist, kimin azınlık, kimin çoğunluk, kimin ezilen, kimin kullanılmış, kimin zavallı ve kimin haklı yada haksız olduğunu da şaşırdı.
Parçalayın ne olacaksa hepiniz bir yerden bölün herkes istediği yeri alsın herkes istediği yönetim sistemini getirsin beğenmeyen değişsin
zavallı türkiyem ben utanmasanız yada cesaret edebilseniz atatürk katil faşist diktatör ve katliamcı diyeceksiniz. Herkesin bir hesabı varda sizin ne hesabınız var onu anlayamadım. şimdiye kadar birlikte yaşarken ne olduda siz tu kakasınız biz ayrılıyoruz diye tutturuyorsunuz. Ama 6ne halt ederseniz edin sakın ha atatürke farklı elbiseler biçmeyin . Sizin şimdi katliamcı faşist ve diktatör diye nitelendirdiğiniz o insan dünyada pek az ulusun sahip olabileceği üstün bir insandı.
Üstte mesajını kopyaladığım arkadaş alınmasın genel olarak yazıyorum.
BURDA OKUDUKLARIMI BİR YUNAN SİTESİNDE OKUSAM ŞAŞIRMAM, BİR ERMENİ SİTESİNDE OKUSAM ŞAŞIRMAM, BİR DİNCİ SİTESİNDE OKUSAM ŞAŞIRMAM. AMA NE YAZIKKİ BUNU OKUDUĞUM BİR ALEVİ SİTESİ. HEMDE BİZDEN DİYE KABUL EDİP İÇLERİNE GİRDİĞİMİZ BİR TOPLULUĞUN SÖZLERİ.
DİYECEK BAŞKA BİRŞEY BULAMIYORUM SADECE YAZIK. Erdoğan alevileri bitiremedi ama belliki zihnindeki Atatürk kavramını yok etmiş. Allah mesut etsin atatürksüz ülkenizde, onun getirdiği cumhuriyetin olmadığı ülkenizde hadi bölün sizin olsun. Şimdi çomak tutan amerika o zaman size neler yapacak hep beraber göreceğiz. Göreceğim ve güleceğim. Afganistan, lübnan, filistin, ırak. siz öyle bir memleket arıyorsunuz. İnşallah öyle olur.

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

hünkar62
02.02.2008, 03:02
atatürk kafasındaki devlet modelini tam olarak hayata geçirebilmiş olsaydı nasıl bir ideolojiye sahipti herkes görürdü.ben tam olarak modelini tamamlayamadığını düşünüyorum.esasen bunların birçoğundan mevcut ama tam olarak hiçbiri değil...

küçük peri
02.02.2008, 13:21
en önemli laikliğe daha çok önem veriyordu bence ama şu sıra laiklikden eser yok

alican19
02.02.2008, 16:39
en önemli laikliğe daha çok önem veriyordu bence ama şu sıra laiklikden eser yok

atatürk laiklikten önce gençlere oynadı kemalist gençlik onun ideal türkiyesini gerçekleştirecekti bu sayede gözü arkada kalmadı ewet öldükten uzun süre düşüncelere yaşatıldı fakat iktidar , toprağın altına gömülen kara zihniyetlerin eline geçince dolaylı yada direk kemalizme saldırıldı bugün solcular bile atatürke emperyalist diyebiliyor ki bilmiyolarmı atatürk ingiltere fransa rusya italya ve hatta amerika gibi emperyalist güçleri dize getirdi bugün okullarda mustafa kemal ezberletiliyor çocukları sıkarak kemalizme karşı başta bir küskünlük aratılıyor atatük sevdirilmiyor aksine atatürk yanlış anlatıyor kemalist düşünceyi öğretmiyolar sadece kemalizmin sözlük karşılığı ezberletiliyo
sence neden ?
bence atatürkün üzerine titrediği kemalist gençliği bertaraf edip sonra türkiye kendi istedikleri gibi yönetmek

