Orijinalini görmek için tıklayınız : Sır Olan Dede

Şoreş
04.05.2006, 19:45
Arkadaşlar sene 1990.Annem kardeşime hamile.Dayım, Hanımı ve Anneannem kapının önünde oturuyorlarmış.Yaşlı bir dede gelmiş ve anneme demiş ki;

''Kızım oğlun olacak adını Halil İbrahim koy''

Sonra

''Ben Hacı Bektaş'a gidiyorum sizin için dua etcem'' demiş.Bunları söylerken sürekli anneme çok temiz kalpli olduğunu vs söylüyor sürekli dua ediyormuş.Birazda para istemiş.

İbrahim rahmetli dedemin adı.Dedenin İbrahim ismini önermesi çok ilginç.Ve dayım demiş ki annemlere; ''Keşke amcaya para verseydik'' Amcaya doğru gitmişler ama amca sır olmuş.Komşular hiçbiri görmemiş..

okan02
04.05.2006, 19:53
böyle tuhaflikla oluyor gercekten ben inaniyorum. belki inanmiyanlar olabilir.
sence kim olabilir?

Şah-Mat
04.05.2006, 20:59
Merhaba soreş..,

Genelde bu tür olaylar.....var.Ben hiç yaşamadım ama..

Mesala; Dedemden örnek vereyim..Eski yazıda biliyor zaten kendisi.

Eski zamanlarda araba olmadığı için "yıldızelinden" köye doğru atına binmiş geliyor...

Tabii inanılmaz derecede kar yağıyor....bu arada.

Her neyse dedem kestirmeden giriyor..bir "ziyaret" yeri varmış..geldiği yerde.Köylere uzak bir yer kimse gelip gitmez zaten oradan diyor dedem...neyse kendisi "eve" erken dönebilmek amacıoyla erkenden yola çıkıyor ve köe doğru gelirken...o ziyaretin başında.. " 3 tane at ve aynı giyimli 3 yeşil kişi " kişi görüyor.

Atıını sürüyor at gitmiyor....Şaşırıyor tabi....adamlara bakıyor bu arada...,

Dedem diyor aramızda fazla bir mesafe yoktu...Hepsinin Yüzü aynıydı.Bana aynı yüzlerini çevirip baktılar ve kayboldular dedi.

Attan indiğim gibi yanlarına koşuyor...Kar yağdığı halde...

Ne bir iz ,ne başka bir şey...

İşte dedem orada şuan hatırladığım kadarıyla yazıyorum...

Yasini süresini..vs bir kaç dua okuyor. ve

Tekrar yola koyuluyor...Bunu kendi gözüyle görmüş...

Daha bir sürü bunun gibi yaşanmış olaylar var....Gören kişiler..vs

Bu yüzden Evliya,enbiya değerlidir derler....laf olsun diye söylemiyorlar yani...:ehyani

güldestim
04.05.2006, 21:31
Bende inanırım böyle gizemli olaylara.Bir komşumuz anlatmıştı evinin kapısına yaşlı bir dede gelmiş.Ve çok aç olup yemek istediğini söylemiş.Yemeğini yedikten sonra hangi arada derede bilmiyor ama adam kaybolmuş.1 hafta kendine gelememişti.İşin ilginç tarafı bahçeli evin kapısının kapalı olduğu adamın kapıyı açıp çıkmasının imkansız olduğunu söylüyor.

Şah-Mat
04.05.2006, 23:55
Bende inanırım böyle gizemli olaylara.Bir komşumuz anlatmıştı evinin kapısına yaşlı bir dede gelmiş.Ve çok aç olup yemek istediğini söylemiş.Yemeğini yedikten sonra hangi arada derede bilmiyor ama adam kaybolmuş.1 hafta kendine gelememişti.İşin ilginç tarafı bahçeli evin kapısının kapalı olduğu adamın kapıyı açıp çıkmasının imkansız olduğunu söylüyor.

Al bendende o kadar...seninkiyle hemen hemen eş değer...bir kaç olay daha var.

vay be..:) daha neler var hehehe;) Kış kış cinler kış kış..:p

Şaka bi yana gerçekten garip...

Şoreş
04.05.2006, 23:57
Ben buyüzden bazı dilencilere yardım ederim ve butip olaylara inanıyorum gerçekten..

müttaki
04.05.2006, 23:59
Al bendende o kadar...seninkiyle hemen hemen eş değer...bir kaç olay daha var.

vay be..:) daha neler var hehehe;) Kış kış cinler kış kış..:p

Şaka bi yana gerçekten garip...

beni rüyamda bi kere dövmüşdü yaşlı bi amca :)

sırtıma sopayla bi vurdu baya kalın bi sopaydı dedim Allah :uzgunsok: noluyo :sas

ama öyle gizemli olaylara hiç şahit olmadım :yamukgul: 1/3 aklımız var onuda kaybeder tam delüüüü olurdum valla :yorgun:

Ezo
05.05.2006, 00:05
Bóyle seyleri bende büyuk babam gilerden duydum ki anne annemde böyle bir sey yasamis....Bende inaniyorum....

eylüleren
05.05.2006, 00:05
dedemlerde söz ederdi böyle olaylardan bende inanıyorum gerçek olduğuna hiç başıma gelmedi......