Asi Ruhlu Kız
02.02.2008, 17:32
bence askerdi çünkü o sadece aldığı eğitimle çevresindeki olayları inceleyerek ve yaşanılanlar karşısında seyirci kalmadı ve zekasını kullanarak olaylar karşısında soğukkanlılığını koruyarak devrimler ilkeleri ortaya çıkardı ülkemizi korudu çağdaş medeniyetler seviyesine geldik onun sayesinde binlerce kez teşekkür ederim ben ama malesef onun bize bıraktığı mirası koruyamıyoruz... o zamanlar yapılan emeklere verilen canlara dökülen kanlara bile gün geliyor saygısızlık yapılıyor.... başka milletelrden yardım alanlar gün gelir büyük devletlerin boyunduruğu altına giriyor sahip çıkalım bize bırakılan miras lütfen arkadaşlar

Asi Ruhlu Kız
02.02.2008, 17:37
benim içimden geldi hissiyat teokrasi dedimde sadece askerdi diyenler bendende komik olmuş :yamukgul:

Atatürk bir Fikir adamıdır. tüm inanç ve ideolojilerde ki Fikirleri kendi Fikriyatı ikrar verdiği müddetçe O'nu savunmuştur.

Atatürkün neden bir ideolojisi yok. O da biliyor ki idealistler boş boş bağıran Fikriyatsız İnsanlardır tanıma ters. aynen Allahüekber diyerek katliam yapan yobazlar gibi.

bugünkü Atatürkçüler kimlerdir. Aklını kullanan, doğruyu ve yanlışı idraki ile ayırt edebilen. yargılarla yaşamayan, bilinçli ve İNSAN fikriyatına Fikriyatla karşılık veren ve saygı duyan herkes Atatürkçüdür. biraz komik oldu tabi Atatürkü teokratik göstermem ama bu benim din tarifimdi hissi olarak bi anlığına içimden geçti. Muhatap alıpda gereksiz tartışmalara girmeyelim

yeryüzünde ve alemde bilinen tek Fikir sahibi Varlık İnsandır. ne mutlu güzeli Fikredenlere.

bence burda komiiklik yok herkes ne düşündüğünü söyler bir anlık ya da çok düşünmeyle hiçbişey farketmez. sen onu düşünmüşsen kendince bir nedenin haklılık tarafın vardır lütfen kimsenin düşüncelerini yargılamayalım

Asi Ruhlu Kız
02.02.2008, 17:44
Atatürkde tıpkı lenin stalin musollini gibi bi bir diktatördür.Neden diktatördür diger yazımdada bu cok elestirildi ama benim hitlere ataütürkü benzettigim nokta diktatörlügüdr. Yaklasık 5 milyon yahudinin ölümüne sebeb olan hitler gibi büyük bi katliam yaptıgını iddaa etmyrm zaten.;çağdaş diktatörlük dediğimiz bi kavram vardır.genellikle ülkenin bunlaımlı dönemlerinde siyasal ve toplumsal denetimi ele gecirerek yönetime gelinir..çeşitli propoganda yöntemleriyle kitle desteğini sağlamaya çalısırlar ve "Yüce Önder" kimliği yaratmaya çalısırlar bu liderler.diktatörlük süreci yasama ve yürütme erklerinin tek elde toplanmsıyla baslar.Dünyadaki büyük liderlerin adlarını tarihe yazmalarıda diktatörlüleryle paralel olarak gelişir.Atatürk döneminde tek partili bi rejim dayatılmıstır. tabii kurulan göstermelik bi kac partiyi saymassak.. onlarda zaten o dönem cumhuriyet halk fırkasının aldığı tepkileri bir nebze o partiye kaydırmak amaçlı kurulmus partilerdr.cünkü o dönem halk gercekten yönetime tepkiliydi. atatürkün kendi talebiyle kurulan partilerin büyük bi kesimin destegini alarak CHFnin iktidarını sarsmıs olmsıda bundandır zaten.Ki bu 1949 lı yıllarda büyük bi halk destegini alarak iktiara gelen Demokrat partiye kadar devam ede gelmiş bi sürectir.Ve ne büyük bi tesadüftürki kurulan bu partiler ataürkün en yakın arkdsları ve destekcileri(fethi okyar gibi)tarafından gene Atatürkün istegiyle kurulmustr.hatta bi dönem bu partilerdn birnn basına atatürkün kızkardesi gecirilmiştir.Demokratik ve çoğulcu rejimle ben bunu pek alakalndrmayrm.Sadece demokratik görünme cabaları altında kurulan bu partiler CHFnin sadık ortakları ve uzantılarıdr.Halktan destek gören bu partiler Atatürkün tek partili yönetminin sallantısın önlemek amaclı kapatılmıstr.Ataürke tepkili olan ve onun düşüncesinde olmayan eski arkdsları ve büyük devlat adamları CHF nin iktidarından sonra yurt dısına kacmak zorunda kalmıs bi kısma tutklanms bi kısmı ise idam edilmiştr.Ve hatta Atatürk hasta oldugu dönemlerde yönetme uzak kalmıs ve iktidarının sarsılmsndan korktugu için o dönem bütün yetkilerini eline alan yani liderlik görevini devralan İnönü ile aralrnda gerginlk yasanmıs bu sebeple ve İnönünn siyasal konumun önüne setler cekmeye calısmıstr. gene o dönem oratalıga öle bir TÜRKLÜK DEHŞETİ sacmastırki kendiside kürt olan İstiklal Mahkemleri Baskanı Ali Saip Ursavas istiklal mahkemelrinde o dönem ayaklanan pek cok kürdün idamında büyük rol oynamıstr.ve daha sayamdgm pek cok sey .....

can sen nediyosun ya demokrasi dediğin açıln her bir düşünceyi mecliste tartışarak doğru kararı verebilmektir o zamanlar sadece chp vardı ve alınan kararlar net alınamıyordu çünkü tartışılacak ortam yoktu bu eksikliği anlayan atatürk çok partili hayata geçişi öngörmüştür tamam bir yerde haklısın kendi arkadaşlarından kuruluydu ama kimse bu işlere gir mek istemiyordu eğer atatğrk onları seçmişsede kendince nedenleride vardır

alican19
02.02.2008, 18:43
bence askerdi çünkü o sadece aldığı eğitimle çevresindeki olayları inceleyerek ve yaşanılanlar karşısında seyirci kalmadı ve zekasını kullanarak olaylar karşısında soğukkanlılığını koruyarak devrimler ilkeleri ortaya çıkardı ülkemizi korudu çağdaş medeniyetler seviyesine geldik onun sayesinde binlerce kez teşekkür ederim ben ama malesef onun bize bıraktığı mirası koruyamıyoruz... o zamanlar yapılan emeklere verilen canlara dökülen kanlara bile gün geliyor saygısızlık yapılıyor.... başka milletelrden yardım alanlar gün gelir büyük devletlerin boyunduruğu altına giriyor sahip çıkalım bize bırakılan miras lütfen arkadaşlar

doğru askerlik yanı ağır basmakta zira 1nci dünya savaşında hiçbir muharebeyi kaybermeyen tek komutan mustafa kemaldir lakin siyasi yanıda askeri lise zamanında başladı müthiş namık kemal hayranıydı özellikle vatan millet hürriyet konularındaki eserleri.mustafa kemal gibi düşünen askeri öğrencilerle bir siyasi grup kurmuştur.
askeri okul bitince suriye cephesinde iken bile mütareke şartlarını haince bir plan olduğunu bunun kabul edilmesi durumunda vatanın satılacağını gazetelerde yayımlatmıştır
sonra milli mücadelenin ardından yaptığı devrim ve inkilaplarla siyasi yönünü belli etmiştir
sayın can yinede siyasetle uğraşmadı diyorsan daha bunlara benzer 10 larca örnek verebilirim

alican19
02.02.2008, 18:45

hitler aynı zamanda mustafa kemal koministtir demişti.