lion12
05.05.2006, 00:37
ewet böyle gizemli olaylar hep anlatılır.Var olduğundan da asla şüphem yok.Başımadan da geçti aslında böyle bazı olaylar.Neyse hayır olsun en iyisi bu olay sizin için...

eylemm82
05.05.2006, 00:44
ben de inanıyorum bu tur yaşanan olaylara. Çünkü, çevremde gerek buyuklerimden gerekse arkadaşlarımdan çok duydum ama hiç başıma gelmedi

biralevi
05.05.2006, 00:47
Arkadaşlar sene 1990.Annem kardeşime hamile.Dayım, Hanımı ve Anneannem kapının önünde oturuyorlarmış.Yaşlı bir dede gelmiş ve anneme demiş ki;

''Kızım oğlun olacak adını Halil İbrahim koy''

Sonra

''Ben Hacı Bektaş'a gidiyorum sizin için dua etcem'' demiş.Bunları söylerken sürekli anneme çok temiz kalpli olduğunu vs söylüyor sürekli dua ediyormuş.Birazda para istemiş.

İbrahim rahmetli dedemin adı.Dedenin İbrahim ismini önermesi çok ilginç.Ve dayım demiş ki annemlere; ''Keşke amcaya para verseydik'' Amcaya doğru gitmişler ama amca sır olmuş.Komşular hiçbiri görmemiş..

Ehli-Beytten yada 12 imamlardan gelen bilgi ve rivayetlere inanma konusunda binlerce şüphe,tereddüt ve itiraz getiren insanlar nedense böylesi FASON rivayetlere inanma konusunda çok hevesli olurlar,
NEDEN ACABA?

Şoreş
05.05.2006, 15:01
Ehli-Beytten yada 12 imamlardan gelen bilgi ve rivayetlere inanma konusunda binlerce şüphe,tereddüt ve itiraz getiren insanlar nedense böylesi FASON rivayetlere inanma konusunda çok hevesli olurlar,
NEDEN ACABA?
edit edit Benim açtığım topiklere mesaj atma! edit
Fasonda sensin, Avukat Teoman beyde sensin!, Alevileri Şialaştırmaya çalışanda sensin! Mervanlık yapanda sensin! Çorum ehlibeyt vakfından Molla hasan köyünden olanda sensin!:D

cigdem2006
05.05.2006, 15:44
arkadaşlar bir olay da ben anlatayım.
Bundan yaklaşık 40 sene kadar önce annemlerin köyünde bir adam tarlada bir yılan yuvası ve yavru yılanlar görüyor. onları öldürüp, yuvayı darmadağın ediyor. gece bu adamın rüyasına yılan giriyor ve adama diyorki:''sen benim yuvamı dağıttın. bende senin yuvanı yakacağım.taş taş üstünde bırakmayacağım.'' aradan gün mü geçiyor yoksa aynı gecenin sabahında mı oluyor bilmiyorum ama o evde gerçekten de bilinmeyen nedenle bir yangın çıkıyor. o haneden 3 kişi ölüyor. ve hanede taş taş üstünde kalmıyor.

Canan58
05.05.2006, 15:57
Gerçekten çok ilginçti.Bende inanıyorum bu tip olaylara duyduğum birçok olay var buna benzer...

chatlakalper
05.05.2006, 18:39
Fasonda sensin, Avukat Teoman beyde sensin!, Alevileri Şialaştırmaya çalışanda sensin! Mervanlık yapanda sensin! Çorum ehlibeyt vakfından Molla hasan köyünden olanda sensin!:D

soreş yazdığın bazı yerler editlendi.Umuyorum bundan sonra hiç bir üyeye bu şekilde hakaretlerle saldırmazsın....

canugur
05.05.2006, 18:50
Insanlarin inanclarindaki yogunluklar, o an icinde bulunugu ruhsal veya nesnel kosullar ve buna benzer etkenlerle, cocuklugumuzda anlatilan mistik hikayelerin de etkileriyle, yanilsama ve halüsinasyonlar bicminde, gercekmis gibi görünen bazi vizyonlar bicminde gözümüze görülebilir.

Hatta gelen kisi gercek bile olsa, o an icinde bulundugumuz ruhsal durum nedeniyle, gercek bir olaya gercek olmayan misyonlar yükleyebiliriz.

Karsilastigimiz, duydugumuz her olayi, bilim ve akil süzgecinden gecirmeden yorumlamaya calisirsak, varacagimiz yer, mistisizmin batagidir.

saygilar

lion12
05.05.2006, 19:47

Doğru!

Canan58
05.05.2006, 19:54
NEDEN ACABA?

Arkadaşla ne probleminiz var bilmem ama bu konuyla alakalı bir söyleminizi göremedim.Kişisel olaylarınızı buraya taşımazsanız seviniriz...
Konuyu dağıtmışınız tebrikler...

Şoreş
06.05.2006, 00:42
edit

ben çok inanıyorum bu olaylara gerekten böyle birkaç tane daha duydum çok değişik ve insanın içini ürperten olaylar.

student
06.05.2006, 01:19
bende inanırım böle olaylara nerde ne olcağı belli olmaz belki bizimde başımıza gelebilir