alican19
02.02.2008, 18:49

1)sayın can yavuz sultan selim 600 000 aleviyi suçsuz yere katletti
2)atatürk dersim isyanı zamanında devletin yönetiminde değildi bu isyanı ismet inönü ve zamanın genel kurmay başkanı bastırmıştır ve çok insan katledilmiştir

alican19
02.02.2008, 18:55
yabanci sermayeye karsi cikmamak burjuvaligin bir urunudur.yabanci sermaye ulkeyi mahveder.ataturk burada hata yapti ama bu karar daha sonra uygulanmadi.

atatürk cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde tek kuruş borç alınmadı tek kuruş yardım kabul edilmedi yani atatürk yabancıdan tek kuruş para almadı zira onun gördüğü kalkınma modeli milli ekonomiydi bu yüzden köylüye şugünümüze kadar yapılan en büyük yardım yapıldı iş adamları parmakla gösterilecek kadar azken yardımlarla primlerle kolaylıklarla bu sayı müthiş arttı bukadarlada kalmadı traktör fabrikası uçak fabrikası silah fabrikası yapıldı yani devlet halk aynı anda zenginleşti

EyLeM_DeNiZ
02.02.2008, 19:32
Atatürk geçmişten ya da yanlışlardan ders almış, ileriyi görebilen bir insandı.
Bazı arkadaşların söylediklerine katılarak farklı ideolojilerin uygulamalarını hayata geçirmiş diyebilirim. Ama Atatürk için despot ya da diktatör benzetmelerini asla kabul etmiyorum.
Gelişen modern çağa ayak uydurmak, taa o yıllardan geleceği görüp bir millet için birçok şeyi göze alıp ona yön verebilmek despotluk ya da diktatörlükle bağdaştırılamaz bence.
Dünya tarihini aha dikkatli araştırır, biraz objektif olursanız ve birazda elinizi vicdanınıza koyarak değerlendirirseniz ne kadar haksız bir sıfat kullandığınızı görürsünüz.

pınar66
02.02.2008, 19:34
Atatürk şuydu veya buydu denmesi bence doğru değildir.Dönemin şartları neyi gerektirdiyse en doğru şekilde yapmaya çalışmıştır.

Cumhuriyetçi :Ülkenin geleceğini saltanat ve hilafetle yönetenlerin elinden alıp halka vermiştir bundan daha büyük bir kanıtmı vardır.

Demokrasiden yanadır,(Demokrasiyi gerçeklertirmek ve çok partili hayata geçilmesi için uğraşlar vermiş fakat halkın bilinçsiz olması sebebi ve kurulan partilerin saltanat ve hilafet taraftarları tarafınfıdan kullanılması buna engel olmuştur)

Sosyalistir (sosyal bir devlet en büyük isteğidir),

Ülkenin kendi kaynaklarından faydalanması ve üretimin gereçkleşmesi için devletçilik ilkesini benimsemiştir çünki dönemin şartları bunu gerektirmiştir,

Atatürk laiktir Kara çarşaflar içinde gizlenen türk kadınına bunu yakıştıramamıştır.(tek hatası diyaneti kurması diye sorgulansada dönemin şartları bunu gerektirmiştir saltanat taraftarlarının ve emperyalist devletlerinin açık araması ve iç işlerimize karışmaması için yapılmıştır).Eminim yaşamış olsaydı diyanetide kurduğu gibi kaldırırdı.

Ben bu ülkede hala KADINIM ve insanım diyebiliyorsam onun sayesindedir. Kadınlar olarak seçme seçilme hakkını bize veren ve bizi en fazla düşünen türk erkeğide odur.

Şeriatla yönetilen bir ülkeden,cahil halktan geleceğe umutla bakan ve gelişen bir ülke bırakmıştır.

O bir askerdir herşey ortadadır.Kemalizmin yaratıcısıdır.Söyleyecek çok şeyler vardır dönemin şartları ne gerektiriyorsa onurlu bir şekilde yıkılmaya mahkum bir ülkeyi küllerinden yeniden yaratmıştır.

Hitler Atatürk'ü örnek almış olabilir ama atatürk değilidir.Hitlerin yaptığı hataların Atatürke mal edilmesi çok anlamsızdır.

Her alanda gelişmelere yön vermiş düşünce adamıdır,çok yönlü bir kişiliğe sahiptir ,sınırlama getirilemez.